DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 18:40   #61
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Dzwoniłam do mamy... najpierw śmiała się tak, że nie szło jej zrozumieć
a na koniec kazała mi jechać do szpitala...

mam się na SOR udać czy gdzie ?
Stary 2011-05-07, 18:43   #62
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
mi się nie wykluły ósemki jedna się ledwo przebiła to było cięcie i dłutowanie... żeby nie wyszły bo miejsca nie miałam. a zwlekałam do ostatniej chwili:P

no ja kupiłam ogólnie balsam nawilżający subtelnie brązujący:P więc chyba ok? i w dodatku do jasnej karnacji
oj to ja narzekałam na moje zęby mądrości, że na raty rosły, zrywami, a przy tym swędziały niemiłosiernie, do obłędu, czasem bolały, ale widać nie tak źle...
no to dobrze że to balsam brązujący, ale i tak przed polecam peeling no i nie ubierać się po smarowaniu

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
melduje sie i ja

niestety Olafek w szpitalu na alergologii w DSK jestem wsciekla na to wszytsko. wCZORAJ ZLAPALY go dusznosci ledwo dowiozlam do naszego szpitala, prosilam o skierowanie do szpitala dzieciecego w LBN ledwo dostalam. Dojechalismy na 23 do Lublina Oli oczywiscie na sterydach ja juz wymiekam. Miesiac temu byl w szpitalu o co chodzi???

i wiecie co dostrzegam ze tak wszystko mi sie piep.... od slubu koscielnego
biedny Olafek ale nie smuć się tylko popatrz na to z drugiej strony - jest teraz w dobrych rękach, w klinice, nie musisz czekać do sierpnia na alergologa - teraz go porządnie zdiagnozują, ustawią leczenie... te 2 pobyty w szpitalu całkiem niezależne od siebie, bo co innego często u dzieci zatrucie pokarmowe a co innego astma którą przeważnie mamy w genach... tak to czasem się ułoży :/ dużo zdrówka dla malucha a dla ciebie dużo sił!

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Izzulka jeżeli pracujesz, to nie musisz mieć książeczki. Wystarcz RMUA z pracy, i powinni cie przyjąć na oświadczenie. Ja 3 lata temu jak trafiłam na SOR z nogą, oczywiście nic nie miałam. Podpisałam oświadczenie, że w ciągu 30 dni dostarczę, że mnie zakład pracy ubezpiecza czy ktokolwiek.
Teraz to ponoć jeszcze prostsze jest... ale zadzwoń upewnij się.
Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Boli dość mocno jak stoję, gorzej jak chcę usiąść czy się położyć.... taki rwący ból jest...

właśnie o to chodzi, że teoretycznie powinni mnie przyjąć, ale niekoniecznie chcą, TŻ mówi że zaczęło się to coś lekko czerwone robić,

ja się boję czyraków
Izzulka, widzisz ktoś tu wie jak to wygląda od strony formalnej (ja to stety-niestety szpitala nie znam prawie od strony pacjenta, tylko z tej drugiej...), także spróbuj, zadzwoń najpierw na SOR albo idź od razu jak masz blisko, pomarudź że strasznie boli to jak dokotry będą ludzkie to ci pomogą, a jak nie to ich zmuś a skoro boli bardzo mocno jak piszesz to nie ma co 2 razy myśleć tylko działać!
a że się boisz to wierzą, widziałam jak ludzie cierpieli z ich powodu :/ w końcu nie bez przyczyny mówi się że ktoś jest jak wrzód na dupie

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Dzwoniłam do mamy... najpierw śmiała się tak, że nie szło jej zrozumieć
a na koniec kazała mi jechać do szpitala...

mam się na SOR udać czy gdzie ?
tak - na SOR
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:55   #63
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

metal ja juz mam dosyc normalnie wysiadam ja mialam astmiczne zapalenie oskrzeli i podejrzewam, ze moze ode mnie dostal w spadku i to nie mogl czego innego tylko to!!! juz poprostu dosyc

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

moze wiesz czy mu zrobia testy ??

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:56   #64
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

dobra laseczki, zasmarowałam się ketonalem w żelu, boli nieco mniej... 4 dzień tak żyję, to do jutra dam radę
wybiorę się na spokojnie i będę siedzieć póki mnie nie przyjmą
nie lubię lekarzom tyłków zawracać... mama pielęgniarka to może jakieś zboczenie mam w tym kierunku

Pandzia nie martw się tak ! ważne, że mały jest w dobrych rękach niestety nie da się przekazać potomstwu tego, co by się chciało... u mnie na szczęście nie występowały żadne poważne choroby, więc póki co mamy spokój z siostrzyczkami, ale za to wszystkie nosimy patrzałki, tzn jesteśmy w posiadaniu... a rodzice do tej pory nie

głowa do góry
Stary 2011-05-07, 18:57   #65
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
oj to ja narzekałam na moje zęby mądrości, że na raty rosły, zrywami, a przy tym swędziały niemiłosiernie, do obłędu, czasem bolały, ale widać nie tak źle...
no to dobrze że to balsam brązujący, ale i tak przed polecam peeling no i nie ubierać się po smarowaniu
ja nie miałam miejsca i musiałam chirurgicznie usunąć... przez tydzień miałam podwójną twarz, tak spuchłam:P podczas zabiegu - spoko! nic nie bolało ale potem... przez 2 dni nie mogłam nawet na tyle otworzyć ust, żeby wcisnąć tabletkę przeciwbólową. leżałam i jęczałam. ajeszcze to był 2 tydzień na studiach i ciepło było, a ja w szaliku na twarzy ale i tak miałam szczęście, bo usuwanie dwóch ząbków 30 min (zdarza się 4h...), dolny z 15 min+szycie i górny raz dwa + szycie. pierwszy raz w życiu szwy i to w buzi, fuuuj:P napewno następnym razem też zrobię oba naraz i to rozwiązanie polecam. bo lepiej 2 razy cierpieć niż 4...

a peeling zrobię! dzięki zaraz lecę pod prysznic i wypeelinguję sobię nóżki moim żurawinowym peelingiem

Cytat:
metal ja juz mam dosyc normalnie wysiadam ja mialam astmiczne zapalenie oskrzeli i podejrzewam, ze moze ode mnie dostal w spadku i to nie mogl czego innego tylko to!!! juz poprostu dosyc
kochana, jeśli to zaczątki astmy to dbaj o niego i znajdz dobrego lekarza a wszystko będzie ok byle nie zaniedbaj tego - moi rodzice zaniedbali i w okresie dojrzewania jak mnie dopadło, to się męczę już 8 rok i dopiero 5 miesięcy temu znalazłam dobrego lekarza

ale musisz być dobrej myśli, jeśli będzie dobry nadzór to wszystko będzie dobrze
Stary 2011-05-07, 18:58   #66
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
melduje sie i ja

niestety Olafek w szpitalu na alergologii w DSK jestem wsciekla na to wszytsko. wCZORAJ ZLAPALY go dusznosci ledwo dowiozlam do naszego szpitala, prosilam o skierowanie do szpitala dzieciecego w LBN ledwo dostalam. Dojechalismy na 23 do Lublina Oli oczywiscie na sterydach ja juz wymiekam. Miesiac temu byl w szpitalu o co chodzi???

i wiecie co dostrzegam ze tak wszystko mi sie piep.... od slubu koscielnego
Pandzia złotko musisz się trzymać!! Olafek teraz dużo cierpi ale przecież to nie może trwać wiecznie. Wszystko sie kumuluje, ale znajdziesz w sobie dużo sił zarówno za siebie jak i za dziecko. Matki są najsilniejsze na świecie, wszystko przetrzymają
Stary 2011-05-07, 19:02   #67
karmeelek
Zadomowienie

Kochane ja mykam przed TV oglądać finał "Bitwy na głosy". Mam nadzieję, że moi koledzy i koleżanki dziś wygrają.
Zielona Góra siala lala la! Zielona Góra siala lala lala!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 19:03   #68
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
ja nareszcie w domu, zaraz muszę coś zjeść
jak mi się dzisiaj super autkiem jeździło
ten ząb mnie napieprza

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

jedź i już, chociaż u nas są takie karty.. jak ja ostatnio byłam to chcieli
ależ nam się tu szpital prawdziwy zrobil...
Brałaś coś przeciwbólowego? Są tabletki specjalnie na ból zęba, może cos takiego by lepiej podziałało? Jeszcze tylko jutro musisz przetrzymac i poniedziałek tuż, tuż. Mam nadzieję że po niedzieli zrobią Ci go porządnie bo to skandal jakiś. Ja podobno też mam takie nerwy, na które nic nie działa i po prostu trzeba przeczekać ból. Kiedyś ktoś mi mówił, że ból zęba to chyba najgorzej znośny ból jaki może być, także trzymaj się tam dzielnie.
Stary 2011-05-07, 19:08   #69
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dziekuje Wam za wsparcie

Stary 2011-05-07, 19:12   #70
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
ależ nam się tu szpital prawdziwy zrobil...
Brałaś coś przeciwbólowego? Są tabletki specjalnie na ból zęba, może cos takiego by lepiej podziałało? Jeszcze tylko jutro musisz przetrzymac i poniedziałek tuż, tuż. Mam nadzieję że po niedzieli zrobią Ci go porządnie bo to skandal jakiś. Ja podobno też mam takie nerwy, na które nic nie działa i po prostu trzeba przeczekać ból. Kiedyś ktoś mi mówił, że ból zęba to chyba najgorzej znośny ból jaki może być, także trzymaj się tam dzielnie.
ja już normalnie też mam dość zjadłam już chyba dzisiaj bardzo dużo tabletek, aż mnie TŻ skrzyczał, ibuprom jakiś i antidol- to jest chyba na zęby..

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:13   #71
201604301943
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

moze wiesz czy mu zrobia testy ??
kochana musisz się trzymać dzielnie, dziecko czuje że matka się martwi... i nie obwiniaj się broń boże że to ty mu przekazałaś! też pewnie masz to po kimś w spadku ja też dostałam w 'prezencie' od przodków astmatyczne skłonności i chorobe hashimoto, ale cóż, mogło mnie i bez tego dopaść więc nie ma co się przejmować
jest w szpitalu klinicznym więc podejrzewam że zajmą się nim najlepsze 'profesory' takie szpitale są z reguły dobrze wyposażone, mają pieniądze żeby wykonać wszelkie badania... więc jedyne czego się możesz obawiać to studentów że przyjdą małego obejrzeć i z tobą porozmawiać

Cytat:
dobra laseczki, zasmarowałam się ketonalem w żelu, boli nieco mniej... 4 dzień tak żyję, to do jutra dam radę
wybiorę się na spokojnie i będę siedzieć póki mnie nie przyjmą
nie lubię lekarzom tyłków zawracać... mama pielęgniarka to może jakieś zboczenie mam w tym kierunku
jak chodzi o twój tyłek to nie przejmuj się że lekarzom tyłki zawracasz... pomyśl czy dasz radę się wyspać bo może lepiej dziś by iść, lekarze tak czy tak na dyżurze to im wszystko jedno kiedy a jutro będzie sporo osób poszkodowanych w sobotnią noc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 19:14   #72
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

zapomniałam się pochwalić jakie komplementy dzisiaj dostałam od 5 letniej dziewczynki, która była u mnie z rodzicami...

siedzi, siedzi i mówi- ale ma pani ładne paznokietki
a za chwile- fryzure też - a mama do niej - bądź już cicho

Stary 2011-05-07, 19:28   #73
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
ja już normalnie też mam dość zjadłam już chyba dzisiaj bardzo dużo tabletek, aż mnie TŻ skrzyczał, ibuprom jakiś i antidol- to jest chyba na zęby..
Kiedys brałam własnie antidol i na mnie działał, ale jak widać nie na każdego tak samo działa. Jejkuuuu naprawdę bardzo Ci współczuję z tym ząbkiem. Kiedyś jak zaczęłam chodzic do dentystki to przez pół roku chodziłam tam regularnie- zęby w szybkim tempie mi poleciały, ale teraz odwiedzam ją co 3 miesiące i jest git

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
zapomniałam się pochwalić jakie komplementy dzisiaj dostałam od 5 letniej dziewczynki, która była u mnie z rodzicami...

siedzi, siedzi i mówi- ale ma pani ładne paznokietki
a za chwile- fryzure też - a mama do niej - bądź już cicho
Hehhhhh dzieci zawsze mówią szczerze więc komplement najszczerszy pod słońcem
Stary 2011-05-07, 19:32   #74
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Kiedys brałam własnie antidol i na mnie działał, ale jak widać nie na każdego tak samo działa. Jejkuuuu naprawdę bardzo Ci współczuję z tym ząbkiem. Kiedyś jak zaczęłam chodzic do dentystki to przez pół roku chodziłam tam regularnie- zęby w szybkim tempie mi poleciały, ale teraz odwiedzam ją co 3 miesiące i jest git

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

ten ząb to jakiś pechowy jest, już nie wiem ile ona mi go robi, sama powiedziała że wolałaby mi robić 10 innych zębów w poniedziałek przed pracą od razu do niej ide

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

a ta mała taka słodka była

Stary 2011-05-07, 19:38   #75
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Dopiero teraz zauważyłam, że mamy nowy wątek
Wklejam więc z poprzedniego

Hej Moje Złotka Kochane!!!

Uwaga, uwaga! Ja nie-Lidlowa dziś nareszcie byłam w LIDLU!!!!
Oskarek miał dziś zły dzień i wył przez prawie całą drogę, ale udało nam się dotrzeć.

Dziewczynki i tu moje pytanie
Kupiłam ten budyń, pakowany po 5szt za 1,49za paczkę. Jest na nim napisane "Pudding", a w składzie "skrobia" Czy dobry kupiłam??
I ile można go zjeść??

I drugie pytanko - kupiłam też syrop, o którym pisałyście. Od razu kupiłam 2 butelki malinowego i 1 wiśniowego Czy mogę go sobie dolewać do herbatki?? Tak bardzo marzy mi się herbata z sokiem malinowym.....
????????????????????????? ??????????????

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

mischellin

Ja z reguły w dni proteinowe unikam w ogóle koncentratu. Myślę jednak, że tak mała ilość jaką zjadłaś, nie powinna mieć żadnego znaczenia

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:41   #76
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

wlasnie zaczepila męza moja kumpela z podstawówki jest pielęgniarką na oddziale ale się ciesze tylko szkoda, ze ja tam nie jestem to już bym troche zalatwila

Stary 2011-05-07, 19:42   #77
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zauważyłam, że mamy nowy wątek
Wklejam więc z poprzedniego

Hej Moje Złotka Kochane!!!

Uwaga, uwaga! Ja nie-Lidlowa dziś nareszcie byłam w LIDLU!!!!
Oskarek miał dziś zły dzień i wył przez prawie całą drogę, ale udało nam się dotrzeć.

Dziewczynki i tu moje pytanie
Kupiłam ten budyń, pakowany po 5szt za 1,49za paczkę. Jest na nim napisane "Pudding", a w składzie "skrobia" Czy dobry kupiłam??
I ile można go zjeść??

I drugie pytanko - kupiłam też syrop, o którym pisałyście. Od razu kupiłam 2 butelki malinowego i 1 wiśniowego Czy mogę go sobie dolewać do herbatki?? Tak bardzo marzy mi się herbata z sokiem malinowym.....
????????????????????????? ??????????????

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

mischellin

Ja z reguły w dni proteinowe unikam w ogóle koncentratu. Myślę jednak, że tak mała ilość jaką zjadłaś, nie powinna mieć żadnego znaczenia
Ja też ten pudding kupiłam więc myślę, że dobry wybrałyśmy) nie robię go często, ale jak już to robię z połowy. To chyba wychodzi jakieś 1,5 łyżki, może nawet niecałe i myślę, że taka ilość nie powinna zaszkodzić. A co do tego syrupu chyba można czasami, może nie a często bo chyba ma sporo węgli ale czasami... może ktoś bardziej doświadczony z tym specyfikiem się wypowie, ale myślę że raz w czas nie zaszkodzi
Stary 2011-05-07, 19:45   #78
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
wlasnie zaczepila męza moja kumpela z podstawówki jest pielęgniarką na oddziale ale się ciesze tylko szkoda, ze ja tam nie jestem to już bym troche zalatwila
Pandzia, ja dziś nie dam rady nadrobić wszystkich postów i nie jestem w temacie - Olafek jednak jest w szpitalu????

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-05-07, 19:45   #79
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

i tak śpię na brzuchu więc dam radę
boję się po prostu, że to coś nie urosło jeszcze na tyle żeby coś z nim robić...

ale mniejsza o mój tyłek
dziękuję za rady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 19:59   #80
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Pandzia, ja dziś nie dam rady nadrobić wszystkich postów i nie jestem w temacie - Olafek jednak jest w szpitalu????
tak leży w DSK na alergologii wczoraj w nocy wieźliśmy go

Stary 2011-05-07, 20:25   #81
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
tak leży w DSK na alergologii wczoraj w nocy wieźliśmy go
O rany boskie!!! Brak mi słów, Żabko
Trzymaj się dzielnie i pisz na bieżąco co z Maluszkiem

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-05-07, 20:37   #82
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzinki

witam się i ja w nowym wątku, ale się znów rozkręciłyście - nie było mnie wczoraj i prawie 10 stron, już nadrobiłam więc jestem

Pandzia trzymaj się, najgorsze jest jak nam maluszki chorują - jesteśmy z Toba i Olafkiem - będzie wszystko dobrze - musi być

A ja dziś rano stanęłam na wagę po 1 dniu PW i wczorajszej pizzy - i nabyłam dziś 1.20kg "wody" no trudno, chociaz zaczyna mnie juz dobijać gubienie po P, tego co nabyłam na PW

a dziś zrobiłam modyfikowaną WZ i wyszło mi pyszne ciasto serowe z galaretką hmmmmm
zrobiłam też kurczaczka z pieczarkami, i po tym wszystkim zjadłam kapustę kiszona licząc na dodatkową wizytę w wc , a tu nic

miłego wieczorku
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:49   #83
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010
tak leży w DSK na alergologii
Dobrze trafił! Nie martw się. Nic synkowi nie grozi. Olaf będzie wybadany i wychuchany. Mam nadzieję, że tak szybko do szpitala nie trafi ponownie.

Cytat:
Napisane przez dominic_sz
Kupiłam ten budyń, pakowany po 5szt za 1,49za paczkę. Jest na nim napisane "Pudding", a w składzie "skrobia".
Czy dobry kupiłam??
I ile można go zjeść??

A masz może producenta na opakowaniu? Gellwe, Delecta, Winiary?

Najwięcej węglowodanów mają czekoladowe.

Znalazłam rekordzistę w dziedzinie minimalizmu, który z pewnością może być spożywany raz na jakiś czas:
Budyń o smaku waniliowym bez cukru Winiary
1 porcja - 134 g
, 1 porcja gotowego budyniu - 140 g
Wartość energetyczna w 100 g:85,00 kcal
Białko w 100 g:3,00 g
Węglowodany w 100 g:14,10 g
Tłuszcz w 100 g:1,80 g

A rekordziści w dziedzinie maksipaksi (nie polecam!!!) to:
Budyń słodka chwila smak cappuccino - Dr. Oetker

Wartość energetyczna w 100 g:388,00 kcal
Białko w 100 g:8,60 g
Węglowodany w 100 g:74,42 g
Tłuszcz w 100 g:6,28 g
Budyń śmietankowy - Castello
- ma bardzo dużo węglowodanów i niemal nie uświadczy w nim białka, ale nie ma też tłuszczu
Wartość energetyczna w 100 g:347,00 kcal
Białko w 100 g:0,30 g
Węglowodany w 100 g:85,80 g
Tłuszcz w 100 g:0,00 g

Cytat:
Napisane przez dominic_sz

Z tego niewiele wynika: http://forum.gazeta.pl/forum/w,95274..._z_LIDL_A.html

Czy to ten syrop?
Producent
Agros Nova Sp. z o.o. (Łowicz bądź Warszawa)Syrop Malinowy Dar Lata - Dar Natury

http://www.agrosnova.pl/nasze_marki/...y_owocowe.html

Objętość netto: 440 ml
Producent:Agros Nova Sp. z o.o. - Warszawa
Wartość energetyczna w 100 ml:260,00 kcal
Białko w 100 ml:0,10 g
Węglowodany w 100 ml:64,00 g
Tłuszcz w 100 ml:0,00 g

To w 100 ml, oczywiście, a 1 łyżeczka syropu = 5 ml

Ten syrop nie jest aż tak zły. Bo tak wygląda Syrop malinowy - Cymes
Wartość energetyczna w 100 ml:348,00 kcal
Białko w 100 ml:0,00 g
Węglowodany w 100 ml:86,90 g

Chyba w ramach uczty możesz sobie dodać do jogurtu albo herbaty.

Chociaż ja bym wolała dodać sobie syrop klonowy - szybko to nie będzie możliwe Ma mniej cukru niż miód, a zdrowy.

A ja właśnie podsumowuję sobie dwa dni fazy uderzeniowej (oczywiście, wliczam również herbatę i napary ziołowe). Węglowodanów i tłuszczów nie da się wyeliminować, ale ich ilość jest bardzo ograniczona w porównaniu z tym, co je się normalnie

Wczoraj:
881 kcal
119 g czystego białka
(najwięcej białka w mięsie indyczym, sporo w jednym jajku)
38 g węglowodanów
(najwięcej węglowodanów - 3 łyżki otrębów, na drugim miejscu 2 szklanki mleka)
24 g tłuszczu
(rekordowa ilość w jajku)

Dzisiaj:
789 kcal
106 g białka
(znów najwięcej w mięsie indyczym)
42 g węglowodanów
(więcej niż w dniu poprzednim, bo jadłam tylko otręby owsiane, a to nieco ponad połowa wyniku; na drugim miejscu szklanka kefiru, na trzecim szklanka mleka)
18 g tłuszczu
(rekord należy do otrębów owsianych)

O, mało kalorii wyszło. Białka też nie jest jakaś powalająca dawka, ale o wiele większa niż w zwykłym jadłospisie.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-07 o 21:02
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:50   #84
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

a co to ma byc??!!

Nowy wątek bezemnie?? ooo Wy łobuziary!!!!

heheh....ja sie wpisałam jeszcze na tamtym i cisza...hehe i patrze patrze a tu V czesc

Tak Kochane ja tylko na chwilke bo wlasnie jestem w trakcie sprzatania po imprezce urodzinkowej mojej niunki i chcialam sie Wam pochwalic jaka mam piekna i duza córcie tak patrze na te zdjecia z przed 2 lat i dzis i az mi sie lezka w oku kreci hehe :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie4496julia.jpg (107,1 KB, 37 załadowań)

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:51   #85
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
a co to ma byc??!!

heheh....ja sie wpisałam jeszcze na tamtym i cisza...hehe i patrze patrze a tu V czesc

Tak Kochane ja tylko na chwilke bo wlasnie jestem w trakcie sprzatania po imprezce urodzinkowej mojej niunki i chcialam sie Wam pochwalic jaka mam piekna i duza córcie tak patrze na te zdjecia z przed 2 lat i dzis i az mi sie lezka w oku kreci hehe :P
śliczna i przesłodka
Stary 2011-05-07, 20:56   #86
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
a co to ma byc??!!

piekna mialas siebie pokazac:P

Stary 2011-05-07, 21:00   #87
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Zingiber- na Dukanie nie liczymy kalorii
Po co sobie tym głowę zaprzątać? Nie ma takiej potrzeby, pozatym zjadłaś chyba strasznie mało....

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 21:03   #88
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
a co to ma byc??!!

Jaka ona śliczna, aniołek po prostu. Urodę pewnie po mamusi odziedziczyła
Jutro do Was znów zawitam bo teraz do snu mnie muli. Dobrej nocki i duuuuuużych spadków z okazji nowego wątku
Stary 2011-05-07, 21:05   #89
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
o to fajnie - zawsze dobrze mieć znajomości, zwłaszcza wśórd pielęgniarek bo to z nimi więcej ma się kontaktu

Cytat:
i tak śpię na brzuchu więc dam radę
boję się po prostu, że to coś nie urosło jeszcze na tyle żeby coś z nim robić...

ale mniejsza o mój tyłek
dziękuję za rady
ale cię boli... no i 4 dni minęły - myślę że urosło dostatecznie żeby się jak najszybciej zagoiło

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość

A masz może producenta na opakowaniu? Gellwe, Delecta, Winiary?

Najwięcej węglowodanów mają czekoladowe.

Znalazłam rekordzistę w dziedzinie minimalizmu, który z pewnością może być spożywany raz na jakiś czas:
Budyń o smaku waniliowym bez cukru Winiary
1 porcja - 134 g
, 1 porcja gotowego budyniu - 140 g
Wartość energetyczna w 100 g:85,00 kcal
Białko w 100 g:3,00 g
Węglowodany w 100 g:14,10 g
Tłuszcz w 100 g:1,80 g

A rekordziści w dziedzinie maksipaksi (nie polecam!!!) to:
Budyń słodka chwila smak cappuccino - Dr. Oetker

Wartość energetyczna w 100 g:388,00 kcal
Białko w 100 g:8,60 g
Węglowodany w 100 g:74,42 g
Tłuszcz w 100 g:6,28 g
Budyń śmietankowy - Castello
- ma bardzo dużo węglowodanów i niemal nie uświadczy w nim białka, ale nie ma też tłuszczu
Wartość energetyczna w 100 g:347,00 kcal
Białko w 100 g:0,30 g
Węglowodany w 100 g:85,80 g
Tłuszcz w 100 g:0,00 g

Z tego niewiele wynika: http://forum.gazeta.pl/forum/w,95274..._z_LIDL_A.html

Czy to ten syrop?
Producent
Agros Nova Sp. z o.o. (Łowicz bądź Warszawa)Syrop Malinowy Dar Lata - Dar Natury

Objętość netto: 440 ml
Producent:Agros Nova Sp. z o.o. - Warszawa
Wartość energetyczna w 100 ml:260,00 kcal
Białko w 100 ml:0,10 g
Węglowodany w 100 ml:64,00 g

To w 100 ml, oczywiście, a 1 łyżeczka syropu = 5 ml

Ten syrop nie jest aż tak zły. Bo tak wygląda
Syrop malinowy - Cymes
Wartość energetyczna w 100 ml:348,00 kcal
Białko w 100 ml:0,00 g
Węglowodany w 100 ml:86,90 g

Chyba w ramach uczty możesz sobie dodać do jogurtu albo herbaty.

Chociaż ja bym wolała dodać sobie syrop klonowy - szybko to nie będzie możliwe Ma mniej cukru niż miód, a zdrowy.

A ja właśnie podsumowuję sobie dwa dni fazy uderzeniowej (oczywiście, wliczam również herbatę i napary ziołowe). Węglowodanów i tłuszczów nie da się wyeliminować, ale ich ilość jest bardzo ograniczona w porównaniu z tym, co je się normalnie

Wczoraj:
881 kcal
119 g czystego białka
(najwięcej białka w mięsie indyczym, sporo w jednym jajku)
38 g węglowodanów
(najwięcej węglowodanów - 3 łyżki otrębów, na drugim miejscu 2 szklanki mleka)
24 g tłuszczu
(rekordowa ilość w jajku)

Dzisiaj:
789 kcal
106 g białka
(znów najwięcej w mięsie indyczym)
42 g węglowodanów
(więcej niż w dniu poprzednim, bo jadłam tylko otręby owsiane, a to nieco ponad połowa wyniku; na drugim miejscu szklanka kefiru, na trzecim szklanka mleka)
18 g tłuszczu
(rekord należy do otrębów owsianych)
Strasznie mało kalorii wyszło. Białka też nie jest jakaś powalająca dawka, ale o wiele większa niż w zwykłym jadłospisie.

nic z tych rzeczy
budyń jemy firmy Belbacke - dostępny tylko w lidlu, jako jedyny jest wyłącznie na skrobi kukurydzianej.
to samo sok, właściwie syrup, sama chemia z lidla, w takich plastkichowych butelkach za śmieszne pieniądze
malutko kalorii zjadasz a mleka trochę za dużo - lepiej ograniczyć się do szklanki dziennie...

Cytat:
śłicznotka!
Stary 2011-05-07, 21:05   #90
Zingiber
Raczkowanie

Wiem, że nie liczymy kalorii, ale jak wpisuję wartości do tabuleczek, to zawsze mam podane kalorie Nie będę ich zatem wywalać w niebyt.

Nie no, dużo jadłam. Trzy wielkie bitko-kotleciki z indyka. Wiesz, jak mnie zapchało?! Ser biały chudy też był, dwie kawy, trochę mleka i nawet kefiru, serek tofu - aż połowa z jakiejś stacji badawczej. Ja się naprawdę najadłam, a dwa spore spacery zrobiłam.
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości