![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Świnie w kinie, czyli dlaczego przestałam chodzić do kina...
Rodzic wychowuje - haha, jakby społeczeństwo miało mieć zerowy wpływ na dziecko to by je trzeba było zamknąć w piwnicy bez okien
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz ile razy policjanci zgarnęli pijanych znajomych do izby wytrzeźwień lub wlepili mandat za przebywanie na ulicy w stanie nietrzeźwym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeśli uważasz że wstęp do parku to koniecznie tylko i wyłącznie z piwem, to uważam że masz problem i czas się udać do właściwej poradni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wierzę w to i także proszę czarno na białym paragraf na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Triamisu, matką-sratką bo dzieci nie mam, po prostu doskonale wiem jaki wpływ na dorastanie dziecka ma środowisko głównie na sprawy związane z używkami i seksem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej mnie irytuje śmiecenie na sali, typu rzucanie popcornem jak np. na wycieczkach szkolnych. Zgroza.
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że wytrzymam 2h bez jedzenia i picia, ale idę do kina dla przyjemności więc dlaczego mam sobie odmawiać? Większość osób je i pije w kinie, więc rozumiem, że im to nie przeszkadza, mamy sobie psuć przyjemność bo może jednej czy dwóm osobom na sali to przeszkadza? Nie rozumiem takich argumentów, że można sie powstrzymać, tak jak Tobie psuje przyjemność to, że ja jem, tak mnie psułoby niejedzenie. Masz pecha bo jesteś w mniejszości, i tyle.
![]() |
![]() |
#74 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
A tak mi się przypomniało, jak raz siedziałam z moim chłopakiem na ławce i on miał krótkie spodenki, więc było widać jego podziarane nogi i jedna mamunia swojemy synalkowi oczy zakryła i go tak prowadziła jak przechodziła obok nas, po czym powiedziała "jezusmarja" i się przeżegnała. To znaczy, że zgorszyliśmy jej syna i kiedyś sie wydziara jak zombie-boy i noszenie krótkich spodenek powinno być karalne? Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2011-10-29 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Tak, twojemu chłopakowi powinno się odciąć nogi.
Ta dyskusja zmierza donikąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Osoba która wychodzi z baru i jest pijana (co wykazane jest badaniem alkomatem) automatycznie staje się zagrożeniem dla własnego zdrowia i życia - co do tego chyba nie trzeba nikogo przekonywać. Zatrzymanie takiej osoby przez policje jest jak najbardziej prawnie uzasadnione.
Art. 40. 1.Osoby w stanie nietrzeźwości, które swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym lub w zakładzie pracy, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu lub zdrowiu innych osób, mogą zostać doprowadzone do izby wytrzeźwień, zakładu opieki zdrowotnej lub innej właściwej placówki utworzonej lub wskazanej przez jednostkę samorządu terytorialnego albo do miejsca zamieszkania lub pobytu. 2. W razie braku izby wytrzeźwień osoby takie mogą być doprowadzone do jednostki Policji. Nawet przejście przez ulice dla osoby nietrzeźwej może być okolicznością zagrażającą zdrowiu lub życiu - to pojęcie jest bardzo szerokie. I jak widać różnie interpretowane przez policję - czasem nawet odwiozą delikwenta do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to że policja może uznać że osoba pijana znajduje się w okolicznościach zagrażających życiu lub zdrowiu - idziesz pijana, potkniesz się o krawężnik i teoretycznie juz sobie zagrażasz... Przechodzisz przez ulicę, chwiejesz się lekko i już stwarzasz dla siebie zagrożenie że wpadniesz pod samochód. To prawo może być bardzo szeroko (i bardzo niekorzystnie) interpretowane. Ja generalnie uważam że np pijana dziewczyna idąca sama stwarza bardzo duże zagrożenie dla siebie samej i powinna być odwieziona na komisariat. Dla własnego bezpieczeństwa. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Czasem (jak widać na przypadkach moich znajomych) jest tak interpretowane. Czy to mądre? Uważam że to zależy od konkretnego przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
tak, tak, tak.
po kilku seansach, gdzie osoby obok, nie dość, że szeleściły czym się da, wydawały wstrętne odgłosy przy jedzeniu/piciu, to jeszcze nie raz zdarzyło mi się siedzieć obok osoby, która chyba tuż przed seansem wypiła sporą ilość alkoholu i niestety, dało się to wyczuć. i nie mówię tutaj o nocnych maraton filmowych, bo z tego co zauważyłam to sporo osób przychodzi tam jak na imprezę - wódka, piwo, chipsy, paluszki, śmiechy chichy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jak policjant jest hmmm mało fajny to się przyczepi właśnie na tych zasadach co opisałam. Kiedyś jak kolega po wyjściu z ogródka piwnego wypił ostatni łyk piwa przez wyrzuceniem puszki do kosza - i co? - dostał mandat
![]() Moim zdaniem powinny być bardziej ścisłe reguły, konkretnie określone, a nie taka dowolna interpretacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
a ja jakoś nie trafiałam na świnki w kinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Służę uprzejmie przepisem: Art. 14. 1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych: 1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych, opiekuńczych i domów studenckich, 2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników, 3) w miejscach i w czasie masowych zgromadzeń, 4) w środkach i obiektach komunikacji publicznej, 5) skreślony, 6) w obiektach zajmowanych przez organy wojskowe i spraw wewnętrznych, jak również w rejonie obiektów koszarowych i zakwaterowania przejściowego jednostek wojskowych. Ech sorry, cos mi się pomyliło, zaraz poszukam czegoś innego ![]() Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2011-10-29 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Pomyliło mi się, sorry
![]() To jest tutaj: Kierujący pojazdem: 1. niezwłocznie po zakończeniu czynności związanych ze zmianą kierunku jazdy, których dokonuje na przystanku końcowym, po opuszczeniu pojazdu przez pasaŜerów, obowiązany jest podjechać na przystanek dla wsiadających w celu umoŜliwienia osobom oczekującym na przystanku początkowym zajęcie miejsc w pojeździe, 2. zobowiązany jest do posiadania biletów i prowadzenia ich sprzedaŜy na zasadach określonych w przepisach przyjętych uchwałą Rady Miasta Krakowa, o której mowa w § 1 ust. 5. KaŜdy bilet sprzedawany w pojeździe zawiera informację o pełnej cenie biletu zakupionego u kierującego, 3. zbliŜając się do przystanku oznaczonego „na Ŝądanie” zobowiązany jest do zwracania szczególnej uwagi i w sytuacjach określonych w § 3 ust.1 pkt. 3) zatrzymania pojazdu na tym przystanku, 4. ma prawo odmówić przewozu osób nietrzeźwych, osób mogących zabrudzić innych pasaŜerów i pojazd, zachowujących się agresywnie, bądź stwarzających inne istotne zagroŜenie dla pasaŜerów, 5. moŜe wezwać w szczególnych przypadkach Policję bądź StraŜ Miejską, celem interwencji lub zjechać z trasy przejazdu do najbliŜszego komisariatu Policji lub StraŜy Miejskiej, 6. nie powinien w czasie jazdy prowadzić rozmów, spoŜywać posiłków, Inne: § 8. Obsługa pojazdu może odmówić przewozu osób:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Znów tutaj: § 32 Obsługujący autobusu ma prawo odmówić przewozu osób i kontynuowania dalszej jazdy w stosunku do zachowujących się agresywnie, używających słów uważanych powszechnie za obraźliwe, przewożących bagaż nieodpowiadający warunkom określonym w przepisach lub, które z innych powodów są niebezpieczne lub uciążliwe dla pasażerów lub obsługi autobusu.Nie jest spożycie alkoholu jednoznacznie określone A z kolei tutaj: 7. Obsługa pojazdu może odmówić przewozu osób, rzeczy lub podjąć czynności zmierzające do usunięcia ich ze środka transportu w sytuacji zagrażającej bezpieczeństwu lub porządkowi w transporcie, w szczególności osób nietrzeźwych, zachowujących się nieodpowiednio lub które ze względu na chorobę, albo z innych powodów są niebezpieczne lub uciążliwe dla pasażerów oraz osób mogących zabrudzić innych pasażerów. To raczej nie podchodzi To jest to tak napisane po przecinku że nie wiem czy dotyczy osób nietrzeźwych i osobno zachowujących się nieodpowiednio czy nietrzeźwych zachowujących się nieodpowiednio.... Natomiast tutaj: § 7 1. Obsługa przewozu mo¿e odmówic przewozu lub usunac z pojazdu podró¿nego zagra¿ajacego bezpieczenstwu i porzadkowi przewozu, a w szczególnosci: 1) zachowujacego sie agresywnie wobec innych podró¿nych lub kierujacego pojazdem, 2) wzbudzajacego odraze brudem lub niechlujstwem, 3) ucia¿liwego dla podró¿nych, 4) nie stosujacego sie do wezwan kierujacego pojazdem i pracowników nadzoru ruchu, 5) nie stosujacego sie do postanowien, o których mowa w § 8, 9, 10,11 i 12. Czy można pijanego, spokojnego uznać za kategorię uciążliwego? Zależy kto to będzie oceniał... Przepraszam też wszystkich za ten gigantyczny off top. Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2011-10-29 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
nie przeszkadza mi jedzenie i picie w kinie, o ile nie wiąże się to z głośnym mlaskaniem przez cały seans, rzucaniem popcornu po sali czy wybuchami śmiechu, które nie są spowodowane oglądanym filmem, a prowadzonymi rozmówkami towarzyskimi. Zachowania bydlęce
![]() kwestia tego, czy jedzenie było zakupione poza kinem czy w obrębie kina mnie nie rusza. jedzenie jest tylko dodatkiem, a nie gwarantem wejścia na salę, za które już zapłaciliśmy. a co do stanu nietrzeźwości w miejscach publicznych ![]() gdy wracałam nocą z imprezy to zdarzało się, że ktoś awanturował się lub coś - wtedy również policja czy tam straż miejska mogła zainterweniować. ale żeby zatrzymywać osobę idącą chwiejnym krokiem - nie zauważyłam ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-10-29 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Nie przeczytałam wątku do końca, ale niech zgadnę: byłaś wczoraj na nocy horrorów? Działy się tego typu rzeczy co opisujesz. Nawet chłopak otwierając piwo, strzelił komuś w głowę kapslem. No nie do wyobrażenia rzeczy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że kino to typowe miejsce usług: oferują chrupiące nachosy i popcorn, a do tego cola. O takie coś nie można mieć do nikogo pretensji, dopóki wszystko odbywa się w granicach normy (to tak jakby czepiać się ludzi w lunaparku, że jedzą watę cukrową). Jednak picie piwa, przemycanie jakichś draży, chipsów itp jest eee... szczeniackie? i niekulturalne. To tak jakby w restauracji poprosić o wrzątek i rozrobić sobie zupkę z proszku. I to jest wbrew regulaminom większości kin. A picie piwa jest już porażką
![]() ( Zawsze dziwią mnie osoby, które czerpią przyjemność picia byle jak, byle gdzie, ukratkiem... To takie dziecinne i pasuje gimnazjaliście. ) Cytat:
![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.