Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 16:52   #61
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Pl_madzia - ja mam kombinezon z Tchibo i moge potwierdzić, że jakość świetna, ma parę fajnych rozwiązań (np. można połączyć spodnie z kurtką suwakiem). Jedynie co to ich rozmiary - my mamy 86/92 i się zastanawiam, czy nie odesłać, bo na teraz za duży, a na przyszły rok już będzie za mały.
hmm a ja myślaąłm o tym większym rozmiarze. Najpierw małego wymierzę
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Kurcze laski w sobotę mamy isć na wesele a taka pogoda za oknem. Ja mam tylko letnią wersję stroju, mam tylko nadzieję ze będzie ogrzewanie
Ja z takich kiecek weselnych mam tylko wersje letnie, mam ich całą szafę bo wszystko tylko raz ubraneZawsze możesz zainwestować w jakąś krótką marynarkę, albo ja mam na takie sytuacje taką nakładke przeźroczystą, pasuje do czarnego. Ale się bez tego obywałam. Najcześciej w płaszczu jesiennym a na imprezie zawsze się gorąco robi po kilku tańcachlub choć po rosole, i toastach.

Libra co sie z Tobą dzieje
takie buty do biegania kupiłam http://sklep.4run.pl/index.php/actio...ID_2734/summon
i szok bo musiałam kupić 41 rozmiar, czyli 2 rozmiary więcej. Tak mi sprzedawca doradził

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:07   #62
machaj
Raczkowanie

jesteśmy i my

jakoś po weekendzie w szkole mam problem nadrobić zaległości na forum

i jak czytam o tym co wy codziennie w domu robicie to wydaje mi się ze ja na innym świecie żyję! ze mnie jest taki leniwiec ze głowa boli... ciągle gdzieś ciuchy leżą naczynia nie pomyte też często widać... góry ciuchów do prania i prasowania już prawie sufitu sięgają... aż wstyd mi o tym pisać...
ja jakoś nie umiem się zorganizować żeby wszędzie posprzątać... dziś wstawiłam tylko 3 prania i pomyłam schody do góry i w piwnicy... i to tylko dlatego że moja mama przyjechała i zabrała mi małą na spacer..
mnie zawsze denerwuje jak ładnie posprzątam a wieczorem znowu wygląda jakbym nic nie robiła... bo marcin tu zostawi bluzę mała paluszki rozsypie tu gazeta tu jakieś ciuchy małej..

sara- kupiłaś te kozaki w końcu? http://moda.allegro.pl/hit-2011-natu...852692100.html bo ja mam je ciągle w zakładkach i chyba je kupię! jeśli je kupiłaś to napisz czy fajne

darusia- może mała szwagierki ma świnkę?! lepiej zostańcie w domu!

a co do spania to prawda że jak dziecko ładnie pośpi w dzień to lepiej zasypia wieczorem i lepiej śpi... tylko u nas to 'lepiej' znaczy że obudzi się 2 razy zamiast 5! Kala jeszcze nie przespała całej nocki bez pobudek! jak wy robić że wasze dzieci śpią? tyle dobrze że pośpi do 8... (tzn zaczyna się kręcić i jęczeć ok godziny przed pobudką )

ehh moje dziecko jest uzależnione od smoka, od pieluch i od spania z nami w łóżku!! tyle dobrze ze gada ładnie

ana- a przez ciebie zaczęłam projektować pokój dla małej! co prawda jedynym pomieszczeniem gdzie możemy małej zrobić pokoik jest zabudowana weranda... teraz jest tam składzik... ale jutro jeśli marcin wróci prędzej z pracy to jedziemy tapety oglądać do leroy merlin... mam nadzieję że w tym roku uda się coś tam zrobić! przynajmniej część zabawek wyniosę do jej pokoju... ale łóżeczko nadal będzie stało u nas w sypialni...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:10   #63
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
jesteśmy i my

jakoś po weekendzie w szkole mam problem nadrobić zaległości na forum

i jak czytam o tym co wy codziennie w domu robicie to wydaje mi się ze ja na innym świecie żyję! ze mnie jest taki leniwiec ze głowa boli... ciągle gdzieś ciuchy leżą naczynia nie pomyte też często widać... góry ciuchów do prania i prasowania już prawie sufitu sięgają... aż wstyd mi o tym pisać...
ja jakoś nie umiem się zorganizować żeby wszędzie posprzątać... dziś wstawiłam tylko 3 prania i pomyłam schody do góry i w piwnicy... i to tylko dlatego że moja mama przyjechała i zabrała mi małą na spacer..
mnie zawsze denerwuje jak ładnie posprzątam a wieczorem znowu wygląda jakbym nic nie robiła... bo marcin tu zostawi bluzę mała paluszki rozsypie tu gazeta tu jakieś ciuchy małej..

sara- kupiłaś te kozaki w końcu? http://moda.allegro.pl/hit-2011-natu...852692100.html bo ja mam je ciągle w zakładkach i chyba je kupię! jeśli je kupiłaś to napisz czy fajne

darusia- może mała szwagierki ma świnkę?! lepiej zostańcie w domu!

a co do spania to prawda że jak dziecko ładnie pośpi w dzień to lepiej zasypia wieczorem i lepiej śpi... tylko u nas to 'lepiej' znaczy że obudzi się 2 razy zamiast 5! Kala jeszcze nie przespała całej nocki bez pobudek! jak wy robić że wasze dzieci śpią? tyle dobrze że pośpi do 8... (tzn zaczyna się kręcić i jęczeć ok godziny przed pobudką )

ehh moje dziecko jest uzależnione od smoka, od pieluch i od spania z nami w łóżku!! tyle dobrze ze gada ładnie

ana- a przez ciebie zaczęłam projektować pokój dla małej! co prawda jedynym pomieszczeniem gdzie możemy małej zrobić pokoik jest zabudowana weranda... teraz jest tam składzik... ale jutro jeśli marcin wróci prędzej z pracy to jedziemy tapety oglądać do leroy merlin... mam nadzieję że w tym roku uda się coś tam zrobić! przynajmniej część zabawek wyniosę do jej pokoju... ale łóżeczko nadal będzie stało u nas w sypialni...
nie kupiłam jeszcze, cały czas się zastanawiam

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:30   #64
P0P70
Zakorzenienie

Już prawie 18:30 a ja ciągle w pracy. Coś mi się zasiedziało dzisiaj. .
Niedobrze.
Idę do mojego pustego, zimnego, zabałaganionego mieszkania.

Madzia_PL - Ty nie mierz Eriwgo tylko kup ten komplet i przymierz Ja Ci proponuję ten 86/92 bo oni dość dużą rozmiarówkę mają. Potem możesz wymienić na ten większy a jak Ci jednak nie podpasuje to oddasz bez problemu. Na zapas na nastęny rok nie kupuj bo oni bardzo często mają potem przeceny i możńa za niższą ceną kupić.

A ja ostatnio znalazłam śliczne spodenki narciarskie(podobne do tych co Młoda pokazała też z Cocodrillo, Szare z błękitnymi dodatkami) Kupiłam je chyba na wisnę w 2010 i zapomniałam o nich. Dałam za nie 28 zł. (taka była cena - ostatki z wyprzedaży) I teraz właśnei są dobre. . Dobrze że mój mały kurdupel nie za szybko rośnie

Spadam do domu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:52   #65
ice woman
Raczkowanie

cześć dziewczynki, właśnie wróciłam ze szpitala i sytuacja wygląda tak: lenka miała konsultacje kardiologiczną i wyszło ze jest wszystko ok, miał być jeszcze neurolog ale nie dojechał bo to nie była pilna sprawa. dziecko jest podobno klinicznie zdrowe, i chcą ją przekazać w celach obserwacyjnuch na normalny oddział, tylko problem w tym ze nie ma miejsca. może jutro sie coś zwolni. wtedy bede juz mogła z nią być. a jak nie to zostaje na intensywnej terapii. płuca wyleczone, wszystko jest ok tylko lekarze widzą problem i szukają tzw dziury w dup...e bo dziecko UWAGA dużo je!!!! Ku.wa jak sie obudziła nie jadła był problem, teraz ma apetyt i dużo je też problem. A dziecko podobno klinicznie zdrowe. Albo ja jestem głupia i nic z tego nie rozumiem albo juz sama nie wiem o co chodzi.
Ktoś pisał o tych konwencjach i prawa bycia z dzieckiem, to jest prawda tylko inaczej jest na salach intensywnej terapii. gdzie jest ograniczony dostęp bo tam jak wiadomo ratuje sie życie i można zaszkodzić przez przypadek. i koło sie zamyka. i dalej nic nie wiem. ale najwazniejsze ze kardiolog powiedział ze serce ma zdrowe. a lenusia tak im wczoraj podobno wariowała ze dzisiaj ciągle śpi
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:04   #66
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Żeby u nas tak było to ok. Kiedyś też jak sie budziła na zęby przeważnie, to własnie smok w buzie i spała dalej a teraz robi się sztywna jak chce ja położyć di łóżeczka, nie ma w ogóle mowy. A jak się znia kłaę to albo zasypia za moment i jest w miarę ok albo tak jak dziś- szopki... i ZAWSZE śpi nerwowo.

Tak tylko u nas przeważnie było tak, że jak mała mniej spała to i w nocy spala gorzej. A jak czasem spała długo w dzien i balimsy się nocy to było ok. Takze to chyba nie to... tym bardziej ze dziś dała nam popalić najbardziej a spala w dzien normalnie.
No ale cóż, moze jutro spróbuję...
Do neurologa musze prywatnie bo jak dzis zadzwoniłam to kazała mi w listopadzie się rejestrować na nowy rok masakra...
bo wiesz ja nie mówię oczywiście, że to jest reguła, bo wiadomo, że takich nie ma (a szkoda , tylko u nas to sie sprawdza.

Ale wg twojego opisu to u nas swego czasu było podobnie (opisywałam swoje katusze nieraz), potrafiła się obudzić np o 24 i nie spać 3h, ba nawet położyć się nie chciała, tylko albo się darła albo wariowała, też się położyć nie dawała (była sztywna lub wygięta). Często stawało na tym że przysuwałam łóżeczko do naszego i ją prawie siłą trzymałam na leżąco aż zasnęła....i też jak piszesz całą noc niespokojnie spała, jęczała i takie tam, albo jak się wierciła to np. podniosła się do siadu i nie umiała sie z powrotem położyć...ALE po prostu to przeszło

Cytat:
Syn Tż a właściwie mama dostała kiedyś uwagę z prośbą od Pani żeby nie przerabiała z dzieckiem nastepnych tematów bo mały jej rozwala zajęcia, tzn. później zamiast słuchać i uważać to nudzi się i jeszcze innym przeszkadza.

Z nocnym spaniem mamy podobnie. Zosia się "budzi", załoła mama, poszuka smoka i śpi dalej. Nie znosi być przykryta o śpiworku nie ma mowy bo nie można się swobodnie przekręcać .
a ja tą nauczycielkę rozumiem-bo u mnie też tak często jest-jak sobie dzieci uzupełniają same (lub z mamą) do przodu to często potem faktycznie rozpierniczają lekcje. Oczywiście zależy jakie dzieci, bo dla niektórych szybszych mogłam przygotowywać dodatkowe zadania (na plusiki), ale problem jest mi nieobcy

co do spania jeszcze, to lenucha się strasznie w nocy kotłamsi i ciągle odkryta spała-do niedawna jej to nie przeszkadzało, ale jak się chłodniej zaczęło robić to się budziła, bo się jej zimno robiło i tak paręnaście razy co noc.... musiałam babę przykrywać i kupiłam teraz w lidlu śpiworek na 110 (stary powiedział że prawie na mnie dobry) i mam luzik.
Bałam sie czy będzie chciała w nim spać, bo jak ostatnio (wiosną chyba) próbowałam ją w śpiwór wmontować, to wścieku dostawała, bo właśnie krępował jej ruchy i go zrzucała ze złością z siebie.
A ten jest fajny, bo na tyle szeroki, że się może kotłamsić do woli. I zapiany na zamek (nie na ramionkach), więc się nie odpina.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja z takich kiecek weselnych mam tylko wersje letnie, mam ich całą szafę bo wszystko tylko raz ubraneZawsze możesz zainwestować w jakąś krótką marynarkę, albo ja mam na takie sytuacje taką nakładke przeźroczystą, pasuje do czarnego. Ale się bez tego obywałam. Najcześciej w płaszczu jesiennym a na imprezie zawsze się gorąco robi po kilku tańcachlub choć po rosole, i toastach.
że co masz?
Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, właśnie wróciłam ze szpitala i sytuacja wygląda tak: lenka miała konsultacje kardiologiczną i wyszło ze jest wszystko ok, miał być jeszcze neurolog ale nie dojechał bo to nie była pilna sprawa. dziecko jest podobno klinicznie zdrowe, i chcą ją przekazać w celach obserwacyjnuch na normalny oddział, tylko problem w tym ze nie ma miejsca. może jutro sie coś zwolni. wtedy bede juz mogła z nią być. a jak nie to zostaje na intensywnej terapii. płuca wyleczone, wszystko jest ok tylko lekarze widzą problem i szukają tzw dziury w dup...e bo dziecko UWAGA dużo je!!!! Ku.wa jak sie obudziła nie jadła był problem, teraz ma apetyt i dużo je też problem. A dziecko podobno klinicznie zdrowe. Albo ja jestem głupia i nic z tego nie rozumiem albo juz sama nie wiem o co chodzi.
Ktoś pisał o tych konwencjach i prawa bycia z dzieckiem, to jest prawda tylko inaczej jest na salach intensywnej terapii. gdzie jest ograniczony dostęp bo tam jak wiadomo ratuje sie życie i można zaszkodzić przez przypadek. i koło sie zamyka. i dalej nic nie wiem. ale najwazniejsze ze kardiolog powiedział ze serce ma zdrowe. a lenusia tak im wczoraj podobno wariowała ze dzisiaj ciągle śpi
to dobre wiadomości
z tym miejscem słabo, ale najważniejsze, że zdrówko wraca.
Mi się zawsze z lekarzami ciężko dogadać, więc ciężko powiedzieć o co im chodzi z tym jedzeniem, bo faktycznie dziwnie to brzmi....
ale grunt, że płuca czyste i już widać światełko w tunelu jak do domku szybko pójdziecie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:34   #67
sara 85
Zakorzenienie

Madziwnia wklejałaś niedawno jakaś stronę z przepisami, pamiętam że robiłaś z niej jakiegoś kurczaka w cieście ziemniaczanym? wklej jeszcze raz bo po formacie nie mam nic w kompie;/

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 19:40   #68
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID389976458,n

prosze

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:46   #69
P0P70
Zakorzenienie

Ice- lepiej niech teraz dmuchają na zimne i przebadają małą dokładnie. W szpitalu masz dostęp do specjalistów bez kolejek.
No i lepiej jak ich coś jednak niepokoi niż gdyby mieli coś znowu pominąć.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:49   #70
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie ide do niej w nosie to mam!

izazula esemes doszedl????

kurrrrrr bede musiala isc do banku bo nie moge przez neta robic przelewow bo tz zle 3 razy haslo wpisal i mam blokade konta
facet, no facet....

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Ania ja mam nadzieje ze mala zajarzy sprawe nocnika do mojego porodu.
Jeszcze troche czasu zostalo
No moze zatrybi bo jak nie to będziesz musiała akcję przełożyć . Bo uczenie dziecka gdy jest maluch w domu tak od razu nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
w outlecie jeszcze nie bylam bo nie po drodze nam narazie ale pewnie sie wybiore kupic drugi na zmiane... ale wydaje mi sie ze tam bede te zeszloroczne modele a jak przegladam na all to zaden jakos mnie szczegolnie nie urzekl... i prawie wszystkie z bialym byly;/ ale polookam co tam u nas wisi
U mnie były ładne zielone

Znowu od tej babki siatkę ubrań przytargałam nic już OLce nie kupuję
pewnie i tak nie dotrzymam słowa .
Mam już dość tej pogody a jeszcze jakieś pół roku zimna
Stary 2011-10-11, 20:03   #71
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dziękuje

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-11, 20:07   #72
yoonka
Rozeznanie

ICE a moze duzo je bo ma zwyczajna gastrofaze po tych narkotycznych lekach? minie jej pewnie.

Tosia dzisiaj byla niewyspana, bo rano sie zbudzila o 6 i chciala spac z nami, ale TZ juz wstawal do pracy i tak lezala ze mna 5 minut az sie wkurzyla, ze tata nie wraca i po niego poszla ale juz sie nie dal przekonac. no i oczywiscie usypianie trwalo 40 minut, bo byla tak zmeczona... zupelnie jak Olinek.

jutro zostaje w domku, wiec sie wytulimy za wszystkie czasy.

dzisiaj nam powiedziala kilka nowych slow: sisia, kupa, babu (babcia). i na mnie mowila niania...
Stary 2011-10-11, 20:11   #73
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
bo wiesz ja nie mówię oczywiście, że to jest reguła, bo wiadomo, że takich nie ma (a szkoda , tylko u nas to sie sprawdza.

Ale wg twojego opisu to u nas swego czasu było podobnie (opisywałam swoje katusze nieraz), potrafiła się obudzić np o 24 i nie spać 3h, ba nawet położyć się nie chciała, tylko albo się darła albo wariowała, też się położyć nie dawała (była sztywna lub wygięta). Często stawało na tym że przysuwałam łóżeczko do naszego i ją prawie siłą trzymałam na leżąco aż zasnęła....i też jak piszesz całą noc niespokojnie spała, jęczała i takie tam, albo jak się wierciła to np. podniosła się do siadu i nie umiała sie z powrotem położyć...ALE po prostu to przeszło

U nas dokładnie tak jak opisujesz... czyżby przeszło z Lenki na Werkę??

Mam nadzieję, ze i u nas PO PROSTU przejdzie...

Dziś znów gorzej z zasypianiem. I do tego cały dzień kupki nie zrobiła co do niej niepodobne bo zwykle robiła 2-3. I boje sie, że to znów rozwali nam dziś nockę... ech....

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ania- Ty pracujesz w komisie, prawda?? jak to jest z wystawianiem rzeczy w komisach. Opyla się? I jak to się robi?? Na jakich zasadach? Bo ja mam pecha do wystawiania rzeczy na all i pomyślalam wlasnie o komisie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Gmyrelka- co u was?? Widze Cię!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:30   #74
evitka21
Zakorzenienie

asiu , przejdzie na pewno
---
moje młode codziennie coś podłapie-wczoraj "o jezu" powtarzała
jak pies ma pustą michę z piciem lub jedzeniem to woła "nalać piesku" (jak opróżni bidon to tez tak woła). "Każe" mu wyjść z budy -mówi "wiść" i jak wyjdzie to woła "leżeć"
Jak pies pije to mówi, że robi "myj, myj"
Oglądaliśmy z tz katalog ikei i karnisze i komentowaliśmy "tam chyba nie ma żabek" a młoda "nie ma kum kum?".
Poznaje postacie ze swoich ulubionych bajek (krzyczy ich imiona), robi to mówią,
ubieram ją po kąpieli, pokazuję na spodenki i pytam się jej "dora jest na spodenkach?" a ona "tak, i butek" (druga postać z tej bajki)
przynosi książkę i mówi "bajka, bajka, czytać, czytać", bierze swoje buty, siada na dywanie i mówi "mierzę", jak poleci za mną bez kapci do łazienki krzyczy "buciki" i musimy się wracać po nie, jak siądzie na kafelkach to mówi "zimne"
czasem tak śmiesznie jej coś wyjdzie-widzi supeł w książeczce i mówi "cimak" [ślimak], czy kły u słonia i mówi że to banany

ostatnio ciągle zapomniałam przewijaka wziąć do łazienki przed kąpielą i się wracałyśmy. I dziś wszystko naszykowane, wchodzimy, a ta się na mnie patrzy i pyt "a pzijak?"

i tak bez końca....

I strasznie lubi się przytulać i nas całować (i dzieci na placyku też, a bobaski w stópkę lub czółko całuje i to tak słodko wygląda...)

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

asia, ja to ostatnio mam mega niefart na all- niektóre rzeczy po kilka razy wystawiałam, teraz się po gównianej cenie sprzedały, i źle oszacowałam koszty wysyłki i musiałam dopłacić....a zanim zaczęłam ą partię wystawaić (po raz kolejny niektóre) to juz miałam ponad 15zł opłat....beznadzieja, chyba rozdawać zacznę, bo jak policzę to się okaże, że prawie dopłacam do interesu i na poczcie kwitnę :-/
Na gumtree nikt nie chciał (znaczy zgaszali się i się nie pojawiali np.)

a do niedawna tak się wszystko ładnie z super zyskiem sprzedawało....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:21   #75
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
hmm a ja myślaąłm o tym większym rozmiarze. Najpierw małego wymierzę

Libra co sie z Tobą dzieje
takie buty do biegania kupiłam http://sklep.4run.pl/index.php/actio...ID_2734/summon
i szok bo musiałam kupić 41 rozmiar, czyli 2 rozmiary więcej. Tak mi sprzedawca doradził
A co ma być ? jestem , tylko w dzień jakoś nie mam czasu.Dzięki za pamięć.
Buty wyglądają fajnie, jak lepsze od asicsów które i tak są uważane za bardzo dobre to powinno być dobrze , ja Ci powiem ,że też mam numer większe niż normalnie noszę.
Mi to się marzy taki profesjonalny ubiór do biegów i do rowera ale tak jak piszesz z tysiaka to mało więc też sobie tak za raty kupuję.Ostatnio spodnie miałam z tchibo i fajne ale już bym nowe chciała bluzę mam ale letnią a tu zima idzie.
Ja sobie zamiast kiecek i butów jak dziewczyny to będę dresy kupować
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Niedobrze.

Madzia_PL - Ty nie mierz Eriwgo tylko kup ten komplet i przymierz Ja Ci proponuję ten 86/92 bo oni dość dużą rozmiarówkę mają. Potem możesz wymienić na ten większy a jak Ci jednak nie podpasuje to oddasz bez problemu. Na zapas na nastęny rok nie kupuj bo oni bardzo często mają potem przeceny i możńa za niższą ceną kupić.

A ja ostatnio znalazłam śliczne spodenki narciarskie(podobne do tych co Młoda pokazała też z Cocodrillo, Szare z błękitnymi dodatkami) Kupiłam je chyba na wisnę w 2010 i zapomniałam o nich. Dałam za nie 28 zł. (taka była cena - ostatki z wyprzedaży) I teraz właśnei są dobre. . Dobrze że mój mały kurdupel nie za szybko rośnie

Spadam do domu
Ja kupiłam te bluzy w trójpaku 86/92 i u mnie są na teraz a Erwi to chyba wysoki.
Szkoda że tam wymiarów nie ma podanych w cm.
Z wymianą nie ma problemu pod warunkiem że jest taki rozmiar, a tego kombinezonu ładniejszego (błękitno-czarny) już tylko ten najmniejszy został.Ten mi się właśnie podoba ale trochę się cykałam kupić własnie bo nie wiadomo jaki rozmiar , pewnie kupię coś w sklepie.
kurtkę mamy z lidla , która miała być na zimę w rozmiarze 104 i nie wiem czy listopad przechodzi

Cytat:
Ice spokojnie nie przejmuj się gadaniem , dobrze że jej apetyt wraca bo to oznacza zdrowe dziecko, pewnie przez kilka dni nie miała to teraz nadrabia.Musisz to przetrwać ,trzymaj się.
Cytat:

Dziś znów gorzej z zasypianiem. I do tego cały dzień kupki nie zrobiła co do niej niepodobne bo zwykle robiła 2-3. I boje sie, że to znów rozwali nam dziś nockę... ech....

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ania- Ty pracujesz w komisie, prawda?? jak to jest z wystawianiem rzeczy w komisach. Opyla się? I jak to się robi?? Na jakich zasadach? Bo ja mam pecha do wystawiania rzeczy na all i pomyślalam wlasnie o komisie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

na nierobienie kupki polecam płatki owsiane zmielone(ja mielę w młynku do kawy) z mlekiem , super działa

Leje u nas całe popołudnie, ale od jutra się ma poprawiać(u nas w każdym razie) to jeszcze skorzystamy z ładnej jesieni.
Dzisiaj miałam trochę roboty , poszliśmy z Mikiem pietruszkę wykopywać i marchew , więcej się za nim nalatałam niż nakopałam ale 2 taczki ukopałam.Później szpinak wyrwałam i mam w zamrażarce 8 woreczków, zaraz przymrozki może przyjdą to szkoda bo by ścieło.
Jeszcze kapuchę muszę powyrywać.
Uciekał mi dzisiaj jak nawiedzony , dosłownie metr od stawu go złapałam ,mało na zawał nie zeszłam.Dosłownie na chwilkę go z oka spuściłam
Później wlazł mi na stertę drzewa i zejść nie chciał musiałam tam włazic za nim, uciekł do sąsiada do ogrodu za kotem pewnie nie mógł zrozumieć że kotu wolno a jemu nie.
Powydawał psu nasiona co zostały w paczuszkach a pies durny memłał w pysku
Nalał wody do kociego żarcia
psocił dzisiaj na potegę,póxniej poszlismy gruszki obrywać i narwałam trochę takich ładnych z myślą do przechowania , ja skakałam z podbierakiem pod gruszą i nie patrzyłam a on wszystkie te ładne gruszki ponadgryzał każdą jedną
Tępiliśmy kreta ,wiem że są pod ochroną ale nie zniese go na moim trawniku i to w kilku miejscach dostał kilka świec dymnych może się zadusi

A później zaczęło padać i poszliśmy do domu i miałam jęczydło do wieczora. Spać chciał ale ja jak już jest po 15 to nie kładę bo mi nie uśnie wieczorem.
I zgadzam się z teorią że jak za długo spi to problemy ze spaniem będą bynajmniej u nas tak jest i tez budzę jak śpi więcej jak 2 godziny.
No chyba że to przed południem jest to nie.

Co do mówienia to u mojego to trzeba jego język znać żeby zrozumieć, bo to mieszanka hehłackiego i onomatopei
O wyraźnych wyrazach nie ma mowy chyba że to mama, tata, baba, aga, ania, i to chyba tyle reszte jest po ichniemu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:27   #76
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ICE a moze duzo je bo ma zwyczajna gastrofaze po tych narkotycznych lekach? minie jej pewnie.

Tosia dzisiaj byla niewyspana, bo rano sie zbudzila o 6 i chciala spac z nami, ale TZ juz wstawal do pracy i tak lezala ze mna 5 minut az sie wkurzyla, ze tata nie wraca i po niego poszla ale juz sie nie dal przekonac. no i oczywiscie usypianie trwalo 40 minut, bo byla tak zmeczona... zupelnie jak Olinek.

jutro zostaje w domku, wiec sie wytulimy za wszystkie czasy.

dzisiaj nam powiedziala kilka nowych slow: sisia, kupa, babu (babcia). i na mnie mowila niania...
Wiesz co dla mnie to poprpsru niania jest bardzo bliską osobą tak jak TY , ja bym sie nie martwiła że Ciebie tak nazwała . a z nianią spędza całe dnie

Cytat:

Opyla się o tyle że się sprzeda dużo i nie raz takie pierdoły co by nie poszły na allegro albo by Ci się ich nie chciało wystawiac typu rajstopki też się sprzedają .
U nas jest to tak ustalamy cenę jaką chce klient na taką wypisujemy umowę , do tego my doliczamy podatek i marżę i po takiej cenie wystawiamy rzeczy . wypłaqcamy kaskę po sprzedaży . za rzeczy nie sprzedane pobieramy 10% ich wartości . to taka opłata za to że to dwa miechy u nas było i my o to dbałyśmy.
Ceny nie są wysokie zwykle bluzki po ok 5 zł ( bawełniane na długi ) bluzy 10-15 zależy jaka , spodnie tak samo . ale małe rzeczy to zwykle do 10 zł za sztukę się wycenia . komisy są też różne my przyjmujemy wszystko co jest zadbane i nie poplamione ale są też takie co sobie rzeczy wybiearją patrząc np na firmę i co się pani za ladą podoba . My tego nie robimy bo nie raz coś nam się nie podoba a klientom tak
Stary 2011-10-11, 21:32   #77
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao - tak mi się przypomniało że szkoda ze Twój Tż sam nie włozył łapy w pułapkę, którą zostawił w szufladzie na sztućce . Tak mówię bo Zosia ostatnio mi właśnie sztućce wyciąga z szuflady i pomyślałam sobie co by było gdyby tak było pułapka na myszy

Cytat:
To super wieści. Lepiej ze przynajmniej teraz wszystko dokładnie sprawdzają

Cytat:
U nas są komisy i nawet jest babka, kótra przyjmuje rzeczy po maluchach ale kasę wypłaca dopiero jak sprzeda a czy sprzeda nikt tego nie wie. No i kiedy to już wogóle a ceny też daje takie ze już lepiej oddać biednym.

Cytat:
asia, ja to ostatnio mam mega niefart na all- niektóre rzeczy po kilka razy wystawiałam, teraz się po gównianej cenie sprzedały, i źle oszacowałam koszty wysyłki i musiałam dopłacić....a zanim zaczęłam ą partię wystawaić (po raz kolejny niektóre) to juz miałam ponad 15zł opłat....beznadzieja, chyba rozdawać zacznę, bo jak policzę to się okaże, że prawie dopłacam do interesu i na poczcie kwitnę :-/

Nauczycielce to też się nie dziwię bo znam syneczka

A ja też mam problem z all. Mam wrażenie że ludziska by chcieli za darmo i jeszcze pokryć im koszty przesyłki.
Na gumtree ostatnio miałam fajna przygodę, babka chciała moje wyjściowe spodnie ciążowe. Nigdy ich nie nosiłam i były z metką. Zadała mi setki pytań, byłam przekonana że ona jest w ciąży a tu okazuje się że jest jej za drogo bo nie będzie mogła zrobić narzutu żeby zarobić. No myślałam że mnie pokręci
Stary 2011-10-11, 21:32   #78
minka26
Wtajemniczenie

już widzę Dawidka w tym kombinezonie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A jak maluchy u was biegaja bez pieluch, to w majteczkach i spodenkach ( te maluchy ktore tak jak moja jeszcze sikaja np w przedpokoju a nocnik za sciana) czy normalnie z golymi nozkami?
z gołym tyłkiem szybciej jest w stanie reagować, Amelka na początku jak trochę sikała na nocnik a trochę gdzie popadło, to potrafiła usiąść w spodniach na nocnik i zrobić siku
teraz zauważyłam, że jak się bawi to lepiej jak nie ma majtek to na nocnik w skoczy a tak czasem jest tak zajęta zabawą, że biegnie do mnie jak już jej po nogach leci

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Buty wyglądają fajnie, jak lepsze od asicsów które i tak są uważane za bardzo dobre to powinno być dobrze , ja Ci powiem ,że też mam numer większe niż normalnie noszę.
Mi to się marzy taki profesjonalny ubiór do biegów i do rowera ale tak jak piszesz z tysiaka to mało więc też sobie tak za raty kupuję.Ostatnio spodnie miałam z tchibo i fajne ale już bym nowe chciała bluzę mam ale letnią a tu zima idzie.

Ja kupiłam te bluzy w trójpaku 86/92 i u mnie są na teraz a Erwi to chyba wysoki.
Z wymianą nie ma problemu pod warunkiem że jest taki rozmiar, a tego kombinezonu ładniejszego (błękitno-czarny) już tylko ten najmniejszy został.Ten mi się właśnie podoba ale trochę się cykałam kupić własnie bo nie wiadomo jaki rozmiar , pewnie kupię coś w sklepie.
kurtkę mamy z lidla , która miała być na zimę w rozmiarze 104 i nie wiem czy listopad przechodzi

Ice spokojnie nie przejmuj się gadaniem , dobrze że jej apetyt wraca bo to oznacza zdrowe dziecko, pewnie przez kilka dni nie miała to teraz nadrabia.Musisz to przetrwać ,trzymaj się.

na nierobienie kupki polecam płatki owsiane zmielone(ja mielę w młynku do kawy) z mlekiem , super działa

Leje u nas całe popołudnie, ale od jutra się ma poprawiać(u nas w każdym razie) to jeszcze skorzystamy z ładnej jesieni.
Dzisiaj miałam trochę roboty , poszliśmy z Mikiem pietruszkę wykopywać i marchew , więcej się za nim nalatałam niż nakopałam ale 2 taczki ukopałam.Później szpinak wyrwałam i mam w zamrażarce 8 woreczków, zaraz przymrozki może przyjdą to szkoda bo by ścieło.
Uciekał mi dzisiaj jak nawiedzony , dosłownie metr od stawu go złapałam ,mało na zawał nie zeszłam.Dosłownie na chwilkę go z oka spuściłam
Później wlazł mi na stertę drzewa i zejść nie chciał musiałam tam włazic za nim, uciekł do sąsiada do ogrodu za kotem pewnie nie mógł zrozumieć że kotu wolno a jemu nie.
psocił dzisiaj na potegę,póxniej poszlismy gruszki obrywać i narwałam trochę takich ładnych z myślą do przechowania , ja skakałam z podbierakiem pod gruszą i nie patrzyłam a on wszystkie te ładne gruszki ponadgryzał każdą jedną
Tępiliśmy kreta ,wiem że są pod ochroną ale nie zniese go na moim trawniku i to w kilku miejscach dostał kilka świec dymnych może się zadusi

A później zaczęło padać i poszliśmy do domu i miałam jęczydło do wieczora. Spać chciał ale ja jak już jest po 15 to nie kładę bo mi nie uśnie wieczorem.
I zgadzam się z teorią że jak za długo spi to problemy ze spaniem będą bynajmniej u nas tak jest i tez budzę jak śpi więcej jak 2 godziny.

Co do mówienia to u mojego to trzeba jego język znać żeby zrozumieć, bo to mieszanka hehłackiego i onomatopei
O wyraźnych wyrazach nie ma mowy chyba że to mama, tata, baba, aga, ania, i to chyba tyle reszte jest po ichniemu
ty to dopiero robotna kobita jesteś jak ja bym chciała, żeby mi się tak chciało
dziś przez tą pogodę nic mi się nie chciało. Byłam tylko paszport odebrac
Stary 2011-10-11, 22:41   #79
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Bao - tak mi się przypomniało że szkoda ze Twój Tż sam nie włozył łapy w pułapkę, którą zostawił w szufladzie na sztućce . Tak mówię bo Zosia ostatnio mi właśnie sztućce wyciąga z szuflady i pomyślałam sobie co by było gdyby tak było pułapka na myszy
ups , a ja poszłam za przykładem Bao i wstawiłam łapkę na myszy do szuflady gdzie były sztućce i zostały ewakuowane bo paniusia tam urzędowała i Miko właśnie ją otwiera ,zaraz polecę i zabiorę to łapkę bo to metalowa i paluchy ucięte
Jak już jesteśmy przy gryzoniach to parę dni temu obok mojego domu , na drodze na przeciw sąsiadki leżał rozjechany szczur , obrzydlistwo i tak się trochę zląkłam żeby sie gdzieś nie zagnieździły , sąsiedzi mają silosy ze zbożem więc pewnie tam się pasą
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ty to dopiero robotna kobita jesteś jak ja bym chciała, żeby mi się tak chciało
dziś przez tą pogodę nic mi się nie chciało. Byłam tylko paszport odebrac
e tam robotna , samo się nie zrobi , trzymam się terminów , kiedyś jak ludzie nie zrobili czegoś na czas to zimą nie mieli co jeść , teraz jest trochę inaczej ale szkoda coby się zmarnowało , cała moja letnia praca na marne by poszła.
Czasem też mam lenia i cały dzień palcem nie kiwnę ,nawet obiad z zamrażarki wyciągnę
Paszport odebrać to też coś , ja jak mam jakieś sprawy urzędowe załatwiać to jestem bardziej zmęczona niż pracą fizyczną
Stary 2011-10-12, 04:47   #80
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Niedobrze.

Spadam do domu
uwielbam bałaganiarzy!!!!!!

Cytat:
bardzo się cieszę, że z serduszkiem ok obyście szybko stamtąd wyszły

Cytat:
asiu , przejdzie na pewno
---
moje młode codziennie coś podłapie-wczoraj "o jezu" powtarzała
jak pies ma pustą michę z piciem lub jedzeniem to woła "nalać piesku" (jak opróżni bidon to tez tak woła). "Każe" mu wyjść z budy -mówi "wiść" i jak wyjdzie to woła "leżeć"
Jak pies pije to mówi, że robi "myj, myj"
Oglądaliśmy z tz katalog ikei i karnisze i komentowaliśmy "tam chyba nie ma żabek" a młoda "nie ma kum kum?".
Poznaje postacie ze swoich ulubionych bajek (krzyczy ich imiona), robi to mówią,
ubieram ją po kąpieli, pokazuję na spodenki i pytam się jej "dora jest na spodenkach?" a ona "tak, i butek" (druga postać z tej bajki)
przynosi książkę i mówi "bajka, bajka, czytać, czytać", bierze swoje buty, siada na dywanie i mówi "mierzę", jak poleci za mną bez kapci do łazienki krzyczy "buciki" i musimy się wracać po nie, jak siądzie na kafelkach to mówi "zimne"
czasem tak śmiesznie jej coś wyjdzie-widzi supeł w książeczce i mówi "cimak" [ślimak], czy kły u słonia i mówi że to banany

ostatnio ciągle zapomniałam przewijaka wziąć do łazienki przed kąpielą i się wracałyśmy. I dziś wszystko naszykowane, wchodzimy, a ta się na mnie patrzy i pyt "a pzijak?"

i tak bez końca....

I strasznie lubi się przytulać i nas całować (i dzieci na placyku też, a bobaski w stópkę lub czółko całuje i to tak słodko wygląda...)

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

dokładnie, ludzie chcą za darmo!!!!! no sory, ale ja sprzedaję wszystkie ciuszki takie co są firmowe i w stanie idealnym, za które dałam niezłą kasę, od razu daję cenę minimaną, albo poprostu wystawiam od takiej za jaką najtaniej jestem w stanie sprzedać a i tak często zainteresowanie zerowe i od kilku mcy nie sprzedaję już. Mam koleżanki córkę co ma synka rok po moim i jej sprzedałam ciuszki z jeseieni z zeszłego roku i teraz z letnimi też tak zrobię (w lutym ma do mnie podejść i sobie zabrać) i weźmie za taką cenę jak ja chcę, a koszty wysyłki mi odpadają a strasznie mnie wkurzają te paki allegrowe co ludzie w lumpie nakupują i wystawiają! jeszcze komentarz: ubranka nie są prane dla mnie to ohydne. Zawsze wszystko wyprane, czyste i uprasowane wystawiam

Cytat:

niezły psotnik mój tak psoci na codzień ja to dopiero muszę mieć oczy dokoła głowy! nawet psie żarcie z michy wyjadać chce

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 06:16   #81
libra777
Zakorzenienie

Bao , mój na szczęście nie codziennie , ma takie dni psotliwe , może to przez dzisiejszą pełnię
Masz rację z tym co piszesz że to ohydne że wystawiają nie prane ciuszki, no bez przesady.
I co bierzesz udział w loterii wizowej?
Stary 2011-10-12, 06:30   #82
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mi tez się marzą takie fajne spodnie i bluzka+bluzaW tym sklepie co buty kupowałam mieli też spodnie Brooksa takie leginsy, ale cudne, zakochałam się w nichtakie grubsze na zime by sie nadały, z takimi wszywkami żeby noga się nie pociła normalnie idealne. Ale cena 189liczmy że by mi opuścili z 50 zł, ale i tak sporo. ale jak teraz oglądam coś na all to wszystkie w porównaniu do tamtych kiepsko wyglądają
Ale dzisiaj na bank muszę sobie rękawiczki kupić, zimno jak się biega, ręce marzną strasznie. Oczywiście w tamtym sklepie były rękawiczki za 80 złto sobie jakieś polarkowe na rynku kupię
Teraz w biedronce przecenili bluzki z długim rękawem sportowe są po 25 złMuszę pojeździć po biedronkach i męskiej czarnej poszukać, bo w tej co mam przy domu to tylko różowe zostały, a na róż to ja reaguje jak wampir na krucyfiks

evitka jak czytam co twoja mała mówi to normalnie się załamujęMój to nawet w połowie tego nie powie. On to tylko takie podstawy jak kotek hauhau, eyk, tata, mama, baba, dziadzia, kupa, siusiu, idę dada, dziura, bam , A ostatnio najcześciej to słyszę mniam mi, czyli dajcie mi jeść to co wy. No może jeszcze kilka słówek, ale te co napisałam to codziennie w użyciu

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Erwinek to Niania wołał przez dłuższy czas na Eryka. Więc potwierdzam że to wypowiadane bardziej w znaczeniu u nas "kochany"Teraz już eyk woła to niania przestał.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:02   #83
libra777
Zakorzenienie

Madzia ,ale pewnie warte swojej ceny (spodnie nie rękawice) , jutro będę w mieście to też pójdę do biedry ,ale wątpię czy u nas coś znajdę.
Eee różowa dla mnie tez odpada.

A mój woła na brata Ała.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

UWAGA! WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI : AGNIESZKA URODZIŁA
Stary 2011-10-12, 07:17   #84
ice woman
Raczkowanie

Dzień dobry
Agnieszka - GRATULACJE:ro za:Jak najwięcej wizażowych dzieci. Ja też bym juz drugie chciała ech rozmażyłam się....ale to narazie nie możliwe bo wczoraj się z TZ pokłóciłam, ale w nosie to mam.
O 9 bede wiedziec czy zwolniło sie miejsce i ją przeniosą, kurde tak bym chciałą juz z nią być. Trzymajcie kciuki aby sie udało, jak mnie nie bedzie na forum to znaczy ze nas przenieśli i odezwe się jak wrócimy ze szpitala.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:41   #85
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Na dzień dobry w nowym wątku taaaka informacja
Agniesia moje gratulacje!!!!!

Widze,że na tapecie temat spania:tfutfu odpukac w moje niemalowane czoło,Daniel od 2 nocy znowu śpi ładnie całą noc,tylko z uśnięciem gorzej on o 22 ma taki dobry humor i kompletnie nie myśli o spaniu.Wczoraj usnął o 22.30 już ja wcześniej odlatuję.Mimo,że kąpiel ma o 20 później staramy się go wyciszać ale się nie da,przecież nie będę go kładła na siłę i doprowadzała do płaczu,co innego jakby był marudny czy oczka tarł lub coś innego ale on zupełnie wtedy świetnie się bawi jakby była 13,przynosi książeczki itd
w konsekwencji usypia u nas i jest przekładany dopiero do siebie

jeszcze mam pytanie:siłą rzeczy jak on nie śpi do tej pory to leci jakiś film i są jakieś sceny drastyczne których on nie powinien oglądać,wczoraj przełączyłam film ale juz wtedy nic się nie da obejrzeć?
ja Wy to rozwiązujecie?

Ice bardzo się cieszę,że z Lenką jest wszystko dobrze,jeszcze chwilunia cierpliwości i już będziecie razem.A tamta pielęgnierka to masakra-trochę bezczelna

Libra a mi się nie udaje Daniela przetrzymać bo czasami do 18 nie śpi a ja w nadzieji ze uśnie o 19,20 już na noc chwila moment a on siada i już go nie ma, zagadywanie ani rozśmieszanie nic nie daje poprostu oczy mu lecą i koniec śpi.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:46
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:52   #86
blistex
Rozeznanie

Plmadzia Julka ma z tamtego roku kombinezon Tchibo, jeszcze jest na nią dobry, w ubiegłym roku sprawdził się rewelacyjnie, był ciepły i mimo kilkunastu prań nadal wygląda jak nowy.

jeśli któraś zamierza zakupić buty Bartek to na tej stronie jak się wpisze kod PACZKMTA to dostanie się 10% zniżki i dostawa gratis

http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/se...ory=1&season=4

to i ja się odchaczam na nowym wątku
Stary 2011-10-12, 08:10   #87
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Agnieszka - GRATULACJE:ro za:Jak najwięcej wizażowych dzieci. Ja też bym juz drugie chciała ech rozmażyłam się....ale to narazie nie możliwe bo wczoraj się z TZ pokłóciłam, ale w nosie to mam.
O 9 bede wiedziec czy zwolniło sie miejsce i ją przeniosą, kurde tak bym chciałą juz z nią być. Trzymajcie kciuki aby sie udało, jak mnie nie bedzie na forum to znaczy ze nas przenieśli i odezwe się jak wrócimy ze szpitala.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Na dzień dobry w nowym wątku taaaka informacja
Agniesia moje gratulacje!!!!!

Widze,że na tapecie temat spania:tfutfu odpukac w moje niemalowane czoło,Daniel od 2 nocy znowu śpi ładnie całą noc,tylko z uśnięciem gorzej on o 22 ma taki dobry humor i kompletnie nie myśli o spaniu.Wczoraj usnął o 22.30 już ja wcześniej odlatuję.Mimo,że kąpiel ma o 20 później staramy się go wyciszać ale się nie da,przecież nie będę go kładła na siłę i doprowadzała do płaczu,co innego jakby był marudny czy oczka tarł lub coś innego ale on zupełnie wtedy świetnie się bawi jakby była 13,przynosi książeczki itd
w konsekwencji usypia u nas i jest przekładany dopiero do siebie

jeszcze mam pytanie:siłą rzeczy jak on nie śpi do tej pory to leci jakiś film i są jakieś sceny drastyczne których on nie powinien oglądać,wczoraj przełączyłam film ale juz wtedy nic się nie da obejrzeć?
ja Wy to rozwiązujecie?

Ice bardzo się cieszę,że z Lenką jest wszystko dobrze,jeszcze chwilunia cierpliwości i już będziecie razem.A tamta pielęgnierka to masakra-trochę bezczelna

Libra a mi się nie udaje Daniela przetrzymać bo czasami do 18 nie śpi a ja w nadzieji ze uśnie o 19,20 już na noc chwila moment a on siada i już go nie ma, zagadywanie ani rozśmieszanie nic nie daje poprostu oczy mu lecą i koniec śpi.
Zosia nie zwraca uwagi na tv, chyba że bajka albo reklamy lecą to wtedy ogląda.

Aga gratuluje

Zosia śpi w dzień 3-4 godziny i w nocy bez problemu śpi. Nie pamiętam kiedy do niej w nocy wstawałam

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 08:11   #88
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Mamusie majace coreczki jesli bedziecie cos wystawiac dajcie znac

z Izazula juz sie dogadalam i odkupilam od niej pare ciuszkow....tak czy siak mnie to nie ominie, najbardziej teraz mnie takie 62 interesuja, pare na 56 tez moze byc ale nie za duzo:P
jak macie takie "duze" jeszcze to dawajcie znac

Izazula jak sprawdzisz to daj znac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:12   #89
mloda1989
Zakorzenienie

aga gratulacje ! ! !
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:12   #90
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Jaaaa cie takie wiadomosci
A

AGNIESZKA-----WIEEEEEEEELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości