![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzorcysta, czary, magia, zdejmowanie klątw, klątwy, pech
Ja również bardzo poproszę o Twoją historię na PW.
Wierzę, że coś takiego może się dziać. Na szczescie mnie nic takiego sie nie przytrafilo (odpukac), ale tez znam rozne opowiesci z wiarygodnych zrodel. Co Ci moge poradzic, nie znajac sytuacji? Porozmawiaj z najprzyjemniejszym, najbardziej "ludzkim" ksiedzem jakiego znajdziesz. Niech on podpowie Ci co mozesz zrobic dalej.
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaintrygowało mnie też jedno. Pisałaś, że mała córka sąsiadki patrzyła w jakiś punkt i mówiła: babok. My mieszkamy w nowym mieszkaniu, nikt przed nami nie mieszkał, jest to nowy blok więc nic się nie mogło wydarzyć. A gdy rodzice przyjeżdżają z zagranicy z małym bratem to on też czasem mówił: boję się baboka (dokładnie to mówił- beboka ale ta nazwa jest zamienna). Nie wiem, podobno małe dzieci widzą więcej.. Ale to dziwne.. Nie wiem skąd w ogóle on to słowo wymyślił, bo nikt takich rzeczy nie mówi. Dopiero sprawdziłam w google, że to inaczej zjawa czy tam coś. P.S i autorko, proszę Cię o wysłanie Twojej sytuacji.. Poprosiłam na priv ale proszę jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu kilka razy wiadomości wydaje mi się, że egzorcyzmu tu raczej nie pomogą, bo nie wygląda na to że jesteś opętana, nie wiem ale opętanie wydaje mi się czymś innym niż to że nieszczęścia Ci się ciągle przytrafiają - chyba wcześniej skorzystałabym z pomocy szeptuchy, i jak to by mi nie pomogło to ewentualnie wtedy poszła do egzorcysty
![]() |
#64 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
A mama dziewczyn poza opieką nad nimi prowadzi działalność gospodarczą i nie ma czasu na jakieś horrory czy inne bzdety. Co innego jest w sytuacji kiedy dzieci się straszy (jak np. mnie Babą Jagą ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-10-20 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Mogę też dostać historię na priv?
Zaciekawił mnie ten wątek, bo ostatnio też skłaniam się tezy, że "nic nie dzieje się bez przyczyny".. A co do baboka- moja kuzynka jak była mała i u niej spałam to przychodziła do mnie do łóżka bo mówiła że się boi Baboków....
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Zaintrygowałaś mnie autorko
![]() czy i jamogę prosić o wiaodmość na priv?
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,że łatwo się mówi...nie myslałaś nad tym,żeby jakiś ksiądz Wam poświęcił mieszkanie? PS też czytam wróżkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Droga Autorko, również poproszę o wiadomość na PW.
Mam w rodzinie kogoś kto interesuje się takimi sprawami - może będę w stanie Ci pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja również poproszę o Twoją historie na PW.
Interesuje mnie wszystko co po tamtej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Nie wpiszę tutaj tej historii bo nie chcę by była kojarzona z moją osobą, poza tym wpisując w google czar klątwa jedna z pierwszych stron to ta na wizażu a część moich osób zna tą historię i skojarzy to ze mną, po prostu dla mojej wygody nie umieszczam tutaj szczegółów i proszę to uszanować.
![]() Wasze opinie są dla mnie ważne, odpisujecie mi na maile, dziękuję.. Ale też opinie mocno podzielone - że to wampir energetyczny, że to klątwa, albo wręcz przeciwnie - to po prostu takie wydarzenia a ja sobie coś wmawiam.. Sama nie wiem co myśleć. Wierzę w klątwy, uroki, pech i zaklęcia. Urok nie jest tym samym co klątwa. Urok jest czymś mniejszym, ogranicza się do pewnego aspektu życia człowieka. Osoba, na którą rzucono urok zmienia sposób postrzegania świata i sama nieświadomie poddaje się działaniu uroku. Klątwa natomiast jest urokiem spotęgowanym, bo zwykle dotyczy wielu aspektów życia człowieka. Może być rzucona nawet na całą społeczność, a także na miejsce, które również może być obłożone klątwą. Zwykle powoduje destrukcyjny wpływ na podmiot klątwy, ludzie, na których została rzucona podupadają na zdrowiu, popadają w długi, tracą status społeczny i majątkowy, a także nierzadko życie rodzinne i towarzyskie staje się koszmarem. Klątwa powoduje, że wszelkie działania człowieka, na którego została rzucona, zmierzające do naprawy sytuacji, jeszcze bardziej obracają się przeciw niemu Wierzę w to. Wierzę bo z Pisma Świętego wynika wyraźnie, że przekleństwo to przeciwieństwo błogosławieństwa. Jezus nieraz w Piśmie Świętym przeklinał np. przeklęty przez Niego krzak - usechł aż do korzenia Jeśli ktoś chce podręcznik do przekleństw to odsyłam do Księgi Powtórzonego Prawa (ST) a jakby ktoś miał wątpliwości, czy ST dotyczy nas (po NT) to odsyłam do nauczania świętego Pawła, który powiedział "błogosławcie a nie złorzeczcie" mało ludzi o tym wie, ale już słowa typu "nie chce mi się żyć" to jest przekleństwo rzucone na samego siebie, a w dodatku wzywanie ducha śmierci dlatego Jezus nauczał - ,,zdacie sprawę z każdego słowa..." Moje zdanie jest bardziej w kierunku tego że to istnieje, ale nie mam pewności czy mnie dotyczy...
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Ja też wierzę w takie rzeczy, bo nie raz tego doświadczyłam. Nie znam twojej historii (właśnie, poproszę na priv) ale co ci mogę doradzić- jeżeli chcesz na początek sama sobie pomóc- zamów sobie książkę "Zdejmowanie klątw i uroków"- wpisz na goglach.
Co do innej pomocy- u mnie w mieście w ostatnie czwartki miesiąca jest msza o uzdrowienie- trwa jakoś 3 godziny, ciekawe w niej jest to, że jest tzw. błogosławieństwo- ludzie podchodzą do ołtarza, ksiądz kładzie ręce na twoją głowę i mruczy jakieś modlitwy. Druga rzecz- piszesz na kartce swoją listę próśb do Maryi (chyba, nie pamiętam, dawno temu byłam w tym kościele..) później ministrant chodzi i zbiera te kartki od ludzi i kładzie na ołtarz. I najważniejsze- w kościele jest ksiądz egzorcysta, po mszy zawsze ustawia się do niego kolejka ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
|
Cytat:
W horrorze z góry już wiesz, że jest coś nie tak, ale bohaterowie nie ![]() Kiedyś brat namówił mnie na horror, podobno na faktach. Właśnie o nawiedzonym domu. Mieszkał tam facet, który miał za ścianą takie pomieszczenia i torturował tam Indian. Żonę i trójkę dzieci rozstrzelał karabinem. Zabił też psa. Wprowadzili się tam inni właściciele i historia się powtórzyła, z tym, że zginął tylko pies, tamci uciekli. Ja też staram różne rzeczy tłumaczyć sobie racjonalnie, ale czasem po prostu się nie da ![]() W obecnej kamienicy mieszkam już 20 lat. Mojej mamie od początku nie podobało się to mieszkanie. W poprzednim ( w miejscowości obok, gdzie mieszkałam 3, 5 roku) mieszkaniu moja mam wiedziała tylko, co to jest ból zęba. W obecnym miała bardzo mocne bóle głowy, miała takie dziwne stany, nie wiem, jak to określić...Ja też to mam. Po prostu jest normalnie, a później dostaję jakby paraliżu, robię coś, ale jakby automatycznie, nie zdając sobie z tego sprawy. Czasem łapie mnie to na ogródku, ale to może nie mieć nic wspólnego z mieszkaniem, więc nie ma co przesadzać. Moja mama była z tym u lekarza, ale nie potrafił nic stwierdzić. Czytałam kiedyś, że emocje ludzi wnikają w ściany i później przechodzą na nowych mieszkańców. I że powinno się każde nowe mieszkanie poświęcić i pobłogosławić, niezależnie czy jest stare, czy nowe... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
To, co napisałaś+inne typu: -A niech cię szla* trafi! -Żebyś zdechł itd. Niestety, często używane przez dzieci... ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
We wtorek oglądałam film dokumentalny na „Dwójce” pt. „Opętani przez złe moce – rok później” ( ang. Return to Africa’s Witch Children) W Nigerii ludność i pastorzy chrześcijańscy (zielonoświątkowcy) oskarżają dzieci o czary. Kary, jakie spotykają te biedne maluchy, które rzekomo potrafią rzucić klątwę na innych, są straszne. Co brak powszechnej edukacji i bieda potrafią zrobić z Homo sapiens! Pomyślałam sobie, jak to dobrze, że nie żyję w Nigerii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Droga Friese
Myślę że mogę Ci pomóc Faktycznie musisz zawitać do Częstochowy Działa tam Wspólnota Przmierza Rodzin Mamre Nie należę do tej wspólnoty między innymi dlatego, ze sam okres kandydowania na członka trwa pare lat i wymaga bardzo dużego zaangażowania, ale to też świadczy o tym jak porządna jest to wspólnota. Byłam na Mszach które organizują, wiele razy, Msze przyciągają naprawde tysiące (jednorazowo) młodych i starszych ludzi. Dodatkowo jest to wspólnota która skupia się na rozwijaniu charyzmatów i wyzwalanie ludzi z działania złych mocy. Nie będziesz tam odmieńcem, Twoja historia mimo ze bedzie jedną z tysiąca z jakimi się spotykają zostanie potraktowana indywidualne, ale wiele też zalęży od Ciebie- podejścia i nastawienia. Tę wspólnotę prowadzi ksiądz Cyran, który jest egzorcystą jest on też wybitnym charyzmatykiem widziałam na własne oczy jak ludzi uzdrawia i jak uwalnia spod działania szatana. Nie będzie Ci trudno ich znaleźć wstukaj w internet spotkania są parę razy w miesiącu, najbliższe jest w tę sobotę jedyna trudnośc to taka, aby na spotkaniu dostać się do księdza Cyrana. Ale to tez jest możliwe ![]() Podejdź do ludzi z legitymacją wspólnoty, nie wiem czy nadal chodzą w żółtych chustkach, opowiedz swoją historię i poproś o kontakt z księdzem Cyranem. Ewentualnie po prostu, podczas momentu modlitwy wstawienniczej, podejdź do grupki wstwienniczej (czyli osób modlących się za kogoś- to są zazwyczaj jakieś 3 osoby) oni już będą wiedzieli co dalej ![]() i też przede wszystkim- dużo się módl, idź do spowiedzi przed spotkaniem Mamre modlitwy wykorzystane na własnym doświadczeniu (też swoje przeżyłam- na szczęście minęło) to modlitwa do św. Michała Archanioła modlitwa św. Benedykta i litania o ochronę krwi Chrystusa Życzę dużo siły i wiary pamiętaj, że ZAWSZE w tych sprawach jesteś wygrana jeżeli szukasz pomocy u Jezusa, takie rzeczy doświadcza więcej ludzi niż myślisz i nie ma się czego bać. Jeżeli masz jakieś pytania, albo po prostu chcesz pogadać, o coś zapytać to czekam na wiadomość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Ach no i jeszcze chciałam dodać jedną rzecz.
Dopiero teraz przeczytałam cały wątek i bardzo Cię proszę- jesteś wolnym człowiekiem, możesz iść do wróżki, różnych kąpieli itp Ale proszę abyś najpierw poszukała wspólnoty o której napisałam, dobrze? Takie osoby tylko zaszkodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
|
Cytat:
Ja dzisiaj otrzymałam taką wiadomość. Wydaje mi się to co najmniej podejrzane ![]() My tu o klątwach i nagle wiadomość na ten temat. Autorka ma 0 wiadomości... I na co zawsze zwracam szczególną uwagę- ortografia i interpunkcja. Podejrzewam, że żadna szanująca się dziennikarka nie robi tyle byków interpunkcyjnych i pisze tak nieskładnie ![]() "o Nicku" - a te 'Nicku' z jakiej racji dużą literą? Przecież to nie jest nazwa własna ![]() ''rozmawiam z Anastazją dziewczyną '' - trudno by się nie domyśleć, że Anastazja to dziewczyna ![]() ''Czy mogę prosić o numer telefonu do Ciebie. ''- brak znaku zapytania na końcu!? Ewidentnie ktoś tu kręci... ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Działanie Szatana... Dobre sobie. Rozumiem, że osoby miały najpierw wizytę u psychologa, psychiatry, i nie stwierdzono u nich żadnych chorób psychicznych, po czym uwolniono je spod działania "szatana"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Nie musisz w to wierzyć.
Jest wiele udokumentowanych opętań. Egzorcyści współpracują z lekarzami i psychiatrami jak ktoś tu już wyżej napisał Ale nie chcę prowadzić wojny na argumenty ![]() Nie jest to propaganda radzę z serca, nikt za to nie bierze pieniędzy, nikt nie czerpie z tego żadnych korzyści, ludzie z tej wspólnoty poświęcają siebie dla innych i w dodatku nie raz i nie dwa ma to wymierne efekty to chyba nic złego, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Ja też proszę o historię na priv. Wierzę w takie rzeczy bo wiem, że zawszę obok mnie coś albo ktoś było.
A znam też parę wydarzeń u moich znajomych które nie są rzeczami normalnymi. Wydaje mi się, że ja ściągam "coś" z tej drugiej strony. A co do kamienic to hmm byłam na sylwestrze potem jeszcze parę razy u mojej koleżanki (umarł jej tata - razem mieszkali w tym mieszkaniu po jego śmierci się wyprowadzili ale nie sprzedali mieszkania tylko stoi niezamieszkałe.) ale od sylwestra się zaczęło. Ta kamienica jest tak wyjątkowa - aura która ją otacza jest nie do opisania. Sąsiad z góry zapił się na śmierć. Było koło 23 późna godzina już ale wszyscy byli absolutnie trzeźwi bo pić zaczęliśmy dopiero po północy. Ja z koleżanka które siedziałyśmy najbliżej drzwi ( koleżanka jak była mała "bawiła się" w wywoływanie duchów i do dzisiaj ciągną się konsekwencje) zobaczyłyśmy cień albo zarys postaci tak jak by ktoś stał za nimi (drzwi z szybą więc widać tylko zniekształcony obraz) potem stało się jeszcze kilka rzeczy ale to długa historia i nikt nie lubi czytać za długich postów. Za każdym razem kiedy byłam tam coś się działo. Ogólnie atmosfera tam jest straszna każdy czuje się nieswojo i czuć czyjąś obecność.
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Autorko wątku klątwa zniknęła ......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Myślę, że złe czarny i klątwy są możliwe. Wydaje mi się jednak, że nie powinniśmy o nich tak myśleć negatywnie. To pociąga za sobą dodatkowe problemy. Jestem tego przykładem. Słyszałam już o egzorcystach jednak wiem, że nie w każdym przypadku się to sprawdza, dla mnie jest to ostateczność z której można skorzystać.
Warto spróbować zdejmowanie klątw u kogoś. Edytowane przez Waleska Czas edycji: 2017-01-02 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Szeptuchy
Witajcie
Otóż zastanawiam się czy któraś z was wie może gdzie jeszcze spotkam szeptuchy? Najwięcej słyszało się o szeptunce z Orli niestety teraz słyszę informacje o tym, że jej stan zdrowia nie pozwalał już na przyjmowanie nikogo. Internet mało mówi o innych takich osobach - niestety. Może któraś z was mieszka nawet w pobliżu takiej osoby? Albo po prostu wie coś na taki temat? Proszę bez komentarzy w stylu "głupoty, zabobony, nie zgodne z wiarą, diabelskie ..... @!%@#^@!" itp. Jeśli nie masz do napisania niczego konstruktywnego i pomocnego - zaoszczędź swój czas i nie pisz nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.