|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Już nowy wątek
przy takim tempie pisania, ja się w tym nie rozpakuję ![]() Widzę, że żadnych wieści od Natki i Kapki
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
na wątku listopadowo-grudniowym wspomniały o szybkości powstawania postów u nas
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
hahah dobre z bakteriami
|
|
#64 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ejj...no co Ty... jak zaczniemy wszystkie tylko podczytywać..to jak to tak ![]() ja wg usg i przewidywań lekarza-pol gina i położnej.. to już powinnam ponad 10 dni tulić małą.. wg.wszelkich innych usg..od 3 powinno być po. ten termin na dziś -ostatni jaki się pojawiał..to tylko tak przezemnie..bo tak podałam wg.om..której daty nie byłam pewna na pewno ![]() a co do porodu... to dziś do kellysss pisałam..że będzie lekko,łatwo i przyjemnie... bo przecież poród to super sprawa ![]() a serio..to już tyle czekam...i tyle alarmów miałam,że już chcę być po i się nie męczyć Cytat:
Cytat:
mam nadzieje,że coś się wyjaśni u Ciebie. daj znać jak będziesz po wizycie. Cytat:
![]() ![]() chyba niskie ciśnienie u Nas jest... wypiłam kawę,colę... i dalej chodzę senna i wogóle...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-05 o 16:04 |
||||
|
|
|
#65 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może akurat coś się ruszyDaj znać jak wrócisz
|
|
#66 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobreCytat:
Cytat:
![]() kurcze ale się u nas zachmurzyło, zaraz będzie lać ![]() idę robić fryteczki bo nie zdążę z obiadem na 17tą
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:09 |
|||
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy z Julką ze szpitala, byłyśmy tydzień, bo miała żółtaczkę, ale już wszystko ok
Urodziła się miesiąć wcześniej 29.08.11 z wagą 2930, teraz waży 2720, poród był siłami natury
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Która pierwsza sie rozpakuje w nowym watku????
|
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na zdjęcia i opis porodu
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję,że pochwalisz się swoją ślicznotką a jak poród?? jak się czujesz ??
|
|
#71 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalka też miała czkawki w brzusiu codziennie, nawet po kilka razy i teraz też ma często ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
no jak kto kto ? Natka!
Acelinko ja podczas swojego porodu myślałam co miałaś na myśli "poród to super sprawa" hihi i tak myślałam pomiedzy skurczami czy ty na haju nie byłas ![]() Golgie gratulaje! ![]() Ps. jakie piękna cyfra w postach mi wyskoczyła 3333 lol
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:17 |
|
|
|
#73 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mogę się spytać dlaczego poród miesiąc wcześniej?? Czuję, że też mnie to czeka i chciałabym wiedzieć czy jest jakiś prosty sposób by tego uniknąć |
||
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak samopoczucie???? Termin miałas tak jak ja a ja jeszcze w dwupaku. Mała była w inkubatorze?
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja też bym policzyła 5 dni roboczych ![]() ja dziś miałam ochotę na fryteczki, ale padało więc zrezygnowałam z wizyty w McDonaldzie...Cytat:
W końcu wróciłaś Stokrotka no to mnie uspokoiłaś |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Meldujemy się i My
![]() Ktg w porządku. W ciągu 30 min. miałam aż całego jednego skurcza. Pani z recepcji pokazała wyniki lekarzowi, ten rzucił okiem na wykresy i powiedział, że jeszcze nie czas i widzimy się w piątek na wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
że sie przekreciła i jak ładnie waży ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ile takie chrzciny? Kurde nie strasz...bo u nas w domu, to się zmieszczą 4 osoby łacznie z nami ![]() A własnie zakupilam te pampki i chusteczki. Pampersy są 94sztx2paczki Taki matematyk ze mnie ![]() Cytat:
![]() Ale duszno u nas....
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
Jak bede miala czas to poczytam co tu naprodukowalyscie juz na nowym watku ![]() Stokrotko jeszcze Ci odpowiem ze starego o tej wannie itd.. W Rotundzie gdzie rodzilam byla lazienka z normalna wanna i lazienka z prysznicami i do tego sala z wanna do rodzenia... (ale ponoc do rodzenia w wannie trzeba bylo powiedziec wczesniej ze tak sie rodzi) Ja ze wzgledu ze moj porod byl dlugi zostalam zaproszona do kapieli w normalnej wannie ![]() Polozna mi przygotowala kapielke (dalam jej moj plyn da kapieli) takze narobilo sie pianki i normalnie na golaska sobie tam lezalam sama..polozna zagladala co jakis czas ale tam byl taki sznurek z alarmem i jak jej potrzebowalam to moglam ciagnac sznurek i przylatywala... W wannie lezalam dlugo i jak ona kazala mi wylazic zeby miezyc rozwarcie to nie chcialam wyjsc bo tak bylo fajnie ![]() Co do prysznicy to jak teraz bylam w szpitalu to dziewczyny lazily pod prysznice tez same i tez n a golaska.... aaa .. Kabiny prysznicowe sa duze i sa w nich takie plastikowe krzesla i te dziewczyny mowily ze siedzialy na tych krzeslach i prysznic kierowaly na kregoslup Jakos powiem Ci ze jak zaczyna sie rodzic i boli bardzo to nawet nie myslisz ze jestes gola ![]() Mozesz paradowac przed wszystkimi bez ubrania i jakos nie bardzo to jest najwazniejsze... ![]() Poza Tym dookola same baby z brzuchami lub te polozne lub inne rodzace takze czujesz sie jak ryba w wodzie rowniez bez ubrania.... |
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak leżałam w szpitalu tak samo mówiła laska z łóżka obok i po 24h miała już synka na rękach
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak położna mi podkłady nawet zmieniała to mi było wszsytko jedno a dodam że lewatywy nie miałam, współczuje tylko położnym, a mi to było lotto naprawde
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porodowka to inny swiat... Tam wszystko mozna... |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie i ja.
Ciekawe czy w takim tempie pisania postow zdaze sie tu rozpakowac
|
|
#82 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
) mnie bolą (nieraz bardzo, bardzo, bardzo...) w pachwinach mnie ciągnie, brzusio się napina... - czuć że powoli coś się szykuje... chociaż wczoraj wieczorem miałam chwilę, że chciałam się rozmyślić co do porodu ale niestety zdałam sobie sprawę, że mnie to nie ominie Z mężem więcej czasu (na szczęście!) poświęcamy na oczekiwanie Amelki i przeprowadzki, niż na głupie myśli i zarzuty... no a poza tym nie ma go zaledwie tydzień, więc nie zdążyliśmy się jeszcze kłócić ![]() Moja Amela ma czkawkę kilka razy dziennie W 1 ciąży myślę, że o wielu rzeczach nie zdawałam sobie sprawy i że mniej odczuwałam wiele rzeczy. Nie pamiętam czegoś takiego jak czkawka, czy napinanie się brzucholka (skurcze...) Uciekam do Filipa, raz po raz chwilkę wpadam i uciekam
|
||
|
|
|
#83 | ||
|
Zadomowienie
|
no pewnie...bo tekst wyjątkowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakoś tak mnie naszło jak dziewczyny pisały.. bo szczerze wogóle nie wiem jak to na Holles Street jest...jak do czwartku nie urodzę,to muszę podpytać położnej a ja się ZADOMOWIŁAM na wizażu ![]()
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?A my wróciliśmy z "wyprawy". Kupiłam tacie leki to w szoku jestem, że one bez recepty prawie 1000zł były ![]() I mam w końcu wanienkę wózek zaklepaliśmy, jutro chyba kupimy...I wiecie ciągle ze mnie wychodzi taki biały gęsty śluz, no chyba to już nie czop co? Którą kolorystykę byście wybrały? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-05 o 16:49 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja
![]() Kapka i Natka czekamy niecierpliwie na wieści, pewnie już ściskacie swoje maluszki! Trzymam kciuki! Stokrotka żal mi Ciebie, że tak czekasz i doczekać się nie możesz bidulko A ja znowu wkurzona na mamę TŻ... ja wiem, że ona tak z dobrego serca ale cholera, to od nich mamy wszystkie ciuszki i ona kupowała je w hurtowych ilościach a ja nic nie kupiłam jeszcze dla małego wiec pomyśleliśmy, że chociaż ciepły kombinezonik sami kupimy, żeby mieć trochę frajdy. Wczoraj u nas byli i im to powiedzieliśmy. a przed chwilą co? Dostałam mmsa ze zdjęciem ciepłego kombinezonika od mamy TŻ...kupiła dzisiaj rano...brrrrrrrrrrrrrrrrr !!! Sorki musiałam się wygadać... No i niech ta Natka i Kapka się odezwą w końcu ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
U nas niestety nie ma opcji wany przy porodzie a szkoda bo ciekawie to brzmi i chyba co najwazniejsze zmniejsza bóle.
Dzis mnie cały dzień brzuch ciagnie tylko w pozycji leżącej moge funkcjonowac a tu tyle rzeczy do zrobienia przedemna. |
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka jak dla mnie no. 1
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Julka duża dziewczynka jak na ten tydzien odzywaj się jak tylko mała ci pozwoli Cytat:
mnie się podoba numer 3 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Cotka jak dla mnie nr 1 elegancki i prosty
![]() Danika jak nazywa sie twoj lekarz?/ Edytowane przez julia1906 Czas edycji: 2011-09-05 o 17:06 |
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie chodziło mi o to ze mimo bolu to jednak wyjątkowe przeżycie, jak tylko Natalka wyskoczyła z brzusia to miała głeboko gdzieś caly ból i reszte Cytat:
![]() ja też zawsze przeliczam na sztuki pampersiaki chrzciny - kawa z ciachem, zimna płyta i kolacja na ciepło ok. 50 zł za osobe. Przy 15 osobach wychodzi 750 zł niby mamy kase ale jednak chyba wole ją na coś innego przeznaczyć ![]() cotka, jak dla mnie z tych trzech wzorów to 1
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-05 o 17:08 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

przy takim tempie pisania, ja się w tym nie rozpakuję

Może akurat coś się ruszy

ja dziś miałam ochotę na fryteczki, ale padało więc zrezygnowałam z wizyty w McDonaldzie...
W końcu wróciłaś