![]() |
#61 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!
Aj, bardzo prosto się takie cudo robi
![]() średnio jedna porcja (100g) ma ok 60 kcal - w porównaniu kupowane lody mają 160-200 ![]() Cytat:
![]() ![]() ładnie ![]() ![]() ja postanowiła ważyć i mierzyć się raz w tygodniu - w piątki ![]() Cytat:
![]() ![]()
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A mogę jeszcze ja? proszę
![]() bardzo mi się podoba wasza grupa wsparcia, a ja postanowiłam się od dzisiaj odchudzać. mam 173 cm wzrostu i waże 63,5 kg. MOją zmorą jest brzuszek i nogi, chce schudną nie więcej niż 5kg, ale liczy sie dla mniee wyrzeźbienie ciała, a wiadomo, że przy drowej diecie duużo łatwiej. mam nadzieję, ze mnie przyjmniecie ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ależ oczywiście
![]() mam 2cm mniej od Ciebie i takie same problemy. dlatego od początku maja zaczęłam biegać (w szkole nigdy tego nie lubiłam) i pomału zaczynam rozumieć czemu ludzie tak lubią to robić ![]() a co najważniejsze dla mnie - pośladki prawie po pierwszym treningu zaczęły się robić fajniejsze - jakieś bardziej jędrne i twardsze ![]()
projekt 'plaża 2011' ![]() 63-62-61-60-59-58-57-56 5km: 21.05: 35:37 tempo 7'07'' 01.06: 34:07 tempo 6'49'' 07.06: 31:36 tempo 6'19'' 14.06: 30:36 tempo 6'06'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
napewno damy razem radę
![]() ja od kilku dni stosuję jeszcze bańki chińskie ![]() ![]() wiadomo samo nie pomoż,e ale przy diecie, ćwwiczeniach daje niezły rezultat, włąśnie w takich partiach ciała jak tyłek, nogi i brzuszek(w tym najmniej ;() tylko ból, że napocztku wychodza male jakby malinki ![]() skaczę także na skakance, jak to ktoś powiedział, która jest dobra na wszytsko ![]() jutro planuję zaczą biegać codziennie rano ![]() mam nadzieję, ze sięuda ![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
mala.mi oki to ja sie z a6w dolaczam i od dzis przystepuje do dziela
![]() ![]() ![]() a bieganie jest swietne tez ide dzis wieczorem ![]() Lady pink tylko uwazaj zeby nie przegiac bo bieganie i skakanka troche stawom dowalaja zwlaszcza dlugie bieganie po chodnikach, dlatego w dobre buty warto zainwestowac
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Na prawdę skakanka i bieganie może być szkodliwe dla stawów? To w takim razie co robić? W buty jakieś specjalistyczne raczej inwestować nie mogę, ale za to mogę zdecydować po jakiej powierzchni biegać , bo w terenach wiejskich mieszkam. Tak więc co najlepsze: trawa, asfalt, droga pisakowa? I co ze skakanką? Tak lubiłam te ćwiczenie ;(
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Ja czasem jeżdżę na rowerku stacjonarnym (tak z doskoku, czasem 3-4 dni codziennie jeździłam, jak miałam czas, a potem potrafiłam przez dwa tyg nic nie robić). a dziś kupiłam piłkę do ćwiczeń i jak tylko przyjdzie zaczynam ćwiczyć na piłce ze sztangielkami (od czegoś trzeba zacząć
![]() ![]() Podziwiam Was dziewczyny z tym bieganiem, ja to po 5 min oddechu bym złapać nie mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Ah dziekuje
![]() ![]() jesli chodzi o cwiczenia wykonuje "cwiczenia na plaski brzuch" ze strony wdziek info - efekty podobne do a6w z tym, ze nacisk jest wiekszy na dolne partie brzucha - czego przy a6w mi brakowalo :< zeby zachowac efekty musisz wykonywac cwiczenia z dwudziestego ktoregos dnia trzy razy w tygodniu, a nie raz na rok :O mi tam po dwoch miesiacach bylo widac przybytek tluszczyku %-) a co do cwiczen - niestety, a6w niezbyt mi obciazalo dolna partie przez co brakowalo mi zawsze troche po skonczeniu, probuje ten drugi zestaw ![]() ![]() ![]() ![]() miejmy nadzieje, ze nei zawalicie tego a6w ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Miluuu Czas edycji: 2011-05-16 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() aktualnie posiadam 160cm wzrostu i 65kg ![]() upragniona waga 55kg ![]() jeśli ma ktoś jakieś sugestie lub podobne doświadczenie będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny uwierzcie mi, wcale nie trzeba jakichs nudnych diet (jedzenie kapusty przez tydzien JEST nudne, pomimo tego, ze kapusta jest bardzo dobra) zeby schudnac. Wystarczy wyeliminowac pewne skladniki z jedzenia i cwiczyc =) poza tym - jesli w ciagu tygodnia bedziesz tracila wiecej niz 1-1,5 kilograma, to efekty dlugo sie nie utrzymaja, niestety :p Dobra figura wymaga czasu. a odbiegajac od tematu - pizza domowej roboty.. moge zjesc kawalek, czy mam caloscia dzielic sie z domownikami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o buty to niestety specjalistyczne są straszliwie drogie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ależ nie ma za co ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!!
Mam nadzieję,że moge do Was dołączyć z małym opóźnieniem...od dzisiaj startuję z dietą i ćwiczeniami(jak zwykle "od poniedziałku" ![]() ![]() Ps.To moje pierwsze forum w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie najgorszy jest pierwszy tydzien wytrzymac, potem juz idzie ok. Dzisiaj mam juz szosty dzien! Dziewczyny, czuje moc! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję juz dnia szóstego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem już po kolacji z której składała się wyłącznie kalarepa. Nie mam pojęcia czy kalarepa jest niskokaloryczna i zdrowa. Wiem, że jest smaczna ![]() Poza tym 20 min na steperze... Po kilku dniach takich 20sto minutowych sesji, potwornie bolą mnie nogi (to chyba dobrze..) i bałam się, że dziś nie wytrzymam do końca, ale nie można się poddawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o balsamy,kremy itp. to szczerze polecam balsam wyszczuplający Eveline Thermo Fat(czy coś takiego:P) w czerwonym opakowaniu na pewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Bucia mamy podobne wymiary, więc będziemy mogły porównywać efekty
![]() Witamy, Maślaczek u nas na forum. BTW skąd taki nick? Chodzi o grzybka czy ma to jakiś związek z masłem? ![]() A jeśli chodzi o A6W to ja chciałam zacząć, ale zostało mi to totalnie odradzone na innym wątku. Na dodatek zostałam zmasakrowana za to, że w ogóle chciałam zacząć (po tamtym poście przestałam się interesować tamtym wątkiem). podobno to "zbyt ciężkie ćwiczenia, nie dla osób odchudzających się tylko dla jakiś kulturystów, lepiej nie porywać się z motyką na słońce" itp. A wy co o tym myślicie?
`I will be perfect. I will be strong. I will be me. Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53! Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego... Edytowane przez cusieeek Czas edycji: 2011-05-16 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja koleżanka stosowała A6w przez hm..3-4tyg. i efekty były,ale jak tylko zaprzestała to wszystko wracało do poprzedniego stanu;/ no i ileż to trzeba mieć zaparcia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak nie uzywam tego wyrazenia, tak teraz je musialam uzyc. chcac nie chcac, wazylam swoje 70 i moge powiedziec, ze a6w sie swietnie spisaly u mnie i wcale nie byly za ciezkie. Na dzisiaj powiem tyle: a6w to lekkie cwiczenia. I wcale nie mialam po nich kaloryfera (dieta wysokobialkowa i sa miesnie, nie ma duzej ilosci bialek - nie ma miesni widocznych). Strasznie nie lubie ludzi, ktorzy mowia wszystkim "nie robcie tego" tylko dlatego, ze sami nie dali sobie rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() Ja odchudzanie zaczełam równo tydzień temu, Moja waga początkowa to 85,5kg a teraz mam 83,3kg ![]() Biegam rano i wieczorem i stosuje diete MŻ ![]() Pracuję w aptece dlatego dziś kupiłam sobie suplement diety Slimitin i chcę wypróbować czy faktycznie coś działa ![]() Trzymam kciuki za wszystkie odchudzające się dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Od dnia, kiedy tu napisałam wzięłam się trochę za siebie... Sporo spaceruję. Wczoraj zjadłam kawałek pizzy, bo zrobiliśmy tacie mini-niespodziankę na urodziny
![]()
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym chyba gdzies na wizazu pisane bylo, ze musli nie sa najlepszym rozwiazaniem na R (przynajmniej mieszanka sklepowa), zreszta sama z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze ja po musli tylam, nie chudlam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do musli...niektóre sklepowe mają zabójczą ilośc cukrów!Dlatego osobiście polecam zwykłe płatki owsiane(mało cukru ,dużo błonnika..kcal też sporo,ale w końcu to śniadanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
I ja chciałam się przyłączyć, jeśli można. Należę to tzw. 'utajonych grubasów' tzn. osób które są z natury dość małe i szczupłe i nikt im nie wierzy, że chcą się odchudzać bo niby z czego. Ale ja mam problem z obżeraniem się, wciągam wszystko jak leci, a przy tym mam zero mięśni do podtrzymania żołądka i okropny, tłusty brzuch - i tylko wszystko ukrywam skrzętnie pod coraz większymi ciuchami :/
Dlatego potrzebuję wsparcia - jeśli chodzi o kontrolę jedzeniową ale również pozostałe punkty. Od trzech dni ćwiczę, z jedzeniem niestety idzie mi słabiej. Ale nie poddaję i zaczynam na całego od dziś! Waga: 56 Cel: 49
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=maslaczek3;26960580]Wow!!Super wynik 2kg w tydzień
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Rano tak z pół godzinki biegam i wieczorem ok. godzinki. Czasami dłużej czasem krócej w zależności jak mi się chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Chętnie się przyłaczę, bo chociaż chcę zrzucic "tylko" 5-7 kg to cięzko o efekty , ale mobilizacji również brak
![]() ![]() ![]() ![]() Startuję z wagi: 59,5 kg Aktualnie: 59,5 cel:53 ![]() Mam nadzieję ze przy Was się zmobilizuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() Często czytam forum Wizaz szukając porady, w końcu zarejestrowałam się i jestem tu na legalu ![]() Pas neoprenowy w moim wypadku nie sprawdził się w ogóle, po 2 tygodniach popękał i odpadły rzepy ![]() Poczytam troszku o Waszych sukcesach to i moja motywacja może wzrośnie ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Aaaaaaaaa, zapomniałam się rozpisać na kg i cm ![]() Waga startowa 82 kg Wzrost 175cm Waga docelowa 70kg, i jestem w niebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Lady pink spokojnie nie wpadaj w panike po pierwsze jesli Ty biegasz po drogach gruntowych to jestes w komfortowej sytuacji w stawy uderza przede wszystkim bieg po chodniku, zwlaszcza jesli ktos ma nadwage albo problemy ze stawami, a nagle sie rzuci na codzienne godzinne bieganie w kiepskich butach... Ty o ile zauwazylam nadwagi nie masz, wiec jesli nic Ci po biegu nie dokucza to spoko, ja tak tylko mowie ze biegac warto w butach do tego przeznaczonych ktore amortyzuja uderzenia stopy o podloze i raczej nie powinno sie biegac codziennie duzych dystansow po twardej nawierzchni, bo podobno przy biegu powstaja mikrourazy, ktore potrzebuja przerw zeby sie zregenerowac bo inaczej przeradzaja w kontuzje... chociaz to jest kwestia indywidualna - Murakami biegal codziennie przez 20 lat zycia i jakos zadnych problemow ze stawami nie mial
![]() Miluuu ale mi z tym a6w raz na rok to chodzilo tak w calosci i zakladajac ze przez ten czas odzywiamy sie racjonalnie i wykonujemy regularnie jakies cwiczenia na miesnie brzucha - poki ja robilam cos tam na ten brzuch co kilka dni na silowni czy aerobiku to bylo ok dopiero jak przestalam do klubu sportowego chodzic to mi sie ten brzuch zrobil taki sredni ![]() cusieeek a6w ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, ja sie juz spotkalam z opiniami ze a) strasznie ciezkie i po 2 dniach wysiadam b) strasznie lekkie bede robic dziennie po 2/3 dni albo jeszcze drugi zestaw na brzuch c) nic nie daje - robcie najlepiej przysiady ze sztanga :p itp itd ![]() ja tam w poprzednie wakacje zrobilam prawie calosc - pod koniec musialam sobie odpuscic bo bieganiem przeciazylam sobie lewe kolano tak ze cale wakacje przechodzilam w opasce leczniczej i przy a6w zamiast czuc brzuch czulam ze mi sie zaraz kolano od samego zginania rozleci ![]() ale ogolnie to juz gdzies po 1-2 tygodniach widac efekty, a takie ciezkie wcale nie jest kwestia tego zeby raz robic to dobrze czyli bez ciagniecia szyi, dwa wpasc w rytm i przyzwyczaic miesnie, i za bardzo sie nie koncentrowac na tym ze bola - ja zakladalam sluchawki puszczalam muzyczke i lecialam, trzy w przerwach miedzy seriami dac miesniom brzucha odpoczac chociaz przez kilka minut a najlepiej to je porozciagac - troche stretchingu i mozna leciec kolejna serie ![]() mnie sportowo jakos wczoraj nie wyszlo - mialam isc z przyjaciolka zapisac sie do klubu sportowego troche pocwiczyc, a potem jeszcze pojsc pobiegac a jak przyszlo co do czego to przyjaciolka przepadla jak kamien w wode i nic z tego nie wyszlo ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.