|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Udreka z karmieniem
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie jak kto karmi,to jego sprawa. Ja moge miec swoje zdanie na ten temat,ale nikomu nie narzucam,co powiniem wedlug mnie robić. Tylko dlaczego te kobiety,ktore wybrały karmienie mm mają taki problem z kp? Poczucie winy czy jak? Przecież jesli ma się przekonanie o słusznosci wlasnego wyboru to zdanie innych osbób raczej człowiekowi lotto ,po prostu wie,ze robi dobrze.
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się nie poddam tej politycznej poprawności i napiszę, że tak, uważam karmienie piersią za zdrowsze dla dziecka i odpowiedniejsze dla niego. Przy tym mam głęboko w nosie jak kto karmi swoje dziecko, czy piersią czy mm, ale nie znoszę tej poprawności, która każe nam twierdzić, ze jedno i druie jest tak samo zdrowe czy dobre dla dziecka. Jasne, że to wybór matki czy karmi piersią czy mm, a czasem ona nie ma wyboru, bo jakieś okoliczności nie pozwalają jej karmić piersią i nie jest to powód do samobiczowania ani do myslenia, że się bardzo szkodzi swojemu dziecku czy że będzie w przyszłości chorowało ciężko z tego powodu. Jednak pocieszanie się wzajemnie w tym momencie, że mm jest tym samym co pokarm matki to taka sama bzdura jak to, że karmienie mm powoduje autyzm.
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Napisałam tak ogólnie, żeby zaintrygować tematem. Autyzm, jak i inne choroby mogą wystąpić, ale nie muszą. Tu mam link do artykułu nt żywności glutenem http://reikivi.org/index.php?option=...ywno&Itemid=63. Sprawdziłam, niektóre z mlek modyfikowanych nie zawierają glutenu i to jest bardzo dobra wiadomość
jednak mleko matki wciąż jest najwartościowsze dla dziecka. Nie mówię, żeby karmić naturalnie za wszelką cenę, jeśli natura nie obdarzyła nas mlekiem albo dziecko uporczywie nie zgadza się na pierś, to oczywiście trzeba odpuścić. Ale jeśli mamy taką możliwość, to warto zainwestować swój czas i chęci w karmienie naturalne. Odnośnie artykułu, warto się z nim zapoznać, by wiedzieć, czego unikać w żywieniu starszego dzieciaczka.
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
irytuje mnie to, choć jestem przekonana o słuszności swojego wyboru jeśli nikomu nie narzucasz to nie jesteś terrorystka laktacyjna więc czemu cię oburzył mój post? Cytat:
Mleka początkowe w PL nie zwierają glutenu, wystarczy zapoznać się ze schematem żywienia, żeby zobaczyć kiedy i w jakich ilościach należy wprowadzać gluten do diety niemowlaka. ![]() I jakie jest obecne stanowisko w sprawie wprowadzania glutenu, jakie było jeszcze rok temu, i dlaczego, w celu uniknięcia celiakii. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- czy ktoś ci narzuca żebyś tak myślała ![]() ja tak uważam ze jest taka samo dobre
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
nie jest ,i nie ma nawet sensu nad tym dyskutowac. Gdybys miala watpliwosci
http://www.bcbabyfriendly.ca/whatsin...milkposter.pdfCo nie zmienia faktu,ze kobieta ma wybor,i to jej sprawa,co wybierze.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-09-16 o 10:46 |
|
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(Nagonka – ostry, nie przebierający w środkach atak (na początku zwykle słowny) skierowany przeciwko osobie, grupie osób, grupie społecznej lub narodowi albo przeciwko jakiemuś zjawisku (także: zjawisku społecznemu) lub zdarzeniu. cytat z wikipedii) |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), no i jak to tak, że dziecko tyle wisi na piersi daj butlę i będzie spała jak aniołek! Płacze ,pewnie glodne,masz słabe mleko,daj butlę!Karmienie MM jest takie nowowczesne,karmienie piersia to biedota i ciemnota! "Mamincycyek" ci wyrosnie na piersi! Publicznie chcesz karmić? A fuj!Tyle się mówi o poszanowaniu wyboru mamy karmiącej mm. A mojego wyboru szanować nie trzeba? Mam wychwalać mieszankę i nie wspominać słowem o kp, żeby mama butelkowa miała lepsze samopoczucie? Sorry, nie.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-09-16 o 11:48 |
|
|
|
|
|
#70 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie, źle się wyraziłam, na szybko pisane oczywiście chodziło mi nacisk na konieczność karmienia piersią ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
zdania nie zmieniłam Cytat:
to jest chyba oczywiste że trzeba się zainteresować tematem glutenu, i to obojętnie czy się karmi mm czy kp nie wiem po co te linki bo z nich nic nie wynika, jakoś gluten tam nie widzę otworzyłam Bebiko 2R a nawet jeśli by był to zapewne w ilość dostosowanej do wieku i schematu żywienia ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
i każą karmić piersią, bo mm nie ma w szpitalu i najchętniej to by ci do tego łózka wskoczyły żebyś tylko karmiła albo wchodzę sobie na stronę mleka które ożywam, bo chce zobaczyć jakie są jego jeszcze inne dostępne w sprzedaży rodzaje a tam wyskakuje jakieś wykład na temat kp, i trzeba z 3 strony przeskoczyć zanim się do mleka dojedzie i ta jazda w tv, gdzie reklamują tylko mleko nr 2 a nie mogą mleka początkowego, i te głupie teksty jak skończysz karmić piersią to wybierz mleko nr 2 także każdy widzi to co jego akurat denerwuje
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-16 o 13:26 |
||||
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Mozemy dyskutować ,jasne,podaj jakies argumenty świadczące o tym ,że mleko modyfikowane jest tak samo dobre jak mleko naturalne
![]() Co do reszty ,mimo ze nie rozumiem i nie popieram karmienia mm z wyboru (od urodzenia) ,to nie czepiam się kobiet,które taka decyzję podjeły. Trudno natomiast miec pretensje o to,że propoaguje się i uświadamia ,ze jednak kp jest zdrowsze niz mm. Fakt,kazdy widzi to,co jego denerwuje,ale dobrze byłoby zauwazyć,że nie tylko mamy butelkowe narażone sa na "terror".
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jakiś czas temu był nacisk na karmienie butelką (kiedy my byłyśmy małe), teraz piersią, może niedługo znowu się to zmieni ![]() dla ciebie to propagowanie dla mnie terror, gdybym miała 2 dziecko to już nigdy się jemu nie poddam, bo niestety byłam zbyt słaba psychicznie w szpitalu, żeby się przeciwstawić jeśli piszesz, że czujesz się terroryzowana, że karmisz kp a nie mm to ci wierzę, ale chyba to jest normalne, że ja skoro karmię cały czas mm to nie zauważę terroru, o którym ty piszesz, bo go nie doświadczam
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-16 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla jasności, to chciałam się upewnić, czy to Ty twierdzisz, że cukier nie szkodzi i to wszytsko jedno czy się pije herbatę z cukrem czy bez a wodą z glukozą można dopajać niemowlęta?
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to ja uważam, że wszystko jedno czy się pije herbatę z cukrem czy bez a herbatkami granulowanymi można dopajać niemowlęta (zawierają glukozę/laktozę)
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a te reklamy mm w tv i prasie to chore sa dla mnie - tzn ta formuła: "jak skończysz karmić piersią wybierz nasze mm, jest najlepsze" czy jak to tam leci, bo dają jasny przekaż, żeby karmić tylko pół roku a później mm. |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczajnie się nie dogadamy, bo jestesmy "z innych planet" ![]() Bo jeśli karmisz dłużej, to jest przecież "chore", jesli dziecko ma rok (nie daj bóg więcej niż półtora) to jest wręcz "obrzydliwe" a matka to chyba jest "zboczona".
|
|
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ty pierś miałaś przy sobie a ja mm nie mogłam mieć ![]() to jest dobry przykład jak inaczej odbierane są przez nas pewne rzeczy, ciebie irytuje to co podkreśliłam, a mnie w tej samej reklamie, ze dają przekaz że nie od urodzenia ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
i jakoś dzisiaj nie mam ochoty na to ![]() a to, że jesteśmy z innej planety to pewnie fakt ![]() ale najważniejsze, że każda może zrobić jak uważa za słuszne i że nikt nam z buciorami do domu nie wchodzi chyba że wirtualnie wizażanki a tak na marginesie, tylko, nie mów nikomu, ja nie słodzę herbaty
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-16 o 15:39 |
||
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
reklamowanie mleka modyfikowanego z numerem jeden, czyli tego pierwszego jest w Polsce prawnie zabronione.
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Trzy meisiace to max,potem mleko i tak jzu traci wartosc,a po pol roku jest trujace"
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, przecież producenci nie robią tego z dobrej woli
|
|
#81 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Niemczech np. i w UK kp jest zarezerwowane dla biedoty. Czyli jak masz pieniadze to nie karmisz piersią. Fakt faktem, ze kp to ogromna oszczedność - nei tylko na mm, dzieci kp mniej chorują (jesli załozymy dobra diete oprócz mleka i zdrowy tryb życia, ale dla mnie to nie jedyny powód, dla którego karmie piersią. Cytat:
uwazam, ze w Pol,sce dysryminowane są kobiety, które karmia piersia dłuzej niz rok. Sa wysmiewane i uważa sie je za nienormalne wariatki, które wychowuja pederastów-pedofilów
|
|||
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-09-16 o 17:09 |
||
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PL http://www.aptekaeskulap.com.pl/nan-...-g-p-4765.html 64,3 zł za 900 g proszku ASDA Organic Potatoes http://groceries.asda.com/asda-estor...equestid=39813 4 zł/kg |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co oznacza też karmienie piersią, nie mam wśród znajomych milionerów ale też nie biedotę a większość znajomych karmiła lub karmi piersią. A poza tym karmienie piersią też tu jest propagowane, ale z tego co czytam w szpitalach "spokojniej" podchodzą do tego jak kobieta karmi, bardzo chętnie pomagają, pokazują jak przystawić dziecko ale też bez problemu dokarmiają dzieci jeśli matka ma takie życzenie. Nie ma nacisków.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-09-16 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29445835]UK http://www.boots.com/en/Aptamil-First-Milk-900g_17693/ 9 x4,8 =43,2 zł
PL http://www.aptekaeskulap.com.pl/nan-...-g-p-4765.html 64,3 zł za 900 g proszku [/QUOTE] Aptamil to odpowiednik polskiego Bebilonu a w PL Bebilon kosztuje więcej niż Nan
|
|
#87 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko nie pisz więcej takich kwiatków, bo wprowadzasz niepotrzebny zamęt swoją niewiedzą.Cytat:
Cytat:
Pomijam, że jeśli rzuca się takimi ciężkimi kwiatkami, to wypadałoby przedstawić rzetelne badania.Oj i to sporo więcej... bebilon 85 dag ok. 40zł... |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29447924]Oj i to sporo więcej... bebilon 85 dag ok. 40zł...[/QUOTE] I co w związku z tym ?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...szek-800g.html 54 zł Mleko w Anglii jest tanie, słoiczki też http://www.mysupermarket.co.uk/sains...7mth_200g.html w asdzie 60 p za 200 g, a dieta mamy karmiącej droga http://www.mysupermarket.co.uk/sains...d_Eggs_12.html. Nie opłaca się karmić piersią i dobrze się odżywiać. |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;29448589]I co w związku z tym ?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...szek-800g.html 54 zł Mleko w Anglii jest tanie, słoiczki też http://www.mysupermarket.co.uk/sains...7mth_200g.html w asdzie 60 p za 200 g, a dieta mamy karmiącej droga http://www.mysupermarket.co.uk/sains...d_Eggs_12.html. Nie opłaca się karmić piersią i dobrze się odżywiać.[/QUOTE] to fajnie, że macie tam tanie mleko i słoiczki, w PL niestety są drogie ![]() ale do czego zmierzasz zamieszczając te ceny?
|
|
#90 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

), no i jak to tak, że dziecko tyle wisi na piersi daj butlę i będzie spała jak aniołek! Płacze ,pewnie glodne,masz słabe mleko,daj butlę!Karmienie MM jest takie nowowczesne,karmienie piersia to biedota i ciemnota! "Mamincycyek" ci wyrosnie na piersi! Publicznie chcesz karmić? A fuj!

Pomijam, że jeśli rzuca się takimi ciężkimi kwiatkami, to wypadałoby przedstawić rzetelne badania.