![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój mały świat Oriflame :)
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Swoja drogą gratuluje wiedzy i poświęcenia. Chetnie przylacze sie do dyskusji ![]() Zaczynając swoją karierę w oriflame, rozpoczęłam ją od zera. Na szkolenia nie uczęszczałam, ponieważ na moim terenie ich po prostu nie było. Jestem konsultantką, samoukiem. Dużo czytałam, uczyłam się. Testowałam na sobie większość kosmetyków. Początki są trudne ale z czasem człowiek zaczyna zauważać różnicę. Teraz jeszcze dużo uczę się, zawsze jest czas na naukę. Zdobycie klientek w małym miasteczku lub wsi nie jest prostę. Trzeba mieć duży upór, chęci oraz sposób na namawianie kobiet do zamawiania a to nie jest łatwe. Mój pierwszy kontakt z oriflame nastąpił w 2009 roku. Żałuje, że dopiero wtedy zapisałam się poprzez internet. Oriflame daje szansę na rozwój osobisty ale trzeba dobrze wykorzystać tą szansę. Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się tylko pochwalić, że wygrałam w rozdaniu na YT u Dzastax22 i dostałam m.in.:
-pomadkę Silky kiss kolor Rose diamond (mam szminkę z tej serii, ale w innym kolorze) -kredkę Very me kolor electric purple -próbkę podkładu Urban shield foundation (mam pełnowymiarowy produkt i bardzo lubię, próbka nada się na wyjazdy ![]() -cień Visions 4 youe eyes only, kolor Spicy. Tu jestem strasznie zaskoczona. Pozytywnie. Zawsze uważałam, że cienie Visions są marne (miałam te podwójne) a tu takie zaskoczenie... Jedne z najlepiej napigmentowanych cieni, jakie w zyciu widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Moje szczere gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nabłyszczające, pudrowe cienie do powiek
odcienie które posiadam: Pearly white, Purple Glow i Copper Brown Cienie są lekkie, intensywność można stopniować. Są bardzo trwałe, nie osypują się, nie zbierają się w załamaniu. Aplikator ułatwia nakładanie, efekt końcowy jest fantastyczny, dobrze kryje, rozświetla, połysk jest taki o jakim marzyłam. Najbardziej lubię odcień pearly white oraz purple glow, ich połączenie daje super efekt. Postaram się wstawić w niedziele zdjęcie makijażu wykonanego wyżej wymienionymi kolorkami. Bardzo wydajne są te cienie, używam je rok z intensywnością 3 razy w tygodniu i końca nie widzę ![]() ![]() Pochwalcie się jaki jest wasz makijaż z kosmetykami Oriflame?? macie coś ulubionego z tej kategorii?? ![]() ![]() Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Też mam odcień Purple glow i jestem bardzo zadowolona, jedyne, co mnie denerwuje, to że aplikator jest mały i muszę się namachać, żeby pomalować całą powiekę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
No to czekamy na kolejne wypowiedzi o ulubionych kosmetykach do makijażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Tusz wonder zgadzam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
hej
![]() I ja dołączam ![]() Miło tu ![]() ![]() Powodzenia w konkursie zyczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
hej
w zasadzie jestem kosmetyczną minimalistką, lubię coś co jest do wszystkiego ![]() uwielbiam tonik z jagodą i lawendą pure nature. pachnie obłędnie i w lecie rewelacyjnie odświeża - to mój bezapelacyjny 'must have' |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miodzik to krem uniwersalny dostępny w wersji różowej oraz waniliowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
a jesli chodzi o ulubiony kosmetyk to tusz podkrecajacy, jestem mu wierna od x czasu
![]() wiecie co zrobiłam? mialam tusz wonder, skonczyl mi sie, zostawiłam szczoteczkę umylam ja i sluzy mi teraz jako grzebyczek do rozczesywania rzes po wytuszowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Lekcja 5
Pielęgnacja z kosmetykami Optimals Łagodny krem peelingujący Stworzony dla potrzeb cery suchej i wrażliwej. Delikatnie usuwa zanieczyszczenia i zrogowaciałe komórki naskórka bez wywoływania podrażnień. Wzbogacony jest kompleksem kojącym, który zapewnia skórze uczucie ukojenia. Dokładnie złuszcza naskórek, nie podrażniając. Moim zdaniem coś genialnego dla skóry suchej i wrażliwej Mleczko oczyszczające Optimals Delikatne mleczko zmywa resztki makijażu, zanieczyszczenia. Chroni barierę lipidową, polecany do skóry wrażliwej. Gęsta konsystencja, miły zapach, skóra jest dobrze nawilżona. Wygodne użycie przy pomocy pompki, nie podrażnia. Oczyszczający peeling Optimals Peeling zawiera grube granulki, który dokładnie usuwa zrogowaciały naskórek, nadaje skórze świeży, promienny wygląd. Peeling idealny do cery mieszanej, tłustej, idealnie ściera. Nie podrażnia, skóra jest wygładzona i czysta. Orzeźwiający tonik Optimals Usuwa pozostałości zanieczyszczeń, tonizuje skórę. Wzbogacony kompleksem kojącym i ekstraktem z bławatka, bogatym w flawonoidy przywraca jej właściwe pH. Skóra jest odświeżona, czysta, gładka. Tonik cudownie pachnie, orzeźwia. Nawilża, oczyszcza, nie podrażnia skóry suchej. Żel oczyszczający Optimals Lekki żel z składnikami nawilżającymi, daje skórze uczucie czystości. Ekstrakt z brzozy oczyszcza i ściąga pory. Nawilża, odżywia, odpowiedni do skóry wrażliwej. Ma przyjemny zapach, łagodnie i skutecznie oczyszcza. Dobrze myje i pielęgnuje skórę. Idealny do cery mieszanej. Pieniąca się emulsja oczyszczająca Zmienia się w pianę, który usuwa makijaż i zanieczyszczenia. Nadaje skórze miękkość, uczucie świeżości, wygładza. Lekki przyjemny zapach, nie podrażnia, skóra jest miła w dotyku. Bardzo wydajny, wystarczy odrobina od oczyszczenia buźki. Dobrze się pieni, doskonale oczyszcza. Po umycia pozostawia uczucie świeżości a nie ściągnięcia. Wypróbowałam ten kosmetyk to wiem co mówię ![]() Seria Optimals jest odpowiednia dla cery wrażliwej, mieszanej, suchej, tłustej, także każdy znajdzie coś dobrego dla siebie z tej serii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Witam
Chciałam mianowicie zapytać czy kosmetyki z serii optimals matte touch rzeczywiście matują skórę tłustą i mieszaną? Miałam już pewien krem matujący, cera po nim się trochę mniej świeciła ale i tak w niezadowalającym wyniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej być osobą pełnoletnią, jeśli Ci dużo brakuje to najlepiej zapisz mamę. Osoby niepełnoletnie mają mniejsze pole popisu, niższe limity itp. A co do serii matte touch odpowiednia jest do cery mieszanej dla tłustej polecam Serie Tea Tree ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dziewczyny macie jakąś taktykę na pozyskiwanie nowych klientek?? ![]() Ja zaczynałam od zamawiania dla siebie, mamy później mamy koleżanki. Następnie pokazałam katalog przyszłej teściowej a ona rozpowszechniła go w pracy, klientki pojawily się w mgnieniu oka. Zamówienia na początku byly małe. Ale zachęciłam je próbkami gratisami do zamówień i z katalogu na katalog zamówienia dostawałam coraz większe. klientki były zadowolone z gratisików do zamówień a ja byłam dumna i jestem nadal że bez problemu mam te 100 pkt ![]() ![]() Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-03 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze wlasnie pozyskiwanie klientow poprzez znajomych to najlepszy sposob. Moze masz mlodsza siostre/kuzynke, ktora rozpowszechnilaby katalog w szkole, wsrod swoich kolezanek
![]() ![]() W sumie nic nowego Ci nie powiedzialam ![]() ![]() Aha! Czase zdarzalo mi sie, ze konsultantka miala malo katalogow i np po 2 dniach musialam oddac ![]() A tak z ciekawosci zapytam o co chodzi z tymi punktami? Na jakies zasadzie sa przyznawane? ![]() ![]() Edytowane przez isiaczekk Czas edycji: 2011-06-03 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Jeśli zamawiasz paczkę na dom, mając 100 pkt nie ponosisz opłaty za wysyłkę 10 zł. 100 pkt to również zaliczenie zamówień z danego katalogu do programu lojalnościowego, 3 zamówienia na min 100 pkt, wybierasz sobie nagrodę z Programu lojalnościowego, którą chcesz otrzymać . Obecny PL ma jedną nagrodę bez możliwości wyboru. Starsze PL miały zawsze 2 zestawy nagród, wybieraliśmy ten bardziej atrakcyjny dla nas.
---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Punkty natomiast to inna kwestia ponieważ każdy produkt ma określoną wartość, jeśli dany produkty powiedzmy kosztuje 8,38 zł to ma on 4 pkt. Na koniec z całego zamówienia jakie masz, podliczasz punkty żeby wiedzieć czy mieścisz się w min 100 pkt, nie ma co ukrywać lepiej mieć 100 pkt. Oszczędzasz 10 zł na wysyłce i łapiesz się do PL (Program Lojalnościowy) ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Oprócz Programu lojalnościowego jest również Program Witamy dla nowych konsultantów. Obecnie jest program obowiązujący od 8 katalogu. Za zamówienie na 100 pkt z ósemki można otrzymać kosmetyczkę. Za zamówienie z 9 katalogu na 100 pkt można otrzymać okulary z etui. Za zamówienie z 10 katalogu można otrzymać piękną torebkę. Jak już opisałam Program Witamy to opiszę jakie są nagrody w PL ![]() Za trzy zamówienia za min 100 pkt w katalogach 8,9,10 Zegarek z kolekcji Stockholm oraz waniliowy krem uniwersalny może być Twój ![]() Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-04 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Lekcja 6
Pielęgnacja cery tłustej kosmetykami z serii Pure Nature Grape Cera tłusta stwarza często problemy, ponieważ nie można walczyć z przetłuszczaniem nie zapominając o nawilżaniu, które jest wyjątkowo ważne dla tej cery. Skóra najbardziej przetłuszcza się na czole, nosie, brodzie . Cechy charakterystyczne Cery Tłustej : słabo ukrwiona, ma kolor szarawy, błyszczy się, pory są rozszerzone, występują zaskórniki, Cera tłusta intensywnie reaguje na stres. Pielęgnacja w skrócie: dokładnie oczyszczanie cery bez użycia mydła, najlepiej stosować żele. Nie należy używać kremów tłustych, najlepsze są preparaty nawilżające (emulsje). Przy makijażu unikajmy ciężkich podkładów, używajmy korektory do maskowania niedoskonałości. Zasada im mniej produktu tym lepiej. Nakładając mniej podkładu, pudru efekt będzie lepszy niż jak nakładamy za dużo. Unikajmy preparaty które zawierają w składzie wazelinę, oleje mineralne i wosk. Te składniki sprzyjają powstawaniu zaskórników. Seria Pure Nature grape jest polecana do cery mieszanej, używałam ją przez jakiś czas ale z moja cerą mieszaną nie dogadały sie, były za mocne. Dlatego odpowiednia jest ta seria do cery tłustej. Winogronowy żel do mycia Dokładnie zmywa makijaż, brud, przywraca skórze równowagę. Chroni przed wolnymi rodnikami. Pięknie pachnie, dokładnie oczyszcza. Nie zawiera mydła, skóra po zastosowaniu jest świeża i napięta. Winogronowy krem na dzień Nawilżający, chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Pomaga zachować młodość. Skóra jest gładka, niedoskonałości znikają. Świetnie się wchłania, pięknie pachnie. Winogronowy krem na noc Odżywia i wygładza, regeneruję. Szybko się wchłania, nawilża, cudownie pachnie. Kremowa gęsta konsystencja. Winogronowa maseczka złuszczająca Złuszcza zrogowaciały naskórek, przywraca blask i równowagę. Nadaje jej gładki, promienny wygląd. Jest to maseczka typu peel-off po 15 minutach ściągamy ją. Pamiętajmy maseczki typu peel-off nie stosujemy na skórze suchej. Skóra jest gładka, łatwo można ściągnąć maseczkę z twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Ja staram sie opracowac katalog pod dana klientkę, wtedy ona czuje sie wazna i ma swiadomosc ze wlasnie katalog jest dedykowany tylko dla niej, oczywiście katalog pokazuje innym swoim znajomym i tym sposobem zawsze jest szansa ze bedzie zamowienie dla nowej klientki mojej obecnej klientki
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- jaki macie sposob na zaskorniki - na nosie? parówka i wyciskanie? czy jest ktoryś kosmetyk w oriflame, który sobie z nimi skutecznie poradzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Nie znam niczego, z żadnej firmy, co w 100% poradziłoby sobie z zaskórnikami na nosie. Niestety
![]() Z innej beczki: jakie jest Wasze KWC do włosów z Oriflame? ![]() Edytowane przez akisia Czas edycji: 2011-06-04 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- jaki macie sposob na zaskorniki - na nosie? parówka i wyciskanie? czy jest ktoryś kosmetyk w oriflame, który sobie z nimi skutecznie poradzi?[/QUOTE] Nawilżamy skórę lekkimi kosmetykami, regularnie oczyszczamy skórę. Wybieramy te maseczki z zieloną glinką. Polecam oczyszczającą maseczkę Swedish Spa , wygładzający scrub do twarzy. Dobra jest też seria Pure skin a szczególnie żel peelingujący do mycia twarzy Pure Skin Deep Action Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-06-04 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ooo, maseczka Swedish Spa. Miałam ją jak jeszcze byla sprzedawana w 4 "kubeczkach" i była jedną z najlepiej oczyszczających maseczek, jakie w życiu miałam! Czy ta nowa, w tubce jest równie dobra? I czy możesz Pycia porównać ją do maseczki oszczyszającej Pure Nature (chyba tej różowej)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tą maseczkę bardzo chwalę, stosuję ją dwa razy w tygodniu. Jest bardzo dobra. Maseczki Pure Nature nie miałam to Ci nie będę pisać czy działa, z opisu wynika że będzie dobra. Muszę ją zamówić sobie w 9 katalogu i wypróbuje. Sądzę, że nie zawiodę się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzieki Patrycjo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Uzywalam kiedys maseczki z glinka, ale innej firmy i baaardzo wysuszyla mi skore, od tamtej pory walcze z sucha skora;/ Czy ta z Oriflame tez tak wysusza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ta z Oriflame nie wysusza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Woda toaletowa Miss O
Piękny zapach w ozdobnym flakonie. Zapach słodki, lekki w sam raz na lato. Zakupiłam te perfumy w promocji i nie żałuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w poście o perfumach zapomniałam dodać, że oprócz AF, GG White uwielbiam też klasyczną Enigmę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Klasyczna Enigma ma piękny zapach ale nie posiadam jej w swojej kolekcji.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Właśnie czekam na klientkę do makijażu, kosmetyki Oriflame uszykowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.