Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 09:36   #61
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
I będę kupować na dwulatka

Idę posprzątać w łazience, a później może w ramach pocieszenia zrobię jakieś małe zakupy na allegro

Tylko uważaj, żeby cie za bardzo nie wciągnęło
A mam dzisiaj poświecic czas na edukacje w sprawach dziecka. Mam nadzieje, ze nie dostane ataku paniki

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:45   #62
justa878
Zadomowienie

karina, myhaja nawet nie mam 1 automatu z ubrankami szalejecie dziewczyny strasznie

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 09:58   #63
madzik2221
Zakorzenienie

kurcze ale wy piszecieeeeeeeeeeeee,nie nadazam

dzien dobry
u nas ok,pogoda w miare,slonko swieci wiec zaraz nkarmie Michala i idziemy na spacer,a pozniej mamy po obraczki z tz jechac.ciekawe czy cos kupimy

Karla dzieki bardzo za linki wspolczuje ci tych boli Kubusia.oby mu szybko przeszlo

Lulka no to widze ze Zuzia sie rozkreca i noc z dniem myli.Nie martw sie zaraz jej pewnie przejdzie.Moj Michas tez mial taka faze ale tylko pare dni.Trzymajcie sie

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:18   #64
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
karina, myhaja nawet nie mam 1 automatu z ubrankami szalejecie dziewczyny strasznie
To nie my szalejemy tylko Ty się obijasz

Ale mi to sprzątanie idzie, nic jeszcze nie zrobiłam, za to teraz mam zajęcie, bo sąsiad na przeciwko nas sprzedaje dom i właśnie kolejnych oglądaczy przyprowadził i ich podglądam
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 10:56   #65
justa878
Zadomowienie

Cytat:
To nie my szalejemy tylko Ty się obijasz

Ale mi to sprzątanie idzie, nic jeszcze nie zrobiłam, za to teraz mam zajęcie, bo sąsiad na przeciwko nas sprzedaje dom i właśnie kolejnych oglądaczy przyprowadził i ich podglądam
karina weź się do roboty a nie potencjalnych przyszłych sąsiadów oglądasz

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-05-14, 11:13   #66
karina222
Zadomowienie

Cytat:
karina weź się do roboty a nie potencjalnych przyszłych sąsiadów oglądasz
Zrobiłam początek obiadu i wsadziłam pranie do pralki, to i tak jest sporo, a sąsiedzi chyba nie zostaną sąsiadami, bo się szybko zmyli.
Stary 2011-05-14, 11:19   #67
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
w Plazie mamy bezpłatne badania 2d/4d dzisiaj

To zdecydowanie za dużo powiedziane!!! Justa byłam tam o 10.30 i na usg 4d nie było już miejsc, można się było zapisać ewentualnie na listę rezerwowych albo czekać na konkursy i może wygrać... na 2d była straszna kolejka, ale na tym mi akurat nie zależało. Zrobiłam sobie bezpłatne zdjęcie...bo tam akurat nie było ludzi, chcieli mnie zaciągnąć na warsztaty robienia biżuterii, ale dałam sobie z tym spokój. Najbardziej mnie interesowała pierwsza pomoc... i akurat nie dojechali!!!! Jednym słowem porażka....
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 15:18   #68
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
To zdecydowanie za dużo powiedziane!!! Justa byłam tam o 10.30 i na usg 4d nie było już miejsc, można się było zapisać ewentualnie na listę rezerwowych albo czekać na konkursy i może wygrać... na 2d była straszna kolejka, ale na tym mi akurat nie zależało. Zrobiłam sobie bezpłatne zdjęcie...bo tam akurat nie było ludzi, chcieli mnie zaciągnąć na warsztaty robienia biżuterii, ale dałam sobie z tym spokój. Najbardziej mnie interesowała pierwsza pomoc... i akurat nie dojechali!!!! Jednym słowem porażka....
my tam też pojechaliśmy, ale o 13:30 i mam takie same wrażenia jak Ty potem pojechaliśmy do Platana na obiad
karina n za wstawienie prania i początek obiadu

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

ale tutaj dzisiaj cisza

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-05-14, 15:40   #69
myha82
Wtajemniczenie

Gdzieś na jakimś forum znalazłam ciekawy link http://www.promobaby.pl/

Martynka

Natalka
Stary 2011-05-14, 16:31   #70
karina222
Zadomowienie

Myha i jak dokształcanie Ci idzie??
Stary 2011-05-14, 16:43   #71
kasiek64
Zadomowienie

Dziewczyny nie czytałyście może w którym tygodniu mniej więcej dziecko powinno obrócić się główką do dołu???
Z obserwacji swojego brzucha i okopywanych miejsc stwierdzam, że moja laska siedzi tyłkiem do dołu Co prawda do finiszu jeszcze nam trochę zostało ale tak z ciekawości pytam bo usg dopiero gdzieś za miesiąc

MYHA fajna stronka

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:21   #72
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Myha i jak dokształcanie Ci idzie??
Poczytałam troche i nadal nic nie wiem

Martynka

Natalka
Stary 2011-05-14, 17:57   #73
karina222
Zadomowienie

Kasiek jak byłam na IP to mi powiedzieli, że dziecko jest ułożone poprzecznie i że jak się do 30 tygodnia nie odwróci to już tak zostanie, ale z tego co czytałam to może się nawet przed samym porodem jeszcze odwrócić, więc to nic pewnego Mi się też ostatnio wydawało, że jest głową do góry, poszłam na usg i się okazało, że głową w dół, ruchy czuję we wszystkich możliwych chyba miejscach, najwięcej w okolicy pępka, nie czuję za to specjalnie ugniatania pęcherza.

Myha a o czym czytałaś? Ja się zdaję tylko na to co nam powiedzą w szkole rodzenia, o ile w ogóle zdążymy do niej iść
Stary 2011-05-14, 18:01   #74
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Kasiek jak byłam na IP to mi powiedzieli, że dziecko jest ułożone poprzecznie i że jak się do 30 tygodnia nie odwróci to już tak zostanie, ale z tego co czytałam to może się nawet przed samym porodem jeszcze odwrócić, więc to nic pewnego Mi się też ostatnio wydawało, że jest głową do góry, poszłam na usg i się okazało, że głową w dół, ruchy czuję we wszystkich możliwych chyba miejscach, najwięcej w okolicy pępka, nie czuję za to specjalnie ugniatania pęcherza.

Myha a o czym czytałaś? Ja się zdaję tylko na to co nam powiedzą w szkole rodzenia, o ile w ogóle zdążymy do niej iść
No właśnie ja często czuję prawie cały ciężar na dole jakby mi w miednicę się wciskała a na 2 z rzędu usg ułożona była poprzecznie i uciska na pęcherz. No nic zobaczymy na kolejnym usg najwyżej mnie pokroją Choć wolałabym wycisnąć ją sama

Widzę, że ty tez tak się zbierasz do SR jak ja. Od dłuższego czasu obiecuję sobie, że pójdę się zapisać
A książki dostałam 2 i jak narazie przeczytałam tylko dedykacje

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2011-05-14 o 18:03
Stary 2011-05-14, 18:08   #75
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
No właśnie ja często czuję prawie cały ciężar na dole jakby mi w miednicę się wciskała a na 2 z rzędu usg ułożona była poprzecznie i uciska na pęcherz. No nic zobaczymy na kolejnym usg najwyżej mnie pokroją Choć wolałabym wycisnąć ją sama

Widzę, że ty tez tak się zbierasz do SR ja ja. Od dłuższego czasu obiecuję sobie, że pójdę się zapisać
Ja się już zapisałam, tyle tylko, że najbliższy termin był na czerwiec i ostatnie zajęcia wypadają parę dni przed moim terminem, więc jeśli urodzę w terminie to ok, ale jak np miesiąc wcześniej to zaliczę ze 2 zajęcia tylko

W sumie to mnie z tej całej szkoły najbardziej interesuje to co trzeba zabrać do szpitala, sprawy techniczne dotyczące porodu i karmienia, nie czuję potrzeby ćwiczenia przewijania na lalce

A nie bolą Cię mięśnie brzucha tak wysoko? Bo ja, jak dziecko było poprzecznie, to myślałam, że zwariuję z bólu, czułam się jakbym przez całą dobę robiła brzuszki i do tego kręgosłup mnie wtedy zaczął boleć.
Stary 2011-05-14, 18:15   #76
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Ja się już zapisałam, tyle tylko, że najbliższy termin był na czerwiec i ostatnie zajęcia wypadają parę dni przed moim terminem, więc jeśli urodzę w terminie to ok, ale jak np miesiąc wcześniej to zaliczę ze 2 zajęcia tylko

W sumie to mnie z tej całej szkoły najbardziej interesuje to co trzeba zabrać do szpitala, sprawy techniczne dotyczące porodu i karmienia, nie czuję potrzeby ćwiczenia przewijania na lalce

A nie bolą Cię mięśnie brzucha tak wysoko? Bo ja, jak dziecko było poprzecznie, to myślałam, że zwariuję z bólu, czułam się jakbym przez całą dobę robiła brzuszki i do tego kręgosłup mnie wtedy zaczął boleć.
Czy ja wiem. Jak się wypycha to ciągnie mi mięśnie ale specjalnego bólu tak non stop nie czuję zresztą brzuch nie rozlewa mi się na boki a to chyba byłoby widać. Może jednak siedzi głową w dół tylko dyńke ma wielką jak jej ojciec a wtedy to mam przesr....
Mnie też z SR to interesuje co mam zabrać i jak wygląda dzień na oddziale noworodkowym

Zosia jest już z nami
Stary 2011-05-14, 18:27   #77
karina222
Zadomowienie

Mnie jeszcze interesują kwestie finansowe, położna już wiem mniej więcej ile kosztuje, ale nie mam pojęcia czy za coś się jeszcze płaci, ponoć teraz znieczulenie jest za darmo, ale nie wiem czy we wszystkich szpitalach
Stary 2011-05-14, 19:37   #78
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:

Poczytałam trochę o karmieniu piersią, o wyprawce, o wyobrażeniach, obawach w sumie nic konkretnego. W sumie to przewertowałam początek książki.
ja szczerze powiedziawszy najbardziej potrzebowałabym jakiejś laki, żeby móc sie oswoić z przebieraniem, noszeniem itp. Macie jakąś na stanie? Szczerze powiedziawszy przerażają mnie wszelkie czynności związane z ta mała istotka.
Moja ostatni była ulożona główka do dołu-tak wynikało z USG/Dzisiaj np czuje ja we wszystkich częściach brzucha wiec nie wiem czy się nie przetransportowała. Niektóre dziewczyny wiedza dokładnie co im właśnie wypycha Maluch a ja nie potrafię tego określić. Często mam takie uczucie pchania pod cyckami i zastanawiam sie czy to głowa czy nogi.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Mnie jeszcze interesują kwestie finansowe, położna już wiem mniej więcej ile kosztuje, ale nie mam pojęcia czy za coś się jeszcze płaci, ponoć teraz znieczulenie jest za darmo, ale nie wiem czy we wszystkich szpitalach
A o takich sprawach czysto formalnych to tez nic nie wiem. Ja raczej nie będę opłacać położnej. Cos tam wyczytałam, że przydałoby sie przejść do przychodni i wybrać pediatrę.

Martynka

Natalka
Stary 2011-05-14, 19:43   #79
enis84
Zakorzenienie

hej,
my już w gorzowie
dziś zahaczyliśmy jeszcze o kołobrzeg
Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Hejka

Zuźka się obudziła o 3 i do tej pory jeszcze nie śpijestem padnięta!!!

ENIS tak lekarz mi kazał spróbować z tym mlekiem,żeby zobaczyć reakcje
ale i tak spróbuje za jakiś czas innego,bo po co mam to ograniczać ją w spożywaniu jakiś produktów

KARLA współczuje Ci z tym płaczem,a co do zabawek to są rewelką ,my też mamy ale właśnie teraz zamawiam więcej
ja czytałam że takie zmienianie ciągle mleka takim małym dzieciom nie wychodzi na dobre, a wręcz szkodzi, lepiej stosowac jedno skoro dobrze na nie reaguje

Enia
dostałaś @?

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-05-14 o 19:50
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 19:58   #80
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ja szczerze powiedziawszy najbardziej potrzebowałabym jakiejś laki, żeby móc sie oswoić z przebieraniem, noszeniem itp. Macie jakąś na stanie? Szczerze powiedziawszy przerażają mnie wszelkie czynności związane z ta mała istotka.
Mogę Ci kota wypożyczyć, będzie zachwycony

Enis a Ty dostałaś? Zaraz będziecie obie dopisane do listy po raz drugi
Stary 2011-05-14, 19:59   #81
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Poczytałam trochę o karmieniu piersią, o wyprawce, o wyobrażeniach, obawach w sumie nic konkretnego. W sumie to przewertowałam początek książki.
Moja ostatni była ulożona główka do dołu-tak wynikało z USG/Dzisiaj np czuje ja we wszystkich częściach brzucha wiec nie wiem czy się nie przetransportowała. Niektóre dziewczyny wiedza dokładnie co im właśnie wypycha Maluch a ja nie potrafię tego określić. Często mam takie uczucie pchania pod cyckami i zastanawiam sie czy to głowa czy nogi.
Ja mam kilka bobasów tzn. Julka ma, możemy się podzielić Bo już miejsca brak

Mi powiedzieli że skoro w 30t.c. Mikołaj leżał miednicowo a Lilianka poprzecznie to już nie ma szansy żeby się odwróciły bo nie mają jak a tu w szpitalu zrobiły niespodziankę i Lilianka leży teraz główką w dół, a ja co 3 godz biegam do toalety Dzisiaj Mikołaj cały dzień wariuje i wypycha mi rączkę z boku, o znowu to zrobił łobuziak

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:03   #82
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
A mogę mu zakładać pampersy, czapeczki Swoja droga moi rodzice maja dwa koty wiec mogłabym się wprawić

Martynka

Natalka
Stary 2011-05-14, 20:05   #83
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Enis a Ty dostałaś? Zaraz będziecie obie dopisane do listy po raz drugi
ale śmieszne
ja mam jeszcze czas, mam dostac dopiero 20-tego
Stary 2011-05-14, 20:14   #84
karina222
Zadomowienie

Cytat:
A mogę mu zakładać pampersy, czapeczki
Możesz tylko dziurę na ogon mu w pampersie wytnij, myślę że podda się wszystkiemu
Stary 2011-05-14, 20:16   #85
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz tylko dziurę na ogon mu w pampersie wytnij, myślę że podda się wszystkiemu
A kąpiel w wannience ?

Martynka

Natalka
Stary 2011-05-14, 20:21   #86
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ale śmieszne
ja mam jeszcze czas, mam dostac dopiero 20-tego
No to jeszcze parę dni niepokoju, ale jak mówisz, że najprawdopodobniej owulację masz spóźnioną to raczej szanse na ciążę masz małą

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
A kąpiel w wannience ?
Też da radę, bo czasem sam do wanny wskakuje, więc woda mu nie straszna, śpiochy też da sobie założyć, nie wiem tylko jak z karmieniem piersią będzie bo on tylko chrupki jada, nawet mięsem gardzi. Ale na spacer w wózku na pewno by pojechał A i ma jeszcze jedną cechę, potrafi tak miauczeć, że słuchać jakby mówił: mama
Stary 2011-05-14, 20:42   #87
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
No to jeszcze parę dni niepokoju, ale jak mówisz, że najprawdopodobniej owulację masz spóźnioną to raczej szanse na ciążę masz małą
no własnie na owulacje to za późno jak u mnie, dlatego może to było coś innego, np zagnieżdżenie, ja ogólnie w dwóch ostatnich ciążach bardzo odczuwałam wszyskie objawy, od razu po stosunku, wiem że to prawie niemożliwe ale u mnie te wszystkie objawy pokazywały sie od razu i były bardzo widoczne,mój organizm bardzo reaguje na zmiany, od razu na drugi dzien po stosunku wiedziałam że jestem w ciąży,a potem z każdym dniem potweirdzało sie to nastepnymi objawami
ja mam raczej regularne cykle, wiec dlatego zaniepokoiły mnie te jajniki w 20 dniu cyklu, ale może faktycznie to spóźniona owulka

a wogóle ostatnią miesiączke miałam taką dziwną bo 3 dni przed @ zaczęłam plamić, potem dwa dni nie było nic i dopiero się rozpoczął okres, wiec nie wiem od którego dnia mam liczyć cykl

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-05-14 o 20:46
Stary 2011-05-14, 20:48   #88
lulka265
Zakorzenienie

ENIS trzymasz nas w niecierpliwości ja tam swoje wiem,ale nie powiem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

ENIS z tym mlekiem to już wogóle nie wiem co robić po tym pepti tez się jakoś dziwnie zachowujealbo ona już tak majestem w totalnej kropce a Ty jakie dawałaś Frankowi??
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:49   #89
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
ENIS trzymasz nas w niecierpliwości ja tam swoje wiem,ale nie powiem
nie no mam nadzieje że się myle i poprostu ta ciągła zmiana miejsca tak zmienia moje samopoczucie i mój orgaznim wariuje, bo naprawde od paru tygodni jesteśmy gdzie indziej, albo u rodziców albo we wrocku, gorzów teraz morze i znowu gorzów, oszaleć można
Stary 2011-05-14, 20:50   #90
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Też da radę, bo czasem sam do wanny wskakuje, więc woda mu nie straszna, śpiochy też da sobie założyć, nie wiem tylko jak z karmieniem piersią będzie bo on tylko chrupki jada, nawet mięsem gardzi. Ale na spacer w wózku na pewno by pojechał A i ma jeszcze jedną cechę, potrafi tak miauczeć, że słuchać jakby mówił: mama
Fajny kocur a na serio to bratanica mojego męża (3 latka) zakładała kotu pampersa biedaczek czmychnął pod łóżko tak w ogóle to czasami ta mała wprawia mnie w osłupienie. Jak byłam ok.20 tc przyszła do mnie i mówi: ja kiedyś też będę miała dzidziusia w brzuchu! ja mówię:no tak, jak już będziesz duża, a ona: nie ciocia, jak pójdę do szkoły Teraz obserwuje mnie co robię przy dziecku, czasem łapie go za siusiaka( raczej dotyka z ciekawości, ale nie wiem co jej powiedzieć). Teściowa przyuważyła nawet, że przystawiała swoje lalki do piersi Ja wiem , że naśladuje dorosłych, ale dziecko 3 letnie?

Enis a po porodzie miałaś już regularnie@ ? Ja miałam pierwszą ok. 8 tygodni po. Wszystko ok, nie była bolesna, i do tej pory nic. W ciąży na pewno nie jestem. Azalię przestałam niedawno łykać, bo mi nie podpasowała. Poczekam jeszcze dwa miesiące i wrócę do Yasminelle. Ale zastanawia mnie jeszcze ten brak @?

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2011-05-14 o 20:52
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości