![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sesja, sesja...
brawo
![]() ja dzisiaj zdobyłam 4wpisy ![]() ale to były takie zaliczenia na podstawie jakiś referatów, prezentacji, obecności itd, więc żaden wyczyn ![]() ale w ogóle nie mogę się zmobilizować do nauki na następny egzamin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
U mnie w tym tygodniu:
w poniedziałęk byłąz erówka z kultury USA i UK (liczę, że zdane) we wtorek - semantyka (zaliczona) dziś - gramatyka (jak się okazało - nawet jeśli nie pójdzie, to nie trzeba będzie porpawiać, bo to ostatnie zajęcia, pani doktor poszła nam na rękę ![]() ![]() ![]() Jutro - egzamin z niemieckiego + koło ze składni (Boże, ratuj...) Gratuluję zaliczeń ![]() Nawet jeśli nie "wyczyn" to i tak jest na czym oko zawiesić w indeksie, zawsze to jeden przedmiot mniej ![]() ![]() POZDRAWIAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Hej, czekam na wyniki z 2 egzaminów co jest bardzo stresujące. Jeden egzamin mam zdany na 3+, ale powiedziałam pani profesor, że ocena mnie nie satysfakcjonuje i będę to poprawiać. Przede mną jeszcze filozofia (luzik, wszystko umiem) i metodologia (do której nie mam serca). A mój promotor jeszcze wymyślił, żebyśmy mu napisali konspekt pracy mag. (miało być dopiero w następnym semestrze). A ja mam takkkkiego lenia, że hejjjjj.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Zaliczyłam lektorat z rosyjskiego
![]() ![]() Na historii już wszystkie koła zaliczone ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
ZAWALIŁAM SKŁADNIE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Na 100 % czeka mnie poprawianie, takie bzdury popisałam... No, ale cóż... na wszystkie kołą zaliczeniowe tylko to jedno mam w plecy... Mogło być gorzej. Poza tym pretensje mogę mieć tylko do siebie. Egzamin z niemieckiego raczej zaliczony. Przede mną jeszcze 7. NaturalWomen - kwestia przyzwyczajenia, wierz mi! Na I roku to była PANIKA! JEDNA, WIELKA PANIKA! No bo jak to tak, wykłady po angielsku, robić notatki po angielsku, uczyć się po angielsku... z czasem się przyzwyczajasz. Jasne, jest masa słów, któych nie znam, ale od czego słownik :P WIęcej czasu to zabiera, ale coś za coś ![]() ![]() ![]() W poniedziałęk Historia Sztuki. POWODZENIA, LADIES! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Gdzie wszyscy!?
![]() ![]() Nie wierzę, że to już koniec sesji ![]() U mnie trwa "w najlepsze" ![]() W poniedziałek byłą historia sztuki - będzie zal ![]() Kolejne dwa dni to był pisemny i ustny PNJA - zaliczony na 3,5 ![]() Dziś był niemiecki - zaliczony na 4 ![]() A justro semantyka, a nie doszłam jeszcze nawet do połowy materiału ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Wykładowcy potrafią być wredni. Mieliśmy test, zaliczenie na 3 od 51%. Kiedy facet zorientował się, że ludziom dość dobrze poszło to podniósł punktację i 3 była od 70%, przez to kilka osób oblało, a ja spadłam z 4 na 3.....
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie czesc do przodu, czesc do tylu...
![]() Np mam juz poprawke z mikroekonomii we wrzesniu... ![]() No i na przysly tydzien zostala mi poprawa kolokwium z matematyki i rachunkowosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Własnie babka wklepała do USOSa wyniki koła z informacji naukowej. Jest 3+
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś o 12 będzie egzamin i właśnie siedze i się ucze w Buwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie zawsze jest tak, że są wredni. Mojej przyjaciółki przyszły teść jest wykładowcą na naszej uczelni. Sam twierdzi, że musi uwalić tych najsłabszych przez podnoszenie progów np., bo kiedy wszyscy zdają to ma kontrole. Tym też tłumaczył się profesor od fizyki, który uwalił 90 osób na 140 studiujących. -.-
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
![]()
a ja zupełnie nie rozumiem celowego "uwalania" studentów
![]() u mnie na szczęście takiego przesiewu nie robią, zdarzy się czasem oczywiście złośliwy wykładowca, u którego większość ma 3, ale to sporadyczne.. większość wykładowców robi takie egzaminy, że jak się nauczysz to daje się zaliczyć nawet dobrze bo z jakiej racji uwalać dla jakichś statystyk? po to większość osób studiuje, żeby się jednak czegoś nauczyć i skończyć te studia.. każdy powinien być ocenony zgodnie ze swoją wiedzą a nie mieć rzucane kłody pod nogi i walczyć z wykładowcą, który sobie za cel stawia oblać jak najwięjszą liczbę studentów :/
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w sumie to pozwala odsiać tych, którzy na studia się nie nadają. Owszem, chciałam zaliczyć fizykę, ale wiem, że nie umiałam jej na tyle, by zaliczyć więc nie mam jakiś pretensji o to. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
wg mnie podnoszenie progu bo studenci napisali za dobrze nie jest normalne.. to raczej dziwne.. u mnie standardem jest 60% na zaliczenie, czasem ponad 60%, ale zasady zaliczania są jasne
wg mnie dobry wykładowca to taki, który potrafi przekazać wiedzę i zainteresować tematem, a dobre wyniki grupy to raczej jego sukces niż powód do zmartwień robienie "odsiewu" nie ma sensu, powinien być raczej utrzymany odpowiedni poziom i wymagania i to wystarczy.. nie trzeba z premedytacją utrudniać co innego jak się nie zalicza bo się nie uczy..ale nie o tym w sumie pisałam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ale chyba nie chodzi o to aby jak najwięcej osób skończyło studia, a o to, by studenci byli jak najlepsi
![]() Często to nie zależy od tego, że wykładowca jest wredny, a od tego, że musi jednak część osób ''uwalić''. u mnie zmiany zasad zaliczenia po sprawdzeniu wyników są na początku dziennym...
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. ![]() cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-06-11 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
no tak, ale ja się właśnie zupełnie nie zgadzam z tym, żeby wykładowca musiał "uwalać" bo z jakiej racji? on jest po to, żeby przekazać wiedzę i ją wyegzekwować a nie ustalać ile osób ma zostać na roku :0
a jeżeli cała grupa czy większość opanuje wymagany materiał to jak najbadziej powinni zaliczyć i skończyć studia ja nigdzie nie pisałam o tym, żeby jak najwięcej osób kończyło studia..napisałam, że wystarczą jasne wymogi i odpowiednio wysoki poziom, ale na pewno nie podnoszenie progów bo grupa radzi sobie za dobrze dziwne to ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ale nie od jednej osoby słyszałam z tymi kontrolami
![]() Dla uczelni też nie jest obojętne czy zda każdy czy będą płacili za warunki/powtórkowe. Oczywiście uważam to za nie fair wobec studentów, ale już z tym nie polemizuję ani nie walczę. Walka z profesorem nie ma sensu ![]()
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Najbardziej irytują mnie osoby, które "jadą" na ściągach i wcale się z tym nie kryją. Mam na roku dziewczynę, nie powiem inteligentna osoba, która jak trzeba np. na egzamin ustny to się nauczy, ale nie przepuści żadnej okazji do ściągania na pisemnym. W poprzednim semestrze miała średnią ok 4,6 w tym 5,oo. To jest niesprawiedliwość.
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Co do celowego uwalania - są i tacy, którzy to robią z czystej złośliwości. Takim to studenci kłaniają się z czystej grzeczności bądź w ogóle. ALE
![]() ![]() Co do ściąg - w ostateczności. Raz w życiu poszłam na exam z nastawieniem na ściągi i totalnie zawaliłąm. NIGDY WIĘCEJ! Nauczyć się, a jak są problemy z wkuciem materiału (ale nie przez LENISTWO, a przez brak czasu) wtedy ściągi, żeby nie mieć zegzaminu w plecy. Gdy sesja trwa 1,5 miesiąca (moja już tyle trwa) człowiek wysiada psychicznie, emocjonalnie po 10 egzaminach i 10 kołach. Wtedy powiedzmy jest to zrozumiałe (aczkolwiek w przyszłym semestrze zamierzam jeszcze wcześniej przysiąść). ale z lenistwa? - czysta niesprawiedliwość dla tych, którzy się starają. + ja jestem na anglistyce. Ja i moi koledzy i kolżenki (przynajmniej większość z nas) będziemy uczyć w szkołąch. Jak pomyślę, że któryś nieuk, który przebimbał całe studia będzie mi dzieci uczył, to aż mi się wszystko w środku przewraca ![]() No to wracam do gramatyki ![]() Gramatyka praktyczna w poniedziałąek I FINITO! 10 kół za mną i 9 egzaminów. skromna będę: JESTEM Z SIEBIE ZARĘBIŚCIE DUMNA! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Gratki!
![]() Ja mogę się pochwalić egzaminem z rosyjskiego zaliczonym na 5 (ale jak wychodziłam to nie byłam nawet przekonana czy zdałam, bo gramatyka była naprawdę ciężka i było za nią najwięcej punktów i w sumie rozwiązywałam ten test trochę na czuja - czy zdanie w tej wersji mi brzmi czy nie brzmi, ale jakoś się udało), W poniedziałek mam egzamin z historii powszechnej XX wieku. Normalnie już nie wiem jak się tego uczę. Uczę się i uczę a wiedza aż tak bardzo mi się nie rozszerza i jeszcze mnóstwo przede mną. Jak nie dostane czegoś z konfliktu bliskowschodniego, ewentualnie II wojny światowej, albo Niemiec to leżę ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
zawiechaczarny GRATULUJĘ 5!
Nie bój się. A nuż się trafi coś, co opanowałaś. Poza tym często bywa tak, że mamy większy stan wiedzy, niż sądzimy ![]() ![]() O mnie się co prawda tego powiedzieć nie da ![]() Noc nie moja ![]() ![]() Niektóre koleżanki wyszły z założenia, że to i tak pójdzie na wrzesień, więc nawet nie powtarzają ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Która chętna potrzymać za mnie kciuki jutro o 10?
Odwdzięczę się tym samym ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Będę trzymać kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będę trzymać, napewno! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Ja trzymam za was obie, bo sama jestem po wszystkim
![]() Dzisiejszą gramatykę chyba zawaliłam, ale cóż... trudny był egzamin. Wyniki za tydzień. A WY WALCZCIE! DACIE RADE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
To może i ja się pochwale ocenami
![]() W ostatnim czasie zdałam 2 egzaminy Egzekucja - 5 ![]() Gospodarcze - 4.5 I czeka mnie ostatni egzamin z Pr. Cywilnego ![]() ![]() I jedno zaliczenie .
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkim sukcesów. Ja w pon pisałam ten XX wiek i nie mam jeszcze wyniów. We wtorek poszłam na strategie badawcze. Uczyłam się godzine i dostałam 3
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.