Jedno dzieciątko mamy, a nad drugim się zastanawiamy;] - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 13:20   #61
lulka265
Zakorzenienie

Dot.: Jedno dzieciątko mamy, a nad drugim się zastanawiamy;]

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
lulka ty też z Czewy? ja z północy

ja z grabówki
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 20:28   #62
zanka205
Zakorzenienie

ja mam 2,5 letniego synka i 2-miesięczną córkę.
Zaraz po narodzinach Filipa wiedziałam, że chcę drugie dziecko i aby między maluchami nie była zbyt duża różnica wieku, ale jakoś nie miałam planu, że za 2-3 czy 4 lata
kiedy synek miał półtora roku staraliśmy się już o drugiego bobaska, ale niestety nie wychodziło, dopiero po 7 cyklach zaszłam w drugą ciążę
07.07 przyszła na świat Lena, Filip przyjął ją wspaniale, zazdrosny nie jest, a przynajmniej w żaden sposób nie odgrywa się na małej, co najwyżej jest bardziej nieznośny w stosunku do nas
chce pomagać, cieszy się, że ma siostrę
ale Lena jest bardzo marudna, najpierw kolki, spowodowane skazą bo dopiero Bebilon Pepti pomógł, teraz płacze często, ale nie wiem czemu, taki charakterek po mamusi
Filip tylko jadł i spał, a później poobserwował otoczenie, pogadał coś do mnie i był spokojny, a mała jak nie śpi to płacze
jest ciężko, zwłaszcza jak małą muszę nosić, tulić czy uspokajać a wtedy Filip chce coś ode mnie, żal mi go że nie mogę mu poświęcić więcej czasu
mimo wszystko uważam, że różnica wieku między synkiem i córką jest dobra, teraz jest trochę ciężko ale wiem, że już niedługo będą się razem bawić a ja w końcu odetchnę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 15:57   #63
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fioletowa Malinka Pokaż wiadomość
Dziękuje wam dziewczyny za odpowiedz Moze to ja jestem nie dojrzała bo mimo, ze troszke mnie uspokoiłyście dalej boje sie jak zatoleruje mnie mój narzeczony po ciązy... zawsze miałam odstający brzuszek i nie mogłam go sie pozbyc ogolnie jestem szczupłą osobą. On woliszczupłe laski i jak kiedyś babka miała troche większy brzuch odemnie to jego reakcja była : ze jest okropny. Teraz jestem juz ok w pierwszym miesiącu ciąży , a na piersiach już mi się robią rozstępy.. ale z rozstepami mozna sobie poradzic gorzej z wielkim brzuchem po ciąży i sflaczałymi piersiami po karmieniu..
Hej! Dziewczyno jesteś w ciąży, piekny czas przed Tobą, ciesz się tym co masz bo nie jedna kobieta chciałaby być w Twojej sytuacji! szkoda czasu na myślenie o brzuchu, rozstępach itp. Mnie został brzuch po ciąży, a przed byłam bardzo szczupła, do tego brzuch mam poorany rozstępami, które zbladły, ale zostały i w zyciu mi przez myśl nie przeszło, ze nie będę się mężowi podobała. Mąż ze mną rodził, widział wszystko "od kuchni", mył mnie bo miałam strasznie ciężki poród i mocno popękałam i wtedy też nawet nie pomyslałam, że strace na atrakcyjności w jego oczach. Brzuch mi zwisa, rozstęp mam okropny za to cycki podrosły a ona szaleje za mną bo wreszcie ma za co złapać. Także kochana włącz tylko pozytywne myslenie, podkreslaj swoje walory no i brzuszek oczywiście. A teraz może być nawet megaodstający .
A tak poza tym jestem mamą 14 miesięcznej dziewczynki i chodzi za mną taki mały Antoś.
Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a ja mam rozstepy i mam to w czasy kiedy trza bylo swiecic pieknym cialem przed chlopami sie dawno skonczyly teraz mam inne priorytety niz rozstepy a i dojrzalego meza ktory wie ze cialo czlowieka pod wplywem roznych czynnikow sie zmienia i akceptuje mnie z kazda niedoskonaloscia

u mnie też tak było, że nie miałam ani jednego rozstępu, a pod koniec dosłownie z dnia na dzien się zaczęły pojawiac. Mąż się smiał, że miałam "stuningowany brzuch" - jak języki ognia na samochodach .

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości