![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??
Kiedys zapaliłam się do tej diety, kupiłam książkę i jak wybrałam się na poszukiwanie soku to sie na tym skonczyło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam ale dzienna porcja takiego soku to ok 11 zł czyli przez dwa tygodnie...150
![]() Chyba będę pić sok z cytryny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przeciez soki żurawionowe mozna kupic w supermarkecie bez problemu. Z tego co pamietam, to tymbark ma bardzo smaczny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Ash, to prawda, mozna kupic bez problemu, ale prawie wszystkie są słodzone (obojętnie czy cukrem czy glukozą). A takie ta dieta wyklucza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Spróbujcie kupić żurawinę i zróbcie sok same.
Najlepiej kupić teraz więcej i zamrozić po potem będzie droższa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Poszukajcie w hipermarketach na dziale mrożonek. Ja właśnie takim sposobem znalazłam mrożone żurawiny w Auchanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
A ja mam pytanko o herbatke. W diecie zabroniona jest niby kofeina, ale czy wszystykie herbaty ją posiadają? Chodzi mi głowie o owocowe albo ziołowe.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja poległam na tej diecie z powodu braku zielonej herbaty. Jak nie wypije jej co najmniej litr dziennie to jak bym nie żyła
![]() ![]() No i brak soli tez mi nieźle dokopał. Nie lubię jeśc niesmacznego jedzenia. Na codzień duzo nie solę, ale trochę musze. Po za tym jednak dietka droga jest, przez ten sok i oleje. le jak ktoś ma więcej zapału, to myślę, ze warta zachodu ![]()
![]() |
#69 |
|
I jeszcze jedno pytanko bo zapomnialam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja piję herbatę czerwoną żurawinowa
![]() Do sałatek dodaję łyżeczkę tofu sałatkowego, więc nie musze solić i troche oszukuje ![]() ![]() ![]() Narazie z biustu nie schudłam (mam nadzieję, że będzie tak do końca). Trochę schudłam w talii (czego nie chciałam i troche z ud ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i wytrwałości Wam i sobie życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanko do Iaetus-wybacz jesli to źle napisałam
Powiedz mi jaki serek tofu da sie zjeśc?? czasem próbuje cos z tzw zdrowej żywności i same jakies chybione wybory... ![]() dzisiaj cały dzien biegałam po miescie w poszukiwaniu soku żurawinowego, ale niestety nic klapa...pani z apteki powiedziała ze te bez cukru szybko sie im psuły a ludzie mało tego kupują dlatego juz nie sprowadzają...na necie widziałam sok z żurawin czysty ale 300ml kosztuje chyba 10zł, wiec wychodzi 70zł na tydzien......ciut za drogo ![]() jesli kogos intersuje to olej lniany równiez mozna kupic na necie , chyba za 8zł butelka 300ml....tak plus minus, no i koszty przesyłki A tak wogóle to daje rade wytrzymac na tej diecie?? jak na razie moje próby diety wyglądały raczej jak dieta-3godzinna, czyli ciagle cos jesz a tu mnie nieco przeraza mała ilosc spozywanego jedzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Sok żurawinowy da się kupić na pewno w Warszawie - widziałam w Galerii Mokotów w sklepie ze zdrową żywnością. Tak sok to jest 300 ml i rozcieńcza się go z wodą - ja piję rano i wieczorem tzw koktail (tzn 1/4 soku żurawinowego + woda + łyżka zmielonego siemienia lnianego (ok. 3 zł) ).Przez resztę dnia piję wodę zwykła lub z sokiem z 1/2 cytrynu lub herbate czerwoną żurawinową. Może jak sie wybiore do jakiegoś marketu jutro to kupie mrożone żurawiny, ale nie wiem czy nie wyjdzie na to samo.
Olej da się kupić na róznych targowiskach, nie pamietam dokładnie jak z ceną bo kupowałam przed świętami. Tam skąd pochodzę taki olej ma każdy w domu a już napewno przed Wigilią ![]() Co do serka tofu - to ja jadam serek tofu sałatkowy. Jest bardzo podobny w smaku do fety. Wczoraj np jadłam kalafiora duszonego na soku pomidorowym z dodatkiem właśnie tego serka. Dla mnie to jest smaczne noi jest słony ![]() Nadaje się również do sałatki pekińskiej z różnymi dodatkami - troche trzeba poeksperymentować. Jeszcze ze zdrowej żywności dozwolonej w diecie można zjeśc kiełki,a polecam ze względu na walory smakowe cukinię grilowaną (mniam) ![]() Nie wiem czy wczoraj nie zrobiłam głupoty bo zjadłam łososia wędzonego hm...najwyżej. Jak dla mnie ta dieta jest idealna, brakuje mi tylko słodyczy, ale wpadłam na pomysł galaretki bez cukru z owocami, więć zostają tylko zachcianki na ciasto i czekolade. Nie chodzę głodna, a ze względu na moje studia i pracę to bardzo ważne. Jestem pełna energii, nic mnie nie boli (no może lekkie zakwasy). Na razie jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
|
Jeszcze pytanko o chleb. Jak sie bez niego obejsc? Czym go zastępujecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Przestrzegam przed kupowaniem oleju lnianego na targowiskach. Po pierwsze : niewiadomo, w jakich warunkach był produkowany, może być zwietrzały, nigdy nie wiemy, ile stał i w jakich warunkach (a ten olej musi stać w lodówce i bez dostępu swiatła), a co za tym idzie, może nam bardziej zaszkodzić, niz pomóc. Po drugie, w tej diecie polecany jest olej lniany ze względu na wysoką ilość lignanów (!!!), więc kupowanie oleju na bazarach naprawdę mija sie z celem. olej wysokolignanowy, czyli uzyskiwany pod specjalnym nadzorem i w specjalny sposób, nigdy nie przetrzymywany dłużej, tłoczony NA ZIMNO, "na świeżo" i od razu dostarczany do klientów. Taki ma w swojej ofercie firma Oleofarm. Była juz o tym mowa tutaj.
A co do galaretki, to gdybyś chciała, Laetus, stosować się ściśle do diety, to galaretka jest dobra, jesli przyrządzisz ją nie z torebki (bo chemia), a z soku i bez żelatyny zwykłej, a z żelatyną z wodorostów. Jest do dostania w sklepach ze zdrową żywnością. Tak w ogóle, to dla osób zainteresowanych powaznie dietą polecam książki o niej. To ułatwi komponowanie posiłków (jest też przecież książka kucharska) i unikniemy błędów (które moga zaowocować problemami ze zdrowiem). Moim zdaniem, jeżeli chce sie przystąpić do jakiejś diety porządnie i ma sie nadzieję na dobre efekty, trzeba dokładnie poznać jej szczegóły. Internet to troche za mało, zwłaszcza przy tej diecie. To dobre na początek, w fazie pierwszego zainteresowania dietą, potem niestety trzeba się przyłozyć. Pamiętajcie dziewczyny o tym, kiedy będziecie się zastanawiać, dlaczego nie chudniecie, tyle, ile dieta naobiecywała ![]() Przepraszam, za może "mentorski" ton wypowiedzi, ale nie dało mi ![]() Pozdrawiam i zyczę powodzenia w diecie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze swoich doświadczeń potwierdzę, że dieta jest trudna (zwłaszcza dla nas, o takich nawykach żywieniowych, które są nam wpajane od dzieciństwa) i dość droga. Ale przynosi doskonałe efekty w postaci świetnego samopoczucia i utraty wagi. Nic zaszkodzi spróbowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
ja od jutra znowu wracam do tej diety
![]() ![]() ale potem święta i rozpusta aż do teraz, więc zaprzepaściłam wszystko jednakże wracam jutro i zabieram się za siebie ![]()
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej hej
Iaetus dzieki za wyczerpującą odpowiedź ![]() Mówisz Galeria Moko...a ja dzisiaj jak spłoszona owca biegałam po Wola Park ![]() ![]() własnie robię taki przegląd tych artykułów, przygotowując sie do diety...ale widzę ze ty już zostałąs mistrzynią posiłków -cukinia, tofu...fiu fiu ![]() Ta dieta mnie wykończy finansowo ale moze warto... A tak szczerze to widzisz jakieś efekty??mnie tam kg nie interesują ale jakby zmniejszyły mi sie uda i bioderka to byłabym zachwycona Trzymam za Ciebie kciuki i czekam na pieniązki, zeby kupić te wszystkie specjały Do licha, trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny za siebie tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
jesli dostane jutro w jaim sklepie sok zurawinowy nie slodzony to od wtorku rozpoczynam diete martwi mnie jednak to ze on tak duzo kosztuje i zastanawiam sie czy nie mozna go zastapic zurawina w tabletkach np. vitabutin a to fragment artykulu ZURAWINA przez cały rok Żeby dostarczyć organizmowi profilaktycznej dawki zawartych w żurawinie proantocyjanów, witaminy C, kwasu chinonowego, czy fruktozy należałoby zjeść co najmniej kilogram żurawiny w postaci konfitury. Podobnie ciężko jest wyobrazić sobie picie codziennie litra wysokosłodzonego soku do sporządzania koktajli. Aby rozwiązać ten problem i jednocześnie umożliwić korzystanie z dobroczynnych właściwości tego owocu niezależnie od pory roku, naukowcy opracowali metodę produkcji ekstraktu ze świeżych owoców żurawiny. W ten właśnie sposób powstał preparat Vitabutin. Otrzymuje się go w procesie suszenia rozpyłowego soku żurawinowego, dzięki czemu nie traci się żadnego z wartościowych składników tego owocu. Vitabutin jest bardzo wygodny w użyciu. Wystarczy połknąć kapsułkę albo rozpuścić zawartość w wodzie i wypić jak szklankę soku. Dodatkową zaletą preparatu jest łatwość z jaką nasz organizm może wykorzystać zdrowotne właściwości żurawiny. Cecha ta nazywana biodostępnością w przypadku Vitabutinu jest dużo wyższa niż w przypadku suszonych owoców i zawiesin w oleju. Po prostu nasz organizm otrzymuje esencję dobroczynnych właściwości żurawiny, w formie łatwej do wykorzystania, bez towarzystwa np. kalorycznych dodatków. Dodatkową zaletą tej specjalnej metody suszenia soku z żurawin jest eliminacja szczawianów. Związków tych należy unikać w czasie stosowania diety w osteoporozie i zdiagnozowanej kamicy nerkowej. W chorobach tych bardzo ważny składnik diety stanowi wapń. Nadmiar szczawianów powoduje, że wchłanianie tego związku jest blokowane, co utrudnia skuteczną walkę z chorobą. VITA CARE (Vitabutin) 30 szt. ok 22 zł a to taka ciekawostka - Wspomaga leczenie zakażenia dróg moczowych. - Zapobiega rozwojowi szkodliwych bakterii w układzie moczowym. - Działa antybakteryjnie. - Zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby naczyń krwionośnych. - Zapobiega osadzaniu się niektórych bakterii wywołujących choroby wrzodowe na ściankach żołądka. - Pomaga w leczeniu chorób jamy ustnej i przyzębia. - Przeciwdziała chorobom grzybiczym. Amerykańska żurawina wielkoowocowa (vaccinum macrocarpon) jest wieloletnią krzewinką niskopienną z rodzin wrzosowatych. Rośnie na kwaśnych glebach. W Polsce spotykana jest żurawina błotna (vaccinum oxycoccus). Oba te gatunki mają drobne czerwone owoce o charakterystycznym cierpkim smaku. Obecnie żurawina wielkoowocowa jest uprawiana na szeroką skalę przez rodziny farmerów amerykańskich. Największe plantacje znajdują się w północno-wschodnich stanach USA. Niezwykłe widowisko, jakim są mokre i suche zbiory żurawin nie ma sobie podobnych. Choć owoce żurawiny rosną na niskich krzakach ich pozyskiwanie łączy się z łowieniem. NATURALNY ANTYBIOTYK Owoce żurawiny zawierają witaminy C, A, B1, B2, P, pektyny, błonnik, węglowodany, żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, jod, kwas cytrynowy, chininowy, jabłkowy i benzoesowy. Od wieków te zdrowe owoce stosowane były w stanach zapalnych, szkorbucie, jako lekarstwo na koklusz, gościec i przeziębienia. Żurawiny doskonale działają na wątrobę, przeciwgorączkowo, uspokajająco, leczniczo na dolegliwości układu moczowego. tabletki z żurawiną ( do wyboru: vitabutin, żurawina Herbapolu Kraków, ACTIVE LIFE 30 szt. ok. 27zł) i co o tym sadzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Autorka książki pisze, że mozna, ale napewno nie osiągnie się takich samych efektów. Z własnego doswiadczenia nie moge nic powiedzieć, bo ja piłam sok. Ale rzeczywiście jest drogi. Ja kupowałam Sam Sok, jest w skolepach ze zdrową żywnością, tylko nie we wszystkich miastach, ale w większych powinien być. W Krakowie w każdym razie jest. I jest to właśnie sam sok zurawinowy, bez dodatku substancji słodzących i wody. Ale możesz spróbować. Możesz też zrobić tak : w trakcie pierwszej fazy pic sok, a potem przejsc stopniowo na tabletki.
Wiadomo, kazdy robi, jak uważa i na swoja odpowiedzialność mozna dietę modyfikować, ale pamiętajcie, że dieta jest skuteczna dzieki wykluczeniu z niej soli (!), cukrów (poza tymi w owocach, ale owoce też są ograniczone do 2 porcji dzienie!) i dzieki wyeliminowaniu niekorzystnych kwasów tłuszczowych. Więc jeśli pomijacie któreś z podstawowych założeń, efekt moze być mniej spektakularny. Jeszcze raz polecam Wam książkę kucharską do tej diety. Wiele problemów zostanie rozwiązanych, a w szczególnosci ten : "co dziś zrobić do jedzenia???" Polecam np szybki, zdrowy, pyszny deser bez cukru (przepis własnie z tej książki) : jabłka pieczone z cynamonem i goździkami: jabłko obrać, wydrążyć, pokroić w osemki, ułozyc na blasze tak, żeby zachodziły na siebie i posypac cynamonem, a goździki powbijać w niektóre kawałki jabłek. Zapiec, aż staną się mięciutkie. Mozna je potem rozgnieśc widelcem i macie pyszny i słodki (!), ale bez cukru deserek. Bardzo często go robię. Książka kucharska da Wam też fajne pomysły, jak np przyrządzić kurczaka bez soli, tak aby mial ciekawy i pyszny smak. Podaje bardzo fajne połączenia ziół i przypraw, które pomagaja przyspieszać przemiane materii i są wypłukiwaczami tłuszczu. W książce są także przepisy na napary z ziół pomocne przy róznych dolegliwościach, typu : zaparcia, biegunka, mdłości. A jeszcze co do radzenia sobie z brakiem soli. Mozna troche oszukać smak przez dodawanie kwaśnych rzeczy do potraw. Np pomidorów do jajecznicy, soku z cytryny czy octu jabłkowego do sałatek. Naprawdę da się wyelimonac sól w potrwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Ja stosowałam dietę przez niecałe trzy tygodnie. Soku żurawinowego nie piłam, zamiast niego popijałam herbatkę pokrzywową jako ze też ma właściwości oczyszczające. Po za tym reszta bez zmian. Zleciało mi prawie 11 kilo w tym czasie. Więc jeśli chodzi o odchudzanie, to da się bez soku. Chociaż z drugiej strony kazdy ma inny organizm. W książce kucharskiej jest wzmianka, że sok żórawinowy można zastąpić sokiem z granatów. Ale przynajmniej w mojej okolicy jest on jeszcze bardziej niedostępny niz żurawinowy.
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
![]()
Ha-ha a więc da radę bez żurawin
![]() ![]() Mam pytanie do Dzieczynki z kotkiem na avatarku, wybacz nie mam pamieci do nazw własnych uzytkowników forum ![]() Z gazetki i forum wiem ze trzeba stosowac suplementy kwasu GLA np olej z wiesiołka...to jest w pierwszych 2tygodniach a co potem?? można wiedzieć co ty stosowałas? Będe wdzięczna za odpowiedź ![]() O boże spraw żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce....w dziedzinach: dieta, ćwiczenia, mgr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
wlasnie jestem po wyczerpujacych poszukiwaniach soku zurawinowego i nic nigdzie nie znalazlam ale znalazla sie mila pani w aptece ktora powiedziala ze moze dla mnie zamowic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do zurawiny w tabletkach zaczne stosowac od 2 moze 3 tygodnia przy okazji wylecze sie moze z czestego zakażenia dróg moczowych (szczegolnie dopada mnie przed okresem i kiedy jestem przeziebiona co czesto mi sie przytrafia) czekajac na ksiazke i sok diete rozpoczne chyba od przyszlego tygodnia :/ a nie od jutra jak planowalam ale przez ten tydzien zaczne przygotowania obym wytrwala ![]() Edytowane przez POU* Czas edycji: 2006-03-27 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]()
POU tylko sie dopytaj czy to niesłodzony, bo ja jak na razie w każdej aptece znalzłam soki słodzone.
Myslisz ze trzeba kupować tą ksiązke...i tak juz wychodzi drogo ![]() Ja muszę poczekać aż przyjdzie mi kaska, ale z chęcią bym sie z kim poodchudzała, większa mobilizacja i wogóle, co ty na to POU?? ![]() ![]() Podpowiem ci że znalazłam na necie taki sok niesłodzony za 3,5zł za 200ml z firmy Ogrody Natury, ale można go zamówic z gdyni przesyłka 11zł lub wrocławia, ale chyba nie ma możliwosci przesłania go poza wrocław. W innych sklepach internetowych go nie widziłam. Ja zakładałam zeby pić ta wodę bardziej rozcieńczoną, plus np herbatę żurawnioną z herbapolu, lub żurawionową z pur-eh..albo tą spalnie z herbapolu..co Wy na to????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
ARANEL po konsultacji z moja mama tez doszlam do wniosku ze ksiazki jednak nie kupie (mama powiedziala cytuje "pzreciez w internecie jest tyle informacji ze i bez tej ksiazki dasz sobie rade a za te 70 zl kup sobie ten sok zurawinowy) chyba ze trafi mi sie po naprawde przystepnej cenie a jesli chcesz poodchudzac mozemy sie oczywiscie wspolnie WIEKSZA MOTYWACJA
![]() PO PRZEBUDZENIU (sniadanie) lyzka oliwy i lyzka soku z cytryny PRZEZ CALY DZIEN (8 razy co godzine mozna czesciej/rzadziej) szklanka wody z sokiem z 1 cytryny z 1 lyzeczka miodu ->oczywiscie mozesz przygotowac sobie ta miksture od razu ze wszystkich skladnikow (zeby nie wyciskac tak ciagle tej cytryny) i trzymac w butelce ale za kazdym razem przed piciem trzeba porzadnie wstrzasnac butelka! i jescze taka informacja 1,5 litra wody + sok z cytryn i miod nie zmieszcza sie w 2litrowej butelce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
POU--- książka kucharska w Empiku kosztowała bodajrze 35 zł. Wydaje mi się, ze ta druga tez tyle (nie mam pod reką żeby sprawdzić). Myśle, ze na początek tą kucharską mozesz sobie darować. W tej "ogólnej" o ile się nie mylę tez sa przepisy kulinarne tylko mniej. Ksiązka kucharska jest moze i niezła, ale i tak niektórych potraw nie sposób zrobić ze względu na to, ze składniki są nie do dostania (przynjamniej ja tak miałam) A w razie czego jeśli nie będziesz miała pomysłu na jakąś potrawę zawsze możesz spytac a postaram się spojrzeć co proponuje autorka i wrzucić przepis
![]() Jako "suplementy" urzywałam olej lniany (normalny, taki w butelce) i kapsółki z olejem z wiesiołka. nie pamiętam jak się zwały, takie biało żółte pudełko. Też drogie jak diabli, jako, ze sporo tego trzeba było brać. Można jeszcze o ile się nie myle kapsułki z ogólrecznika, ale jak kiedyś porównywałam, to chyba jeszcze drozej wychodziły.Stosowałam przez cały czas mojej diety, tylko, ze po 2 tygodniach zmniejszyłam dawkę do tej która polecano w ulotce. Ja miałam prze tej diecie taki przykry objaw, ze przez pierwsze dni bolała mnie głowa i było mi nie dobrze. Ale to podobno reakcja na oczyszczanie organizmu. W kazdym razie ostrzegam, żebyscie się nie przestraszyły jak którąś (tfu, tfu odpukać) też takie dolegliwości dopadną.
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
A ja uparcie zamiast cudownego wypłukiwania tłuszczu i innych bajerów od których można zwariować, proponuję po prostu ograniczenie jedzenia, odstawienie słodyczy i duuuużo sportu! Nie trzeba wtedy pamiętać o różnych (czasem naprawdę pokręconych) zasadach i zastrzeżeniach, które są nieodłączną cechą takich przekombinowanych dietek
![]()
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Aranel napisala:
"...Podpowiem ci że znalazłam na necie taki sok niesłodzony za 3,5zł za 200ml z firmy Ogrody Natury, ale można go zamówic z gdyni przesyłka 11zł lub wrocławia, ale chyba nie ma możliwosci przesłania go poza wrocław..." czy mogłabyś podać adres sklepu z wrocławia, w którym można kupić ten sok? dziękuję z góry i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
![]()
Wrocław ulica Szwedzka 15a, to adres sklepu z tym sokiem
a tutaj link http://www.eko.e-komputery.pl/index_pliki/index.htm ja wiem, że zdrowe odżywianie, sport zero słodyczy są super, są madre i są zdrowe...ale są dwa ale: ja juz mam wyeliminowane-co za trudne słowo ![]() ![]() Ja wiem że logicznie myślac masz rację, ale wiem też że " w naturze człowieka leży logiczne myslenie i nie logiczne działanie " ![]() ![]() Kurcze nie wiem czy zdąze przygotowac sie do poniedziałku...najgorzej z tym przeklętym sokiem, ale już szkoda na to słów...ja finansowo mogę zacząć dopiero od kolejnego poniedziałku..chyba że chwilo zastąpie sok jakimiś ziółkami a potem włącze sok...zastanowię się.. ksiązki w empiku nie ma-widocznie jest tak popularna dzieki nam, ze nakład został wykupiony ![]() Dobra Pou trzeba zbierać siły i motywację a zwłaszcza to drugie... Dobrej nocki wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Aranel moze zamiast soku herbatka zurawinowa na zmiane z pokrzywowa
ja sok bede pila tylko przez 7 dni chyba ze znajdzie sie sponsor to wtedy dluzej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
|
Po wielu wielu staraniach nabyłam książke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.