Ambitne wizażanki część 2 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 10:18   #61
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dot.: Ambitne wizażanki część 2

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Zarządzanie
Licencjat: Pedagogika - Doradztwo Psychospołeczne

Zawsze marzyła mi się psychologia, ale dziennie nie mam szans się dostać a wieczorowe kosztują bardzo dużo. Poza tym nie mam pewności, że po jej skończeniu i w tym zawodzie znalazłabym pracę

Już sama nie wiem co mogłabym robić. Nie mam pomysłu na siebie w ogóle. Dzisiaj kończe 23 lata, a nie mam żadnego doświadczenia zawodowego :/ W dodatku ucze się zaocznie...
Wszystkiego Najlepszego. Spełnienia marzeń.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:20   #62
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Airish najlepszego Może jakieś studia podyplomowe z psychologii?Czy jakieś szkolenia? Co do doświadczenia-może poszukaj stażu,praktyk jakichś?

Parole
tyle się niestety czeka,moja koleżanka (pani dr już)czeka 2 lata na wydanie książki...i nadal się nie zanosi.Mały acz istotny szczegół: za artykuły i ogólnie publikacje są punkty,które są potrzebne do starania się o stypendium i inne takie
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:20   #63
margotka80
Raczkowanie

Parole Parole, wiem wiem - wszędzie się spóźniam. Przepraszam
Oto lista mych przewin:
- filologia polska,
- dziennikarstwo,
- bibliotekoznawstwo.
O doktoracie przerwanym w połowie nie wspomnę, bo głupio się przyznać, że mi się po prostu znudziło
Stary 2011-11-02, 10:22   #64
201609062117
Konto usunięte

Witam, mozna się dołączyć?
Ja ambicję odkryłam u siebie dopiero niedawno jak różne dziedziny życia mi się posypały, bo dotychczas wszystko układało się nadspodziewanie gładko. Ale że równowaga w przyrodzie musi być to teraz jest pod górkę.
Przede wszystkim odkryłam u siebie chęć do uczenia się języków, bo przez liceum, całe studia odstawiłam je na boczny tor. Ale po studiach na kilku rozmowach kwalifikacyjnych dano mi jasno do zrozumienia, że poziom który reprezentuje jest niewystarczający. Więc spędzam dość sporo czasu z angielskim i niemieckim.

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Te słowa przypomniały mi moje ostatnie rozważania związane z wizytą w domu. Dowiedziałam się, że kolejna znajoma osoba z mojego rocznika wychodzi za mąż/będzie miała dziecko i tak się zaczęłam zastanawiać... Czy to ze mną jest coś nie tak? W takim sensie, że okej, mam te 20 lat, swojej przyszłości nie wyobrażam sobie inaczej, niż z mężem u boku i gromadką wesołych łobuziaków, ale żeby już, teraz, zaraz?! Przecież ja ciągle czuję się jak dzieciuch! Jasne, staram się być odpowiedzialna, rozważna itp. ale to wszystko jest jeszcze takie luźne, powiedziałabym, że nawet beztroskie... Czy jestem jakaś dziwna?
Ja mam 26lat i ani dzieci ani mąż mi nie w głowie. I podejrzewam że tak już zostanie. Czy jestem dziwna? Nie, po prostu wybrałam taką a nie inną drogę życia.
Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Jestem na drugim roku,studia trwają teoretycznie 4 lata,ja chcę za rok je skończyć

większość moich znajomych "doktoryzuję się" już 7 czy 8rok a końca nie widać
Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
np. jestem w klasie humanistycznej a podjęłam decyzję, że idę na kierunek ekonomiczny, a wszyscy się pukają w głowę i wyśmiewają...
hmm w liceum byłam w klasie teatralnej i wybrałam się na politechnikę, gdzie po raz pierwszy miałam do czynienia np z fizyką
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:26   #65
angelinmyheart
Zakorzenienie

pinkswan cześć.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-11-02, 10:32   #66
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Pinkswan teraz zmieniły się przepisy właśnie po to,by takich wiecznych studentów ukrócić Maksymalnie można 5 lat teraz się doktoryzować i to nie zawsze.
Stary 2011-11-02, 10:51   #67
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe ambitne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 12:51   #68
Bea_91
Zadomowienie

pinkswan witaj Bardzo dobrze że wziełaś sie za te jezyki, ja w klasie maturalnej i wcześniej bardzo ambitnie podchodziłam do angielskiego miałam łacznie 10 godzin tygodniowo - zdawałam mature rozszerzona... Teraz nie mam kompletnie czasu na nauke, lektorat na studiach to chyba jakieś żarty a egzamin z języka B2+ juz za pół roku

Do soboty musze napisać 5 prac na studium zaoczne, narazie mam jedną
Ale jak zrobie to naraz bede miała wiecej czasu potem
Stary 2011-11-02, 16:00   #69
kufereczkowiaczka
Raczkowanie

hej jestem Anna mam 22 lata, studiuje pedagogikę i właśnie zastanawiam się nad tematem pracy licencjackiej
kufereczkowiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:36   #70
asioollka
Zakorzenienie

czyli mówicie ekonomia? ekonomię odradzała mi żona brata mojego TŻ, która ją skończyła, bo mówiła że to bardziej jak ktoś chce pracować naukowo i mówiła, że zarządzanie z jakąś fajną specjalizacją byłoby super. na szczęście jeszcze mam trochę czasu, żeby to wszystko przemyśleć, ale dzięki za wszystkie podpowiedzi! naprawdę ; )

co do planów życiowych, ja mam nadzieję być kobietą mimo wszystko niezależną (wykształconą, pracującą), ale też pragnę założyć rodzinę. na pewno nie wyobrażam sobie siebie cały czas między pieluchami : D raczej wyobrażam sobie siebie jako super kobietę pracującą i mamę w jednym. tak jak moja mama : )

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

Edytowane przez asioollka
Czas edycji: 2011-11-02 o 16:39
asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:28   #71
Undercia
Imperatorowa Undi I

Rany, co za dzień dzisiaj miałam

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze tego podejścia.
Wiesz, nie ma czego zazdrościć, bo do tej pory strasznie przejmowałam się tym, co inni mówią. Każdy nieprzychylny komentarz ze strony innych kończył się długim nocnym ryczeniem w poduszkę. Dziś? Dziś widzę dokładnie, że moja ścieżka życiowa procentuje. Nie chcę, żeby to jakoś chamsko zabrzmiało, ale udało mi się pokazać tym wszystkim "mądralińskim" że to ja miałam rację. To JA dostałam pracę w zawodzie 1,5 miesiąca po uzyskaniu licencjata, to JA zmieniłam pracę na tą wymarzoną, choć poza branżą, to JA zarabiam 2x tyle co oni... Teraz jak ktoś mi trzaśnie jakiś taki nieprzychylny komentarz to po prostu się uśmiecham i robię swoje dalej, jasne, czasem to boli, ale jednak wiem, że jeśli nie zaryzykuję to całe życie mogę to sobie wypominać Jak to powiedział Muhammad Ali: "Mistrzowie nie rodzą się w salach treningowych. Mistrzowie rodzą się z tego, co mają głęboko w sobie – z pragnień, marzeń, wizji." i ja właśnie podążam za swoimi pragnieniami.

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 17:32   #72
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
pinkswan witaj Bardzo dobrze że wziełaś sie za te jezyki, ja w klasie maturalnej i wcześniej bardzo ambitnie podchodziłam do angielskiego miałam łacznie 10 godzin tygodniowo - zdawałam mature rozszerzona... Teraz nie mam kompletnie czasu na nauke, lektorat na studiach to chyba jakieś żarty a egzamin z języka B2+ juz za pół roku

Do soboty musze napisać 5 prac na studium zaoczne, narazie mam jedną
Ale jak zrobie to naraz bede miała wiecej czasu potem
Wow,aż 5 prac??

Undi bardzo ładnie napisane.

Cytat:
Napisane przez kufereczkowiaczka Pokaż wiadomość
hej jestem Anna mam 22 lata, studiuje pedagogikę i właśnie zastanawiam się nad tematem pracy licencjackiej
A jakaś specjalizacja na tej pedagogice-żeby pod to podpiąć temat

Edytowane przez Aninek
Czas edycji: 2011-11-02 o 17:39
Stary 2011-11-02, 17:34   #73
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Airish najlepszego Może jakieś studia podyplomowe z psychologii?Czy jakieś szkolenia? Co do doświadczenia-może poszukaj stażu,praktyk jakichś?

Parole
tyle się niestety czeka,moja koleżanka (pani dr już)czeka 2 lata na wydanie książki...i nadal się nie zanosi.Mały acz istotny szczegół: za artykuły i ogólnie publikacje są punkty,które są potrzebne do starania się o stypendium i inne takie
jeju.. i weż tu nie oszalej
Cytat:
Napisane przez margotka80 Pokaż wiadomość
Parole Parole, wiem wiem - wszędzie się spóźniam. Przepraszam
Oto lista mych przewin:
- filologia polska,
- dziennikarstwo,
- bibliotekoznawstwo.
O doktoracie przerwanym w połowie nie wspomnę, bo głupio się przyznać, że mi się po prostu znudziło
oo prosze xDDD a doktorat z czegoś robiła;>
ja mysle, że masz dobre podłoże:d

Bea jakie studium robisz;>

Undercia no co jest;>
Stary 2011-11-02, 17:37   #74
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość

Undercia no co jest;>
a co ma być

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Stary 2011-11-02, 17:53   #75
ParoleParole
Zakorzenienie

n
Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
a co ma być
bo napisałaś ale miałaś dzień xDD
Stary 2011-11-02, 17:56   #76
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

No właśnie Undi,co jest.
Stary 2011-11-02, 18:02   #77
Undercia
Imperatorowa Undi I

Bo po prostu tragiczny...

W pracy zamknięcie miesiąca, jeszcze oficjalnie mieli zamknąć o 18, a zamknęli... o 14! Dobrze, że chociaż miałam już wszystko poksięgowane...
Na dodatek w pewnym momencie na klawiaturze pojawił mi się pająk i narobiłam takiego pisku, że cały dział się zleciał
Później wystałam się prawie godzinę na poczcie, bo raz, że nagle wszyscy po 50 listów poleconych wysyłają to jakiś koleś przyszedł bez awiza i kazał babce przeszukiwać wszystkie listy bo "na pewno jest list, tylko go w systemie nie ma".
Potem byłam na zakupach to nie chciała mi ta %^&* karta zadziałać, a byłam akurat na samoobsługowej kasie, gdzie tylko płatności kartą

Na koniec oficjalnie rozbolała mnie głowa Ale nie ma zmiłuj, ruski musi być!

Stary 2011-11-02, 18:05   #78
Bea_91
Zadomowienie

Mam 5 przedmiotów i z każdego trzeba napisać prace, taki jakby referat z podanego wcześniej tematu aby móc pod koniec semestru pisać z kazdego przedmiotu egzamin. Pokusiłam sie na pieniądze z UE, ale wymogiem było abym skończyła technikum rolnicze - wiec działam w weekendy w tym kierunku. Niezbyt mnie to interesuje jednak to że moge za te pieniadze spokojnie studiować w innym mieście i wspieram rodziców rekonpensuje mi to

asioollka moim zdaniem pracodawca przychylniejszym okiem spojrzy na absolwenta ekonomii niz na absolwenta zarzadzania. Ja kierowałam sie tym że w moim rodzinnym "akademickim" mieście nie ma takiego kierunku jak ekonomia, odrazu bede sie wyróżniać na tle absolwentów zarzadzania i administracji.
Stary 2011-11-02, 18:07   #79
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Bo po prostu tragiczny...

W pracy zamknięcie miesiąca, jeszcze oficjalnie mieli zamknąć o 18, a zamknęli... o 14! Dobrze, że chociaż miałam już wszystko poksięgowane...
Na dodatek w pewnym momencie na klawiaturze pojawił mi się pająk i narobiłam takiego pisku, że cały dział się zleciał
Później wystałam się prawie godzinę na poczcie, bo raz, że nagle wszyscy po 50 listów poleconych wysyłają to jakiś koleś przyszedł bez awiza i kazał babce przeszukiwać wszystkie listy bo "na pewno jest list, tylko go w systemie nie ma".
Potem byłam na zakupach to nie chciała mi ta %^&* karta zadziałać, a byłam akurat na samoobsługowej kasie, gdzie tylko płatności kartą

Na koniec oficjalnie rozbolała mnie głowa Ale nie ma zmiłuj, ruski musi być!
Głowa też mnie boli,podejrzewam,że coś w powietrzu wisi...ja w poniedziałek z Rossmana wyszłam bez zakupów,bo im terminal nie działał Uszy do góry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 18:25   #80
Martika_
Rozeznanie

Cytat:
Teraz jak ktoś mi trzaśnie jakiś taki nieprzychylny komentarz to po prostu się uśmiecham i robię swoje dalej, jasne, czasem to boli, ale jednak wiem, że jeśli nie zaryzykuję to całe życie mogę to sobie wypominać Jak to powiedział Muhammad Ali: "Mistrzowie nie rodzą się w salach treningowych. Mistrzowie rodzą się z tego, co mają głęboko w sobie – z pragnień, marzeń, wizji." i ja właśnie podążam za swoimi pragnieniami.
Undi W 100% się z Tobą zgadzam Tyle że ja teraz jestem jeszcze na takim etapie, że zastanawiam się co jeszcze (i kiedy) mogę albo mogłam zrobić... No ale szukanie "poważnej" pracy dopiero przede mną
Ja dziś miałam w miarę spokojny dzień, zdążyłam nawet pobuszować w necie w czasie pracy A teraz TŻcik smaży mi naleśniczki (ja zrobiłam farsz) a na wieczór planuję chyba poczytać... Wczoraj przetrzepałam całe mieszkanie w poszukiwaniach książki do angielskiego, gdzie miałam tak ładnie wyłożoną gramatykę, ale nie mogę jej znaleźć

Aninek - trzymam kciuki za artykuł

Airish88 - może urodziny to dobry moment żeby powiedzieć "dość" Przeanalizuj ofertę studiów podyplomowych, zastanów się nad jakimiś praktykami i może coś przyjdzie Ci do głowy
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:28   #81
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Martika mam nadzieję,że się uda...i że nie będę czekać kolejne8 miesięcy
Stary 2011-11-02, 18:32   #82
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez Martika_ Pokaż wiadomość
Tyle że ja teraz jestem jeszcze na takim etapie, że zastanawiam się co jeszcze (i kiedy) mogę albo mogłam zrobić...
To u mnie podobnie, raz, że sobie wypominam, że X czasu temu nie zrobiłam tego czy tamtego, dwa - ciągle kombinuję coraz to nowsze rzeczy do roboty. A doby nie wydłużę niestety

Jutro będę się starała iść na seans do groty solnej, trzymajcie kciuki by były jeszcze wolne miejsca

Stary 2011-11-02, 18:39   #83
margotka80
Raczkowanie

Robiłam doktorat z teorii literatury, Parole. Pewnego sobotniego popołudnia spędzonego na zajęciach, zadałam sobie pytanie: czy mi się to do czegoś przyda i czy na pewno chcę się tym zajmować do końca życia?
Jak sobie odpowiedziałam, to jest chyba jasne
Obecne studia i związana z nimi moja nowa posada, pasjonuje mnie o wiele bardziej niż tamten "epizod".
Co więcej, chociażby rachunkowość - w porównaniu do teorii literatury, wydaje mi się taka klarowna. Wszystko ma swoje miejsce; jest albo po prawej, albo po lewej...
Sama przyjemność w uczeniu się tego
Stary 2011-11-02, 18:55   #84
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Pinkswan teraz zmieniły się przepisy właśnie po to,by takich wiecznych studentów ukrócić Maksymalnie można 5 lat teraz się doktoryzować i to nie zawsze.
oooo no proszę. To mam nadzieję, że ukrócą też wieczną habilitację, bo szczerze mówiąc bardziej denerwowali mnie wieczni "doktorkowie" niż doktoranci
Cytat:
Wiesz, nie ma czego zazdrościć, bo do tej pory strasznie przejmowałam się tym, co inni mówią. Każdy nieprzychylny komentarz ze strony innych kończył się długim nocnym ryczeniem w poduszkę. Dziś? Dziś widzę dokładnie, że moja ścieżka życiowa procentuje. Nie chcę, żeby to jakoś chamsko zabrzmiało, ale udało mi się pokazać tym wszystkim "mądralińskim" że to ja miałam rację. To JA dostałam pracę w zawodzie 1,5 miesiąca po uzyskaniu licencjata, to JA zmieniłam pracę na tą wymarzoną, choć poza branżą, to JA zarabiam 2x tyle co oni... Teraz jak ktoś mi trzaśnie jakiś taki nieprzychylny komentarz to po prostu się uśmiecham i robię swoje dalej, jasne, czasem to boli, ale jednak wiem, że jeśli nie zaryzykuję to całe życie mogę to sobie wypominać Jak to powiedział Muhammad Ali: "Mistrzowie nie rodzą się w salach treningowych. Mistrzowie rodzą się z tego, co mają głęboko w sobie – z pragnień, marzeń, wizji." i ja właśnie podążam za swoimi pragnieniami.
czyli jednak się da
Domyslam się że każdy człowiek próbuje podążać za swoimi pragnieniami, ale że rzeczywistość dość często jest przytłaczająca to nagle spadają one na dużo dalszy plan.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:59   #85
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
oooo no proszę. To mam nadzieję, że ukrócą też wieczną habilitację, bo szczerze mówiąc bardziej denerwowali mnie wieczni "doktorkowie" niż doktoranci.
Z habilitacją też coś kombinują,na razie mnie nie dotyczy,więc nie wnikałam
Stary 2011-11-02, 19:04   #86
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cześć Dziewczyny
Od jakiegoś czasu podczytuję Wasz wątek i niektóre blogi, a skoro jest już druga część, postanowiłam się dołączyć do gromadki, jeśli mnie oczywiście przyjmiecie
Nigdy nie uważałam się za ambitną, ale chyba ludzie mają o mnie takie zdanie ... po prostu lubię planować i wiedzieć po czym stąpam. Chociaż z realizacją czasem gorzej
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:19   #87
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Od jakiegoś czasu podczytuję Wasz wątek i niektóre blogi, a skoro jest już druga część, postanowiłam się dołączyć do gromadki, jeśli mnie oczywiście przyjmiecie
Nigdy nie uważałam się za ambitną, ale chyba ludzie mają o mnie takie zdanie ... po prostu lubię planować i wiedzieć po czym stąpam. Chociaż z realizacją czasem gorzej
Cześć.
A co robisz w życiu i jakie masz plany?

Bardzo lubię o tym czytać, bo to mnie motywuje do dalszego działania.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-11-02, 19:57   #88
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Ale tutaj tłoczno Od razu weselej

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tak mi się teraz przypomniało - nie trzeba gdzieś zgłosić poprzedniego wątku do zamknięcia?
Stary 2011-11-02, 20:02   #89
Miss Saeki
Zakorzenienie

Można dołączyć?

Ja ciągle mam strach przed spełnieniem największego marzenia. Kiedyś je tak cześciowo spełniłam, na pewien czas wystarczyło, ale teraz znów zatęskniłam... może wątek pomoże, zebrać się w sobie
Stary 2011-11-02, 20:03   #90
teacherka
Zakorzenienie

Ale mnie wymęczyly dzieciaki w przedszkolu Masakra jakaś. Uczyć uwielbiam, ale dyscyplina to moja słaba strona. Nie potrafię być wredna, nie potrafię być stanowcza i twarda. Trzeba nad tym popracować.
Wrócilam do domku i zanim usiadłam do kompa czy telewizora, nastawiłam bulion i pokroiłam warzywka i teraz juz zupka jest gootwa, czekam tylko na TŻa. Trzymam też porządek wreszcie. Codziennnie chodzilismy spać z pełnym zlewem. Wczoraj udało sie nie. Dziś też zmywam na bieżąco. Wstyd, że taki mam z tym problem.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości