|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Seks bez przyzwolenia?
Tak, zdawał sobie sprawę z tego, że spałam i, jak to on określił, myslał, że "jak sie obudzę w trakcie to się rozkręcę".... Zapytałam go czy pomyślał o ty, że mogłam nie chcieć seksu. Nie pomyślał i sądził, że będzie mi przyjemnie jak się obudzę z nim w środku.
Obiecał jednak, że sytuacja się już nie powtórzy. |
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem niezależnie od tego czy nadal z nim będziesz powinnaś udać się na terapię do psychologa, bo trauma z przeszłości nadal w Tobie siedzi.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się. i przykro byłoby, gdyby kiedyś w przyszłości autorka źle zinterpretowała zachowanie faceta, bo w głowie ciągle siedziałyby jej wspomnienia gwałtu.
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Facet to zawsze facet.. Chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę, że może Ciebie zranić.Szczera rozmowa pomogła - i jestem pewna, że już więcej nie zachowa się w ten sposób.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
sorka juz sanma nie wiem,zbulwersowalam sie tym watkiem,ale chyba chodzilo mi o to,ze wazniejsze jest bycie obok kogos,rezygnacja z wielu swoich zasad czasami,.Chyba uogolnilam.Ale niewazne!:P
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Ale uwazam,ze on się zachował jednak bardzo źle.. mogl ją cprobowac obudzic,moze coś.. ale nie w sposob taki ze wyciaga sobie i wklada.. moim zdaniem to zbyt ostre. Poza tym tez mogl uszanowac ,ze spi;p chyba,ze dzien kolejny miala wolne
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popytałam wczoraj specjalnie koleżanki - prawie wszyscy ich faceci mówili,że chcieliby się w taki sposób obudzić (chodzi o różne formy seksu) Wiem,ze Ty sobie możesz tego nie życzyć (ale przynajmniej odpoada motyw podłości faceta - po prostu zrobił to, z czego by się sam ucieszył )Cytat:
a jesli chodzi o gwałt to byłam kiedyś na wolontariacie w Chorwacji z kobietami zgwałconymi w czasie wojny. Niestety wielu facetów przerasta taka sytuacja. Nie wspominają o tym i tak jakby wyrzucają ze świadomości,ze ich kobieta zostala zgwałcona. Pza tym sama wiesz jaki stereotyp panuje. Jak kobieta kładzie się na facecie i prosi o seks to jest ok, ale jak facet to zrobi to jest świnią, zboczeńcem, chodzi mu tylko o jedno itp |
||
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
Od początku sądziłam, że musisz z nim p tym porozmawiać. Ale - jak facet czuł, że sesztywniałaś i się nie ruszasz, a zwykle jesteś aktywna, to nie zdziwiło go to? Nie spytał choćby, czy wszystko ok.? Tym bardziej, że wiedział o gwałcie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
mnie najbardziej dziwi jak można nie zareagować? Nie krzyknąć, nie zerwać się z łóżka, nie zrobić awantury ? Nie odejść?
Jak można zasnąć dalej, rano zjeść śniadanie, wyjść do pracy.... zamiast po awanturze wynieść się do mamy/siostry/koleżanki i uciec od faceta który jest nienormalny? edit: doczytałam wyjasnienie tej sprawy. Co tylko dowodzi że zawsze trzeba reagowac i rozmowa jest kluczem do sukcesu
Edytowane przez findsomething Czas edycji: 2011-09-19 o 20:13 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to odrazu oznacza prawie gwałt.Mozna byc zgwałconym nawet będąć przecież żoną,bo w koncu obie strony MUSZĄ się na to zgadzac.. a nie jedna sobie spi,to ten wyciaga a Ona siedzi cicho.. ja bym się ostro zezłościla..
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
co to takiego prawie gwałt, bo pierwsze słyszę? to tak jak być prawie w ciąży i prawie dziewicą równocześnie.
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i poszkodowana nie ma pewności
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, ale taka sytuacja jest dla mnie niemożliwa. albo jest gwałt, albo go nie ma.
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
ja uważam, że to nie był gwałt, tylko NIEPRZEMYŚLANE DZIAŁANIE napalonego faceta.
pewnie, Autorko, pomyślał, że jeżeli 'weźmie Cię na śpiocha', to jakoś tam się pogodzicie. osobiście też nie lubię takiego ZNIENACKA i na początku rzeczywiście nie mam ochoty na seks w środku nocy ale zazwyczaj się rozkręcam i jednak to fajna sprawa.czy można więc powiedzieć, że przez te 30 sekund, zanim zdążę się wybudzić i rozkręcić, jestem gwałcona..? nie sądzę. a to, że nie dałaś wyraźnych znaków facetowi, że nie masz ochoty, on wziął za ciche przyzwolenie. Twoje milczenie mógł uznać za 'element gry', bo przecież ocknęłaś się i on to widział.
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie zrozumiałam, bo nie ma czegoś takiego jak prawie gwałt.
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
uznajmy,że to było coś a'la gwałt
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
cos a`la gwalt czyli jednak nie gwalt - gwalt albo jest albo go nie ma
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie!
|
|
#80 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racjonalizm wylatuje z głowy. Zostaje tylko irratacjonalny strach. Cytat:
Ty, myślisz racjonalnie. Zgwałcona osoba jest tak sparaliżowana że nie myśli tak jak Ty. Ona "Ucieka" do świata, o którym inni, co nieco ,wiedzą tylko z fimów i opowiadań. Dokładnie! Edytowane przez Corvette Czas edycji: 2011-09-26 o 07:09 |
||
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
W sytuacji gdy dziewczyna była ofiarą gwałtu to było faktycznie trochę niemądre ale nie bądźcie aż tacy surowi bo się nie sprzeciwiła przecież..
Jak już było napisane wiele facetów marzy o takiej "niespodziance", a również i wielu kobietom by to się spodobało.. Np. moja ex lubiła tak być budzona późnym porankiem w niedzielę i szybko się przyłączała, ale jednak musiało to być poprzedzone jakimiś delikatnymi pieszczotami bo przecież jest za sucho aby tak po prostu od razu zacząć od stosunku. |
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Dokładnie. Jak najdalej od takich ludzi
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
To, że ty lubisz taki zabawy, to nie znaczy, że ona też ma je lubić. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
tak. bo gdy dobierasz się w nocy do ukochanej osoby, ta się budzi i w ogóle nie reaguje, to logiczne jest, że powinnaś/powinieneś pomyśleć, że coś jest nie halo.
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
To według ciebie seks z pijaną do nieprzytomności dziewczyną też jest ok bo nie powiedziała "NIE"?
była nieświadoma odbycia aktu płciowe, czyli nie była w stanie wyrazić świadomie zgody na seks, więc to był gwałt. Jego obowiązkiem było obudzić partnerkę i zapytać ją o zgodzę. Ja nie wyobrażam sobie, jak można z kimś dzielić życie, mówić drugiej osobie, że się ją kocha, a potem robić coś takiego. To jest po prostu chore. |
|
|
|
|
#87 | ||
|
Konto usunięte
|
Wiem, czemu nie zareagowała, czytam wątek od początku. Ja tylko piszę, że on jej w myślach nie czyta, i nie wiedział, że nie chce. Ktoś wyżej już pisał - uznał to za ciche przyzwolenie.
![]() Facet owszem, mógł spytać, zacząć od pieszczot, zwłaszcza, że byli pokłóceni. To było nie w porządku. Ale to, że kontynuował, jest dla mnie zrozumiałe, bo nie usłyszał protestu. Cytat:
![]() 2. Była świadoma - obudziła się. 3. Dla mnie to nie jest chore. Wiele osób już przytaczało sytuacje, że one/ich partnerzy lubią takie pobudki. Facet był z tych, którzy myślą, że to nowe ciekawe doświadczenie i będzie przyjemnie. Cytat:
Sytuacja pokręcona i dziwna, można odebrać na wiele sposobów. Facet nie zachował się najpiękniej, ale żeby od razu nazywać go gwałcicielem - to już przesada. Gdybym ja obudziła TŻa na seks, on by nie protestował, a następnego dnia miałby mi to za złe - zdziwiłabym się, i to bardzo. Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2011-09-27 o 14:44 |
||
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znowu porównujesz złe sytuacje. Kumpel i w odbyt to inna sytuacja, niż mój TŻ i normalny stosunek. I prawdopodobnie taka pobudka przez TŻ by mi się spodobała. ![]() Jej facet zrobił to, bo myślał, że będzie to przyjemne dla obojga z nich. To, że się mylił, to już inna sprawa. Obudziła się - właśnie. Zobaczył, że się obudziła, nie usłyszał od niej sprzeciwu, więc kontynuował. Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2011-09-27 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie to był gwałt, bo wszedł w nią bez pytania i kiedy była nie świadoma. A to, że zrobił to jej TŻ i ona nie zaprotestowała w trakcie, to nie zmienia faktu, że to był gwałt. Po prostu ją wykorzystał! Takie, rzeczy po prostu się nie robi, jak ja bym coś takiego zrobił, to czuł bym się jak gwałciciel. No chyba, ze moja dziewczyna by mi powiedziała, że "kręcą ją takie rzeczy i mam się nie krępować". |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Facet to zawsze facet.. Chciał dobrze, ale nie wziął pod uwagę, że może Ciebie zranić.

ale zazwyczaj się rozkręcam i jednak to fajna sprawa.