20 lat na karku a chłopa nigdy żadnego - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 12:10   #61
findsomething
Zadomowienie

Dot.: 20 lat na karku a chłopa nigdy żadnego

ja też uważam, że portale randkowe są żałosne i jest to ostateczny akt desperacji, dlatego omijam coś takiego i takich ludzi z daleka, to już jest jakieś upośledzenie społeczne żeby musieć szukać w ten sposób... (bez urazy dla nikogo).

Dla mnie facet który spotyka sie z laskami przez portal randkowy jest całkowicie skreślony.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 14:07   #62
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
Napisane przez findsomething Pokaż wiadomość
ja też uważam, że portale randkowe są żałosne i jest to ostateczny akt desperacji, dlatego omijam coś takiego i takich ludzi z daleka, to już jest jakieś upośledzenie społeczne żeby musieć szukać w ten sposób... (bez urazy dla nikogo).

Dla mnie facet który spotyka sie z laskami przez portal randkowy jest całkowicie skreślony.
Jestem zatem upośledzona społecznie (pomimo tego że nikogo ani niczego nigdzie nie szukałam Ot stało się. )
Ale za to przynajmniej bardzo ale to bardzo szczęśliwa

I bardzo bym Cię droga wizażanko prosiła abyś nikogo tu nie obrażała. Rozumiem że masz swoje zdanie ale możesz wyrażać je odrobinę inaczej

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 16:26   #63
lalalabamba
Wtajemniczenie

Jak bardzo chcecie poznać kogoś, nie z portalu randkowego, to może regionalny czat?
Przerabiałam to parę lat temu (nie po to, żeby kogoś znaleźć, ale z ciekawości i fascynacji netem) i gdy niedawno weszłam, z przykrością stwierdziłam, że nie zmieniło się nic.
Tam nadal siedzą sami desperaci, normalnie (na luzie, bez zobowiązań) pogadać się nie da.
Non stop lecą pytania w stylu:
-masz chłopaka?
-opisz się
-masz konto na nk/fb?

-lubisz seks? jeśli tak, to jaki?
itd. w ten deseń

Ja nie wiem, czy warto, mnie to jakoś zniesmacza, zniechęca. Wolałabym poznać kogoś, kto nie ma parcia na związek, kogo stopniowo można by było poznać, a nie biegać co kilka dni na randki z ledwo poznanymi facetami, zastanawiając się, czy to już TEN...
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 20:51   #64
The Stig
Przyczajenie

Cytat:

jesteś głupim tępym brzydkim pryszczatym śmierdzącym kulawym kretynem, ale bez urazy, czad

przepraszam, chciałam się właśnie dopisać do wątku i coś o sobie napisać, ale strasznie mnie ten post rozbawił
Stary 2011-11-04, 12:42   #65
ladylajla
Zakorzenienie

Hej no, nie miotajmy takimi brzydkimi słowami jak obciach, żałosne, upośledzenie społeczne itd.Naprawdę żałosne to może być trwanie w nierokującym związku z chamem i burakiem z obawy przed samotnością i staropanieństwem.
Wielu ludzi ma na jakimś etapie życia konto na takich portalach i nie każdy jest nieudacznikiem. Mnie to akurat nie przekonuje, bo boję się spotkania tam desperatów i ludzi z gigantycznym parciem na związek - jak mnie ktoś goni, to zawsze uciekam. Happy endy i szczęśliwe związki też mniej do mnie przemawiają niż historie o beznadziejnych typach i rozczarowaniach na linii internet-real.
Już wspominałam, że wielu moich znajomych tak poznało swoje drugie połówki i są pomiędzy nimi zakompleksieni i zdesperowani brakiem powodzenia w realu (albo "wszyscy kogoś mają, to ja też muszę"), ale i inteligentni, atrakcyjni towarzysko ludzie (choć uczciwie należy dodać, że w mniejszości). Słuchając tych historii czasem dziwiłam się dlaczego zdecydowali się na tę formę. Zawsze wydawało mi się, że to rozwiązanie dla ludzi powiedzmy, 30+, a nie dla 18 czy 20parolatków, no ale jeśli obie strony tego chciały i są zadowolone, to czegóż chcieć więcej
Właściwie moje wypociny lalalabamba podsumowuje idealnie: najfajniej jest poznawać się z kimś najpierw na stopie koleżeńskiej i bez ciśnienia pod hałem "szukam miłości"
Stary 2011-11-04, 15:19   #66
findsomething
Zadomowienie

Nie oceniam WAS bezpośrednio!
Mówię z mojego punktu widzenia o mężczyznach którzy w ten sposob umawiają się z kobietami.

Nie chciałam urazić żadnej wizazanki. przepraszam.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 18:14   #67
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Cytat:
Napisane przez The Stig Pokaż wiadomość
jesteś głupim tępym brzydkim pryszczatym śmierdzącym kulawym kretynem, ale bez urazy, czad

przepraszam, chciałam się właśnie dopisać do wątku i coś o sobie napisać, ale strasznie mnie ten post rozbawił
Teraz to ja się uśmiałam

Ok no to teraz zachęcam do przedstawienia się i napisania kilku słów o sobie. Jak na pierwszym spotkaniu AA

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Nie oceniam WAS bezpośrednio!
Mówię z mojego punktu widzenia o mężczyznach którzy w ten sposob umawiają się z kobietami.

Nie chciałam urazić żadnej wizazanki. przepraszam.
Zapewniam Cię że mój nie jest ani kulawy ani pryszczaty ani głupi. Wręcz przeciwnie prowadzi z sukcesami własny biznes
Zanim mnie poznał miał tyle na głowie że właściwie mieszkał w hotelach albo samochodzie. Z braku czasu na 'normalne życie' wziął się portal a potem ja Choć dość długo byliśmy przyjaciółmi bo ktoś się bronił przed czymś większym rękami i nogami

A moja kumpela umawiała się jakiś czas temu przez ten sam portal z dyrektorem jednej z większych korporacji. Bez presji i nacisku na cokolwiek. Miło spędzali czas jak na jego stanowisko przystało na kolacjach, w teatrze czy operze. Nic się nie urodziło a żadne z nich nie miało na to presji więc zostali dobrymi znajomymi którzy lubią spędzać ze sobą czas

Ja naprawdę wiem i jestem świadoma jakich desperatów i pokręconych ludzi można tam spotkać. Ale jak pisałam wcześniej takich samych możesz spotkac w klubie na imprezie Bo co mogę powiedzieć o facecie którego imienia nawet nie znam a który podbija do mnie w klubie i po 2 sekundach pcha się z łapami. Wg mnie to dopiero desperacja i chamstwo.
A przytaczam też konkretne przykłady po to aby zaprzestać generalizowaniu. I obrażaniu i wyśmiewaniu ludzi którzy poznali się w ten sposób Dla mnie droga jak każda inna ważne żeby być szczęśliwym.

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56

Edytowane przez arkadia1616
Czas edycji: 2011-11-04 o 18:17
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 16:43   #68
Aniula_xD
Rozeznanie

Ja kiedyś myślałam żeby od tak z ciekawości zarejestrować się na jakimś portalu randkowy, ale jednak tego nie zrobiłam Ta po prostu z ciekawości bo osobiście wwolę w "realu " spotać tego chłopaka
A ta wg to Witajcie a nadzieję ze mogę się przyłączyć
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 16:46   #69
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniula_xD Pokaż wiadomość
Ja kiedyś myślałam żeby od tak z ciekawości zarejestrować się na jakimś portalu randkowy, ale jednak tego nie zrobiłam Ta po prostu z ciekawości bo osobiście wwolę w "realu " spotać tego chłopaka
A ta wg to Witajcie a nadzieję ze mogę się przyłączyć
jasne że możesz

na portalach niestety można spotkać za dużo ''dziwnych typów''

a pytanie do dziewczyn, które jednak się zdecydowały - jak wyglądały randki z kimś z portalu?
- u mnie powiem, że różnie i zazwyczaj było tak że już po pierwszym wrażeniu mogłam określić czy ktoś mi się podoba i czy coś z tego będzie czy nie
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 17:59   #70
lalalabamba
Wtajemniczenie

Ja kiedyś dla jaj zrobiłam sobie konto na portalu randkowym - ilove.pl
Niestety nie miałam zbytniego powodzenia, bo nie miałam fotki w profilu
A jak ktoś już się ze mną skontaktował, to przez opcję wyślij buziaka czy cuś w ten deseń. I na tym się podryw kończył

Za to przez pewnien czas miałam długaśną listę kontaktów na GG (wszyscy z czatu). Po co mi to było, teraz się zastanawiam
Stary 2011-11-05, 18:20   #71
ama09
Zakorzenienie

lalalabamba

A wyobrażacie sobie życie w pojedynkę?

Ja ostatnio dosyć często sobie żartuję, że będę nieznośnym belfrem z kotem na kolanach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 18:30   #72
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
lalalabamba

Ja ostatnio dosyć często sobie żartuję, że będę nieznośnym belfrem z kotem na kolanach
Innego życia sobie nie wyobrażam
Ja belfrem raczej nie będę, za to obawiam się, że zostanę kocią mamką gromadki wygłodniałych kotów. Mam na to zadatki
Stary 2011-11-06, 09:25   #73
The Stig
Przyczajenie

Cytat:

Wolałabym nie, ale to bardzo realne. Ja nie będę belfrem, tylko wyjadę na misję gdzieś do Afryki i będę kopać studnie
Stary 2011-11-06, 10:44   #74
ladylajla
Zakorzenienie

Zostanie belferką jest w moim przypadku trochę skomplikowane, ale nie nierealne i zawsze mi się podobało. A zadatki na domową kociarnię mam: stan obecny to dwa urwisy, ale w życiu zdarzało mi się wychowywać już czworo kotów
Mimo to nie bardzo wyobrażam sobie życie w pojedynkę, bardzo chciałabym mieć w przyszłości dzieci, i to raczej z miłości, także ten...

Edytowane przez ladylajla
Czas edycji: 2011-11-06 o 10:46
ladylajla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 23:59   #75
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

ups... nie wiem czemu zalogowało mnie na konto kogoś innego... przepraszam za post nie wiem jak usunąć...

WYMIENIAM SIĘ ---> CZERWIEC

Edytowane przez Podmuch_Wiosny
Czas edycji: 2011-11-07 o 00:06
Podmuch_Wiosny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 00:08   #76
201604111404
Konto usunięte

a ja muszę się przyznać, że zrezygnowałam jednak z konta... pisałam wcześniej, że założyłam konto, że się umówiłam tratatata... do spotkania nie doszło, chłopak się później już nie odezwał i podejrzany był a inni właśnie desperaci i 30 facet... który się uczepił... ale dla mnie to za duża bariera wiekowa... i na dodatek jeszcze studiuje :/
W każdym bądź razie wytrzymałam półtorej tygodnia i skapitulowałam za bardzo przytłoczyli mnie Ci panowie z parciem na wszystko i ogólnie stwierdziłam, że ta idea poznawania mężczyzn w internecie kłóci się z moją naturą zagorzałej tradycjonalistki
Także... I lose... pisany jeśli już jest mi facet poznany w prawdziwym życiu i jak już schodzimy na temat samotności przyszłości to ja też siebie widzę jako babcie, ale z psami... koty tylko toleruję
Poza tym ostatnio wyznałam mamie, że boję się iż będę sama w życiu jak oni odejdą, że to co mnie najbardziej przeraża to właśnie samotność... szkoda, że jakoś tego nie skomentowała, nie podtrzymała na duchu ani nie powiedziała tego naiwnego "nie bądź niemądra, na pewno kogoś znajdziesz i nie będziesz sama..."
201604111404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 16:26   #77
Aniula_xD
Rozeznanie

Cytat:
lalalabamba

kot to też przynajmniej jakieś towarzystwo

Jeśli chodzi o mnie to nie myślę zbytnio o tym czy będę przyszłości sama czy nie Czas pokaże co będzie Myślę że nie ma co się martwić na zapas, jesteśmy młode i znajdziemy w końcu tego jedynego

Ps.Jakby Któraś mogła kliknąć, to zapraszam do mojego podpisu
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 18:29   #78
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja to miałam sobie wybić tego mojego chłoptasia z głowy, ale ni cholery, nie potrafię ;o Próbuję go ośmielać i robi postępy, sam zaczął zagadywać. W poniedziałek spróbuję pójść dalej

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 09:28   #79
monique707
Przyczajenie

Cytat:
Ja również pewnie zostanę nieznośnym belfrem, ale raczej z psem

I tak jak któraś z was powyżej najbardziej w tym wszystkim boję się tej samotności...
monique707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:48   #80
mrofka
wizażowy robalek

Nie wyobrażam sobie bycia bez drugiej osoby do końca życia... jestem totalnym społeczniakiem, kocham ludzi i bycie z nimi. Ale przyjaciele to nie wszystko... chciałabym mieć przy sobie kogoś więcej
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 14:53   #81
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
chciałabym mieć przy sobie kogoś więcej
dokładnie...
Stary 2011-11-12, 20:09   #82
Ofelia 20
Zadomowienie

Ja do 19 roku życia, też nikogo nie miałam. Były jakieś spotkania, ale nic nigdy z tego nie wychodziło, a moje koleżanki z ławki w LO już miały facetów i to nie były przelotne znajomości, tylko paroletnie związki

Aż w końcu ktoś się pojawił. Byliśmy razem rok, nie udało się. Myślałam, że bedę bardzo długo sama, patrząc na to co było wcześniej. A po niedługim czasie spotkałam nowego chłopaka, też byliśmy razem rok, niedawno się skończyło Miałam parę dni temu swoje 21 urodziny, i kurcze tak myślę, że całe życie przede mną, wiec na pewno prędzej czy później ktoś się pojawi Póki co skupiam się na sobie, duzo wychodzę z domu, zajmuję się nowymi rzeczami a co ma być to będzie

Pewnie jakbym miała z 40 lat i żadnych doświadczeń, to bym się martwiła. A tak to staram się spojrzeć na wszystko racjnalnie. Najważniejsze to według mnie nie zamykać się w czterech ścianach i otwierać na ludzi, wtedy jest szansa, że kogos nowego poznamy. Bo siedząc przed komputerem w domu, to szanse są marne no chyba, że przez internet. Wiem, że takie zwiazki też się udają, w końcu kiedy poznajemy kogoś w klubie czy przez znajomych, to też nie wiemy, co będzie dalej, tak samo jak z człowiekiem w sieci

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 20:49   #83
violonczelistka
Rozeznanie

Dołączam do Was

Edytowane przez violonczelistka
Czas edycji: 2013-04-06 o 23:43
violonczelistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 21:06   #84
The Stig
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez violonczelistka Pokaż wiadomość
Znajomych mam, ale takich ,,uczelnianych". Pogadamy sobie na przerwach i każdy idzie w swoją stronę, o wypadach nie ma za bardzo mowy, ale z domu wychodzę do ludzi ogólnie, na zajęcia pozauczelniane nie w celach towarzyskich, ale dla siebie żeby się czymś fajnym zająć. (...)Z resztą moim głównym dylematem jest to iz nikt się mna nie interesuje, nie poznaje chłopaków, nie mam z nimi styczności, nie zagadują do mnie i boje się, że tak już zostanie do końca.
Też tak mam^^
Tylko u mnie największym problemem jest mój kochany neurotyzm, sama nie mogę czasem ze sobą wytrzymać. I jeszcze jestem introwertykiem, no mówię Wam, padaka
Stary 2011-11-12, 21:10   #85
violonczelistka
Rozeznanie

Ja tez introwertyczka i to w dodatku cholernie wrażliwa melancholiczka.
Stary 2011-11-12, 21:33   #86
Elli_
Zakorzenienie

7 lat temu poznałam chłopaka. Wysoki, przystojny, starszy ode mnie, mądry.. ideał. Strasznie wstydliwa byłam, a jak chciałam się otworzyć to nie potrafiłam zrobić tego w sposób normalny. Jak miałam doła, aż to było dziwne, że mogę mieć doła, to on siadał koło mnie na przerwach, obejmował mnie ramieniem, a ja czułam się jak w niebie. Kuliłam nogi, zamykałam oczy i wystarczała mi tylko jego obecność i dotyk. Uwielbiałam jak do mnie mówił, jak patrzył mi w oczy. Nawet jak rzadko sie to zdarzało, bo w szkole to nie wypada aby patrzeć sobie w oczy. Zauroczenie ze wzajemnością. Była dyskoteka, było widać, że się stara, chce czegoś więcej. Do dziś piosenka "Time of my life" powoduje u mnie pojawienie się łez w oczach. Tańczył, śpiewał.. ładnie pachniał. Zapoznałam Go ze swoją koleżanką. Parę dni później byli razem, a ja poszłam w odstawkę. Skomentował, że "gadam tak nudno jak flaki z olejem".. zabolało mnie to bardzo. Mieszka na moim osiedlu i ciężko mi Go NIE spotkać. Czasami nawet specjalnie przechodzę koło jego bloku..
Potem był kolejny. I również zauroczenie ze wzajemnością. Chciał się spotkać. Ja odmawiałam mówiąc, że muszę popilnować siostry, że muszę kupić książki do szkoły. I też nic. Ma dziewczynę.
Poznałam kolesia na ognisku po maturach. Żartowniś taki, fajny.. Fajny jako kolega. Pomiędzy nami nic nie zaiskrzyło, choć on do niedawna uważał inaczej. Po alkoholu jestem strasznie otwarta, a że dwa piwa wystarczą żebym się otworzyła.. ech. Wypiłam dwa piwa. Otworzyłam się. Mówiłam dla Niego, że potrzebuję miłości, że nie potrafię żyć sama. Zaczął mnie masować, potem chciał pocałować, ale ja odskoczyłam i wyszłam. Nocowałam tam i na drugi dzień szybko wróciłam do domu. Chciał się spotkać. Nie dałam rady. Nie potrafiłabym spojrzeć mu w oczy.

Cieszę się, że w końcu odważyłam się, żeby Wam się wygadać. Nie dam rady tego trzymać w sobie. Wieczorami często ryczę i wmawiam sobie, że jakby jeszcze raz odezwał się któryś z tych dwóch pierwszych facetów, od razu poszłabym na spotkanie i starała się aby wyszło coś z tego więcej. W marcu skończę 20 lat.. ale boję się, że będę sama.. zawsze.
Elli_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 21:37   #87
201604111404
Konto usunięte

wydaje mi się że ta nasza wrażliwość i skrytość to nasz największy wróg ;p
201604111404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 22:17   #88
girl99
Zakorzenienie

Ja w czwartek skonczylam 21 -.- dalej sama. Moje zycie uczuciowe jest porazka a nawet nie musze mowic, co czulam jak na imprezie urodzinowej wiekszosc par bylo -.- Przyjaciolki sie obsciskiwaly ze swoimi chlopakami, a ja tylko gdzies tam mykalam bokiem zeby nie przeszkadzac im :P

Ale moze tak ma byc i tyle jedni maja szczescie inni nie XD Sa jeszcze ciekawsze rzeczyniz faceci ;P

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 22:55   #89
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez girl99 Pokaż wiadomość

Ale moze tak ma byc i tyle jedni maja szczescie inni nie XD Sa jeszcze ciekawsze rzeczyniz faceci ;P
zazdroszczę podejścia
Stary 2011-11-13, 09:30   #90
Elli_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violonczelistka Pokaż wiadomość
zazdroszczę podejścia
Ja również. Rozumiem jakbym miała te 14 lat.. 15.. no nawet 17.. wtedy spoko. Mogę nie mieć faceta, bo jeszcze jest wcześnie, jeszcze jakoś tak w tym wieku niewielu moich znajomych miało parkę.. czułam się spoko. Ale teraz?! Jak 20 puka do drzwi, a ja dalej bez żadnego faceta? Jakoś na początku października wieczorek integracyjny miałyśmy.. żeby tam grupę zintegrować. No i większość z partnerem, piosenki szybkie - oni z partnerem, piosenki wolne - oni z partnerem.. a ja wszystko sama. No żesz.. Ja już czasami się zastanawiam czy też za paręnaście lat nie będę wrednym belfrem z psem koło nogi.. a tym psem będzie york
Elli_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości