SWPS Poznań - Psychologia 2011 :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 11:36   #61
dalia1993
Przyczajenie

Dot.: SWPS Poznań - Psychologia 2011 :)

jak się cieszę że chociaż ktoś idzie zaocznie, nie będę sama bo tutaj chyba wszyscy na dzienne
dalia1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-11, 19:01   #62
miamivice
Przyczajenie

OKEJ, też już mam
miamivice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 13:53   #63
Alicja_92
Przyczajenie

hej ja tez jestem na zaocznych strasznie sie boje;((((((((
Alicja_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-30, 23:54   #64
ania1098
Przyczajenie

Ja tez ide zaocznie wiecie moze jak wyglada rozpoczecie, rozdanie indeksow itd u nas? i kiedy jest? wiem, ze na dziennych maja sie stawic 5 pazdziernika o 9. Ja niestety zadnej wiadomosci odnosnie tego nie dostalam
ania1098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 20:16   #65
alegol93
Przyczajenie

Hej
Ja również rozpoczynam w tym roku psychologię na SWPS w Poznaniu, razem z moją siostrą. No i właśnie mamy poważny problem, myślę, że któraś z Was mogłaby nam pomóc. Otóż do Poznania mamy spory kawałek drogi, a że będziemy studiować zaocznie chcemy przyjeżdżać razem, a okazało się, że jesteśmy w różnych grupach Czy znajdzie się ktoś kto zamieni się grupą? Bardzo prosimy o pomoc....

Pozdrawiam O.
alegol93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 17:21   #66
aniaa1991
Przyczajenie

A skad wiecie do jakiej grupy nalezycie?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

A skad wiecie do jakiej grupy nalezycie? Czym sie roznia zjazdy to moge pomyslec jak zobacze jakie zmiany w planie od tego co ja mam...

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

A skad wiecie do jakiej grupy nalezycie? Czym sie roznia zjazdy to moge pomyslec jak zobacze jakie zmiany w planie od tego co ja mam...
aniaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 19:45   #67
natalliaaa
Przyczajenie

zaoczni swój Dzień Zerowy mają w sb o 10:35. na wu już wszystko jest
a na fb jest założona nasza grupa, bo nie wiem, czy nie mogę znaleźć, czy nikt nie założył?
natalliaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 20:03   #68
alegol93
Przyczajenie

Wiemy, że jesteśmy w różnych grupach, bo mamy zajęcia o różnych porach. Dzwoniłam do szkoły i dowiedziałam się, że na naszym kierunku są dwie grupy. Obie mają zajęcia w te same weekendy, ale o różnych porach właśnie. Wykładowcy i przedmioty są dokładnie identyczne. Stąd moja prośba, jesteśmy z okolic Łodzi, będziemy dojeżdżać razem i bardzo by nam zależało i ułatwiło życie jakbyśmy był w jednej grupie. Czy któraś zgodziłaby się zamienić? Odwdzięczymy się Pozdrawiam.
alegol93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 21:30   #69
M o h i t o
BAN stały

dziewczyny a ja mam ważne pytanie dla mnie

ile płacicie na zaocznych za miesiac? za psychologie kliniczna?

bede wdzieczna za odpowiedz
M o h i t o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 18:57   #70
magda_lena_94
Przyczajenie

Hej
Przyszedł czas na kolejnych.
Planuje rozpocząć studia na SWPS w Poznaniu, dokładnie psychologia.
Mógłby mi ktoś pomóc?
Dokładnie chodzi mi o płatności, czy jest jakiś próg punktowy, jak poradziłyscie sobie z mieszkaniem? i takie tam
Proszę o odzew.
pozdrawiam
magda_lena_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 11:55   #71
amandaa1394
Raczkowanie

Hej
U mnie ten sam problem. Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy na właśnie temat tej szkoły i psychologii Mam nadzieje, że ktoś planuje się wybrać na dzienne na ten kierunek.
amandaa1394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 09:01   #72
dyzio182
Przyczajenie

Witam,

jestem studentem Politechniki Poznańskiej w Poznaniu i chętnie pomogę z zadaniami z psychometrii i statystyki. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na adres mailowy: krzychu.przybylski@gmail. com
dyzio182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 01:10   #73
angela2602
Raczkowanie

SWPS Poznań - Psychologia 2011 :)

Zadawajcie konkretne pytania - z chęcią Wam pomogę ( przebrnelam juz przez drugi rok) opłaty za czesne macie na stronie internetowej. Wszystko jest elegancko wypisane. Co do mieszkania - na gumtree jest wiele ofert osob szukających współlokatorów do mieszkań studenckich, warto spradzic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-26, 00:44   #74
tyna111
Przyczajenie

Witam,
zastanawiam się nad psychologią na tej uczelni, jednak jedyne co mnie nie ukrywam, że odstrasza to cena czesnego Wiem, że najlepiej byłoby studiować dziennie, bo program studiów zaocznych jest zwykle okrojony, ale czy idąc na dzienne można bez problemu podjąć jakąś pracę? Wiem, że pewnie co roku to się zmienia, ale jakby ktoś z Was mógł napisać w jakie dni i w jakich godzinach najczęściej odbywają się zajęcia? Pracując w same weekendy raczej się dużo nie zarobi, a z kolei boję się, że idąc na studia zaoczne dużo stracę i nie nauczę się tyle ile bym chciała... dodam, że już najmłodsza nie jestem, o psychologii zawsze gdzieś w głębi myślałam, ale jakoś dopiero teraz chyba dojrzałam na tyle że wiem czego chcę Tak z ciekawości też chciałabym się dowiedzieć czy uczelnia przyjmuje na podstawie wyników egzaminu maturalnego, czy po prostu trzeba mieć zdaną maturę?
Pozdrawiam
tyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 18:22   #75
laurali
Przyczajenie

Dot.: SWPS Poznań - Psychologia 2013 :)

Hej dziewczyny! Czy któraś z was zaczyna w tym roku psychologie dzienną na SWPS, bo ja już sie zapisalam, wybrałam kliniczną, ale na początku chyba wszyscy razem chodzą z tego co wiem?
laurali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:36   #76
MaKru96
Przyczajenie

Wink Dot.: SWPS Poznań - Psychologia 2011 :)

Cześć dziewczyny

Ja też myślę o studiach na poznańskim SWPSie i mam do was kilka pytań

1. Czy ktoś wybiera się na SWPS w 2015 roku? (sorki, że zakłócam porządek forum ale jestem ciekawa)
2. Jakie macie zdanie na temat tej uczelni? Chodzi mi o jakieś info np. o wykładowcach, warunkach do studiowania itd.

Z góry dzięki
MaKru96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 11:34   #77
martita92
Przyczajenie

MaKru96
Ja studiuję psychologie na SWPS-ie w Poznaniu Generalnie jest bardzo fajnie. Wbrew temu co mówią ludzie o uczelniach prywatnych wykładowcy są bardzo wymagający, przy czym bardzo pomocni, odpowiadają na wszystkie pytania. Ludzie też są spoko, mamy kilka grup wymiany notatek i materiałów. No i co najważniejsze SWPS kładzie nacisk na rozwój nie tylko edukacyjny ale także moralny. Na każdym kroku jesteśmy wyczulani na zasady etyczne zawodu psychologa. Jeśli chcesz się uczyć od najlepszych to SWPS jest dobrym wyborem. Ja skończyłam 2 rok i jestem zadowolona. Czesne jest spore, ale mam stypendium, także studiuję za darmo. jeśli masz jakieś pytania to chętnie opowiem
martita92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 23:00   #78
MaKru96
Przyczajenie

Wielkie dzięki za odpowiedź Niestety moje studia na SWPSie okazały się nierealne z powodu czesnego oraz braku miejsca do mieszkania
MaKru96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 21:06   #79
martita92
Przyczajenie

MaKru 96, mogę Ci jeszcze tylko dodać, że na SWPS-ie można dostać stypendium socjalne dla studentów u których dochody opodatkowane nie wynoszą więcej niż 782,60 zł na osobę, można także starać się o stypendium mieszkaniowe. Ja aktualnie mam takie stypendium i razem dostaje 880zl miesięcznie, co całkowicie starcza na opłacenie czesnego. Dodatkowo stypendium naukowe, które nie jest niższe niż 400zl, no ale to niestety od drugiego roku. Ja też się martwiłam, ale dałam radę Jakby to zmieniło trochę sytuację i miałabyś jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało Pozdrawiam
Stary 2014-07-13, 12:04   #80
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Z ciekawości jak wychodzą studenci wiekowo na dziennych? zapewne zdecydowana większość to ludzie dopiero po średniej, trafiają się starsi czy będę dużym wyjątkiem jeśli mnie przyjmą?
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 09:19   #81
martita92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Z ciekawości jak wychodzą studenci wiekowo na dziennych? zapewne zdecydowana większość to ludzie dopiero po średniej, trafiają się starsi czy będę dużym wyjątkiem jeśli mnie przyjmą?
CruelOrchid wydaje mi się, że nie będziesz dużym wyjątkiem, u mnie na roku są ludzie którzy są ode mnie rok młodsi, są też tacy którzy są starsi. Jest sporo osób, które już coś studiowały, ale zrezygnowały bo jednak zdecydowały się na psychologię, także spokojnie. Na pierwszym roku miałam osoby z przedziału 19-26 lat, dodatkowo czasem na wykłady przychodzili do nas magistrzy Nie ma co się przejmować wiekiem !
Stary 2014-07-16, 11:40   #82
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martita92 Pokaż wiadomość
CruelOrchid wydaje mi się, że nie będziesz dużym wyjątkiem, u mnie na roku są ludzie którzy są ode mnie rok młodsi, są też tacy którzy są starsi. Jest sporo osób, które już coś studiowały, ale zrezygnowały bo jednak zdecydowały się na psychologię, także spokojnie. Na pierwszym roku miałam osoby z przedziału 19-26 lat, dodatkowo czasem na wykłady przychodzili do nas magistrzy Nie ma co się przejmować wiekiem !
Przejmować się nie przejmuję po prostu ciekawa jestem jak to będzie wrócić w wieku 30 lat do szkoły
Stary 2014-07-16, 12:37   #83
ksieznnniczka
Przyczajenie

Cytat:
MaKru 96, mogę Ci jeszcze tylko dodać, że na SWPS-ie można dostać stypendium socjalne dla studentów u których dochody opodatkowane nie wynoszą więcej niż 782,60 zł na osobę, można także starać się o stypendium mieszkaniowe. Ja aktualnie mam takie stypendium i razem dostaje 880zl miesięcznie, co całkowicie starcza na opłacenie czesnego. Dodatkowo stypendium naukowe, które nie jest niższe niż 400zl, no ale to niestety od drugiego roku. Ja też się martwiłam, ale dałam radę Jakby to zmieniło trochę sytuację i miałabyś jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało Pozdrawiam
martita92, dziękuję za poruszenie tematu stypendiów socjalnych na SWPS. Od tego roku akademickiego chciałabym zacząć zaocznie psychologię. Dziennie studiuję już jeden kierunek, dlatego jedyną możliwością są weekendy. Orientujesz się czy wszelakie zapomogi przysługują również studentom zaocznym? Siedząc i kalkulując wszystkie koszta trafiłam na ten wątek i kiedy przeczytałam Twojego posta, to aż zrobiło mi się słabo ze szczęścia Tylko właśnie- czy na zaocznych też mogę pobierać stypendia od dochodów w rodzinie i dodatek mieszkaniowy?

I jeszcze jedno. Orientujesz się czy jest możliwość przepisania ocen z przedmiotów, które już miałam, a pokrywają się z psychologią? Mam na myśli konkretnie matematykę z elementami statystki (o ile takowy przedmiot jest u Was), angielski i inne. Macie jakieś przedmioty "mało związane bezpośrednio z psychologią"? Fizyka, genetyka, fizjologia? Szukałam jakichś przykładowych planów zajęć- niestety niczego nie znalazłam.

Edytowane przez ksieznnniczka
Czas edycji: 2014-07-16 o 12:50
ksieznnniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 12:16   #84
martita92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Przejmować się nie przejmuję po prostu ciekawa jestem jak to będzie wrócić w wieku 30 lat do szkoły
Nigdy nie jest za późno na powrót do szkoły poza tym na studiach ta bariera wiekowa nie jest już taka istotna i widoczna niektóre z naszych wykładowczyń wyglądają jak studentki.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ksieznnniczka Pokaż wiadomość
martita92, dziękuję za poruszenie tematu stypendiów socjalnych na SWPS. Od tego roku akademickiego chciałabym zacząć zaocznie psychologię. Dziennie studiuję już jeden kierunek, dlatego jedyną możliwością są weekendy. Orientujesz się czy wszelakie zapomogi przysługują również studentom zaocznym? Siedząc i kalkulując wszystkie koszta trafiłam na ten wątek i kiedy przeczytałam Twojego posta, to aż zrobiło mi się słabo ze szczęścia Tylko właśnie- czy na zaocznych też mogę pobierać stypendia od dochodów w rodzinie i dodatek mieszkaniowy?

I jeszcze jedno. Orientujesz się czy jest możliwość przepisania ocen z przedmiotów, które już miałam, a pokrywają się z psychologią? Mam na myśli konkretnie matematykę z elementami statystki (o ile takowy przedmiot jest u Was), angielski i inne. Macie jakieś przedmioty "mało związane bezpośrednio z psychologią"? Fizyka, genetyka, fizjologia? Szukałam jakichś przykładowych planów zajęć- niestety niczego nie znalazłam.
A więc zacznę po kolei, studiujesz już jeden kierunek, a więc musisz sobie wybrać uczelnie z której chcesz pobierać stypendium, nie możesz go pobierać na obu uczelniach. Gdy studiujesz zaocznie także przysługuje Ci stypendium. Teraz trochę biurokracji w tym roku akademickim progi będą wynosiły ok 800zl +- 50zl na osobę w rodzinie (liczymy tylko dochody opodatkowane, rodzinne, zapomogi itp nie są wliczane), dodatkowo, jeśli Ty bądź ktoś z Twojej rodziny pracował na umowę zlecenie przez niecały rok np okres wakacji, możesz to rozpisać jako koszt uzyskany-utracowny, wtedy to też nie jest wliczane do stypendium, W zeszłym roku akademickim stypendium wraz z dodatkiem mieszkaniowym wynosiło 880 zł bądź 650 w zależności od dochodów. Dodatkowo raz na pół roku można się starać o zapomogę, która o ile dobrze pamiętam nie jest niższa niż 400-500zl. Stypendia naukowe także nie są niższe niż 400zl. Stypendium socjalne możesz pobierać tylko do momentu uzyskania magistra, więc jeśli np:. za 3 lata kończysz drugi kierunek to przestajesz pobierać wszelkiego rodzaju socjale.

Przedmioty! Istnieje lista przedmiotów podstawowych, na której są przedmioty niekoniecznie związane z psychologia, ale niestety nie znam ich wszystkich, także spokojnie istnieje taka możliwość jak przepisanie przedmiotów. Metodologia z elementami statystyki na bank, ponieważ miałam taki przedmiot, lektorat także

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
Stary 2014-07-17, 13:34   #85
ksieznnniczka
Przyczajenie

Cytat:
Nigdy nie jest za późno na powrót do szkoły poza tym na studiach ta bariera wiekowa nie jest już taka istotna i widoczna niektóre z naszych wykładowczyń wyglądają jak studentki.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

A więc zacznę po kolei, studiujesz już jeden kierunek, a więc musisz sobie wybrać uczelnie z której chcesz pobierać stypendium, nie możesz go pobierać na obu uczelniach. Gdy studiujesz zaocznie także przysługuje Ci stypendium. Teraz trochę biurokracji w tym roku akademickim progi będą wynosiły ok 800zl +- 50zl na osobę w rodzinie (liczymy tylko dochody opodatkowane, rodzinne, zapomogi itp nie są wliczane), dodatkowo, jeśli Ty bądź ktoś z Twojej rodziny pracował na umowę zlecenie przez niecały rok np okres wakacji, możesz to rozpisać jako koszt uzyskany-utracowny, wtedy to też nie jest wliczane do stypendium, W zeszłym roku akademickim stypendium wraz z dodatkiem mieszkaniowym wynosiło 880 zł bądź 650 w zależności od dochodów. Dodatkowo raz na pół roku można się starać o zapomogę, która o ile dobrze pamiętam nie jest niższa niż 400-500zl. Stypendia naukowe także nie są niższe niż 400zl. Stypendium socjalne możesz pobierać tylko do momentu uzyskania magistra, więc jeśli np:. za 3 lata kończysz drugi kierunek to przestajesz pobierać wszelkiego rodzaju socjale.

Przedmioty! Istnieje lista przedmiotów podstawowych, na której są przedmioty niekoniecznie związane z psychologia, ale niestety nie znam ich wszystkich, także spokojnie istnieje taka możliwość jak przepisanie przedmiotów. Metodologia z elementami statystyki na bank, ponieważ miałam taki przedmiot, lektorat także

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.

Dziękuję! Widzę, że jesteś dobrze zorientowana. Na swojej "uczelni nr 1" nie pobieram żadnych stypendiów socjalnych. Tak jak pisałam- chciałabym zacząć jeszcze psychologię, ale nie ma się co oszukiwać- prawie 800 zł czesnego, to dużo. Tytuł mgr uzyskam dopiero za 3 lata, a lepiej mieć dofinansowane 3 lata niż nic. Na jakiej zasadzie uzyskuje się stypendia naukowe? Przyznam, że tutaj gdzie studiuję, jest taka cisza na ten temat, że nikt z mojej grupy nie dostał czegoś takiego- nawet osoby z najwyższą średnią.
ksieznnniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 12:49   #86
martita92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ksieznnniczka Pokaż wiadomość
Dziękuję! Widzę, że jesteś dobrze zorientowana. Na swojej "uczelni nr 1" nie pobieram żadnych stypendiów socjalnych. Tak jak pisałam- chciałabym zacząć jeszcze psychologię, ale nie ma się co oszukiwać- prawie 800 zł czesnego, to dużo. Tytuł mgr uzyskam dopiero za 3 lata, a lepiej mieć dofinansowane 3 lata niż nic. Na jakiej zasadzie uzyskuje się stypendia naukowe? Przyznam, że tutaj gdzie studiuję, jest taka cisza na ten temat, że nikt z mojej grupy nie dostał czegoś takiego- nawet osoby z najwyższą średnią.

Tak jestem zorientowana, nie ukrywam, że psychologia była moim marzeniem. Niestety jako szkołę średnią wybrałam technikum informatyczne, chciałam być grafikiem komputerowym. Jednak w czwartej klasie podjęłam decyzję, że stawiam na marzenia. SWPS dał mi taką możliwość, chodziłam do dziekanatu, dowiadywałam się co mogę zrobić, żeby dostać jakieś dofinansowania, bądź stypendium. I udało się, mam stypendium socjalne, w tym roku będę starać się o naukowe. A z naukowymi stypendiami jest następująco: średnia jest liczona od 4,00 i są brane pod uwagę dodatkowe aktywności, koła naukowe, wolontariaty, konkursy, osiągnięcia sportowe itp:. Powyżej określonej średniej uczelnia sama wysyła do Cb zawiadomienie, że możesz się starać o stypendium naukowe, w zeszłym roku to było ok 4,60. W sumie nie pamiętam dokładnie. Ale generalnie nie jest tak strasznie
Stary 2014-09-01, 18:05   #87
Mitshie
Przyczajenie

Witajcie! Wybieram sie do SWPS i jestem przerażona. Czym? Wszystkim! Czy ktoś może wybiera się w tym roku na dzienną psychologię?
Mitshie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:11   #88
CruelOrchid
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47953765 temat tegoroczny
Stary 2014-09-11, 17:26   #89
martita92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mitshie Pokaż wiadomość
Witajcie! Wybieram sie do SWPS i jestem przerażona. Czym? Wszystkim! Czy ktoś może wybiera się w tym roku na dzienną psychologię?
Nie sądzę, aby było czego się bać. Mogę Cię trochę nastraszyć jak chcesz bo studiuję już 3 rok. Jeśli chcesz coś wiedzieć pytaj... Jakie masz obawy? Chętnie opowiem o uczelni
Stary 2014-11-16, 19:37   #90
Rozkoszny
Przyczajenie

Autorka tematu w jednym ze swoich postów podała nieprawdziwą informację, której nikt nie sprostował. Studia psychologiczne ze specjalizacją kliniczną nie dają tytuły specjalisty psychologii klinicznej, aby go uzyskać należy ukończyć 5 lub 3 letnią specjalizację z psychologii klinicznej, a koszt całej specjalizacji to kwota rzędu 24000zł.

Edytowane przez Rozkoszny
Czas edycji: 2014-11-16 o 19:48
Rozkoszny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości