|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
|
|
|
|
#62 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
Cytat:
. Jesteś już 3 mamusią, która na naszym wątku spodziewa się drugiego maleństwa.My dziś też nie śpimy od 6.20, ale u nas to norma .Miłej i słonecznej niedzieli dziewczyny |
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i spokojnej, bezproblemowej ciąży życzę
|
|
|
|
|
#64 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do psow to ja raczej miec nie bede ale musze Wam powiedziec,ze tu w Anglii ludzie maja jakiegos swira na punkcie pitbuli. No coz, wiekszosc z nich czyms nadrabia swoje kompleksy. Mysla ze jak beda w posiadaniu takiego psa to beda cool. Mnie az trzesie jak widze babsko z malenkimi dziecmi i obok biegaja te bydlaki. Mi sie one nie podobaja- to jak skrzyzowanie swini z czyms.A poza tym sa agresywne.Najgorsze, ze lataja bez kagancow po parku.... Cytat:
U nas ostatnio cos ze spaniem nie tak. Klade mala jak zwykle po kapieli o 8.00, potem kasza i spac. Od kilku dni po ok. 40 minutach hop i siada, spania nie ma Przewraca sie po lozku, czolga ,wstaje,kladzie sie z powrotem i tak przez godzine potrafi. Myslalam, ze przynajmniej rano dluzej pospi a tu nic.Chociaz dzisiaj ja obudzilam sie jak zwykle o 7.00,minela godzina a mala dalej spi sama.Kupilam jej ostatnio mate piankowa puzzle,zeby sobie miala na czym siedziec ale ona najlepiej lubi ja rozkladac Tak ze chodze caly czas i skladam ja z powrotem.Nawiazujac do tytulu naszego watku ja juz siedze i szukam super tortu na urodzinki a mamy jeszcze 2,5 miesiaca Ale nie chce zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile, jak to zwykle u mnie bywaMy wlasnie skonczylysmy ostatni zapas mleka 2 i juz jedziemy na 3 Tylko zauwazylam,ze mala ma takie bardzo twarde kupy.Myslicie,ze to przez zmiane mleka?
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś gratulacje!!!!
Kaska 3 mamusią? a kto jeszcze? bo poza Justyną jeszcze Pandziolka co do psów to dużo zależy od wychowania, przecież psa trzeba wychować jak dziecko. Mój np. nie szczeka tylko na tego kota szczeknął i jak się czegoś wystraszy. A labradory prawidłowo szkolone szczekają raczej tylko na komendę. My szkody mieliśmy na początku jak był mały, bo gryzł jak każdy pies. ale w końcu się nauczył i ogród jest cały. Nad psem trzeba pracować Jamniki też mają bardzo fajne usposobienia Edit: już wiem kto jest trzecią mamą
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Julia w końcu zasnęła
Dziękujemy za gratulacje My zdecydowaliśmy się na następne dziecko już dawno, tylko musieliśmy poczekać aż blizna po cc się dobrze zrośnie. Armada też się troszkę bałam, że nie dam rady sama z dwójką małych dzieci, bo przeprowadziłam się na wieś i tu nawet do sklepu ma 6 km ale jak nie teraz to kiedy ![]() A widok testu ciążowego, ehh Dziewczyny ubieracie dzieciaczkom buciki ja chodzą po trawniku? Ostatnio sąsiadka dość wiekowa stwierdziła, że mała powinna chodzić w bucikach a ja ubieram jej tylko specjalne skarpetki z silikonową podeszwą. |
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mój pies też by zjadł wszystko co mu niunia podaje ona jak go a raczej ją bo to sunia widzi to zawsze się cieszy i piszczy i też chce łazić za nią, mój piesek natomiast lubi mieć święty spokój i jak widzi małą to zaraz przechodzi się gdzie indziej i tak ona go goni a on ucieka justysia8522 gratulacje i powodzenia ![]() co do yorków to też uważam że nie są to psy dla małych dzieci w ogóle małe pieski według mnie się nie naddają ![]() Musi być duży, mądry i opanowany piesek ![]() a jamniki są strasznie uparte ![]() Aha.. moja mała raczkuje, ale strasznie nie poradnie i tańczy
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2011-08-07 o 10:21 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
|
Cytat:
![]() Armada..no pitbuli to ja ie znosze...nieraz sie słyszało o pogryzieniu przez takiego psa..to agresywna bestia i choć ludzie starają sie go wychować na łagodnych to ja i tak nie mam do tych psiaków zaufania.. a mleko 3 jest po 1 rż!! Natala..no ten chłopczyk jak sie urodził miał prawie 3,5 kg..
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
justysia8522
gratuluje Aneczka te nasze mamy to chyba z jednej krwi ![]() rybka wypłyneła do góry brzuchem ![]() ArmadaV mysle ze to przez mleko, u nas jak tak było juz jakis czas temu to robiłam mleko z jednej miarki mniej i było ok ![]() ale długi post ![]() ![]() Superbejbe wittak w kochanej PL ![]() u nas noc okkkkkkkroooooopna ledwo patrze na oczy darła sie cała noc, własnie uczy sie przechodzic przez prób bo u nas jeszcze 2 progi w domu sa
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek
U nas dzis 3 pobudki pieciominutowe na cycusia ale za to spalysmy do 9.30 ![]() Co do pieskow to pitbulle sa przerazajace, jak ide z mala to przechodze obok osiedla gdzie mieszka mnostwo lebkow z tymi psiskami, niby prowadzaja je na smyczy ale ja i tak zawsze na druga strone przechodze. Wogole boje sie psow a te mnie przerazaja. A yorki mi sie zawsze podobaly, duze psy nie bardzo. Gratulacje dla nowej mamusi. Ja znow zazdroszcze :P Dzis jedziemy na wies malutka pobedzie caly dzzien na dworku. Piekna u nas pogoda i upal, ale nadaja burze, oby w nocy dopiero Milej niedzieli mamuski |
|
|
|
#71 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wciaz ogladam swoj stary test z rozowymi kreseczkami ![]() Cytat:
Co do mleka to ja chyba troche dalam d..py bo karmie Nan Pro, a oni mieli mleko po 9mcu. No i byla super promocja w maju i kuplam tyle, zeby wystarczylo do roku. No i sie potem okazalo,ze oni tez zmienili mleko po 1 roku,zeby sie dostosowac do innych marek.I nie wiem chyba musze wykarmic ja tym mlekiem. Cytat:
Cytat:
![]() Milego pobytu na wsi
Children are the keys of paradise. Edytowane przez ArmadaV Czas edycji: 2011-08-07 o 13:59 |
||||
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Aaneczko zdecydowanie cc, raz, że ostatnio zostawili mnie samą na noc na na porodówce, z bólami partymi , bo lekarka chciała się wyspać, a drugi mocniejszy argument pierwsza ciąża obumarła, a u Julii wystąpiła bradykardia. Boję się , że podczas porodu sn mogłoby znów być jakieś komplikacje.
Armada W maju byłam na wizycie u gina i mówiłam, że planujemy drugie dziecko, pytałam się o przygotowanie do ciąży i możliwe komplikacje bo z bliznami nic nie wiadomo, babeczka stwierdziła że już możemy starać się o bobaska. Zrobiła usg, żeby zobaczyć bliznę i dala zielone światełko Podobno kiedyś 2 lata miedzy ciążami były konieczne bo cięcie wykonywało się wyżej niż teraz, a i lekarzom jest wygodniej, bo po 2 latach nie ma takiego zagrożenia pęknięcia macicy podczas porodu sn. Chyba znalazłam rozwiązanie odnośnie tortu dla Małej- masa śmietanowa z owocami, a że zwykłej śmietany nie możemy spróbujemy ze śmietaną roślinna
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
gabisun super że Kinia już chodzi, brawa dla niej
![]() justysia gratuluję, witam w klubie przyszłych mamuś ja też jestem po cesarce i pomimo nieplanowanej drugiej ciąży wszystko jest w zupełnej normie, chociaż martwiłam się na początku, że to może zbyt wcześnie, lekarz uspokoił mnie. Dużo zdrówka dla Ciebie maluszkamonya dzięki że pytasz, czuję się naprawdę świetnie, żadnych mdłości zgagi póki co też nie, mam nadzieję że mnie ominie bo w poprzedniej ciąży okropnie mnie męczyła zgaga. Z ciążą wszystko ok, jestem już po pierwszym usg, we wtorek kolejna wizyta, lecę po skierowanie na badania i do poradni diabetologicznej.Póki co czekamy z niecierpliwością na wiosnę
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
kw84 , justysia ale wam fajnie
zazdroszcze, bo też bym już chciała, ja myśle że zaczniemy coś planować od paździer bo wtdey mamy wesele brata i chciałabym się wyszaleć bo w tamtym roku miałam 3 wesela niby sie wytańczyłam ale to nie to samowidze ze dziś mało osób oj trzeba korzystać z pogody my miałyśmy fajną niedziele na obiedzie byliśmy u babci tż, pózniej u mojej mamy i na końcu na lodach a teraz tż zrobil drinki i idziemy sobie posiedziec bo mała spi a tu szybki kolaż z dzisiejszego dnia Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:17 |
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One są agresywne tylko do innych psów i tylko wtedy kiedy tamten je zaatakuje. Oczywiście jeśli ktoś chce to może zrobić z takiego psa agresora. Ale to już wina właściciela. Cytat:
![]() weronika23 śliczne zdjęcia
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:18 |
||
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Przez niemcy i holandię przejechaliśmy szybko ale niestety w polsce były straszne korki. Larysa podróż zniosła dzielnie
|
|
|
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że gust mamy podobny ![]() KW84 do tego stopnia jej smakuje łóżeczko, że muszę kupić osłonki ![]() Tak przy okazji - gratuluję ![]() Cytat:
![]() Dziękuję, dobrze. Wszystko wróciło do normy, niestety złe nawyki także. Tato mało dba o siebie
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Weronika23 Twoja mala wczesnie bardzo tak ladnie stoi
swietne fotki ![]() KW super ze sie dobrze czujecie, niedlugo bedziesz miala drugiego maluszka achhhh... U nas bardzo przyjemnie dzionek zlecial, pogoda byla piekna, malutka bawila sie z kuzyneczka. Teraz juz na horyzoncie zaczyna sie blyskac wiec pewnie na noc sie jeszcze cos rozkreci. Sandra jeszcze nie spi, maz z nia walczy ale ona cwaniara na cyca zapewne czeka To moja dzisiejsza chudzinka : |
|
|
|
#79 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie zakładam butów, Larysa najczęściej jest na boso albo ma skarpetki. Cytat:
Siostra miała przez 10 lat suczkę amstafa która wychowywała się z 2 małych dzieci. Ja z kolei kiedyś miałam owczarka niemieckiego który gryzł wszystko i wszystkich, masakra |
|||
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wbrew panującej obecnie fobii społecznej bullowate są jednymi z najlepszych towarzyszy dla dzieci ze względu na swoją fizyczną wytrzymałość. Ogromna większość pogryzień jest z udziałem psów w typie rasy( a to bardzo ważne żeby brać psy rasowe po sprawdzonych rodzicach) oraz w rodzinach ogólnie rzecz ujmując lekko patologicznych lub zupełnie nie znających zasad postępowania z psami. Powszechne złe mniemanie o tej rasie bierze się głównie z faktu iż bullowate stały się bardzo popularne w środowiskach dresiarskich. Należy pamiętać, że przy biciu i szczuciu psa nawet z najłagodniejszego jamnika zrobimy maszynę do zabijania ( w miarę jego możliwości oczywiście )Dodatkowo pragnę również bronić honoru jorków. Moi rodzice mają 3 sztuki i wcale nie są jakieś wstrętne. Zresztą psy nie potrafią myśleć abstrakcyjnie jak ludzie więc nie są zazdrosne czy coś takiego tutaj znowu kłania się złe wychowywanie przez właścicieli ![]() Dziewczyny, nie ma się co dziwić, że dzieciaki teraz mają większe problemy ze snem. Potrafią teraz tyle nowych rzeczy -kto chciałby w takiej sytuacji marnować czas na sen ![]() Zazdroszczę Wam tych chodzących dzidziusiów. Ala nadal jest na etapie czołgania. Co najwyżej
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana widzę że ja dziś pierwsza, u nas noc lepsza chcociaż też są problemy z zaśnieciem bo strasznie się rzuca i płacze, ale szok dziś obudziła się o 4:30 i niby jeszcze spi a że się wierciła i mnie obudziła to stwierdziłam że ide na śniadanie bo jakas glodna jestem. Kurcze u nas się dziś pogoda popsuła a miałyśmy w planach spacer
![]() ![]() viola211985 moja gadzina jakaś silna baba jest bo pierwszy raz staneła w 7 miesiącu w łóżeczku ii później intenywnie ćwiczyła a w miare pewnie stała pod koniec 8 Superbejbe o polskich drogach szkoda mówić u nas urwała się droa w tamtym roku przy powodzi popłynela z rzeka zrobili most w desek, które ciągle odpadaja strach jezdzic i ostatnio jak szlam z niunia facetowi wbila się deska w auto i uszkodzila zbiornik a jechal z malutkim dzieckiem porażka ![]() ![]() ![]() justysia8522 ja zakladam n]buciki na zewnatrz, pantofelki z gufo dostałam i trzewiki i super wlasnie w nich stawia kroki a po domu skarpety Wróżka_Dzyńdzyńdzyń oj nie ma czego odkad chodzi tylko wiecej siniaków, guzów i placzu, co do jorkow moja ciocia ma i uwilebia dzieci, za to moj pekińczyk ![]() ![]() siedzi u mamy i od poczatke nie cierpi dzieci, wogole jakis egosita bo tylko ja moge go wziasc na rece czy wykapać a wyglada jak gremlin nie mówiac i wizycie u weterynarza kurcze tata go musi trzymac w skorzanych rekawicach, w domu jest jeszcze owczarek colli a kto rzadzi mały kurdupel
|
|
|
|
#82 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje!!!! Zazdroszczę... Asia postawiła wczoraj pierwszy kroczek! Prawie się popłakałam z radości
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa jak sie ja posadzi to trzyma sie futra a toffi spaceruje z nia na grzbiecie
, moja też nie zasnie z nami, gratulacje dla Asi
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Superbejbe, Wróżka przekazuję wam tylko, że spotkanie ustalone.
Wtorek 15.00 przy głównej bramie przy wejściu na ul.Długą ![]() Bordowa gratuluję pierwszych kroczków Asi. Coraz więcej dzieciaczków się bierze za chodzenie. Fajnie
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-08-08 o 08:33 |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Co do spania to pocieszę was, że u mnie też lipa. Mała niechętnie zasypia, z reguły jest to poprzedzone płaczem, nawet wtedy gdy jest śpiąca to i tak nie chce usnąć. Za to stać/pełzać/podskakiwać bardzo chętnie. Do tego budzi nam się w nocy często po kilka razy z czego zawsze między 2 a 5 nad ranem budzi się na jedzenie. Co prawda dzięki temu zjada więcej, więc jej nie zabraniam bo wiecie jak u nas jest z jedzeniem... No i jak się zbudzi jeść, to potem już śpi z nami, bo kładę ją w łóżeczku zawsze wieczorem, ale potem już w nim sama spać nie chce.My znowu przez weekend działkowaliśmy, była piękna pogoda. W pierwszy dzień nas odwiedzili moi bracia i moi rodzice i starsza kuzynka Natalki, a w drugi korzystaliśmy z uroków przyrody sami
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-08-08 o 09:08 |
|
|
|
|
#87 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do listy to ja moge pousuwać, ale dajcie mi propozycje, samej mnie tu dlugo nie było wiec nie chce sama namieszać. [QUOTE=Klarissa;28578777Za to pięknie stoi, aż się pochwalę bo taka jestem dumna [/QUOTE]Pięknie! Tak, ja Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podaj mi dane to dopiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak sobie myślę, ze skoro są tu kolejne ciąże to może zrobić jakąś małą listę na pierwszej stronie??? Mój Krzysiu powoli sobie zaczyna raczkować, ale krótkie dystanse i dosyc powoli jeszcze
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
u nas tez lipa ze spaniem ![]() mała przez weekend podszkoliła raczkowanie i wszedzie za mna chodzi i chce na rece nic jej nie strasznie no to sie teraz zacznie![]() abz mozna zrobic taka dodatkowa liste ![]() wpadne potem bo musze leciec........
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Elo!!
Moje dziecko wlasnie wstalo no ale zasnelo okolo 23 dopiero, pewnie po wrazeniach niedzielnych. Moj małż jest na urlopie wiec bede maila wiekszy luzik moze dzis na zakupki jakies skoczymy.
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Klarissa
fajnie macie z ta działeczka ze mozecie wyskoczyc i poodpoczywac ![]() zdjecia super viola211985 Twoja maleńka tez pieknie stoi weronika23 przepieknie kobietki a wy juz pochowałyscie grzechotki, bo tak własnie sie zastanawiam czy juz nie schowac było by mniej tych rucpieci do sprzatania ![]() Aneczka jak po weekendzie?
Edytowane przez monya4 Czas edycji: 2011-08-08 o 10:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

moja wciągnęła 240 ml i ani myśli spać 
. Jesteś już 3 mamusią, która na naszym wątku spodziewa się drugiego maleństwa.
.
i co tu z nią zrobić
no i spokojnej, bezproblemowej ciąży życzę

raz na mojego Dominisia sie zucił..przygniotł łapskami..dla psa to zabawa byłą ale co Domik sie opłakał to nasze