|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie kiedyś wkurzyła moja znajoma, która, gdy przyjechałam do niej od południa do prawie wieczora, to raczyła u siebie w domu poczęstować mnie zaledwie paluszkami i kanapkami. Dla mnie to brak kultury i taktu. Ja na pewno zaserwowałabym obiad, bo jak się kogoś zaprasza i to w takich porach, to się powinno.
Znałam też taką babę, która nawet jak miała gości, to herbaty im żałowała.. no comment. Oczywiście, nie wmuszałbym w nikogo obiadu , ale zapytałabym i wiadomo jeżeli ktoś zacząłby jeść i nie dokończył, to nie szkodzi, nie jestem taką jędzą -------- A to czy ktoś je mięso czy nie to jego sprawa dziewczyny Ja osobiście nie dałabym rady bez mięsa, daje mi paliwo, lubię ostro pojeść i najeść się , czasem do przejedzenia hehe, lubię mieć porządne 3 posiłki i nie oszczędzać sobie tego co lubię, lecz ja nie mam nic do osób, które mięsa nie jedzą
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 16:45 |
|
|
|
#63 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nieważne co przeżyłeś, gówno wiesz, bo nigdy nie byleś w ciąży ![]() Cytat:
Mówię nie, dzięki, nie lubie jabłek i oczywiście jest szok, bo JAK TO? Wszyscy lubia jablka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Udaje wielce oburzoną, że nikt się nie zachwyca moim szczeniakiem, bo przecież to takie slodkie stworzenie jest ![]() ![]() Miazga ![]() To nie dość, że dla bezpieczeństwa lepiej z domu nie wychodzić, to jeszcze urodzic się nie mozna |
|||||
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- A może zjesz xxx? (oczywiście to nic, że potrawa xxx stoi zaraz obok mnie i nie mam takiej wady wzroku, by jej nie zauważyć) - Nie, dziękuję... - Zjedz, nie utyjesz od tego/odchudzasz się?? Jesteś za szczupła, musisz jeść! No nie mogę. Jaaasne, przed chwilą zjadłam ogromny obiad a martwię się, by nie przytyć od jednego ogórka, logika babć FTW! |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak a potem się dziwić, że wyrastają osoby agresywne znęcające się nad słabszymi, podczas gdy sami byli wychowywani przez ludzi zupełnie pozbawionych empatii.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwią mnie ludzie, którzy bez uprzedzenia (lub z uprzedzeniem: Zaraz u Ciebie będę) potrafią przyjść w porze obiadowej i informują, że nie są po obiedzie. Nie gotuję nigdy więcej, niż potrzeba i denerwuje mnie takie coś, zwłaszcza, gdy wiem, że ta osoba oczekuje, że dostanie porcję. Czuję się wtedy niezręcznie. Sama mam zjeść obiad, skoro go już ugotowałam i dać tej osobie kanapkę lub ciasto i coś do picia? Wyjdę na niekulturalną Czy może lepiej głodować lub samemu też jeść kanapki, gdy w kuchni stoi gotowe jedzenie dla jednej osoby?
|
|
|
#67 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak ja przychodzę do mięsożerców w gości, to na obiad ZAWSZE dostaję jajko Nie wiem co by było gdyby do takich osób przyszła osoba będąca na diecie wegańskiej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Sama też nie jadła obiadu. Niemniej nadal uważam, że powinna zapytać. Są ludzie, którzy jedzą obiad , także... ![]() Ja nie wyobrażam sobie dnia bez trzech porządnych posiłków i obiadu ;P No i tym bardziej, że ona mieszka w innym mieście i trochę dojazdu do niej miałam. No , ale nic, każdy jest inny
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby do mnie przyszedł jakiś wegetarianin to bym musiała lecieć do sklepu po jakiś zestaw warzyw do kilku podstawowych rzeczy, które umiem zrobić bez mięsa [chocia my to jadamy jako dodatki do mięsa]. Znaczy, owszem, z przyjemnością bym poleciała i ugotowała, bo gotować lubię, ale to też zależy, czy wizyta by była zaplanowana czy nie... Bo gdyby taka nagła to jajko czasem jest szczytem możliwości...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#70 |
|
Pani Buka
|
ja nie spodziewam się, że ktoś mnie poczęstuje obiadem, nawet jeśli jestem u niego w takiej porze. jeśli zaproponuje, w porządku, jeśli nie, nie uważam tego za coś złego, zjem później w domu i tyle
![]() zgadzam się co do uciążliwego wciskania jedzenia - trudno wytłumaczyć, ze się po prostu czegoś nie lubi
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo sama nie jada, to nie pomyślała, że Ty zjesz...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#72 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
), ale czuję się niefajnie jak jestem u kogoś, a ten ktoś sobie nie zadał minimalnego trudu żeby przygotować coś dla mnie... Gdyby to jajko było od razu zrobione, spoko. Ale zazwyczaj je ludzie robią jak podczas nakładania obiadu przypomnę kolejny raz, że jestem wege.A czasem potem jeszcze próbują mi na deser dać galaretkę (oczywiście na żelatynie)
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie dziwią sie, ze mam wolne, w domu jestem a nie robię generalnych porządków w niedziele. Przecież to taki idealny, nudny dzień w sam raz na sprzątanie. Ale ja jestem nauczona ze niedziela to dzień na przyjemności, relaks i spotkania z przyjaciółmi i rodzina. Cytat:
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej , ja nie zapraszałabym nikogo na cały dzień , jeżeli nie miałabym obiadu. Po prostu źle bym się z tym czuła. Zawsze jak ktoś u mnie jest w porze obiadowej, to pytam czy dać obiad i zazwyczaj np przyjaciółka je u mnie Tak samo na odwrót jak jestem u psiapsióły, to zawsze w takich godzinach daje mi obiad , też ma takie zdanie jak ja. Teraz nie zamierzam już do nich tak jeździć, bo nie chce cały dzień głodować ![]() No , ale oczywiście każdy ma inne zdanie
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-31 o 18:02 |
|
|
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dawanie to potem dziecku? Liżmy podłogi w miejscach publicznych, to będziemy zdrowsi!
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat od ponad 10 lat jest wegetarianinem i wszyscy o tym dobrze wiedzą i pamiętają. Mało tego za punkt honoru stawiają sobie ugoszczenie go czymś odpowiednim
Pamiętam jak w rodzinie w ciągu chyba 3 lat było dużo ślubów i wesel i wszędzie, ale to absolutnie wszędzie dla niego i jego żony były zamówione posiłki wegetariańskie ( na moim dostali pierogi
|
#82 | |
|
Zakorzeniona
|
Jestem z TŻ-tem 5,5 roku, a jego rodzice nadal nie mogą sobie wpoić, że nie jem mięsa. Moja rodzina już przywykła i spoko. Od 5,5 roku powtarzam mamie TŻ-ta, że nie jem mięsa, bo nie lubię. A ona za każdym razem: "Schabowego zjesz?"
I oczywiście nieśmiertelny tekst, że "co ja jem". Jasne, poza mięsem nie ma nic więcej do jedzenia.---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Jego rodzeństwo brało już śluby, znają mnie dobrze, a zawsze dostawałam schabowego, którego nie byłam w stanie zjeść... Byłam pewna, że wszyscy goście muszą dostać to samo. Jeśli mają wybór i nie pomyśleli, żeby dać mi np. rybę, którą lubię, to...
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie wszędzie tak można, albo może nie nie wiedzieli, że można
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I kolejna rzecz z dzieciowych tematów : wrzeszczenie na dzieci i używanie przekleństw w miejscach publicznych. Tego nijak pojąć nie mogę: matka, wydawałoby się kobieta z klasą, puszcza dziecku taką wiązankę, że uszy więdną - bo dziecko chce czekoladę/batonik czy coś podobnego i nie chce zrozumieć odmowy. Dzieci fakt, bywają nieznośne, ale wyzwiskami nikt raczej sytuacji nie poprawi.
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniała mi sie wizyta u kuzynki
![]() - Chcesz kotleta? - Nie, dzieki, wiesz, że nie jem mięsa (+ spojrzenie hipogryfa-mordercy )- Eeee tam, raz zjesz nic sie nie stanie, nałoże ci!
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziwi/irytuje reakcja ludzi kiedy mówię że bardzo lubię czytać książki:
-No cooo tyyyy! mnie by się nie chciało! I ogólnie pogląd niektórych ludzi że jak ktoś lubi czytać książki to ''pewnie jest kujonem,nudziarzem,nie ma znajomych i z domu nie wychodzi dlatego książki czyta'' |
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

Do każdej rzeczy można by podpiąć jakąś formułkę:
)
. No i dzieciak się uczy, bo już raczej rozumie co się do niego mówi. Sytuacja nr 2. Za czasów, kiedy młody uczył się załatwiać do nocnika. Akurat było to latem, temperatura ponad 30 stopni, więc po ogrodzie latał bez majtek (jak chciał na nocnik to nie mógł sobie poradzić ze zdjęciem ich i często 'nie wyrabiał' z czasem). Wychodzi babcia na dwór: O jezusku, jakie to dziecko biedne, zimno ci pewnie kochaniutki. Weźcie ubierzcie to dziecko! Sytuacja nr 3. Młody chwilę przed obiadem, a jakieś słodkie przekąski jak np. biszkopt dostaje na podwieczorek. Mama już mu nakłada obiad, a tu przylatuje babcia z batonami, bo to dziecko głodne jest, niech sobie chociaż batonika zje. I to nic, że jak zobaczył tego batonika to już w ogóle nie chciał jeść obiadu tylko to słodkie 

tak a potem się dziwić, że wyrastają osoby agresywne znęcające się nad słabszymi, podczas gdy sami byli wychowywani przez ludzi zupełnie pozbawionych empatii.
Tak jakby mięso było jedynym dostępnym pokarmem
), ale czuję się niefajnie jak jestem u kogoś, a ten ktoś sobie nie zadał minimalnego trudu żeby przygotować coś dla mnie... Gdyby to jajko było od razu zrobione, spoko. Ale zazwyczaj je ludzie robią jak podczas nakładania obiadu przypomnę kolejny raz, że jestem wege.

. Aż musiałam zmienić stolik. Pomijając fakt, że wzięli małej pierogi, których ona nie chciała jeść, a frytki z mamusinego talerza wcinała, że aż miło...