![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: DJ czy zespół? Jakie jest wasze zdanie?
Cytat:
![]() Na pewno będzie super, jeśli kogoś doświadczonego i z dobrymi opiniami wybraliście, ja byłam na wieeelu weselach i z orkiestrą i z dj i tylko jeden jedyny raz widziałam, żeby dj był beznadziejny, ale dlatego, że nie był ślubnym tylko typowo dyskotekowym i tylko puszczał muzykę i nic nie mówił (ale to wina pary młodej, wzięła kolegę z oszczędności). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy miałyście stycznośc z Dj Maliną ? szukam jakiś opinii o nim ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! a co myślicie o prowadzeniu wesela przez wodzireja? czym właściwie różni się taka zabawa od prowadzonej przez DJ-konferansjera lub zespołu? może któraś z was była na takim weselu i może się podzielić spostrzeżeniami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Cześć, muszę powiedzieć, że nie wyobrażam sobie wesela bez wodzireja. Niedawno odbyło się nasze wesele i podobne jak większość osób piszących na forum mieliśmy te same dylematy. Wszystko zaczęło się od tego, że przed weselem zostaliśmy zaproszeni na zabawę karnawałową. Nic by nie było w tym dziwnego, jak to, że zabawa ta była bezalkoholowa. Mieliśmy do tej imprezy mały dystans i sobie zadawaliśmy pytania, jak to będzie. Oczywiście byliśmy miło zaskoczeni. Impreza była prowadzona na wysokim poziomie. Wodzirej przez cały czas miał kontrolę nad imprezą. Ponadto repertuar muzyczny miał różnorodny. Powiedziałbym wielopokoleniowy. Była muzyka z lat 60, 70, jak i współczesna. Najciekawsze było to, że on sam brał aktywnie udział w zabawach. A hitem był wspólny taniec Zumby.
Dlatego przy wyborze wyszliśmy z takiego założenia, że jak ten wodzirej dał radę na takiej zabawie i doprowadził do tego, że wszyscy się bawili to wesele też powinien ogarnąć. I tak było. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Również z opinii gości ( która według nas była najważniejsza) uważali, że była to bardzo dobra i udana zabawa. Za wesele wziął 1200 zł i w kieszeni zostało ponad 2 tyś. ![]() Z tego co wiem to na ten rok ma zapełniony kalendarz. Moi rodzice chcieli go wynająć na imprezę jubileuszową i było z terminem ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja go mam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
a co to za Dj?jak sie nazywa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hej, tez jestem ciekawa co to za Dj ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Dj Robert Jakubek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
U mnie on nie grał, ale jest bardzo zachwalany na trojmiejskim forum, hmmm nie wiem czy nie bede musiala z niego zrezygnowac, jesli podniesie za dwa lata ceny...
Robert Jakubek, ale dobre opinie sa tez o dju Lechu Radziunie, on bierze 2500. Ostatnio zaciekawił mnie też dj So So Black, czarnoskóry pan, ale nie wiem ile bierze i nie znam za bardzo opinii, musze poczytac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie - DJ
![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
a ktorzy to sa za 5 tys i godni uwagi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Brook - tylko nie wiem skąd jesteś
![]() ![]() ![]() W sumie to cena nie jest niby jakaś bardzo wygórowana, bo DJ też zazwyczaj bierze koło 1000 - 1 500 zł (chociaż tutaj po postach to widzę, że nawet więcej) a więc jeżeli tam jest zespół 5 - osobowy no to tak wychodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do przerw zespolow- zauwazylam ze wiele wlasnie je robi i ja np z zalozenia wyjde takiego ze zrobie pol na pol ![]() chyba nie powinni miec z tym problemu...i w ten sposob wogole nie bedzie przerw- a przerwe beda jedynie miec goscie jak nie beda miec sily czy ochote tanczyc mysle ze to dobre rozwiazanie sama sie zastanwiam miedzy Dj( jako ze zagraja wszytsko o co poprosze plus sami maja liste), a zespolem ale mysle ze jakby nie bylo zespol stwarza klimat- im wiecej osob spiewa , gra tym goscie sa jakby bardziej zmotywowani do tanczenia i zabawy edit: weszlam na strone Dreamers ale tam nic nie ma o weselach... tylko ze to zespol i koncerty ich nie ma listy na wesela ani nic co by dalo wskazowke odnosnie wesel, u drugich to samo zreszta hm o wesela pyta sie ich na priv? Edytowane przez Brook Czas edycji: 2012-05-15 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyjaciółka KWC
|
Chyba nie każdy zespół zgodzi się na odtwarzanie Twojej muzyki we wszystkich przerwach, aczkolwiek pewna nie jestem. Generalnie zespoły chyba w DJa bawić się nie chcą.
Co do przerw - krótkie są niewątpliwą zaletą DJa, nasz na całe wesele, poza jedzeniem i punktami rozrywkowymi zaplanował może dwie. ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to dobry pomysł, ale czy się zgodza tego pewna nie jestem ![]() ![]() Kochana, Dreamersi na bank graja na weselach bo nawet byłam na weselu z ich udziałem w październiku. Piosenki jak dla mnie dobrane rewelacyjnie - a wokal i instrumenty ![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuj do nich ewentualnie napisać na prv i zdobyć info ![]() ![]() ![]() Jakbyś miała problemy a chciała coś o Dreamers się dowiedzieć, to daj znać. Wezmę namiary od koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- aaaa Brook! Pomyliłam nazwę ![]() Oto ich strona: http://www.zespoldreams.com.pl/
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
dzieki za linka
![]() talkative, a wyslesz tez namiary na pw na fotografa ![]() ![]() napewno bede pytac rozne zespoly o to czy bylaby mozliwosc wlaczenia plyty w trakcie przerwy- nie wiem mysle ze to nie bylby wielki problem chyba,a najwyzej bym im doliczyla za to troszke zeby sie zgodzili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
no jasne dlatego slub biore w palacyku z dworkiem w lecie i tam beda przerwy i na papieroska zapewne i dla wytchnienia
bylam juz na weselu co ledwo wyszlismy na parkiet , zabawa super, a tu bach przerwa , i potem znow to samo i znow odechcialo sie wychodzic na parkiet wiedzac ze zaraz bedzie przerwa napewno tez bym ustalila 2 przerwy bez muzyki, ale nie kazda przerwa bez muzyki Edytowane przez Brook Czas edycji: 2012-05-17 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie! inaczej , kiedy jest kilka przerw na 'wytchnienie' a inaczej kiedy muzyka kończy grać do chwilę i trzeba siedzieć w ciszy ... To prawda, że goście sami co kilka piosenek często idą odpocząć, ale ile razy jest tak, że jedni schodzą , a inni dopiero wychodzą na parkiet bo np jedli wcześniej, albo rozmawiali o czymś i chcieli dokończyć, albo zwyczajnie wcześniejszy repertuar im nie pasował i nagle leci piosenka, do której chcieliby zatańczyć. A tutaj takie rozczarowanie , bo zespół nagle kończy.
Ja właściwie chce, żeby cały czas muzyka leciała, ale podczas posiłków i jeszcze może w jednej - dwóch przerwach była zwyczajnie ściszona, delikatna i stanowiła bardziej tło dla rozmów przy stoliku ![]() Brook - pałacyk ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Popieram bo miałem ten sam problem i na przesłuchaniach zespołów postanowiłem wynająć dj i poszukiwaniach trafiłem na 2 panów dj i wodzirej czyli 2 osoby, mało tego chłopaki maja oświetlenie na wysokim poziomie podświetlili mnie i żonę na pierwszym tańcu , super konkursy i dobra muzyka więc polecam tylko DJ i Wodzireja. to ich strona www.taxat.witryna.info
pozdrawiam Darek.Ch |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
dzieki darek za linka
![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2012-05-17 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
a czy to czasami nie jest reklama?
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
tez mi to do glowy przyszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Zależy od gości czy są to ludzie ze wsi czy miastowi czy mieszani. Nie chce tu nikogo urazic ale bylam na wielu weselach i muzyka dobierana byla pod gości. Mianowicie byłam na weselach w remizach gdzie zespoly graly tyklko wiejskie kawałki disco i wszyscy sie świenie bawili. Ale byłam też na konkretnych weselach w 5 gwiazdkowych hotelech gdzie każdy stół miał swojego kelnera a większoś ludzi była wykształcona lekarze , piloci i adwokaci. I tam był dj + zespól, było może ze 2 disco a reszta to hity taneczne w stylu dyskotekowym lat 80. I ci goście również się świetnie bawlili. Zalezy od nas samych i naszych gości. Moim Zdaniem trzeba wypośrodkowac żeby dla każdego cos się znalazlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Na Naszym weselu grał zespół. Wcześniej byliśmy gośćmi na weselu, na którym oni grali... i nas zawiedli. Wzięli dość duże pieniądze i odbębnili robotę, w ogóle nie angażując się w swoją pracę... Teraz zdecydowanie wybralibyśmy Dj z Wodzirejem (także z perspektywy gości na kilku weselach prowadzonych przez zespoły oraz przez Wodzirejów), to bardziej kreatywne i ciekawe połączenie i nie ma to jak ulubione utwory w oryginale... I w ogóle mam wrażenie, że wesele jest wtedy na wyższym poziomie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Często zespoły prowadzą kilka imprez pod rząd (czwartek, piątek, sobota) dlatego ostatni dzień wypada już słabo. Kiepski / średni zespół zawsze wypadnie słabiej w konfrontacji z dobrym DJ. Mniejszy repertuar, brak nowości, dużo słabsze wykonanie. Jeśli komuś zależy na dobrym, czystym brzemieniu oraz na nowościach to zdecydowanie DJ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od tego jak się trafi... Ja byłam bodajże na dwóch weselach z DJ'em, reszta była z zespołem... Oba (mowa o weselach z DJ'em) raczej kiepskie, mało kto się bawił, choć nie powiem, że ten drugi bardzo się starał - brał udział w zabawach, które organizował np. Jednak w porównaniu do wesel, gdzie był zespół wyszło raczej blado... Jeśli chodzi o te drugi to tylko raz zespół nawalił - niewiele osób się bawiło, przez dłuższą chwilę parkiet należał tylko do nas
![]() ![]() ![]() Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-01-09 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
zielony stworek
|
Nigdy jeszcze na weselu, na ktorym bylam nie bylo zespolu, ktory by mi sie podobal na tyle by ich zatrudnic
![]() Nie ma to jak oryginalne wykonanie ![]() W Lodzi to koszt 1200-1800 zl u tych DJ, z ktorymi sie kontaktowalam za 1 dniowe przyjecie do rana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę podobnie, mi Dj kojarzy się z jakąś szkolą lub miejscową dyskoteką. Na Weselu nie powinno zabraknąć Orkiestry, bo to właśnie ona nadaje taki weselny charakter, tak samo jak piosenki, które nie są takie zwykłe bo typowo weselne, czasem można spotkać się z tym że są także nowoczesne hity grane prze Zespół, jak kto lubi. Ja osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć Orkiestry na Weselu, bo zależy mi żeby Goście się dobrze bawili, a nasze Rodziny i my także lubimy się bawić w rytm tradycyjnych weselnych piosenek. Orkiestra, którą będziemy mieć na naszym Weselu na pewno się spisze na 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dj czy zespół...to pytanie nurtowało mnie i narzeczonego. Ja od zawsze wyobrażając sobie moje wesele myślałam o wynajęciu DJ' a lubię muzykę graną w oryginalnych wykonaniach i mrozi mnie jak słyszę na weselach łamaną angielszczyznę (bo inaczej tego nie da się ująć) i widzę pana/panią którzy pocą się żeby zaśpiewać zagraniczny utwór. Często zdarzało się też, że wokalista po prostu coś "bełkotał" w obcym języku i piosenkę dawało się rozpoznać jedynie po muzyce ![]() ![]() Za to mój facet chciał na ten dzień zespół, żeby ktoś poprowadził wesele. Szczęście w nieszczęściu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dj nazywał się Maciej Wilkanowski czy któraś z Was może słyszała coś o nim albo była na imprezie którą prowadził?????? Z tego co wiem gra w Warszawie-Płocku i okolicach. Posdrawiam An86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.