|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tego dokonałam
Już od kilku miesięcy na mojej buzi nie było żadnej niespodzianki Znajoma farmaceutka zrobiła mi specjalne płyny do przemywania twarzy na dzień i na noc oraz Davercin w żelu do smarowania buźki. I jest pięknie Czyściutka i gładziutka buzia. Przed tą kuracją byłam na oczyszczaniu twarzy u kosmetyczki i myślę, że to też w pewien sposób pomogło.Powodzenia życzę
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: do widzenia - raz na zawsze pryszczom!! kto tego dokonal??
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
ja tez to dostałam. A stosujesz diferin zel czy krem?Bo miałam kiedyś zal i mi nie pomagał. A teraz dostaąłm znowu differin zel + Tetralysal.Ale wzięlam w aptece zamiast differinu zinerit. Nie wiem czy dobrze?Moze lepiej krem spróbować differin zamiast żelu?
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Zakupiłam dziś ten Demaknel, bo tani jak barszcz
Zobaczymy, czy pomoże
|
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Okretko, coś koło 8 złotych
Tylko, że to jest na receptę. Ale ja wędruję do lekarza pierwszego kontaktu i proszę o receptę. Ale skutki naprawde fenomenalne
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosowalam tetralysal + differin w zelu i musze przyznac ze efekty byly niesamowite, ale po odstawieniu tebletek po 4 miesiacach krosty zaczely powracac i po kolejnych kilku miesiacach dermatolog przepisala mi zineryt, ktory stosowalam kilka lat temu i efekty byly swietne!! Teraz stosuje go od 2 miesiecy i jest niezle. Polecam brac witaminy, przedewszystkim CYNK i mocne dawki wit. C, oraz witamin z grupy B, poza wit. B12, omijac wit. E - tokoferol jest zbyt tlusty. Dobra jest tez wit. A oraz przemywanie twarzy rumiankiem. No i nawilzanie!!!!
|
|
#68 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie mi..bo brakuje mi już sił. Mam problem z zaskórnikami,myje twarz żelami,przemywam twarz tonikiem na wągry firmy clean&clear smaruje sie kremem na wagry pure control firmy Eveline..i nic.poprostu nic...na nosie..na skrzydełkach nosach i połowy policzków mam czarne wągierki.wyciska je a one wracaja na nowo
a ostatnio zauważyłam na policzkach białe grudki..jestem załamana..i nie wiem co robić...Czy któras zna jakis sposób na wągry!!pryszczy ropnych nie mam.!!!!Buziaki....i pomózcie.....pleseee...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
nie czytalam calego watku, wiec moze ktos juz cos podobnego napisal.
kilka lat meczylam sie z tradzikiem. uzywalam najrozniejsze zele, mydla, toniki i maseczki. bylam u dermatologa, ktory wykluczyl wplyw diety i zapisal mnie na zluszczanie kwasami. to niestety nie usunelo problemu. w wakacje wyjechalam na miesiac i mylam twarz inna woda niz mam w domu( tzn nie byla tak koszmarnie chlorowana) i nagle krostki przestaly sie pojawiac. jak wrocilam do domu, kupilam soebie mleczko, ktorym zmywam makijaz i nie myje juz twarzy woda(ewentualnie mineralna z butelki). buzka jest nie do poznania!!! u mnie tradzik wywolywaly kosmetyki, ktore draznili i przesuszaly cere i woda chlorowana. teraz uwywam mleczko, tonik, krem nawilzajacy i czasem maseczke pharmaceris T zluszczajaca. zadnych innych drazniacych kosmetykow( oczywiscie nakladam make-up) mam ladna cere i wiecej pieniedzy w portfelu. polecam
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
kiedy byl czas na pryszcze, ja mialam cere idealna. po 20 roku zycia zaczely sie problemy. w zwiazku z tym przetestowalam wiekszosc dostepnych w drogeriach serii przeciwtradzikowych. w efekcie oprocz pryszczy mialam tez koszmarnie wysuszona skore twarzy.
na szczescie trafilam do dobrego dermatologa. dwa opakowania zinerytu, odpowiednie kosmetyki (plyn micelarny i krem biodermy)...i okazalo sie, ze mozna. oprocz tego zaczelam brac cilest. nie mam pryszczy. od kilku miesiecy ani jednego. cudownie gladka, zdrowa skora. ZNOWU. man w domy acnemycin plus do punktowego stosowania, na noc zaczelam uzywac lysanell active svr. i znowu lubie swoja cere. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam nietyle problem z pryszczami co z podskórnymi krostkami i grudkami. Dwa razy byłam na oczyszczaniu twarzy (za pierwszym razem zrobiła mi krzywdę a drugim razem było o wiele lepiej) Teraz używam iwostin purrtin na noc i peeling avon do cery tłustej. Troszeczkę poznikały mi grudki ale nadal mam ich dużo na czole a brodę mam w wągrach i zaskórnikach. Nie wiem już czego mam użyć żeby się tego pozbyć...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Już od kilku miesięcy na mojej buzi nie było żadnej niespodzianki

Zobaczymy, czy pomoże 

a ostatnio zauważyłam na policzkach białe grudki..jestem załamana..i nie wiem co robić...Czy któras zna jakis sposób na wągry!!pryszczy ropnych nie mam.!!!!Buziaki....i pomózcie.....pleseee...