![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Re: Dłonie!!!
[i] A moja wskazówka, może Cie zaskoczy,ale warto spróbować.
Polecam krem na odpażenia dla nieowląt firmy Nivea ( z cynkiem)-należy posmarować dość grubą wartwą dłonie na noc, po kilku dniach widać naprawdę świeny efekt. (Mozna kupic malą, 20ml tubkę- na probe)Koszt nie jest duży, a ten krem jest moim zdniem niezbędny w łagodzeniu otarć, podrażnień i przesuszenia skóry, nie tylko maluszków ![]() Pozdrawiam
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Kiedys pisalam tutaj, ze mialam maly problem z sucha skora na wewnetrznej stronie lewej strony. Intensywniej niz zwykle smarowalam lapki i wsio przeszlo.
teraz niestety powrocilo i zajelo mi obie wewnetrzne stronie dloni.Skora robi sie tak sucha ze zaczy po malu schodzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PoMoCy
Przyczyn może być wiele, np. twarda woda lub wysuszające mydło (bardzo przesuszają mi dłonie mydła w płynie). Myślę jednak że to problem z którym powinnaś udać się do dermatologa. Być moze to jednak jakaś choroba skórna...
Tymczasem może spróbuj maseczki na dłonie z siemienia lnianego?? Zaleca się na dłonie i twarz. Sama ją stosuję. Gotujesz siemie lniane na papkę i okładasz nią dłonie na 20 minut. Może przyniesie ulge ![]() Pozdrawiam Edytowane przez madie Czas edycji: 2005-06-01 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Na forum dermatolog zalozylam podobny topik o suchych dloniach tyle,ze ja mam cale wewnetrzne dlonie suche. tam mi dziewczyny napisaly pare porad. Jedna znuich sprobowalam tj posmrowanie dloni na noc masica z wit A, troche pomoglo bede probowac tak kilka dni pod rzad i moze samo sie wyleczy a jak nie to po niedz ide do dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
może staraj się smarować gruba warstwę kremu, zakładaj rękawiczki bawełniane i tak spij w nocy, kilka razy powinno przynieść znaczną poprawę
im gęsciejszy, tłustszy i bardziej treściwy krem tym lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Twoja mama może mieć rację -to mogą być problemy uczuleniowe - niekoniecznie muszą wystapic objawy w innych miejscach. Jeśli rady ,które podały dziewczyny nie poskutkują to wizyta u dermatologa jest konieczna. Pamiętaj też o tym aby myć dłonie tylko delikatnym mydłem (najlepiej kostka dermatologiczna kupiona w aptece) ,po myciu zawsze dokładnie wycieraj dłonie i pamiętaj o nałożeniu kremu , codziennie rób sobie masaż dłoni z dużą ilością kremu do rąk , pomocny może być Allpresan nr 3 (pianka z 10% mocznikiem),albo maść Haseral - ale przed zastosowaniem maści skonsultowałabym sie z dermatologiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisaly dziewczyny, na noc posmarowalam lapki kremem bardziej tresciwszym i w wiekszej ilosci i dzisiaj po kapieli kiedy glowie ten problem sie pojawial zauwazylam poprawe.Uzywam teraz kremu do rak z glicerynka i silikonem firmy Avon.Mam jesio takie male pytanko.Czy to co sie dzieje moze byc spowodowane uzywaniem kremu do rak?Bo niedawno go zmienilam bo zauwazylam u siostry taki ladnie pachnacy z Oriflamu z serii Silk i to pozniej zaczely mi sie robic te dziwne rzeczy z dlonmi.
Podaje skladniki tego kremu to moze Wam to cos podpowie: Aqua, glicerina, alcohol cetearilico, aceite mineral, peg-40 aceite de ricino, cetearilsulfato de sodio, cetearet-12, metilparabeno, propilparaben, dimeticona, fragrancia, propilglicol, cloruro de sodio, aminoacidos de seda, linalol, geraniol, citronelol, butilfenilmentilpropional , cumarina, extracto de fruta de espino amarillo, imidazolidinil-urea, acido benzoico, d&c rojo ci17200. Chcialabym jeszcze dodac ze wczesniej uzywalam kremu garniera do rak suchych z olejkiem z palmy kokosowej i kremu SSS firmy Avon i nic podobnego sie z moimi lapkami nie dzialo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Juz to komus kiedys polecalam, nie wiem nawet czy nie Tobie, ale przypomne w razie czego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
wiem, że jest taka choroba. Miała ją moja koleżanka. Właśnie schodziła jej skóra z wewnętrznych częście dłoni, aż zostały takie placki na środkach. Lepiej idź do lekarza. Tu mogą kremy nie pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Moje dłonie wołają o ratunek !!!!
Od dłuższego już czasu walczę z przesuszonymi dłońmi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje dłonie wołają o ratunek !!!!
Ja polecam Alantan Plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Alantan może pomóc jak najbardziej, kiedyś istniało też coś takiego jak Maść Witaminowa Gojąca, ale niestety już jej nie produkują. Świetny jest też krem do rąk Kamill w zielonej tubce lub pudełku - naprawdę jestem zachwycona, a ręce mam bardzo suche z natury i w dodatku nie cierpią one detergentów. Moja koleżanka, która swego czasu odmroziła sobie ręce i od tamtej pory ma straszne problemy ze skórą też bardzo ten krem chwali. Jeszcze inny krem do rąk, któy uwielbiam to Avene z Cold Cream. Recenzje i jednego i drugiego znajdziesz w naszym KWC. Avene jest naturalnie najdroższy, ale warto wydać te pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki śliczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Polecam stosowanie na dłonie maseczek do twarzy (nawilżających, odżywczych). Możesz położyć taką maseczkę i dodatkowo owinąć dłonie folią spożywczą. Możesz też udać się do kosmetyczki na zabieg parafinowy albo na masaż dłoni wykonany na jakiejś tłustej, odżywczej maseczce.
Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Maść z Wit.A - do kupienia w aptece.Na moje suche dłonie działała rewelacyjnie.Na noc smarowałam ręce bardzo obficie.Pomogło.
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
polecam krem Avonu z serii Moisture Theraphy - jest b. tłusty, ma niemalże konsystencję maści, świetnie regeneruje i nawilża. niezła też była kuracja do rąk z serii Skin So Soft, ale już wycofana, może jeszcze pokaże się na wyprzedaży. no i rób sobie na noc kompresy z kremu do rąk, duża warstwa kremu i na to rękawiczki.
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zwykły "sklepowy" krem to Neutrogena jest niezastąpiona. I trochę tańszy Garnier do rąk zniszczonych ( w czerwonej tubce) też całkiem niezły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
oj, przepraszam!! niedoczytałam! piszesz, że tego Garniera uzywasz... a Neutrogeny próbowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Administrator
|
Polecam Krem do rak Neutrogena ( na dzien idealny) bardzo wydajny, tlusty, ale szybko sie wchlania, nie pozostawiajac tlustych sladow na rekach, naprawde dziala
![]() Najlepiej sie wchlania po umyciu rak w cieplej wodzie (tak aby rece po wysuszeniu byly cieple) Do kupienia w aptekach, tubka 50ml kosztuje ok 20 zl pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
łapy dłonie ręce rączki rączunie
mam suchą zniszczona skore na dłoniach.Mam tam zmarszczki i wygladaja jak dlonie osoby w srednim wieku,a nie mam nawet 25 lat...co proponujecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dot.: łapy dłonie ręce rączki rączunie
Opcji pomocnych jest kilka:
kuracje- Parafine na dlonie u kosmetyczki, w domu: podgrzana oliwe z oliwek z kilkoma kroplami soku z cytryny wmasowana w dlonie i paznokcie, maslo karite L'Occitane (albo i innej firmy) guba warstwa na noc +bawelniane rekawiczki (mozna kupic w sklepach z odzieza ochronna) a jak nie, to od razu polozyc sie spac ![]() olej np z winogron (latwo sie wchlania) z kilkoma kroplami wit E (przekluj 2-3 kapsulki Tokovitu E Hasco-Leku 400 mg i dodaj do poecji oleju), mozesz dodac olejek eteryczny np sandalowy, rumiankowy, geraniowy - jaki lubisz na stale: praca w rekawiczkach ochronnych (dobre, tanie i wytrzymale, w fajnych kolorach ma np. Ikea) krem do rak kilka razy dziennie np. ja lubie ostatnio pasjami Kamill, na noc klade mu na same skorki w okol palcow apteczna masc z wit A (2 pln), dobry ale drogi jest Sally Hansen (pomaranczowy) W dzien krem z filtrem wcierany w grzbiety dloni w zimie- obowiazkowo rekawiczki Sama staram sie tak robic i moje dlonie wreszcie sa ladne i zadbane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
dzieki bardzo.na pewno skorzystam.lece do apteki po masc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
na rzesy trzeba go lekko podgrzac (tylko sie nie poparz!) to na rece pewnie tez i wmasowac. Nie wiem tylko, czy dodawalabym zoltko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
ja ci polecam krem w koncentracie neutrogena,do rak suchych i popekanych-mi bardzo pomogl i zawsze go stosuje w zimie.opakowanie jest male,ale wystarcza na ok.200uzyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
![]()
Jusz od kilku lat mam na rękach takie jakby krostki... nie wiem co to jest:/ To na pewno nie jest żadne uczulenie, bo nawet nie swędzi. Moja ciotka uważa że to od suchej skóry i kazała mi używać jakieś głęboko nawilżające balsamy. Używałam je dwa razy dziennie po wymyciu, noi nic:/ Nie wiem po prostu co mam robić;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
![]()
Najlepiej idz do dermatologa - on zobaczy twoje ręce i stwierdzi co to jest. Dopiero wtedy moze powiedziec co masz stosowac zeby krostki zeszły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sucha skóra na rękach?
może rogowacenie mieszków włosowych? spróbuj smarować je maścią z wit. A lub czymś z mocznikiem (Hasceral, Xerial itp.).
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
tez mi to wyglada na zapalenie mieszkow wlosowatych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o moje dlonie to w zimie zawsze mialam sucha i pekajaca skore poza tym mam manie mycia rak.Zauwazyla moje dlonie dentystka i polecila krem ktory sam uzywa gdyz tez ma na codzien stycznosc z silnymi srodkami dezynfekujacymi ta masc to clobaza-kosztuje w aptece kolo 10 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Dokładnie to mi nie chodzi o dłonie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.