Opole 2005 :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-12, 13:50   #61
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez Shandusia
słuchałam wywiad z Monika i mówiła,ze makijaż zawsze robi sama
Widać
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-12, 17:08   #62
aga01
Zakorzenienie

Dot.: Opole 2005 :)

Fakt, że gdyby Mezo nie śpiewał z Kasią to ta piosenka byłaby taka sobie... :/ Dziewczyna ma świetny głos... Brodka też śpiewa dobrze... Dopiero zaczyna więc ja jej wybaczam te niedociągnięcia w spiewaniu na żywo... Ale znieść nie mogłam występu Sistars... A Gawilński to dopiero fałszował, a jakie ma doświadczenie na scenie!
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-17, 17:01   #63
inga0
Przyczajenie

A mnie się baaaardzo podobał zespół Kind of Blue z utworem Pocałuj mnie. Obiektywnie rzecz biorąc wokalistkę mają atrakcyją wizualnie ( to chyba właściwe określenie na tej stronce ) Może dlatego moje drogie Panie ( szczególnie tu widać nerwy lexie) obraziłyście się tak strasznie za jej wygląd i wykonanie utworu????????? Taka nienawiść bierze się z zazdrości, powie to każdy psycholog.
I jeszcze jedno. A wiecie że mężczyźni , szczególnie Ci heteroseksualni są zachwyceni utworem Pocałuj mnie ?
Jestem naprawdę obiektywna.
Toronto i Sz. Wydra też byli super ; )
inga0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-17, 19:11   #64
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez inga0
A mnie się baaaardzo podobał zespół Kind of Blue z utworem Pocałuj mnie. Obiektywnie rzecz biorąc wokalistkę mają atrakcyją wizualnie ( to chyba właściwe określenie na tej stronce ) Może dlatego moje drogie Panie ( szczególnie tu widać nerwy lexie) obraziłyście się tak strasznie za jej wygląd i wykonanie utworu????????? Taka nienawiść bierze się z zazdrości, powie to każdy psycholog.
I jeszcze jedno. A wiecie że mężczyźni , szczególnie Ci heteroseksualni są zachwyceni utworem Pocałuj mnie ?
Jestem naprawdę obiektywna.
Toronto i Sz. Wydra też byli super ; )
A czy ja gdzieś powiedziałam, ze ja ich nienawidze? Po prostu piosenka była moim zdaniem beznadziejna i tyle...

Co do zazdrości o urodę wokalistki ( ) to ja nie patrzyłam na nią i nawet nie wiem jak wyglądała - bo telewizor sobie grał, ja słuchałam, a jednocześnie w necie buszowałam. Dodam, ze przy kompie siedze tyłem do telewizora.

Swoją drogą, dlaczego ile razy komuś się coś nie spodoba, zaraz znajduje sie "obronca" , który tłumaczy negatywny idbiór np piosenki jakimiś kompleksami? Nie może mi sie po prostu nie podobac? I jeszcze "każdy psycholog" by uznał, że jesteśmy zazdrosne o wyglad wokalistki...

No i jeszcze słówko o mężczyznach heteroseksualnych (podkreślam, zeby nie było wątpliwości ) - może oni nie zachwycają się utworem , tylko tą wspaniała urodą wokalistki?? (w tym względzie muszę uwierzyć indze na słowo )

No, ogólnie rzecz biorąc ten post mnie ubawił...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 13:03   #65
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lexie
A czy ja gdzieś powiedziałam, ze ja ich nienawidze? Po prostu piosenka była moim zdaniem beznadziejna i tyle...

Co do zazdrości o urodę wokalistki ( ) to ja nie patrzyłam na nią i nawet nie wiem jak wyglądała - bo telewizor sobie grał, ja słuchałam, a jednocześnie w necie buszowałam. Dodam, ze przy kompie siedze tyłem do telewizora.

Swoją drogą, dlaczego ile razy komuś się coś nie spodoba, zaraz znajduje sie "obronca" , który tłumaczy negatywny idbiór np piosenki jakimiś kompleksami? Nie może mi sie po prostu nie podobac? I jeszcze "każdy psycholog" by uznał, że jesteśmy zazdrosne o wyglad wokalistki...

No i jeszcze słówko o mężczyznach heteroseksualnych (podkreślam, zeby nie było wątpliwości ) - może oni nie zachwycają się utworem , tylko tą wspaniała urodą wokalistki?? (w tym względzie muszę uwierzyć indze na słowo )

No, ogólnie rzecz biorąc ten post mnie ubawił...
A no właśnie! Mnie też bardzo podobała się piosenka Pocałuj mnie Kind Of Blue. Ta Pani co się trzęsie z nienawisci do tego utworu musi być kompletnie pozbawiona słuchu muzycznego.Nareszcie pojawił się talent z prawdziwego zdarzenia i nie mogę się doczekać płyty tego zespołu!
es123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 13:09   #66
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez es123
A no właśnie! Mnie też bardzo podobała się piosenka Pocałuj mnie Kind Of Blue. Ta Pani co się trzęsie z nienawisci do tego utworu musi być kompletnie pozbawiona słuchu muzycznego.Nareszcie pojawił się talent z prawdziwego zdarzenia i nie mogę się doczekać płyty tego zespołu!
Lexie się ona własnie nie podobała [piosenka]. Ech, nevermind
Stary 2005-06-19, 13:21   #67
maddlen
Raczkowanie

GG do maddlen

Cytat:
Napisane przez es123
hehe zacznijmy od tego że pojęcie talent to pojęcie względne. Ile ludzi tyle gustów i nie masz prawa mówić o lexie że nie ma słuchu. Skąd masz takie informacje? Nevermind, tak czy siak o gustach się nie powinno rozmawiać (oczywiście i tak każdy łamie tę zasadę ale to inna sprawa )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-19, 14:14   #68
es123
Przyczajenie

Przede wszystkim talent to nie jest kwestia gustu!!!! Jasne, że są gusta i gusciki, ale istnieją pewne obiektywne cechy pomagające oddzielić ziarno od plewu. Mnie osobiście drażni niski poziom kultury Polaków, ignorancja, brak rozeznania , lenistwo umysłowe. Ludzie słuchają rzeczy niskich lotów i jeśli mają kontakt z czymś innym, na dobrym poziomie, nie potrafią się do tego odnieść i wolą z góry skrytykować. Smutne : (
Stary 2005-06-19, 14:37   #69
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maddlen
hehe zacznijmy od tego że pojęcie talent to pojęcie względne. Ile ludzi tyle gustów i nie masz prawa mówić o lexie że nie ma słuchu. Skąd masz takie informacje? Nevermind, tak czy siak o gustach się nie powinno rozmawiać (oczywiście i tak każdy łamie tę zasadę ale to inna sprawa )
Uzupełniając- talent to na szczęście nie jest pojęcie względne, ale na pewno, żeby dostrzec talent, trzeba mieć pewien zasób wiedzy (niestety słuchając zetki , rmf-u , czy eski i oglądając vivę, wiedzy pozwalającej prawidłowo odnieść się do pewnych zjawisk na naszym rynku się nie zdobędzie)
Stary 2005-06-19, 14:38   #70
Lovisa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez es123
Przede wszystkim talent to nie jest kwestia gustu!!!! Jasne, że są gusta i gusciki, ale istnieją pewne obiektywne cechy pomagające oddzielić ziarno od plewu. Mnie osobiście drażni niski poziom kultury Polaków, ignorancja, brak rozeznania , lenistwo umysłowe. Ludzie słuchają rzeczy niskich lotów i jeśli mają kontakt z czymś innym, na dobrym poziomie, nie potrafią się do tego odnieść i wolą z góry skrytykować. Smutne : (
Bez sensu. Nie wszystkim podoba się to samo i zakładanie, że tylko to co Ty uwazasz za dobre i na wysokim poziomie, jest takie w istocie, jest złym założeniem. Smutne jest to, że ktoś nie może sie pogodzić z krytyką czegoś, co uwaza za słuszne. To chyba logiczne, że jak nie podoba mi sie piosenka, to ją krytykuję i wcale nie z góry [ani nie z dołu], tylko po prostu, bo takie jest moje subiektywne odczucie. Ja też, tak jak Lexie i inne dziewczyny nie lubię tej piosenki zepsołu Kind of blue i koniec. Oczywiście bede ja krytykować, bo mam do tego prawo Jak mawiał Einstein "Wszystko jest względne", więc chyba również poczucie estetyki.
Stary 2005-06-19, 14:43   #71
ann_angel
Rozeznanie

jedyne co moge powiedziec w przypadku kind of blue to 'ale to juz bylo' i slyszalam chyba ze 3000 podobnych piosenek tyle ze w lepszym wykonaniu...faktycznie pani Lidia jest bardzo atrakcyjna kobieta ale to chyba jest bardziej potrzebne na wybiegu niz na estradzie?
a no i do wiadomosci es123 muzyka to moj konik [czyt: hobby] i raczej nie snulabym pochopnych wnioskow na temat czyjejs wiedzy muzycznej...
ann_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 14:46   #72
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Bez sensu. Nie wszystkim podoba się to samo i zakładanie, że tylko to co Ty uwazasz za dobre i na wysokim poziomie, jest takie w istocie, jest złym założeniem. Smutne jest to, że ktoś nie może sie pogodzić z krytyką czegoś, co uwaza za słuszne. To chyba logiczne, że jak nie podoba mi sie piosenka, to ją krytykuję i wcale nie z góry [ani nie z dołu], tylko po prostu, bo takie jest moje subiektywne odczucie. Ja też, tak jak Lexie i inne dziewczyny nie lubię tej piosenki zepsołu Kind of blue i koniec. Oczywiście bede ja krytykować, bo mam do tego prawo Jak mawiał Einstein "Wszystko jest względne", więc chyba również poczucie estetyki.
No pewnie, że żyjemy w wolnym kraju i możemy sobie krytykować ile wlezie!
Nie uważam, że jestem wyrocznią i wszystko co mówię to święta prawda, ja tylko sygnalizuję, że warto się czasem zastanowić, czy nie walimy głupot (bo naprawdę nie rozumiem jak może podobać się Marysia Sadowska..., której talentu Bozia na pewno poskapiła , a piosenka brzmi jak z końca lat 80-tych, początku 90-tych)
Stary 2005-06-19, 14:48   #73
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ann_angel
jedyne co moge powiedziec w przypadku kind of blue to 'ale to juz bylo' i slyszalam chyba ze 3000 podobnych piosenek tyle ze w lepszym wykonaniu...faktycznie pani Lidia jest bardzo atrakcyjna kobieta ale to chyba jest bardziej potrzebne na wybiegu niz na estradzie?
a no i do wiadomosci es123 muzyka to moj konik [czyt: hobby] i raczej nie snulabym pochopnych wnioskow na temat czyjejs wiedzy muzycznej...
No to skoro tak świetnie się poruszasz w muzyce, to powinnaś dostrzec, że utwór Moniki Brodki i Meza to plagiaty.
Stary 2005-06-19, 14:51   #74
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ann_angel
Lepsze wykonanie? a co to znaczy???? Bo jeśli chodzi o wykonanie tego utworu, no to chylę czoła przed tą wokalistką. Może dwie Panie w tym kraju byłyby w stanie wyspiewać dzwięki, które w utworze się pojawiają.
Stary 2005-06-19, 14:51   #75
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez es123
No to skoro tak świetnie się poruszasz w muzyce, to powinnaś dostrzec, że utwór Moniki Brodki i Meza to plagiaty.
to chyba powinnas uświadomić też organizatorów festiwalu w Opolu, bo jakims cudem przeoczyli ten fakt hmm, jak to mozliwe..?
Stary 2005-06-19, 14:53   #76
ann_angel
Rozeznanie

a skoro ty sie tak swietnie poruszasz w muzyce to powinnas zauwazyc ze Marysia Sadowska jest swietna, doswiadczona wokalistka ktora ma na swoim koncie wiele bardzo ciekawych nagran
Stary 2005-06-19, 14:56   #77
es123
Przyczajenie

[QUOTE=Lovisa] to chyba powinnas uświadomić też organizatorów festiwalu w Opolu, bo jakims cudem przeoczyli ten fakt hmm, jak to mozliwe..? [/QUOTE

Z bardzo wiarygodnych źródeł wiem, że dzieją się tam rzeczy niemozliwe : )
Mnie tam nie przeszkadza, że to są plagiaty...Utwór Brodki jest bardzo przyjemny. Na czymś Polacy muszą się uczyć. Może za 100 lat będziemy na jakimś przyzwoitym poziomie.
Stary 2005-06-19, 14:57   #78
ann_angel
Rozeznanie

alez nikt Ci nie kaze byc Polka/Polakiem...
Stary 2005-06-19, 14:59   #79
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ann_angel
a skoro ty sie tak swietnie poruszasz w muzyce to powinnas zauwazyc ze Marysia Sadowska jest swietna, doswiadczona wokalistka ktora ma na swoim koncie wiele bardzo ciekawych nagran
Marysia na pewno jest przesympatyczną, ciepłą i wrazliwą dziewczyną, ale śpiewa bardzo, bardzo przeciętnie.
Stary 2005-06-19, 15:00   #80
Lovisa
Zakorzenienie

Na szczęście jestem w tej komfortowej sytuacji, że polska muzyka mnie nie interesuje, gdyż gatunek muzyczny, którego słucham, jest w naszych mediach skutecznie i od wielu lat pomijany, a polscy twórcy tego gatunku, nawet jesli na poziomie, nie maja okazji pokazania swych umiejętności szerszemu gronu. Poza tym Manson jest tylko jeden, oby nigdy się nie zhańbił, śpiewając w Opolu
Stary 2005-06-19, 15:02   #81
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ann_angel
alez nikt Ci nie kaze byc Polka/Polakiem...
Jak to nie każe?! Nie mam problemów z tym, że tutaj mieszkam, nawet miesza mi się tutaj bardzo bobrze. Widzę jednak plusy i minusy Polaków rodaków.
Stary 2005-06-19, 15:06   #82
ann_angel
Rozeznanie

rozumiem...
przychylam sie tez do Lovisy ktora nie slucha muzki znad Wisly bo wlasciwie nie ma czego...Ci co byli dobrzy pouciekali i nagrywaja za granica...moze i dobrze, i dla nich i dla nas...tak czy inaczej mam nadzieje ze kiedys u nas tez sie polepszy i patrzac na polke w sklepie muzycznym z polskimi artystami bedzie chcialo sie wziac wiecej niz 2 plyty...
pozdrawiam
Stary 2005-06-19, 15:13   #83
es123
Przyczajenie

[QUOTE=ann_angel]rozumiem...
przychylam sie tez do Lovisy ktora nie slucha muzki znad Wisly bo wlasciwie nie ma czego...Ci co byli dobrzy pouciekali i nagrywaja za granica...moze i dobrze, i dla nich i dla nas...tak czy inaczej mam nadzieje ze kiedys u nas tez sie polepszy i patrzac na polke w sklepie muzycznym z polskimi artystami bedzie chcialo sie wziac wiecej niz 2 plyty...
pozdrawiam[/QUOTE

Podzielam twoje zdanie. Między innymi dlatego spodobał mi się Kind Of Blue, bo nie brzmi jak większość polskich produkcji.
Poznałam więcej ich utworów (są na stronie tego zespołu). Powalił mnie Morning Light i Strange.
Pozdrawiam!
Stary 2005-06-19, 16:08   #84
marta8
Raczkowanie

Powiem wam jedno,
trzeciego dnia kobieta (wyglądała strasznie) wykonywała utwór Czesława Niemena " Dziwny Jest Ten Świat". Mam do Niemena wielki szacunek za to co tworzył. Ta pani jednym słowem skopała ten numer!!!!! Az nie miło było słuchać!!!! Za to Raz Dwa Trzy bardzo ładnie się zaprezętowali
marta8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 16:25   #85
es123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta8
Powiem wam jedno,
trzeciego dnia kobieta (wyglądała strasznie) wykonywała utwór Czesława Niemena " Dziwny Jest Ten Świat". Mam do Niemena wielki szacunek za to co tworzył. Ta pani jednym słowem skopała ten numer!!!!! Az nie miło było słuchać!!!! Za to Raz Dwa Trzy bardzo ładnie się zaprezętowali
Coś w tym jest..., zdaje się, że wykonywała go jakaś genialna polska wokalistka jazzowa. Najlepiej jej nie wyszedł ten utwór ; )
Stary 2005-06-19, 18:32   #86
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ależ czekaj sobie na te płyte, skoro Ci się podoba. Rozumiem, że lubisz ich piosenki. W porzadku. Tylko nie dorabiajcie sobie jakiejś ideologii do tego, że napisałam, że mi sie nie podobało i już.
Ja sie "trzese z nienawiści"? Chyba kochana nie znasz znaczenia słowa nienawiśc... Ja tej pani naprawe dobrze zycze, samych radości w życiu itp Tylko nie chciałabym usłyszeć innych piosenek w jej wykonaniu. I tyle. NIE PODOBA MI SIE i mam do tego prawo.
Piosenka była moim zdaniem banalna. Nie czepiam się tu głosu wokalistki. Natomiast tekst, temat były takie jak tysięcy piosenek nagrywanych od lat. Nuuuda i tyle. Nie mogłam słuchać tego tekstu, taki był... no, bzdurny. Śpiewanie o niczym tak naprawde. (oczywiscie to moja opinia i nie zamierzam sie wdawć w dyskusję z kimś, kto uznał to dzieło za głebokie)
Stary 2005-06-19, 18:40   #87
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez es123
A skąd Ty możesz wiedzieć czego ja słucham? Skad od razu posadzenia o ignorancje? Nie tylko mnie, bo przecież nie jestem jedyną osobą, której sie nie podobało.
Na tej samej podstawie - czyli przeczytania Twojej wypowiedzi tutaj - mogłabym uznać: "co za ignorantka, jak mogło się jej podobać? Na pewno nigdy nie słuchała czegoś ambitnego."
Dla mnie ambitna piosenka to nie tylko głos wokalistki, ale tez dobry temat piosenki, tekst - coś, co nie jest do bólu banalne i przewidywalne. A tu juz po tytule można sie domyśleć jak utwór będzie wyglądał.

Nie podoba mi sie podejście "ja wiem co jest dobre, więc słuchajcie co mówie i przyznajcie mi racje - bo sie nie znacie"
Stary 2005-06-19, 18:52   #88
natii4
Zakorzenienie

Mi się to bardzo podoba-jakiś wątek,gdzie na początku się udzielam,potem idę,bo co można więcej na skrobać,wątek nadal żywy,wchodzę z zainteresowanie i co widzę.WOJNA nie no-jesteśmy mistrzyniami jak przemienić banalny temat w wojnę nerwów.

Co do plagiatu-proponuję najpierw poczytać czym jest plagiat w słowniku,a potem dopiero używać takich trudnych słów

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-19, 18:59   #89
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez natii4
Co do plagiatu-proponuję najpierw poczytać czym jest plagiat w słowniku,a potem dopiero używać takich trudnych słów
Właśnie jestem ciekawa co to za sensacje z tym plagiatem

A co do reszty - to w gruncie rzeczy, tak samo jak pierwszy post "obrończy" bawi mnie to nieco. No bo zdaje się, że es123 usiłuje mi wmówić, że tak naprawde musiało mi sie podobać (no bo przecież to TALENT , więc nie może się nie podobać) Jak w Ferdydurke - pamiętajcie, że Słowacki wielkim poetą był!
Stary 2005-06-19, 19:02   #90
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Właśnie jestem ciekawa co to za sensacje z tym plagiatem

A co do reszty - to w gruncie rzeczy, tak samo jak pierwszy post "obrończy" bawi mnie to nieco. No bo zdaje się, że es123 usiłuje mi wmówić, że tak naprawde musiało mi sie podobać (no bo przecież to TALENT , więc nie może się nie podobać) Jak w Ferdydurke - pamiętajcie, że Słowacki wielkim poetą był!

Patrząc na posty es123 to ona udziela się tylko tu

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości