![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: cesarka na żądanie Poznań - gdzie, za ile?
Cytat:
Dla minie za porodem sn przemawiało przede wszytskim to,ze od razu dostałam dziecko,nie na chwilę do obejrzenia,tylko zostało przy mnie i to,ze bylam w stanie sie nim zajmowac od razu. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() lekarz po prostu stwierdzil,ze porod sn wiaze sie z ryzykiem,moge miec cc,ale moge probowac rodzić sn,w razie komplikacji mnie potną.Wybrałam sn. Miałam kiedys wycinany wyrostek i wszelkie operacje nie kojarzą mi się zbyt miło...
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Już nie ma czegoś takiego ja 'cesarka na żądanie". Masz kilka możliwości alby ją mieć. Polecam 3
![]() 1. Dogadaj się z ginekologiem żeby rodzić w jego szpitalu i gdyby nie miał dyżuru to się zjawi (ale kosztuje to niemało). 2. Prywatna klinika 'medicover' ale nie wiem, czy w Poznaniu poza poradnią ginekologiczną jest oddział gin. i poł. 3. Najprostsze wyjście, idź do okulisty żeby wystawił Ci zaświadczenie o przeciwwskazaniu do porodu siłami natury np: odklejenie siatkówki, krótkowzroczności i nadwzroczność. Przedstawisz to w szpitalu i problem z głowy. Koszt niewysoki. 4. Zostaje kardiolog i podobnie jak z okulistą tylko tutaj wchodzi w grę choroba serca lub nadciśnienie. Kobietki uspokójcie się, też rodziłam sn i nie widzę nic złego, że któraś chce rodzić przez cc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Boze widzisz i nie grzmisz ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie ma czegos takiego jak "nienadejscie pokarmu"
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
chyba padne po tym wszystkim co tu przeczytałam
![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
takaja13 zwracasz uwagę lullaby, a za chwilę popierasz wypowiedź jednej z wizażanek, że to jest forum publiczne i każdy ma prawo napisać co chce - zatem lullaby też ma takie prawo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Ja nad soba na szczescie nie musze , napisalam to co myslalam a zwlaszcza spostrzezenia mojego wujka na temat cc a jego slowa sa dla mnie swietoscia bo juz jako lekarz robil wszystko by swoja wiedze poglebiac na ten temat i dla niego cc nigdynie BYLO ZABIEGIEM
nie potepiam rodzacych cc czy tez sn ale bawia mnie takie przepychanki i udawadnianie na sile swoich domniemanych madrosci zbierze sie kilka takich dziewczyn i udaja,ze sa madrzejsze od innych a to jest dopiero niegrzeczne ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Dziewczyna zadała pytanie oczekując na klarowną odpowiedź a nie na jakieś dyskusje jaki poród jest lepszy. Tylko zaśmieciłyście wątek i chyba czas najwyższy go zamknąć bo nic nie dotyczy tematu wątku.
Moderatorze przybądź i zrób porządek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ![]()
![]() |
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
widz ze dyskusja trwa
![]() moze załozyć nowy watek pt SN czy CC oto jest pytanie ![]() kto jest ZAAAA ![]() ![]() ![]() jajca niesłychane ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mozesz poprostu zapytac swojego gina?? gdzie, czy i za ile? Popytaj po prywatnych klinikach, tam napewno ci zrobia, ja rodzilam w prywatnej klinice (refundacja NFZ) ale tam robia tez na zyczenie cesarki tylko tak czy inaczej trzeba miec stamtad lekarza swojego z ktorym sie to ustala, moja sasiadka tam miala na zyczenie cesarke tylko ze to sa Katowice wiec daleko od ciebie, sasiadka podobno tam placila 5 tys (wiem nieoficjalnie ze taka jest tam cena) Poza tytulem watku dodam ze ja mialam ta przyjemnosc doswiadczyc obu porodow....pierszy SN a drugi CC (ulozenie miednicowe dziecka) i jesli mialabym wybierac to zdecydowanie SN, nigdy wiecej CC nawet pomimo tego ze SN rodzilam 26 h ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Dokladnie ![]() Ja po porodzie SN 26 godzinnym po 10 min poszlam do wc i sie wykapac i latalam po pokoju pomagajac dziewczynom po CC Jak sama mialam CC (drugi porod) to 3 miesiace dochodzilam do siebie a 1 miesiac byl tragiczny Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-08-07 o 07:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
nieporownuj dzisiejszego zabiegu cc do tych wykonywanych wczesniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najłatwiej u okulisty postarać sie o zaświadczenie, bo później w szpitalu położniczym nie mają tego jak sprawdzić, serce i ciśnienie juz będzie im łatwiej zweryfikować. Ja jestem wcześniakiem, urodzonym przez CC, ale było to prawie 30 lat temu. Moja mama zobaczyła mnie po raz pierwszy 2 dni po porodzie, A dotknąć mogła dopiero po 10 dniach, bo jeszcze musiałam "dojrzeć" w inkubatorze. Mam bardzo silną psychikę (zreszta w moim zawodzie taka być musi), a jeśli chodzi o rozwój to ja zaczęłam wszystko znacznie wcześniej niż moi rowieśnicy urodzeni SN, wcześniej zaczęłam raczkować, chodzić, korzystać z nocnika, mówić. Moje rodzeństwo, także urodzone przez cc i też z ok. 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem miało tak samo jak ja, nie powiedziałabym że któres z nich ma słabą psychikę! Są plusy i minusy zarówno CC jak i SN. Ja sama ostatnio usłyszałam, że mam wskazania do CC, ale wolałabym SN. Ale to już wybór indywidualny ![]() I jeszcze jedno, z psychologicznego punktu widzenia, na to jak dziecko będzie sie rozwijało, duzy wpływ ma srodowisko, w którym dziecko sie rozwija i dorasta. To jakie relacje Ty bedziesz miala z dzieckiem nie zalezy od tego, czy po porodzie dostaniesz malucha do piersi czy nie. Na relacje z dzieckiem trzeba pracować cały czas, nie tylko w chwili porodu! Życzę powodzenia i radości z dziecka! Niezależnie od tego jak urodzisz dziecko, będzie to dla Ciebie niezapomniane przeżycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
-poród 12 godzin, -peknięcie krocza III stopnia, -pęknięcie odbytu -złe nacięcie i krzywe zszycie Goiłam się 13 miesięcy. Moje koleżanki po cc biegały po tygodniu od operacji a ja po tygodniu to ledwo z łóżka szpitalnego wstałam. Mojej koleżance jakby tego było mało lekarz uszkodził pęcherz. Przy kolejnym dziecku cc. Zazdroszczę dziewczynom, które miały "normalne'' porody naturalne. Mimo wszystko poród sn - bezcenny ![]() Edytowane przez Ewelinka13 Czas edycji: 2011-08-13 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Jest kilka sposobów, ale każdy chyba kosztuje. Najlepsze wyjście to poczytać na forach o lekarzach konkretnych, bo są tacy którzy chętnie kierują pacjentki na cc
![]() ![]() Albo dyskretnie podpytać gina, jak to zrobić ![]() Z tego co wiem to tak legalnie cesarki na życzenie w Polsce nie ma, ale mozna pokombinować ze skierowaniem. Może masz jakieś schorzenie które się kwalifikuje? ja rodziłam sn i nie mam nawet sladu po cięciu, więc jak widać każdy poród jest inny. Nawet u tej samej kobiety ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2011-08-13 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.