![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
wiecie co
mam lenia na prawde ściągnełam dwie suszarki prania i lezy mi taka kopa na łóżku pomiedzy tym praniem śpi sebek a ja leze obok z lapkiem na kolanach (bo na stole miejsca nie mam ![]() na podłodze lezy jakies milion moich włosów ktore wypadły mi od wczoraj (zadziwiajace jest to ze nie jestem łysa, a nawet bym sie pokusiła o stwierdzenie ze mam gęste włosy ![]() ![]() ale przyajmniej w kuchni naczynia mam pomyte bo tz wczoraj wypucował wszystko (zanim zaczniecie go chwialic jaki on cudowny ze sprzata tro dodam ze zrobił to 3 raz od kiedy sebek jest na świecie ![]() i wstawiłąm zupke dzisiaj krem serowy z grzankami czosnkowymi ![]() a na drugie chyba cycek w ziołach prowansalskich z ryżem.
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikosi też bardziej sloiczki podchodzą..
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() miło mi:P jednak na prawde z grzybami nigdy nie robiłam nic ale jak masz duzo to ja bym zasuszyła si potem pyszne zupy i sosy do mięs i makaronów robiła ![]() ![]() Cytat:
![]() to tylko katarek musisz byc silna i wspierac swoją dzidzie. chorób większych czy mniejszych się nie uniknie a teraz pogoda taka ze ciezko nie złapac czegos. badź silna. ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- dziewczyny myslalam ze w klubie bedziemy pisać w JEDNYM wątku ogólnym ![]() a tam piszemy w 8 !!! czy ktos ma czas to nadrabiac? jakies pomysły jak to ogarnac??
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, ale teraz jeszcze coś mnie nurtuje.. a ty jesteś moim Guru ![]() ![]() Mój Antek dobrze przybiera, wagę ma baardzo dobrą.. budzenie się w nocy wytrzymamy - to czy w tej sytuacji można rezygnować z kaszek żeby nie dawać zbednych kalorii i tylko słoiczki wprowadzać ? Czy jednak kaszka potrzebna? Jakie masz zdanie ![]() ![]() ![]() Ciele ze mnie, bo na ostatniej wizycie rozmawiałam z moją pania pediatrą w zasadzie tylko o słoikach i nie dopytałam nic o kaszkach.. Pomożesz jak masz cierpliwość jeszcze.. ![]() Paulizia ale superowo.. tyle nowych rzeczy i jescze Tobie się coś dostało ![]() ![]() ![]() ![]() Gusia o co chodzi z tą witaminą D bez fluoru? Ja nawet nie wiem jaką Antuś ma.. leń jestem i nie chce mi się lecieć srawdzić.. Super, że Nadia taka towarzyska i uśmiechnięta ![]() ![]() Eve ja doskonale pamiętam, że ty do CC jesteś stworzona! Ty Spice chyba rówież z tego co piszesz.. Zazdroszcze wam, ze wy tak szybko samodzielnie wstałyście po cięciu.. ja trzy doby w łózku nieruchoma leżałam.. z cewnikiem na dodatek ![]() ![]() Obawiam się, że tu będzie długo ![]() Ddaiissuuś na wakacje to my baardzo chętni ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o spacerki to u nas muszą być.. samo wietrzenie na zewnątrz po prostu nie wystarcza! Mój książe musi byc wożony, bujany, kołysany - wtedy jest dopiero happy i zapada w błogi sen ![]() Anton za tydzień kończy 4 miechy.. czekam przykładnie do tego czasu i wtedy powolutku słoiczki.. ale póki co chyab bez kaszki.. ale to jesczez czekam co Andziotek powie ![]() Superowy dzień wczoraj mieliście ![]() ![]() ![]() A jakie śliniaczki masz Ddaaiisusia? Pokażesz? Przepraszam, ze tak długo ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-06 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jutro mi sie nie uda to kupie pojemniczki bo mam ostatni woreczek ![]() Cytat:
na II fazie powinno byc inaczej ![]() no zobaczymy jak mi to wyjdzie ![]() blueberry twoj synek ma 3,5 msc narazie i za wczesnie na sadzanie go ![]() ola ma 5,5 msc i jeszcze jej nie sadzam owszem, siedzi u mnie na kolanach, siedzi na tapczanie ale ja trzymam i to na chwile sama sie podnosi, w bujaku sama juz probuje siadac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Kasiu Nie denerwuje sie tak
![]() ![]() Grazin Ja nie daje rady nadrabiac Klubu. Co chwile w kazdym watku wiadomosc i nie ma opcji "idz do pierwszej nieprzeczytanej wiadomosci" i trzeba sie naklikac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiu - zdrowia życzę dla Nikosi, będzie dobrze Kochana, nie smuć się ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Zytusiu Kochana, tak jest 2 lata na takim jakby stażu i płaca minimalna krajowa. Camomile potwierdzała, że u niej to samo, może Anulinka też się orientuje w temacie bo ona mocna w tej branży
![]() Powodzenia dla siostry !!! Tu masz fragment artykułu ze strony właśnie o tym zawodzie "Praca kontrolera jest bardzo odpowiedzialna. Dlatego też proces szkolenia trwa długo, bo aż od półtora roku do nawet dwóch lat i więcej. A najlepiej siostry zapytaj, być może ona jest np. stopień wyżej i mniej szkoleń ją czeka ale jeśli ktoś zaczyna to tak właśnie jest ![]() Grazynko jak wyszedł kurczak w sezamie ?????? Tyle za koszulę na raz to przesada, a na allegro ?? Mojemu Tż odwaliło, czasem jestem zazdrosna, jakby mógł to by jej gwiazdkę z nieba dał a mnie nie ma kto rozpieszczać ![]() ![]() Próbowałam kilka razy odpowiedzieć i ciągle info, że wątek zamknięty - byłam przekonana, że to przez konkurs ![]() Andziotko, mój bład - przeczytałam opis aukcji a nie spojrzałam na pudełko. Weredko, życze Ci z całego serduszka, aby kiedyś taki wyjazd doszedł do skutku ![]() Gusiu, już wypluwam 3 razy przez lewe ramię to co napisałam ![]() ![]() blueberry, ja tam lekarzem nie jestem ale nam też pani pediatra mówiła ze NIC na siłę. Dzidziuś wszystko ma robić SAM, tak więc w 100% podpisuję się pod słowami Andziotki. Daj Kubusiowi szansę aby sam zaczął siadać... po kolei wszystko, stopniowo - takie moje zdanie. Paulizia, wow ! To męzul zaszalał !!! Z taką torbą to do business class Was wpuszczą ![]() Jak oczko Antosia ?
#69 |
Zakorzenienie
|
Lolus W De witamina D jest w postaci tabletek, ktore rozpuszczasz na lyzeczce w odrobinie wody. Jedne tabletki to sama wit. D (Vigantoletten) i te mamy my a drugie posiadaja dodatkowo fluor (D-Fluoretten).
Zdania wsrod lekarzy sa podzielone. Jedni uwazaja, ze tak podawany fluor wplywa korzystnie na przyszle zabki, Ci drudzy, ze tylko niepotrzebnie obciaza zoladek maluszka a nic nie wnosza Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-06 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
daisuniu mi bardzo smakował w sezamie, ale tż stwierdził że woli zwykła staropolska paniere
![]() ![]() no musisz chyba zasugerowac tż ze potrzebuijesz rozpieszczenia helołłłł ![]() ![]() kocham kocham kocham moje dziecko ![]() uwielbiam jak sie budzi otwiera oczka patrzy na mnie i sie usmiecha oddałabym zycie za niego nie sadziałam ze milosc do kogokolwiek moze byc tak silna ciekawi mnie to jak to jest miec 2 dzieci bo wiem ze kazde kocha sie najmocniej na świecie ![]()
#74 |
Wtajemniczenie
|
Alunia dziewczonki miala katarek i wiem ze można NaCl zakrapiać. Mam nadzieję ze można często?
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Lolusiu, na Teneryfie byłam na przełomie listopada/grudnia 2 lata temu.
Pogoda cuuudo, tak w sam raz ok 25-28 stopni. W hotelu w którym byliśmy było wręcz zatrzęsienie dzieciątek w wieku od kilku msc do kilku latek. Na pewno duuużo niemowląt. Również bardzo wielu niemieckich emerytów ![]() Sama wyspa bardzo urocza, wynajęliśmy auto i zjeździliśmy wzdłuż i wszerz Lecieliśmy z Warszawy z niemieckiego Neckermanna i wszystko było lux. Najbardziej mi się podobało, gdy np ok 19.oo dzwoniłam do mamy co tam słychac i w Pl jak to w listopadzie o tej porze za oknem szaro-buro a my dopiero schodziliśmy z plaży, dlatego uwielbiam tą porą jeździć na urlop i praktykujemy tak już kilka lat. Właśnie Fuerte rozważałam z uwagi na piaszczyste plaże ale rozmawiałam z koleżanką, która była tam rok temu i dowiedziałam się, że jest to b. wietrzna wyspa (nie bez powodu Fuerta jest mekką surferów) dlatego nie wiem czy sobie jej nie odpuszczę... i teraz zonk, czy Teneryfa raz jeszcze czy może Gran Canaria ale to jedna wielka imprezownia a ja ze wzgl na Gabika na pewno do klubów nocnych się nie nadaję ![]() Reasumując bardzo polecam Teneryfę z niemowlakiem ![]() A kiedy chcecie lecieć ? W tym roku ? Gdy Gabrysia była w brzuszku to chojrakowałam, ze co tam np. Azja z niemowlaczkiem, choć naprawdę w Tajlandii było mnóstwo raczkujących niemowląt, najczęściej angielskich i niemieckich, ale jednak wrzucę na luz. Mogę jechać jak Malutka będzie miała z 2 latka. Teraz Europa. Miałam do Andziotki dokładnie takie same pytania odnośnie kaszki jak Ty, ale też już wstydziłam się pytać, dlatego dziękuję za wyręczenie ![]() ![]() zaraz pokażę Ci śliniaczki
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedziala, ze jak Nadunia bedzie gotowa* i lekarz pozwoli/zaleci bede mogla jej podawac kaszke na noc albo sloiczek na obiadek. *gotowa znaczy, ze bedzie potrafila lykac. Odruch ssania nie bedzie jej przeszkadzal i nie bedzie wszystkiego jezyczkiem wypychac. I z zainteresowaniem bedzie obserwowac jak my jemy (jakby nam kesy liczyla) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
majac 6 dni glowke unosila tak wysoko, ze szok moge ci pokazac jak wysoko trzymala, wrzucajac pozniej fotke do albumu ale na prawde nic na sile, bo widze, ze jak ja posadze to jej sie jeszcze ciezko oddycha i po co ja meczyc sama usiadze za chwile ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy o jak mi się marzy plaża
![]() natomiast lato 2012 bedzie nasze, planujemy góry i morze, niekoniecznie w Polsce. Nikosia będzie miala juz ponad rok i mam nadzieje, ze bedziemy się w trojkę super bawić ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() miłość matczyna to coś czego nie da się opisać słowami. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
moja ola trzyma stopy juz od jakiegos czasu, pakuje do buzi,
lezacna brzuchu pelza, robi fikolki z brzucha na plecy z plecow na brzuch w lozeczku kladzie sie na bok, chwyta szczebelkow i podnosi sie do gory ![]() ciagnie za ochroniacz i go orzwiazuje co chwile ![]() w nocy dbudzi sie obrocona o 180 stopni albo na brzuchu generalnie na bujaczku sie podnosi, w foteliku samochodowym tez za tydzien w wekend jedziemy do wrocka na basen bedzie pywac w kolku ![]() zaraz wrzuce foty |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
foty trzymania głowki w albumie
![]() mam jeszcze fajna jak ola sobie stopki trzyma, ale jest rozneglizowana i tz ma w kom pozniej poprosze to wrzuce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Lolus, sliniaki z MC
mieciutkie sa ale nie materiałowe, Anulka mi dała na nie namiary a tu ciekawy blog o kaszkach i ich zastepnikach
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Hello !
Meldujemy się z Gabryńką w nowym wątku. Dziś nocka była FATALNA i jestem niezbyt przytomna z tej okazji. Gabi za to odsypia właśnie nocne wojaże na spacerku z tatą... Ja też powinnam, ale coś zasnąć nie mogę + brak mi sił na odpisywanie, wybaczcie ![]() Idę klub chociaż ogarnąć... Wszystkiego najlepszego życzę świętującym dzidziusiom ![]()
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale teraz nie zamieniłabym go na wszytkie zuzie świata ![]() mysle ze w sumie płec nie ma znaczenia szczególnie przy pierwszym dziecku później wiadomo lepiej parke miec ![]() no albo jak sie 4 syna rodzi to tez by sie chciało córe ![]() a bo to w tamtym wątku pisałam jeszcze pytałam sie o Twoją specjalizacje zaraz Ci to znajde ![]() jem pychotkową zupkę zerową ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- andziotek tu ![]() boże jak seba piszczy ![]() chyba mu sie nudzi i leży i pyskuje ![]() komicznie to wygląda ![]() i takie piski operowe wydaje ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- dziewcyzny jako ze nie bylam na usg bioderek ( ![]() ![]() co wam mowili na usg jak wszystko było dobrze? ![]() używali jakiejś favchowej terminologii? zebym plamy nie dała
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Grazin - powiedz, że jądra kostnienia do Ciebie machały
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Andziot - tak z ciekawości zapytam, czy Ty chciałaś robić specjalizację z pediatrii? Wiem, że za takie pytania na medycynie urywają głowy przy samej d.pie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Agus - nie zobaczę, bo nie mam Cię w znajomych ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.