Pamiętniki - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy prowadzisz pamiętnik/dziennik?
tak, regularnie 27 27,27%
nie 48 48,48%
rzadko, ale czasem coś piszę 24 24,24%
Głosujący: 99. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-25, 21:56   #61
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl
Dot.: Pamiętniki

Ja też pisze pamiętnik. Chociaz robię to bardzo nieregularnie, a ostatnio bardzo rzadko to jest on ważną częścia mojego życia. Jest to 3 pamiętnik w mojej "karierze" Pierwszy jest z okresu początków gimnazjum, drugi miał zapisana zaledwie kartkę, a teraz jest trzeci.... chyba już taki doroślejszy. Zapisuje tutaj moje odczucia, chociaż czasem jest to pisanie od chłopaka do chłopaka Mam też bloga, prowadziłam go przez rok ale teraz zawiesiłąm działalność. Nie wiem czy go skasowac czy nie. trochę mi szkoda, ale może warto zakończyć pewien etap w życiu.
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 08:20   #62
Nadin
Zakorzenienie

He he prowadziłam kiedyś pamiętnik, ale o systemtyczności nie było mowy pisałam tylko wtedy gydy miałam potrzebę

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 08:32   #63
1141655
Zakorzenienie

Ojj ja tez pisze....juz ponad 8lat nazbieralo sie tego ponad 10zeszytow...
najpierw byly to zwykle grube zeszyty od niedawan sa to eleganckie bruliony z pieknymi okladkami
teraz mam pluszowywszystkie ladnie trzymam w szafce na kluczyk..jeszcze nikt nie przeczytal moich wypocin....
najczesciej siegam po pamietanik jak jestem zdolowana bo moim zdaniem nigdy nie lubie pisac o czyms co jest dobre bo moge to"wykrakac"?:P hehe taki moj maly...przesad:P wiec moje pamietaniki sa smutne.....
czesto wklejam tam jakies drobiazgi ktore potem bede mogla z czyms kojarzyc...ehh...

czytajac moje pierwsze pamietaniki mozna sie usmiac do lez...:P na kazdej stronie bylam zakochana w innym chlopaku hahaha:P
a teraz sa to powazniejsze sprawy...no i najczesciej smutne...to swietny sposob na odreagowanie
ciekawe czy pokaze pamietaniki kiedys swoim dzieciommm :P wstyyyyd hehe;p

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 12:56   #64
czuczenka
Zakorzenienie

pamietniki mam dokaldnie to 3 , pisalam keidys systematycznie, ale teraz jakos z braku czasu zaprzestalam... najczesciej to opisywalam w nich sowje problem mozna by teraz powiedziec ze problemow jest mniej dlatego nie pisze pamietnika

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 13:25   #65
Audacieux
Wtajemniczenie

Jak miałam jakieś 12-14 lat to pisałam w miarę regularnie. Teraz mam tylko kalendarz po to, by zapisaywać najważniejsze wydarzenia i ewentualnie czasami napiszę coś osobistego.

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 16:15   #66
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

ja piszę od 2002 roku miałam wtedy jakieś 8-9 lat. na początku pisałam codziennie , wszystko co się wydarzyło opisywałam szczegółowo potem zaglądałam do niego bardzo rzadko, a ostatnio znowu mi wróciła mania pisania zapisąłam już jeden dosyć gruby typowo "pamietnikowy" pamietnik a teraz zajęłam się brulionem
Stary 2006-02-22, 18:29   #67
ewa.nea
Zakorzenienie

Piszę od 93 roku(7 klas podstawówki) do teraz, czyli już 13 lat Na początku tylko jakieś ważne wydarzenia, a od 96 roku codziennie. Nazbierało się juz tyle grubych zeszytów (około 20), ze zajęły całą szafkę. Czasami czytam sobie te stare zapiski. Aż się nieraz dziwię, jak fajnie potrafiłam o czym napisać
I tak się zastanawiam, co później z tym wszystkim zrobic Spalić, zniszczyć mi szkoda(bo to tyle wspomnien!!!), ale jak pomyślę, ze ktoś mółby to przeczytać, to
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 14:19   #68
100krotka
Raczkowanie

Pisanie pamiętników? To nie dla mnie. Przekonałam sie o tym kilka razy, gdy zapiski lądowały w koszu ( oczywiscie wczesniej bardzo dokładnie niszczone). I nie ważne czy był to zwykły zeszyt czy piękny kupiony pamiętnik i tak kończył tak samo a ile było podejść do kolejnego pisania to juz nie jestem w stanie zliczyc. Teraz nawet się nad tym zastanawiam, ale wiem,że powinnam sobie darować
Stary 2006-02-26, 14:24   #69
pink69
Zakorzenienie

Piszę regularnie już od jakichś 3 lat.Pisze raz w tygodniu,raz na 2 tyg. różnie,ale pisze

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 15:28   #70
masiek
Zadomowienie

Pamiętniki choć bardziej wole nazywać moje zeszyty zapiskami zaczęłam pisać w 7klasie szkoły podstawowej, czyli jakoś będzie11lat. Nie piszę regularnie i nie chowam tego przed światem. Czasem daję do przeczytania mojej przyjaciółce. Choć ostatnio piszę coraz mniej. Czasem szkoda bo dni mijają myśli ulatują. I nic nie zostaje.
masiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 21:29   #71
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

jakies 4 lata temu jeszcze pisałam ogółem robiłam to chyba z 3 lata pisąłam w trudnych chwilach i gdy byłam bardzo szczesliwa ogółem to tak co 2-3 dni cos nabazgrałam
aga21087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 21:45   #72
asia^^
Zadomowienie

Ja nigdy nie pisałam pamiętnika. Kilka lat temu próbowałam z blogiem, ale szybko się nudziło :P
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 22:23   #73
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

pamiętniki pisałam jak miałam jakieś 13 lat. teraz tylko zastanawiam się gdzie mogę je spalić tak by nikt ich nie zobaczył
miałam też swoją przygodę z blogiem. blog istnieje jakies 4 lata, tylko teraz częstotliwość dodawania notek wynosi jedna na 3 miesiące. chyba z tego też wyrosłam

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 22:39   #74
witch_18
Zakorzenienie

pamietnik piszę od dobrych kilku lat.mam juz zapisanych kilka ładnych zeszytów tylko ostatnio coś mi to niewychodzi.nie mam za bardzo czasu na pisanie,a jak juz znajdę czas to nie chce mi sie machać długopisem także moje wpisy są dość sporadyczne.pozatym mam też swój 'internetowy pamiętnik'.moje notki tam są chyba nawet częstsze niz do tradycyjngo pamietnika jakos łatwiej mi wystukać kilka słów na klawiaturze nawet nie wiem czemu
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-10, 00:07   #75
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez witch_18
pamietnik piszę od dobrych kilku lat.mam juz zapisanych kilka ładnych zeszytów tylko ostatnio coś mi to niewychodzi.nie mam za bardzo czasu na pisanie,a jak juz znajdę czas to nie chce mi sie machać długopisem także moje wpisy są dość sporadyczne.pozatym mam też swój 'internetowy pamiętnik'.moje notki tam są chyba nawet częstsze niz do tradycyjngo pamietnika jakos łatwiej mi wystukać kilka słów na klawiaturze nawet nie wiem czemu
Heh, witch, mam dokladnie to samo Zapisalam juz kilka ladnych zeszytow od lat, ale jakos ostatnio nie moge sie zebrac od ponownego pisania. A juz w ogole odkad siedze przed komputerem, nie chce mi sie pisac dlugopisem. Odkad mam swojego kompa, to jakos latwiej wychodzi pisanie na klawiaturze, nie wiem..
Ale dziekuje za ten post, mialam jakos ostatnio wyrzuty sumienia, ale milo wiedziec, ze ktos ma tak jak ja

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-10, 08:27   #76
sweetes_things
Rozeznanie

Aj kiedyś miałam mnóstwo takich pamietników Uwielbiałam je prowadzić,kazda strona była ozdobiona i szczegołowo zapisana co sie u mnie działo danego dnia.Plus prowadziłam blogi ;] Teraz na te pamiętniki,blogi szkoda mi czasu,ale to naprawde fajna sprawa
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-10, 11:20   #77
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Do dziś pisze pamiętnik a zapisalam ich 3 jeden z podstawówki ( ale dziś mam polewke jak to czytam ) drugi z gimnazjum a trzeci to licealno studencki . Choć teraz nie mam za bardzo czasu na prowadzenie codziennych zapiskow to jednak raz na jakis czas cos tam skrobne
Uważam to za bardzo fajny zwyczaj , a za kilka dziesiąt lat moja potomność przeczyta pamiętniki i będzie miala co wspominać
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 13:33   #78
Papryczkaa
Zakorzenienie

Odkopuje wątek
Wczoraj znalazłam w swojej szafce KSM - Kalendarz Szalonego Małolata.Kojarzycie? Mam 3 wydania...Zastanawiam się, dlaczego zniknął z kiosków, strona wydawnictwa nie działa..wiecie coś na ten temat?

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 14:16   #79
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa
Odkopuje wątek
Wczoraj znalazłam w swojej szafce KSM - Kalendarz Szalonego Małolata.Kojarzycie? Mam 3 wydania...Zastanawiam się, dlaczego zniknął z kiosków, strona wydawnictwa nie działa..wiecie coś na ten temat?
Hehe, kojarzymy, kojarzymy... Boze, ila lat temu to bylo...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-21, 14:18   #80
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

O tak, uwielbiam te kalendarze,choć kupywałam je tylko żeby poczytać
W ostatnim wydaniu pisali gdzieś że to ostatnie, ale nie wiem dlaczego. A szkoda, bo były świetne
agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:23   #81
amber2046
Zakorzenienie

pisałam przez kilka lat pod koniec podstawówki i na początku liceum, nie byłam systematyczna, ale jak już usiadłam do pisania to potrafiłam kilkanaście stron A4 wysmarować
wszystkie zachowalam i teraz czasem gdy mam chandrę czytam sobie kawałek i od razu poprawia mi się humor, bo w moim pamiętniku najczęściej pisałam o swoich problemach, które wówczas wydawały się byc niedopokonania a obecnie mnie bawią i dziwię się sobie, że przejmowałam się ******łami
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:25   #82
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia_85
O tak, uwielbiam te kalendarze,choć kupywałam je tylko żeby poczytać
W ostatnim wydaniu pisali gdzieś że to ostatnie, ale nie wiem dlaczego. A szkoda, bo były świetne

A ja mi mo ,ze Szalonym Małolatem juz nie jestem chętnie bym sobie ten kalendarz kupiła. Nakład był bardzo duzy , wiec dziwie sie ze wycofali...coś mi tu smierdzi

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:30   #83
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Pamiętnik piszę od około 9 lat już Zaczęłam w 1997 roku. Mam kilka grubych zapisanych zeszytów Teraz piszę z dość sporymi przerwami, ale jednak piszę Bloga kiedyś próbowałam prowadzić, ale to nie dla mnie - ja wolę jednak kartkę i długopis - cenię sobie prywatność moich przemyśleń i rozterek

------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do galerii zdjęć

Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:45   #84
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mi mo ,ze Szalonym Małolatem juz nie jestem chętnie bym sobie ten kalendarz kupiła. Nakład był bardzo duzy , wiec dziwie sie ze wycofali...coś mi tu smierdzi
Wycofali, bo podobno zarzucono im deprawowanie modziezy.. za duzo jakis wypowiedzi o seksie, bunt przeciwko rodzicom i te sprawy...

Stary 2006-03-21, 15:59   #85
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Odkopuje wątek
Ja mam dwa wydania kalendarza. Bardzo go lubiłam, bo było w nim i miejsce na zapiski i śmieszne teksty, porady czy listy.
Fajna rzecz. Ja swoje zostawię na pamiątkę bo wklejałam do nich czasem zdjęcia czy spisywałam sms-y od ówczesnych miłości .
Stary 2006-03-21, 17:23   #86
natuska17
Zakorzenienie

Cytat:
Odkopuje wątek
Pamiętam je! Bardzo lubiłam, ale w sumie mało w nich pisałam, wolałam poczytać to co już tam mają

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 21:31   #87
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
Odkopuje wątek
O rany, jasne że kojarzę! Mam ich chyba 6. Lubiłam w nich pisać.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-23, 22:18   #88
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Ja od 4 chyba lat prowadzę tzw. bloga, kiedyś adres znał mój facet i kilkoro blizszych przyjacioł, od jakiegoś czasu nikt ze znajomych adresu nie zna, aa moja sis mieszkająca w GB zna ale ciągle go zapomina więc nie wchodzi Wcześniej pisałam sobie o swoich uczuciach w zeszycie który chowałam pod szafką To wszystko przez to że moja siostra lubiła w moich rzeczach grzebać.
Takie pisanie dużo mi daje, jak widzę co napisałam to jakoś bardziej to do mnie trafia, czasem jakieś postanowienie czy cos ciężkiego co powinnam zrobić, w blogu przypomina mi ze MUSZĘ... poza tym komentarze czasem dają do myślenia...
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 20:19   #89
xail
Raczkowanie

GG do xail

Ja czasem pisze w pamietniku ale nie ma mowy tu o systematycznosci
xail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-28, 20:29   #90
moee
Zakorzenienie

melduje sie 15 lat pisania pamietnikow wszystkie zachowane w kartonie w piwnicy niestety od kilku lat nie mam po prostu czasu na pisanie.. ale jak schodze po cos do piwnicy to wracam po dwoch godzinach bozesz ile ja bykow robilam , a te moje " problemy" , czasami usmieje sie jak norka z moich starych pamietnikow
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości