Stroj kapielowy/bikini - zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-29, 18:49   #61
kodeina
Zakorzenienie

Dot.: Maly biust, a stroj kapielowy? pamocy!! :(

He he Gonia - dobrze powiedziane
też irytują mnie takie wypowiedzi, ktoś pisze jakby chciał się pochwalić.. i usłuszeć słowa " zazdroszczę Ci... ale masz fajnie"
tak jak osoba bardzo szczupła wypowiada sie w wątku gdzie żalą sie pulchniejsze koboietki a ona pisze " mam 1,70 i waże 50 kg... tez czuje się gruba"
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 18:51   #62
kodeina
Zakorzenienie

Lalesiu napisałaś ze czesto wydaje sie nam ze mamy miniaturku i w 'Twoim wypadku tez tak bylo - ale mając c lub d to chyba nie powinno sie tak myslec. Przecierz c lub d to dla posiadaczek małego a - to gigant a nie minaturka
Stary 2005-05-29, 19:27   #63
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

A ja stawiam na efektowna gore i male majteczki W tym roku upatrzylam sobie taki stroj i jak narazie zachorowalam na niego okropnie U mnie glownym problemem procz niewielkiego biustu jest to, ze jest dosc szeroko rozlozony,tzn mam duza przerwe miedzy piersiami i jak leze na plecach to jestem juz totalnie plaska..a tak to choc te falbanki beda staly
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 19:39   #64
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka-20
U mnie glownym problemem procz niewielkiego biustu jest to, ze jest dosc szeroko rozlozony,tzn mam duza przerwe miedzy piersiami i jak leze na plecach to jestem juz totalnie plaska.

wiec to nei tylko moj problemik, dlatego nei lubie lezec
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 19:50   #65
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

=

Edytowane przez lalesia
Czas edycji: 2005-05-31 o 18:51
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 19:58   #66
kodeina
Zakorzenienie

perełko 20 - gdzie takie cudo znalazłaś?
Stary 2005-05-29, 20:20   #67
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

To jest stroj Leg Avenue wypatrzony na Allegr. maja sporo fajnych strojow,ale trzeba uwazac bo wiekrzosc maja stringi, te akurat to zwykle, pelne aczkolwiek malusie majteczki.
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 21:16   #68
Nutka
Nutka nie gryzie!

Szukajcie staniczków podnoszą

cych biust, takich z podusiami delikatnymi pod cycusie ,nie na cale cycusie tylko pod..To ladnie kształtuje biuscik i nawet robi sie tyci "przedzialek"

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-29, 21:27   #69
kodeina
Zakorzenienie

no wlasnie dokladnie taki jak nutka napisala mam zamiar kupic w tym tygodniu widzialam ladne za 40 zl, a rzeczywiscie super ksztaltuje i powieksza biust
Stary 2005-05-30, 06:56   #70
CzarnyElf
Zakorzenienie

znalazlam jeszcze takie
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 08:37   #71
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Ja miałam kiedyś fajny kostium z Feby majteczki niezbyt wycięte, ale bardzo niziutkie, a do tego taki staniczek jak w ostatnim załączniku czarnego elfa szkooooda, że już go nie mam mój najlepszy kostium

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 09:47   #72
szczesliwa18
Rozeznanie

GG do szczesliwa18
Smile Dot.: Maly biust, a stroj kapielowy? pamocy!! :(

jakie sliczne te stroje!!!! gdzie je mozna kupic ?
szczesliwa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 10:06   #73
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa18
jakie sliczne te stroje!!!! gdzie je mozna kupic ?

te zdjecia akurat znalazlam na google, a szkoda bo tez bym kupila, chyba zatrudnie babcie, moze uda sie jej zrobic takie same badz podobne
Stary 2005-05-30, 12:39   #74
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Dziewczyny patrzcie na stroje z tej stronki http://self-collection.com/ jeden seledynowy z koronka szczegolnie mi sie podoba
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 13:19   #75
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
te zdjecia akurat znalazlam na google, a szkoda bo tez bym kupila, chyba zatrudnie babcie, moze uda sie jej zrobic takie same badz podobne
Ja dwa lata temu zatrudniłam mamę i zrobiła mi na szydełku takie cuda. Jeden kostium jest beżowy z ciemną obwódką a drugi jasniejszy z dodatkami różu. Kiedyś oglądałam pokaz letniej kolekcji Anny Sui i właśnie to mnie zainspirowało do stworzenia czegoś takiego, a raczej moją mamę, bo ja raczej tylko szalik potrafie zrobić...
Majteczki też są takie tycie, wiązane po bokach. Takie cuda wygladają ładnie na opalonym i błyszczącym ciałku. Noo i małe piersi też zyskują kilka cm w obwodzie, bo zwykłe bikini z trójkątów bez poduszeczek/gąbki jest cieniutkie a takie szydełkowe nadaje tej objętości. Nooo pewnie coś namieszałam
maja55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 13:56   #76
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

maja, a mozesz powiedziec z czego dokladnie twoja mama zrobila ten stroj ?? i jak ? jakies schematy albo cos w tym stylu,
a i jesli mozesz to pokaz nam to bikini, zalacz zdjecie

bo ja bym moja mame wynajela do tego tylko musze wiedziec jak to jest robione [jakim sposobem, jakim sciegiem (czy jak to sie nazywa ] i z czego dokladnie
Stary 2005-05-30, 14:19   #77
kodeina
Zakorzenienie

ja widzialam na targau(zapewnie podróbki) ale super wygladające stroje firmy only for you - tej firmy co link podała rusałka. jutro alebo pojutrze pójde sie rozejrzec tylko ze na tym stoisku to wieczna kolejka do przymierzalni bo fajne push up kosztuja tylko 40 zl kilka identycznych widzialam - jupi
Stary 2005-05-30, 14:36   #78
Anoośka
Przyczajenie

ja też mam biust - wersja mini mini przy biodrach maxi
kiedys miałam straszne kompleksy i w życiu nawet nie myślałam o klasycznym bikini.
w tym roku się jednak przełamałam i kupiłam takie z leciutko usztywnionym staniczkiem i dość zabudowanymi majtkami (znalazłam takie zwiedziwszy wcześniej pół Krakowa-wszystkie ostatnio sa na sznurki a ja na tyle ładnej pupy nie mam - polecam tu Atlantica!! )
i mimo tego że ten kostium jest czarny (teoretycznie powinien bardzo wyszczuplać także biust) to i tak myślę że wyglądam w nim naprawdę fajnie a czytając Wasze wypowiedzi kompleksy prawie całkiem znikają dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie problemy
Anoośka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-30, 17:19   #79
szczesliwa18
Rozeznanie

GG do szczesliwa18

dziewcyzny w necie mozna kupic te szydelkowe bikini -->www.bikini.z.pl macie jescze inne stronki ?
Stary 2005-05-30, 17:21   #80
szczesliwa18
Rozeznanie

GG do szczesliwa18

www.bikini.prv.pl sory sie pomylilam
Stary 2005-05-31, 08:34   #81
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

oj, nie mam ci ja kostiumu nie mam a teraz okazalo sie, ze na wariackich papierach wyjezdzamy do goracej Hiszpani, wiec juz nie mam wymowki i jakis kupic musze...

juz czuje, co to bedzie za wyczyn kupic kostium kapielowy... na moj malutki biust.

zaczynam sie zastanawiac, czy po prostu topless nie chodzic nikt mnie nie zna, a maly biuscik, wszak foremny wyglada wowczas lepiej

KasiaKatarzynka, napisalas calkiem przekonywujaco o tym bardziej "ciekawym" dole..hmmm, chyba nad tym sie zastanowie...
problem w tym, ze owszem, pupcia ksztaltna ale mimo szczuplosci gosci na niej, ta cudowna skorka... chyba wybiore majteczki w formie szortow.

jesli w koncu cos znajde, to dam Wam znac!!
pozdrawiam!
karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-31, 09:38   #82
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
maja, a mozesz powiedziec z czego dokladnie twoja mama zrobila ten stroj ?? i jak ? jakies schematy albo cos w tym stylu,
a i jesli mozesz to pokaz nam to bikini, zalacz zdjecie

bo ja bym moja mame wynajela do tego tylko musze wiedziec jak to jest robione [jakim sposobem, jakim sciegiem (czy jak to sie nazywa ] i z czego dokladnie

Kasiu niestety zdjęcia nie załączę, bo nie mam żadnego aparatu cyfrowego i tylko czekam kiedy w końcu dostanę cyfrówkę. Ale już piszę jak to było robione.
Będziesz potrzebowała nitki bawełnianej( najlepsza będzie taka, która jest trochę "woskowana" tzn. jest bardziej śliska, jeżeli potrzesz nie mechaci się. Są też takie bardzo woskowane, ale one są już trochę bardziej błyszczące i nie wiem czy się nadają. W pasmanteriach jest bardzo dużo takich nici, więc na pewno coś znajdziesz, a pani ekspedientka zna się na pewno na takich rzeczach i cos Ci doradzi ).
Wykrój - hmmm... mama zrobiła tak "z głowy"... Co jakiś czas przymierzała na inne bikini i sprawdzała czy dobrze "podcina".
Gotowe bikini możesz jeszcze dodatkowo wyszyć koralikami albo nanizać koraliki na sznureczki do wiązania - będzie bardziej egzotyczne
Aha i jeszcze ścieg - jeden mam zrobiony takim najzwyklejszym ściegiem - chyba to sie nazywa słupek prawy/lewy. Drugi jest jeszcze dodatkowo zrobiony ażurkiem przy lamówce.
Po powrocie mojej mamy z pracy wypytam dokładnie o ściegi i "technikę", bo sama mogłabym coś namieszać. Miłego szydełkowania
maja55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-31, 12:41   #83
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

dzieki wielkie Maja
Stary 2005-06-01, 17:36   #84
maja55
Zakorzenienie

Kasiu, wypytałam mamę o wszystko i poradziła mi jeszcze, że najlepsza będzie nitka bawełniana, a ścieg to nie żaden słupek lewy /prawy(bo czegoś takiego nie ma, tak się robi na drutach a nie na szydełku mówiłam że cos namieszam)tylko zwykły SŁUPEK albo może być też PÓŁSŁUPEK.
Wykrojem żadnym nie dysponuję, bo tak jak już pisałam mama robiła to bikini, przymierzając do innego.

Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam.
Pozdrawiam
Stary 2005-06-02, 00:36   #85
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

dzis w KapPhalu (w KLifie w Gdyni, ale moze w Warszawie tez jest i gdzie indziej??) natrafilam na staniczki kostiumowe z silikonowym wypelnieniem (takim na stale, niewyjmowanym). Zmierzylam, calkiem wygodne, ale niestety kroj mi nie odpowiadal ani wzor i majteczki tez nie cena samego staniczka to 79zl.

aaa, wlasnie przegaldam propozycje kostuimow i znalazlam o rozmiarze "xs"
jednak, jak spojrzalam na zdjecie, to mialam pewne watpliwosci...juz sama nie wiem, czy slusznie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53156637

pytanie - czy ktoras z Was moze kupowala, albo zna te kostuimy? bo zastanawiam sie nad kupnem, tylko jakos tak w ciemno sie troche boje

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52403176
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52867980
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52871946
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52952421

zastanawia mnie, dlaczego sa takie tanie?

Edytowane przez karmeleiro
Czas edycji: 2005-06-02 o 01:28
karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 14:14   #86
istotka
Raczkowanie

GG do istotka

hej dziewczyny....z nieba mi spadlyscie.
Ja wlasnie chcialam kupic sobie stroj. I tez marze o bikini, ale zawsze wydawalo mi sie, ze bede beznadziejnie wygladac. Z tego co czytalam, to sa takie bikini lekko usztywniane? hm...a nie wiecie gdzie to mozna kupic? I czy gora powinna miec szersze czy wezsze ramiaczka?
A z tym biustem to ja tez mam kompleksy, czasem wydaje mi sie, ze z dnia na dzien jest coraz mniejszy. Nieraz boje sie, ze pewnego dnia calkiem zniknie
Ale wiecie co? zawsze sa tego jakies plusy. Np. z kupnem ladnego stanika raczej nie ma problemu. Moja kolezanka ma bardzo duzy biust, na dodatek strasznie szeroko rozstawione piersi i takie wiszace do pasa. Chociaz jej sie to podoba, ale ja juz wole moje male jedrne piersiatka
istotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 17:54   #87
maja55
Zakorzenienie

Jeżeli szukasz lekko usztywnianego bikini to znajdziesz takie na pewno w Triumphie - ale to chyba jeszcze stara kolekcja. Wczoraj kiedy też szukałam kostiumu dla siebie, oglądałam je i bardzo podobał mi sie stanik od tego bikini, ale dół to były spodenki, na dodatek wysokie i z takim paseczkiem, a ja się żle czuję w takim modelu .
W tamtym roku znalazłam też bikini o lekko usztywnianej( taką cieniutką gabeczką) w Trollu, na dodatek było w bardzo przystępnej cenie.
Bardzo lubie tez firmę SHE - mam 5 kompletów tej firmy i jestem z nich bardzo zadowolona! W swojej ofercie też mają takie bikini o jakim pisałaś, a poza tym jeden kostium, który jest jednym moich ulubionych (mam świra na punkcie strojów kąpielowych i bielizny ) (błękitny kostium Kelly).
http://www.she.pl/
http://www.she.pl/2004/
Stary 2005-06-25, 16:29   #88
misioczat
Wtajemniczenie

A ja chce kupic dwuczesciowy kostium z push upem i szorcikami, ale takimi malymi biodrowkami, zeby nie byly zabudowane brr, tylko seksowne Fajne wkleila Czarny Elf - czarne, na drugim zdjeciu. Nie widzialyscie takowych gdzies w Wawie?
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 18:56   #89
madziejka
Przyczajenie

GG do madziejka
Question Dot.: Maly biust, a stroj kapielowy? pamocy!! :(

Hhhhmmm.....
To ja tu czytam o małym biuście i sie pocieszam, że nie jestem jedyna...
Ale jeśli dziewczyny w kostiumach pokazanych przez Kasie katarzynkę mają małe biusty.... TO JA CHYBA GO WOGÓLE NIE MAM
No ej, bez przesady, dla mnie te dziewczyny mają duże biusty...
Ale mi mój juz tak straszliwie nie doskwiera i też chodzę w bikini . I chciałabym jeszcze poprzec zdanie jednej z poprzedniczek: Ważne jest by przy małym biuście w bikini, majtki były raczej malutkie. Tzn nie takie szerokie i wysokie gajtoszki, tylko niskie i własnie najlepiej zawiązywane na kokardkę. Wtedy wszystko wygląda bardziej proporcjonalnie, a biuścik może ciut większy
madziejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 19:25   #90
Annake
Raczkowanie

A ja w pewnym sensie "pozbyłam" się (jeśli mogę to tak nazwać,bo kiedyś piersi wogóle nie miałam) malutkiego biustu stosując pigłki anty i troszkę się powiększył Ale tak naprawdę to z kompleksów wybawił mnie mój ukochany Zawsze mu się podobałam taka jaka jestem i widział we mnie 8 cud świata,no i jak już słyszał coś o moich piersiach, to cały czas powtarzał,że są piękne To chyba najważniejsze, żeby mieć kogoś takiego, kto nas na duchu wesprze A zresztą potrzeba też zaakceptować siebie samą Ja też stwierdziłam,że skoro nie mam problemów z figurą to i tego problemu jakoś pozbyć się muszę
A co do stroju to zawsze kupowałam push up ale kiedy moja koleżanka kupiła sobie bikini to zauważyłam,że fajnie podkreśla biuścik i optycznie powiększa Dlatego stwierdziłam,że w tym roku robię szturm na sklepy po bikini hehe
Annake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości