|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naciągnięta przez Cyfrę+
Nie no, co Ty
Jak mi kazali za HBO płacić wtedy dwa lata temu [początek wątku], to okoniem stanęłam i się nie zgodziłam. Ten pakiet Filmboxa jest darmowy [taka promocja akurat była]. Na moim koncie widnieje pakiet Kompakt HD + Filmbox HD, ale dopiero wczoraj, po tej entej reklamacji włączyli mi go na aż dwa tygodnie. Przy podpisywaniu umowy godziłam się na konkretną ofertę [rok za darmo] i nie zamierzam jej olać tylko dlatego, że pakiet był gratis, albo że rzucają mi kłody pod nogi. Trzeba o swoje walczyć z tymi molochami, które tylko liczą na to, że się dorobią na zwykłych ludziach. Wielka afera była niedawno z tym NC+, a tu od wczoraj chodzą newsy, że jednak nie muszą płacić kary, jaką na nich UOKiK nałożył. Z jakiej racji, skoro oszukali tylu ludzi? ![]() Cytat:
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pożegnałam się bez żalu. Już nie wspominam, że czekałam 9 miesięcy aż minie okres, w którym będę mogła to zrobić bez zapłacenia kary i przez całe 9 miesięcy płaciłam abonament nie mając i tak odbioru (przez ten uszkodzony przez burzę czy inne licho konwerter)
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-06-13 o 23:40 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Aż dziewięć miesięcy?
Ja, jak wypowiadałam jakieś dwa lata temu, miałam trzy miesiące, co i tak wydawało mi się kosmosem :/Zasadniczo teraz, kiedy się wyprowadzę, nie będę już wykupywać Cyfry, tylko zostawię ją rodzicom. Mam podobnie - zadowalam się np. transmisjami z meczów w sieci, chociaż nie ukrywam, że gdyby wprowadzili pakiet sportowy w rozsądnej cenie, zamówiłabym go sobie.
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie..9 miesięcy
![]() Wszystko, co oglądam nie musi być Live więc sieć wystarcza. Pooglądałabym sobie jedynie czasami tenisa jeśli chodzi o sport, ale mecze są i tak w godzinach mojej roboty, więc abonament mija się z celem w moim przypadku. |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
Strasznie współczuję. Te reklamacje są fatalne, mam wrażenie, że prawo w tym względzie w ogóle nie stoi po stronie konsumenta. Gdzieś tu kiedyś pisałam, mojemu ojcu niesłusznie nałożyli karę za ich zdaniem niewypowiedzianą umowę ubezpieczenia oc/ac samochodu, mimo że mieliśmy kwitek. Przyszły 2 tys. kary w sumie, odkręcanie sprawy zajęło mi ok. 3 miesiące. Zażądałam jednak potwierdzenia na piśmie, że nie ma ojciec długu i niedawno przyszło pocztą. Także trzeba się nie poddawać, bo oni liczą, że konsument się nie upomni o swoje.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
asia_aisa, to mnie nastraja pozytywnie! Mój ojciec ma podobny problem z firmą, która montowała u niego terminal płatniczy i która nawet po wypowiedzeniu umowy od paru lat nalicza mu jakieś opłaty i wysyła komorników
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym Filmboxem to może było tak, że oni Ci go włączyli, ale dekoder go nie odbierał, czyli trzeba byłoby resetować dekoder i wgrywać na nowo kanały
Czasami takie coś działało. Tak czy siak, firma zachowała się fatalnie jeśli chodzi o te reklamacje... ale wcale nie dziwi mnie ich podejście - tak po prostu pracują (niestety).
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadome! Próbowałam wszystkiego - wyłączania kablem [bo ten kijowy dekoder wiecznie mi się zacina i tylko to pomaga], instalowania kanałów również - nic. Najgorsze, że kazali mi zadzwonić na infolinię, stanąć przy telewizorze i załatwić to telefonicznie, ale pokryło się to czasowo z połączeniem z N, przez co od rana do nocy nie dało się tam dodzwonić. To był jakiś koszmar - siódma rano - 'wszyscy konsultanci są zajęci', 21:50 - 'wszyscy konsultanci są zajęci'. A kiedy już raz, na 87 połączeń [sprawdziłam na bilingach
] udało mi się dodzwonić, trafiłam na jakiegoś wesołego chłopaka, który opowiadał mi anegdoty z pracy, po czym stwierdził, że dział techniczny jest tak zajęty, że nie da rady mnie z nim połączyć
|
|
#69 |
|
Zakorzeniona
|
Mnie rozwala to "wszyscy konsultanci są zajęci"
W większości siedzi pewnie jeden konsultant albo wcale nie są tak zajęci, ale chodzi o to, żeby klienta zniechęcić.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Wymieniałam kilka razy, zawsze jest ten sam problem. W pewnym momencie ginie obraz, zostaje sam dźwięk i muszę odłączyć kabel, żeby pomogło.
|
|
#72 |
|
.
|
a składałaś jakąś skargę do Rzecznika Praw Konsumenta?
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Nie myślałam nad tym, tak prawdę mówiąc. Liczyłam na to, że skoro dotąd udało mi się załatwiać wszystko za pośrednictwem reklamacji, tak będzie i tym razem. Ale jeżeli znowu odpowiedzą mi z jakąś głupotą, chyba będzie tak trzeba zrobić, bo już straciłam wiarę w to, że coś tutaj zdziałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

Jak mi kazali za HBO płacić wtedy dwa lata temu [początek wątku], to okoniem stanęłam i się nie zgodziłam. Ten pakiet Filmboxa jest darmowy [taka promocja akurat była]. Na moim koncie widnieje pakiet Kompakt HD + Filmbox HD, ale dopiero wczoraj, po tej entej reklamacji włączyli mi go na aż dwa tygodnie. Przy podpisywaniu umowy godziłam się na konkretną ofertę [rok za darmo] i nie zamierzam jej olać tylko dlatego, że pakiet był gratis, albo że rzucają mi kłody pod nogi. Trzeba o swoje walczyć z tymi molochami, które tylko liczą na to, że się dorobią na zwykłych ludziach. Wielka afera była niedawno z tym NC+, a tu od wczoraj chodzą newsy, że jednak nie muszą płacić kary, jaką na nich UOKiK nałożył. Z jakiej racji, skoro oszukali tylu ludzi? 

Więc pożegnałam się bez żalu. Już nie wspominam, że czekałam 9 miesięcy aż minie okres, w którym będę mogła to zrobić bez zapłacenia kary i przez całe 9 miesięcy płaciłam abonament nie mając i tak odbioru (przez ten uszkodzony przez burzę czy inne licho konwerter)
Ja, jak wypowiadałam jakieś dwa lata temu, miałam trzy miesiące, co i tak wydawało mi się kosmosem :/
Czasami takie coś działało. Tak czy siak, firma zachowała się fatalnie jeśli chodzi o te reklamacje... ale wcale nie dziwi mnie ich podejście - tak po prostu pracują (niestety).