Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 06:30   #61
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
justysia8522 gratulacje
i co mój diabełek stwierdził że śpiacy zjadła falche i poszła spać
no to się ciesz moja wciągnęła 240 ml i ani myśli spać
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 07:16   #62
kaska1980
Rozeznanie

Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Kasiu zgadłaś, mam tak długie zwolnienie, bo spodziewamy się kolejnego dzidziusia
Ogromne gratulacje. Pisz nam tu na bieżąco jak się czujesz. Jesteś już 3 mamusią, która na naszym wątku spodziewa się drugiego maleństwa.

My dziś też nie śpimy od 6.20, ale u nas to norma.

Miłej i słonecznej niedzieli dziewczyny
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 08:03   #63
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, niestety nawet w niedzielę nie pośpię, Młoda przeniosłam do nas do łóżka mając cichą nadzieję, że pośpimy dłużej, a ten brzdąc tak się kręcił i rozpychał, że musiałam wstać, a teraz śpi przytulona to taty

U nas ciężkie noce, Julia cały czas budzi się co 2 godziny i co tu z nią zrobić

Kasiu zgadłaś, mam tak długie zwolnienie, bo spodziewamy się kolejnego dzidziusia
jeju, gratuluje no i spokojnej, bezproblemowej ciąży życzę
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 08:08   #64
ArmadaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
nie martw się kochana, u mnie było tak samo! Pierwsze dwa zęby w 8 miesiącu i teraz wyszły jej 3 na raz: dwie dwójki i jedna jedynka a opuchnietą górę miała już od dawna
Gratulacje dal Natalki

Ja też mogę już oficjalnie napisać ,że Kinga chodzi przeszła całą długośc pokoju w pogoni za Maxem
Gratulacje dla Kini

Cytat:
a my już prawie mamy wszystko porpbione niunia spi poprasuje i naszlo mnia na upieczenie ptysiiii
ja tu probuje diete trzymac a tu zawsze ktoras z Was wyskoczy z czyms zakazanym
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
moj brat ma golden retrivera czy jakoś tak..tylko takiego młodziutkiego..niby przyjazny..raduje sie do wszytskich..ale jak jakiegos dzieciaka zobaczy to skacze na niego..no nie rozumie ze mu przez to moze krzywde zrobić raz na mojego Dominisia sie zucił..przygniotł łapskami..dla psa to zabawa byłą ale co Domik sie opłakał to nasze
kurcze fajne to psisko, taki wesołe, brat go kupił bo nie mają dzieci a sa już po ślubie prawie 7 lat..bratowa sie leczy,,narazie bezskutecznie..psa jak dziecko traktuja..
Ale takie im szkody wyrządza ze szok..bratowa miała piekny ogródek..kupe kasy w drzewka dała..a piesek wszystko podkopuje, podgryza...juz kilka drogich drzewek poszło w smieci...
do kojca go nie zamkna (choć brat zbudował) bo tacy zakochani w nim jak w niemowlaku...a i obgryza im winkle domu.nowa elewacja., drzwi nowe poobdzierabe .i tak psa nie ukarzą
Moj ojciec ma bernardyna, ale jest cholernie grzeczny i ulozony.Bardzo obronny, nie mozna podniesc reki na pana w jego obecnosci bo od razu staje do obrony. Moja mala zaakceptowal od razu, prawie jezdzila na nim jak na koniu
Co do psow to ja raczej miec nie bede ale musze Wam powiedziec,ze tu w Anglii ludzie maja jakiegos swira na punkcie pitbuli. No coz, wiekszosc z nich czyms nadrabia swoje kompleksy. Mysla ze jak beda w posiadaniu takiego psa to beda cool. Mnie az trzesie jak widze babsko z malenkimi dziecmi i obok biegaja te bydlaki. Mi sie one nie podobaja- to jak skrzyzowanie swini z czyms.A poza tym sa agresywne.Najgorsze, ze lataja bez kagancow po parku....

Cytat:
Witam, niestety nawet w niedzielę nie pośpię, Młoda przeniosłam do nas do łóżka mając cichą nadzieję, że pośpimy dłużej, a ten brzdąc tak się kręcił i rozpychał, że musiałam wstać, a teraz śpi przytulona to taty

U nas ciężkie noce, Julia cały czas budzi się co 2 godziny i co tu z nią zrobić

Ale fajnie!Gratuluje!Bylam w piatek w szpitalu w ktorym urodzila sie mala i jakos tak mi sie sentymentalnie zrobilo.Tez bym juz chciala byc w drugiej ciazy, jednakze u nas to narazie niemozliwe. Mala musi podrosnac, bo ja nie mam tu nikogo do pomocy niestety....

U nas ostatnio cos ze spaniem nie tak. Klade mala jak zwykle po kapieli o 8.00, potem kasza i spac. Od kilku dni po ok. 40 minutach hop i siada, spania nie ma Przewraca sie po lozku, czolga ,wstaje,kladzie sie z powrotem i tak przez godzine potrafi. Myslalam, ze przynajmniej rano dluzej pospi a tu nic.Chociaz dzisiaj ja obudzilam sie jak zwykle o 7.00,minela godzina a mala dalej spi sama.

Kupilam jej ostatnio mate piankowa puzzle,zeby sobie miala na czym siedziec ale ona najlepiej lubi ja rozkladac Tak ze chodze caly czas i skladam ja z powrotem. No a poza tym stoi przy meblach, pewnie niedlugo bedzie chodzic

Nawiazujac do tytulu naszego watku ja juz siedze i szukam super tortu na urodzinki a mamy jeszcze 2,5 miesiaca Ale nie chce zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile, jak to zwykle u mnie bywa

My wlasnie skonczylysmy ostatni zapas mleka 2 i juz jedziemy na 3
Tylko zauwazylam,ze mala ma takie bardzo twarde kupy.Myslicie,ze to przez zmiane mleka?
Stary 2011-08-07, 08:30   #65
gabisun
Zakorzenienie

Justyś gratulacje!!!!
Kaska 3 mamusią? a kto jeszcze? bo poza Justyną jeszcze Pandziolka

co do psów to dużo zależy od wychowania, przecież psa trzeba wychować jak dziecko. Mój np. nie szczeka tylko na tego kota szczeknął i jak się czegoś wystraszy. A labradory prawidłowo szkolone szczekają raczej tylko na komendę.
My szkody mieliśmy na początku jak był mały, bo gryzł jak każdy pies. ale w końcu się nauczył i ogród jest cały.
Nad psem trzeba pracować

Jamniki też mają bardzo fajne usposobienia

Edit: już wiem kto jest trzecią mamą

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:09   #66
justysia8522
Raczkowanie

Julia w końcu zasnęła

Dziękujemy za gratulacje
My zdecydowaliśmy się na następne dziecko już dawno, tylko musieliśmy poczekać aż blizna po cc się dobrze zrośnie.

Armada też się troszkę bałam, że nie dam rady sama z dwójką małych dzieci, bo przeprowadziłam się na wieś i tu nawet do sklepu ma 6 km ale jak nie teraz to kiedy
A widok testu ciążowego, ehh

Dziewczyny ubieracie dzieciaczkom buciki ja chodzą po trawniku? Ostatnio sąsiadka dość wiekowa stwierdziła, że mała powinna chodzić w bucikach a ja ubieram jej tylko specjalne skarpetki z silikonową podeszwą.
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:19   #67
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Co do maxa to Kinia go chyba bardziej kocha ode mnie robi z nim cuda, a on jest potulny jak baranek i jest zawsze zawiedziony że nie może jej polizać ( chociaż nie raz mu się uda ) trzeba tylko uważać bo on cięzki jest, żeby nie stanął gdzieś łapą. Ostatnio sobie stał a Kinia przeraczkowała pod nim no i zawsze do niego gada i pokazuje gdzie ma oko A on za nią leci jak tylko gdzieś się ruszy i vice versa. Kinga go karmi chrupkami, chlebem, a on zjadłby od niej wszystko .Miska pełna a mu lepiej smakuje wyśliniony okruszek który Kinia mu podaje
Gratulacje dla Kini hehe mój pies też by zjadł wszystko co mu niunia podaje ona jak go a raczej ją bo to sunia widzi to zawsze się cieszy i piszczy i też chce łazić za nią, mój piesek natomiast lubi mieć święty spokój i jak widzi małą to zaraz przechodzi się gdzie indziej i tak ona go goni a on ucieka

justysia8522 gratulacje i powodzenia

co do yorków to też uważam że nie są to psy dla małych dzieci w ogóle małe pieski według mnie się nie naddają
Musi być duży, mądry i opanowany piesek
a jamniki są strasznie uparte

Aha.. moja mała raczkuje, ale strasznie nie poradnie
i tańczy

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2011-08-07 o 09:21
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 09:23   #68
aaneczka1984
Zadomowienie

|

Cytat:
Julia w końcu zasnęła

Dziękujemy za gratulacje
My zdecydowaliśmy się na następne dziecko już dawno, tylko musieliśmy poczekać aż blizna po cc się dobrze zrośnie.

gratuluje Kochana..i spokojnych 9 miesiecy życze
a maiąłs juz wuzyte u ginka? pytałąs o poród? sn czy cc?

Dziewczyny ubieracie dzieciaczkom buciki ja chodzą po trawniku? Ostatnio sąsiadka dość wiekowa stwierdziła, że mała powinna chodzić w bucikach a ja ubieram jej tylko specjalne skarpetki z silikonową podeszwą.
mój ciagle w skarpetkach..buciki ma okazjonalnie na nogach

Armada..no pitbuli to ja ie znosze...nieraz sie słyszało o pogryzieniu przez takiego psa..to agresywna bestia i choć ludzie starają sie go wychować na łagodnych to ja i tak nie mam do tych psiaków zaufania..

a mleko 3 jest po 1 rż!!

Natala..no ten chłopczyk jak sie urodził miał prawie 3,5 kg..
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 09:24   #69
monya4
Rozeznanie

justysia8522
gratuluje

Aneczka
te nasze mamy to chyba z jednej krwi
rybka wypłyneła do góry brzuchem

ArmadaV
mysle ze to przez mleko, u nas jak tak było juz jakis czas temu to robiłam mleko z jednej miarki mniej i było ok
ale długi post

Superbejbe
wittak w kochanej PL

u nas noc okkkkkkkroooooopna ledwo patrze na oczy darła sie cała noc, własnie uczy sie przechodzic przez prób bo u nas jeszcze 2 progi w domu sa
Stary 2011-08-07, 09:38   #70
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Dziendoberek

U nas dzis 3 pobudki pieciominutowe na cycusia ale za to spalysmy do 9.30

Co do pieskow to pitbulle sa przerazajace, jak ide z mala to przechodze obok osiedla gdzie mieszka mnostwo lebkow z tymi psiskami, niby prowadzaja je na smyczy ale ja i tak zawsze na druga strone przechodze. Wogole boje sie psow a te mnie przerazaja. A yorki mi sie zawsze podobaly, duze psy nie bardzo.

Gratulacje dla nowej mamusi. Ja znow zazdroszcze :P

Dzis jedziemy na wies malutka pobedzie caly dzzien na dworku. Piekna u nas pogoda i upal, ale nadaja burze, oby w nocy dopiero

Milej niedzieli mamuski
viola211985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 12:57   #71
ArmadaV
Raczkowanie

Cytat:
Julia w końcu zasnęła

Dziękujemy za gratulacje

Armada też się troszkę bałam, że nie dam rady sama z dwójką małych dzieci, bo przeprowadziłam się na wieś i tu nawet do sklepu ma 6 km ale jak nie teraz to kiedy
A widok testu ciążowego, ehh
No wlasnie u mnie tez jest problem z blizna po cc. Niby lekarze zalecaja odczekac 2 lata.A tak w praktyce to po jakim czasie mozna?
Ja wciaz ogladam swoj stary test z rozowymi kreseczkami

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
mój ciagle w skarpetkach..buciki ma okazjonalnie na nogach

Armada..no pitbuli to ja ie znosze...nieraz sie słyszało o pogryzieniu przez takiego psa..to agresywna bestia i choć ludzie starają sie go wychować na łagodnych to ja i tak nie mam do tych psiaków zaufania..

a mleko 3 jest po 1 rż!!
No wlasnie, takiego psa to sie chyba nie da wychowac na lagodnego, ja im nie wierze.....

Co do mleka to ja chyba troche dalam d..py bo karmie Nan Pro, a oni mieli mleko po 9mcu. No i byla super promocja w maju i kuplam tyle, zeby wystarczylo do roku. No i sie potem okazalo,ze oni tez zmienili mleko po 1 roku,zeby sie dostosowac do innych marek.I nie wiem chyba musze wykarmic ja tym mlekiem.

Cytat:
Napisane przez monya4 Pokaż wiadomość

ArmadaV
mysle ze to przez mleko, u nas jak tak było juz jakis czas temu to robiłam mleko z jednej miarki mniej i było ok
ale długi post

u nas noc okkkkkkkroooooopna ledwo patrze na oczy darła sie cała noc, własnie uczy sie przechodzic przez prób bo u nas jeszcze 2 progi w domu sa
no ja zaczelam zmniejszac liczbe miarek, mam nadzieje,ze bedzie ok. He,he jeszcze nie taki dlugi, ale nie mam czasu;-)

Cytat:
Napisane przez viola211985 Pokaż wiadomość
Dziendoberek

U nas dzis 3 pobudki pieciominutowe na cycusia ale za to spalysmy do 9.30

Co do pieskow to pitbulle sa przerazajace, jak ide z mala to przechodze obok osiedla gdzie mieszka mnostwo lebkow z tymi psiskami, niby prowadzaja je na smyczy ale ja i tak zawsze na druga strone przechodze. Wogole boje sie psow a te mnie przerazaja. A yorki mi sie zawsze podobaly, duze psy nie bardzo.

Gratulacje dla nowej mamusi. Ja znow zazdroszcze :P

Dzis jedziemy na wies malutka pobedzie caly dzzien na dworku. Piekna u nas pogoda i upal, ale nadaja burze, oby w nocy dopiero

Milej niedzieli mamuski
To w Polsce prowadzaja na smyczy, a tu w parku pelnym dzieci biegaja sobie te bydleta.Malo tego, w parku na rogu znajduje sie komisariat policji...
Milego pobytu na wsi

Edytowane przez ArmadaV
Czas edycji: 2011-08-07 o 12:59
ArmadaV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 13:24   #72
justysia8522
Raczkowanie

Aaneczko zdecydowanie cc, raz, że ostatnio zostawili mnie samą na noc na na porodówce, z bólami partymi , bo lekarka chciała się wyspać, a drugi mocniejszy argument pierwsza ciąża obumarła, a u Julii wystąpiła bradykardia. Boję się , że podczas porodu sn mogłoby znów być jakieś komplikacje.
Armada W maju byłam na wizycie u gina i mówiłam, że planujemy drugie dziecko, pytałam się o przygotowanie do ciąży i możliwe komplikacje bo z bliznami nic nie wiadomo, babeczka stwierdziła że już możemy starać się o bobaska. Zrobiła usg, żeby zobaczyć bliznę i dala zielone światełko
Podobno kiedyś 2 lata miedzy ciążami były konieczne bo cięcie wykonywało się wyżej niż teraz, a i lekarzom jest wygodniej, bo po 2 latach nie ma takiego zagrożenia pęknięcia macicy podczas porodu sn.

Chyba znalazłam rozwiązanie odnośnie tortu dla Małej- masa śmietanowa z owocami, a że zwykłej śmietany nie możemy spróbujemy ze śmietaną roślinna
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:51   #73
KW84
Raczkowanie

gabisun super że Kinia już chodzi, brawa dla niej

justysia gratuluję, witam w klubie przyszłych mamuś ja też jestem po cesarce i pomimo nieplanowanej drugiej ciąży wszystko jest w zupełnej normie, chociaż martwiłam się na początku, że to może zbyt wcześnie, lekarz uspokoił mnie. Dużo zdrówka dla Ciebie maluszka

monya dzięki że pytasz, czuję się naprawdę świetnie, żadnych mdłości zgagi póki co też nie, mam nadzieję że mnie ominie bo w poprzedniej ciąży okropnie mnie męczyła zgaga. Z ciążą wszystko ok, jestem już po pierwszym usg, we wtorek kolejna wizyta, lecę po skierowanie na badania i do poradni diabetologicznej.Póki co czekamy z niecierpliwością na wiosnę
KW84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:15   #74
weronika23
Zakorzenienie

kw84 , justysia ale wam fajnie zazdroszcze, bo też bym już chciała, ja myśle że zaczniemy coś planować od paździer bo wtdey mamy wesele brata i chciałabym się wyszaleć bo w tamtym roku miałam 3 wesela niby sie wytańczyłam ale to nie to samo
widze ze dziś mało osób oj trzeba korzystać z pogody
my miałyśmy fajną niedziele na obiedzie byliśmy u babci tż, pózniej u mojej mamy i na końcu na lodach a teraz tż zrobil drinki i idziemy sobie posiedziec bo mała spi
a tu szybki kolaż z dzisiejszego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10 miesiac2.jpg (70,0 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez weronika23
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:17
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:17   #75
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArmadaV Pokaż wiadomość
No wlasnie, takiego psa to sie chyba nie da wychowac na lagodnego, ja im nie wierze.....
Ja tam spokojnie mogę Wam powiedzieć, że te psy są łagodne i potulne dla ludzi. Wręcz są to takie przytulaski (pewnie żadna nie wierzy).
One są agresywne tylko do innych psów i tylko wtedy kiedy tamten je zaatakuje.
Oczywiście jeśli ktoś chce to może zrobić z takiego psa agresora. Ale to już wina właściciela.

Cytat:
Napisane przez KW84
monya dzięki że pytasz, czuję się naprawdę świetnie, żadnych mdłości zgagi póki co też nie, mam nadzieję że mnie ominie bo w poprzedniej ciąży okropnie mnie męczyła zgaga. Z ciążą wszystko ok, jestem już po pierwszym usg, we wtorek kolejna wizyta, lecę po skierowanie na badania i do poradni diabetologicznej.Póki co czekamy z niecierpliwością na wiosnę
no to super że czujesz się dobrze, oby tak dalej

weronika23 śliczne zdjęcia

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:18
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:51   #76
Superbejbe
Zadomowienie

GG do Superbejbe

Cytat:
superbejbe witamy w pl a jak podróż minela
Przez niemcy i holandię przejechaliśmy szybko ale niestety w polsce były straszne korki. Larysa podróż zniosła dzielnie
Stary 2011-08-07, 20:58   #77
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
klarissa brawo dla Natalki, supeer ma włoski u nas ząbki wyszły w 5 miesiącu 2 pożniej był spokój i ruszyły w sumie 4 na raz i pojawily się dopiero teraz
a tak wogóle to widzę że nie tylko wówki mamy identyczne pościel i karuzele tez
Dziękujemy.
Widzę, że gust mamy podobny

KW84 do tego stopnia jej smakuje łóżeczko, że muszę kupić osłonki
Tak przy okazji - gratuluję

Cytat:
Ja też mogę już oficjalnie napisać ,że Kinga chodzi przeszła całą długośc pokoju w pogoni za Maxem
Wow, gratulacje dla Kini

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Klarissa, super Natalka stoia tak BTW, jak tam Twój tata?
Dziękuję, dobrze. Wszystko wróciło do normy, niestety złe nawyki także. Tato mało dba o siebie
Stary 2011-08-07, 20:59   #78
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Weronika23 Twoja mala wczesnie bardzo tak ladnie stoi swietne fotki

KW super ze sie dobrze czujecie, niedlugo bedziesz miala drugiego maluszka achhhh...

U nas bardzo przyjemnie dzionek zlecial, pogoda byla piekna, malutka bawila sie z kuzyneczka. Teraz juz na horyzoncie zaczyna sie blyskac wiec pewnie na noc sie jeszcze cos rozkreci. Sandra jeszcze nie spi, maz z nia walczy ale ona cwaniara na cyca zapewne czeka
To moja dzisiejsza chudzinka :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3105.jpg (95,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3114.jpg (157,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3116.jpg (104,8 KB, 57 załadowań)
Stary 2011-08-07, 21:12   #79
Superbejbe
Zadomowienie

GG do Superbejbe

Cytat:

U nas ostatnio cos ze spaniem nie tak. Klade mala jak zwykle po kapieli o 8.00, potem kasza i spac. Od kilku dni po ok. 40 minutach hop i siada, spania nie ma Przewraca sie po lozku, czolga ,wstaje,kladzie sie z powrotem i tak przez godzine potrafi. Myslalam, ze przynajmniej rano dluzej pospi a tu nic.Chociaz dzisiaj ja obudzilam sie jak zwykle o 7.00,minela godzina a mala dalej spi sama.
U nas też ostatnio takie cyrki przy zasypianiu się dzieją, prawie się przewraca ze zmęczenia ale i tak nie chce spać

Cytat:
Również gratuluje

Ja nie zakładam butów, Larysa najczęściej jest na boso albo ma skarpetki.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja tam spokojnie mogę Wam powiedzieć, że te psy są łagodne i potulne dla ludzi. Wręcz są to takie przytulaski (pewnie żadna nie wierzy).
Oczywiście jeśli ktoś chce to może zrobić z takiego psa agresora. Ale to już wina właściciela.
Ja ci wierzę Siostra miała przez 10 lat suczkę amstafa która wychowywała się z 2 małych dzieci. Ja z kolei kiedyś miałam owczarka niemieckiego który gryzł wszystko i wszystkich, masakra Jak chodzę do parku to widzę że najgorzej zachowują się właśnie owczarki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 22:25   #80
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Zgadzam się absolutnie
Wbrew panującej obecnie fobii społecznej bullowate są jednymi z najlepszych towarzyszy dla dzieci ze względu na swoją fizyczną wytrzymałość. Ogromna większość pogryzień jest z udziałem psów w typie rasy( a to bardzo ważne żeby brać psy rasowe po sprawdzonych rodzicach) oraz w rodzinach ogólnie rzecz ujmując lekko patologicznych lub zupełnie nie znających zasad postępowania z psami. Powszechne złe mniemanie o tej rasie bierze się głównie z faktu iż bullowate stały się bardzo popularne w środowiskach dresiarskich. Należy pamiętać, że przy biciu i szczuciu psa nawet z najłagodniejszego jamnika zrobimy maszynę do zabijania ( w miarę jego możliwości oczywiście )
Dodatkowo pragnę również bronić honoru jorków. Moi rodzice mają 3 sztuki i wcale nie są jakieś wstrętne. Zresztą psy nie potrafią myśleć abstrakcyjnie jak ludzie więc nie są zazdrosne czy coś takiego tutaj znowu kłania się złe wychowywanie przez właścicieli

Dziewczyny, nie ma się co dziwić, że dzieciaki teraz mają większe problemy ze snem. Potrafią teraz tyle nowych rzeczy -kto chciałby w takiej sytuacji marnować czas na sen

Zazdroszczę Wam tych chodzących dzidziusiów. Ala nadal jest na etapie czołgania. Co najwyżej

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 05:35   #81
weronika23
Zakorzenienie

witam z rana widzę że ja dziś pierwsza, u nas noc lepsza chcociaż też są problemy z zaśnieciem bo strasznie się rzuca i płacze, ale szok dziś obudziła się o 4:30 i niby jeszcze spi a że się wierciła i mnie obudziła to stwierdziłam że ide na śniadanie bo jakas glodna jestem. Kurcze u nas się dziś pogoda popsuła a miałyśmy w planach spacer
viola211985 moja gadzina jakaś silna baba jest bo pierwszy raz staneła w 7 miesiącu w łóżeczku ii później intenywnie ćwiczyła a w miare pewnie stała pod koniec 8

Superbejbe o polskich drogach szkoda mówić u nas urwała się droa w tamtym roku przy powodzi popłynela z rzeka zrobili most w desek, które ciągle odpadaja strach jezdzic i ostatnio jak szlam z niunia facetowi wbila się deska w auto i uszkodzila zbiornik a jechal z malutkim dzieckiem porażka i nie mysla tej drogi naprawic niby ggmnina nie ma kasy a ciagle imprezy

justysia8522 ja zakladam n]buciki na zewnatrz, pantofelki z gufo dostałam i trzewiki i super wlasnie w nich stawia kroki a po domu skarpety
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń oj nie ma czego odkad chodzi tylko wiecej siniaków, guzów i placzu, co do jorkow moja ciocia ma i uwilebia dzieci, za to moj pekińczyk siedzi u mamy i od poczatke nie cierpi dzieci, wogole jakis egosita bo tylko ja moge go wziasc na rece czy wykapać a wyglada jak gremlin nie mówiac i wizycie u weterynarza kurcze tata go musi trzymac w skorzanych rekawicach, w domu jest jeszcze owczarek colli a kto rzadzi mały kurdupel
Stary 2011-08-08, 06:01   #82
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
u nas podobnie mój pekińczyk został u mamy ale on nie lubi dzieci i jak tylko przyjezdzamy musi być zamkniety ale za to drugi owczarek szkocki uwielbia i mala ciągle na nim jezdzi
Jak to na nim jeździ?

Cytat:

Jak Wy to robicie, że dzieci koło Was zasną?

Gratulacje!!!! Zazdroszczę...

Asia postawiła wczoraj pierwszy kroczek! Prawie się popłakałam z radości
Stary 2011-08-08, 06:32   #83
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych chodzących dzidziusiów. Ala nadal jest na etapie czołgania. Co najwyżej
hehe ale przynajmniej na razie musisz ściągać rzeczy tylko z dolnej półki a nie wszystko poniżej metra i chyba łatwiej dziecko upilnować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 07:26   #84
weronika23
Zakorzenienie

bordowa jak sie ja posadzi to trzyma sie futra a toffi spaceruje z nia na grzbiecie , moja też nie zasnie z nami, gratulacje dla Asi
Stary 2011-08-08, 07:32   #85
Weronisia
Zakorzenienie

Superbejbe, Wróżka przekazuję wam tylko, że spotkanie ustalone.
Wtorek 15.00 przy głównej bramie przy wejściu na ul.Długą

Bordowa gratuluję pierwszych kroczków Asi.
Coraz więcej dzieciaczków się bierze za chodzenie. Fajnie

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-08-08 o 07:33
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 08:07   #86
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Asia postawiła wczoraj pierwszy kroczek! Prawie się popłakałam z radości
No nieźle, coraz więcej maluszków się usamodzielnia.
Gratuluję

Co do spania to pocieszę was, że u mnie też lipa. Mała niechętnie zasypia, z reguły jest to poprzedzone płaczem, nawet wtedy gdy jest śpiąca to i tak nie chce usnąć. Za to stać/pełzać/podskakiwać bardzo chętnie. Do tego budzi nam się w nocy często po kilka razy z czego zawsze między 2 a 5 nad ranem budzi się na jedzenie. Co prawda dzięki temu zjada więcej, więc jej nie zabraniam bo wiecie jak u nas jest z jedzeniem... No i jak się zbudzi jeść, to potem już śpi z nami, bo kładę ją w łóżeczku zawsze wieczorem, ale potem już w nim sama spać nie chce.

My znowu przez weekend działkowaliśmy, była piękna pogoda. W pierwszy dzień nas odwiedzili moi bracia i moi rodzice i starsza kuzynka Natalki, a w drugi korzystaliśmy z uroków przyrody sami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wakacje 2011.jpg (218,8 KB, 83 załadowań)

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2011-08-08 o 08:08
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 08:25   #87
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Abz linki do poprzednich części muszą być bo nam się zgubią
moja propozycja jest taka, żeby zrobić czystki na liście, a jak ktoś będzie chcial zobaczyć ile nas było kiedyś i pierwotną wersję listy to przecież mozna wejśc na poprzednie wątki i lista jest
Będą linki, będą.
A co do listy to ja moge pousuwać, ale dajcie mi propozycje, samej mnie tu dlugo nie było wiec nie chce sama namieszać.

[QUOTE=Klarissa;28578777Za to pięknie stoi, aż się pochwalę bo taka jestem dumna [/QUOTE]
Pięknie!

Cytat:
Czy jeszcze któraś z Was karmi piersią nie podając dodatkowo mm?
Tak, ja

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
babka to taka babeczka z ciasta kruchego w środku jabłko typowo sklepowa
Pycha!

Cytat:
a tak wogóle to słyszałyście że dzieci po narodzinach się nie kąpie ja wczoraj spotkałam babke i opowiadała że wyczytała że nie kapie sie i nie kapala 30 dni tylko myla chusteczkami, dla mnie to szok jak można nie kąpac
To dla mnie szokująca nowość, dziecko się poci przecież, nie ma tak naprawdę szyi, tam się zbiera pot, jakieś pyłki, jak na moje trzeba to spłukać. Nie zostawiłabym tyle czasu dziecka bez kąpieli

Cytat:
Napisane przez Superbejbe Pokaż wiadomość
Jak można się dopisać do listy na pierwszej stronie?
Podaj mi dane to dopiszę

Cytat:
Nawiazujac do tytulu naszego watku ja juz siedze i szukam super tortu na urodzinki a mamy jeszcze 2,5 miesiaca Ale nie chce zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile, jak to zwykle u mnie bywa
Ja też myślę czy wziąć okrągły tort, ale z rysunkiem (takim jakby z żelu) na górze czy może cały w kształcie samochodu, rybki czy czegoś tam.....

Cytat:
Gratuluję!!

Tak sobie myślę, ze skoro są tu kolejne ciąże to może zrobić jakąś małą listę na pierwszej stronie???

Mój Krzysiu powoli sobie zaczyna raczkować, ale krótkie dystanse i dosyc powoli jeszcze

abz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 08:50   #88
monya4
Rozeznanie

Hej!
u nas tez lipa ze spaniem
mała przez weekend podszkoliła raczkowanie i wszedzie za mna chodzi i chce na rece nic jej nie strasznie no to sie teraz zacznie

abz
mozna zrobic taka dodatkowa liste

wpadne potem bo musze leciec........
Stary 2011-08-08, 09:03   #89
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Elo!!
Moje dziecko wlasnie wstalo no ale zasnelo okolo 23 dopiero, pewnie po wrazeniach niedzielnych. Moj małż jest na urlopie wiec bede maila wiekszy luzik moze dzis na zakupki jakies skoczymy.
Stary 2011-08-08, 09:43   #90
monya4
Rozeznanie

Klarissa
fajnie macie z ta działeczka ze mozecie wyskoczyc i poodpoczywac
zdjecia super

viola211985
Twoja maleńka tez pieknie stoi

weronika23
przepieknie kobietki

a wy juz pochowałyscie grzechotki, bo tak własnie sie zastanawiam czy juz nie schowac było by mniej tych rucpieci do sprzatania

Aneczka
jak po weekendzie?

Edytowane przez monya4
Czas edycji: 2011-08-08 o 09:45
monya4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości