Straszny Wątek ;) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-13, 11:59   #61
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20
Dot.: Straszny Wątek ;)

tarakatatula to chyba "Nawiedzony" o ile się nie mylę.
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 12:01   #62
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

nie mylisz sie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 12:04   #63
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

A oglądała któraś "www.strach.com" czy jakoś tak? Ja zaczęłam na kinie domowym ,ale te odgłosy za plecami z głośnika sprawiły, że cała zesztywniałam ze strachu i kazałam mojemu Skarbowi natychmiast wyłączyć. To jest mniej więcej o tym, że w necie jest jakaś strona internetowa, na którą jak się wejdzie i zobaczy to się umiera po jakimś czasie.Brrr a ja tak często po necie łażę
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 12:14   #64
monyczkaaa
Zakorzenienie

ja oglądałam podobał mi się
to i ja opowiem Wam prawdziwą historię opowiedział mi ją zaprzyjaźniony ksiądz. w pewnej parafi po zaduszkach coś zaczęło każdej nocy stukać w szufladzie. nie pomagały egzorcyzmy etc. postanowili wymienic biurko z tą felerną szufladą. wyjmując wszystkie rzeczy znaleźli w szufladzie nieodprawione zaduszki. na drugi dzień masza za dusze została odprawiona i wszystkie nocne stukania ucichły.
gdybym nie usłyszała tego od księdza to bym chyba nie uwierzyła
Stary 2005-06-13, 12:20   #65
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Jak zmarla moja 2 letnia kuzynka, to bylo w Wielki Piatek, kilka dni po smierci sasiadka mieszkajaca na przeciwko mojej babci przy podjezdzie otoczonego bzem, zauwazyla biala szmatke, stwierdzila, ze pewnie ciocia albo babcia prala i wiatr zerwal pranie i uniosl na krzaczki.. Wyszla z domu, przeszla przez ulice i stanela jak wryta ta szmatka zaczela sama schodzic w dol, przeksztalcila sie w mala dziewczynke - Monike (kuzynke) w raczce trzymala linijke, doszla do konca drogi po czym zniknela...

W mojej rodzinie jest duzo takich zjawisk, totez gleboko wierze w zycie pozagrobowe..
Ehhh fajnie jest wiedziec, ze sie nie umiera tak bezsensownie...

Ps Tinker, nie boj sie ) to tylko niegrozne, zagubione dusze...

It is what it is

Stary 2005-06-13, 12:40   #66
bunny-pie
Zakorzenienie

No teraz sie nie boje, ale dzisiaj w nocy bede .

No ale gorzej niz horrorów to boje sie filmów typu "wlamali sie do domu i znecaja sie nad rodzina a córka ukryta wszystko widzi...."
Boze, tego to sie boje... mogla bym caly rok siedziec na jakims zamku, ale wlamania nie chce przezyc, to juz lepiej jak duchy zabijaja i strasza... przynajmniej wiadomo ze sie szybko umrze....
Stary 2005-06-13, 12:44   #67
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heh, to taka scena jest w "Leonie zawodowcu" jak ten maly chlopak siedzi pod lozkiem a czlonkowie jego rodziny padaja od kul jak muchy, w koncu jednak i mu sie dostalo

It is what it is

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-13, 12:50   #68
bunny-pie
Zakorzenienie

No takie cos to straszne, i nie wiadomo czy sie uda jakos wymknac z domu po pomoc..

tarakatatula: Tak, dzieczyny mówia dobrze, NAWIEDZONY sie nazywa

Film numer 5 http://www.zeta-jones.stopklatka.pl/filmografia.html
Stary 2005-06-13, 14:12   #69
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Jej dziewczyny, jestem sama w domu, choć na dworzu widno to chmury ciemne naszły i mi tu jeszcze grzmiii a w domu taka cisza.grrr boje sie
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 14:13   #70
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Boo! Oleczko

Na wizazu nie jestes sama

It is what it is

Stary 2005-06-13, 17:18   #71
Joey
Zakorzenienie

Dziewczyny wasze historie są straszne! Ale z drugiej strony miło wiedzieć, ze nie tylko ja mam takie schizy ( ). Jak tak czytam to mam wrażenie, ze kazdy ma cos do opowiedzenia, niektorym nawet parę razy cos dziwnego się zdarzyło. Mam wrazenie teraz, że pełno "tego czegoś" na świecie... :/ Najbardziej przerażające wydaje mi się to z tym wampirem i coś co napisała Tinkerbell, o tych postaciach, ktore sie nam przyglądają

Po tym jak zaczelam to wszystko czytać miałam takie wrazenie, ze ktos za mną stoi i sie przygląda, i juz nie wiem jak to jest z tym okropnym poczuciem czyjejś obecnosci. To jest absolutnie straszne Ale jestem prawie pewna, ze to co miałam przed chwila to autosugestia

Dziwne, że ja tak cholernie boję się takich spraw, a przed ogladaniem horroru czuje takie przyjemne uczucie -takie podniecenie Horror to jednak jeszcze pół biedy, najgorsze są filmy dokumentalne i programy typu "Nie do wiary" - wtedy juz nie tak łatwo wmówić sobie, ze to ktoś po prostu wymyślił. Po horrorach najczesciej zostają mi urazy do pewnych rzeczy, np. studnia, muchy, zalepiona taśmą klejącą szafa, itd. Najgorszy jak narazie ktory obejrzałam to "The Ring"- zostawia trwały odcisk na psychice ja się do dziś boję, jak o tym rozmawiam z kimś itp.

Co do moich przeżyć, to często mam wrazenie, ze cos dziwnego slysze itp itd, ale są to raczej moje schizy i nigdy nie miałam żadnego "namacalnego" dowodu, że np. istnieją duchy czy coś takiego. (co nie znaczy, ze w nie nie wierzę ). Raz tylko widziałam na niebie coś dziwnego, jakby światła reflektorów odbijały na chmurze takie jasne koła, które się obkręcały wokół wlasnej osi i wirowały tworząc jakby krąg. (tylko ze w poblizu mnie nie ma zadnych reflektorów) Kompletnie nie wiedziałam co to, a musicie wiedzieć, że wtedy bałam się strasznie UFO Pózniej zawsze widząc jakies reflektory patrzyłam czy one świecą na chmury, ale nie jest tak, nie zostawiają na chmurach zadnych kręgów.

Możliwe, ze cos jeszcze mi sie przytrafiło, ale nie pamietam, bo ja takie rzeczy staram sie wypierac z pamięci, tlumaczyc jakos naukowo itp, ale jak coś sobie przypomnę to napiszę.
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 17:31   #72
Joey
Zakorzenienie

Przypomniało mi się cos Pewnie przy waszych historiach to pestka, ale wiecie pewnie, ze jak cos takiego przydarza sie komus kogo znacie to uczucie strachu jest wieksze i wydaje się, jakby to byla najstraszniejsza opowiesc pod słoncem

A to własnie przytrafiło się mojej koleżance, parę miesięcy temu. Była w domu ze swoją mamą. Moja koleżanka usłyszała pukanie do drzwi wejściowych. Poszła więc otworzyć, ale najpierw spojrzała jeszcze przez wizjer (czy jak to się mówi "judasz") i zobaczyła dość młodą kobietę o blond włosach, która wpatrywała się w ten wizjer. Koleżanka nie wiedziała czy wpuścić tą kobietę, więc poprosiła mamę, aby rzuciła na nią okiem, przez judasza. Ale jej mama nikogo nie zobaczyła przez ten wizjer, pusty korytarz i tyle. Moja koleżanka znów spojrzała i zobaczyła tą kobietę. Z póżniejszych rozmow wynikło ze jej mama nawet pukania nie słyszała.

Ja usłyszawszy ta historie, wyobrazilam sobie jak to jest..znalezc sie w takiej sytuacji i.. cóż, przeraziłam się, naprawde. Mi to sie wydaje straszne
Stary 2005-06-13, 17:31   #73
Justek
BAN stały

GG do Justek

Ja osobiście wierzę w duchy. Zdaję sobie sprawę, że moje historie, zwłaszcza ta z ugryzieniem, może świadczyć o tym, że jestem nie halo ale wydarzyły się naprawdę. Na szczęście w domu, w którym obecnie mieszkam nigdy nic dziwnego mi się nie przytrafiło. Ale horrory oglądam tylko jak ktoś jest jeszcze w domu. Straszny tchórz ze mnie dlatego The Ring np. obejrzałam w dzień
Justek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 17:35   #74
Justek
BAN stały

GG do Justek

Cytat:
Napisane przez Joey
Przypomniało mi się cos Pewnie przy waszych historiach to pestka, ale wiecie pewnie, ze jak cos takiego przydarza sie komus kogo znacie to uczucie strachu jest wieksze i wydaje się, jakby to byla najstraszniejsza opowiesc pod słoncem

A to własnie przytrafiło się mojej koleżance, parę miesięcy temu. Była w domu ze swoją mamą. Moja koleżanka usłyszała pukanie do drzwi wejściowych. Poszła więc otworzyć, ale najpierw spojrzała jeszcze przez wizjer (czy jak to się mówi "judasz") i zobaczyła dość młodą kobietę o blond włosach, która wpatrywała się w ten wizjer. Koleżanka nie wiedziała czy wpuścić tą kobietę, więc poprosiła mamę, aby rzuciła na nią okiem, przez judasza. Ale jej mama nikogo nie zobaczyła przez ten wizjer, pusty korytarz i tyle. Moja koleżanka znów spojrzała i zobaczyła tą kobietę. Z póżniejszych rozmow wynikło ze jej mama nawet pukania nie słyszała.

Ja usłyszawszy ta historie, wyobrazilam sobie jak to jest..znalezc sie w takiej sytuacji i.. cóż, przeraziłam się, naprawde. Mi to sie wydaje straszne
Jak nic fiknęłabym na zawał!
Stary 2005-06-13, 17:55   #75
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey

I co, otworzyli drzwi czy nie? Byla tam ta kobieta

Tinker
Stary 2005-06-13, 17:59   #76
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey
Najbardziej przerażające wydaje mi się to z tym wampirem i ...

Ja chyba znowu jestem jakas slepa, ale kto pisal o wamirze ? Nie moge tego znalesc

Stary 2005-06-13, 18:11   #77
Justek
BAN stały

GG do Justek

Ja pisałam gdzieś na początku i generalnie nie o wampirze tylko o czymś co mnie użarło w szyje jak spałam.
Stary 2005-06-13, 18:12   #78
Joey
Zakorzenienie

Nie, moja koleżanka nie otworzyła tych drzwi. A jej mama chyba sie tym nie przejeła, dla niej bylo raczej jasne,ze tam nikogo nie ma.

Znalazłam to o tym wampirze,wiec wklejam Napisała to Sunny
"Ja też miałam parę dziwnych sytuacji ale jednej z nich w życiu nie zapomnę. Do dzisiaj cierpnie mi skóra na samą myśl brrrr. Wynajmowałam wtedy pokój w dwupokojowym mieszkaniu. Ja i moja koleżanka mieszkałysmy w mniejszym. Od samego początku miałam problemy ze spaniem, ciągle jakieś koszmary mi się śniły. Pewnej nocy znowu przyśniło mi się coś strasznego, bodajże wampiry. Ale to nie było takie straszne. Przerażające było to, że poczułam jak ktoś się nade mną nachyla i poczułam silne ugryzienie w szyje. Zerwałam się jak oparzona, serce waliło mi jak oszalałe. Spojrzałam na swoją współlokatorkę, smacznie spała. I wtedy spojrzałam w bok.Wydawało mi się że ktoś siedzi na biurku i mi się przygląda. Nawet sobie nie wyobrażacie jak się przeraziłam. Mało zawału nie dostałam. To ugryzienie było tak realne. Do rana już nie spałam."
Stary 2005-06-13, 18:14   #79
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justek
Ja pisałam gdzieś na początku i generalnie nie o wampirze tylko o czymś co mnie użarło w szyje jak spałam.
Ja przeraziłam sie tego co bylo potem - jak widziałaś kogoś siedzącego na biurku !!!
Stary 2005-06-13, 18:17   #80
Justek
BAN stały

GG do Justek

Mało brakowało żebym zaczeła się drzeć na całe gardło.Ja sobie tego nie wymyśliłam uwierzcie mi. Nigdy więcej nie chciałabym czegos takiego przeżyć. To wyglądało tak jakby ktoś przycupnął na biurku. A biurko było jakieś 1,5 m ode mnie. Schowałam się pod kołdrę i zaczęłam się modlić.
Stary 2005-06-13, 18:27   #81
Joey
Zakorzenienie

A czy to cos dlugo tam siedziało?

Ja chyba bym nawet nie umiała krzyknąć. W takich momentach zaczyna mi szumieć w uszach, nogi się pode mną uginają i czuję, jakbym miała zemdleć. I zamiast mówić - chrypię. Nie umiałabym chyba krzyczeć, albo uciekać.
Wiem dokładnie jak bym sie czuła, bo - jak juz pisałam - kiedys strasznie bałam się UFO, a raz zobaczyłam samolot, który przeleciał bardzo nisko nad samochodem w ktorym siedziałam, bylo ciemno i ten samolot wyglądal dokladnie tak jak UFO na rysunkach tych ludzi, którzy zostali przez nie rzekomo porwani (widziałam to w jakimś filmie dokumentalnym mając ok. 10 lat ). Wtedy dokladnie tak się poczułam.. teraz mi sie chce z tego śmiać, ale wtedy to bylo okropne.
Stary 2005-06-13, 18:28   #82
shachownica
Zakorzenienie

od czytania tych historyjek aż mi włoski na rękach stają

jak by mnie coś takiego spotkało to zawał murowany do zwykłego przerażenia starcza mi moja chora wyobrażnia i jakiś horror, pamiętam jak po obejrzeniu 'laleczki chucky' chowałam wszystkie ludziopodobne zabawki do szafy przed snem a i teraz nie mam żadnej lalki w domu, szczególnie niepokojące wrażenie robią z porcelowanymi twarzami

a i po przeczytaniu 'misteczka salem'kinga zamykałam tą książkę w biurku na klucz bo nie mogłam zasnąć ze strachu i przez kilka dni z niepokojem obserwowałam znajomych tak wiecie na wszelki wypadek
shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 18:34   #83
Justek
BAN stały

GG do Justek

Nie wiem jak długo to coś tam siedziało, byłam tak totalnie przerażona, że nie miałam odwagi wychylić się spod kołdry. Modliłam sie żeby to odeszło, żeby mi nie zrobiło nic złego. Wiadomo psychika mi sfiksowała w tamtym momencie i wyobrażałam sobie że to coś zaraz się na mnie rzuci. Tą historię opowiedziałam do tej pory tylko swojej mamie, która nigdy z takich rzeczy się nie śmieje. W taką historię trudno jest uwierzyć i wcale nie byłabym zdziwiona gdyby ktoś stwierdził, że ze mną jest coś nie tak. Sama pewnie podchodziłabym do tego sceptycznie.
Stary 2005-06-13, 18:35   #84
Justek
BAN stały

GG do Justek

No to ja dzisiaj zasypiam przy właczonym telewizorze. Kurcze na samo wspomnienie zimno mi sie robi.
Stary 2005-06-13, 18:40   #85
soulsweeper
Zadomowienie

Ja bardzo interesuję się różnymi dziwnymi zjawiskami, ale sama, jak na złość, niczego specjalnego nie doświadczyłam... Jedno wydarzenie tylko tkwi mi w pamięci, może nie straszne, ale na pewno co najmniej dziwne!
Kiedyś z TŻ zaczęliśmy opowiadać sobie swoje sny z poprzedniej nocy. Ja mówiłam coś o uciekaniu przed policjantami , a nagle zmieniła się atmosfera, zrobiła się taka duszna, mroczna, stałam gdzieś koło cmentarza i spostrzegłam wolno sunącą po drodze zakapturzoną postać...
W tym momencie TŻ podjął moją opowieść, zaczął opowiadać dokładnie to, co mnie się śniło, tylko, że z perspektywy tej postaci! Widział, jak uciekam, bo go nie poznaję, jak znajdujemy się na cmentarzu. Potem znowu ja podjęłam od tego momentu- dla mnie najbardziej przerażającego, bo czułam, że leżę i nie mogę się ruszyć, a ta postać nade mną, wysuwa swoje kościste dłonie. TŻ w tym momencie śnił, że właśnie ogląda te swoje trupie ręce- stojąc nad moim grobem.
Innej nocy obudziłam się nagle i bardzo wyraźnie przez kilkanaście sekund obserwowałam swojego królika skaczącego po dywanie. W czym nie byłoby nic dziwnego gdyby nie to, że królik nie żył już od prawie roku
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 18:47   #86
Vivienne
... choć nie Westwood

A ja z duchami nie miałam do czynienia... Niestety, bo musi to być bardzo ekscytujące
Pamietam tylko pewien zimowy dzien rok temu. Moja babcia ciezko chorowala na raka. Pewnego dnia po przyjsciu ze szkoly od razu zerknelam na zegarek. Mam taki ładny "krecacy sie" czasomierz, wiec patrzylam na niego dluzsza chwile. Nagle, na moich oczach stanal. Zdziwiona [bo baterie byly dwa dni wczesniej mzienione]polecialam do kuchni i powiedzialam o tym mamie. Rozesmiala sie, ale nie było juz nam tak wesolo jak nagle zadzwonil telefon. Od razu wiedzialysmy o co chodzi...
-Mamo, nie odbieraj - wydusiłam z siebie [tak jakby to mialo cos zmnienic] i sie rozryczalam.
Spojrzala na mnie tak smutno i wziela do reki słuchawke. Nasze przypuszczenia sie sprawdzimy: babcia zmarła... A zegarek ciagle stoi. Nie mam ani ochoty, ani zamiaru go naprawiac.
Czesto potem modlilam sie wrecz by babcia dala mi jakis znak. Tak sie jednak nie stalo. Szkoda, bo byłyśmy bardzo związane...

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2005-06-13 o 18:50 Powód: małe błędy :<
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 18:55   #87
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
Kiedyś z TŻ zaczęliśmy opowiadać sobie swoje sny z poprzedniej nocy. Ja mówiłam coś o uciekaniu przed policjantami , a nagle zmieniła się atmosfera, zrobiła się taka duszna, mroczna, stałam gdzieś koło cmentarza i spostrzegłam wolno sunącą po drodze zakapturzoną postać...
W tym momencie TŻ podjął moją opowieść, zaczął opowiadać dokładnie to, co mnie się śniło, tylko, że z perspektywy tej postaci! Widział, jak uciekam, bo go nie poznaję, jak znajdujemy się na cmentarzu. Potem znowu ja podjęłam od tego momentu- dla mnie najbardziej przerażającego, bo czułam, że leżę i nie mogę się ruszyć, a ta postać nade mną, wysuwa swoje kościste dłonie. TŻ w tym momencie śnił, że właśnie ogląda te swoje trupie ręce- stojąc nad moim grobem.
O kurczę! To nie ma być straszne? Mnie coś takiego PRZERAŻA... Sny potrafią byc naprawdę czymś bardzo bardzo dziwnym..
Moja babcia kiedys opowiadała, ze sniła jej się jej matka - zmarła matka - która mówiła jej co się wydarzy i to się potem działo.. w ogóle słyszałam parę takich historii wlasnie o rozmawianiu ze zmarlymi przez sen. Dziwne, że prawie wszystkim, kiedy sie po tym obudzą - ciekną łzy po policzkach!
Stary 2005-06-13, 18:57   #88
shachownica
Zakorzenienie

sunny a jak to się skończyło ??? długo pod tą kołdrą siedziałaś, udało ci się jeszcze zasnąć tej nocy???
shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-13, 19:06   #89
bunny-pie
Zakorzenienie

Pare miesecy temu zmarla praciotka na raka. Jej choroba byla bardzo uciazliwa dla jej rodziny (nie opieka nad nia ale fakt ze umiera) i w pewny wtorek powieziala do córki: "Jeszcze tylko do czwartkowego popoludnia bedziesz musiala sie mna opekowac!" I co sie stalo? Zmarla w czwartek popoludniu.
Stary 2005-06-13, 19:21   #90
Justek
BAN stały

GG do Justek

Cytat:
Napisane przez shachownica
sunny a jak to się skończyło ??? długo pod tą kołdrą siedziałaś, udało ci się jeszcze zasnąć tej nocy???
Aż zadzwonił mój budzik,nie usnęłam do rana. Na szczęście to juz się więcej nie powtórzyło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości