Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 12:36   #61
unBeatable
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Chodzi o tą w okrągłym pudełeczku?
Jeśli tak to u mnie jest po 5.99zł, nie wiem po ile była wcześniej.
U mnie w B. też jest po 5,99, czyli nie została przeceniona.

Co do ryb, mintaj jest przepyszny.

A czy jest u Was Vinea? U mnie 3 tyg temu nie było, 2 tyg temu była cała paleta (i to po 1,49 zł!!!), no i teraz już nie ma.
unBeatable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:39   #62
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gajowniczka Pokaż wiadomość
bez panierki.?do wyboru do koloru. tego co pamiętam (a jest pewnie więcej) łosoś,miruna,morszczuk,mi ntaj.jakościowo bardzo dobre.z firmy abramczyk.
Jest jeszcze dorsz, halibut. Nie zawsze wszystkie są dostępne. U mnie w mieście wybór ryb żaden, mrożone mają 30% glazury wiec jeśli mrożone to z Biedronki, bo tylko 5% i pyszne. Brawa za ryby świeże. Okoń morski pyszny, choć drogi (jest to ryba tylko wypatroszona , sprzedawana w całości). Nie kupuję żadnych wytworów z gotowymi sosami. Tych świeżych szkoda na coś innego niż z dodatkiem soli i cytryny. Te mrożone są wyfiletowane, można zapiec pod różnymi pierzynkami. Ja lubię sos ze szpinaku, śmietany, gałki muszkatołowej. Zamiast szpinaku dobry jest por z odrobiną sera pleśniowego. O sosach pomidorowych nie wspominając.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:44   #63
Caroline3010
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o żurawinie sprawdzałam u mnie też stara cena 5,99 i spoko już wykupionych to może nawet nie zdążą przecenić, a szkoda

Z produktów Biedronkowych polecam jeszcze zupke chińską culineo Złoty Smok, są dostępne trzy smaki kurczakowa łagodna i pikantna oraz krewetkowa, najlepsza podróbka vifona z jaką się spotkałam a kosztuje tylko 75 gr, super cena
Caroline3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:45   #64
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Wczoraj będąc na zakupach w Biedronce skusiłam się na herbatę Rooibos pamarańcza z cynamonem i jogurty Herbata jest świetna, normalnie już żałuję, że nie wzięłam jej więcej. Pachnie nią w całym mieszkaniu. Na pewno kupię jeszcze tą drugą, miód i wanilia
Ja nałogowo piłam te herbatki zeszłej zimy. Na ten sezon oczywiście tez się zaopatrze bo wg mnie jest niezastąpiona gdy mróz za oknem Obie wersje są pyszne
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:46   #65
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, bo podczas przeglądania gazety.pl też trafiłam na podobny wątek
Wina z Biedronki są wypisane np. tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,18,12...innic.html?v=2
Tak, o tym forum pisałam. Sporo win z biedronkowych promocji jest wykupywana przez znawców i odsprzedawana po 2-krotnej cenie. Wielu codziennych bywalców Biedronki nawet nie docenia co ma pod nosem, zachwycając się winopodobnym Carlo Rossi
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje, ale Biedronka daje ogromną szansę dla rozwoju kultury picia wina.
Stary 2011-10-23, 12:49   #66
rejected_darling
Raczkowanie

Ja się wyżyłam przez weekend, bo ma 2 pary skarpet z abs, nowe kapciuchy w serduszka, idealnie pasujące do piżamy, i Zahira. No i dokupiłam wkładów do pochłaniacza wilgoci, bo ssie wodę z mieszkania w szybkim tempie i obawiam się, że jedno pudełko wkładów może mi na zimę nie wystarczyć Ale za to pranie już mi nie schnie cały tydzień tylko przez noc wysycha

Vinea bywa u mnie okazjonalnie, zawsze sobie złapię flaszkę czy dwie ^^

Pojawiły się też u mnie zestawy krem + maseczka BB, ale niestety tylko peelingi lub przeciwzmarszczkowe, żadnych nawilżających :/
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:59   #67
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Tak, o tym forum pisałam. Sporo win z biedronkowych promocji jest wykupywana przez znawców i odsprzedawana po 2-krotnej cenie. Wielu codziennych bywalców Biedronki nawet nie docenia co ma pod nosem, zachwycając się winopodobnym Carlo Rossi
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje, ale Biedronka daje ogromną szansę dla rozwoju kultury picia wina.
hee a niby biedronka tylko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 12:59   #68
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unBeatable Pokaż wiadomość
U mnie w B. też jest po 5,99, czyli nie została przeceniona.

Co do ryb, mintaj jest przepyszny.

A czy jest u Was Vinea? U mnie 3 tyg temu nie było, 2 tyg temu była cała paleta (i to po 1,49 zł!!!), no i teraz już nie ma.
Po Vinei u mnie ani śladu nie ma, od dłuższego czasu już niestety

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 13:10   #69
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
hee a niby biedronka tylko
Naprawdę w Biedronce są świetne wina, dobre sery. Nie bójcie się tych win za 12 zl. Ja wiem, że wiele z Was nie lubi wytrawnych, czerwonych, ale jeśli nie posmakuje to możecie zrobić prawdziwego grzańca Biedronka zrobiła prawdziwe zamieszanie, rewolucję na rynku winiarskim w Polsce. Dystrybutorzy sprzedający za 40 zł jakieś wino w popłochu usuwali je z oferty, bo Biedronka oferowała to samo za 12.
Stary 2011-10-23, 13:13   #70
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę w Biedronce są świetne wina, dobre sery. Nie bójcie się tych win za 12 zl. Ja wiem, że wiele z Was nie lubi wytrawnych, czerwonych, ale jeśli nie posmakuje to możecie zrobić prawdziwego grzańca Biedronka zrobiła prawdziwe zamieszanie, rewolucję na rynku winiarskim w Polsce. Dystrybutorzy sprzedający za 40 zł jakieś wino w popłochu usuwali je z oferty, bo Biedronka oferowała to samo za 12.
ja tam chwale sobie biedronke :P nie tylko ze wzgledu ze tam pracuje poprostu zdarzaja sie naprawde czasem bardzo fajne przydatne rzeczy a zakupy tylko robie w Biedronce

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-10-23, 13:25   #71
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Po Vinei u mnie ani śladu nie ma, od dłuższego czasu już niestety
U mnie też, wygląda na to, że to sezonowy produkt
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 13:46   #72
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Ja nie lubię wytrawnych win, ale jakiś czas temu kupiłam czerwone półwytrawne za ok. 7-8 zł (nazwy nie pamiętam) i było niezłe, a kilka dni temu kupiłam czerwone słodkie Porto Tawny i jest b. dobre

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 13:56   #73
beatiska
Zakorzenienie

Ja piję mnóstwo wina. jednak nie znam się na tym zbyt dobrze i nazw nie pamiętam Lubie wytrawne i półwytrwane, jeszcze półsłodkie czasami. Przeważnie z TŻtem kupujemy wino własnie w B. I wczoraj wypiliśmy 2 winka: Reserva i Monte da Serra - juz je kiedyś piliśmy. Ceny wina w B. są srednio tak o 3-5 zł niższe niż np. w Tesco. I nie zraża mnie niska cena win. jedno co zauważyłam, ze na drugi dzień, kiedy piłam wino tak do 12 zł, to boli mnie głowa. dzisiaj własnie też strasznie się czułam. Przy droższych winach jest lepiej. nie wiem czy to faktycznie zależy od wina, ale taka zależnośc u siebie zbaczyłam. Dlatego, też nie twierdzę, ze te tańsze są gorsze, ale chyba zawieraja więcej siarczynów, czy czegoś, co powoduje u mnie gorszego kaca
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 14:06   #74
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja piję mnóstwo wina. jednak nie znam się na tym zbyt dobrze i nazw nie pamiętam Lubie wytrawne i półwytrwane, jeszcze półsłodkie czasami. Przeważnie z TŻtem kupujemy wino własnie w B. I wczoraj wypiliśmy 2 winka: Reserva i Monte da Serra - juz je kiedyś piliśmy. Ceny wina w B. są srednio tak o 3-5 zł niższe niż np. w Tesco. I nie zraża mnie niska cena win. jedno co zauważyłam, ze na drugi dzień, kiedy piłam wino tak do 12 zł, to boli mnie głowa. dzisiaj własnie też strasznie się czułam. Przy droższych winach jest lepiej. nie wiem czy to faktycznie zależy od wina, ale taka zależnośc u siebie zbaczyłam. Dlatego, też nie twierdzę, ze te tańsze są gorsze, ale chyba zawieraja więcej siarczynów, czy czegoś, co powoduje u mnie gorszego kaca
Miałaś to po wytrawnych czy półsłodkich, półwytrawnych? Radziłabym uważać na te pół- .Są one dostosowane do polskiego gustu. Słodkie i półsłodkie wina nie mogą być za tanie, półwytrawne to rozcieńczone dziwo na rynek polski. Nie powinno się mieszać win. Jeśli już to minimalne ilości do degustacji.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Ja nie lubię wytrawnych win, ale jakiś czas temu kupiłam czerwone półwytrawne za ok. 7-8 zł (nazwy nie pamiętam) i było niezłe, a kilka dni temu kupiłam czerwone słodkie Porto Tawny i jest b. dobre
Jest to wino wzmacnianie, a nie naturalnie słodkie.
Stary 2011-10-23, 14:16   #75
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś to po wytrawnych czy półsłodkich, półwytrawnych? Radziłabym uważać na te pół- .Są one dostosowane do polskiego gustu. Słodkie i półsłodkie wina nie mogą być za tanie, półwytrawne to rozcieńczone dziwo na rynek polski. Nie powinno się mieszać win. Jeśli już to minimalne ilości do degustacji
O kurcze. Nie zwróciłam wczesniej na to uwagi, wczoraj akurat wypiliśmy 2 wina jedno wytrawne, drugie półwytrawne. No ale przecież za granica też sa wina pół-: semi sweet, semi dry. ja sie ogólnie na tym nie znam, co z czego pochodzi i jak jest robione. Ja po prostu je tylko piję Ale jeśli wiesz coś wiecej na ten temat to chętnie poczytam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 14:29   #76
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
ja tam chwale sobie biedronke :P nie tylko ze wzgledu ze tam pracuje poprostu zdarzaja sie naprawde czasem bardzo fajne przydatne rzeczy a zakupy tylko robie w Biedronce
Obsługa jest bardzo miła Przez to, że w Biedronce jest tak wiele produktów okazjonalnych i sklepy są niewielkie wygodnie robi się zakupy. Zostałam ogołocona przez rodzinę z czekolad gorzkich ze skórką pomarańczy i teraz już wiem, że jeśli będą to trzeba kupić na zapas.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
O kurcze. Nie zwróciłam wczesniej na to uwagi, wczoraj akurat wypiliśmy 2 wina jedno wytrawne, drugie półwytrawne. No ale przecież za granica też sa wina pół-: semi sweet, semi dry. ja sie ogólnie na tym nie znam, co z czego pochodzi i jak jest robione. Ja po prostu je tylko piję Ale jeśli wiesz coś wiecej na ten temat to chętnie poczytam

Ja nie widziałam za granicą na etykietach tego semi-. Takie wina noszą nazwę stołowych (vin de table) po prostu. Do posiłku w sam raz. W krajach winiarskich, o dużej kulturze picia wina nie ma nawet tego napisu: dry, bo to 90% oferty. Opisane są tylko słodkie. W Polsce nie lubi się win wytrawnych więc sprzedaje się rozcieńczone stołowe nazywając je półwytrawnym lub półsłodkim.
Stary 2011-10-23, 14:29   #77
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Obsługa jest bardzo miła Przez to, że w Biedronce jest tak wiele produktów okazjonalnych i sklepy są niewielkie wygodnie robi się zakupy. Zostałam ogołocona przez rodzinę z czekolad gorzkich ze skórką pomarańczy i teraz już wiem, że jeśli będą to trzeba kupić na zapas.
ja wole sto razy biedronke niz auchan czy jakies tam wielkie sklepy..
w auchan wegiel drzewny 8.99 a w biedronce identyczny 6.49 roznica jest wiec nie dajcie sie czasem na jakies wielkie sklepy bo jest jak widac na przykladzie wegla ze mozna troche sie przejechac

ale kazdego z osobna sprawa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-10-23, 14:34   #78
milejdi206
Zakorzenienie

melduje się w kolejnej części
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
milejdi206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 14:47   #79
briggie
Raczkowanie

Nie wiem, czy widziałyście:

http://finanse.wp.pl/kat,122874,titl...l?ticaid=1d407
briggie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 14:52   #80
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
wczoraj dorwałam mrożony szpinak ale zdrożał... 2,89
Ostatnio wiele rzeczy w biedrze zdrozało....
Stary 2011-10-23, 14:56   #81
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez briggie Pokaż wiadomość
właśnie to dzisiaj na papilocie przeczytałam
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:05   #82
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez briggie Pokaż wiadomość
jak wszedzie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-10-23, 15:07   #83
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Jestem!
Ale jestem zła, kupiłam parówki te co zawsze kupuje, niebieskie te ze 7 zł i są takie słone ze ich się jeść nie da! Nigdy takie nie były
ja wczoraj kupilam te parury ala berlinki i też byly niedobre.. jakies takie dziwne w smaku, zalatywało tanią parową... heh no moze jakas taka partia..

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 15:19   #84
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupilam te parury ala berlinki i też byly niedobre.. jakies takie dziwne w smaku, zalatywało tanią parową... heh no moze jakas taka partia..
moze zle trafilas.. ALE dziwne to bardzo..;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-10-23, 15:31   #85
whenee
Zakorzenienie

Dziewuszki szybkie pytanie. Jest w biedro avocado i jaka cena?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
moze zle trafilas.. ALE dziwne to bardzo..;/
no własnie bo one zazwyczaj bardzo dobre są
Stary 2011-10-23, 15:34   #86
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki szybkie pytanie. Jest w biedro avocado i jaka cena?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

no własnie bo one zazwyczaj bardzo dobre są
czasem jest a czasem nie ma. obecnie to chyba nie ma avocado

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-10-23, 15:35   #87
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość

11.99? to zmienia postać rzeczy. może zajadę jak będzie po drodze, dzięki Dziewczyny za info.

Właśnie nie jestem pewna więc szkoda kasy chocażby na paliwo dla tych 3zł..chyba że po drodze masz

Cytat:
Dziewuszki szybkie pytanie. Jest w biedro avocado i jaka cena?[COLOR="Silver"]
Dość długo już nie widziałam
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 15:52   #88
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, a możesz napisać, które wino z B. będzie dobre do grzańca ?

Kusicie tym jogurtem o smaku banana i orzechów laskowych, jutro pójdę sprawdzić czy u mnie są dostępne.

Aa, można jeszcze dostać produkty z gazetki chińskiej? Bo strasznie spodobał mi się jeden przepis z wykorzystaniem mleczka kokosowego

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 15:57   #89
Semifredo
Raczkowanie

ale ja lubie zapach różowych chusteczek do demakijażu niebieskie i zielone pachną inaczej ?
Semifredo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 16:23   #90
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Ooo, a możesz napisać, które wino z B. będzie dobre do grzańca ?

Aa, można jeszcze dostać produkty z gazetki chińskiej? Bo strasznie spodobał mi się jeden przepis z wykorzystaniem mleczka kokosowego
Do grzańca najlepsze wytrawne czerwone, w Biedronce duży wybór od 9,99.
Mleczko kokosowe jest świetne do dan wschodnich, głównie tajskich, ale potrzeba do tego pasty curry.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości