Naciągnięta przez Cyfrę+ - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 19:24   #61
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Naciągnięta przez Cyfrę+

Nie no, co Ty Jak mi kazali za HBO płacić wtedy dwa lata temu [początek wątku], to okoniem stanęłam i się nie zgodziłam. Ten pakiet Filmboxa jest darmowy [taka promocja akurat była]. Na moim koncie widnieje pakiet Kompakt HD + Filmbox HD, ale dopiero wczoraj, po tej entej reklamacji włączyli mi go na aż dwa tygodnie. Przy podpisywaniu umowy godziłam się na konkretną ofertę [rok za darmo] i nie zamierzam jej olać tylko dlatego, że pakiet był gratis, albo że rzucają mi kłody pod nogi. Trzeba o swoje walczyć z tymi molochami, które tylko liczą na to, że się dorobią na zwykłych ludziach. Wielka afera była niedawno z tym NC+, a tu od wczoraj chodzą newsy, że jednak nie muszą płacić kary, jaką na nich UOKiK nałożył. Z jakiej racji, skoro oszukali tylu ludzi?

Cytat:
Skończyłam szczęśliwie współpracę z cyfrą w styczniu, jestem szczęśliwa, że udało mi się wyplątać z umowy. Nigdy więcej
Też bym chciała, ale dla mnie są bezkonkurencyjni, niestety. Nikt inny mi nie zaoferuje żużla i piłki, dla których całą tę Cyfrę opłacam.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 23:38   #62
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

Też bym chciała, ale dla mnie są bezkonkurencyjni, niestety. Nikt inny mi nie zaoferuje żużla i piłki, dla których całą tę Cyfrę opłacam.
Rozumiem. Ja pozbyłam się w ogóle tv bo gdy docieram wieczorem do domu to i tak korzystałam głównie z netu jeśli chodzi o oglądanie czegokolwiek. Bez sensu było płacić podwójnie (za internet i cyfrę). Tym bardziej, że wkurzyli mnie w zeszłym roku, gdy kazali sobie dodatkowo zapłacić za usunięcie usterki konwertera, który przecież należy do ich sprzętu, który moim zdaniem powinni zapewnić mi sprawny skoro już im ten abonament niemały opłacam Więc pożegnałam się bez żalu. Już nie wspominam, że czekałam 9 miesięcy aż minie okres, w którym będę mogła to zrobić bez zapłacenia kary i przez całe 9 miesięcy płaciłam abonament nie mając i tak odbioru (przez ten uszkodzony przez burzę czy inne licho konwerter)

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-06-13 o 23:40
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 23:53   #63
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Aż dziewięć miesięcy? Ja, jak wypowiadałam jakieś dwa lata temu, miałam trzy miesiące, co i tak wydawało mi się kosmosem :/

Zasadniczo teraz, kiedy się wyprowadzę, nie będę już wykupywać Cyfry, tylko zostawię ją rodzicom. Mam podobnie - zadowalam się np. transmisjami z meczów w sieci, chociaż nie ukrywam, że gdyby wprowadzili pakiet sportowy w rozsądnej cenie, zamówiłabym go sobie.
Stary 2013-06-14, 00:05   #64
laisla
Zakorzenienie

Właśnie..9 miesięcy

Wszystko, co oglądam nie musi być Live więc sieć wystarcza. Pooglądałabym sobie jedynie czasami tenisa jeśli chodzi o sport, ale mecze są i tak w godzinach mojej roboty, więc abonament mija się z celem w moim przypadku.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 00:21   #65
201705250955
Konto usunięte

Strasznie współczuję. Te reklamacje są fatalne, mam wrażenie, że prawo w tym względzie w ogóle nie stoi po stronie konsumenta. Gdzieś tu kiedyś pisałam, mojemu ojcu niesłusznie nałożyli karę za ich zdaniem niewypowiedzianą umowę ubezpieczenia oc/ac samochodu, mimo że mieliśmy kwitek. Przyszły 2 tys. kary w sumie, odkręcanie sprawy zajęło mi ok. 3 miesiące. Zażądałam jednak potwierdzenia na piśmie, że nie ma ojciec długu i niedawno przyszło pocztą. Także trzeba się nie poddawać, bo oni liczą, że konsument się nie upomni o swoje.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 00:33   #66
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

asia_aisa, to mnie nastraja pozytywnie! Mój ojciec ma podobny problem z firmą, która montowała u niego terminal płatniczy i która nawet po wypowiedzeniu umowy od paru lat nalicza mu jakieś opłaty i wysyła komorników
Stary 2013-06-14, 09:06   #67
visionAM
Zakorzenienie

Z tym Filmboxem to może było tak, że oni Ci go włączyli, ale dekoder go nie odbierał, czyli trzeba byłoby resetować dekoder i wgrywać na nowo kanały Czasami takie coś działało. Tak czy siak, firma zachowała się fatalnie jeśli chodzi o te reklamacje... ale wcale nie dziwi mnie ich podejście - tak po prostu pracują (niestety).
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 10:53   #68
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Wiadome! Próbowałam wszystkiego - wyłączania kablem [bo ten kijowy dekoder wiecznie mi się zacina i tylko to pomaga], instalowania kanałów również - nic. Najgorsze, że kazali mi zadzwonić na infolinię, stanąć przy telewizorze i załatwić to telefonicznie, ale pokryło się to czasowo z połączeniem z N, przez co od rana do nocy nie dało się tam dodzwonić. To był jakiś koszmar - siódma rano - 'wszyscy konsultanci są zajęci', 21:50 - 'wszyscy konsultanci są zajęci'. A kiedy już raz, na 87 połączeń [sprawdziłam na bilingach ] udało mi się dodzwonić, trafiłam na jakiegoś wesołego chłopaka, który opowiadał mi anegdoty z pracy, po czym stwierdził, że dział techniczny jest tak zajęty, że nie da rady mnie z nim połączyć
Stary 2013-06-14, 11:11   #69
invisible_01
Zakorzeniona

Mnie rozwala to "wszyscy konsultanci są zajęci" W większości siedzi pewnie jeden konsultant albo wcale nie są tak zajęci, ale chodzi o to, żeby klienta zniechęcić.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 11:13   #70
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Wiadome! Próbowałam wszystkiego - wyłączania kablem [bo ten kijowy dekoder wiecznie mi się zacina i tylko to pomaga], instalowania kanałów również - nic. Najgorsze, że kazali mi zadzwonić na infolinię, stanąć przy telewizorze i załatwić to telefonicznie, ale pokryło się to czasowo z połączeniem z N, przez co od rana do nocy nie dało się tam dodzwonić. To był jakiś koszmar - siódma rano - 'wszyscy konsultanci są zajęci', 21:50 - 'wszyscy konsultanci są zajęci'. A kiedy już raz, na 87 połączeń [sprawdziłam na bilingach ] udało mi się dodzwonić, trafiłam na jakiegoś wesołego chłopaka, który opowiadał mi anegdoty z pracy, po czym stwierdził, że dział techniczny jest tak zajęty, że nie da rady mnie z nim połączyć
Wymień dekoder, jeśli się zacina. Ja wymieniłam chyba z 5. Bez problemu.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:12   #71
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wymień dekoder, jeśli się zacina. Ja wymieniłam chyba z 5. Bez problemu.
Wymieniałam kilka razy, zawsze jest ten sam problem. W pewnym momencie ginie obraz, zostaje sam dźwięk i muszę odłączyć kabel, żeby pomogło.
Stary 2013-06-14, 13:06   #72
skazana_na_bluesa
.

a składałaś jakąś skargę do Rzecznika Praw Konsumenta?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 14:51   #73
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Nie myślałam nad tym, tak prawdę mówiąc. Liczyłam na to, że skoro dotąd udało mi się załatwiać wszystko za pośrednictwem reklamacji, tak będzie i tym razem. Ale jeżeli znowu odpowiedzą mi z jakąś głupotą, chyba będzie tak trzeba zrobić, bo już straciłam wiarę w to, że coś tutaj zdziałam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości