|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() My dziś też nie śpimy od 6.20, ale u nas to norma ![]() Miłej i słonecznej niedzieli dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do psow to ja raczej miec nie bede ale musze Wam powiedziec,ze tu w Anglii ludzie maja jakiegos swira na punkcie pitbuli. No coz, wiekszosc z nich czyms nadrabia swoje kompleksy. Mysla ze jak beda w posiadaniu takiego psa to beda cool. Mnie az trzesie jak widze babsko z malenkimi dziecmi i obok biegaja te bydlaki. Mi sie one nie podobaja- to jak skrzyzowanie swini z czyms.A poza tym sa agresywne.Najgorsze, ze lataja bez kagancow po parku.... Cytat:
U nas ostatnio cos ze spaniem nie tak. Klade mala jak zwykle po kapieli o 8.00, potem kasza i spac. Od kilku dni po ok. 40 minutach hop i siada, spania nie ma ![]() Kupilam jej ostatnio mate piankowa puzzle,zeby sobie miala na czym siedziec ale ona najlepiej lubi ja rozkladac ![]() ![]() ![]() Nawiazujac do tytulu naszego watku ja juz siedze i szukam super tortu na urodzinki a mamy jeszcze 2,5 miesiaca ![]() ![]() My wlasnie skonczylysmy ostatni zapas mleka 2 i juz jedziemy na 3 ![]() Tylko zauwazylam,ze mala ma takie bardzo twarde kupy.Myslicie,ze to przez zmiane mleka?
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Justyś gratulacje!!!!
Kaska 3 mamusią? a kto jeszcze? bo poza Justyną jeszcze Pandziolka co do psów to dużo zależy od wychowania, przecież psa trzeba wychować jak dziecko. Mój np. nie szczeka ![]() My szkody mieliśmy na początku jak był mały, bo gryzł jak każdy pies. ale w końcu się nauczył i ogród jest cały. Nad psem trzeba pracować ![]() Jamniki też mają bardzo fajne usposobienia ![]() Edit: już wiem kto jest trzecią mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Julia w końcu zasnęła
![]() Dziękujemy za gratulacje ![]() My zdecydowaliśmy się na następne dziecko już dawno, tylko musieliśmy poczekać aż blizna po cc się dobrze zrośnie. Armada też się troszkę bałam, że nie dam rady sama z dwójką małych dzieci, bo przeprowadziłam się na wieś i tu nawet do sklepu ma 6 km ale jak nie teraz to kiedy ![]() A widok testu ciążowego, ehh ![]() Dziewczyny ubieracie dzieciaczkom buciki ja chodzą po trawniku? Ostatnio sąsiadka dość wiekowa stwierdziła, że mała powinna chodzić w bucikach a ja ubieram jej tylko specjalne skarpetki z silikonową podeszwą. |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() justysia8522 gratulacje i powodzenia ![]() co do yorków to też uważam że nie są to psy dla małych dzieci w ogóle małe pieski według mnie się nie naddają ![]() Musi być duży, mądry i opanowany piesek ![]() a jamniki są strasznie uparte ![]() Aha.. moja mała raczkuje, ale strasznie nie poradnie ![]() i tańczy ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2011-08-07 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
|
Cytat:
![]() Armada..no pitbuli to ja ie znosze...nieraz sie słyszało o pogryzieniu przez takiego psa..to agresywna bestia i choć ludzie starają sie go wychować na łagodnych to ja i tak nie mam do tych psiaków zaufania.. a mleko 3 jest po 1 rż!! Natala..no ten chłopczyk jak sie urodził miał prawie 3,5 kg..
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
justysia8522
gratuluje ![]() Aneczka te nasze mamy to chyba z jednej krwi ![]() rybka wypłyneła do góry brzuchem ![]() ArmadaV mysle ze to przez mleko, u nas jak tak było juz jakis czas temu to robiłam mleko z jednej miarki mniej i było ok ![]() ale długi post ![]() ![]() Superbejbe wittak w kochanej PL ![]() u nas noc okkkkkkkroooooopna ledwo patrze na oczy darła sie cała noc, własnie uczy sie przechodzic przez prób bo u nas jeszcze 2 progi w domu sa ![]()
#70 |
Raczkowanie
|
Dziendoberek
![]() U nas dzis 3 pobudki pieciominutowe na cycusia ale za to spalysmy do 9.30 ![]() Co do pieskow to pitbulle sa przerazajace, jak ide z mala to przechodze obok osiedla gdzie mieszka mnostwo lebkow z tymi psiskami, niby prowadzaja je na smyczy ale ja i tak zawsze na druga strone przechodze. Wogole boje sie psow a te mnie przerazaja. A yorki mi sie zawsze podobaly, duze psy nie bardzo. Gratulacje dla nowej mamusi. Ja znow zazdroszcze :P Dzis jedziemy na wies malutka pobedzie caly dzzien na dworku. Piekna u nas pogoda i upal, ale nadaja burze, oby w nocy dopiero ![]() Milej niedzieli mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wciaz ogladam swoj stary test z rozowymi kreseczkami ![]() Cytat:
Co do mleka to ja chyba troche dalam d..py bo karmie Nan Pro, a oni mieli mleko po 9mcu. No i byla super promocja w maju i kuplam tyle, zeby wystarczylo do roku. No i sie potem okazalo,ze oni tez zmienili mleko po 1 roku,zeby sie dostosowac do innych marek.I nie wiem chyba musze wykarmic ja tym mlekiem. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Milego pobytu na wsi ![]()
Children are the keys of paradise. Edytowane przez ArmadaV Czas edycji: 2011-08-07 o 12:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Aaneczko zdecydowanie cc, raz, że ostatnio zostawili mnie samą na noc na na porodówce, z bólami partymi , bo lekarka chciała się wyspać, a drugi mocniejszy argument pierwsza ciąża obumarła, a u Julii wystąpiła bradykardia. Boję się , że podczas porodu sn mogłoby znów być jakieś komplikacje.
Armada W maju byłam na wizycie u gina i mówiłam, że planujemy drugie dziecko, pytałam się o przygotowanie do ciąży i możliwe komplikacje bo z bliznami nic nie wiadomo, babeczka stwierdziła że już możemy starać się o bobaska. Zrobiła usg, żeby zobaczyć bliznę i dala zielone światełko ![]() Podobno kiedyś 2 lata miedzy ciążami były konieczne bo cięcie wykonywało się wyżej niż teraz, a i lekarzom jest wygodniej, bo po 2 latach nie ma takiego zagrożenia pęknięcia macicy podczas porodu sn. Chyba znalazłam rozwiązanie odnośnie tortu dla Małej- masa śmietanowa z owocami, a że zwykłej śmietany nie możemy spróbujemy ze śmietaną roślinna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
gabisun super że Kinia już chodzi, brawa dla niej
![]() justysia gratuluję, witam w klubie przyszłych mamuś ![]() ![]() monya dzięki że pytasz, czuję się naprawdę świetnie, żadnych mdłości zgagi póki co też nie, mam nadzieję że mnie ominie bo w poprzedniej ciąży okropnie mnie męczyła zgaga. Z ciążą wszystko ok, jestem już po pierwszym usg, we wtorek kolejna wizyta, lecę po skierowanie na badania i do poradni diabetologicznej.Póki co czekamy z niecierpliwością na wiosnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
kw84 , justysia ale wam fajnie
![]() widze ze dziś mało osób oj trzeba korzystać z pogody my miałyśmy fajną niedziele na obiedzie byliśmy u babci tż, pózniej u mojej mamy i na końcu na lodach a teraz tż zrobil drinki i idziemy sobie posiedziec bo mała spi a tu szybki kolaż z dzisiejszego dnia Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2011-08-07 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
One są agresywne tylko do innych psów i tylko wtedy kiedy tamten je zaatakuje. Oczywiście jeśli ktoś chce to może zrobić z takiego psa agresora. Ale to już wina właściciela. Cytat:
![]() weronika23 śliczne zdjęcia ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2011-08-07 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Przez niemcy i holandię przejechaliśmy szybko ale niestety w polsce były straszne korki. Larysa podróż zniosła dzielnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że gust mamy podobny ![]() KW84 do tego stopnia jej smakuje łóżeczko, że muszę kupić osłonki ![]() Tak przy okazji - gratuluję ![]() Cytat:
![]() Dziękuję, dobrze. Wszystko wróciło do normy, niestety złe nawyki także. Tato mało dba o siebie ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Weronika23 Twoja mala wczesnie bardzo tak ladnie stoi
![]() ![]() KW super ze sie dobrze czujecie, niedlugo bedziesz miala drugiego maluszka achhhh... U nas bardzo przyjemnie dzionek zlecial, pogoda byla piekna, malutka bawila sie z kuzyneczka. Teraz juz na horyzoncie zaczyna sie blyskac wiec pewnie na noc sie jeszcze cos rozkreci. Sandra jeszcze nie spi, maz z nia walczy ale ona cwaniara na cyca zapewne czeka ![]() To moja dzisiejsza chudzinka : |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie zakładam butów, Larysa najczęściej jest na boso albo ma skarpetki. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wbrew panującej obecnie fobii społecznej ![]() ![]() Dodatkowo pragnę również bronić honoru jorków. Moi rodzice mają 3 sztuki i wcale nie są jakieś wstrętne. Zresztą psy nie potrafią myśleć abstrakcyjnie jak ludzie więc nie są zazdrosne czy coś takiego ![]() ![]() Dziewczyny, nie ma się co dziwić, że dzieciaki teraz mają większe problemy ze snem. Potrafią teraz tyle nowych rzeczy -kto chciałby w takiej sytuacji marnować czas na sen ![]() Zazdroszczę Wam tych chodzących dzidziusiów. Ala nadal jest na etapie czołgania. Co najwyżej ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
witam z rana widzę że ja dziś pierwsza, u nas noc lepsza chcociaż też są problemy z zaśnieciem bo strasznie się rzuca i płacze, ale szok dziś obudziła się o 4:30 i niby jeszcze spi a że się wierciła i mnie obudziła to stwierdziłam że ide na śniadanie bo jakas glodna jestem. Kurcze u nas się dziś pogoda popsuła a miałyśmy w planach spacer
![]() ![]() viola211985 moja gadzina jakaś silna baba jest bo pierwszy raz staneła w 7 miesiącu w łóżeczku ii później intenywnie ćwiczyła a w miare pewnie stała pod koniec 8 Superbejbe o polskich drogach szkoda mówić u nas urwała się droa w tamtym roku przy powodzi popłynela z rzeka zrobili most w desek, które ciągle odpadaja strach jezdzic i ostatnio jak szlam z niunia facetowi wbila się deska w auto i uszkodzila zbiornik a jechal z malutkim dzieckiem porażka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() justysia8522 ja zakladam n]buciki na zewnatrz, pantofelki z gufo dostałam i trzewiki i super wlasnie w nich stawia kroki a po domu skarpety Wróżka_Dzyńdzyńdzyń oj nie ma czego odkad chodzi tylko wiecej siniaków, guzów i placzu, co do jorkow moja ciocia ma i uwilebia dzieci, za to moj pekińczyk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!!! Zazdroszczę... ![]() Asia postawiła wczoraj pierwszy kroczek! Prawie się popłakałam z radości ![]()
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
bordowa jak sie ja posadzi to trzyma sie futra a toffi spaceruje z nia na grzbiecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Superbejbe, Wróżka przekazuję wam tylko, że spotkanie ustalone.
Wtorek 15.00 przy głównej bramie przy wejściu na ul.Długą ![]() Bordowa gratuluję pierwszych kroczków Asi. Coraz więcej dzieciaczków się bierze za chodzenie. Fajnie ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-08-08 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() Co do spania to pocieszę was, że u mnie też lipa. Mała niechętnie zasypia, z reguły jest to poprzedzone płaczem, nawet wtedy gdy jest śpiąca to i tak nie chce usnąć. Za to stać/pełzać/podskakiwać bardzo chętnie. Do tego budzi nam się w nocy często po kilka razy ![]() My znowu przez weekend działkowaliśmy, była piękna pogoda. W pierwszy dzień nas odwiedzili moi bracia i moi rodzice i starsza kuzynka Natalki, a w drugi korzystaliśmy z uroków przyrody sami ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-08-08 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do listy to ja moge pousuwać, ale dajcie mi propozycje, samej mnie tu dlugo nie było wiec nie chce sama namieszać. [QUOTE=Klarissa;28578777Za to pięknie stoi, aż się pochwalę bo taka jestem dumna ![]() Pięknie! Tak, ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podaj mi dane to dopiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak sobie myślę, ze skoro są tu kolejne ciąże to może zrobić jakąś małą listę na pierwszej stronie??? Mój Krzysiu powoli sobie zaczyna raczkować, ale krótkie dystanse i dosyc powoli jeszcze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Hej!
u nas tez lipa ze spaniem ![]() mała przez weekend podszkoliła raczkowanie i wszedzie za mna chodzi i chce na rece ![]() ![]() abz mozna zrobic taka dodatkowa liste ![]() wpadne potem bo musze leciec........
#89 |
Raczkowanie
|
Elo!!
Moje dziecko wlasnie wstalo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Klarissa
fajnie macie z ta działeczka ze mozecie wyskoczyc i poodpoczywac ![]() zdjecia super ![]() viola211985 Twoja maleńka tez pieknie stoi ![]() weronika23 przepieknie kobietki ![]() a wy juz pochowałyscie grzechotki, bo tak własnie sie zastanawiam czy juz nie schowac było by mniej tych rucpieci do sprzatania ![]() Aneczka jak po weekendzie?
62-----------------------------------47 ![]() Edytowane przez monya4 Czas edycji: 2011-08-08 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.