![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Serial Sons of Anarchy, czyli SAMCRO rules:)
w sumie w SOA każda baba jest wkurzająca
![]() nie podoba mi się sam fakt, że Jaxx zachował się tak brzydko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Te krótkie włosy jeszcze ![]() I ta mina ![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4298658 9]w sumie w SOA każda baba jest wkurzająca ![]() nie podoba mi się sam fakt, że Jaxx zachował się tak brzydko ![]() ![]() O dokładnie, nie podoba mi się, że zachował się tak brzydko (chociaż lepsza burdelmama niż Ima ![]() ![]() Tary mi nie żal, zniesmaczona jestem po prostu ![]() Ale nie każda jest wkurzająca, mnie tylko Tara wkurza ![]()
![]() Edytowane przez Mitsukki Czas edycji: 2013-09-25 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Gemma jest super babka. Taka cwaniara z jajami, co walczy o swoje. Po trupach do celu.. :P
W życiu takich nie lubię, ale w filmach fajnie się ogląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
E tam, Gemma jest ok. Po prostu chce mieć przy sobie syna i wnuki, a Tarę uznaje za kogoś obcego. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ już od początku za nią nie przepadała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
no niby tak,ale mimo wszystko uważam, że twórcy zmarnowali jej postać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Minie podobnie jak Mitsukki dwa pierwsze odcinki nie zachwyciły.
Widzę, że będę jedyną, która lubi postać Tary. Rozumiem w pełni jej decyzję. Jest matką dwójki chłopców, którzy teraz są mali i słodcy, ale urosną, co ich czeka w tym środowisku, takie same życie jak ojca - przestępcy. Żadna matka by tego nie chciała dla swoich dzieci. Zauważcie, że na początku serialu Jax chciał odmienić klub, jego działania nie były złe, teraz zmienił się, upodobnia się z odcinka na odcinek w Claya (dlatego Bobby odszedł). Jax nic nie krył przed Tarą, ona zdaje sobie doskonale sprawę co ma na sumieniu Jax (a staje się coraz brutalniejszy - w pierwszym bodaj sezonie uratował świadka młodą dziewczynę przed egzekucją, a co zrobił w ostatnim odcinku - kazał Juicowi zabić matkę tego małego strzelca. Jax obiecał Tarze, że odejdą jak uwolni klub od handlu bronią i nie wywiązał się. Tara jako matka podejmuje najlepszą decyzję w życiu - mam nadziej, że odejdzie razem z chłopcami, ale tak żeby ani Jax ani Gemma ich nie odnaleźli. Jax stoczył się, nie ma w nim nic z Jaxa z początkowych sezonów, który miał jakieś ideały.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2013-09-26 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Tak. Prawdziwe życie. Ja nie po to oglądam SoA, żeby wzdychać nad biednym losem Tary i jej ciężkimi życiowymi decyzjami. Ale jak dla mnie jak najbardziej powinna gdzieś się zawinąć z dzieciakami, nie musiałabym patrzeć na jej wiecznego focha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
No cóż ja nie wzdycham nad niczyim losem i każdy bohater serialu SOA sam w zasadzie zgotował sobie swój los podejmując takie a nie inne decyzje.
Na pewno jednak nie oceniam postaci przez pryzmat wyglądu aktorów i ich mimiki.
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie, aktor również musi "jakoś" wyglądać by dostać daną rolę, więc fakt, że Ty nie oceniasz w taki sposób ma się nijak do ogółu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Widać Sutter uznał, że ta właśnie aktorka nadaję się na Tarę idealnie więc nie rozumiem o co chodzi w twoim komentarzu. Rozumiem, że wiele osób nie lubi postaci Tary. Ja zabrałam jedynie głoś w dyskusji nad ostatnim odcinkiem i miałam prawo wyrazić swoją opinię, co do postępowania Tary. Ale na to wygląda, że nie można mieć odmiennego zdania.
Nad nikim nie wzdycham, i nie zastanawiam się nad niczyim śniadaniem lub sweterkiem, a czyjeś sympatie czy antypatie dotyczące odtwórców głównych ról to chyba drugorzędna sprawa w dyskusji o serialu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Próbowałam pisać jak najmniej ironicznie, ale widać, że czasami ciężko jest pojąć, czym jest ironia.
Ponadto, Sutter jako twórca serialu nie miał całkowitego pola do popisu i brał wszystkich aktorów, którzy mu się przypodobali. Byli inni, z którymi musiał uzgadniać pewne kwestie i zamiary, a od reszty są castingi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Ja oglądam serial dla rozrywki i dla mnie to miętolenie w serialu postaci Tary jest bez sensu i niepotrzebne. Nudzi mnie to i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
catch me if I fall.
|
ja tez jej nie lubie, ale jednak było mi jej trochę zal, bo ma przerabane z Jaxem, zamienila zycie chirurga na procesy i gangsterow
![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4298658 9]w sumie w SOA każda baba jest wkurzająca ![]() nie podoba mi się sam fakt, że Jaxx zachował się tak brzydko ![]() ![]() ja tam lubie Gemme ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
przez pewien czas interesowałam się klubami, które naprawdę istnieją. Polecam poczytać o Hell Angels-wydaje mi się, że reżyser się nimi inspirował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
catch me if I fall.
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4301433 4]przez pewien czas interesowałam się klubami, które naprawdę istnieją. Polecam poczytać o Hell Angels-wydaje mi się, że reżyser się nimi inspirował
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
No proszę, ile się ciekawostek można dowiedzieć z tego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyjaciółka KWC
|
O jak dużo was ogląda ten serial.
![]() Ja oglądałam wszystkie sezony poza najnowszym, pierwsze dwa były spoko, ale potem poziom abstrakcji zaczął mnie mocno przerastać. ![]() ![]() Pisałyście o Gemmie i Tarze - ja lubię Gemmę, śmiesznie się ją ogląda, ale postać Tary chociaż męcząca to budzi współczucie - wyobraźcie sobie że macie taka teściową jak Gemma, niefajnie by chyba było co? ![]() Dla mnie Tara jest flegmatyczna, wygląda jakby cąły czas chciało jej się spać i jest wiecznie neizadowolona, ale to chyba specyfika tej aktorki, bo jej postać w Mad Men też podobnie pamietam. ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
czy tylko ja mam doła po finałowym odcinku 6 sezonu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
Dobry final
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Kolejna fanka SOA się zgłasza
![]() Nadrobiłam już 6 sezonów ![]() Finał 6 bardzo mnie zaskoczył ![]() Nie podoba mi się też to co Kurt od 4 sezonu robi z postacią Juice'a, z sympatycznego kolesia zrobili taką mroczną postać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
widziałyście zwiastun nowego sezonu?
![]() nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że Gemma dostanie nauczkę ![]() Słyszałam, że producenci planują nakręcenie mini-serialu za jakiś czas - o historii sprzed SoA - o ojcu Jaxxa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
404 Not Found
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4764789 5]widziałyście zwiastun nowego sezonu?
![]() nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że Gemma dostanie nauczkę ![]() Słyszałam, że producenci planują nakręcenie mini-serialu za jakiś czas - o historii sprzed SoA - o ojcu Jaxxa ![]() Ja już przebieram nóżkami. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Lady of Harley-Davidson
|
tak sobie oglądam Sons of Anarchy i się zastanawiam - jak to jest, że wszystkim dziewczynom się Jax podoba? Przecież Tig jest perfekcyjny <3
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
oj nie wszystkim
![]() Tak na prawdę to w każdym odcinku czekam, aż go zabiją, chociaż wiem, że tak się nie stanie. To nie "Gra tron", żeby zabijać głównego bohatera :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zauważyłam, że w serialach nastała moda na podobne zachowanie niektórych bohaterów. Idealny przykład to Ragnar z serialu Wikingowie. Dla mnie to klon Jaxxa ![]() Podobne "maniery" ma też Daryl z Walking Dead (ale on jest akurat spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4791757 8]Też mi się za bardzo nie podoba. Z wyglądu może nie jest zły, jednak jego postawa mnie odstrasza.
Zauważyłam, że w serialach nastała moda na podobne zachowanie niektórych bohaterów. Idealny przykład to Ragnar z serialu Wikingowie. Dla mnie to klon Jaxxa ![]() Podobne "maniery" ma też Daryl z Walking Dead (ale on jest akurat spoko ![]() Dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Lwiątko z Cintry
|
![]() odkopuję wątek, za 4 dni rozpoczyna się ostatni sezon ![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4791757 8]Też mi się za bardzo nie podoba. Z wyglądu może nie jest zły, jednak jego postawa mnie odstrasza. Zauważyłam, że w serialach nastała moda na podobne zachowanie niektórych bohaterów. Idealny przykład to Ragnar z serialu Wikingowie. Dla mnie to klon Jaxxa ![]() Podobne "maniery" ma też Daryl z Walking Dead (ale on jest akurat spoko ![]() ja Jax'a bardzo lubię.. podobnie Ragnara i Daryla ![]() ![]() i powiem szczerze - cieszę się, że to już ostatni sezon SoA, bo 6 był dla mnie strasznie męczący, czasami aż się zmuszałam do oglądania, po prostu jakbym się wypaliła ![]() cieszyłam się ze śmierci Tary, żadna inna postać mnie tak nie denerwowała, ale to dlatego, że jestem z drużyny Gemmy. śmierć Otto w jakiś sposób sprawiła, że poczułam ulgę. jedna z lepszych postaci, ciekawie zbudowana historia, która w pewnym momencie zaczęła mnie już wyjątkowo męczyć i tylko czekałam na to, kiedy zginie ![]() co do tego kto zginie w 7 sezonie.. obstawiałabym Gemmę i Juice'go ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.