![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o maluszka po odstawieniu tabletek anty.
Cześć MarlenaL, przykro i, że masz tyle spraw na głowie i niektóre są takie smutne - rozwód rodziców to zawsze cierpienie dla ich dziecka, hoć już jest dorosłe. Jak byłam mała, to moi rodzice też się rozwiedli i do tej pory pamiętam, jak mi było ciężko wtedy. Ale żeby cię chociaż trochę pocieszyć
![]() ![]() ![]() Trzymaj się cieplutko i nie martw się, jak jest źle, to potem zawsze będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie starajace się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę, że dołączyłam do tego wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Witaj i tutaj Martarynko!
![]() ![]() Jak brałam tabletki, to też bardzo narzekałam na śluz, ale teraz biorę olej z wiesołka i zauważyłam poprawę ![]() Zauważyłam, że kobiety po odstawieniu albo zachodzą w pierwszym miesiącu, albo po kilku miesiącach od odstawienia, więc bez stresu, to jeszcze nie jest długo, szczególnie u ciebie ![]() Trzymam mocno kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odp. i mile powitanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Martarynko ![]() ![]() Widzę także że wiesiołek rządzi ![]() ![]() Oj na mnie też bardzo kojąco działa obecność tutaj, a sukcesy innych dodają nadziei ![]() Miłego wieczorku, ja do 19 w pracy, a potem na fitness-trzeba wzmocnić mięśnie brzucha i kręgosłupa, może kiedyś się przydadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Martarynka, ja właśnie tak samo biorę wiesiołek w kapsułkach, takie przezroczyste bez zapachu i smaku, nie są jakoś specjalnie drogie i opakowania na długo starcza
![]() ![]() Tigresse86, ja tez staram się chociaż 3 razy w tygodniu zawitać na siłownię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Tigresse86 i Elmiria dziękuję za miłe słowa
![]() Jeszcze zapytam Was o jak to jest z macierzyńskim... Czy trzeba ileś przepracować po podpisaniu umowy czy wystarczy ją po prostu mieć? Moja sytuacja wygląda tak, że pracuję na umowę zlecenie i od grudnia czy tam stycznia będę miała już normalną umowę. Jeśli zafasolkuję jeszcze ze starą umową a przyznam się po podpisaniu drugiej to mi wypali?
![]() |
#68 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś miałam sen, że jestem w ciąży i to bliźniaczej, widać już nawet w nocy mój mózg na tym sie koncentruje ![]() ![]() Kamilka co z Twoją wizytą u gina, udało się zapisać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Elmiria;30381204]Martarynka, ja właśnie tak samo biorę wiesiołek w kapsułkach, takie przezroczyste bez zapachu i smaku, nie są jakoś specjalnie drogie i opakowania na długo starcza
![]() ![]() Ja zacznę brać wiesiolka pierwszego dc, także narazie jeszcze trochę się wstrzymam, poczekam na @, choć mam cichą nadzieje, ze może się nie doczekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hej !
A więc się udało dostać ufff ... lekarz mnie zbadał powiedział ,mniej więcej coś takiego ,że "coś jest " macica rozpulchniona i wszystko na to wskazuje byłam w takim stresie jak zawsze u gin. że mało co pamiętam ...hehe jednym słowem jutro idę do niego na usg według jego obliczeń to 8tydzień. i wypisał receptę na 4badania aby zrobić i wtedy kartę ciąży założy . Ale jakoś się boję jutrzejszej wizyty już się przyzwyczaiłam z tą myślą ,że jest dzidzia nie wiem czy może być inaczej .../ Trzymajcie kciuki napiszę jutro co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
MarlenaL, ja konczę studia, więc w sprawach związanych z prawem pracy ci niestety nic nie doradzę, ale radzę poprostu budować plany zawodowe "jak leci"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kamilkaa, kochana, ja też serdecznie trzymam za ciebie kciuki!!!! jak już będziesz wiedziała, to znajdź chwilkę, by nam tu opowiedzieć co i jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Kamilkaa trzymam mocno kciuki, oby fasolka już w Tobie mieszkała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() dziękuje za wszystkie kciuki... byłam u lekarza troszkę mnie przestraszył bo nic nie widział na USG ale byłam na Bhcg i się okazało ,że jestem w 2-3tyg. a nie tak jak on obliczył ... jednym słowem ulga i tylko czekać na dalszy rozwój ... jeszcze raz dziękuje i wspieram Was w waszych staraniach buzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Kamilka ogromne gratulacje
![]() ![]() Ostatni cykl trwał 34dni, a jutro mam 39dc. i zero objawów nadchodzącego okresu... Nie nakręcam się jednak, bo przecież po odstawieniu cykl może tak wariować, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
kamilkaa, moje najserdeczniejsze gratulacje!!!!!!!!! bardzo się cieszę, że tobie się udało!
![]() ![]() Flightless, mam nadzieję, że i tobie za chwilkę będę mogła pogratulować ![]() Ja coś nie mam humoru w ogóle, dziś 12ty dc, test owu z jedną kreską, pewnie cykl bez owu mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Kamilkaa gratuluje Ci bardzo
![]() ![]() ![]() Flightless słusznie nie nakręcaj się za bardzo, ale my i tak kciuki będziemy trzymać ![]() Elmirio może jeszcze ta kreska z owu się pojawi, nie martw się Kobietko, ja na razie nie robię testów owu, w zeszłym miesiącu czułam że ją mam, bo tak mnie sutki bolały, pierwszy raz takie uczucie miałam, masakra. Ja coś się podziębiłam i się czuję do du... ![]() ![]() Miłego wieczoru Kochane, fajnie że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybaczcie, że tak wskakuje w wątek ![]() 11 i 12 test negatywny, nawet 12 kreska byla mniej widoczna niz 11. za to juz 13 byla intensywna, 14 juz ciemniejsza od tej drugiej i wtedy tez mysle, że byla owulacja bo bardzo bolało mnie podbrzusze, zrobilam jeszcze test 15 i kres wciaz byla, takie samego koloru jak ta druga. wiec nie smutaj sie, bo jutro moze kreska przyjsc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ! wiedzialam ![]() mialas takie same objawy jak ja kiedy zaszlam w ciaze ![]() a teraz przez pierwsze 3 miesiace bardzo bardzo na siebie uwazaj, oszczedzaj sie, nie przemeczaj i nie dzwigaj niczego, obchodz sie z soba jak z jajkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Cześć,
słuchajcie karty jeszcze nie mam dopiero jak zobaczy serduszko i jak zrobię wszystkie badania które przepisał... wczoraj miałam betę i kazał mi jutro jeszcze zrobić i znowu wysłać mu sms-em i jeśli będzie ok to w pon. usg tak coś wspomniał ...bardzo się jakoś stresuję aby wszystko było ok i żeby ten wzrost bety był ok. nie wiecie jak to jest w pierwszych tygodniach o ile powinien wzrosnąć ? nie mam czasu wyczytać muszę lecieć do pracy ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Kamilkaa moje graulacje
![]() ![]() Flightless nie ma co się nakręcać, bo potem to uczucie rozczarowania, no ale dopoki nie ma @ to wszytko jest możliwe. Oczywiście życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki. Widzę dziewczyny, że z tymi testami owulacyjnymi to nie wystko takie proste, u mnie to dopiero 2cs wiec narazie jeszcze nie bede inwestować w te testy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
A my staramy się od dwóch miesięcy. Tabletki odstawiliśmy na początku września. Brałam je z przerwami co jakieś 4 lata przez 10 lat... i na razie nic...tzn. dzisiaj mam dostać okres. od kilku dni mam zgagę jak jasny pierun... a dzisiaj mam jechać na ważne wydarzenie modowe, na którym będzie dużo osób, z którymi powinnam napić się chociaż wina... test robiłam wczoraj i był negatywny... jak myślicie? poszaleć dzisiaj czy mogę byc w ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Okresu nadal brak
![]() ![]() Ale dalej nie nakręcam się na siłe, bo obawiam się rozczarowania ![]() Mojej mamie śniło się w ciągu ostatnich 2 nocy, że byłam w ciąży. A ona nic nie wie, że jest to możliwe ![]() ![]() Jeśli okres się nie pojawi, to jutro testuję, bo mamy z TŻem imprezę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
kasiam187, dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() I nie, że "wskakuję w wasz wątek", tylko bardzo miło, że się odezwałaś ![]() ![]() FlightlessBird, trzymam kciuki! dobrze, że to sprawdzisz przed imprezą, nie wolno ryzykować! testy nie dają 100procentowej pewności, ale jednak... oby było dwie kreseczki! to akurat się wszyscy napiją za twoje i fasolki zdrówko ![]() Martarynko, racja, nie ma co się wkecać w testy, bo stresują, a na pewno nie w drugim cs, ja już mam piąty, więc się w nie pobawię, może pomogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja moje drogie zakupiłam wiesiołek: Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco już po 2 miesiącach śluz. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji. Na jakie schorzenia: brak śluzu,niedoczynność tarczycy, przyjmowanie clo, hiperprolaktynemia, problemy z owulacją, za niski progesteron Działanie( cos od strony medycznej) Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza. Zastosowanie: Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Sorki, że tak długo ale może którąś zainteresuje ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Dołączam do Was
![]() ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Niestety w nocy zaczęłam plamić, ale dla potwierdzenia zrobiłam test - jedna kreska
![]() No ale nie załamuję się i nie przejmuję się zbytnio na szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.