|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pięć kosmetyków bez których nie wyobrażacie sobie życia:)
Zaraz sprawdzę, czy sie mieszcze w pieciu:
jesli chodzi o twarz, to tak ![]() 1) Krem z filtrem (LRP) 2) korektor (Dermika albo Dior) 3) skrobia 4) tusz do rzes 5) bezbarwny blyszczyk do ust + ukladam nim tez brwi podstawowo sie mieszcze ![]() ale: 6) balsam do ciala (statnio Dermika) takze jako krem do stop i rak 7) piling do ciala 8) dezodorant (TinTin Ziaja) 9) perfumy (Ilove love Moschino) 10) szampon do wlosow (Fitmoed) myje wlosy codziennie + w extremalnych wypadkach uzywam go jako zelu do mycia twarzy i calej siebie Im dalej w "Wizaz" tym mniej mi potrzeba kupuje niektore produkty (byle nie kremy do twarzy!) z checi przetestowania ![]() P.S. Pasty, nitki, szczotki i plynu do plukania zebow ani akcesoriw do stosowania szkiel konatktowych oczywiscie nie wymieniam
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Pomijając wszelkie oczywiste kosmetyki, takie jak mydło, pasta do zebów, moje 'TOP 5'
to:- szminka różana Bebe - puder brązujący Sephora - balsam do ciała Garnier czerwony lub Vichy - błyszczyk do ust, najlepiej coś z L'oreala - tusz do rzęs MF 2000 Calorie
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
ojej ..tylko 5?
no wiec:1. pasta do zebow. 1a. antyperspirant(addidas) 1b. zel pod prysznic(addidas) 2. krem do twarzy (garnier) 2a. mleczko do makijazu.(garnier) 2b. tonic (garniera) 3. fluid (max factor + make-up) 3a. tusz do rzes (rimmel ostatnio) 3b. kredka czarna do oczu (rimmel) 3c. rozowa szminka do ust (max factor) 3d. brazowa kredka do oczu( isa dora) 3e. puder w kamieniu (rimmel) 4. szampon do wlosow (l'oreal) 4a. odzywka do wlsow (l'oreal) 4b. zel do wlosow (l'oreal) 5. jak mam dluzszy wyjazd to trzeba dodac dwie palety po 52 cienie do oczu ![]() no i zmiescilam sie w 5
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe, czy uda mi się zmieścić w tej piątce?
![]() no to zaczynam (mam nadzieję, że mogę z pominięciem oczywistości typu pasta do zębów?) - płyn do higieny intymnej. - krem nawilżający do paszczy - błyszczyk - bloker - puder sypki albo w kamieniu. No w piatce się chyba nie zmieszczę, więc dodam jeszcze - masełko do ciała - szampon do włosów (od biedy można umyć w płynie do hig. int.) - tusz do rzęs - róż, żeby nie wyglądać jak zombie - perfumy ale jeśli miałaby mi wystarczyć powyższa piątka, to co robią te tabuny kosmetyków w mojej łazience i szafie?????
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
1)Płyn do higieny intymnej
2)Żel do mycia twarzy 3)Krem nawilżająco-matujący 4)Pasta do zębów 5)Antyperspirant 6)Korektor 7)Puder w kamieniu 8)Róż 9)Tusz do rzęs 10)Bezbarwny błyszczyk lub pomadka ochronna |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
hm... cenie sobie naturalnosc, no wiec:
1.korektor Vipera 2.podklad Maybelline 3.puder rozswietlajaco-brazujacy w kamieniu Vipera 4.tusz do rzes Rimmel Volume Flash 5.konturowka do oczu Szafir a poza tym... 1.dezodorant w kulce Nivea 2.perfumy Pure Poison DIOR albo Echo DAVIDOFF 3.pasta do zebow 4.plyn do demakijazu 5.krem Nivea |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
1.Balsam do ust
2.Dezodorant w kulce 3.Krem do twarzy(matujaco-nawilzajacy) 4.Benzacne10%(na krostki) 5.Tusz do rzes |
|
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
pasta do zebow
szampon gloss do wlosow zel pod prysznic krem przeciwsłoneczny skrobia ![]() błyszczyk puder plyn do higieny intymnej ![]() krem pod oczy |
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
- pasta do zębów,
- dezodorant, - coś łagodnego do mycia (jak będzie naprawdę łagodne i nawilżające, to mogę stosować do twarzy, ciała i ostatecznie do higieny intymnej), - krem odżywczy i nawilżający zarazem (także pod oczy), - krem z bardzo wysokim filtrem, - balsam do ciała lub olejek (można stosować też do rąk), - szampon, - odżywka do włosów (inaczej nie rozplączę kołtuna), - jakiś kuracyjny krem na zmarchy (Ystheal) Reszta kosmetyków jest mi w zasadzie zbędna i służy jedynie przyjemności. Właśnie się złapałam na tym, że właściwie wszelka kolorówka zalicza się do tej kategorii. Poza może czymś do zmatowienia blokera. |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli musi byc jedynie pięc to może być trudo,ale spróbuję...
1 pasta do zębów 2 żel do mycia twarzy 3 krem nawilżający 4 dezodorant/antyperspirant 5 zel do ciała i włosów |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tematu... chyba moja lista nie bedzie sie bardzo roznila od pozostalych... wiecie- pasta do zebow, jakis zel do mycia twarzy, kremik... plus antyperspirant, puder, pomadka ochronna, mydelko:P (albo jakis zel pod prysznic), szampon... i w sumie chyba by tyle styknelo
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam: 5 kosmetykow, bez ktoych nie wyjde z domu, to mysle tylko o kosmetykach kolorowych. Jakos pasty i dezodoranty nie wchodza u mnie w kategorie kosmetykow, to raczej rutyna higieniczna
wiec wymieniam tylko kosmetyki kolorowe/pielegnacyjne:1. Korektor pod oczy 2. Tusz czarny 3. Szminka ochronna 4. Puder 5. Zostaje mi jeszcze jeden kosmetyk wiec wybieram spomiedzy rozu lub blyszczyka (raczej to 1sze, ale zaden z nich nie jest obowiazkowy )
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
1. Pasta do mycia zębów
2. Płyn do płukania jamy ustnej (Aquafresh) 3. Antyperspirant (Avonowskie zostawiają białe ślady, więc ostatnio Rexona Crystal) 4. Tusz do rzęs (Loreal Panoramic Curl) 5. BAlsam antycellulitowy (AA dla wrażliwej skóry) 6. Krem pod oczy (Artistry) 7. Mleczko do demakijażu (Nivea Visible Young) 8. Krem do rąk 9. Perfumy (Elizabeth Arden - Green Tea, Lacoste - Pour Femme) 10. Żel do włosów |
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
-pasta do zębów
-antyperspirant -odżywka sunsilk do włosów -balsam do ust -mydło w płynie |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
OK wymienie te SUPER NIEZBEDNE
1.mydlo 2.szampon 3.pasta do zebów 4.dezodorant 5.krem do twarzy i ciala ( 2 w 1 haha )6.TUSZ DO RZES!! 7.podklad ![]() 8.balsam do ust 9.lakier do paznokci + zmywacz naturalnie 10. jakis cudowny zapach ![]() 11.lakier lub zel do wlosow |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
1.podklad
2.tusz 3.roz 4.rozowy lakier do frencha 5.bialy lakier do frencha 6.krem nawilzajacy 24h avonu lub ddm clinique'a 7.szampon 3w1 avonu 8.zel do mycia ciala
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
1 żel pod prysznic
2 antyperspirant, najlepiej lady speed stick 3 krem do rak, najlepiej jakis dove albo avon 4 krem do stóp 5 szampon, palmolive, dove timotei, avon-ktorys z tych 6 odzywka sunslik, ta niebieska 7 pianka do mycia twarzy 8 tonik 9 krem na tradzik 10 krem nawilzajacy kurcze nie zmiesci sie!! musi byc jeszcze pomadka nawilzajaca, błyszczyk i tusz do rzes. O mydle i pascie do zebow nie wspomniam |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
![]() 1. pasta do zębów 2. żel oczyszczający do twarzy 3. tonik do twarzy 4. lekki krem nawilżający SPA 5. maseczka błotna do twarzy oraz do ciała SPA ![]() 5. pomadka ochrona 5. krem do rąk Do pięcu umiem liczyć
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
*tusz do rzęs(czarny)*
*puder* *antyperspirant* *perfumy* *błyszczyk* *cień do powiek(obojętnie jaki kolorek )*mydło, pasta do zebów itp. ale to chyba wiadomo *
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak moje poprzedniczki omijam podstawowe "higieniczności"
i wszystko do oczków(nosze soczewki). A więc:1.żel do mycia paszczy np. Garnier czysta skóra a ostatnio testuje mydełko siarkowe 2. Krem nawilżający np. garnier ultra świeżość w zimie lub czysta skóra w lecie 3. Biodermine 4.tonik pichtowy (Deisedee uratowałaś mi paszczę 5.antidral 6.Balsam garnier czerwony i taki sam kremik do rąk 7.podkład under 20 8.peeling kawowy Cholerka sama nie wiedziałam że tak tego garnierka lubie z tych super potrzebnych to chyba tyle
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie - liczac wszystko:
1. pasta do zebow 2. szampon 3. zel pod prysznic 4. zel do twarzy 5. balsam nawilzajacy do ciala Z kolorowki... W zasadzie ostatnio niczego nie uzywam wiec chyba nie ma takiej rzeczy? |
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
pomijajac oczywiste kosmetyki do mycia sie...
![]() 1. Krem do ciała czekoladowy 2. Tusz do rzęs 3. Błyszczyk 4. Kredka do oczu czarna 5. Cienie do powiek
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki kolorowe to tak:
1. podkład 2. cienie do powiek 3. tusz do rzęs 4. róż 5. błyszczyk Kosmetyka ogólnie: 1. pasta do ząbków 2. płyn do higieny intymnej 3. balsam do ciała 4. krem do rąk 5. szampon do włosów
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje niezbędniki to:
*żel pod prysznic *balsam do ciała *specyfik na cellulit *krem do biustu *krem do rąk *krem z filtrem *krem do twarzy *żel do mycia twarzy *pomadka ochronna *płyn lub sól do kąpieli No i to by było na tyle Akurat sie nie maluję,więc nie musze wypisywać podstawowych kosmetyków do makijażu.![]() ![]()
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
No to podaję moich faworytów (w kolejności jesli chodzi o stopien przywiązania do kosmetyku - od tych najbardziej niezbędnych
):1. krem do twarzy 2. balsam nawilżający 3. żel pod prysznic 4. pasta do zębów 5. szampon 6. pomadka ochronna/błyszczyk 7. puder 8. tusz do rzęs 9. kredka do oczu 10. dezodorant/perfumy
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kosmetyków bez których nie wyobrażacie sobie życia:)
-pasty do zębów Elmex i Vilcacora
-krem nawilżający -maseczka nawilżająca -balsam do ciała -mydło siarkowe -specyfiki na syfki -pomadki do ust -odzywka do włosów -mleczko do demakijażu -krem do rąk
|
|
|
#87 | ||
|
Rozeznanie
|
-żel pod prysznic
-pachnący szampon :P -pasta do zębów -podkład/puder -tusz do rzęs
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
-szampon do włosów
-mleczko do demakijażu -sudocrem -przeze mnie zwany cudokremem ![]() -krem tonujący -balsam do ciała
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
- balsam do ciała
- krem do twarzy - tusz do rzęs - błyszczyk do ust - szampon do włosów
|
|
#90 | ||
|
Rozeznanie
|
*krem
*balsam do ciała *mydło *pasta do zębów *tusz do rzęs
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

to:
no wiec: