jestem kretynką - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 14:25   #61
izabelle
Raczkowanie

Dot.: jestem kretynką

Cytat:
Napisane przez bew21 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Chcę tutaj opisać swoją sytuację, ponieważ chciałbym poznać opinię ludzi,którzy mogą spojrzeć na nią "z boku" lub kiedyś byli w podobnej sytuacji. Proszę o wyrozumiałość i brak złośliwych komentarzy.

Zacznę od początku. Poznałam w akademiku chłopaka. Przypadliśmy sobie do gustu. Jednakże nigdy mnie nie urzekł jego wygląd,tylko charakter. Stwierdziłam, że wygląd nie jest najważniejszy, dlatego też postanowiłam z nim spróbować.Muszę dodać, ze nigdy nie narzekałam na brak powodzenia. Wiem,że teraz zostanę zlinczowana przez większość kobiet,ale niestety uważam,że jestem ładną dziewczyną. Już od najmłodszych lat rodzice mi to wmawiali,a od kilku miesięcy mój chłopak. Zaczęłam w to wierzyć o od tej pory wszytskie negatywne cechy mojego chłopaka zaczęły mi przeszkadzać. On jest bardzo dobrym człowiekiem,dba o mnie i wiem, że mnie kocha nad życie, ale widzę teraz że jest niski,ma spory brzuszek itp.

Od kilku dni zastanawiam się, że może spotkałabym kogoś przystojniejszego, kogoś kto by bardziej pasował dom mnie wizualnie. Ehh nie cierpię siebie za to, czasami myślę,że jestem cholernym Narcyzem i trzeba mnie wysłać na badania psychiatryczne, bo jak można mieć takie wysokie mniemanie o sobie? Nie myślcie sobie, że jestem jakąś pustą lalą,generalnie jestem normalną dziewczyną,lubianą, ale te myśli nie dają mi spokoju. Może to tylko chwilowe? Może muszę po prostu urozmaicić coś w swoim związku, żeby pozbyć się tych myśli? Jest mi dobrze z moim chłopakiem, a ponadto nigdy nie chciałabym go skrzywdzić

dziękuję z góry za przeczytanie. pozdrawiam
autorko bylam w podobnej sytuacji, z tym ze wszyscy mi wmawiali..dalsi znajomi na imprezach.. arab w tunezji;/ sprzedawca zly na mojego faceta ze nie kupil tytoniu, ojciec matka.
wiesz co zrobilam?
zdradzilam z powszechnie uwazanym kolesiem za przystojnego..
potraktowal mnie jak idiotke..jedna z wielu..(no ale jak mozna mnie tak potraktowac mnie-ekhm tjaaaaa bo tylko dla swojego faceta zakochanego jest sie swietosci) i co nie umialam byc z facetem. Po 4 latach wiem ze stracilam cos najpiekniejszego w swiecie, nie daj sie zlamac nie badz glupia..ja do teraz zaluje swojego zachowania..a najsmiejsze jest to ze nie umiem nikomu ufac..facetom ani sobie..
to taka patologiczna przestroga ( a uwierz ze trafialam na przystojnych dupkow)
liczy sie jak sie z kims czujesz, ja bylam szczesliwa i zniszczylam wszystko.
izabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 20:02   #62
loloona_79
Rozeznanie

nie rozumiem jak można oceniać partnera na zasadzie " czy jest wystarczająco przystojny by mi dorównać" śmieszne to dla mnie trochę

Zgadzam się z dziewczynami powyżej - jesli juz teraz tak myslisz, daj sobie spokój, bo potem będzie tylko mniej motylków,więcej rutyny, a jesli TŻ Ci nie pasuje, to tylko go skrzywdzisz
Stary 2011-08-18, 10:22   #63
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Ale to była kwestia tego, że wcześniej źle wybierałaś (bo może byłaś niedojrzała lub miałaś fatalny gust co do facetów), a nie, że nie można wybrać faceta fajnego i odpowiedzialnego, przy którym nam się kolana uginają. Twój opis brzmi trochę jak "związek z rozsądku", a przecież pewnie kręci Cię Twój facet?
No jak przyjdzie co do czego to kręci jak najbardziej.
Po prostu mam świadomość, że istnieją faceci, którzy działają na mnie o wiele mocniej, tylko, że to z kolei do związku jest za mało.
A na "porządnego faceta", który dba, kocha, nie przesadza z alkoholem, nie bije, nie awanturuje się, nie zdradza, nie jest zaborczy, wcale nie jest tak łatwo trafić- czy to brzmi jak związek z rozsądku... może nawet troszkę tak brzmi, ale nie do końca wiem jak to stwierdzenie rozumiesz . Spełnia moje potrzeby bezpieczeństwa, spokoju, stabilizacji, bycia kochaną, z seksem problemów też nie ma, więc wygląda na to, że mnie to wystarcza i zawsze to dla mnie było dobre.

Realnie patrząc... od czasu licznych moich zawodów,
trzymałam się zdania, że oczekiwanie "księcia na białym koniu" jest nieco utopijne i na dłuższą metę mało prawdopodobne. Ale w sumie to ciekawa kwestia, widzę, że część z was na to patrzy inaczej, jest to dla mnie tym bardziej interesujące, chętnie poznam jeszcze jakieś opinie na ten temat .

Edytowane przez diamentowa
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:23
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:12   #64
majakoza1
Przyczajenie

byłam z chłopakiem który miał figurę modela, ładną cerę, był dobry w łóżku przeszkadzało mi jak je obiad, jak wyciera nos, jak chodzi. mam faceta który ma nadwagę, nie za ładną cerę, kiepsko się ubiera - jest dla mnie najśliczniejszy na świecie,i w każdym momoencie bym chciała go oglądać całować. także pomyśl o tym
majakoza1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:56   #65
Switezianka_23
Rozeznanie

Nie bede sie Ciebie czepiala za to ze nie chcesz byc z facetem ze wzgledu na jego wyglad ale zastanow sie powaznie dlaczego jego wyglad Ci przeszkadza.

Nie wiem, czy po prostu bardzo niefortunnie ubralas w slowa swoje mysli czy faktycznie piszesz co czujesz ale z Twojej wypowiedzi wynika ze Twoj facet przestal Ci odpowiadac dlatego, ze w porownaniu z Toba jest mniej atrakcyjny i uwazasz, ze taka osoba jak Ty powinna byc z kims ladniejszym. Jezeli takie sa Twoje uczucia to faktycznie nie swiadcza one zbyt dobrze ani o Tobie ani o przyszlosci zwiazku.

Zupelnie inaczej sprawa sie ma jezeli faktycznie chodzi tu o nieatrakcyjnosc fizyczna. Wtedy albo mozna z nia walczyc (silownia, dieta, zmiana garderoby), sprobowac zaakceptowac, albo zwyczajnie wyjasnic sprawe i sie rozstac.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 18:17   #66
mel89
Zakorzenienie

Chemia musi być. Jak jej nie ma to facet może być przyjacielem. Przecież w przyjacielu nie patrzymy na fasadę tylko charakter.
Ale wcale nie jest powiedziane, że chemia to wygląd. Facet przecież może urzekać humorem, uśmiechem, chodem.. czymkolwiek !

Co do tych związków "z rozsądku" (swoją drogą b. ciekawy temat!). Większość z nas ma pewnie po 20parę lat i wygląd nie jest bez znaczenia, bo to wiążemy z chemią. Ludzie w tym wieku (to wynika z moich obserwacji) poczucie bezpieczeństwa, spokój ducha i inne rzeczy ustawiają szczebelek niżej niż poczucie humoru, wspólne spędzanie czasu .. bo przecież liczy się, żeby się coś działo !
Poznałam w sumie niedawno faceta, z którym uwielbiałam rozmawiać, mieliśmy sporo wspólnego, ale chemii z mojej strony brak. Tak, głównie chodziło o to, że nie podobał mi się fizycznie i dlatego się z nim nie związałam. ale gdybym była starsza o 10 lat, to kto wie, może się we łbie priorytety zmieniaja .. ? w końcu mając 60 lat nie będziemy wszyscy piękni i zgrabni.
Stary 2011-08-19, 11:17   #67
Lady_Anette
Przyczajenie

A kochasz go naprawdę ?
Lady_Anette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 12:18   #68
agniesikk
Zakorzenienie

Autorko, to zrozumiale, ze Twoj chlopak moze Cie nie pociagac fizycznie, bo to oznacza, ze po prostu nie ma miedzy Wami chemii i zwiazku na stale nie stworzycie- sam intelekt, charakter nie wystarczy, bo seks, bliskosc tez sa istotnym elementem zwiazku.

Natomiast cholernie egoistyczne jest Twoje myslenie, ze powinnas miec ladniejszego faceta, bo sama jestes ladna W takim wypadku rozstan sie ze swoim obecnym facetem, bo go szkoda na dziewczyne, ktora tak glupio mysli.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 17:21   #69
littlecup
Przyczajenie

pchac sie w zwiazek z facetem ktory jest paczkiem , ale ma fajny charakter choc pare wad tez by sie znalazlo?
chyba nie umiem! wiem ze jestem podla, ale przeraza mnie co powiedza ludzie i rodzina. jak autorka nienawidze siebie za to, ale chyba czasem trzeba otworzyc oczy.
littlecup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości