Blizny po porodzie naturalnym - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 20:13   #61
AnQś
Zadomowienie

Dot.: Blizny po porodzie naturalnym

Cytat:
Napisane przez kwiatek84 Pokaż wiadomość
Moj tez mial wielka glowe a byl n ie wiele wiekszy od twojej bo mial3270 i 51 dlugi a poszyli mnie mocno lakarz tez gadal ze ma wielka gowe a maly jak sie urodzil to mial takie jajo heee. Ale jak glowka wyskoczy to potem jest juz z gorki
Chyba niewiele mniejszy
Po główce reszty już nie czułam

EFF8mi lekarka dała 4 zastrzyki ze znieczuleniem i powiedziała,że to w nagrodę,że dzielna byłam
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 20:14   #62
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Unhappy Dot.: Blizny po porodzie naturalnym

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
czyli jazda bez trzymanki
szybki poród,albo wolna karetka
Chyba szybki poród bo mówi że chyba w 30 min urodziła
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 20:19   #63
kwiatek84
Raczkowanie

GG do kwiatek84

ja sie darłam jak glupia to potem jak mnie szyła to połozna sie smiala ze moge se jeczec bo i tak juz sa gluche po moim porodzie A te szycie bylo gorsze niz porod
kwiatek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 20:23   #64
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Ja szyta w kroku bylam praktycznie bez znieczulenia, owszem znieczulenie dostalam ale zanim lekarz skonczyl to znieczulenie przestalo dzialac bo pytal mnie czy cos czuje bo znieczulenie przestalo juz dzialac a on jeszcze nie skonczyl bo jak to okresil "taki jakis nieporadny dzis jestem" ale ja wogole tego nie czulam, pewnie dlatego ze jeszcze probowalam odetchnac po 26 h porodu i poczuc ta ulge i niewiele do mnie docieralo co ze mna robia i czy to boli czy nie...
Jednych boli , innych nie
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 20:45   #65
AnQś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja szyta w kroku bylam praktycznie bez znieczulenia, owszem znieczulenie dostalam ale zanim lekarz skonczyl to znieczulenie przestalo dzialac bo pytal mnie czy cos czuje bo znieczulenie przestalo juz dzialac a on jeszcze nie skonczyl bo jak to okresil "taki jakis nieporadny dzis jestem" ale ja wogole tego nie czulam, pewnie dlatego ze jeszcze probowalam odetchnac po 26 h porodu i poczuc ta ulge i niewiele do mnie docieralo co ze mna robia i czy to boli czy nie...
Jednych boli , innych nie
dzielna jesteś
AnQś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 21:20   #66
kwiatek84
Raczkowanie

GG do kwiatek84

Boze masakra ja nie wiem jak bym przeżyła taki dlugi porod taka meczarnia wspulczuje ,ale wiem efekt tego wszystkiego pewnie byl wspanialy . Ja na szczescie mialam boski porod , ciekkawe jaki bedzie 2 byle taki sam jak 1
Stary 2011-06-02, 21:25   #67
Konto usunięte

Cytat:
Boze masakra ja nie wiem jak bym przeżyła taki dlugi porod taka meczarnia wspulczuje ,ale wiem efekt tego wszystkiego pewnie byl wspanialy . Ja na szczescie mialam boski porod , ciekkawe jaki bedzie 2 byle taki sam jak 1
Moja szwagierka rodziła 15 min, od pierwszych bóli jak ona to powiedziała, tak rodzić mogę codziennie
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 08:11   #68
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

U mnie to bylo dokladnie tak ze od momentu odejscia i odchodzenia nadal wod i lekkich skurczy do konca porodu minelo 26 h a to dlatego ze bylam w 34 tyg ciazy i robili wszystko zeby porod wycofac (bo ilosc wod u dziecka byla zachowana wiec mogli wycofac to jeszcze na jakis czas) i tak sie meczylam jakies 20 h bo mlody chcial wyjsc a oni mu przedluzali droge kroplowkami na wycofanie i tak walczylo jedno z drugim a ja gryzlam sciany....ale po tych 20 h stwierdzil mlody ze jednak nie posiedzi dluzej no i sie zaczela jazda 6 godzinna niewiele szczegolow z tego pamietam

Drugi porod byl poprzez CC bo mala siedziala glowa w gorze i nie zamierzala sie odwrocic wiec mialam planowane CC, mloda do 31 tyg siedziala juz glowa w dol a gdzies w 32-33 tyg odwrocila sie bo to czulam ale nie wiedzialam ze to jest to, dopiero w 34 tyg na usg wyszlo ze siedzi z glowa w gorze i do samego konca dawali jej szanse na odwrocenie sie ale nie wykorzystala jej, bylam zla bo nie bralam pod uwage CC chcialam normalnie, no ale skoro nie bylo wyjscia to trudno, liczy sie zdrowie dziecka

I tak jak mowie bardziej mnie wkurza ta blizna po CC niz po SN bo ta po CC jest widoczna, duza i choc minelo juz 6 m-cy nadal jest czerwona i skora wokol lekko zdretwiala, wiec dluzej sie goi niz w kroku, przecierajac ja recznikiem jest to lekko nieprzyjemne, takie denerwujace wiec autorko watku nie stresuj sie tylko jesli bedzie trzeba i nie da sie ochronic krocza to niech tna bo po tym wroci wszystko do normy

A czy lepsze ciecie czy popekanie to nie wiem bo roznie ludzie mowia wiec juz sama nie wiem...
Ja nie wiedzialam ze mnie bedzie nacinac, zrobila to poprostu bez informowania mnie (nie mowilam nic wczesniej o ochronie) nagle poczulam uszczypniecie wiec sie domyslilam

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2011-06-03 o 08:23
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 08:12   #69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
U mnie to bylo dokladnie tak ze od momentu odejscia wod i lekkich skurczy do konca porodu minelo 26 h a to dlatego ze bylam w 34 tyg ciazy i robili wszystko zeby porod wycofac (bo ilosc wod u dziecka byla prawidlowa wiec mogli wycofac to) i tak sie meczylam jakies 20 h bo mlody chcial wyjsc a oni mu przedluzali droge kroplowkami na wycofanie i tak walczylo jedno z drugim a ja gryzlam sciany....ale po tych 20 h stwierdzil mlody ze jednak nie posiedzi dluzej no i sie zaczela jazda 6 godzinna niewiele szczegolow z tego pamietam

Drugi porod byl poprzez CC bo mala siedziala glowa w gorze i nie zamierzala sie odwrocic wiec mialam planowane CC

I tak jak mowie bardziej mnie wkurza ta blizna po CC niz po SN wiec autorko watku nie stresuj sie tylko jesli bedzie trzeba i nie da sie ochronic krocza to niech tna
Tnij pan
Stary 2011-06-03, 12:29   #70
kwiatek84
Raczkowanie

GG do kwiatek84

ja rodzilam godzinke a skurczy prawie nie czulam polozne sie smialy dopiero jak juz parte ro bolalo a tak to lajcik
Stary 2011-06-12, 12:50   #71
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Na wizażu jest cały wątek na temat nacinania krocza. Dużo się w nim rozpisałam, ponieważ urodziłam swoje pierwsze dziecko (57cm, 3470g) bez ŻADNEGO nacięcia i pęknięcia - krocze miałam absolutnie nienaruszone nawet o milimetr, a dwie godziny po porodzie siedziałam po turecku i karmiłam piersią. Czułam się po porodzie jak po porządnym wysiłku fizycznym, wiadomo, ale nic mnie nie bolało! Powrót do formy w tych rejonach kompletnie bezproblemowy i bardzo szybki. Wklejam Ci link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...i%EAcie+krocza , poczytaj sobie, jak dokonałam tego "cudu", który na Zachodzie jest czymś normalnym i standardowym. Smutne, że na świecie WHO zaleca, aby nacięć krocza nie było więcej niż 10-20% i to wyłącznie w uzasadnionych wypadkach tylko wtedy, gdy rodząca lub dziecko naprawdę tego wymagają, a u nas kaleczy się każdą kobietę bez względu na to, czy tego potrzebuje, czy nie. Żadna z moich koleżanek, która rodziła dzieci w Norwegii, Szwecji czy Francji nie była nacinana! Pora skończyć z myśleniem, że MUSIMY ALBO PĘKNĄĆ ALBO BYĆ NACIĘTE, bo to absolutna nieprawda! Dlaczego my nie przyjmujemy tego do wiadomości, ze MOŻEMY URODZIĆ NATURALNIE BEZ NACIĘCIA i BEZ PĘKNIĘCIA??? A możemy, naprawdę możemy, ja jestem tego żywym i najlepszym przykładem. Jasne, że czasem nacięcie po prostu musi być wykonane, ale na Boga, nie u wszystkich kobiet! Wszystkie zainteresowane dziewczyny odsyłam do tego wątku, bo naprawdę, w większości przypadków można zapobiec i nacinaniu i pęknięciom.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;27264088]Kiedyś kobiety w polu rodziły, i od razu do roboty się brały, a teraz mamy lepsze warunki jakby nie patrzeć [/QUOTE]

Tylko że wtedy ok. 50% kobiet umierało w czasie porodu lub w połogu, nie mówiąc o dzieciach, a te, które przeżyły, to faktycznie brały się do roboty w polu

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2011-06-12 o 13:12
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości