nawet nie wiem jak zatytułować ten wątek - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 11:29   #61
Kropkaa
Rozeznanie

Dot.: nawet nie wiem jak zatytułować ten wątek

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Może babcia kiedyś postawiła takie warunki jej mamie Myślę że to bardzo możliwe.
Ja również tak uważam,może dla Babci i Mamy jedynym wyznacznikiem chłopaka/przyszłego męża jest wzrost?Jeżeli tak było i jest to jest to chore zachowanie prowadzące jedyni do unieszczęśliwienia bliskiej osoby jaką jest córka która za bardzo daje sobą manipulować.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 16:33   #62
Maneesha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
nic już nie zmieniaj; ten niższy zasługuje na kogoś lepszego niż Ty
Popieram
Maneesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 16:36   #63
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Wygląda jak kopia tego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=516493
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 18:08   #64
spoko_maroko
Przyczajenie

Całego życia nie spędzisz ze swoją rodziną tylko z partnerem. Jeżeli ten "przystojny" jest taki jak go teraz opisujesz to potem będzie tylko gorzej i zmarnujesz jemu i sobie życie a nie mamie czy babci. Jeżeli ten były chłopak jest taki wyjątkowy dla Ciebie to pamiętaj, że takiego samego już nie znajdziesz a wszystkich następnych będziesz porównywać z nim tak jak robisz to teraz! Z ładnym ale pustym nie zbudujesz szczęśliwego związku, jeżeli byłemu zależy/zależało na Tobie by Ciebie uszczęśliwiać to znaczy, że bardzo Ciebie kocha a skoro Ty też go kochasz to odrzucając go z powodu wzrostu strasznie go ranisz, nawet nie zdajesz sprawy jak bardzo głęboko wbijasz mu ćwieka.

Wiem co mówię bo sam to przerobiłem z wyższa dziewczyną która również była i jest nadal pod władzą rodziców. Mężczyzna jest męski gdy ma swoje zdanie i nie boi się postępować tak jak uważa, jest pracowity i odpowiedzialny za rodzinę oraz bliskich mu ludzi. To samo liczy się kobiet, nie masz przysłowiowych "jaj" skoro rodzina za Ciebie decyduje z kim będzie Ci dobrze! Mało tego, chodzisz z przystojnym chłopakiem który jest dupkiem w stosunku do ciebie dla spokoju mamy a kochasz byłego, to tylko źle świadczy o Tobie! Ranisz ich obu, żal mi Ciebie jak się nie zmienisz!

Jeżeli naprawdę chcesz wrócić do byłego to musisz mu o wszystkim powiedzieć i zmienić swoje dotychczasowe myślenie bo choć masz 19 lat to jesteś jeszcze pełnoletnim dzieckiem bo dorosła będziesz gdy zaczniesz żyć na własne konto i będziesz odpowiedzialna za wzbudzane uczucia w innych!
spoko_maroko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 21:17   #65
OneOfThem
Przyczajenie

GG do OneOfThem

Po 1 porozmawiaj z mama i jej wytlumacz ze od teraz zaczynasz zyc swoim zyciem, bo dotychczas przez uleganie jej bylas nieszczesliwa.
Szczerze mówiąc nie zgadzam sie z tym że powinnaś się zejsć z "niskim". Owszem rozstac sie ze sportowcem jak najbardziej. Jak któras dziewczyna powiedziala wczesniej unieszczesliwiasz 3 ludzi. Zostaw sportowca, ale nie wracaj do niskiego. Moze jestem bez serca, ale zranilas go i to wg mnie bezpodstawnie. Nie zasluzyl sobie na to, skoro nic zlego Ci nei zrobil. Wg mnie powinnas dac mu spokoj, Pobadz sama, a moze spotkasz kogos kogo pokochasz i nie bedziesz miala problemow z centymetrami.

Oczywiscie to tylko moje zdanie
OneOfThem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 00:56   #66
laisla
Zakorzenienie

I jak sprawy się mają
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 01:51   #67
patbar
Zadomowienie

Nie pojmuję, jak bardzo musisz być zmanipulowana i zastraszona przez rodzinę, skoro porzuciłaś najukochańszą osobę? Bo albo jesteś właśnie taką osobą, albo poprostu pustą i głupią. Przepraszam za słowa.

Zastanów się, czy znowu nie zranisz tego chłopaka.
Jeśli chcesz być znowu z nim, to zbierz się na odwagę i opowiedz o wszystkim. Czyli o swojej głupocie, presji "rodziny". Zobaczysz co on o tym myśli.
Człowiek jest tylko człowiekiem, popełnia błędy, szczególnie pod czyjąś presją.
Zyczę powodzenia, ale proponuję być szczerą wobec chłopaka, aby sam mógł cię osądzić i wybrać.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości