Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 10:16   #61
mala.mi
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie zaczynamy, pokażemy wszystkim, że rade damy! Zaczynamy 14.05!

Cytat:
Napisane przez Veroni Pokaż wiadomość
Sorbet jadła mala.mi Na brzuch jakieś konkretne ćwiczenia wykonujesz?
Aj, bardzo prosto się takie cudo robi jako że truskawki świeże są jeszcze kiepskie i drogie użyłam mrożonych. lekko trzeba je rozmrozić (na tyle żeby blender je rozpaćkał), dodać trochę cukru (ja dałam chyba 3 łyżki na 0.5kg truskawek) oraz jakąś 1 szklanke płynów - ja pół na pół pomieszałam mleko z wodą, żeby była bardziej jogurtowa konsystencja. i dodałam kilka kropel ekstraktu z wanilii (ale nie takiego olejku zapachowago, lepszy jest prawdziwy ekstrakt). Całość trzeba rozetrzeć na drobną paćkę i hop do zamrażarki. Co jakiś czas trzeba wyjmować i rozcierać większe grudki lodu - poprawiają się wtedy walory smakowe. Ot i gotowe.
średnio jedna porcja (100g) ma ok 60 kcal - w porównaniu kupowane lody mają 160-200

Cytat:

Dziennik posiłków, o którym mówiłam też jest w excelu (b.rozbudowana baza produktów, można dopisywać swoje prodtukty itd.)
jakoś na to nie trafiłam mam już swój plik i dobrze mi śmiga, więc zostanę przy nim

Cytat:
Napisane przez Lili18888 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że po 4 dniach już kilo w dół !
ładnie małymi krokami do celu
ja postanowiła ważyć i mierzyć się raz w tygodniu - w piątki

Cytat:
Napisane przez star_dust Pokaż wiadomość
a moze jakas chetna zeby ze mna a6w zaczac robic? zawsze razem razniej - a jak w tamte wakacje robilam to jeszcze w zyciu takiego plaskiego brzucha nie mialam a a6w trzeba tak raz na rok zrobic zeby zachowac efekty - widok mojego brzucha w lustrze mowi ze to jest dobry moment aby zaczac
ja zaczęłam wczoraj ale od razu od 2go dnia więc jak coś to zapraszam
21.05: 35:37 tempo 7'07''
01.06: 34:07 tempo 6'49''
07.06: 31:36 tempo 6'19''
14.06: 30:36 tempo 6'06''
mala.mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 10:17   #62
Lady Pink
Raczkowanie

A mogę jeszcze ja? proszę
bardzo mi się podoba wasza grupa wsparcia, a ja postanowiłam się od dzisiaj odchudzać.
mam 173 cm wzrostu i waże 63,5 kg. MOją zmorą jest brzuszek i nogi, chce schudną nie więcej niż 5kg, ale liczy sie dla mniee wyrzeźbienie ciała, a wiadomo, że przy drowej diecie duużo łatwiej.
mam nadzieję, ze mnie przyjmniecie

"Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
Lady Pink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 10:29   #63
mala.mi
Raczkowanie

Ależ oczywiście
mam 2cm mniej od Ciebie i takie same problemy. dlatego od początku maja zaczęłam biegać (w szkole nigdy tego nie lubiłam) i pomału zaczynam rozumieć czemu ludzie tak lubią to robić
a co najważniejsze dla mnie - pośladki prawie po pierwszym treningu zaczęły się robić fajniejsze - jakieś bardziej jędrne i twardsze Innymi ćwiczeniami ciężko było mi to osiągnąć.
Stary 2011-05-16, 10:36   #64
Lady Pink
Raczkowanie

napewno damy razem radę
ja od kilku dni stosuję jeszcze bańki chińskie mogę powiedzieć, że wg mnie jest to najlepsze rozwiązanie na tłuszczyk, cellulit i rozstępy
wiadomo samo nie pomoż,e ale przy diecie, ćwwiczeniach daje niezły rezultat, włąśnie w takich partiach ciała jak tyłek, nogi i brzuszek(w tym najmniej ;() tylko ból, że napocztku wychodza male jakby malinki
skaczę także na skakance, jak to ktoś powiedział, która jest dobra na wszytsko
jutro planuję zaczą biegać codziennie rano
mam nadzieję, ze sięuda

"Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
Lady Pink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 12:39   #65
star_dust
Raczkowanie

mala.mi oki to ja sie z a6w dolaczam i od dzis przystepuje do dziela tylko karimate z piwnicy by sie przyniesc przydalo i w sumie mialam tez taki przyrzad do cwiczenia miesni brzucha - mozna by to sobie zlozyc i zaczac uzywac tylko gdzie ja to w moim zawalonym pokoju upchne a do a6w dorzuce sobie 8min arms i cwiczenia z ciezarkami na ramiona - kiedys tak robilam i dawalo dobre rezultaty
a bieganie jest swietne tez ide dzis wieczorem
Lady pink tylko uwazaj zeby nie przegiac bo bieganie i skakanka troche stawom dowalaja zwlaszcza dlugie bieganie po chodnikach, dlatego w dobre buty warto zainwestowac

star_dust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 13:58   #66
cusieeek
Raczkowanie

Na prawdę skakanka i bieganie może być szkodliwe dla stawów? To w takim razie co robić? W buty jakieś specjalistyczne raczej inwestować nie mogę, ale za to mogę zdecydować po jakiej powierzchni biegać , bo w terenach wiejskich mieszkam. Tak więc co najlepsze: trawa, asfalt, droga pisakowa? I co ze skakanką? Tak lubiłam te ćwiczenie ;(

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 14:23   #67
Veroni
Przyczajenie

Ja czasem jeżdżę na rowerku stacjonarnym (tak z doskoku, czasem 3-4 dni codziennie jeździłam, jak miałam czas, a potem potrafiłam przez dwa tyg nic nie robić). a dziś kupiłam piłkę do ćwiczeń i jak tylko przyjdzie zaczynam ćwiczyć na piłce ze sztangielkami (od czegoś trzeba zacząć)+ rower bardziej systematycznie (przy sprzyjającej pogodzie może nie tylko stacjonarny)

Podziwiam Was dziewczyny z tym bieganiem, ja to po 5 min oddechu bym złapać nie mogła
Veroni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 14:33   #68
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
Sorbet jadła mala.mi Na brzuch jakieś konkretne ćwiczenia wykonujesz?
Ah dziekuje przepraszam za pomylke
jesli chodzi o cwiczenia wykonuje "cwiczenia na plaski brzuch" ze strony wdziek info - efekty podobne do a6w z tym, ze nacisk jest wiekszy na dolne partie brzucha - czego przy a6w mi brakowalo :<

Cytat:
a a6w trzeba tak raz na rok zrobic zeby zachowac efekty
zeby zachowac efekty musisz wykonywac cwiczenia z dwudziestego ktoregos dnia trzy razy w tygodniu, a nie raz na rok :O

mi tam po dwoch miesiacach bylo widac przybytek tluszczyku %-)

a co do cwiczen - niestety, a6w niezbyt mi obciazalo dolna partie przez co brakowalo mi zawsze troche po skonczeniu, probuje ten drugi zestaw ale a6w jak najbardziej polecam przyjemne i efektowne ale jesli ktos ma tak samo uparty brzuch jak moj i potrzebuje czegos dodatkowego na dolne to mysle, ze ten zestaw ktory ja cwicze jest dobry (dzis dzien 6, widze male efekty ! )

miejmy nadzieje, ze nei zawalicie tego a6w

Cytat:
Napisane przez mala.mi Pokaż wiadomość
Aj, bardzo prosto się takie cudo robi jako że truskawki świeże są jeszcze kiepskie i drogie użyłam mrożonych. lekko trzeba je rozmrozić (na tyle żeby blender je rozpaćkał), dodać trochę cukru (ja dałam chyba 3 łyżki na 0.5kg truskawek) oraz jakąś 1 szklanke płynów - ja pół na pół pomieszałam mleko z wodą, żeby była bardziej jogurtowa konsystencja. i dodałam kilka kropel ekstraktu z wanilii (ale nie takiego olejku zapachowago, lepszy jest prawdziwy ekstrakt). Całość trzeba rozetrzeć na drobną paćkę i hop do zamrażarki. Co jakiś czas trzeba wyjmować i rozcierać większe grudki lodu - poprawiają się wtedy walory smakowe. Ot i gotowe.
średnio jedna porcja (100g) ma ok 60 kcal - w porównaniu kupowane lody mają 160-200
Dziekuje Ci Kochana bardzo ! mam teraz taka ochote na to .. <mniam>

Kosmetyczne zmagania

Edytowane przez Miluuu
Czas edycji: 2011-05-16 o 14:34
Miluuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 14:56   #69
Bucia
Przyczajenie

Witam wszystkichdzisiaj wystartowałam z odchudzaniem t.z.przeszłam na diete kapuścianą,oraz zakupiłam tabletki Asystor Slim na dzień i na noc,o efektach pozwole sobie informować na bierząco
aktualnie posiadam 160cm wzrostu i 65kg
upragniona waga 55kg
jeśli ma ktoś jakieś sugestie lub podobne doświadczenie będę wdzięczna
Bucia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 15:20   #70
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bucia Pokaż wiadomość
Witam wszystkichdzisiaj wystartowałam z odchudzaniem t.z.przeszłam na diete kapuścianą,oraz zakupiłam tabletki Asystor Slim na dzień i na noc,o efektach pozwole sobie informować na bierząco
aktualnie posiadam 160cm wzrostu i 65kg
upragniona waga 55kg
jeśli ma ktoś jakieś sugestie lub podobne doświadczenie będę wdzięczna
ja tam bym sie bala diety cud na ktorej mozna "schudnac w tydzien nawet 5 kilogramow!". Nie zdrowiej poczytac troche wizazowych watkow, poswiecic troche czasu dla swojego ciala i skomponowac dobre posilki na R?

Dziewczyny uwierzcie mi, wcale nie trzeba jakichs nudnych diet (jedzenie kapusty przez tydzien JEST nudne, pomimo tego, ze kapusta jest bardzo dobra) zeby schudnac. Wystarczy wyeliminowac pewne skladniki z jedzenia i cwiczyc =)

poza tym - jesli w ciagu tygodnia bedziesz tracila wiecej niz 1-1,5 kilograma, to efekty dlugo sie nie utrzymaja, niestety :p Dobra figura wymaga czasu.

a odbiegajac od tematu - pizza domowej roboty.. moge zjesc kawalek, czy mam caloscia dzielic sie z domownikami?

Kosmetyczne zmagania

Stary 2011-05-16, 15:24   #71
mala.mi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cusieeek Pokaż wiadomość
Na prawdę skakanka i bieganie może być szkodliwe dla stawów? To w takim razie co robić? W buty jakieś specjalistyczne raczej inwestować nie mogę, ale za to mogę zdecydować po jakiej powierzchni biegać , bo w terenach wiejskich mieszkam. Tak więc co najlepsze: trawa, asfalt, droga pisakowa? I co ze skakanką? Tak lubiłam te ćwiczenie ;(
Z tego co wiem i czytalam (ale mogę się mylić, więc poszukaj na odpowienich wątkach): na pewno nie asfalt - jest z tych trzej najtwardszy i najłatwiej o kontuzje. Jeszcze gorzej jest z betonem i różnego rodzaju chodnikami. Lepszą amortyzację daje zwykła ziemia, więc jak możesz biegać po jakiś polnych/leśnych dróżkach to myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Ja tak teraz biegam (40 sec od mojego bloku zaczyna się mały lasek a obok niego łąki) i na razie stawy mi się nie odzywają - a mam z nimi czasami problemy, bo moja chrząstka stawowa ma tendencję do szybkiego ścierania...

Jeśli chodzi o buty to niestety specjalistyczne są straszliwie drogie ja już zaczynam się zastanawiać, czy nie zainwestować w jakieś lekkie nie koniecznie firmowe (w decathlonie są całkiem fajne poniżej 100 zł). podobno nawet takie dają niesamowitą różnicę w biegu.

Cytat:
Podziwiam Was dziewczyny z tym bieganiem, ja to po 5 min oddechu bym złapać nie mogła
Uwierz mi, też mi nie jest lekko. Ale poczytałam sobie na różnych stronach jak biegać żeby się nie zniechęcić i na powiem Ci, że to działa. Na początku więcej masz szybkiego marszu niż biegu, z czasem forma pozwala na więcej

Cytat:
Napisane przez Miluuu Pokaż wiadomość
Ah dziekuje przepraszam za pomylke
jesli chodzi o cwiczenia wykonuje "cwiczenia na plaski brzuch" ze strony wdziek info - efekty podobne do a6w z tym, ze nacisk jest wiekszy na dolne partie brzucha - czego przy a6w mi brakowalo :<
o, to musze sprawdzić. bo do pępka brzuch jest ok, a zaraz pod pępkiem mam taka denerwującą oponkę i czuję, że a6w do tej oponki nie dostaje

Cytat:
Napisane przez Miluuu Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci Kochana bardzo ! mam teraz taka ochote na to .. <mniam>
Ależ nie ma za co Zauważyłam, że zawsze jak zaczynam liczyć kcal to lepiej się odżywiam. Np. dzisiaj na 2gie śniadanie miałam domową sałatkę z pomidorem, ogórkiem, lodową, oraz ciepłymi dodatkami w postaci piersi kurczaka, podsmażonych 3 suszonych pomidorów dla smaku i jajka na miękko (z płynnego żółtka robi się super sos), cała porcja ważyła ok 450g a miała jedynie 350 kcal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 15:53   #72
maslaczek3
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!!
Mam nadzieję,że moge do Was dołączyć z małym opóźnieniem...od dzisiaj startuję z dietą i ćwiczeniami(jak zwykle "od poniedziałku").Niest ety do tej pory wytrzymywałam ok.5-6dni w swoim postanowieniu;/ a mówią,że w "grupie" raźniej

Ps.To moje pierwsze forum w życiu ale mam nadzieję,że szybko je ogarnę
maslaczek3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 16:21   #73
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala.mi Pokaż wiadomość
o, to musze sprawdzić. bo do pępka brzuch jest ok, a zaraz pod pępkiem mam taka denerwującą oponkę i czuję, że a6w do tej oponki nie dostaje

Ależ nie ma za co Zauważyłam, że zawsze jak zaczynam liczyć kcal to lepiej się odżywiam. Np. dzisiaj na 2gie śniadanie miałam domową sałatkę z pomidorem, ogórkiem, lodową, oraz ciepłymi dodatkami w postaci piersi kurczaka, podsmażonych 3 suszonych pomidorów dla smaku i jajka na miękko (z płynnego żółtka robi się super sos), cała porcja ważyła ok 450g a miała jedynie 350 kcal.
hehe no ja wlasnie tez mam ten problem z brzuszkiem ale nie gwarantuje, ze te cwiczenia cos pomoga - jak mowie, przeczytalam to co pisal Instruktor i wynika z tego, ze sa lepsze na dolne partie od a6w :P ale ja juz widze roznice - niewielka, ale zawsze.

Cytat:
Napisane przez maslaczek3 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!
Mam nadzieję,że moge do Was dołączyć z małym opóźnieniem...od dzisiaj startuję z dietą i ćwiczeniami(jak zwykle "od poniedziałku").Niest ety do tej pory wytrzymywałam ok.5-6dni w swoim postanowieniu;/ a mówią,że w "grupie" raźniej

Ps.To moje pierwsze forum w życiu ale mam nadzieję,że szybko je ogarnę
Maslaczku, zepnij poslady i daj z siebie wszystko )))

dla mnie najgorszy jest pierwszy tydzien wytrzymac, potem juz idzie ok. Dzisiaj mam juz szosty dzien! Dziewczyny, czuje moc!

Kosmetyczne zmagania

Stary 2011-05-16, 17:17   #74
maslaczek3
Przyczajenie

Cytat:
Maslaczku, zepnij poslady i daj z siebie wszystko )))
Hehe..a dziś już były spinane podczas aerobiku Ale to dobre motto na przyszłość..w chwilach słabości

Cytat:
dla mnie najgorszy jest pierwszy tydzien wytrzymac, potem juz idzie ok. Dzisiaj mam juz szosty dzien! Dziewczyny, czuje moc!
[/QUOTE]

Gratuluję juz dnia szóstegofaktyczn ie,ten pierwszy tydzień bywa ciężki i baaardzo długi(szczególnie jak w brzuchu burczy)ale wszystko to kwestia przyzwyczajenia do mniejszej liczby kcal i wysiłku fizycznego...no i oczywiście po tygodniu pierwsze efekty co niewątpliwie dodaję motywacji
Stary 2011-05-16, 17:50   #75
Adisa
Przyczajenie

Cytat:
a moze jakas chetna zeby ze mna a6w zaczac robic? zawsze razem razniej - a jak w tamte wakacje robilam to jeszcze w zyciu takiego plaskiego brzucha nie mialam a a6w trzeba tak raz na rok zrobic zeby zachowac efekty - widok mojego brzucha w lustrze mowi ze to jest dobry moment aby zaczac
a6w! O rany zupełnie nie pomyślałam! Świetny pomysł Zacznę od dzisiaj.

Jestem już po kolacji z której składała się wyłącznie kalarepa. Nie mam pojęcia czy kalarepa jest niskokaloryczna i zdrowa. Wiem, że jest smaczna
Poza tym 20 min na steperze... Po kilku dniach takich 20sto minutowych sesji, potwornie bolą mnie nogi (to chyba dobrze..) i bałam się, że dziś nie wytrzymam do końca, ale nie można się poddawać Chciaaaaałabym już widzieć efekty... Ciekawe po jakim czasie cellulit będzie przeszłością. Powinnam stosować jakieś balsamy antycellilitowe dla lepszego efektu?
Adisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 18:08   #76
maslaczek3
Przyczajenie

Jeśli chodzi o balsamy,kremy itp. to szczerze polecam balsam wyszczuplający Eveline Thermo Fat(czy coś takiego:P) w czerwonym opakowaniu na pewno Po nasmarowaniu dosłownie grzeje (ja smaruję nogi,pupę i brzuch),a rano skóra jest napięta i gładziutka jak po saunie! No i koszt- nie całe 20zł!
Stary 2011-05-16, 18:25   #77
cusieeek
Raczkowanie

Bucia mamy podobne wymiary, więc będziemy mogły porównywać efekty

Witamy, Maślaczek u nas na forum. BTW skąd taki nick? Chodzi o grzybka czy ma to jakiś związek z masłem?

A jeśli chodzi o A6W to ja chciałam zacząć, ale zostało mi to totalnie odradzone na innym wątku. Na dodatek zostałam zmasakrowana za to, że w ogóle chciałam zacząć (po tamtym poście przestałam się interesować tamtym wątkiem). podobno to "zbyt ciężkie ćwiczenia, nie dla osób odchudzających się tylko dla jakiś kulturystów, lepiej nie porywać się z motyką na słońce" itp. A wy co o tym myślicie?

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...

Edytowane przez cusieeek
Czas edycji: 2011-05-16 o 18:28
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 18:58   #78
maslaczek3
Przyczajenie

Cytat:
Witamy, Maślaczek u nas na forum. BTW skąd taki nick? Chodzi o grzybka czy ma to jakiś związek z masłem?
Dziękuje za miłe przyjęcie mnieHah...co do nicka -ani grzyby,ani tłuszcze ale nabiał:d a konkretnie pochodzi o maślankihm...nazwiska się nie wybiera

Cytat:
A jeśli chodzi o A6W to ja chciałam zacząć, ale zostało mi to totalnie odradzone na innym wątku. Na dodatek zostałam zmasakrowana za to, że w ogóle chciałam zacząć (po tamtym poście przestałam się interesować tamtym wątkiem). podobno to "zbyt ciężkie ćwiczenia, nie dla osób odchudzających się tylko dla jakiś kulturystów, lepiej nie porywać się z motyką na słońce" itp. A wy co o tym myślicie?
[/QUOTE]

Moja koleżanka stosowała A6w przez hm..3-4tyg. i efekty były,ale jak tylko zaprzestała to wszystko wracało do poprzedniego stanu;/ no i ileż to trzeba mieć zaparcia bo to ćwiczenie dosyć żmudne jest. Z własnego doświadczenia polecam aerobik typu ABS czy fat killer z 3-4 razy w tyg. i po ok.2 tygodniach brzuszek i boczki maleją albo pilates nastawiony wyłącznie na mięśnie brzucha
Stary 2011-05-16, 19:00   #79
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cusieeek Pokaż wiadomość
lol
jak nie uzywam tego wyrazenia, tak teraz je musialam uzyc.
chcac nie chcac, wazylam swoje 70 i moge powiedziec, ze a6w sie swietnie spisaly u mnie i wcale nie byly za ciezkie. Na dzisiaj powiem tyle: a6w to lekkie cwiczenia. I wcale nie mialam po nich kaloryfera (dieta wysokobialkowa i sa miesnie, nie ma duzej ilosci bialek - nie ma miesni widocznych).
Strasznie nie lubie ludzi, ktorzy mowia wszystkim "nie robcie tego" tylko dlatego, ze sami nie dali sobie rady Nie sluchaj sie takich - cwiczenia sa dla ludzi. Poza tym polecam strone wdziek info, poczytaj sobie wypowiedzi Instruktora na temat tych cwiczen (sa w komentarzach) - na pewno taki czlowiek ma wieksze pojecie o tym niz te, co Ci odradzaly.

Kosmetyczne zmagania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 19:03   #80
Adisa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maslaczek3 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o balsamy,kremy itp. to szczerze polecam balsam wyszczuplający Eveline Thermo Fat(czy coś takiego:P) w czerwonym opakowaniu na pewno Po nasmarowaniu dosłownie grzeje (ja smaruję nogi,pupę i brzuch),a rano skóra jest napięta i gładziutka jak po saunie! No i koszt- nie całe 20zł!
Oo! To będe musiała się zaopatrzyć Aż ciężko uwierzyć, że nie całe 20zł... To wszystko takie drogie, a produkty Eveline są nienajgorsze (lubuje się w lakierach do paznokci ). Dzięki ogromne!
Adisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 20:05   #81
Grazyna1988
Przyczajenie

Witam wszystkich mogę się również dołączyć??
Ja odchudzanie zaczełam równo tydzień temu, Moja waga początkowa to 85,5kg a teraz mam 83,3kg a chciałabym mieć 65, jeszcze długa droga przede mną no ale cóż.
Biegam rano i wieczorem i stosuje diete MŻ
Pracuję w aptece dlatego dziś kupiłam sobie suplement diety Slimitin i chcę wypróbować czy faktycznie coś działa
Trzymam kciuki za wszystkie odchudzające się dziewczyny
Grazyna1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 20:38   #82
justyna69
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Adisa Pokaż wiadomość
Oo! To będe musiała się zaopatrzyć Aż ciężko uwierzyć, że nie całe 20zł... To wszystko takie drogie, a produkty Eveline są nienajgorsze (lubuje się w lakierach do paznokci ). Dzięki ogromne!
Ja również polecam jeszcze polowy nawet nie zużyłam a czuję że skóra jest coraz fajniej napięta

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazyna1988 Pokaż wiadomość
a mi ciężko wieczorem brzuszki zrobić...
justyna69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 21:22   #83
lilciak
Raczkowanie

Od dnia, kiedy tu napisałam wzięłam się trochę za siebie... Sporo spaceruję. Wczoraj zjadłam kawałek pizzy, bo zrobiliśmy tacie mini-niespodziankę na urodziny . Ale za to od trzech dni nie dotknęłam gazowanego napoju, więc jakieś postępy są! Dziewczyny, a co proponujecie jeść na śniadanie? Myślę,że musli mi się szybko znudzi... Może codziennie będę dodawać różne owoce?

lilciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 21:32   #84
Miluuu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilciak Pokaż wiadomość
Od dnia, kiedy tu napisałam wzięłam się trochę za siebie... Sporo spaceruję. Wczoraj zjadłam kawałek pizzy, bo zrobiliśmy tacie mini-niespodziankę na urodziny . Ale za to od trzech dni nie dotknęłam gazowanego napoju, więc jakieś postępy są! Dziewczyny, a co proponujecie jeść na śniadanie? Myślę,że musli mi się szybko znudzi... Może codziennie będę dodawać różne owoce?
Slonce, to zalezy od Twojej kolacji - dziewczyny tutaj preferuja bialko na wieczor, ja jednak na bialku nie jestem w stanie spac dlatego jem wegle na wieczor. Zaleznie ktora opcje - jesli jesz bialkowa kolacje na sniadanie staraj sie wegle wrzucic, jesli zas wegle jesz wieczorem - sniadanie bialkowe. Moze dziewczyny Ci cos doradza w sprawie sniadania weglowodanowego, ja (bialkowe) jem m.in jakies jajka (w niewielkiej ilosci), sery biale, jogurty naturalne itp. .. Ogolnie przejrzyj sobie wartosci odzywcze produktow + przeczytaj tu pare watkow dziewczyny daly, moga Ci sie okazac pomocne

Poza tym chyba gdzies na wizazu pisane bylo, ze musli nie sa najlepszym rozwiazaniem na R (przynajmniej mieszanka sklepowa), zreszta sama z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze ja po musli tylam, nie chudlam Jesli reagujesz inaczej, to zazdroszcze, bo cholerstwo dobre

Kosmetyczne zmagania

Stary 2011-05-16, 21:48   #85
maslaczek3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Grazyna1988 Pokaż wiadomość
Ja odchudzanie zaczełam równo tydzień temu, Moja waga początkowa to 85,5kg a teraz mam 83,3kg a chciałabym mieć 65, jeszcze długa droga przede mną no ale cóż.
Wow!!Super wynik 2kg w tydzieńa jak długo trwają Twoje treningi joggingowe? Pytam,bo przymierzam się do biegania,ale u mnie to będzie raczej szybki marsz przeplatany z truchtem bo inaczej chyba płuca wypluję

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lilciak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co proponujecie jeść na śniadanie? Myślę,że musli mi się szybko znudzi... Może codziennie będę dodawać różne owoce?
Ostatnio czytałam ,że na śniadanie najlepsze są jajka gotowane,na miękko i w postaci jajecznicy bądź omletu -bez tłuszczu smażone..Syci na długo,bo ma dużo białka i w ogóle są polecane osobom odchudzającym się
Co do musli...niektóre sklepowe mają zabójczą ilośc cukrów!Dlatego osobiście polecam zwykłe płatki owsiane(mało cukru ,dużo błonnika..kcal też sporo,ale w końcu to śniadanie)Lepiej samemu coś dorzucić..jakieś owoce czy rodzynki - chociaż wie się co tak na prawdę się je
Stary 2011-05-16, 22:35   #86
ewca
Zadomowienie

I ja chciałam się przyłączyć, jeśli można. Należę to tzw. 'utajonych grubasów' tzn. osób które są z natury dość małe i szczupłe i nikt im nie wierzy, że chcą się odchudzać bo niby z czego. Ale ja mam problem z obżeraniem się, wciągam wszystko jak leci, a przy tym mam zero mięśni do podtrzymania żołądka i okropny, tłusty brzuch - i tylko wszystko ukrywam skrzętnie pod coraz większymi ciuchami :/

Dlatego potrzebuję wsparcia - jeśli chodzi o kontrolę jedzeniową ale również pozostałe punkty. Od trzech dni ćwiczę, z jedzeniem niestety idzie mi słabiej.
Ale nie poddaję i zaczynam na całego od dziś!

Waga: 56
Cel: 49
Stary 2011-05-17, 07:32   #87
Grazyna1988
Przyczajenie

[QUOTE=maslaczek3;26960580]Wow!!Super wynik 2kg w tydzieńa jak długo trwają Twoje treningi joggingowe? Pytam,bo przymierzam się do biegania,ale u mnie to będzie raczej szybki marsz przeplatany z truchtem bo inaczej chyba płuca wypluję

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Rano tak z pół godzinki biegam i wieczorem ok. godzinki. Czasami dłużej czasem krócej w zależności jak mi się chce ale pierwsze dni większą część drogi chodziłam niż biegłam więc nie masz czym się przejmować. Rano przed pracą jak pobiegam i wezme prysznic to od razu mam więcej energi na cały dzień a więc naprawde polecam
Grazyna1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 08:06   #88
madziullka
Wtajemniczenie

Chętnie się przyłaczę, bo chociaż chcę zrzucic "tylko" 5-7 kg to cięzko o efekty , ale mobilizacji również brak no bo jak schudnąc skoro mój TŻ przychodzi z paczkami chipsów i np piwkiem, albo soczkiem, albo ciastkami Cwaniak bo sam chudy jest a mi się odkłada tu i tam

Startuję z wagi: 59,5 kg
Aktualnie: 59,5
cel:53

Mam nadzieję ze przy Was się zmobilizuję
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 08:09   #89
aurora_art
Przyczajenie

Witam serdecznie
Często czytam forum Wizaz szukając porady, w końcu zarejestrowałam się i jestem tu na legalu
Pas neoprenowy w moim wypadku nie sprawdził się w ogóle, po 2 tygodniach popękał i odpadły rzepy
Poczytam troszku o Waszych sukcesach to i moja motywacja może wzrośnie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Aaaaaaaaa, zapomniałam się rozpisać na kg i cm
Waga startowa 82 kg
Wzrost 175cm
Waga docelowa 70kg, i jestem w niebie
aurora_art jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 11:36   #90
star_dust
Raczkowanie

Lady pink spokojnie nie wpadaj w panike po pierwsze jesli Ty biegasz po drogach gruntowych to jestes w komfortowej sytuacji w stawy uderza przede wszystkim bieg po chodniku, zwlaszcza jesli ktos ma nadwage albo problemy ze stawami, a nagle sie rzuci na codzienne godzinne bieganie w kiepskich butach... Ty o ile zauwazylam nadwagi nie masz, wiec jesli nic Ci po biegu nie dokucza to spoko, ja tak tylko mowie ze biegac warto w butach do tego przeznaczonych ktore amortyzuja uderzenia stopy o podloze i raczej nie powinno sie biegac codziennie duzych dystansow po twardej nawierzchni, bo podobno przy biegu powstaja mikrourazy, ktore potrzebuja przerw zeby sie zregenerowac bo inaczej przeradzaja w kontuzje... chociaz to jest kwestia indywidualna - Murakami biegal codziennie przez 20 lat zycia i jakos zadnych problemow ze stawami nie mial
Miluuu ale mi z tym a6w raz na rok to chodzilo tak w calosci i zakladajac ze przez ten czas odzywiamy sie racjonalnie i wykonujemy regularnie jakies cwiczenia na miesnie brzucha - poki ja robilam cos tam na ten brzuch co kilka dni na silowni czy aerobiku to bylo ok dopiero jak przestalam do klubu sportowego chodzic to mi sie ten brzuch zrobil taki sredni
cusieeek a6w ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, ja sie juz spotkalam z opiniami ze a) strasznie ciezkie i po 2 dniach wysiadam b) strasznie lekkie bede robic dziennie po 2/3 dni albo jeszcze drugi zestaw na brzuch c) nic nie daje - robcie najlepiej przysiady ze sztanga :p itp itd
ja tam w poprzednie wakacje zrobilam prawie calosc - pod koniec musialam sobie odpuscic bo bieganiem przeciazylam sobie lewe kolano tak ze cale wakacje przechodzilam w opasce leczniczej i przy a6w zamiast czuc brzuch czulam ze mi sie zaraz kolano od samego zginania rozleci
ale ogolnie to juz gdzies po 1-2 tygodniach widac efekty, a takie ciezkie wcale nie jest kwestia tego zeby raz robic to dobrze czyli bez ciagniecia szyi, dwa wpasc w rytm i przyzwyczaic miesnie, i za bardzo sie nie koncentrowac na tym ze bola - ja zakladalam sluchawki puszczalam muzyczke i lecialam, trzy w przerwach miedzy seriami dac miesniom brzucha odpoczac chociaz przez kilka minut a najlepiej to je porozciagac - troche stretchingu i mozna leciec kolejna serie
mnie sportowo jakos wczoraj nie wyszlo - mialam isc z przyjaciolka zapisac sie do klubu sportowego troche pocwiczyc, a potem jeszcze pojsc pobiegac a jak przyszlo co do czego to przyjaciolka przepadla jak kamien w wode i nic z tego nie wyszlo wiec dzis od rana nie ogladajac sie na nikogo samotnie przystapilam do boju - poszlam sie przebiec - rano mi sie co prawda ciezko biegnie, cialo jakies nierozruszane i sil brakuje, generalnie do biegania rano musze przyzwyczaic organizm... no ale jest to fajna forma rozpoczecia dnia wieczorem po zajeciach na uczelni ide obejrzec sobie nowy uniwersytecki klub sportowy i zobaczyc czy warto sie tam zapisac na aerobik i silownie - bo niestety w moim starym ktory byl fajny i blisko ceny juz i tak wysokie od nowego roku tak poszly w gore ze szkoda gadac

star_dust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości