![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wychowaniem fizycznym.
Cytat:
![]() Tak jak ktoś nie lubi karate za to kocha kung-fu ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Pogrom_czyni Czas edycji: 2011-12-29 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Mój sport rekreacyjny nie był na AWF, ale prowadzili go wykładowcy z AWF. Najpierw była teoria, uczyliśmy się takich psychologiczno-pedagogicznych aspektów ruchu. Między innymi właśnie tego, że każdy ma inną sprawność motoryczną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja Cię w pełni rozumiem. Sądzę, że to duża wina nauczyciela. Powinien zwracać uwagę na śmiechy, wyzwiska. Studiuje wychowanie fizyczne ale rozumiem, że niektóre dzieci mają problemy i nie są świetnie uzdolnione. Przez takie wyzwiska itd zniechęcają się tylko do lekcji. Sądzę, że to też wina Twojej niskiej samooceny, że się tak zamartwiasz. Bierzesz to za bardzo do siebie. Pomyśl pewnie te osoby co są lepsze od Ciebie z wf nie radzą sobie z innymi przedmiotami a ty radzisz sobie świetnie? Porozmawiaj z nauczyciele, wytłumacz może zacznie zwracać uwagę, że nie wolno się naśmiewać z innych. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Ja również nigdy nie lubiłam wf-u. Prawdopodobnie dlatego, że jestem mańkutem. Dodatkowym problemem jest to, że lewa ręka mimo, że jest tą, której używam
![]() ![]() Koszykówka, dwutakt? Taak, to jest to, co osoby leworęczne uwielbiają najbardziej. Żaden nauczyciel nie poświęcił mi dosłownie 5 minut, by nauczyć mnie kozłowania piłki prawą ręką, by zamienić dwutakt na lewą rękę i pokazać mi kroki. Siatkówka, była fajna, potrafiłam odbijać piłkę. Gorzej było z zagrywką. Lewą rękę (jak pisałam wcześniej) mam znacznie słabszą i zagrywka była dobra technicznie, ale słaba i piłka nie przelatywała przez siatkę, a jeśli już, to ledwo, ledwo. Prawa ręka silna, ale nieskoordynowana i piłka przelatywała przez siatkę, ale poza boisko i na wszystkie strony. Do pewnego czasu starałam się i dzielnie wytrzymywałam każdą lekcję, w końcu miałam dosyć patrzenia na mnie jak na totalną niemotę. Jako dziecko nie byłam otyła, nie miałam problemów z poruszaniem się, więc w liceum załatwiłam sobie u lekarza rodzinnego zwolnienie z wf-u. Nie żałuję. Lubię sport, ale to co dzieje się w szkole na lekcjach wychowania fizycznego, to żenada. Całe gimnazjum grałyśmy jedynie w koszykówkę i siatkówkę. Moje ulubione skoki przez kozła były może ze dwa, trzy razy. Czasem miałyśmy siłownię (popsute rowerki treningowe) rzadko ping ponga. Na początek i zakończenie roku szkolnego były biegi. Polegały na okrążeniu dosyć sporego terenu szkoły pięć razy. Pierwsze trzy dziewczyny dostawały szóstki, a reszta po piątce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Ja również nienawidziłam w szkole (w podstawówce i w gimnazjum) wf-u, a konkretniej gier zespołowych. Czasami była gimnastyka, co akurat bardzo lubiłam, bo w ramach zajęć pozalekcyjnych trenowałam akrobatykę i byłam dobra w przewrotach, staniu na rękach itp.
![]() ![]() ![]() W liceum było już normalnie - wydaje mi się, że ludzie w klasie już dojrzalsi, a i nauczycielka była sympatyczna i normalna. A na studiach to w ogóle bajka, wybór zajęć. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.