![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: 20 lat na karku a chłopa nigdy żadnego
ja też uważam, że portale randkowe są żałosne i jest to ostateczny akt desperacji, dlatego omijam coś takiego i takich ludzi z daleka, to już jest jakieś upośledzenie społeczne żeby musieć szukać w ten sposób... (bez urazy dla nikogo).
Dla mnie facet który spotyka sie z laskami przez portal randkowy jest całkowicie skreślony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to przynajmniej bardzo ale to bardzo szczęśliwa ![]() I bardzo bym Cię droga wizażanko prosiła abyś nikogo tu nie obrażała. Rozumiem że masz swoje zdanie ale możesz wyrażać je odrobinę inaczej ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Jak bardzo chcecie poznać kogoś, nie z portalu randkowego, to może regionalny czat?
![]() Przerabiałam to parę lat temu (nie po to, żeby kogoś znaleźć, ale z ciekawości i fascynacji netem) i gdy niedawno weszłam, z przykrością stwierdziłam, że nie zmieniło się nic. Tam nadal siedzą sami desperaci, normalnie (na luzie, bez zobowiązań) pogadać się nie da. Non stop lecą pytania w stylu: -masz chłopaka? -opisz się -masz konto na nk/fb? -lubisz seks? jeśli tak, to jaki? itd. w ten deseń ![]() Ja nie wiem, czy warto, mnie to jakoś zniesmacza, zniechęca. Wolałabym poznać kogoś, kto nie ma parcia na związek, kogo stopniowo można by było poznać, a nie biegać co kilka dni na randki z ledwo poznanymi facetami, zastanawiając się, czy to już TEN... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() przepraszam, chciałam się właśnie dopisać do wątku i coś o sobie napisać, ale strasznie mnie ten post rozbawił ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Hej no, nie miotajmy takimi brzydkimi słowami jak obciach, żałosne, upośledzenie społeczne itd.
![]() ![]() Wielu ludzi ma na jakimś etapie życia konto na takich portalach i nie każdy jest nieudacznikiem. Mnie to akurat nie przekonuje, bo boję się spotkania tam desperatów i ludzi z gigantycznym parciem na związek - jak mnie ktoś goni, to zawsze uciekam ![]() Już wspominałam, że wielu moich znajomych tak poznało swoje drugie połówki i są pomiędzy nimi zakompleksieni i zdesperowani brakiem powodzenia w realu (albo "wszyscy kogoś mają, to ja też muszę"), ale i inteligentni, atrakcyjni towarzysko ludzie (choć uczciwie należy dodać, że w mniejszości ![]() ![]() Właściwie moje wypociny lalalabamba podsumowuje idealnie: najfajniej jest poznawać się z kimś najpierw na stopie koleżeńskiej i bez ciśnienia pod hałem "szukam miłości" ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Nie oceniam WAS bezpośrednio!
Mówię z mojego punktu widzenia o mężczyznach którzy w ten sposob umawiają się z kobietami. Nie chciałam urazić żadnej wizazanki. przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok no to teraz zachęcam do przedstawienia się i napisania kilku słów o sobie. Jak na pierwszym spotkaniu AA ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Zanim mnie poznał miał tyle na głowie że właściwie mieszkał w hotelach albo samochodzie. Z braku czasu na 'normalne życie' wziął się portal a potem ja ![]() ![]() A moja kumpela umawiała się jakiś czas temu przez ten sam portal z dyrektorem jednej z większych korporacji. Bez presji i nacisku na cokolwiek. Miło spędzali czas jak na jego stanowisko przystało na kolacjach, w teatrze czy operze. Nic się nie urodziło a żadne z nich nie miało na to presji więc zostali dobrymi znajomymi którzy lubią spędzać ze sobą czas ![]() Ja naprawdę wiem i jestem świadoma jakich desperatów i pokręconych ludzi można tam spotkać. Ale jak pisałam wcześniej takich samych możesz spotkac w klubie na imprezie ![]() A przytaczam też konkretne przykłady po to aby zaprzestać generalizowaniu. I obrażaniu i wyśmiewaniu ludzi którzy poznali się w ten sposób ![]() ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() Edytowane przez arkadia1616 Czas edycji: 2011-11-04 o 18:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś myślałam żeby od tak z ciekawości zarejestrować się na jakimś portalu randkowy, ale jednak tego nie zrobiłam
![]() ![]() A ta wg to Witajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na portalach niestety można spotkać za dużo ''dziwnych typów'' a pytanie do dziewczyn, które jednak się zdecydowały - jak wyglądały randki z kimś z portalu? - u mnie powiem, że różnie i zazwyczaj było tak że już po pierwszym wrażeniu mogłam określić czy ktoś mi się podoba i czy coś z tego będzie czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś dla jaj zrobiłam sobie konto na portalu randkowym - ilove.pl
![]() Niestety nie miałam zbytniego powodzenia, bo nie miałam fotki w profilu ![]() A jak ktoś już się ze mną skontaktował, to przez opcję wyślij buziaka czy cuś w ten deseń. I na tym się podryw kończył ![]() Za to przez pewnien czas miałam długaśną listę kontaktów na GG (wszyscy z czatu). Po co mi to było, teraz się zastanawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
lalalabamba
![]() A wyobrażacie sobie życie w pojedynkę? ![]() Ja ostatnio dosyć często sobie żartuję, że będę nieznośnym belfrem z kotem na kolanach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja belfrem raczej nie będę, za to obawiam się, że zostanę kocią mamką gromadki wygłodniałych kotów. Mam na to zadatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Wolałabym nie, ale to bardzo realne. Ja nie będę belfrem, tylko wyjadę na misję gdzieś do Afryki i będę kopać studnie
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
![]() Zostanie belferką jest w moim przypadku trochę skomplikowane, ale nie nierealne i zawsze mi się podobało. A zadatki na domową kociarnię mam: stan obecny to dwa urwisy, ale w życiu zdarzało mi się wychowywać już czworo kotów ![]() Mimo to nie bardzo wyobrażam sobie życie w pojedynkę, bardzo chciałabym mieć w przyszłości dzieci, i to raczej z miłości, także ten... ![]()
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2011-11-06 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ups... nie wiem czemu zalogowało mnie na konto kogoś innego... przepraszam za post nie wiem jak usunąć...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764220 WYMIENIAM SIĘ ---> CZERWIEC ![]() Edytowane przez Podmuch_Wiosny Czas edycji: 2011-11-07 o 00:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
a ja muszę się przyznać, że zrezygnowałam jednak z konta... pisałam wcześniej, że założyłam konto, że się umówiłam tratatata... do spotkania nie doszło, chłopak się później już nie odezwał i podejrzany był a inni właśnie desperaci i 30 facet... który się uczepił... ale dla mnie to za duża bariera wiekowa... i na dodatek jeszcze studiuje :/
W każdym bądź razie wytrzymałam półtorej tygodnia i skapitulowałam za bardzo przytłoczyli mnie Ci panowie z parciem na wszystko i ogólnie stwierdziłam, że ta idea poznawania mężczyzn w internecie kłóci się z moją naturą zagorzałej tradycjonalistki ![]() Także... I lose... pisany jeśli już jest mi facet poznany w prawdziwym życiu i jak już schodzimy na temat samotności przyszłości to ja też siebie widzę jako babcie, ale z psami... koty tylko toleruję ![]() Poza tym ostatnio wyznałam mamie, że boję się iż będę sama w życiu jak oni odejdą, że to co mnie najbardziej przeraża to właśnie samotność... szkoda, że jakoś tego nie skomentowała, nie podtrzymała na duchu ani nie powiedziała tego naiwnego "nie bądź niemądra, na pewno kogoś znajdziesz i nie będziesz sama..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie to nie myślę zbytnio o tym czy będę przyszłości sama czy nie ![]() ![]() ![]() Ps.Jakby Któraś mogła kliknąć, to zapraszam do mojego podpisu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja to miałam sobie wybić tego mojego chłoptasia z głowy, ale ni cholery, nie potrafię ;o Próbuję go ośmielać i robi postępy, sam zaczął zagadywać. W poniedziałek spróbuję pójść dalej
![]()
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
wizażowy robalek
|
Nie wyobrażam sobie bycia bez drugiej osoby do końca życia... jestem totalnym społeczniakiem, kocham ludzi i bycie z nimi. Ale przyjaciele to nie wszystko... chciałabym mieć przy sobie kogoś więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja do 19 roku życia, też nikogo nie miałam. Były jakieś spotkania, ale nic nigdy z tego nie wychodziło, a moje koleżanki z ławki w LO już miały facetów i to nie były przelotne znajomości, tylko paroletnie związki
![]() Aż w końcu ktoś się pojawił. Byliśmy razem rok, nie udało się. Myślałam, że bedę bardzo długo sama, patrząc na to co było wcześniej. A po niedługim czasie spotkałam nowego chłopaka, też byliśmy razem rok, niedawno się skończyło ![]() ![]() ![]() Pewnie jakbym miała z 40 lat i żadnych doświadczeń, to bym się martwiła. A tak to staram się spojrzeć na wszystko racjnalnie. Najważniejsze to według mnie nie zamykać się w czterech ścianach i otwierać na ludzi, wtedy jest szansa, że kogos nowego poznamy. Bo siedząc przed komputerem w domu, to szanse są marne ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Dołączam do Was
![]()
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2013-04-06 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko u mnie największym problemem jest mój kochany neurotyzm, sama nie mogę czasem ze sobą wytrzymać. I jeszcze jestem introwertykiem, no mówię Wam, padaka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Ja tez introwertyczka i to w dodatku cholernie wrażliwa melancholiczka.
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
7 lat temu poznałam chłopaka. Wysoki, przystojny, starszy ode mnie, mądry.. ideał. Strasznie wstydliwa byłam, a jak chciałam się otworzyć to nie potrafiłam zrobić tego w sposób normalny. Jak miałam doła, aż to było dziwne, że mogę mieć doła, to on siadał koło mnie na przerwach, obejmował mnie ramieniem, a ja czułam się jak w niebie. Kuliłam nogi, zamykałam oczy i wystarczała mi tylko jego obecność i dotyk. Uwielbiałam jak do mnie mówił, jak patrzył mi w oczy. Nawet jak rzadko sie to zdarzało, bo w szkole to nie wypada aby patrzeć sobie w oczy. Zauroczenie ze wzajemnością. Była dyskoteka, było widać, że się stara, chce czegoś więcej. Do dziś piosenka "Time of my life" powoduje u mnie pojawienie się łez w oczach. Tańczył, śpiewał.. ładnie pachniał. Zapoznałam Go ze swoją koleżanką. Parę dni później byli razem, a ja poszłam w odstawkę. Skomentował, że "gadam tak nudno jak flaki z olejem".. zabolało mnie to bardzo. Mieszka na moim osiedlu i ciężko mi Go NIE spotkać. Czasami nawet specjalnie przechodzę koło jego bloku..
Potem był kolejny. I również zauroczenie ze wzajemnością. Chciał się spotkać. Ja odmawiałam mówiąc, że muszę popilnować siostry, że muszę kupić książki do szkoły. I też nic. Ma dziewczynę. Poznałam kolesia na ognisku po maturach. Żartowniś taki, fajny.. Fajny jako kolega. Pomiędzy nami nic nie zaiskrzyło, choć on do niedawna uważał inaczej. Po alkoholu jestem strasznie otwarta, a że dwa piwa wystarczą żebym się otworzyła.. ech. Wypiłam dwa piwa. Otworzyłam się. Mówiłam dla Niego, że potrzebuję miłości, że nie potrafię żyć sama. Zaczął mnie masować, potem chciał pocałować, ale ja odskoczyłam i wyszłam. Nocowałam tam i na drugi dzień szybko wróciłam do domu. Chciał się spotkać. Nie dałam rady. Nie potrafiłabym spojrzeć mu w oczy. Cieszę się, że w końcu odważyłam się, żeby Wam się wygadać. Nie dam rady tego trzymać w sobie. Wieczorami często ryczę i wmawiam sobie, że jakby jeszcze raz odezwał się któryś z tych dwóch pierwszych facetów, od razu poszłabym na spotkanie i starała się aby wyszło coś z tego więcej. W marcu skończę 20 lat.. ale boję się, że będę sama.. zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
wydaje mi się że ta nasza wrażliwość i skrytość to nasz największy wróg ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja w czwartek skonczylam 21 -.- dalej sama. Moje zycie uczuciowe jest porazka
![]() Ale moze tak ma byc i tyle ![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
zazdroszczę podejścia
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja również. Rozumiem jakbym miała te 14 lat.. 15.. no nawet 17.. wtedy spoko. Mogę nie mieć faceta, bo jeszcze jest wcześnie, jeszcze jakoś tak w tym wieku niewielu moich znajomych miało parkę.. czułam się spoko. Ale teraz?! Jak 20 puka do drzwi, a ja dalej bez żadnego faceta?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.