![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opole 2005 :)
Fakt, że gdyby Mezo nie śpiewał z Kasią to ta piosenka byłaby taka sobie... :/ Dziewczyna ma świetny głos... Brodka też śpiewa dobrze... Dopiero zaczyna więc ja jej wybaczam te niedociągnięcia w spiewaniu na żywo... Ale znieść nie mogłam występu Sistars... A Gawilński to dopiero fałszował, a jakie ma doświadczenie na scenie!
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
A mnie się baaaardzo podobał zespół Kind of Blue z utworem Pocałuj mnie. Obiektywnie rzecz biorąc wokalistkę mają atrakcyją wizualnie ( to chyba właściwe określenie na tej stronce ) Może dlatego moje drogie Panie ( szczególnie tu widać nerwy lexie) obraziłyście się tak strasznie za jej wygląd i wykonanie utworu?????????
![]() I jeszcze jedno. A wiecie że mężczyźni , szczególnie Ci heteroseksualni są zachwyceni utworem Pocałuj mnie ? Jestem naprawdę obiektywna. Toronto i Sz. Wydra też byli super ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Co do zazdrości o urodę wokalistki ( ![]() Swoją drogą, dlaczego ile razy komuś się coś nie spodoba, zaraz znajduje sie "obronca" , który tłumaczy negatywny idbiór np piosenki jakimiś kompleksami? Nie może mi sie po prostu nie podobac? I jeszcze "każdy psycholog" by uznał, że jesteśmy zazdrosne o wyglad wokalistki... ![]() ![]() No i jeszcze słówko o mężczyznach heteroseksualnych (podkreślam, zeby nie było wątpliwości ![]() ![]() No, ogólnie rzecz biorąc ten post mnie ubawił... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim talent to nie jest kwestia gustu!!!! Jasne, że są gusta i gusciki, ale istnieją pewne obiektywne cechy pomagające oddzielić ziarno od plewu. Mnie osobiście drażni niski poziom kultury Polaków, ignorancja, brak rozeznania , lenistwo umysłowe. Ludzie słuchają rzeczy niskich lotów i jeśli mają kontakt z czymś innym, na dobrym poziomie, nie potrafią się do tego odnieść i wolą z góry skrytykować. Smutne : (
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
jedyne co moge powiedziec w przypadku kind of blue to 'ale to juz bylo' i slyszalam chyba ze 3000 podobnych piosenek tyle ze w lepszym wykonaniu...faktycznie pani Lidia jest bardzo atrakcyjna kobieta ale to chyba jest bardziej potrzebne na wybiegu niz na estradzie?
a no i do wiadomosci es123 muzyka to moj konik [czyt: hobby] i raczej nie snulabym pochopnych wnioskow na temat czyjejs wiedzy muzycznej... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie uważam, że jestem wyrocznią i wszystko co mówię to święta prawda, ja tylko sygnalizuję, że warto się czasem zastanowić, czy nie walimy głupot (bo naprawdę nie rozumiem jak może podobać się Marysia Sadowska..., której talentu Bozia na pewno poskapiła , a piosenka brzmi jak z końca lat 80-tych, początku 90-tych) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
a skoro ty sie tak swietnie poruszasz w muzyce to powinnas zauwazyc ze Marysia Sadowska jest swietna, doswiadczona wokalistka ktora ma na swoim koncie wiele bardzo ciekawych nagran
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Lovisa]
![]() ![]() ![]() Z bardzo wiarygodnych źródeł wiem, że dzieją się tam rzeczy niemozliwe : ) Mnie tam nie przeszkadza, że to są plagiaty...Utwór Brodki jest bardzo przyjemny. Na czymś Polacy muszą się uczyć. Może za 100 lat będziemy na jakimś przyzwoitym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
alez nikt Ci nie kaze byc Polka/Polakiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na szczęście jestem w tej komfortowej sytuacji, że polska muzyka mnie nie interesuje, gdyż gatunek muzyczny, którego słucham, jest w naszych mediach skutecznie i od wielu lat pomijany, a polscy twórcy tego gatunku, nawet jesli na poziomie, nie maja okazji pokazania swych umiejętności szerszemu gronu. Poza tym Manson jest tylko jeden, oby nigdy się nie zhańbił, śpiewając w Opolu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
rozumiem...
przychylam sie tez do Lovisy ktora nie slucha muzki znad Wisly bo wlasciwie nie ma czego...Ci co byli dobrzy pouciekali i nagrywaja za granica...moze i dobrze, i dla nich i dla nas...tak czy inaczej mam nadzieje ze kiedys u nas tez sie polepszy i patrzac na polke w sklepie muzycznym z polskimi artystami bedzie chcialo sie wziac wiecej niz 2 plyty... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=ann_angel]rozumiem...
przychylam sie tez do Lovisy ktora nie slucha muzki znad Wisly bo wlasciwie nie ma czego...Ci co byli dobrzy pouciekali i nagrywaja za granica...moze i dobrze, i dla nich i dla nas...tak czy inaczej mam nadzieje ze kiedys u nas tez sie polepszy i patrzac na polke w sklepie muzycznym z polskimi artystami bedzie chcialo sie wziac wiecej niz 2 plyty... pozdrawiam[/QUOTE Podzielam twoje zdanie. Między innymi dlatego spodobał mi się Kind Of Blue, bo nie brzmi jak większość polskich produkcji. Poznałam więcej ich utworów (są na stronie tego zespołu). Powalił mnie Morning Light i Strange. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Powiem wam jedno,
trzeciego dnia kobieta (wyglądała strasznie) wykonywała utwór Czesława Niemena " Dziwny Jest Ten Świat". Mam do Niemena wielki szacunek za to co tworzył. Ta pani jednym słowem skopała ten numer!!!!! Az nie miło było słuchać!!!! Za to Raz Dwa Trzy bardzo ładnie się zaprezętowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ależ czekaj sobie na te płyte, skoro Ci się podoba. Rozumiem, że lubisz ich piosenki. W porzadku. Tylko nie dorabiajcie sobie jakiejś ideologii do tego, że napisałam, że mi sie nie podobało i już.
Ja sie "trzese z nienawiści"? Chyba kochana nie znasz znaczenia słowa nienawiśc... Ja tej pani naprawe dobrze zycze, samych radości w życiu itp ![]() Piosenka była moim zdaniem banalna. Nie czepiam się tu głosu wokalistki. Natomiast tekst, temat były takie jak tysięcy piosenek nagrywanych od lat. Nuuuda i tyle. Nie mogłam słuchać tego tekstu, taki był... no, bzdurny. Śpiewanie o niczym tak naprawde. (oczywiscie to moja opinia i nie zamierzam sie wdawć w dyskusję z kimś, kto uznał to dzieło za głebokie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Na tej samej podstawie - czyli przeczytania Twojej wypowiedzi tutaj - mogłabym uznać: "co za ignorantka, jak mogło się jej podobać? Na pewno nigdy nie słuchała czegoś ambitnego." Dla mnie ambitna piosenka to nie tylko głos wokalistki, ale tez dobry temat piosenki, tekst - coś, co nie jest do bólu banalne i przewidywalne. A tu juz po tytule można sie domyśleć jak utwór będzie wyglądał. Nie podoba mi sie podejście "ja wiem co jest dobre, więc słuchajcie co mówie i przyznajcie mi racje - bo sie nie znacie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
![]() Co do plagiatu-proponuję najpierw poczytać czym jest plagiat w słowniku,a potem dopiero używać takich trudnych słów ![]()
![]() |
#89 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A co do reszty - to w gruncie rzeczy, tak samo jak pierwszy post "obrończy" bawi mnie to nieco. No bo zdaje się, że es123 usiłuje mi wmówić, że tak naprawde musiało mi sie podobać (no bo przecież to TALENT ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrząc na posty es123 to ona udziela się tylko tu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.