Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki 2011 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 14:18   #61
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki

Paula, do wydziału komunikacji idziesz na staszica czy na bieszczadzką?
Bo ja swoje prawko wybieralam lat temu 6 na bieszczadzkiej, ale czytam tu teraz, że wtórnik prawka na staszica się załatwia... http://www.krosno.pl/pl/dla-mieszkan...kacja/sprawa9/
Wiesz coś o tym?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hmmm ale napisane tu jeszcze jest: "Do wglądu: dokument tożsamości: dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem potwierdzający tożsamość wraz z zaświadczeniem o zameldowaniu na pobyt stały" więc chyba dopiero z dowodem nowym, bo nie mam żadnego dokumentu ze zdjęciem na nowe nazwisko...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

znalazłam cos takiego:
"Powiadomienie Urzędu Skarbowego

Na powiadomienie Urzędu Skarbowego masz 30 dni od momentu odebrania dowodu osobistego. W tym celu musisz wypełnić i wysłać lub zanieść osobiście do Urzędu Skarbowego formularz NIP-3. Formularz do ściągnięcia w formacie PDF znajdziesz na stronie Ministerstwa Finansów. Uwaga: jeśli prowadzisz własną działalność gospodarczą, powinnaś wypełnić formularz NIP-1."
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 17:54   #62
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki

ja się wybieram na Staszica. Znalazłam informacje, że tam się to załatwia. Idę ze starym dowodem i tym papierkiem, że nowy w toku. No i oczywiście aktem małżeństwa, bo bez tego chyba ani rusz
Co do US - właśnie ten formularz wydrukowałam i mam zamiar zanieść. Tylko tam się podaje też serię i nr dowodu osobistego - dopytam na miejscu co i jak bo nic nie wiem więcej.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 21:12   #63
sanderek5
Raczkowanie

Najlepiej podpytać się wszystkiego w swoich urzędach, bo różnie to może być... mi pani przez telefon powiedziala, ze na uzupełnienie danych o meldunku i nowym dowodzie jest 30 dni od daty odbioru dowodu, ale poinformowac urzad o zmianie stanu cywilnego i nazwiska pod grozba kary pienieznej musze w ciagu 30 dni od daty ślubu... tak powiedziała mi pani z US przez telefon... ale w ogóle nie mogę się z tymi babami dogadać telefonicznie... ;/

a z tym paszportem to pisałam już w klubie i to jest tak, że normalnie kosztuje 140 zł, a uczniowie/studenci mają 50% taniej, czyli 70zł. Ja obecnie wg urzędu się nie uczę, bo licencjat obroniłam w lipcu, a mgr zaczynam 1 października... I jeżeli wniosek o nowy paszport złoży się do 30 dni od daty ślubu, to odliczają niewykorzystane lata ze starego paszportu. Znaczy np ja mam stary paszport do czerwca 2016 ważny, czyli odliczyli mi 4 lata (bo czerwiec już minął, a odliczają tylko pełne lata), czyli 56 zł taniej bym miała, ale że się nie uczę, to by mnie to wyniosło 140zł - 56zł = 84zł, czyli lepiej mi się opłaca to olać teraz i w październiku złożyć wniosek o paszport, to będę płaciła 70zł...
Stary 2011-09-07, 21:41   #64
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

wyobraźcie sobie ze dopiero dziś wysłano mi ta sukienke i bluze
myśle że jutro bedzie, bo kurierem.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 07:31   #65
anetka111
Raczkowanie

u mnie pani w wydziale komunikacji powiedziala ze do wymiany prawka moze byc stary dowod kopia aktu malzenstwa i orginal do wgladu. wniosek wypelniasz juz na nowe nazwisko a ja oczywiscie wszystko wypelnilam na stare i musialam drugi raz pisac

Bylam wczoraj z TŻ ddac garitur do pralni i pani spytala sie o nazwisko oczywiscie podalam nazwisko męża a TŻ zacząl się z boku smiac bo jakos nie moze w to uwierzyc.

Jestem zalamana bo TŻ zgubil obrączkę w pracy nie wie gdzie ma jej dzisiaj caly dzien szukac mam nadzieje ze znajdzie
Stary 2011-09-08, 07:41   #66
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
u mnie pani w wydziale komunikacji powiedziala ze do wymiany prawka moze byc stary dowod kopia aktu malzenstwa i orginal do wgladu. wniosek wypelniasz juz na nowe nazwisko a ja oczywiscie wszystko wypelnilam na stare i musialam drugi raz pisac

Bylam wczoraj z TŻ ddac garitur do pralni i pani spytala sie o nazwisko oczywiscie podalam nazwisko męża a TŻ zacząl się z boku smiac bo jakos nie moze w to uwierzyc.

Jestem zalamana bo TŻ zgubil obrączkę w pracy nie wie gdzie ma jej dzisiaj caly dzien szukac mam nadzieje ze znajdzie
Nie tak łatwo się przestawić z nazwiskiem. Mój też ma z tego mega radość. Mam nadzieję, że obrączka się znajdzie - daj znać koniecznie!
Mój ma normalnie taką ciasnawą, ale w pracy ma klimę i sama się zsuwa...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 07:56   #67
Ifwka
Zakorzenienie

Mój Tż nie nosi obrączki do pracy bo musiałby ja potem ściągać co pewnie doprowadziłoby do zgubienia. Ale znowu jak idziemy gdzies prosto po pracy to on nigdy nie ma tej obrączki.
Ja natomiast swoją juz na weselu strasznei porysowałm od pierścionka. Jak sie zorientowałam to przełożyłam pierścionek na drugą rękę ale mam jakiegoś mniejszego tego palca i cały czas się przekręca.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 08:10   #68
nouilles
Raczkowanie

ja zareczynowy nosze na środkowym palcu lewej ręki, żeby nie zgubić
nouilles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 09:33   #69
margolka1986
Zakorzenienie

mnie to jeszcze jakies kary odsięgna - jeśli chodzi o dokumenty nie zrobiłam nic :/ nawet aktów nie odebraliśmy jeszcze.. wzięłam tylko wniosek na dowód ale nie mam zdjęć... musze sie przemeldować i jeszcze wymieniacie tu tyle spraw do załatwienia ze jestem przerażona...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

laseczki mozecie mi zagłsoowac na link w podpisie ? poprosze o 5 gwiazdek jak zestaw sie podoba - będę baaardzo wdzięczna !

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 09:34   #70
niunia32
Zakorzenienie

cześć!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 09:36   #71
sanderek5
Raczkowanie

Ja pierścionek noszę obok obrączki - na środkowym palcu prawej ręki
mój TŻ cały czas nosi obrączkę nawet spać i myć się chciał w niej, ale mu wyperswadowałam mam nadzieję, że nie zgubi pracę ma przy komputerze, więc nie powinien zgubić...

A wymieniania tych dokumentów niestety jest ;/
Stary 2011-09-08, 09:41   #72
niunia32
Zakorzenienie

ja też noszę pierścionek zaręczynowy obok obrączki. tam gdzie zawsze się znajdował. przymierzałam różne kombinacje: z obrączką, na lewej ręce na środkowym palcu, ale najbardziej pasuje na środkowym na prawym

Mąż nosi obrączkę cały czas, nawet się w niej kąpie.

Ja muszę zdjęcia porobić i trzeba się wymeldować od rodziców

Malinka

Haniusia
Stary 2011-09-08, 10:31   #73
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
dzieeeń dooobry !
jestem i ja
byliśmy na weekend w Poznaniu i stad moja nieobecnosć u Was..

ja jeszcze nie ruszyłam dokumentów... a powinnam :/
Ja kocham Poznań choć już w nim nie mieszkam ale po ponad 20 latach ma się sentyment.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem są brązowe/ piwne

Gratuluję wszystkich sierpniówkom z 6-tego miesięcznicy

w klubie zdjęcia z pleneru a przynajmniej większość
super zdjęcia, o oczy oczywiście piwne.
W poniedziałek idę na rozmowę o pracę ale nic raczej z tego nie wyjdzie. Gdyż poczytałam opinie o firmie i są masakryczne.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 11:24   #74
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej co za szkoda, mam nadzieję, że obrączka się szybko znajdzie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mój Tż nie nosi obrączki do pracy bo musiałby ja potem ściągać co pewnie doprowadziłoby do zgubienia. Ale znowu jak idziemy gdzies prosto po pracy to on nigdy nie ma tej obrączki.
Ja natomiast swoją juz na weselu strasznei porysowałm od pierścionka. Jak sie zorientowałam to przełożyłam pierścionek na drugą rękę ale mam jakiegoś mniejszego tego palca i cały czas się przekręca.
Mój mąż do pracy też nie nosi obrączki, bo zniszczył by ją już po 1 dniu,a jeszcze nie daj Boże zahaczył by o nią i tylko krzywdę by sobie zrobił...za to już po pracy zakłada ją zawsze a do snu znów ściąga, żeby rano o tym nie zapomniał i nie wziął jej do pracy

Szkoda, że obrączka Ci się porysowała...Ja swój pierścionek zaręczynowy noszę na środkowym palcu lewej ręki, zresztą już rok po zaręczynach tak zaczęłam nosić, bo mi palce schudły i musiałam przełożyć

Cytat:

laseczki mozecie mi zagłsoowac na link w podpisie ? poprosze o 5 gwiazdek jak zestaw sie podoba - będę baaardzo wdzięczna !
5 ode mnie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
W poniedziałek idę na rozmowę o pracę ale nic raczej z tego nie wyjdzie. Gdyż poczytałam opinie o firmie i są masakryczne.
dziękuję

A w jakiej firmie ta praca?
Stary 2011-09-08, 11:29   #75
Ifwka
Zakorzenienie

Ja tak założyłam koło obrączki i już tuż po ślubie obrączka była porysowana i musiałam przenieść pierścionek na lewą rękę.

Dzisiaj dzwoniłam dp paszportowego i pani powiedziała że nie ma jakiegoś czasowego ograniczenia co do wymiany paszportu żeby mieć zniżkę za niewykorzystane lata. Zła wiadomośc jest taka że muszą być koniecznie kolorowe zdjęcia
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 11:44   #76
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
mnie to jeszcze jakies kary odsięgna - jeśli chodzi o dokumenty nie zrobiłam nic :/ nawet aktów nie odebraliśmy jeszcze.. wzięłam tylko wniosek na dowód ale nie mam zdjęć... musze sie przemeldować i jeszcze wymieniacie tu tyle spraw do załatwienia ze jestem przerażona...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Margo ja też nie ruszyłam spraw z dokumentami i nie zamierzam w tym roku
W przyszłym roku w moim miescie wymieniaja wszystkie dowody wiec zaczekam na ta wymianę, nie bede tego robiła 2 razy

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 11:51   #77
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dzien dobry sikorki Tutaj sie ukrylyscie....
Dolaczam sie z przyjemnoscia. Do klubu nawet nie zagladam, bo musialabym ze 3 dni poswiecic na nadrabianie
Ale kiedys, kiedys, napewno to zrobie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
pytanie roku - tak w ramach plotkowania poweselnego - potrzebuję pomocy
w załączniku moje oko (tak, wiem, że brwi nie wyregulowane, ale byłam na wakacjach, więc miały prawo zarosnąć ) - powiedzcie mi jaki to jest kolor? Wypytałam już wszystkich w domu, ale odpowiedzi mi wiele nie dały:
tato: bure
mama: jakieś takie...
Łoś: sraczkoburokasztanowe
ehh
Tak, wiem, że to pierdoła i głupota kolor oczu w dowodzie czy paszporcie, ale tak przy okazji chciałabym go w końcu określić.
Wcześniej miałam łatwo, bo było po prostu brązowe. A teraz mi jakieś dziwne kolory powychodziły i zależnie od makijażu mówią, że mam oczy zielone, piwne, szare, brązowe a nawet niebieskie (?)
Jakieś sugestie?
Ja Ci powiem....., ze mam prawie taki sam kolor
Moje sa bardziej niezidentyfikowane. W zaleznosci od padania swiatla i pogody, raz sa brazowe, raz zielonkawe. Generalnie-piwne.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej kobietki i ja wreszcie tu dotarałam. Relacja z ślubu w klubie zdjęcia w późniejszym terminie będą.
Też jestem na etapie wymiany dokumentów. Dzisiaj jak zdążymy to zameldujemy mnie u męża i od razu wniosek o nowy dowód. Bez sensu z tym urzędem że trzeba będzie dwa razy składać. Nie wiecie czasem czy to prawda że za paszport jakoś mniej licza jak się do 30 dni złoży wniosek
Załączam dwa widoczki z podróży.
Super widoczki. Gdzie dokladnie byliscie?

Cytat:

My tez nie mozemy sie przyzwyczaic do nowego nazwiska. Caly czas, jak mowie gdzies nowe nazwisko, to czuje sie jakbym...klamala
Ale generalnie uzywam starego nazwiska, bo nie zdazylam wymienic zadnego dokumentu I narazie sie nie zanosi zebym wymienila, wiec wciaz jestem jeszcze panna, ze starym nazwiskiem

Przykro mi, ze maz zgubil obraczke. Moze jeszcze sie znajdzie.......

Moj dzielnie nosi codziennie, sciaga tylko na noc
Stary 2011-09-08, 12:52   #78
anetka111
Raczkowanie

Narazie się nie znalazla jak się nie znajdzie to zrobimy nową, wczoraj bylam zla dzisiaj juz smialam się ze pewnie u kochanki zostawil. TŻ mial troszkę za dużą w tym tygodniu mial oddac do pomniejszenia ale niestety nie zdążyl.

Ja już mam nowe prawo jazdy dowod dopiero 22 wrzesnia i wtedy dalej rusze z wymianą a u lekarza juz też zmienilam wszystko.
Stary 2011-09-08, 14:08   #79
thea2
Zadomowienie

Dziewczynki kochane, jeju, ja nie mam teraz na nic czasu, bo pracowałam przez ten tydzień po 10 godzin, żeby dzieci przyzwyczaiły się do obydwu nauczycielek, pracowałyśmy razem. Ale już od poniedziałku pracujemy tylko po 5 godzin, więc mam nadzieję, że będę częściej na wątku i w klubie.
Mamy już film i zdjęcia od fotografa, jak najszybciej chciałabym Wam pokazać, bo są cudne, jesteśmy strasznie zadowoleni Film też wyszedł super Ja nie wiem, kiedy nadrobię Wasze wątki, pooglądam zdjęcia i poczytam ostatnie relacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 14:22   #80
jusztyska
Zadomowienie

Nie mogę się przyzwyczaić, że nasz wątek jest teraz w "Już po"

ja zaręczynowy pierścionek przełożyłam na środkowy palec u lewej ręki
a obrączki nosimy z mężem cały czas, wcale nie ściągamy TŻ jakby ściągnął to by zapomniał o niej i ostatecznie przestałby nosić
ja zresztą pierścionka też nie ściągam wcale
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 14:28   #81
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja też noszę pierścionek zaręczynowy obok obrączki. tam gdzie zawsze się znajdował. przymierzałam różne kombinacje: z obrączką, na lewej ręce na środkowym palcu, ale najbardziej pasuje na środkowym na prawym

Mąż nosi obrączkę cały czas, nawet się w niej kąpie.

Ja muszę zdjęcia porobić i trzeba się wymeldować od rodziców
Ja też się w swojej kąpię! Dziś, jak pisałam egzamin, to musiałam zdjąć, bo mam zaręczynowy na środkowym i bardzo mi przeszkadzały, hm...

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Ja kocham Poznań choć już w nim nie mieszkam ale po ponad 20 latach ma się sentyment.

A w jakim sensie masakryczne?

Cytat:
Narazie się nie znalazla jak się nie znajdzie to zrobimy nową, wczoraj bylam zla dzisiaj juz smialam się ze pewnie u kochanki zostawil. TŻ mial troszkę za dużą w tym tygodniu mial oddac do pomniejszenia ale niestety nie zdążyl.

Ja już mam nowe prawo jazdy dowod dopiero 22 wrzesnia i wtedy dalej rusze z wymianą a u lekarza juz też zmienilam wszystko.
No proszę

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, jeju, ja nie mam teraz na nic czasu, bo pracowałam przez ten tydzień po 10 godzin, żeby dzieci przyzwyczaiły się do obydwu nauczycielek, pracowałyśmy razem. Ale już od poniedziałku pracujemy tylko po 5 godzin, więc mam nadzieję, że będę częściej na wątku i w klubie.
Mamy już film i zdjęcia od fotografa, jak najszybciej chciałabym Wam pokazać, bo są cudne, jesteśmy strasznie zadowoleni Film też wyszedł super Ja nie wiem, kiedy nadrobię Wasze wątki, pooglądam zdjęcia i poczytam ostatnie relacje
A na jakim poziomie uczysz?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 15:18   #82
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

a obrączki nosimy z mężem cały czas, wcale nie ściągamy TŻ jakby ściągnął to by zapomniał o niej i ostatecznie przestałby nosić
Ja zrobiłam tak samo Miałam nosić zaręczynowy i obrączkę razem, ale mamy szerokie obrączki i troszkę dziwnie to wyglądało, dlatego przełożyłam na środkowy lewej ręki
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja też się w swojej kąpię! Dziś, jak pisałam egzamin, to musiałam zdjąć, bo mam zaręczynowy na środkowym i bardzo mi przeszkadzały, hm...

A na jakim poziomie uczysz?
Ja do kąpieli ściągam, bo zawsze się boję, że pod wpływem mydła, żelu czy nawet szamponu się zsunie
Uczę w przedszkolu, maluszki, od 2,5 do 4 lat
Stary 2011-09-08, 15:21   #83
lasoa
Zakorzenienie

witam w wątku dla żonek Ja zdjecia odbiore dopiero w niedziele, bo teraz jestesmy w Berlinie wracamy jutro wieczorem a w sobote wesele kuzyna Nie moge sie doczekac zdjec i filmu
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 15:47   #84
thea2
Zadomowienie

Kilka zdjęć w klubie, tak na szybko, będzie więcej
Stary 2011-09-08, 15:50   #85
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

No niestety (albo stety, jak kto woli), wszystkie jestesmy juz po.
Ja przez pierwsze 2-3 tygodnie po slubie, bylam tak przesycona emocjami, wspomnieniami i wszystkim, ze jakos nie zalowalam ze juz po. Teraz emocje opadly, i jak ogladam zdjecia czy filmik to chcialabym przezyc wszystko jeszcze raz....

Ja na noc musze sciagac pierscionki, bo puchna mi palce i rano mnie zwyczajnie uciskaja.
A poza tym, nasze obraczki maja satynowy mat, ktory ma sie podobno wytrzec za jakis czas, wiec oszczedzamy je

Cytat:
Ja zrobiłam tak samo Miałam nosić zaręczynowy i obrączkę razem, ale mamy szerokie obrączki i troszkę dziwnie to wyglądało, dlatego przełożyłam na środkowy lewej ręki

Ja do kąpieli ściągam, bo zawsze się boję, że pod wpływem mydła, żelu czy nawet szamponu się zsunie
Uczę w przedszkolu, maluszki, od 2,5 do 4 lat
Mi zareczynowy nigdzie nie pasuje kolo obraczki absolutnie, bo po pierwsze zle sie nosi, a po drugie zle wyglada. Z kolei na drugiej rece jest za duzy
Stary 2011-09-08, 16:25   #86
paula54
Zakorzenienie

Ja dziś załatwiłam US i prawo jazdy (do tego nie trzeba żadnego aktu małżeństwa - tylko kopię starego prawka i 84 zł...). Czyli najważniejsze rzeczy mam już załatwione. Na uczelni pytałam i to już załatwię jak się dostanę na studia, resztę dopiero z nowym dowodem.

Co do noszenia obrączki - ja mam generalnie chude palce a grube kostki, więc jestem przyzwyczajona, że mi się wszystko obkręca na nich. Dlatego już mnie to nie denerwuje. Pierścionek noszę na prawej ręce na środkowym palcu koło obrączki - mam nadzieję, że się jedno od drugiego nie poniszczy (na razie nic takiego nie widać). Łoś obrączkę też dzielnie nosi. I do spania i do kąpania. Tylko narzeka, że mu się zsuwa z mokrych rąk. Dlatego jak przyjedzie to będziemy zwężać.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem....., ze mam prawie taki sam kolor
Moje sa bardziej niezidentyfikowane. W zaleznosci od padania swiatla i pogody, raz sa brazowe, raz zielonkawe. Generalnie-piwne.
Właśnie tez tak mam. Pogoda, światło czy mój nastrój. Nawet kolor cieni na powiekach wpływa na kolor oka Podałam piwne i tak już musi zostać
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 20:08   #87
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Ja pierścionek noszę obok obrączki - na środkowym palcu prawej ręki
mój TŻ cały czas nosi obrączkę nawet spać i myć się chciał w niej, ale mu wyperswadowałam mam nadzieję, że nie zgubi pracę ma przy komputerze, więc nie powinien zgubić...
Ja noszę pierścionek od samego początku na serdecznym palcu lewej ręki. My oboje cały czas nosimy obrączki, spimy w nich też. Ja tylko do kąpieli zdejmuję, żeby się nie ześliznęła w wodzie.

Cytat:
Szybciutko dostaliście film. My jeszcze około 2 tygodnie musimy czekac, i na zdjęcia i na film.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 06:19   #88
niunia32
Zakorzenienie

my też musimy czekać jeszcze ok 2 tygodni na film. zdjęcia nie wiem kiedy będą. Jutro się spotkamy na urodzinach z fotografem więc może jeszcze jakiś plener zrobimy - byliśmy tylko na zdjęciach w ogrodzie właścicieli sali.

wczoraj zrobiłam zdjęcia do dowodu i prawka.
teraz muszę załatwić wymeldowanie od rodziców i zameldowanie u męża i nowe dokumenty

Malinka

Haniusia
Stary 2011-09-09, 10:58   #89
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

hej laseczki

ale czas leci, juz prawi dwa tygodnie od slubu minelo
my dopiero dzis jedziemy na plener wiec jeszcze okolo miesiaca czekania na album
spraw urzedowych nie ruszylam, akty malzenstwa przyszly dopiero wczoraj, mysle ze od wtorku cos zaczne zalatwiac a obraczki nosimy caly czas nawet do kapieli nie sciagam
Stary 2011-09-09, 11:12   #90
niunia32
Zakorzenienie

byłam w urzędzie po druczki do meldunku. dowiedziałam się co i jak. odebrałam zdjęcia do dokumentów i teraz trzeba siąść i skończyć to co nie skończone, czyli licencjat.

Malinka

Haniusia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości