![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
arsenalfan26014 nie poddawaj się! wiesz co ja zawsze robię, jak nie potrafię zacząć? oglądam zdjęcia koleżanek, które tak schudły, albo wieszam sobie sukienkę gdzieś na widoku, która jest piękna, ale nie mogę się w nią zmieścić (kiedyś celowo kupiłam rozmiar mniejszą) albo idę na zakupy, stwierdzam, że wyglądam w lustrze, jak wieloryb i muszę zacząć się odchudzać... To bardzo działa na psychikę. Nutella i bułki to oczywiście nie jest dobre rozwiązanie, ale jabłka na śniadanie też tak średnio... Może coś bardziej pożywnego? Jakaś owsianka, sałatka owocowa, kiełbaska gotowana i jakiś pomidor? Śniadanie powinno być sycące
![]() ![]() Jesteś w Hiszpanii... Jak Ci zazdroszczę ![]() ![]() Bottega, no to zważymy się razem ![]() ![]() na razie za mną słodkie nie chodzi, ale za to podczas @ mam ochotę na jakiś kebab, ale nie dam się! ![]() natalkaa7522, no ładnie! żeby mi to było ostatni raz! dobrze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Ojojoj...widzę, że nie tylko ja dzisiaj zaszalałam, bułeczki, kanapeczki...
![]() cóż to, dzisiaj dzień folgowania sobie ![]() Ja poszłam na spacer zamiast na rower ![]() Na podwieczorek kawałek arbuza zalany jogurtem truskawkowym i troszkę płatków Fitness+ orzechy laskowe prosto z lasu ![]() Kolacja pewnie serek z pomidorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem w Katalonii, jest slicznie, ale pracuje i nie bardzo mam czas na podziwianie urokow, chcialam tez przyjechac tu, zeby podszlifowac moj hiszpanski, niestety zapomnialam, ze oni tu mowia po katalonsku...ale jakos mi leci czas, opalam sie troche, zarabiam i szlifuje jezyk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Praca w Hiszpanii? Super! ![]() Mój jadłospis z dzisiaj śniadanie: - 2 kiełbaski drobiowe - pół małego pomidora - banan - kubek zielonej herbaty II śniadanie kilka suszonych moreli Obiad: - 2 małe gołąbki Podwieczorek niestety nic, bo obiad był późno.. Kolacja: - 2 chude parówki drobiowe - twarożek przyrządzony z chudego sera białego, jogurtu naturalnego, szczypiorku i rzodkiewki - kubek zielonej herbaty Nie lubię późno wstawać, bo później dzień taki dziwnie rozregulowany z posiłkami. Wody wypiłam dziś litr + pół litra zielonej herbaty, więc nie jest najgorzej ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-08-20 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
w przyszlym roku na pewno tu wroce, teraz zajmuje sie dzieckiem, ale w przyszlym roku poszukam czegos w hotelarstwie, bo zaczynam studiowac turystyke w poznaniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
nie ładnie.. ser bardzo tuczy. Jeśli go uwielbiasz i ciężko jest Ci go odstawić, to kup taki z Biedronki w opakowaniu- jest jeden gouda, który ma 3x cieńsze plasterki niż normalnie. Stworzony z myślą o odchudzających się.
![]() ![]() medzia104, waga musi zlecieć nam ładnie w dół! ![]() arsenalfan26014, też tak miałam. Winą tego jest to, że zbyt rzadko jesz. Jeśli jemy często i regularnie- 5 posiłków dziennie, to wówczas stopniowo organizm przyzwyczaja się do utrzymywania prawidłowego poziomu insuliny, dzięki czemu nie mamy ochoty na słodkie. W tej chwili, jedząc rzadko i niezdrowo (jabłko na śniadanie to bardzo zły pomysł) robisz sobie pod górkę- masz ochotę na słodycze, bo spada Ci poziom insuliny. Jedz w mniej więcej równych odstępach czasu, ostatni posiłek spożywaj 3 godz. przed snem (nie wcześniej, bo spowolnisz metabolizm).
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-20 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
arsenalfan26014, turystyka jest bardzo fajna
![]() Bottega, jak Twój jadłospis dzisiaj? Nałogowo piję zieloną herbatę od dwóch dni, bo tak mi posmakowała ![]() A GDZIE RESZTA DZIEWCZYN? PISZCIE CO U WAS ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-08-20 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
U mnie dietowo ok, niestety nie mam czasu na sport bo pracuję albo coś załatwiam :///
Na dodatek mama zrobiła pyyyszne ciasto- babkę z wrzącą margaryną. Ale kurcze muszę być twarda. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Jestem po godzinnym rowerku
![]() Teraz kolacja-jaja mam ugotowane 3 sztuki pytanie ile z tego podprowadzi moje dziecko+pomidorek i troszkę serka białego ze szczypiorkiem. Muszę jeszcze przygotować posiłki na jutrzejszy dyżur-12h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A własnie, co przygotowywujesz sobie do pracy?
Macie jakieś pomysły na przyrządzenie gotowych posiłków, które można ze sobą zabrać?
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o biedronkę to wyhaczyłam tam płatki nestle frutina za niecałe 3 zł, gdzie w tesco kupiłam takie wczoraj za 6zł! ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Już się spowiadam
![]() I śniadanie: 2 kromki chrupkiego pieczywa, 1 ugotowane jajko, pół pomidora, pół średniego ogórka, 1/3 serka wiejskiego lekkiego II śniadanie: pół plasterka szynki, 1 plasterek serka śmietankowego naturalnego, ok. 120g fasolki szparagowej zielonej, 5 rzodkiewek = 112 kcal napisałam ile kcal, żebyście wiedziały orientacyjnie ![]() Obiad: rosół z kury „czysty” (bez klusek, tłuszcz odcedzony) z odrobiną koperku; pierś z kurczaka bez panierki, 1 ogórek, 50g fasolki szparagowej Podwieczorek: 1 jabłko Kolacja (zjem niedługo, chodzę spać późno, a ostatni posiłek jem 3h przed snem, tak, jak radził mi lekarz): pól plasterka szynki, 1 plasterek sera śmietankowego naturalnego (pyszny ima dużo białka), 4 rzodkiewki Ruch: pompki (ćw dopiero od niedawna, więc póki co 15 powtórzeń), 2x twister, 3x120 ćwiczeń na nogi i tyłek, 2x hula-hop, 2x20 ćwiczenie z "pogromców nadwagi", za godzinkę zrobię jeszcze A6W ![]() natalkaa7522, ziemniaczki aż 3? też tak średnio... postaraj się jeść więcej produktów, które zawierają mniej węglowodanów. Nimi też da się najeść. ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-20 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Przez cały dzień, natalko?
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie jeżdzę do biedronki zeby kupić ten super ultra cienki ser. To nie chodzi o kase, tylko o to, ze zakupy robię w sklepie siostry. ![]() Taaak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Medzia
![]() Mam na jutro uszykowane 2 jaja z dzisiejszej kolacji ![]() Obiad plaster duszonego schabu+ warzywa taki mrożony chiński mix uduszony. Pomidor na sałatkę ,jakiś jogurt i nektarynki. W pracy łatwiej mi się kontrolować jak mam uszykowane porcje i nic co mogłabym podjeść w międzyczasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć. Jestem studentką, 21 lat, aktualnie za granicą. Mam 174cm wzrostu i ważę 78kg. Mój plan minimum to 69kg (nie chcę widzieć "7" z przodu ![]() ![]() ![]() Bardzo bym chciała się do Was przyłączyć, bo głęboko wierzę, że będzie mi łatwiej i dacie mi motywację ![]() Więc tak: obecna masa: 78kg plan minimum: 69kg cel: 63-66kg Myślicie, że do końca września może mi się udać zrzucić 10kg? JADŁOSPIS NA JUTRO: śniadanie: jajko, pół kromki chleba wieloziarnistego z serem i świeżym ogórkiem, herbata bez cukru (9:00) obiad: pół ziemniaka, kalafior, plaster pieczeni (bez sosu), na deser lody (niestety, deser jest obowiązkowy- praca, ale to skomplikowane) (12:00) przekąska: kawałek babki cytrynowej (bez dodatków), herbata (ok. 15:00) kolacja: pół kromki chleba pełnoziarnistego z chudą szynką i ogórkiem, herbata (18:00) Po kolacji często jem jeszcze jabłko, bo chodzę stosunkowo późno spać. Coś czuję, że przed kolacją zjem coś poza babką, bo ona mnie nie nasyci, a od obiadu do kolacji dość długi dystans... Postaram się wytrwać, ale jeśli nie, to zjem płatki owsiane zalane wodą z 1/2 opakowania jogurtu wieloowocowego. Mam nadzieje, że takie "spowiedzi" z jadłospisu uchronią przed napadami objadania się i zmobilizują do wytrwania w zamierzeniach ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia nam wszystkim !! ![]() Dodam jeszcze, że słodycze są moją ogromną słabością ![]() ![]() Ćwiczę codziennie rano i wieczorem, ale niezbyt długo. Staram się też zrobić jedną serię mojego zestawu w ciągu dnia. Ćwiczenia nie są długie, ale mięśnie pracują, więc mam nadzieję, ze to wyrzeźbi moje ciało, a dzięki drobnym zmianom z odżywianiu będę spalać tłuszcz i osiągnę zamierzony efekt. Jakbyście miały jakieś uwagi czy wskazówki, to bardzo proszę. Edytowane przez sasza10 Czas edycji: 2011-08-20 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sasza10, myślę, że jeśli utrzymasz dietkę i będziesz się więcej ruszać jest szansa, że schudniesz jakieś 6kg, a to bardzo dużo i byłoby rozsądnym wynikiem ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-20 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Witaj sasza10
![]() Przeczytałam wszystko dokładnie i tak jak pisze Bottega z 6 kg zrzucisz na pewno ![]() ![]() a może te lody zamienisz na jakiś sorbet? w niektórych supermarketach mają pyszne, a jeśli chodzi o kcal to wypadają znacznie lepiej niż normalnie lody ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Lody są obowiązkowe, bo opiekuję się tu ludźmi i jem razem z nimi, to samo co oni, więc trochę mi to krzyżuje plany, ale biorę dla siebie mniejsze porcje i oczywiście bez śmietany
![]() Dziękuję za wskazówki i odpowiedzi ![]() No to mamy nowy dzień- wytrwałości, sumienności, konsekwencji i silnej woli nam wszystkim! Pięknego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() jaki piękny dzień dzisiaj mamy, wyruszam rowerkiem po obiedzie ![]() a na śniadanie miseczka płatków fitella truskawkowa z jogurtem naturalnym miłego dnia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to jestem wściekła na ojca. Jest potwornie otyły i zżera wszystko, co mamy. Jak uszykuję sobie pierś z kurczaka, wyjdę na chwilę, to połowy nie ma... i nie wytłumaczysz jemu, że ma zostawić, bo tylko takie mięso jem, a dla niego jest co innego. To samo wczoraj było z moimi serkiem twarogowym naturalnym- kosztował dużo, ale Mama kupiła specjalnie dla mnie, bo wie, że się odchudzam, a ten serek ma mało kcal i dużo białka. Miał starczyć mi na parę dni, zjadłam z opakowania 2 plasterki, rano zaglądam do lodówki i nie ma, zeżarł! Wkurza mnie to cholernie, bo nie dość, że ojciec wydaje po 40 zł na same słodycze za każdym razem, jak tylko jest w jakimś sklepie, zżera je wszystkie, ciągle szuka żarcia i jeszcze moje dietetyczne produkty też znikają! Pochłania wszystko, co widzi. To samo było z szynką, którą Mama kupiła dla mnie i brata. Mój ojciec ma swoje kiełbasy (ogromne ilości znikają i nie ma nad tym kontroli), grzyby w różnej postaci (nie jadam) i masę innego żarcia, a zawsze jeszcze zje nam ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-21 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wittam Was dziewczynki!
![]() Wpadam na chwilkę tylko, bo uciekam zaraz odespać wczorajsza noc, cały weekend imprezowałam, jedzenie średnio bardzo, dzisiaj już znacznie lepiej niz w piątek i sobotę, ale i tak idealnie nie było ;/ za to cala noc na parkiecie spędziłam, także sporo kalorii się spaliło, mam nadzieje ![]() I przybyła mi kolejna motywacja - 17 października wesele kumpeli. Ojjj trzeba się za siebie wziąć! ![]()
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
ja zaczynam powoli. postanowilam jak na razie jest co 3 godziny, mniejsze posilki, wycofac weglowodany i codziennie godzinny spacer. inne tuczace rzeczy, ktore nie zawieraja weglowodanow postanowilam zostawic, ale jesc je raz na jakis czas, zeby moj organizm nie przezyl szoku...myslicie, ze do lutego uda mi sie osiagnac wage 60kg, jesli bede szla tym tropem, czy jeszcze cos zmienic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() arsenalfan26014, myślę, że nie da się w tej chwili odpowiedzieć na takie pytanie. 27kg to baaardzo dużo, ale do lutego mamy jeszcze sporo czasu, więc tak naprawdę wszystko zależy od Ciebie (czy utrzymasz dietę, czy nie będziesz "grzeszyć" i czy będziesz aktywna fizycznie) oraz Twojej przemiany materii (po miesiącu diety policz ile zgubiłaś, a będziesz mniej więcej wiedziała). Jeśli faktycznie utrzymasz dietkę i zwiększysz ruch (rozumiem, że spacery na początek i stopniowo będziesz dokładać więcej ćwiczeń?), to masz duże szanse na sukces ![]() ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-21 o 15:21 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
do lutego, bo w lutym 2011 roku zalozylam sie z moja siostra, ze za rok o tej porze bede wazyc 60kg...w kwietniu wydawalo mi sie, ze jest to osiagalne, bo ladnie szla dieta, ale teraz jest coraz mniej czasu i nie wiem czy sie uda...staram sie w to wierzyc, ale ciezko jest, jak caly czas sie mysli o jedzeniu, bo za bardzo nie mam sie czym zajac, jak mam zajecie to na prawde ladnie wszystko idzie, ale teraz juz mam coraz mniej pracy wiec siedze i sie nudze, staram sie tak zorganizowac czas, zeby albo byc jak najwiecej czasu poza domem miedzy posilkami szczegolnie, albo jak juz jestem w domu, to zeby byc z kims, wtedy nie podjadam, mieszkam tutaj z obcymi ludzmi, wiec jest jakos dziwnie, tak podjadac. ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- moze ktos napisac jeszcze raz kiedy wazenie, bo jakos nie moge znalesc posta z ta informacja...dzieki z gory! a, zapomnialabym u mnie na obiad byl ryz, mialabym piers z kurczaka gotowana, ale jakos mi sie nie chcialo, to zjadlam dwie kromki chrupkiego pieczywa z serkiem topionym i activie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Bottega u mnie było identycznie! ale na szczęście on nie lubi dietycznych serków, jogurtów, tuńczyków, chudego mięska.. także mam spokój. Szkoda nerwów! A co to za serek, który tak chwalisz?
![]() arsenalfan26014 - ważenie w piątki! ![]() U mnie dzisiaj: Śniadanie: - miseczka płatków fitella z jogurtem naturalnym - zielona herbata II śniadanie: - garść malin obiad - podwójny gotowany filet z kurczaka - surówka z 2 marchewek - szklanka kefiru podwieczorek - kakao - 1 szklanka - kilka śliwek kolację szykuję na 18 - chudy serek biały ze szczypiorkiem, rzodkiewką i jogurtem naturalnym - 1 parówka drobiowa - pół małego pomidora - zielona herbata ruch: 15 km rowerkiem ![]() o 19 idę z koleżanką pobiegać i zamierzamy robić to regularnie dziewczyny myślicie, że to kakao od czasu do czasu jest dozwolone? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
medzia104 Masz na myśli słodkie kakao? Przeglądając inne fora widziałam, że ludzie potrafią robić budyń bez cukru i go chwalić... Myślę, że kakao jest dużo lepszą opcją niż batony z karmelem czy coś takiego, wszak mleko posiada wartości odżywcze a nie tylko kalorie. Zawsze można wybrać mleko z niższą zawartością tłuszczu
![]() ![]() arsenalfan26014 Myślę, że jest to wykonalne, ale musisz się naprawdę zaprzeć i być konsekwentna! Nie poddawaj się, gdy przez jakiś czas waga będzie stałą w miejscu. Mi udało się schudnąć 3kg, a potem nic chociaż naprawdę mało jadłam i się strasznie zniechęciłam... Więc i kilogramy wróciły ![]() ![]() Bądź silna i się nie daj! Kiedyś wrócisz do rodziny i fajnie by było im się zaprezentować odmienioną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Dokładnie wiem o czym mówicie dziewczyny. Mój chłopak wyjechał do pracy miesiąc temu, bardzo daleko stąd i zobaczymy się dopiero w lutym. Było mi bardzo ciężko puścić go, ale jego ambicje i mój zdrowy rozsądek jakoś się ze sobą pogodziły. Rozmawiamy na skypie, codziennie do siebie piszemy, ale to strasznie boli... No i postanowiłam na jego przyjazd być szczuplutka
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.