|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?
potwór, ja bym powiedziala raczej , ze mocno zestresowane dziecko, które odreagowuje swoją frustrację ssąc smoczek.
żal mi tej małej, bo matki ani trochę, tylko dzięki samej sobie ma w domu małego "potworka". |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie (po obejrzeniu nowego odcinka z nią) stwierdzam, ze dziecko jest nadal bachorem, ale już nie tak nieznośnym no i siostrzyczka jej się urodziło, to też mogło ją trochę utemperować.Z tych wszystkich małych dziuń i tak wolę Makenzie. Przynajmniej wprowadza jakąś innowację. Gdyby ja ktoś dobrze wychował byłaby naprawdę uroczym, inteligentnym dzieckiem. Zasób słownictwa i cięte riposty to ona ma na poziomie 10- latka, a nie 4-5 letniej dziewczynki.
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak potwór
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serio - albo dziewczynka w przyszłości będzie głupią zapatrzoną w siebie dziunią (jak ją zepsują do końca) albo wyrośnie nam taka amerykańska Margaret Thatcher (diabeł w spódnicy i z krzywym zgryzem )
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Wizerunek tych małych miss (pełny makijaż, sztuczna opalenizna, tipsy, depilacja) jest tandetny i spotyka się z powszechną krytyką. Ciekawi mnie jednak, skąd w tych konkursach taki pęd do nałożenia dziecku pełnej tapety? Skąd ta moda/trend/ jakkolwiek inaczej to nazwać, żeby robić makijaż takim małym dzieciom i dlaczego jury to aprobuje? Przecież one wcale nie wyglądają ładnie (dobra wiem, rzecz gustu, ale akurat większość się zgadza z tym twierdzeniem). O ile jestem w stanie zrozumieć pęd małych dziewczynek do różowych sukienek z cekinami i wszelakiej innej tandety, to ten make-up
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mnie to właśnie dziwi. Przecież takie małe dzieci mają idealną, gładziutką cerę więc na co im podkład, korektor puder itp? przecież dorosłe kobiety niektóre nie nakładają tyle tego na twarz. Ja rozumiem, ktoś ma problemy z cerą, lepiej czuje się z podkładem - wszystko jest dla ludzi, kosmetyki też. Ale dziecko z tapetą.. Koszmar ![]() Masz racje, ich stroje to nie szczyt dobrego gustu i smaku. Wszędzie cekiny, brokat, ogromne peruki i mocny makijaż oczu oraz ust. To nigdy, w żadnym wieku nie wygląda dobrze.
|
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie - i nie widzę sensu tych konkursów? Są dla nastolatek, dla dorosłych ludzi, to jeśli już w ogóle dla dzieci robić, to niech wyglądają jak dzieci, a nie jak karykatury bohaterów "Mody na Sukces"..
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
tu nie ma co mówić to jest totalna bzdura - ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
To chyba ma być radocha dla dorosłych, dorosłym babkom nie przystoi zabawa lalkami, więc bawią się dziećmi.
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli to wybory małej miss to dlaczego dzieci kreowane sa na dorosłych. przeciez miały być dziecmi ,naturalnymi,słodkimi malenstwami,a nie karykaturą dorosłego |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa, jak ten małe tapeciarki będą wyglądały w wieku 25 lat.. Na pewno będą przyjaciółkami chirurgii plastycznej, bo skóra wszystkiego nie zniesie ![]() W sumie szkoda dzieci, bo tu to ewidentnie dorośli (głównie mamusie niestety) wypaczają te dzieci, dorabiając jakieś teorie, że się uczą zdrowej (?) rywalizacji czy coś.
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami oglądam te programy i wydaje mi się, że mamusie - może nieświadomie - stosują nieraz szantaż emocjonalny wobec tych dzieci. I nie tylko. Dla mnie to jest chore - w każdym aspekcie. Niszczyć dziecku skórę, włosy, posyłać na guzik dające "zajęcia" (typu "jak się uśmiechać, żeby to sztucznie nie wyglądało") i w ogóle skupiać się tylko na wyglądzie. To jest gorsze niż hodowla psów rasowych - takiej nastwionej tylko na produkcję "czempionów". Dla mnie to są znudzone, głupie babska, które mają jakieś kompleksy i chyba nie bardzo udane życie osobiste. Takie mam wrażenie. Tylko pytanie - a co z ojcami? Niewielu uczestniczy w tym cyrku, a ci, co uczestniczą, to chyba dla świętego spokoju..
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Te dzieci wyglądają jak kukły. Jak zobaczyłam coś takiego pierwszy raz to byłam przestraszona.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, na Polsat Cafe leci właśnie program "Królewny piękności". Mamusia na początku mówiła, że nie spodziewała się, że jej córka będzie ładna, a ona nie chciałaby mieć brzydkiego dziecko... Zafundowała dziecku w wieku 7 lat korekcję odstających uszu.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, korekcja uszy to coś hmm normalnego i bardzo popularnego. Wiem, że takie zabiegi robi się nawet u 7 latków. Sama pewnie też bym zrobiła dziecku, żeby się z niego koledzy nie śmiali
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=dPLWK...feature=relmfu
Ciekawa parodia programu, nic dodać, nic ująć. |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
o dżaizaz krajst
![]() matka szarpie za kudły biedne dziecko -co ty taka kłótliwa jesteś?! uspokój się -mamoooo mamo jestem taka śpiąca i głodna! chwilę później wypowiedź mamy -echh ona często miewa takie muchy w nosie, ale myślę że ma taki charakter |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
buuaahhahaha świetna parodia matko ale się uśmiałam
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądałam ten program na Polsat Cafe. Matkami tych dzieci powinien się zająć psychiatra.
Parodia genialna, najgorsze jest to, że ona nawet nie jest przejaskrawiona, rodzice rzeczywiście zachowują się jak Hanks, a dzieci w tych konkursach często są bardziej poprzebierane. |
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam dzisiaj na TLC. Najbardziej mi się podoba w tym programie zestawienie (chyba to celowy zabieg autorów tego dokumentu
) tego, co mówią mamuśki (np. "ona tak bardzo lubi występować..."), z tym co robią dzieci (obrazek: dziecko chowające się, zmęczone, mające dosyć, mówiące, że nie chce).
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
W dzisiejszym odcinku był również konkurs dla chłopców. Dużo normalniejszy. Po prostu byli ubrani w garnitury, robili miny i pozy jak modele. Żadnych make-upów, sztucznych opalenizn, czy innych bajerów.
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie co mnie zaszokowało? Tam w tej parodii w momencie gdy Tom i jego 'corka' przybywają na konkurs wszystko odbywa się jakby z dwóch perspektyw: -pokazywane są urywki prawdziwego porogramu T&T, tak żeby uzyskać wrażenie, że akcja odbywa się na prawdziwym konkursie, -i sceny, na których jest Tom i ta mała + statyści. I właśnie wśród statystów są dwie znane mi z prograamu mamy: - mama dziewczynki o wdzięcznym imieniu Diamond (!), która najpierw kupiła dziecku koronę (sprzedawała chyba bilety na ten konkurs i zasada była taka, że kto sprzeda tych biletów najwięcej to jego dzieciak dostaje koronę) a potem udawała przed kamerami, że dziewczynka ją zdobyła w normalnej konkurencji, - pani Sterling- mama 5 dziewczynek, faworyzująca tylko i wyłącznie jedną z nich (bo "jest śliczna, ma mały nosek i wygląda zupełnie jak mamusia") a inne gnojąc, zwłaszcza siostrę- bliźniaczkę tej ulubionej. Czyli dwa oszołomy. I ja teraz nie wiem- czy im zapłacono aż tak wiele, ze zgodziły się brać udział w parodii parodiującej właśnie takie matki jak one (co do cholery chyba było widać już w trakcie kręcenia- wszystkie te sceny z Tomem "pokazującym ruchy sceniczne", mała dziewczynka w tej swojej śmiesznej sukience i peruce), czy po prostu te babki są tak bezdennie głupie ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Ale to tylko i wyłącznie wina rodziców

Jestem ciekawa, jak ten małe tapeciarki będą wyglądały w wieku 25 lat.. Na pewno będą przyjaciółkami chirurgii plastycznej, bo skóra wszystkiego nie zniesie 

) tego, co mówią mamuśki (np. "ona tak bardzo lubi występować..."), z tym co robią dzieci (obrazek: dziecko chowające się, zmęczone, mające dosyć, mówiące, że nie chce).