![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe staraczki - staramy sie o cud :)
No i tak w zasadzie się powinno zachodzić w ciązę, żeby siebie psychicznie nie blokować. Moja przyjaciółka na luz poszła i zaszła w 1cs. A ja tak bardzo chcę i mnie dodatkowo nakręca ze TŻ bardzo chce i nie umiem wyluzować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się tak bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() a u mnie 32dc, piersi bolą i podbrzusze troszkę, w czwartek ma przyjść @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
U mnie dopiero pierwszy cykl więc pozwalam sobie "powydziwiać"
![]() ![]() Czuje swoje podbrzusze chyba znowu mi się coś poprzesuwa, tym razem chyba cykl się skróci heh Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2011-07-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Ty z tego co kojarze tak samo miałaś ostatnią @, mnie coś kluje od wczoraj po lewej stronie,ale ja dopiero 2 dni temu skońćzyłam @wiec nie wiem czy to cos wogole znaczy. Martwię się, że po tych tabletkach nie ma co liczyć, że już ten cykl będzie normalny, ch0ć bardzo bym chciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tabletki odstawiłam dawno temu, ale pamiętam że pierwszy okres po odstawieniu tabletek miałam dopiero po 30 paru dniach. 34 chyba. Potem przez pół roku dostawałam @ równo co 30 dni. Dopiero od paru miesięcy cykl się skrócił do 26-28. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
no to pozostaje dalej czekac...hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
my się nie staramy tylko od tygodnia po prostu kochamy bez zabezpieczenia
![]() ![]() przyznam, że boję się... ale nie tego, że się nie uda, tylko, że będą dwie kreski... z jednej strony chcę a z drugiej się boję, a z trzeciej nie do końca wierzę, że to w ogóle możliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym strasznie cicho na tym forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie, wielka zmiana nawet nie boję się tego, że nie będę wiedziała co robić ale zmian, odpowiedzialności... boję się też o to czy będzie zdrowe Ono i ja, boję się o reakcję męża na zmiany w życiu, we mnie... boję się o moje ciało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo chcę ale też się boję, bo najbardziej mnie męczy, co będzie jak nie donosze ciązy, jak maluszkowi coś będzie itd... Ale to chyba nieuniknione. Ja mam wogole tak, ze jakoś mi się wkręciło, że dziecko to będzie dziewczynka, zawsze jak mysle o dziecku to w kategorii córki własnie. Ni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Ja kiedys zanim poznałam mojego TZ tak sie martwoiłam starsznie ze przytyje i nie zgubie, ze będe miała starszny biust i brzuch itd, ale teraz jak wiem jak strasznie TŻ jest nakrecony na to dziecko wiem i czuje ze on rozumiem ze tak czasem jest i czuje się spokojna, choć męczy mnie to czasem. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | ||
Zadomowienie
|
o tym samym pomyślałam
![]() ![]() Cytat:
![]() tylko z kolei ja o moim jeszcze nie doszłym dziecku myślę w wersji męskiej ahahaha. Ma być Jaś! Historia która zaraz opisze jest moim zdaniem przezabawna, ale ja i tak mysle ze będzie synek. Otóż. Na wieczorze panieńskim ponad dwa lata temu moje psiapsioły zafundowały mi wróżkę. Bardzo fajna kobieta, chociaż ja sama nigdy do wróżki bym nie poszła,ale skoro już była to skorzystałam. Pani najpierw rozłożyła karty i powiedziała "Oooo....ja przed sobą widzę taką miłą i uśmiechnięta dziewczynę, a w gruncie rzeczy niezła z pani cholera". To sie akurat zgadzało hahaha!! Nie będę ukrywać , że charakter mam trudny, a miła jestem głównie dla obcych ![]() Pani powiedziała mi także dużo rzeczy, które pokrywały sie z tym co sama wiedziałam. Między innymi, to że moj TŻ jest bardziej zaangażowany w cały związek i zabawę ze ślubem niż ja, że wynika to z tego , że ciężko mi okazać emocje, że jeśli mowa o dzieciach, to on chce tego bardziej niż ja, itd itd... co było zgodne z prawdą. Powiedziała mi wówczas , ze ten okres (dwa lata temu) to najlepszy okres na założenie rodziny i poczęcie dziecka, i jeśli nie chcemy go narazie mieć to żebyśmy sie dobrze zabezpieczali, bo w tym momencie nie będzie o nie trudno. Ponieważ wtedy byliśmy na lekkim dorobku stwierdziliśmy, że to jeszcze nie ten czas. Mimo iż TZ napierał jak cholera, wiec chyba ta decyzja była moją decyzją. Pani Wróżka powiedziała mi jeszcze, że jeśli nie teraz, to kolejnym terminem będzie okres za dwa lata. I ten okres właśnie trwa i zdałam sobie sprawę z tego - wczoraj haha kiedy sobie przypomniałam o jej wróżbie. Ale to nie ważne, bo też do końca nie wiem czy wierzyć w to czy nie. Dwa lata temu jak zapytałam o dzieci , wrózka powiedziała mi , że na pewno będe miec córeczke, na 200% i ona widzi dwójkę dzieci, ale jakby jeden poród... ale nie są to karty na ciąże bliźniaczą i nie bardzo potrafiła mi powiedzieć więcej bo sama nie rozumiała. (może sie zagubiła haha). W każdym razie jak zapytałam .. no jak to... przecież ja od zawsze wiem, że chce mieć pierwszego synka i po prostu tak ma być ! Wtedy ona mi powiedziała, że jest pewna że pierwsza będzie dziewczynka, i że synka też będziemy mieć, natomiast synek będzie miał dużo cech kobiecych... Więc się pytam (WTF)- gej ??? ![]() Koniec historii ![]() Cytat:
![]() ![]() Koniec wywodu. Troche zmieniłam temat, ale wiecie ---- czasem trzeba , żeby się nie nakrecac za bardzo ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Fajne rzeczy piszecie
![]() Mi płeć obojętna i jedna i druga ma swoje zalety i... "wady". Co do porodu, ja mam w planach cesarkę "na życzenie" ![]() W ogóle, prócz tych strachów, o których pisałam wcześniej podchodzę do tematu na luzie. Nie robię żadnych badań, ni szczepionek. Jestem pod stałą opieką lekarza, badania mam robione na bieżąco, nic mi nie jest. Sama ginka powiedziała, że kwas foliowy i tyle. Jedyne co, to do dentysty pochodzę i zrobię kilka kosmetycznych zabiegów, z którymi czekałam do tej pory. Mam wrażenie, że kiedyś, gdy na starania się tak nie chuchało i dmuchało nie było takich jak teraz problemów z zajściem. Moim skromnym zdaniem, te badania i przygotowania mogą być spinające, a spięcie nie sprzyja płodności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie dzis myslałam jakby to super było juz w przyszłym meisiacu te 2 kreski zobaczyc. _millena my tez chcemy Jasia jak jzu bedzie chłopiec, albo Stasia ![]() Z innych tematów, to byłam wczoraj w H&M bo maja fajne wyprzedaże i kupiłam sobie jeansy białe i bluzeczke taka delikatna i taka mysl mnie w tym sklepie naszła, ze fajnie jakbym nastepne juz kupowała bo sie w te z brzuszkiem nie zmieszcze... oj nakręciłam sie na tę fasolkę ![]() Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2011-07-14 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak sobie myślę, że cholera rodzi się kilka razy w zyciu i teraz jest taka oferta tych wszystkich porodów bez bólu (znieczulenie, poród w wannie, itp itd), że jakby miała już płacić za cesarke na żadanie, to chyba wolę zapłacić za poród w wodzie. Ale zobaczymy, bede sie zastanawiac jak zajde w ciaze hahaha. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2011-07-14 o 09:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nina jest ładnie, z którkich tez mi się podoba Lena. Mi się tez podobaja długie imiona kończące się na nna - Julianna, Marianna, Lilianna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
no widzę, że zaczynają się przyszłe mamusie rozkręcać
![]() Ja póki co porodu się nie boję i mimo, że wydaje mi się, że mam wysoką tolerancję bólu to chciałabym znieczulenie, skoro jest to po co się męczyć. a co do płci i imienia to u Tżta same dziewczynki się rodzą, więc my chcemy rodzinie zafundować pierwszego potomka nazwiska ;p ale wydaje mi się dziewczynka na pierwsze dziecko łatwiejsza "w obsłudze" chyba rozumiecie o co mi chodzi hihi. I mam przeczucie, że "na złość" będzie dziewczyna, ale najważniejsze to zdrowie a nie pleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Tak, Lena, Milena, to sa imiona które tez mi sie podobaja. Miałam być Mileną albo Martą ( i szkoda ze nie jestem) ale zostałam w rezultacie Asią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Milenka ładnie, właśnie pytałam TŻta czy mu się podoba i wstępnie przeszło rekrutacje hehe więc nie obrażajcie się i też dopisuję do swojej listy imion
![]() A jak tam Zuzia? kiedy testujesz? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Do _millena
Asia to nie jest zle, co mają powiedziec dzieci Michała Wiśniewskiego, pewnie wiele by dały zeby miec Asia na imię ![]() Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2011-07-14 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
hahaha no to fakt
ehh imie to jest rzecz drugorzędna w moim wypadku , najpierw musze sie postarać zeby miec komu to imie nadawać, ale poplanowac i pomarzyć przeciez zawsze wolno, prawda? ![]() W sumie dziwię się ludziom ktorzy nazywają swoje dzieci Saturnin, Bonawentura, Mścisława, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
testuje dopiero 25 .07
![]() ja mam przed oczami caly czas synka, a TŻ córe, chciałabym bliźniaki, max trojaczki ![]() Ja też się boję, ale mniej odkąd zaczęłam się modlić, po prostu jestem spokojniejsza i bardziej wyciszona dziekie temu ![]() A najbardziej boję się poronienia , ponieważ bliska mi osoba, długo starająca się o dzidzie poroniła w 5 miesiącu. Reszta chyba mi nie straszna, o figure się nie boję, bo wiem że ćwiczeniami można dużo ![]() ![]()
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja o figurę też się nie martwię, teraz się zastanawiam czy zrzucać zbędne kilogramy czy już nie warto ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
do cesarki jeszcze nawiążę - ja już zdecydowałam, wiem że są przeciwnicy i zwolennicy ale dla mnie nie ma innej opcji
a przy okazji, też mam zaprzyjaźnioną położną, ona twierdzi, że sn nie jest zły - w końcu naturalny, choć... dla drobnej kobiety rodzenie dziecka 4 kg naturalne już nie jest a medycyna jest teraz tak zaawansowana, że cc to praktycznie zabieg i gdyby nie to, że jest droższy niż sn to nie wiadomo czy by nie był lepiej oceniany przez lekarzy... |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Mnie dzis od rana kłuje podbrzusze, aż miło
![]() Wracając z pracy weszłam do tanich ciuchów (nie wiem jakie macie podejscie do takich sklepów) i znalazłam super kaftaniki i ciuszki, nowe, dla maluszków. Sliczne, maluskie i słodkie. Oczywiscie nie mogłam sie oprzeć bo kosztowały bardzo mało i kupiłam kilka. Teraz to juz musze zajść bo kto to bedzie nosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Tez zaglądam do sh często
![]() ![]() ![]() ![]()
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez byłam sceptycznie znastawiona, ale urocze były te śpioszki z Next i nowe, wszystkie z metkami. Fakt ze transport, ale jakoś sie nakreciłam... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Karolina to TŻ , do roboty a po nóżki do gory
![]() ![]() Mam nadzieje że niedługo pogadamy o wózkach, łóżeczkach i kopniakach ![]() I polecam wam żel nawilżający pree seed, do kupienia chyba tylko przez inernet, dość drogi ,ale z tego co widziałam na wizytach u gina napewno nie zabija plemników, czego nie można powiedziec o innych żelach nawilżających.My wczesniej używaliśmy intimelu, dopiero po pewnym czasie dowiedziałam się że moze on utrudniac zajście w ciąże.To tak dla majacych problem ze śluzem.U mnie z nim lichutko ![]()
![]() Edytowane przez zuzia_mateusz Czas edycji: 2011-07-15 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.