|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nocowanie z koleżanką i jej chłopakiem
Koleżanka jest więcej niż nie w porządku, robi cię w bambuko i wiem jedno: w życiu nie milczałabym, nawet za cenę zmiany mieszkania. Bo to będzie TWOJE życia tam i każdy weekend będziesz się stresować, czuć niefajnie, bo do laski przyjeżdża facet i nie wierzę, że nie będziesz musiała wysłuchiwać odgłosów seksu. Nie wierzę.
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Autorko usiądź i wyobraź sobie pierwsza noc, oni nie widzieli sie tydzień i nic nie będą robić!! buahaha nawet jeśli pójda do lazienki to ty to bedziesz słyszała!! a poxniej jeszcze poprawią pod kołderką
![]() a niej daj bój koleś chrapie, sapie, mówi, ciamka na spaniu ja bym nerwowo nie wytrzymała ale jak kto lubi![]() ja też mieszkałam z dziewczyną która miała chłopaka i czułam się skrepowana samą jego obecnościa mimo że gościa troche znam i lubię ale np jak miałam sie szykowac na uczelnie czy gdzieś to mi gupio było się np przy nim malować:/ bo to jednak facet albo wyobraź sobie wieczór, wychodzisz spod prysznica i paradujesz przy obcym facecie w kusej koszulce czy spodenkach do spania w dodatku bez stanika?? tak to tylko mój facet mógłby mnie zobaczyć, żaden inny. Albo jak np koleżanka bedzie miała cos do załatwienia na mieście to co zostawi mu klucze do waszego mieszkania?? Rób jak chcesz, siedź cicho i nic nie mów a bedziesz się czuła niekomfortowo w mieszkaniu za które płacisz i to podejrzewam niemałą kasę, która swoja drogą też może tu byc argumentem bo jednak woda kosztuje..
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem uległa być nie powinnaś.
Ja się nauczyłam w innym mieście,że mimo wszystko jeżeli nie pokażesz czasem pazura a będziesz taka ugodowa,albo nic nie powiesz jezeli coś Ci nie odpowiada to każdy Cię wykorzysta ;] Musisz z nią pogadać.Nie każdy Cio napisał- kłóć się,walcz albo zabij :P chodzi o pokazanie tego,że Ci to nie odpowiada a ona musi się liczyć z Twoim zdaniem,bo nie MACIE 2 ODDZIELNYCH POKOI,A 1 na DWIE. To niestety zawsze minus,bo jeżeli ktoś wpada,to wiadomo druga os na 2 h moze się zmyć,a jeżeli nie ma chłopaka w danym mieście,to na wekend nie ma gdzie zniknąć.. Czy będą coś robić to wątpię,bo niektórym nie idzie w smak tak się zabawiać w jednym pokoju z lokatorką..chcoiaż dzisiaj kto wie :/. Konkluzjując porozmawiaj z nią i powiedz,że według Ciebie jest to trochę nie fair ,że o takiej sytuacji mówi Ci w tej chwili i że mieszkacie tam obydwie mimoi wszystko..
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
W mieszkaniu, za które PŁACISZ, masz prawo czuć się swobodnie, a tak każdy weekend to będzie krępowanie się obcym facetem.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie.
Ostatecznie zostawisz jej mieszkanie na głowie i tyle.Zalezy jeszcze jak umowę podpisywałaś ;P w kazdym razie na pewno dojdzie w koncu do spięcia.Tu masz rację.. i najlepiej załatwiać takie sprawy po prostu odrazu,bo to dla wszystkich komfortowe
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż owiem ci,że ja bym sie zgodziła, ale na jeden/dwa weekendy w miesiącu
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
i chciałabyś 1-2 weekendy w miesiącu słuchać jak twoja koleżanka seksi się obok? ten pokój jest bardzo mały po rozłożeniu łóżek ich rogi się prawie stykają bo łóżka są ustawione w przeciwległych rogach pokoju...
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna z Ciebie dupa. chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę z tego, o co w tym wszystkim chodzi. Panna chce sprowadzać co tydzień do Twojego pokoju swojego chłopaka, z którym będzie świergotać, miziać się, uprawiać seks i ostatnią osobą, która w tym pokoju będzie mile widziana będziesz Ty. Przyjdzie zima, oni już rozbestwią się na całego (bo nie wierzę, że facetowi przestanie odpowiadać weekendowe pukanie i odpoczynek od wszelkich obowiązków), nie będzie im się chciało nigdzie wychodzić, więc będą sobie używać ile wlezie. Albo odezwiesz się już na samym początku, albo zostaniesz największą frajerką RP.
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
No to nad czym Ty się w ogóle zastanawiałaś?! NIE i już.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zalezy od ludzi :p powiem tak,u mnie wpadał mój chlopak,ale NIE NA NOC kiedy mieszkałam z koleżanką w pokoju.Lubią się do tej pory ,były zarty itp. Ale wiadoma sprawa-dwie w pokoju a jeszcze jedna osoba to ciasnota!! a jeszcze do tego co napisała przed chwilą autorka,pokój nie ejst przystosowany do żadnych kolejnych wpadających intruzów,bo pewnie ledwo do nauki jest miejsce.. Może jednak ten facet przynajmniej ma coś w głowie..ale jak dla mnie jeżeli ona się z jej zdaniem tak średnio liczy to wątpię.. ale nnajpierw pogadaj.
|
|
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Koleżanka zachowała się nie fair i ja na Twoim miejscu bym się nią tak nie przejmowała. Nie ma "niezrywalnej" umowy, skoro ona nie liczy się z Twoim zdaniem to i Ty się nie przejmuj. Jeśli masz na oku inne mieszkanie to się wyprowadź.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie mieszkałam w akademiku, ale z opowieści znajomych tam mieszkających wiem, że gdy człowiek jest zmuszony to nie ma oporów, że ktoś obok śpi. Po kołederkę i let's go |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie tylko miętka jesteś, ale i średnio rozgarnieta... Tak się bardzo lubicie i takie macie super kontakty, że koleżanka zrobiła cię ofen w ch... specjalnie zataiła ten "mały fakt" przed podpisaniem umowy, i jak sama mówisz oznajmiła Ci to, nawet nie pytając o zgodę. A Ty tu o wielkim koleżeństwie nawijasz. Chyba tylko z Twojej strony. Powiedz jej wprost, że się na to nie zgadzasz. Jeśli ona będzie się upierać poinformuj właściciela, o tym fakcie i zaznacz, że jeśli on wyraża zgodę na takie nocowanie to ty rozwiązujesz umowę (może to na niego podziałać, bo często ciężko znaleźć współlokatora do pokoju dzielonego przez 2 osoby). Pomijając oczywiste aspekty, są jeszcze rachunki za media i wodę. Płaciłabyś za jakiegoś fagasa bo byłby na pewno tekst: no już nie przesadzaj ile to on niby zużywa, i byś buliła, też dlatego, że buzi nie umiesz otworzyć. Ogarnij się. Bycie miłym i niekonfliktowym jest przereklamowane. A koleżanka niech się obrazi! Mając takich "przyjaciół", to ci wrogowie niepotrzebni. A i tak na marginesie. Będą się widywać tylko w weekendy, będą razem spać i Ty serio łyknęłaś na początku nawet ten tekst, że zero seksu i macanek? Jasne... Jak tylko pomyślą, że śpisz to się zacznie, a nie wiem jak Ty, ale ja sen mam cienki, więc budziłabym się pewnie ciągle.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-07-28 o 19:20 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem koleżanka u mnie nocuje (mam dwa pokoje ale w jednym mieszka królik ) więc śpimy razem i nigdy mi do głowy nie przyszlo postawić jej w takiej sytuacjiJa bym Twojej koleżance powiedziała (ale ja wredna jestem ),że ok, ale ja cały tydzień będę gośćić nowopoznanego chłopaka i mam nadzieje to jej nie przeszkadza![]() Ale wg mnie powinnaś się wycofać. Niech wynajmie se z facetem pokój (najpierw sprawdziłabym jej reakcje na ww) |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Świnia,nie koleżanka-tak mogę podsumować całą sytuację.
Facet koleżanki-dupa,a nie facet. |
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Twoim miejscu bym powiedziała jej że nie podoba Ci się to. A jeśli nie poskutkuje zgłosiłabym to do właściciela wynajmowanego mieszkania.
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, jakbyście miały takie super kontakty i koleżeństwo było dobre i szczere to ona by Ci takiego numeru nie próbowała wywinąć, a Ty nie bałabyś się z nią pogadać. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Okropne ze nie powiedziala ci przed podpisaniem umowy. Sttaszne chamstwo- pozniej nawet cie nie zapytala co o tym myslisz tylko ci oznajmila. Poprostu wiedziala ze ci to nie bedzie lezalo bo nikomu by taka sytuacja nie odpowiadala. Ja bym sie nie zgadzala bo zawsze jak on tam bedzie, bedziesz sie czula jak intruz. Nie daj sobie wejsc na glowe
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Jak się tak nad wszystkim w życiu bedziesz zastanawiać i rozmyślać, zeby się tylko nie poklócić, to cały czas będziesz pokutnicą z wyboru.
Bierzesz koleżankę, siadasz i mowisz: "Słuchaj Zoska, rozumiem, że chcesz spedzać w weekendy czas ze swoim chłopem, ale może to robić gdziekolwiek a nie w NASZYM mieszkaniu. Płacimy za nie razem, więc mamy równe prawa, a ja nie zgadzam się na weekendowego lokatora. Możesz się gniewać lub nie, ale ja zdania nie zmienię. Więc albo zostaje tak jak było, albo mieszkać razem nie będziemy."\ I tyle gadania. Jak się zacznie żalić i szlochać - nie ulegaj ! Ona się z Twoim zdaniem nie liczyła i perfidnie nie powiedziala Ci kompletnie nic przed podpisaniem umowy. A jak mimo wszystko zacznie się sprowadzanie - to powiadom właściciela, że macie dzikiego lokatora i Ci to nie odpowiada, niech zrobi z tym porządek (czyt.wplynie na kolezankę, usunie ją z mieszkania). Takie życie. Nie wolno dać sobie wejść na głowe, tylko dlatego, że się kogoś lubi;/ |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Już w ogóle pomijam fakt, że jeśli teraz się zgodzisz to to się tak nie skończy. Na pewno zaczną się "prośby", żebyś poszła sobie do kina, a może na jakąś imprezę, a może nie wiem w kuchni z laptopem posiedziała bo oni by chcieli mieć trochę czasu dla siebie. I Ty milutka do bólu, też nie będziesz umiała wtedy odmówić, a we własnym mieszkaniu będziesz się czuła jak niemile widziany intruz, którego trzeba tolerować.
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-07-28 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PS i zazwyczaj się z Tobą zgadzam ![]() Autorko, zachowaj się dojrzale i przeprowadź z koleżanką spokojna rozmowę. Chyba, że wolisz czuć się jak intruz w swoim własnym mieszkaniu
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobne zdanie. Tym bardziej,że zarówno koleżanka ani jej facet nie należą do ambitnych i honorowych ludzi. Po pierwsze-ona zataiła cały ten fakt przed Tobą,po drugie on-stary koń chce się wbijać do mieszkania studentek na krzywy ryj. Gdyby miał jaja,to zorganizowałby to inaczej,jest dorosły,ma prace,to mógłby wynająć hotel/motel na weekend albo zapraszać dziewczynę do siebie. Megalaska,w ogóle nie miej żadnych skrupułów,wal prawdę prosto w oczy,oni się z Tobą nie liczą wcale,nie ma powodu,żebyś Ty liczyła się z nimi i ich zachciewajkami. |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie swój do swego ciągnie, że tak powiem ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Nie zgódź się. Sama mieszkam w pokoju dwuosobowym ale nigdy nie wpadło mi do głowy by TŻ u mnie nocował, gdy ona jest!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

ja bym nerwowo nie wytrzymała ale jak kto lubi

boję się że ona i tak zrobi jak zechce a ja sie wstydze spać przy obcym facecie i wysłuchiwac i nocnych odgłosów
Czasem koleżanka u mnie nocuje (mam dwa pokoje ale w jednym mieszka królik