Idące na Studium Kosmetyczne 2011 łączmy się! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 20:44   #61
Absentia17
Przyczajenie

Dot.: Idące na Studium Kosmetyczne 2011 łączmy się!

Z tego co Mi wiadomo ze szkoly Beauty Expert mozna naprzykal zrezygnowac kazdego semenstru i bedziesz ten semestr miala zaliczony i mozesz wrocic spowrotem kiedy chcesz wiec calkiem spoko
Absentia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 00:13   #62
Gosiek1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pysiula16 Pokaż wiadomość
Gosiek ja sie ucze w TEBie w Katowicach ;-) a opis Twoich kursów brzmi całkiem ok warto by było zapytać się osób, które ukończyły te kursy, czy zajęcia są ciekawe, itd. - ja tak zrobiłam, napisałam na nk do dziewczyn uczących się w mojej obecnej szkole i zapytałam o opinie, co mnie tylko utwierdziło w tym, że wybrałam dobrze :p Pozdrawiam
Hejka pysiula16, przepraszam, że dopiero odp, ale miałam trochę bieganiny załatwiając rzeczy związane ze szkołą. Decyzja zapadła i zdecydowałam się na tą Akademię Zdrowia w Bydgoszczy, widziałam sale w której będziemy się uczyć i wygląda całkiem przyzwoicie, także mam nadzieję, że będzie dobrze

Co do orientowania się to przejrzałam nk, ale niestety nic specjalnego zawarte tam nie było, natomiast co do wypytania się to nie mam tam konta (dokładnie to kiedyś miałam ale zlikwidowałam) więc kontakt z osobami odpada, wiem trochę ryzyk fizyk z mojej strony, ale dokonałam samodzielnej wnikliwej oceny szkół odwiedzając je i bacznie obserwując i wypytując o wszystko i mogę mieć tylko nadzieję, że wyciągnęłam dobre wnioski, ale to okaże się 17 września, bo wtedy mam pierwszy zjazd

Jeśli natomiast chodzi o kursy w tej placówce, to wszystko fajnie i kolorowo na stornach (oczywiście bez cenników...), ale niestety na miejscu dowiedziałam się jak słono będzie to kosztowało... I niestety piórka mi opadły(( Jeden kurs kosztuje ponad tysiąc złotych, na co mnie niestety nie stać, tym bardziej że chciałam podjąć dwa stąd kolejne moje pytanie, a raczej prośba o informacje na temat tego rocznego kierunku, którego chcesz się podjąć w TEBie. Byłam w TEBie w Bydgoszczy, także wiem jak to wygląda pod względem kosztów, więc bardziej chciałabym się zapytać Ciebie czy wybrałaś się i czy wiesz coś na temat ukończenia tego kierunku (egzamin, tytuł itp). Przepraszam najmocniej, że tak wykorzystuje, ale niesamowicie zależy mi na tym by zrobić coś związanego z wizażem i stylizacją i nie wydać przy tym bajońskich sum;/

Pozdrawiam serdecznie!!!!

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Little_Black_Dress_18 Pokaż wiadomość
Witam witam po dosyc długiej przerwie jestem obecnie w Gdańsku i wypoczywam
Maaslankaawitaj ja też byc może dołączę do tej szkoły ale jak mi TEB nie wypali... dowiem się 15 wrzesnia nie wiesz czy można sie u was dopisywac po rozpoczeciu?
Gosiek1987 fajnie się zapowiada ten Twój kurs jaka to szkoła?? Najbardziej mi się podoba ten dyplom po polsku i angielsku może byc przydatny gdybys chiała wyjechac z kraju
Hejka Little_Black_Dress_18,

szkoła zwie się Akademia Zdrowia i fajnie to brzmi, niestety na miejscu okazało się, że za jeden taki kurs zaśpiewali sobie ponad tysiąc złotych, więc kiszka totalna... (( Dyplomy w dwóch językach fajna sprawa, ale niestety nie mam możliwości przeznaczenia aż takiej dużej sumy za papierek...

Pozdrawiam serdecznie!
Gosiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 10:20   #63
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

eliza99 dzięki za wsparcie zobaczymy jak wyjdzie. Wiesz najgorsze jest to że czekasz i nie jesteś pewny czy to w ogóle wypali bo nie chcesz zostać na lodzie i mieć roku w plecy Chyba tak zrobie że jeszcze poczekam bo do was moge jakoś sie dopisać do 15...W sumie ja też nie chce robic potem ludziom problemu wiec poczekam Ja tam się bardzo cieszę, ze nie muszę wracać do LO codziennego wstawania i dzwonków bo to był koszmar.
Gosiek1987 no niestety tak to jest w tebie za wszystko trzeba płacić choć jak biorąc pod uwagę białystok to i tak tam nie jest najgorzej. U nas nawet nie ma takiej porządnej ale bezpłatnej szkoły kosmetycznej ani takiej poniżej 100 zł która naprawdę by przygotowała do zawodu a za tą którą znalazłaś ile będziesz opłacać?
Little_Black_Dress_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 10:53   #64
Gosiek1987
Przyczajenie

Cytat:
eliza99 dzięki za wsparcie zobaczymy jak wyjdzie. Wiesz najgorsze jest to że czekasz i nie jesteś pewny czy to w ogóle wypali bo nie chcesz zostać na lodzie i mieć roku w plecy Chyba tak zrobie że jeszcze poczekam bo do was moge jakoś sie dopisać do 15...W sumie ja też nie chce robic potem ludziom problemu wiec poczekam Ja tam się bardzo cieszę, ze nie muszę wracać do LO codziennego wstawania i dzwonków bo to był koszmar.
Gosiek1987 no niestety tak to jest w tebie za wszystko trzeba płacić choć jak biorąc pod uwagę białystok to i tak tam nie jest najgorzej. U nas nawet nie ma takiej porządnej ale bezpłatnej szkoły kosmetycznej ani takiej poniżej 100 zł która naprawdę by przygotowała do zawodu a za tą którą znalazłaś ile będziesz opłacać?
Little_Black_Dress_18 Szkoła którą wybrałam nazywa się Akademia Zdrowia i znajduje się w Bydgoszczy i z tego co pamiętam jeszcze w 4 innych polskich miastach, a płacić będę od przyszłego roku po 80zł miesięcznie przez 10 miesięcy za Technika Usług Kosmetycznych.

Pozdrawiam
Stary 2011-09-03, 12:04   #65
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

odczuwam pozytywną zazdrość hehe chyba sprawdzę w jakich miastach to jest...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Kurcze najbliżej mnie jest tylko wawa
Stary 2011-09-03, 12:37   #66
pysiula16
Raczkowanie

Gosiek co do tego mojego rocznego kierunku wizaż i stylizacja paznokci w TEBie - wiem, że żadnych egzaminów na koniec nie ma, po prostu w trakcie nauki są różne zaliczenia, na koniec mamy dostać dyplomy czy tam certyfikaty po polsku i po angielsku.. W sumie to chyba nic więcej nie wiem Zajęcia mi sie zaczynają pod koniec września/na początku października, płace 75zł miesięcznie (normalnie chyba kosztuje 150zł, ale że już sie ucze w tej szkole, to mam zniżkę), zajęcia w soboty i niedziele co dwa tygodnie Jak tylko mi sie zaczną zjazdy, to bd informować jak jest i czy sie opłaca podjąć naukę na tym kierunku
Ehh a już w poniedziałek zaczyna mi sie 3 semestr na techniku usług kosmetycznych.. A taaaak mnie rozleniwiły te wakacje :/
Pozdrawiam

pysiula16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 15:45   #67
eliza99
Przyczajenie

GG do eliza99

Little_Black_Dress_18 nie ma za co nie masz co sie martwic moim zdaniem,jak Ci nie wypali tamta to przeciez do 15 juz bedziesz na pewno poinformowana co do tej sprawy i zdarzysz z papierami na spokojnie nie ma co teraz robic zamieszania i zamartwiac,szkoda nerwow.
Swoja droga tez bym nie chciala wracac juz do liceum nawet idac do szkoly nie myslalam ze pojde na dzienne ,o nie !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 21:58   #68
Gosiek1987
Przyczajenie

Little_Black_Dress_18 oj tam, oj tam daj mi trochę czasu to Ci powiem czy możesz tą pozytywną zazdrość faktycznie odczuwać Jeśli chodzi o miasta to już piszę, są to: Bydgoszcz, Warszawa, Łódź, Kielce i Rzeszów.

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

pysiula16 byłabym BARDZO, BARDZO wdzięczna za wszelkie newsy, żałuję, że nie będę robić technika w TEBie, bo dużo dobrych rzeczy słyszałam, ale po zaocznym robieniu uzupełniających mgr najzwyczajniej nie mam już funduszy, bo w TEBie TUK to jednak 2lata płacenia, wprawdzie nie kolosalnie dużo, ale jednak płacenia;/

Ach wakacje... Szkoda że pogoda była kiepska, ale cóż nie można mieć wszystkiego Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę też chciałabym być na 3semestrze, ja zaczynam 17września, (tryb zaoczny) i trochę się boję czy podołam... No i jaka grupa się trafi, pewnie będę w niej dinozaurem;p

Pozdrawiam!
Stary 2011-09-05, 07:06   #69
mania00
Przyczajenie

Ja jestem MARTA i ide w tym roku na zaoczne studium kosmetyczne do Grudziądza
mania00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 22:48   #70
Gosiek1987
Przyczajenie

Witamy mania00!
Stary 2011-09-06, 06:21   #71
mania00
Przyczajenie

bardzo sie ciesze ze ide na ten kierunek czuje ze to jest właśnie to
Stary 2011-09-06, 17:15   #72
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Lubię, kiedy ludzie idą w kierunku który im sie podoba. Nie popieram bezmyślnej ludzkiej gonitwy za studiami, które nie spełniają ich oczekiwań lub zainteresowań. Pasja moim zdaniem jest potrzebna do wszystkiego. Znam ludzi, którzy są na kierunku z przypadku lub "bo nie wiedziałem/am czego chcę..." i chodzą non stop narzekając
Stary 2011-09-06, 23:35   #73
Gosiek1987
Przyczajenie

Popieram wypowiedź Little_Black_Dress_18, u mnie na studiach to połowa ludzi była z przypadku...

mania00 cieszymy się, że do Nas dołączyłaś, tu chyba same takie entuzjastki;p
A na jaką szkołę się zdecydowałaś jeśli wolno wiedzieć?

Pozdrawiam!
Stary 2011-09-07, 06:11   #74
mania00
Przyczajenie

Teb edukacja bo tylko taką mam w okolicy

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

ale mysle ze jak sie chce to wszedzie mozna sie nauczyć
Stary 2011-09-07, 09:49   #75
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mania00 Pokaż wiadomość
Teb edukacja bo tylko taką mam w okolicy

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

ale mysle ze jak sie chce to wszedzie mozna sie nauczyć
Mania ale TEB nie jest zły tzn w każdym mieście jest inaczej ale jeżeli chodzi o ogół naprawdę szkoła całkiem spoko Poza tym to prawda co powiedziałaś. Przytoczę moją historie malutką otóż idąc do liceum mogłam iść do naprawdę dobrego liceum bez rekrutacji bo pozwalała mi na to klasa w której byłam. Jestem stety lub nie bardzo zbuntowana nie miałam ochoty na wyścig szczurów i poszłam do szkoły naprawdę niczym się nie wyróżniającej dla własnego spokoju. I co? Bardzo dobrze zdałam maturę, poznałam koleżanki myślę że nawet na całe życie i jestem w miarę zadowolona. To w miarę z tego powodu ze ludzie tam byli tacy sobie ale jeżeli chodzi o naukę nie ma co narzekać
Stary 2011-09-07, 18:42   #76
eliza99
Przyczajenie

GG do eliza99

Ja rowniez witam kolezanke im nas wiecej tym lepiej ,wieksze wsparcie, bo ja powiem szczerze ze juz czuje ta presje szkoly

Edytowane przez eliza99
Czas edycji: 2011-09-07 o 18:44
eliza99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 20:58   #77
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza99 Pokaż wiadomość
Ja rowniez witam kolezanke im nas wiecej tym lepiej ,wieksze wsparcie, bo ja powiem szczerze ze juz czuje ta presje szkoly
eliza99 o jakiej presji mówisz?? Że sobie nie poradzisz??
Stary 2011-09-08, 07:46   #78
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Jestem po pierwszym zjeździe i jestem zachwycona. 2 dni zajęć zarówno teoretycznych jak i praktycznych. Umiem już wykonywać parę rzeczy, oraz mam zapowiedziane dwa testy na najbliższy zjazd. Wiec na pewno nie można tego nazwać olewactwem. Do tego szykuje nam się wizyta na targach kosmetycznych.
Stary 2011-09-08, 09:18   #79
eliza99
Przyczajenie

GG do eliza99

Little_Black_Dress_18 nie o takiej presji mowie tylko o tym ze juz niedlugo zaczyna sie szkola i ze bardziej sie to odczuwa bo do tej pory nie mialam takiego uczucia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 11:25   #80
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Red Lipstick wow no to fajosko ja też chce! Weź mnie do torby pojadę z Tobą a do jakiej szkoły poszłaś powtórz jeśli możesz? I powiedz co ciekawego miałaś na 1 zjeździe??
eliza99 aa o tym mówisz ja w sumie troche sie boje że sobie nie poradzę, wiem takie głupie gadanie ale naszła mnie taka refleksja. Mimo wszystko nie mogę się doczekać już chodzenia na TUK
Stary 2011-09-08, 13:05   #81
pysiula16
Raczkowanie

Cytat:
Red Lipstick wow no to fajosko ja też chce! Weź mnie do torby pojadę z Tobą a do jakiej szkoły poszłaś powtórz jeśli możesz? I powiedz co ciekawego miałaś na 1 zjeździe??
eliza99 aa o tym mówisz ja w sumie troche sie boje że sobie nie poradzę, wiem takie głupie gadanie ale naszła mnie taka refleksja. Mimo wszystko nie mogę się doczekać już chodzenia na TUK

Ja mogę Cię wziąć do torby na moje dzisiejsze zajęcia (na 16), popieszcze Cię prądami

Nie masz się co bać, że sobie nie poradzisz - widać, że ciągnie Cię na ten kierunek, także pewnie będziesz bardzo dobrą uczennicą

Ja znowu mam stresa przed egzaminem zawodowym - to już w czerwcu.. Wczoraj przeglądałam sobie arkusze egzam. i szczerze mówiąc I. części z teoretycznego bym nie zdała:p II część banalna

Edytowane przez pysiula16
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:33
pysiula16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 22:10   #82
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysiula16 Pokaż wiadomość
Ja mogę Cię wziąć do torby na moje dzisiejsze zajęcia (na 16), popieszcze Cię prądami

Nie masz się co bać, że sobie nie poradzisz - widać, że ciągnie Cię na ten kierunek, także pewnie będziesz bardzo dobrą uczennicą

Ja znowu mam stresa przed egzaminem zawodowym - to już w czerwcu.. Wczoraj przeglądałam sobie arkusze egzam. i szczerze mówiąc I. części z teoretycznego bym nie zdała:p II część banalna
a prądu to ja sie jak ognia boje za mną prąd nie przepada i mam z nim złe doświadczenia... wiec za to podziękuję hehe słodzisz mi no zobaczymy jak to będzie wiadomo strach przed nieznanym zawsze jest
Stary 2011-09-08, 22:22   #83
Maliniarka
Zakorzenienie

witam się
też zaczynam TEB TUK (zaocznie, 130 zł miesięcznie, zjazdy w sobotę i niedzielę co 2 tyg, ale to różnie ponoć może wypadać, 4 semestry, na razie czekam na listowne zawiadomienie o pierwszym zjeździe)

w międzyczasie robię w tym roku licencjat dziennie z ang., a potem pewnie jeszcze zrobię 2 semsetry wizażu i stylizacji paznokci taki jest plan, ale co będzie to się zobaczy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 08:32   #84
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Witaj Maliniarko a skąd Ty jesteś?? ja na zaocznych w TEB będę płaciła 170 zł mies.
Stary 2011-09-09, 08:36   #85
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok, nie ma problemu. Jestem z cosinusa. Miałam zabiegi pielęgnacyjne na dłonie, parafina, masaż, peeling i wstęp do manicuru. Nie mogę doczekać się kolejnych zajęć!
Stary 2011-09-09, 09:17   #86
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Maliniarko a skąd Ty jesteś?? ja na zaocznych w TEB będę płaciła 170 zł mies.
Zamość
ale w umowie mam, że w razie rezygnacji czesne wynosi 275(plus wpisowe 150), a to jest promocyjne
Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Ok, nie ma problemu. Jestem z cosinusa. Miałam zabiegi pielęgnacyjne na dłonie, parafina, masaż, peeling i wstęp do manicuru. Nie mogę doczekać się kolejnych zajęć!
opowiedz coś więcej
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-09, 10:07   #87
Little_Black_Dress_18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Zamość
ale w umowie mam, że w razie rezygnacji czesne wynosi 275(plus wpisowe 150), a to jest promocyjne

opowiedz coś więcej
Wiem moje też jest promocyjne i też mam w umowie to samo co ty
Stary 2011-09-09, 10:36   #88
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem moje też jest promocyjne i też mam w umowie to samo co ty
może miasta same sobie ustalają... u mnie było dużo chętnych ponoć, może dlatego?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-10, 13:52   #89
Lovely x3
Rozeznanie

GG do Lovely x3

...no a ja wybieram się do Cosinusa
semestr rozpoczyna się 24 września
wiec jeszcze mam troszkę wakacji
Stary 2011-09-13, 18:33   #90
eliza99
Przyczajenie

GG do eliza99

Dziewczyny ja z takim pytaniem..moze glupie ale coz kto pyta nie bladzi trzeba miec jakies zeszyty w 1 dzien szkoly ? i czy trzeba miec do kazdego przedmiotu oddzielny ? bo nie wiem jak sprawa wyglada..

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości