Małe miss-co o tym myślicie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 00:07   #61
manolita
Zakorzenienie

Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?

potwór, ja bym powiedziala raczej , ze mocno zestresowane dziecko, które odreagowuje swoją frustrację ssąc smoczek.
żal mi tej małej, bo matki ani trochę, tylko dzięki samej sobie ma w domu małego "potworka".

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 10:18   #62
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Masz rację, potworek mały Ale to tylko i wyłącznie wina rodziców

Też mnie zdziwił ten smoczek... Przecież od tego może mieć krzywe ząbki, co jej w konkursie miss nie pomoże
ona już ma tak pokrzywione te zęby, ze jak chcieli jej zrobić tą sztuczna nakładkę (flipper), to było to nie lada wyzwaniem. Przynajmniej już nie nosi tego smoczka więcej.

Ale ogólnie (po obejrzeniu nowego odcinka z nią) stwierdzam, ze dziecko jest nadal bachorem, ale już nie tak nieznośnym no i siostrzyczka jej się urodziło, to też mogło ją trochę utemperować.

Z tych wszystkich małych dziuń i tak wolę Makenzie. Przynajmniej wprowadza jakąś innowację. Gdyby ja ktoś dobrze wychował byłaby naprawdę uroczym, inteligentnym dzieckiem.
Zasób słownictwa i cięte riposty to ona ma na poziomie 10- latka, a nie 4-5 letniej dziewczynki.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 12:09   #63
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
ona już ma tak pokrzywione te zęby, ze jak chcieli jej zrobić tą sztuczna nakładkę (flipper), to było to nie lada wyzwaniem. Przynajmniej już nie nosi tego smoczka więcej.

Ale ogólnie (po obejrzeniu nowego odcinka z nią) stwierdzam, ze dziecko jest nadal bachorem, ale już nie tak nieznośnym no i siostrzyczka jej się urodziło, to też mogło ją trochę utemperować.

Z tych wszystkich małych dziuń i tak wolę Makenzie. Przynajmniej wprowadza jakąś innowację. Gdyby ja ktoś dobrze wychował byłaby naprawdę uroczym, inteligentnym dzieckiem.
Zasób słownictwa i cięte riposty to ona ma na poziomie 10- latka, a nie 4-5 letniej dziewczynki.
Oj, tez to zauważyłam. Mam wrażenie, że ona jest diabelnie inteligentna i bardzo sprytna

Ale i tak potwór

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 12:14   #64
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Oj, tez to zauważyłam. Mam wrażenie, że ona jest diabelnie inteligentna i bardzo sprytna

Ale i tak potwór
hehe

Ale serio - albo dziewczynka w przyszłości będzie głupią zapatrzoną w siebie dziunią (jak ją zepsują do końca) albo wyrośnie nam taka amerykańska Margaret Thatcher (diabeł w spódnicy i z krzywym zgryzem)

~ Hank Moody
Stary 2011-07-04, 12:23   #65
Aramintha
Wtajemniczenie

Wizerunek tych małych miss (pełny makijaż, sztuczna opalenizna, tipsy, depilacja) jest tandetny i spotyka się z powszechną krytyką. Ciekawi mnie jednak, skąd w tych konkursach taki pęd do nałożenia dziecku pełnej tapety? Skąd ta moda/trend/ jakkolwiek inaczej to nazwać, żeby robić makijaż takim małym dzieciom i dlaczego jury to aprobuje? Przecież one wcale nie wyglądają ładnie (dobra wiem, rzecz gustu, ale akurat większość się zgadza z tym twierdzeniem). O ile jestem w stanie zrozumieć pęd małych dziewczynek do różowych sukienek z cekinami i wszelakiej innej tandety, to ten make-up Po co na siłę robić z dzieci dorosłych?
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:24   #66
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Wizerunek tych małych miss (pełny makijaż, sztuczna opalenizna, tipsy, depilacja) jest tandetny i spotyka się z powszechną krytyką. Ciekawi mnie jednak, skąd w tych konkursach taki pęd do nałożenia dziecku pełnej tapety? Skąd ta moda/trend/ jakkolwiek inaczej to nazwać, żeby robić makijaż takim małym dzieciom i dlaczego jury to aprobuje? Przecież one wcale nie wyglądają ładnie (dobra wiem, rzecz gustu, ale akurat większość się zgadza z tym twierdzeniem). O ile jestem w stanie zrozumieć pęd małych dziewczynek do różowych sukienek z cekinami i wszelakiej innej tandety, to ten make-up Po co na siłę robić z dzieci dorosłych?

Też mnie to właśnie dziwi. Przecież takie małe dzieci mają idealną, gładziutką cerę więc na co im podkład, korektor puder itp? przecież dorosłe kobiety niektóre nie nakładają tyle tego na twarz. Ja rozumiem, ktoś ma problemy z cerą, lepiej czuje się z podkładem - wszystko jest dla ludzi, kosmetyki też. Ale dziecko z tapetą.. Koszmar
Masz racje, ich stroje to nie szczyt dobrego gustu i smaku. Wszędzie cekiny, brokat, ogromne peruki i mocny makijaż oczu oraz ust. To nigdy, w żadnym wieku nie wygląda dobrze.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:34   #67
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Ja myśle, że tutaj chodzi o to, by te dziewczynki jak najbardziej upodobnić do dorosłych. Po to ten makijaż, i przedłużone paznokcie... To ma być chyba na zasadzie fizycznie małej dorosłej kobiety, takiej laleczki.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:56   #68
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ja myśle, że tutaj chodzi o to, by te dziewczynki jak najbardziej upodobnić do dorosłych. Po to ten makijaż, i przedłużone paznokcie... To ma być chyba na zasadzie fizycznie małej dorosłej kobiety, takiej laleczki.
Właśnie - i nie widzę sensu tych konkursów? Są dla nastolatek, dla dorosłych ludzi, to jeśli już w ogóle dla dzieci robić, to niech wyglądają jak dzieci, a nie jak karykatury bohaterów "Mody na Sukces"..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:58   #69
LoveInTheAirx3
Przyczajenie

tu nie ma co mówić to jest totalna bzdura - ale to tylko moje zdanie
LoveInTheAirx3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:58   #70
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Właśnie - i nie widzę sensu tych konkursów? Są dla nastolatek, dla dorosłych ludzi, to jeśli już w ogóle dla dzieci robić, to niech wyglądają jak dzieci, a nie jak karykatury bohaterów "Mody na Sukces"..
To chyba ma być radocha dla dorosłych, dorosłym babkom nie przystoi zabawa lalkami, więc bawią się dziećmi.
Stary 2011-07-04, 14:06   #71
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
To chyba ma być radocha dla dorosłych, dorosłym babkom nie przystoi zabawa lalkami, więc bawią się dziećmi.
Dokładnie tak to wygląda.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-04, 15:09   #72
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
włąsnie.
jesli to wybory małej miss to dlaczego dzieci kreowane sa na dorosłych.
przeciez miały być dziecmi ,naturalnymi,słodkimi malenstwami,a nie karykaturą dorosłego
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 15:32   #73
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Może dobrze kombinujesz.. Jestem ciekawa, jak ten małe tapeciarki będą wyglądały w wieku 25 lat.. Na pewno będą przyjaciółkami chirurgii plastycznej, bo skóra wszystkiego nie zniesie
W sumie szkoda dzieci, bo tu to ewidentnie dorośli (głównie mamusie niestety) wypaczają te dzieci, dorabiając jakieś teorie, że się uczą zdrowej (?) rywalizacji czy coś.

Stary 2011-07-04, 15:45   #74
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Może dobrze kombinujesz.. Jestem ciekawa, jak ten małe tapeciarki będą wyglądały w wieku 25 lat.. Na pewno będą przyjaciółkami chirurgii plastycznej, bo skóra wszystkiego nie zniesie
W sumie szkoda dzieci, bo tu to ewidentnie dorośli (głównie mamusie niestety) wypaczają te dzieci, dorabiając jakieś teorie, że się uczą zdrowej (?) rywalizacji czy coś.
W sumie, to bym dodała jeszcze brak zajęcia tych matek. One też chyba naprawdę myślą, że dziecko sie nauczy przegrywać, nie wiem tylko jak, skoro same mówią dzieciom, jak im przykro, że tym razem przegrały.
Stary 2011-07-04, 15:57   #75
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie, to bym dodała jeszcze brak zajęcia tych matek. One też chyba naprawdę myślą, że dziecko sie nauczy przegrywać, nie wiem tylko jak, skoro same mówią dzieciom, jak im przykro, że tym razem przegrały.
Czasami oglądam te programy i wydaje mi się, że mamusie - może nieświadomie - stosują nieraz szantaż emocjonalny wobec tych dzieci. I nie tylko. Dla mnie to jest chore - w każdym aspekcie. Niszczyć dziecku skórę, włosy, posyłać na guzik dające "zajęcia" (typu "jak się uśmiechać, żeby to sztucznie nie wyglądało") i w ogóle skupiać się tylko na wyglądzie. To jest gorsze niż hodowla psów rasowych - takiej nastwionej tylko na produkcję "czempionów". Dla mnie to są znudzone, głupie babska, które mają jakieś kompleksy i chyba nie bardzo udane życie osobiste. Takie mam wrażenie. Tylko pytanie - a co z ojcami? Niewielu uczestniczy w tym cyrku, a ci, co uczestniczą, to chyba dla świętego spokoju..

Stary 2011-07-04, 16:02   #76
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Czasami oglądam te programy i wydaje mi się, że mamusie - może nieświadomie - stosują nieraz szantaż emocjonalny wobec tych dzieci. I nie tylko. Dla mnie to jest chore - w każdym aspekcie. Niszczyć dziecku skórę, włosy, posyłać na guzik dające "zajęcia" (typu "jak się uśmiechać, żeby to sztucznie nie wyglądało") i w ogóle skupiać się tylko na wyglądzie. To jest gorsze niż hodowla psów rasowych - takiej nastwionej tylko na produkcję "czempionów". Dla mnie to są znudzone, głupie babska, które mają jakieś kompleksy i chyba nie bardzo udane życie osobiste. Takie mam wrażenie. Tylko pytanie - a co z ojcami? Niewielu uczestniczy w tym cyrku, a ci, co uczestniczą, to chyba dla świętego spokoju..
Na co dziecku nauka uśmiechania się? Dobre porównanie do hodowli psów. Kobietom nudzi się w dom, mają kasę to spełniają swoje marzenia za pomocą dzieci. Oglądałam jeden odcinek jak matka kazała córce wyłudzić pieniądze od ojca na paznokcie chyba. I ta malła poprosiła, jak tata nie chciała dać to się zaczęło -ale ja Cię tak kocham, proszę, potrzebuję. Nie dość, że uczą dzieci, że dobry wygląd pozwoli im osiągnąć sukces to uczą jak manipulować innymi, żeby osiągnąć swoje cele. Strach pomyśleć co z tych dzieciaków wyrośnie. Dziwne, że wyborów małego mistera nie zorganizują. Chłopcom doczepiało by się sztuczną brodę i wąsy, żeby wyglądali na starszych

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 23:28   #77
andere
Zadomowienie

Te dzieci wyglądają jak kukły. Jak zobaczyłam coś takiego pierwszy raz to byłam przestraszona.

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 09:51   #78
garfieldek
Zakorzenienie

beznadziejny program.. szkoda mi tych dzieci

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 20:04   #79
201801022117
Konto usunięte

Dziewczyny, na Polsat Cafe leci właśnie program "Królewny piękności". Mamusia na początku mówiła, że nie spodziewała się, że jej córka będzie ładna, a ona nie chciałaby mieć brzydkiego dziecko... Zafundowała dziecku w wieku 7 lat korekcję odstających uszu.
Stary 2011-07-06, 20:41   #80
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Wiesz, korekcja uszy to coś hmm normalnego i bardzo popularnego. Wiem, że takie zabiegi robi się nawet u 7 latków. Sama pewnie też bym zrobiła dziecku, żeby się z niego koledzy nie śmiali

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-06, 22:38   #81
Jamaika88
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=dPLWK...feature=relmfu

Ciekawa parodia programu, nic dodać, nic ująć.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 22:46   #82
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Świetna parodia
Ciekawe czy ta peruka była bardzo ciężka

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Edytowane przez jj4u
Czas edycji: 2011-07-06 o 22:47
Stary 2011-07-07, 14:56   #83
muszynianka
Zakorzenienie

o dżaizaz krajst

matka szarpie za kudły biedne dziecko
-co ty taka kłótliwa jesteś?! uspokój się
-mamoooo mamo jestem taka śpiąca i głodna!

chwilę później wypowiedź mamy

-echh ona często miewa takie muchy w nosie, ale myślę że ma taki charakter

biedne dziecko
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:06   #84
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Dziwne, że wyborów małego mistera nie zorganizują. Chłopcom doczepiało by się sztuczną brodę i wąsy, żeby wyglądali na starszych

A nie organizują? Na TLC widziałam chłopca, który naprawdę lubił te konkursy piękności jego 2-tygodniowego braciszka.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:11   #85
muszynianka
Zakorzenienie

buuaahhahaha świetna parodia matko ale się uśmiałam
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:26   #86
xzora
Zakorzenienie

Wczoraj oglądałam ten program na Polsat Cafe. Matkami tych dzieci powinien się zająć psychiatra.
Parodia genialna, najgorsze jest to, że ona nawet nie jest przejaskrawiona, rodzice rzeczywiście zachowują się jak Hanks, a dzieci w tych konkursach często są bardziej poprzebierane.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:13   #87
201803290936
Konto usunięte

Oglądałam dzisiaj na TLC. Najbardziej mi się podoba w tym programie zestawienie (chyba to celowy zabieg autorów tego dokumentu ) tego, co mówią mamuśki (np. "ona tak bardzo lubi występować..."), z tym co robią dzieci (obrazek: dziecko chowające się, zmęczone, mające dosyć, mówiące, że nie chce).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:16   #88
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość

A nie organizują? Na TLC widziałam chłopca, który naprawdę lubił te konkursy piękności jego 2-tygodniowego braciszka.
Nie wiem, nie śledzę na bieżąco tego programu. Chćetnie bym zobaczyła jak to wygląda u chłopców.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-07, 16:25   #89
201803290936
Konto usunięte

W dzisiejszym odcinku był również konkurs dla chłopców. Dużo normalniejszy. Po prostu byli ubrani w garnitury, robili miny i pozy jak modele. Żadnych make-upów, sztucznych opalenizn, czy innych bajerów.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:50   #90
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=dPLWK...feature=relmfu

Ciekawa parodia programu, nic dodać, nic ująć.
Oglądałm ją już kiedyś, jest super

Ale wiecie co mnie zaszokowało? Tam w tej parodii w momencie gdy Tom i jego 'corka' przybywają na konkurs wszystko odbywa się jakby z dwóch perspektyw:
-pokazywane są urywki prawdziwego porogramu T&T, tak żeby uzyskać wrażenie, że akcja odbywa się na prawdziwym konkursie,
-i sceny, na których jest Tom i ta mała + statyści.

I właśnie wśród statystów są dwie znane mi z prograamu mamy:
- mama dziewczynki o wdzięcznym imieniu Diamond (!), która najpierw kupiła dziecku koronę (sprzedawała chyba bilety na ten konkurs i zasada była taka, że kto sprzeda tych biletów najwięcej to jego dzieciak dostaje koronę) a potem udawała przed kamerami, że dziewczynka ją zdobyła w normalnej konkurencji,
- pani Sterling- mama 5 dziewczynek, faworyzująca tylko i wyłącznie jedną z nich (bo "jest śliczna, ma mały nosek i wygląda zupełnie jak mamusia") a inne gnojąc, zwłaszcza siostrę- bliźniaczkę tej ulubionej.

Czyli dwa oszołomy. I ja teraz nie wiem- czy im zapłacono aż tak wiele, ze zgodziły się brać udział w parodii parodiującej właśnie takie matki jak one (co do cholery chyba było widać już w trakcie kręcenia- wszystkie te sceny z Tomem "pokazującym ruchy sceniczne", mała dziewczynka w tej swojej śmiesznej sukience i peruce), czy po prostu te babki są tak bezdennie głupie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
W dzisiejszym odcinku był również konkurs dla chłopców. Dużo normalniejszy. Po prostu byli ubrani w garnitury, robili miny i pozy jak modele. Żadnych make-upów, sztucznych opalenizn, czy innych bajerów.
Zależy od mamy. Były już takie, które jak najbardziej swoich chłopców malowały, trenowały, przebierały w durne kostiumy, wrzeszczały na dziecko jak im źle poszło na scenie itd.

~ Hank Moody
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości