Rozstanie z facetem, część XIX - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 21:44   #61
Cah
Przyczajenie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX

Źle się czuję. Chce mi się płakać Zaczyna się sesja, a ja nie potrafię niczego zrobić tylko myśleć o nim. Dzisiaj jego kumpel (chodzimy wszyscy do jednej grupy) powiedział mi, że tamta dziewczyna jest dla mojego byłego ideałem (m.in. bo gra w jego ulubioną grę). Wiem, że tylko taką rozmową się skatowałam, ale nie potrafiłam o to nie zapytać Czuję się taka bezwartościowa. To dla niego zmieniłam razem z moją najlepszą przyjaciółką grupę, żebyśmy byli razem (a było o to cholernie dużo zachodu i panie w dziekanacie miały mnie serdecznie dość), a teraz kiedy go widzę chce mi się tylko płakać...
Cah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:49   #62
Malla
Nie depcze krokusów

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27388374] jak to?[/QUOTE]
A tak to
Dokładnie!
Cytat:
Napisane przez Cah Pokaż wiadomość
Dzisiaj jego kumpel (chodzimy wszyscy do jednej grupy) powiedział mi, że tamta dziewczyna jest dla mojego byłego ideałem (m.in. bo gra w jego ulubioną grę).
Jeśli w WoW, to krzyżyk na drogę
Stary 2011-06-08, 21:50   #63
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam, ona też nie czuła

Twoja boskość Cię przygniata?
No i dlatego nie powinna mieć żadnych wyrzutów sumienia .

Ło matko, też pytanie! Normalnie odlot .

Cytat:
Źle się czuję. Chce mi się płakać Zaczyna się sesja, a ja nie potrafię niczego zrobić tylko myśleć o nim. Dzisiaj jego kumpel (chodzimy wszyscy do jednej grupy) powiedział mi, że tamta dziewczyna jest dla mojego byłego ideałem (m.in. bo gra w jego ulubioną grę). Wiem, że tylko taką rozmową się skatowałam, ale nie potrafiłam o to nie zapytać Czuję się taka bezwartościowa. To dla niego zmieniłam razem z moją najlepszą przyjaciółką grupę, żebyśmy byli razem (a było o to cholernie dużo zachodu i panie w dziekanacie miały mnie serdecznie dość), a teraz kiedy go widzę chce mi się tylko płakać...
Wiesz co, wybacz, ale jeśli dla Twojego eksa ideałem jest jakaś dziewczyna, bo GRA w jego ulubioną grę, no to... ja nie wiem, co mam Ci napisać, bo bierze mnie na pusty śmiech. Jeśli tak by się dobierało idealnego partnera, to moim ideałem byłby mój przyjaciel, którego oczywiście kocham jak brata, ale jest życiowym nieudacznikiem i nie byłabym z nim, choćby był ostatnim facetem na ziemi .

Po co zmieniałaś grupę?! Jak to mawiają moi koledzy ze studiów: "nie bierz dupy ze swej grupy" - ja się z nimi zgadzam w 100% . A Ty jeszcze w drugą stronę? Oj, kurczę...

Co do sesji, to niestety Cię rozumiem. My rozstaliśmy się podczas poprzedniej i było cholernie ciężko. Ale nie pozostaje Ci nic innego jak zagryźć zęby i wziąć się do roboty. Dasz radę !
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:51   #64
Cah
Przyczajenie

Malla,w WoW'a to on też gra, ale tym razem to jest CS ><"

Connff,
Cytat:
Po co zmieniałaś grupę?! Jak to mawiają moi koledzy ze studiów: "nie bierz dupy ze swej grupy" - ja się z nimi zgadzam w 100% . A Ty jeszcze w drugą stronę? Oj, kurczę...

Co do sesji, to niestety Cię rozumiem. My rozstaliśmy się podczas poprzedniej i było cholernie ciężko. Ale nie pozostaje Ci nic innego jak zagryźć zęby i wziąć się do roboty. Dasz radę !
Bo mamy dużo zajęć i on stwierdził, że tak będziemy więcej czasu ze sobą spędzać :/
Ja wiem, że muszę zagryźć, ale szlag mnie trafia jak go widzę, jak cały czas siedzi na necie, żeby móc pogadać z nową wybranką xD

Edytowane przez Cah
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:53
Stary 2011-06-08, 21:52   #65
zverka
Rozeznanie

A ja się tam wpisałam :/
to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza."
MM.
zverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:57   #66
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329
Konto usunięte

Cytat:
Źle się czuję. Chce mi się płakać Zaczyna się sesja, a ja nie potrafię niczego zrobić tylko myśleć o nim. Dzisiaj jego kumpel (chodzimy wszyscy do jednej grupy) powiedział mi, że tamta dziewczyna jest dla mojego byłego ideałem (m.in. bo gra w jego ulubioną grę).
no to rzeczywiście jest wyznacznik bycia ideałem...

Cytat:
Wiem, że tylko taką rozmową się skatowałam,
ale nie potrafiłam o to nie zapytać
nie da się ukryc.
a ja widzę w tym taki plus- lipiec tuż tuż, będziesz miała 3 miesiące na wyleczenie się.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

zverka, już sobie zapisałam Twój podpis
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:58   #67
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Jakie nie w porządku?? Jak mogłaś go kochać po takim czasie? Przecież to niemożliwe. W krótkim związku można być zakochanym, ale raczej nie "kochać". Ja zawsze się starałam to rozgraniczyć... Z drugiej strony jeśli on nie czuł motylków w brzuchu, to też trochę dziwne. Mógł Ci o tym powiedzieć, a nie zachowywać się jak idiota.
Mógł chociaż nie mówić mi na okrągło, że wszystko jest w porządku, jest zalatany i żebym była spokojna. Bo to nie jest fair, mówić jedno, robić drugie. Krótko mówiąc oszukiwał mnie, tchórz. Zresztą nie dziwi mnie, że nie czuł motyli w brzuchu, o miłość czy tam związek trzeba dbać. Brak kontaktu sprzyja tylko oddalaniu się od siebie.

Cytat:
Oj współczuje... Dlatego zrobiłam wszystko, żeby rozstać się w zgodzie. Będę musiała dalej z nim być w jednej grupie, nawet siedzieć w ławce (na co sama sie zgodziłam). Nie wyobrażam sobie rozstania w kłótni i patrzenia na siebie ze złością przez kolejne 3 lata studiów. To byłoby trudniejsze niż wrócenie do normalnej koleżeńskiej znajomości.
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:58   #68
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
CS? Hmmm... powiedz jeszcze, że ładna, a sama ją wezmę

A tak serio, to widzę po sobie, że idealne porozumienie i wspólny język nie wystarczą do zbudowania trwałego związku, już 3x mi się to nie udało
Stary 2011-06-08, 22:00   #69
Cah
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

A tak serio, to widzę po sobie, że idealne porozumienie i wspólny język nie wystarczą do zbudowania trwałego związku, już 3x mi się to nie udało
Tak jest podobno ładna i inteligentna i w ogóle...
Stary 2011-06-08, 22:06   #70
zverka
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z pracy, gdzie odwiedzili mnie znajomi Mój ex już wszystkich uświadomił, że "się rozstaliśmy" Tylko zapomniał powiedzieć prawdy Mina znajomej BEZCENNA Szkoda tylko że nadal postrzegają go jako "za✂✂✂istego gościa" Ciekawe kiedy się kapną jak jest na prawdę
to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza."
MM.
zverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:08   #71
Connff
Zadomowienie

Cytat:

Connff,

Bo mamy dużo zajęć i on stwierdził, że tak będziemy więcej czasu ze sobą spędzać :/
Ja wiem, że muszę zagryźć, ale szlag mnie trafia jak go widzę, jak cały czas siedzi na necie, żeby móc pogadać z nową wybranką xD
No nic, teraz to już pozamiatane. Mam tylko nadzieję, że na przyszłość będziesz pamiętać, że facet na uczelni to średni pomysł.

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
Mógł chociaż nie mówić mi na okrągło, że wszystko jest w porządku, jest zalatany i żebym była spokojna. Bo to nie jest fair, mówić jedno, robić drugie. Krótko mówiąc oszukiwał mnie, tchórz. Zresztą nie dziwi mnie, że nie czuł motyli w brzuchu, o miłość czy tam związek trzeba dbać. Brak kontaktu sprzyja tylko oddalaniu się od siebie.
Dokładnie o to mi chodzi. Tchórz i tyle. Ale masz to za sobą, więc problem z głowy. Niech żyją singielki!

Cytat:

Hehe, Malla... Ja gram w CS'a i brzydka ponoć też nie jestem .

Jak to 3 razy? Coś przegapiłam? :/
Stary 2011-06-08, 22:09   #72
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Mógł chociaż nie mówić mi na okrągło, że wszystko jest w porządku, jest zalatany i żebym była spokojna. Bo to nie jest fair, mówić jedno, robić drugie. Krótko mówiąc oszukiwał mnie, tchórz. Zresztą nie dziwi mnie, że nie czuł motyli w brzuchu, o miłość czy tam związek trzeba dbać. Brak kontaktu sprzyja tylko oddalaniu się od siebie..

Siaaaa- wy byliście razem tak oficjalnie? Ile czasu się spotykaliście? Wiem, że pisałaś coś na ten temat na porozstaniowych offtopach, ale niestety tam jeszcze nie nadrobiłam

No i melduje sie w kolejnej części

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:11   #73
asia1010
Zadomowienie

Dziewczyny nie załamywać sie!!! (bo ja sie przed chwilą załamałam ) pisał i pisał do mnie az wreszcie mu napisałam żeby sobie znalazł jakąś idiotkę bo ja z nim nie chce być i żeby do mnie nie pisał

smutno mi
Stary 2011-06-08, 22:14   #74
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak jest podobno ładna i inteligentna i w ogóle...
Ale nie jest Tobą i to jej największa wada.
Cytat:
Biorę Cię!
Cytat:
Jak to 3 razy? Coś przegapiłam? :/
3x byłam z facetami, którzy byli moimi przyjaciółmi. Miałam 9,5 roku na dojście do tego, że cielesna i intelektualna fascynacja to nie wszystko.
Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Wiem, że pisałaś coś na ten temat na porozstaniowych offtopach, ale niestety tam jeszcze nie nadrobiłam
Ważne, że wiesz, że F. nie jest w tym odcinku w ciąży
Stary 2011-06-08, 22:24   #75
LetMeBeYourFantasy_
Rozeznanie

aaa ja miałam ostatnio jakąś załamke, ze mój ex nie walczył o mnie ani w czasie zwiazku ani po... a tak się starałam, tak mi sie przynajmniej wydawało...

ale jet postep. Powiedziałam ostatnio koledze o rozstaniu, i jedenemu wspolnemu więc powoli uczę się o tym mówić.
LetMeBeYourFantasy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:27   #76
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Biorę Cię!

3x byłam z facetami, którzy byli moimi przyjaciółmi. Miałam 9,5 roku na dojście do tego, że cielesna i intelektualna fascynacja to nie wszystko.
Iii, no nie tak od razu, ja się krępuję! Najpierw mnie na kawę zaproś, czy do kina .

No ale zaraz: to jeśli nie cielesna i nie intelektualna fascynacja, to co jeszcze się liczy? Bo zgłupiałam .

U mnie i u byłego właściwie ciężko stwierdzić, jak było. Chyba bardziej po przyjacielsku jednak, zwłaszcza z upływem czasu. Ale jeśli chodzi o fundamentalne kwestie życiowe (czyt. małżeństwo i dzieci ), totalnie się nie dogadywaliśmy. Teraz chyba na wstępie muszę pytać facetów, jakie mają zdanie na te tematy...
Stary 2011-06-08, 22:29   #77
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie o to mi chodzi. Tchórz i tyle. Ale masz to za sobą, więc problem z głowy. Niech żyją singielki!
Hip hip, hura
Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Siaaaa- wy byliście razem tak oficjalnie? Ile czasu się spotykaliście? Wiem, że pisałaś coś na ten temat na porozstaniowych offtopach, ale niestety tam jeszcze nie nadrobiłam

No i melduje sie w kolejnej części
Oficjalnie byliśmy razem 2 miesiące bez tygodnia. Wcześniej spotykaliśmy się około miesiąc. Tak to znałam go z półtorej roku (wspólne studia), ale wiedziałam tylko że takowy facet istnieje. Byłam wtedy z eksem, więc nie rozglądałam się za innymi.

W ogóle Pachniak stwierdził, że on związki opiera na wieloletniej przyjaźni. Zawsze tak miał, że przyjaźnił się z kimś przynajmniej 2 lata, później pojawiała się chemia i zakochanie i dopiero wtedy wchodził w związek. Troche mnie to zdziwiło, bo u mnie zawsze były to takie szaleńcze uczucia. Na ogół znałam kogoś kilka miesięcy, albo i miesiąc, pisaliśmy i spotykaliśmy się max miesiąc i już wtedy była chemia. Nie wiem na co miałabym czekać.
Stary 2011-06-08, 22:40   #78
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
No ale zaraz: to jeśli nie cielesna i nie intelektualna fascynacja, to co jeszcze się liczy? Bo zgłupiałam .

U mnie i u byłego właściwie ciężko stwierdzić, jak było. Chyba bardziej po przyjacielsku jednak, zwłaszcza z upływem czasu. Ale jeśli chodzi o fundamentalne kwestie życiowe (czyt. małżeństwo i dzieci ), totalnie się nie dogadywaliśmy.
No to sobie odpowiedziałaś :P
Wspólne plany na przyszłość przede wszystkim.
Cytat:
W ogóle Pachniak stwierdził, że on związki opiera na wieloletniej przyjaźni. Zawsze tak miał, że przyjaźnił się z kimś przynajmniej 2 lata, później pojawiała się chemia i zakochanie i dopiero wtedy wchodził w związek. Troche mnie to zdziwiło, bo u mnie zawsze były to takie szaleńcze uczucia. Na ogół znałam kogoś kilka miesięcy, albo i miesiąc, pisaliśmy i spotykaliśmy się max miesiąc i już wtedy była chemia. Nie wiem na co miałabym czekać.
Moje 3 ostatnie związki były związkami już po pierwszym spotkaniu Ale w obecnym chemia była najkrócej.
Stary 2011-06-08, 22:48   #79
Reggaenator
Rozeznanie

Cytat:
Ja kiedyś grałem w CS'a, ale żeby kobieta Nie wiedziałem, że takie jeszcze istnieją
Reggaenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:53   #80
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

dopisuję się,właśnie mój były narzeczony po raz kolejny poprosił mnie,żebym za niego wyszła

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:58   #81
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Reggaenator Pokaż wiadomość
Ja kiedyś grałem w CS'a, ale żeby kobieta Nie wiedziałem, że takie jeszcze istnieją
Nie martw się, każdy tak reaguje. Teraz to też już nie to co kiedyś, ale zresztą CS nigdy nie był moją ulubioną strzelanką. Wolę Battlefielda czy L4D (noce na LANie z kolegami - magia! ), CoDy też mogą być .

No niestety, aktualnie nie mam czasu na granie. I nie zanosi się na zmiany w tym temacie :/. Ale kiedyś, ech...

Za to strzelam trochę więcej w rzeczywistości (patrz avatar).
Stary 2011-06-08, 23:01   #82
enjoy89
Zakorzenienie

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27388374]a jak w pracy? Ciacho się odzywa?
[/QUOTE]

Ciacho nieeee mam wrażenie, że unika mnie jak może że zawsze wybiera taką drogę jak gdzieś idzie, żeby tylko mnie nie mijać. Moja siostra twierdzi, że to dlatego, że zrobiło mu się głupio, po tym jak odmówiłam relaksowania się w jego domu, bo może później uświadomił sobie jak to mogło zabrzmieć. He he ale ja nie sądze, że on jest z tych, co to by im było głupio w takiej sytuacji. Ogólnie to przez pierwsze dwa dni w ogóle nawet na mnie nie spojrzał, dzisiaj za to złapałam go parę razy jak popatrzył w moją stronę chociaż tyle, wszystko wraca do normy ha ha. Zresztą on chyba nie szuka za bardzo kontaktów u nas w pracy, bo rozmawia dosłownie tylko z 4 osobami, które siedzą obok niego. I z jeszcze jedną dziewczyną, ale to jakaś jego rodzina jest. A poza tym to nic. Ale nie to nie, ja się tam nie przejmuje. I tak nie moge oderwać od niego wzroku, chociaż się staram, bo aż głupio by to wyglądało jakbym się patrzyła cały czas
Za to już nie wiem jak się zachowywać w pracy, ja to jestem taka, że ogólnie jak idę to się rozglądam, patrzę na ludzi, jak się uśmiechną to i ja się uśmiechnę, nie potrafię iść i patrzeć tylko przed siebie. A później się okazuję, że niektórym się wydaję, że jak się popatrzę, to znaczy, że ten ktoś mi się podoba. Albo jak wiem, że jak ja się komuś podobam to głupio mi patrzeć, żeby sobie coś nie pomyślał, i nie wiem co zrobić z moim wzrokiem, bo oni wszyscy jakiś kontakt wzrokowy próbują złapać. Noszzzz nienawidzę mojej pracy żeby chociaż jacyś interesujący byli... a tu albo mały, zezowaty murzynek myślący o sobie jak o niewiadomo kim, albo koleś pod 40stke, co to zęby ma tragiczne, włosów nie myje, i dziewczynę ma, albo 20latek - dzieciak, dosłownie, itd. itp.

Dzisiaj wyszłam z siostrą pograć w kosza, na boisko niedaleko naszego nowego domu. Co my zobaczyły - na całym boisku porozwalane szkło z butelek. No nic jakoś my pograły, wymijając. I zawarłyśmy parę nowych znajomości, o których niestety lepiej nie pamiętać. Wystarczyło wyjść z domu he he, tylko chyba trzeba znaleźć porządniejsze boisko, żeby i porządniejszych facetów spotkać
Stary 2011-06-08, 23:09   #83
plu
Rozeznanie

ja to jestem jednak kompletnie labilna emocjonalnie

wystarczyło że 'nowy' / 'przyszły?' / 'pan doktor' zadzwonił i już zapomniałam o wszystkich smutkach
plu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:24   #84
martuska2o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
ja to jestem jednak kompletnie labilna emocjonalnie

wystarczyło że 'nowy' / 'przyszły?' / 'pan doktor' zadzwonił i już zapomniałam o wszystkich smutkach

Też tak mam..
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:35   #85
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Też kiedyś grałam, z kolegami. Fajnie się strzela, ale jakoś nie wciągnęło mnie specjalnie.

Pachniak do mnie zagadał, pytał czy się uczę, z czego, o której jutro będę, sam pisał kiedy będzie. Normalnie inny człowiek. Czuje że po koleżeńsku sto razy lepiej się dogadamy.
Stary 2011-06-08, 23:59   #86
marynia92
Raczkowanie

no to i ja się melduję! Już po raz drugi.. a to z tego względu, że kiedyś tu napisałam i niestety byłam na tyle głupia, żeby juz n-ty raz wracac do swojego ex :[

czytając ten wątek, od razu poprawia mi się humor i jakoś łatwiej mi iśc przez życie. Wasze problemy są strasznie związane z moimi, mamy te same rozterki, więdząc, że sobie radzicie i ja nie czuję się taka samotna

Rozstaliśmy się po kilku latach. Było trudno, to była moja wielka, pierwsza miłośc. Nie można pominąc faktu, iż w całym naszym związku, naprawdę rozstawaliśmy się kilkanaście razy, zawsze o głupoty. No i standardowo - zrzucanie winy na mnie, kilka telefonów, płacze. Ale tym razem jestem twarda. Mija już 3 tygodnie, zdarzy nam się wymienic jakiegos mejla obiecałam sobie, że z tym koniec! Choruję jeszcze na malutką obsesję, sprawdzam czy jest na komputerze, jak pomyślę, że jest na imprezie to robi mi się słabo xD Najgorszym aspektem jest chyba to, że będąc z nim zamknęłam się trochę na życie społeczne. kontakt utrzymywałam tylko z najbliższymi koleżankami, o kolegach mowy nie było - mój ex cierpiał na chorobliwą zazdrośc, a ja tak sobie głupia dawałam - i teraz kiedy mam tyle wolnego, trochę mi się nudzi. I dlatego też, często siedzę i rozmyślam, wspominam. Staram się organizowac sobie czas, wychodzic, imprezowac, ale najgorsze są te wahania nastrojów. Wydaje mi sie, że już jest dobrze, a prawie każdego wieczoru nachodzi mnie taki mały dół, kiedy się smucę i wspominam. Myślę, że z każdym dniem jest lepiej I tak dziwię się sobie, że nie beczę, nie wydzwaniam i nie biorę na litośc- bo tak to zawsze wyglądało, ja się płaszczyłam i nie spałam po nocach, a on wszystko miał gdzieś. Najdziwniejsze jest to, że od kiedy on przestał pokazywac, że tęskni, że mu mnie brakuje i zaczął się zachowywac jakby mu nie zależało - mi zamiast łatwiej jest ciężej. Myślałam, że zero kontaktu coś pomoże..

Zobaczymy jak to wszystko się potoczy, ale chcę byc z Wami, bo naprawdę ten wątek napawa mnie pozytywnymi emocjami! ^^

Edytowane przez marynia92
Czas edycji: 2011-12-12 o 14:04
marynia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 01:28   #87
niquolle
Rozeznanie

zatem i ja się melduję..

krótka metryka : jakieś 2 miesiące będzie niebawem od jednego sms'a kończącego nasz ponad dwuletni związek..
po 2-3 tygodniach - przyszła ulga.. i na chwilę obecną wydaje mi się, że dobrze się stało.. patrząc na to bez emocji uważam, że wiele zyskałam poprzez to rozstanie.. przede wszystkim odzyskałam siebie, bo zapomniałam o swoich planach, swoich marzeniach będąc w związku.. czuję się wolna !
nareszcie mogę realizować swoje pomysły, które mnie blokowały będąc z drugą osobą [mam tu na myśli wyjazd zagraniczny, liczne podróże]
to tyle... [więcej grzechów nie pamiętam]

Cytat:
Napisane przez zielonejabluszko Pokaż wiadomość
Witam to i ja się dołączam do kolejnej części. Mimo że jest już prawie 3msc PO, ale niestety nie ma takiego dnia żebym o nim nie myślała może dlatego, że tak ciężko uporać mi się z tym że całą winę zrzucił na mnie? a ja to kupiłam, a nawet nie miał odwagi się ze mną spotkać i zerwać tylko zrobił to przez smsa.
witamy w klubie "porzuconych przez sms'a"

Cytat:
Napisane przez blueone Pokaż wiadomość
A z nowości: obkupiłam się wczoraj i dziś w second handzie: za jedwabną sukienkę (śliczna!), obcisłą ołówkową spódnicę, letnią kurteczkę, romantyczną narzutkę, 3 paski (w tym jeden skórzany), sukienkę z stylu pin-up girl i letnią bluzeczkę zaplaciłam ok. 45 zł

Zwłaszcza z sukienek jestem zadowolona
oł noł.. zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dziś zapłaciłam za rozwód, czekam na termin.
jesteś dzielna.. i dobrze

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
Malla zerwanie długoletniego związku z dnia na dzień, przekreślenie wszystkich planów za pomocą komunikatora jest złym sposobem!!! to jest zwykly brak odwagi i brak szacunku dla drugiej osoby. wiem, że trudno jest komuś oznajmic taką wiadomość ale trzeba stanąc na wysokości zadania i powiedzieć o tym osobiście, przecież kiedyś tej drugiej osobie na nas zalezalo. sorry ale ja wogóle nie rozumiem takiego zalatwiania spraw zwłaszcza przez dorosłych ludzi
jestem podobnego zdania co i Ty..
ja wiem, że faceci przede wszystkim boją się naszej reakcji "tuż po".. ja to doskonale rozumiem, ale na Boga - jesteśmy dorośli [chyba, że tylko udajemy] to i zachowujmy się, jak dorośli ludzie.. bierzmy odpowiedzialność za nasze czyny..
albo ja zostałam inaczej wychowana, albo jestem jakaś "wypaczona"..

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
teraz, z biegiem czasu widzę, że gdyby on to załatwił normalnie wszystko w mojej głowie wyglądałoby inaczej. może nawet za jakiś czas nie czułabym do niego negatywnych uczuć, może spotykając się w sklepie mogłabym normalnie z nim porozmawiać. a teraz, jak mam traktować człowieka który potraktował mnie jak ostatniego śmiecia, poniżył mnie po tym wszystkim co razem przeżyliśmy. niestety ten fakt przysłania wszystko inne i zawsze już tak bedzie, takich rzeczy się nie zapomina
mam dokładnie to samo..
uważam, że nasz związek był naprawdę udany.. pod tym względem , że był szacunek, pomoc, zrozumienie [kości połamanych nie mamy, zęby całe, wyzwiska nie padały]
i miałam o Nim naprawdę dobre zdanie.. nadal mam - myślę, że jest dobrym człowiekiem.. jednak jako facet - na dzień dzisiejszy mam Go za 30letniego gówniarza, faceta bez jaj..
i właśnie ten jeden fakt przysłania mi to wszystko, co w Nim dobre.. i ten fakt sprawił, że moje uczucie do Niego również wygasło..

nie był mnie wart.. tyle mogę napisać na koniec..

Cytat:

Tak, zrywanie przez smsa to tchórzostwo, ale wcale mnie nie dziwi niestety. Takie mamy czasy do dupy, życie się toczy na fb i na ekranach telefonów, randkuje się na gg i skype...to i zrywa się w ten sposób...
i to jest bardzo smutne..
jednak nie powinniśmy podchodzić do tego "normalnie".. przynajmniej ja tak uważam..
nie dziwi mnie to.. tylko właśnie smuci, że za chwilę też tak będą wirtualnie wyglądać nasze związki, relacje z bliskimi.. [zamiast spotkać się w 4 oczy pogadamy na gg z przyjaciółmi - MASAKRA..]

Cytat:
ooo

Ja nie mówię, że nie powinien, twierdzę tylko, że jestem w stanie zrozumieć motywy tych, którzy to załatwiają po tchórzowsku.

ja również jestem w stanie je zrozumieć..
ale to ich nie usprawiedliwia..

Cytat:
a ja grałam w Need For Speed i Tony Hawk [czy jakoś tak]

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 02:45   #88
blueone
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie czułam różnicy. Nawet mogę powiedzieć, że zerwanie wirtualne pomaga się podnieść, bo się człowiek może złością nakręcić
W sumie racja. Może powinnam mu być wręcz wdzięczna za to, że tak to załatwił

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;27388374]wcale by mi to nie pomogło się ogarnąć. tak samo jak wchodzenie na fb exowego pustaka. [/QUOTE]

Potwierdzam. Niestety na własnym złym przykładzie...porównywani a się, zadręczania,olaboga:rolle yes:. A prawda była tak,że ona nie była obiektywnie "lepsza", tylko była miła, chętna i pod ręką. Tryb poczucia wyższości nad "plasterkami" już włączony

Cytat:

Za to strzelam trochę więcej w rzeczywistości (patrz avatar).
aaaa twarda kobitka, to lubię! Zabierz mnie kiedyś na strzelnicę. Kurcze musze spróbować. Tylu rzeczy muszę teraz spróbować. Eks jakoś za bardzo się do niczego nie palił w naszej "sielankowej" rzeczywistości...

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
i na chwilę obecną wydaje mi się, że dobrze się stało.. patrząc na to bez emocji uważam, że wiele zyskałam poprzez to rozstanie.. przede wszystkim odzyskałam siebie, bo zapomniałam o swoich planach, swoich marzeniach będąc w związku.. czuję się wolna !
nareszcie mogę realizować swoje pomysły, które mnie blokowały będąc z drugą osobą [mam tu na myśli wyjazd zagraniczny, liczne podróże]

to tyle... [więcej grzechów nie pamiętam]
Tak, tak, tak

Cytat:
witamy w klubie "porzuconych przez sms'a"

jednak jako facet - na dzień dzisiejszy mam Go za gówniarza, faceta bez jaj..
i właśnie ten jeden fakt przysłania mi to wszystko, co w Nim dobre.. i ten fakt sprawił, że moje uczucie do Niego również wygasło..

nie był mnie wart.. tyle mogę napisać na koniec..
Witamy, witamy. Chociaz jak zauwazyła elve są tez plusy tej sytuacji. Co nie zmienia faktu, że zgadzam się co do gówniarskości takiego zachowania. Tym bardziej, że ja nigdy scen nie robilam. Palant i tchórz, nie mamy juz o czym rozmawiać. Nigdy.

Cytat:
relacje z bliskimi.. [zamiast spotkać się w 4 oczy pogadamy na gg z przyjaciółmi - MASAKRA..]
Ja już tak mam z niektórymi kumpelami...:/

Forrest Gump
blueone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:53   #89
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam Was

Oglądalismy wczoraj mieszkanie w którym mamy ponoc zamieszkać.

haha tak się chłopak przejałrolą przyszłego ojca, ze poszedł do naszej apteki i zapytał o witaminki dla kobiet w ciazy, mimo tego ,ze doskonale wie, ze mam przepisane od Pani ginekolog. Ale jak on to powiedział : to jest nasze dziecko i trzeba zrobic wszystko by było zdrowe i , ze chciał dobrze.

Wypytywał jeszcze o jakies suplementy diety, o przerozne rzeczy, hehe nawet mi sie miło zrobiło jak usłyszałam co zrobił
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:13   #90
Nuska87
Raczkowanie

I ja również jestem, czytam, z zapartym tchem i czerwonymi uszami, codziennie was kobietki. Najpierw śmiać mi się chciało, jak ktoś pisał o uzależniającym wątku, ale związałam się emocjonalnie i nie potrafię ucieć Wasze historie mnie podbudowują i pokazują, że może być i będzie lepiej. Malla, zverka, elve, wasza siła jest zarażająca po pewnym czasie! A przez te smutniejsze i zagmatwane czuję, że nie jestem sama, nie tylko ja jedna zagubiona, a niektóre rozwiązania pewnych sytuacji są podane na przysłowiowej tacy Aguś, conff, enjoy jesteście tak barwne i wykręcone, że mam wrażenie, że wasze historie dzieją się obok mnie. Teraz czekam na rozwój wypadków i wpadków u zoski, howdoi, blue i dearlie.
Ja koniec końców wylądowałam na lekach, ale od kiedy działają sama widzę znaczną poprawę. W każdym razie, podczytuję i nie zniknę, nawet jakby mnie ktoś wyganiał
Nuska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości