|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Ja to bym mogła mieszkać w tropikach, kocham takie upalne dni. Dziwna jestem
![]() Araczki to mamy tak samo z teściowymi, moja tez fajna ale irytująca ![]() Curly córcia boska ![]() ![]() Kardashi Blanka ![]() ![]() A ja zawsze chciałam mieć córeczkę, niestety nie wyszło. W pierwszej ciąży wiedziałam od początku, że będzie chłopak, w drugiej wszyscy mi robili nadzieję, że tym razem będzie córka, trochę nawet uwierzyłam, ale drugie usg nie pozostawiało wątpliwości. Ostatnio mało kto ma parkę zauważyłyście? ![]() ![]()
#62 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() niezly numer z ogorami - ![]() Kardashi - Blanka super sie bawi, Stefek tez uwielbia kapiele, nie daje sie wyciagnac z brodzika wieczorem, przykleja sie do dna czterema konczynami i napiera ciezarem ciala na dno ![]() Curly malutka wyglada jak wiosenny kwiatuszek Olivka, Curly trzymam kciuki za zazegnanie konfliktow domowych, tez to przechodzilismy ![]() Szaja glupia sprawa z tym donoszeniem ![]() ![]() ![]() ale macie fajnie z tym sloneczkiem, u nas dopiero dzis po obiedzie zniknely na chwile chmury ![]() ![]() torcik sie fajnie udal, bylismy dzis na zakupkach i kupilismy Malemu fajne sandalki i takie gumowe butki na basen martwie sie, ze Stefciu uklada stopki do wewnatrz jak chodzi, chce sie wybrac do ortopedy jak bedziemy w PL, czytalam, ze to nie jest dobrze ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w moim najbliższym otoczeniu nie ma ani jednej dziewczynki ![]() Jedynie 2 lata starsza Maja, siostrzenica mojej przyjaciółki i to wszystko.. Na placach zabaw sami chłopcy, w wózkach sami chłopcy, wśród znajomych sami chłopcy. A jak już, to nie z okolic, tylko z Wawy.. Mam 2 miesięczną Polę i w lipcu urodzi się Blanka. I to wsio ![]() Cytat:
A ja zauważyłam że Blanka lewą stópką jakoś tak macha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() To i ja się melduje na nowym wątku ![]() Przyznam że ostatnio mam mało czasu na net. Z małą jestem cały czas na dworzu a wieczorem padam. Uwielbiam taką pogodę ale za to wieczorem szybko padam. Spóźnione życzenia dla naszych kochanych milusińskich: Wita, Blanki, Bogusia, Amelki, Adrianka ,Laury i Natalki ![]() ![]() Wszystkiego co najlepsze dla WAS samych pomyślności zdrówka i uśmiechu ![]() Dzieciaczki na zdjęciach cudne, Malwinka, Luiza, Alicja, Blanka ![]() ps. Blanka to taki łobuziak na zdjęciach ![]() Oki Kochane wkleję jeszcze zdjęcia z roczku i zmykam buziaki ![]() O i też muszę basenik kupić mam kilka na oku jak się zdecyduje to pokaże jaki ![]() Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2011-05-31 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
To i ja sisie zamelduje w nowym watku
![]() Przesylam spoznione zyczenia dla solenizanow ![]() ![]() ![]() Bardzo Wam zazdroszcze tej pieknej pogody,ja kocham upaly... ![]() ![]() ![]() Dzieciaczki cudne macie,wszystkie ![]() ![]() Piszecie o problemach z tz...Nam sie nie udalo i rozstajemy sie...Jest mi cholernie przykro,tym bardziej,ze to drugie moje malzenstwo...A pojutrze obchodzilibysmy czwarta rocznice slubu... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Jola,
![]() ![]() nie wiem, co Ci napisać... ale zostajesz w UK? A próbowaliście rodzinnej terapii? wizyty u psychologa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27237446]Jola,
![]() ![]() nie wiem, co Ci napisać... ale zostajesz w UK? A próbowaliście rodzinnej terapii? wizyty u psychologa? ![]() Dziekuje kochana ![]() Tu juz nic nie pomoze..."Do tanga trzeba dwojga..." ![]() Niestey musze zostac w UK ze wzgledow finansowych...Jest ciezko,bo mamy tutaj tylko siebie z Oliverem.Ale mam nadzieje,ze damy rade... Do Polski lecimy 27 czerwca na 18 dni ![]() ![]() Troszke odpoczne tam psychicznie,a mama pomoze przy malym ![]() Bedzie dobrze,bo przeciez musi byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ech, z tymi stopkami - mam nadzieje, ze nasze dzieciaczki wyrosna z tego po prostu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ heja kobitki, nie wierze, ale od rana bezchmurne niebo i bezwietrznie ![]() ![]() Malucho obudzil sie o 5.15 z krzykiem o butle, dostal mleka, przebralam osikusa i kima dalej przytulony do swojej flachy - ostatnio to ja traktuje jak maskotke-przytulanke jutro tutaj wolny dzien, wiec wyciagne gdzies Malza na spacerek, w weekend Malz jedzie na wycieczke z zakladem pracy, wiec jestesmy ze Stefciem sami w domku ![]() kusicie tymi basenikami, ale tu ze wzgledu na pogode na pewno nam sie nie sprawdzi ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2011-06-01 o 05:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() festyn sie udał, małż przyjechał z Ewcią. nie obyło się bez histerii - 3 razy. raz jakiś gruby babon wlazł prosto w nich i Ewcia została uderzona w główkę. dwa - pękł balon, którego jej dałam na pocieszenie i się wystraszyła, aż się zaniosła. trzy - jakiś chłopiec nadepnął jej na rączkę na zjeżdżalni. dziś w nocy obudziła się na jedzonko tylko o 1. może się już zorientowała, że nie ma potrzeby budzić się o 4. ![]() teoretycznie od dziś się odstawiamy całkowicie. dziś przyjeżdża teściowa - lubię, ale też bywa irytująca. próbowałam gadać z małżem, ale stwierdził, że nie chce, bo jest zmęczony ![]() Jolu - będzie dobrze, na pewno sobie poradzicie z Olim ![]() wszystkiego naj naszym dzieciaczkom w dniu ich święta! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to życze powodzenia i mocno mocno zaciskam kciuki, żeby wszystko się udało ![]() ![]() ![]() ![]() To ona je cebule jak jabłka? ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27234899] lepiej nie, kuzynka mojej znajomej tak próbuje syna trafić... ![]() ![]() [/QUOTE] uparci są ![]() Cytat:
![]() A Twoi starsi synowie nie mieszkają z Toba w UK? ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Zapomniała sie pochwalić, że u nas jakby nocki tez zmierzały ku lepszemu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przynosi pieluszki , i co jej tam każe i pomaga mi w wyjmowaniu garów ze zmywarki , w sensie nie wyżuca jak kiedyś tylko wszystko podaje do reki i cieszy sie że pomaga , jak coś psoci i ją na tym przyłapie to udaje że jej tam nie ma ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27234899] ![]() lepiej nie, kuzynka mojej znajomej tak próbuje syna trafić... ![]() ![]() [/QUOTE] o matko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czy wasze dzieci też wstają o 5tej ![]() co dzien to budzi sie wczesniej ![]()
![]() |
#72 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My równiez mieliśmy premierę baseniku! ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka!!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
melduję się
![]() Najserdeczniejsze życzenia dla Natalki i Adriana! ![]() Blanka łobuziak ![]() Alicja fioletowa śmieszka ![]() Natalka ciemnooka ślicznotka ![]() Amelka elfik ![]() Malvinka coraz piękniejsza ![]() ![]() ![]() chodzeniem/układaniem stópek dzieci na razie się nie martwcie.Mnie ortopeda kazał przyjść jak dziecko przechodzi samo min.pół roku-rok.WTedy można sprawdzać i ewent.korygować ![]() ![]() Margo-super Wam idzie! Velluto-moja miała długo 1 pobudkę a później sama zrezygnowała.Niestety z każdego-nie tylko nocnego-cyca. Jola-3maj się kochana ![]() ![]() ![]() Mój mi powiedział ostatnio,że praca w domu to żadna praca ![]() ![]() ![]() ![]() Skoro to żadna praca to nie będę się nadwerężać. Z następnym tekstem to będzie sobie sam prał ![]() WIęc nie wiem czym to się skończy ![]() Zapierdalam jak dziki osioł a ten mi wylatuje z takim tekstem ![]() Tośka nadal przesypia nocki,średnio od 20.30/21-6.30/7 chyba,że drzemka wypada dość wcześnie i za długo nie śpi to pada już o 19. Cyc poszedł w zapomnienie :rycz-smarkam: ale jakaś część mnie już się z tym pogodziła... Szyneczkę uwielbia,często wyjada ją najpierw z kanapki ![]() No to się wyżaliłam,zameldowałam i lecę dalej,może mi się teraz uda na bierząco czytać edit- Buziaczku-Wiktoria śliczna,zdmuchnęła swieczki? bo taka zdziwiona ![]() ![]() Yolanda-aaaaale zadowolony! basenik ze zjeżdżalnią i bajerami? jeszcze apropo roczku to moja wybrała kieliszek i ksążeczkę ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-06-01 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||||
Zadomowienie
|
Ale fajnie Blance w tym baseniku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie dzielnie bo masz racje, musi sie wszystko udac ![]() Cytat:
![]() Stopkami sie nie przejmuj jeszcze. Najpierw zbadajcie u lekarza. ![]() Przepiekny torcik i bardzo fajna rodzinka, fajne sa takie zdjatka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Velluto, ![]() wlasnie sie obawiam, ze mogl sie poskarzyc albo tak chwalil jej kiszone, ze musial powiedziec iz moje sa gorsze ![]() ![]() Cebule je elegancko pokrojona w talarki czy jak to zwal ![]() ![]() To kciuki za noce bez pobudek ![]() ![]() Margo, fajnie ze festyn sie udal ale Ewcia tam bidna swoje przeszla...buziak dla niej ![]()
![]() |
#75 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wszystkim--dzieciaczkom-wszystkiego--naj--naj--w--dniu-ich--święta--
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Basenik super i ten zabka i ten rozowy! Ale synek fajniejszy ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj we wtorek sie spieszyl bo wyjezdzal sluzbowo i cos tam pokrzykiwal, pakowal sie jak zwykle na ostatnia chwile, wszystko go wkurzalo i na jakis moj sprzeciw powiedziel, ze on do pracy idzie zarabiac pieniadze...jakby dal do zrozumienia, ze powinnam w takim razie posypywac mu droge platkami roz i sie dostosowac...tylko zapomnial, ze ja tez do pracy chodze.... ![]() ![]()
![]() |
#77 | ||||||
Zakorzenienie
|
Śliczna śmieszka. Cudnie wygląda w kapelusiku ![]() Cytat:
Moja jadła ogórkową, ale dostała uczulenia ![]() ![]() Znam takich co sie czają na syna i tym sposobem mają 5 córek...........zresztą bardzo ładnych ![]() Mały smerfik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję nocek ![]() Mąż ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Basenik suuuuper. My basenik mamy u teściowej, jak będzie ciepło, to jedziemy wniedzielę testowac ![]() A ja chcę kupic na balkon dużą miskę i lac do niej wody, żeby mała się chlapała. Robiłam tak jak Łuki był mały......niezłą miał frajdę ![]() Aaaale u nas jest parno, chyba spacer przełożę na popołudnie. Wczoraj o 17 poszlismy z mężem i Luizą do lasu, ale i tak gorąco było. Wieczorem padłam ![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich naszych dzieciaczków ![]() ![]() ![]() U mnie wokół jest mało parek, przeważają chłopcy ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-06-01 o 09:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Uwielbiam ![]() Jolaoo współczuję...Nie wiem co powiedzieć.Mężczyzni to jednak jakiś felerny gatunek...Trzymaj się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może budzi się bo jest za jasno? Cytat:
ooo kurde zapomniałam zrobić wróżbe Blance ![]() Cytat:
Ja chciałam tą żabkę kupić ![]() Ale stwierdziłam że całość zajmie dużo miejsca a samego basenu będzie mało i kupiłam normalny w normalnym sklepie i wyszło mnie taniej niz na all ![]() Matko jak gorąco ![]() A dziś mamy szczepienie bo przekładałam i przekladałam.. ![]() I chyba na noc na działkę skoczymy, bo tam zawsze chłodniej ![]() Nocki u nas też fajne.. Zasypie po 20 budzi się o 6 na jeść i wstaje ok 8. A co do problemów rodzinnych.. ja także takowe mam ![]() Mieszkaliśmy z Tż u jego rodziców.. a tam ciagłe kłótnie, spięcia i wyzwiska.. Z tżem też ciagłe kłótnie.. Wzięlam się i wyprowadziłam ![]() Z tż jestem, ale mieszkać nie mieszkamy razem. co będzie dalej zobaczem.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedna wizyta niewiele może zdziałać,trzeba chodzić regularnie i wszystko sobie powyjaśniać...Generalnie jest lepiej niż było ale są dni kiedy ręcę mi opadają i robię się zielona ze złości.Mój tż to uparty osiół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do dziewczynek to u mnie w rodzinie rodzi się wiecej chłopców.Mój wujek miał 5ciu synów.! ale znowu moja ciotka ma 5wnuczek i 1 wnuka.A moi rodzice mają 5cioro wnuków i 4 wnuczki.Ja bym chciała same dziewczynki mieć ale w sumie mogłabym sie też przekonac jak to jest miec chłopca ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dzieki ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-01 o 10:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
U mnie z kolei same dziewczynki się w okolicy urodziły
![]() yolanda my mamy podobny tyle że kupiony a Auchan i w kształcie pingwinka a na łapkach ma takie piłeczki do zabawy. Jola strasznie współczuje, ale przypuszczam że to musiała być baardzo cięzka decyzja i na pewno długo rozważana, więc na pewno dobra ![]() ![]() Ja nie wiem co Ci faceci tak szaleją, u nas z kolei zaczęło się od kłótni dotyczącej podziału obowiązków no i podziału opłat. Poszłam do pracy miał pomagać a nawet jak nie powiem że poranie wyprane i do powieszenia nie powiesi- generalnie nie wiem co on robi całe dopołudnie bo ja jak siedziałam z małą to musiałam ogarnąć dom, wysprzątać , ugotować, poprać itp. A ja przychodzę z pracy a tu jedynie naczynia umyte a reszta woła o rozpacz. Wkurzyłam się i jak tak chce to proszę niech sobie obiadki gotuje sam i odnośnie podziąłu kasy też się wpieniłam i nie robie od kilku dni zakupów- ot tyle co małej i sobie do pracy. Zobaczymy jak długo bez obiadów wytrzyma ![]() Generalnie nie rozmawiam prawie ale za to mam wolne wieczory na czytanie książek bo tak nie miałam na to czasu. Zobaczymy co będzie dziś. Wszystkiego najlepszego maluszki z okazji dnia dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
yolanda9,kardashi fajnie popatrzeć jak dzieci się pluskają.Ja nie mam gdzie rozłozyc baseniku,na balkonie mogę jej miskę postawić i to wszystko
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlewałam normalną z rzeki, bo byłam nad wodą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Co z tymi chłopami sie dzieje?
U nas tez w ostatnich czasach jeśli jakieś spięcia były, to wlaśnie o podział obowiązków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jest z bajerami ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My laliśmy zimną z kranu i miała się na słońcu podgrzać...ale jakoś długo to trwało, więc dolaliśmy trochę wrzątku z czajnika ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-06-01 o 11:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||
Zadomowienie
|
Buziaczku - dziekuję za życzenia urodzinowe
![]() ![]() U nas w rodzinie same dziewczynki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może moja tez sama zrezygnuje? Marzy mi się takie samo-odstawienie ![]() ![]() A męża to... ![]() ![]() Cytat:
![]() W szoku jestem, że Malvi tak zajada się surową cebulą ![]() ![]() Dziekuję ![]() ![]() Oby tak dalej ![]() ha ha ha ja tez ![]() Trzymam kciuki za zażegnanie wszystkich kryzysów małżeńsko - rodzinnych ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-01 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie,moi starsi synowie mieszkaja z ojcem w Polsce ![]() Cytat:
A Twoj to faktycznie dupek...Badz twarda ![]() Co sie dzieje z tymi facetami... ![]() Mieszkam w Lubelskim ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi,mam nadzieje,ze Wam sie jednak ulozy ![]() ![]() Cytat:
Oj szleja te chlopy... ![]() ![]() -------------------------------------------------------- Nie zacytowalo mi wszystkiego ![]() Dziewczyny jestescie kochane ![]() ![]() Wszystkim naszym kochanym dzieciaczkom wszystkiego naj naj naj z okazji Dnia Dziecka ![]() ![]() Oli mi sie rozchorowal...Pozniej napisze wiecej,bo juz mi nie daje... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
hej dziewczęta
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego, duuzo zdrówka dzieciaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kieliszek i książka...- może będzie jakąś poetką pijaną.... ![]() Cytat:
![]() i jak Wy tak funkcjonujecie? jak narzeczeństwo? ![]() ![]() ile lat mają? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowka dla Maluszka ![]() --------------------------------------------------- i znowu deszcz, plucha, wiatrzysko, bleeeeeeeeeeeee STO LAT dla Dzidkow ![]() ![]() Stefek wlasnie zakimal mi po raz drugi dzisiaj, pewnie pospi nie dluzej niz pol godzinki ![]() a ja dzis w ramach diety tylko torta wsuwam - nic wiecej, ![]() cos kiepsko mi to odchudzanie idzie
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.