![]() |
#61 | |
.
|
Dot.: Stypendium Rektora, jak to jest z odwołaniem ?
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie tylko ja jestem poszkodowana :/.Na mojej uczelni wszyscy od średniej 4,50 dostali 300 zł stypednium rektora o_O, nie ma żadnych progów, co moim zdaniem jest cholernie nieuczciwe, bo ja, mając średnią 4,92 wyszłam na tym jak Zabłocki... Na starych zasadach stypendium naukowego miałabym 45o zł/mc, a teraz jestem 150zł w plecy. Jaki sens było tworzyć stypendia DLA NAJLEPSZYCH skoro wszyscy są pod jedną krechą, i ci z 4,5 i ci z 5,0
![]() Nie ukrywam, że jestem wściekła, bo bardzo dużo mnie kosztowało, żeby zdobyć taką średnią, już pomijam, że stypendium to mój jedyny dochód..a tu taka "przemiła" niespodzianka :/, bo nawet nie wystarczy mi na zapłatę czesnego. Rozważam napisanie odwołania od decyzji Komisji Stypendialnej, z jakiej racji wszyscy zostali wrzuce ni do jednego wora? Rozumiem, że tym co się ledwo załapali to pasuje...ale co z tymi którzy świadomie pracowali na oceny, a nie, mają fuksa i dostali stypendium? Myślicie, że odwołanie ma sens? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
z tym się akurat nie zgodzę, bo co trafiam na jakieś informacje dot. kwot to chociaż są te cholerne progi :P, o pieniążkach już nie wspomnę... Dziś dzwoniłam do działu stypendiów w swojej uczelni - miła pani powiedziała, że decyzja komisji i tak już jest nieodwołalna... niczego innego się nie spodziwałam, ale co miała mi powiedzieć? niech pani próbuje, bo może jest szansa?Każdego tak spławiają, każdy macha ręką...i potem jest jak jest.
Właśnie "wysmarowałam" odwołanie, ciekawa jestem jak się do niego ustosunkują, bo JAKOŚ muszą. Niby decyzje są takie nieodwołalne, a jakoś rok temu zaraz na początku 2011r. oznajmili,że podwyższają progi i obcinają stypendia o 50%, to wtedy jakoś nikt nie mówił, że decyzja z grudnia jest nie do zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Neia a powiedz mi jak jest u Was ze stypendiami rektora za wyniki w sporcie? Mnie m.in. ruszyło też to, że skoro socjalne, dla niepełnosprawnych i sportowe mogą być z progami to dlaczego naukowe nie są? U mnie rektorskie-sportowe mają swoje progi od 250 do 500 zł, no więc chyba coś jest nie hallo... :/, a rektorskie-za średnią jak od matrycy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam najwyższą średnią na kierunku a też mam tyle co wszyscy, z tym że u nas jest to 200zł ![]() Więc Ajka_86, na Twoim miejscu jak już to cieszyłabym się że u Was to jest aż 300. Niestety ale jak dla mnie całe te stypendia rektora w obecnej formie to porażka.
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Zgadza się, PORAŻKA na całej linii...chociaż odnoszę wrażenie, że niektóre uczelnie w ogóle nie zrozumiały istoty tych stypendiów. W każdym razie odwołanie złożę i poczekam na ich odpowiedź. Jeśli mi napiszą, że to kwestia finansów to bzdet totalny...bo można było te same pieniądze rozłożyć inaczej. O tym, że tak jest "odgórnie" ustalone to też bzdura, bo to jest tylko widzimisię rektora, nigdzie nie ma żadnego zapisu, że stypendium za średnią jest przyznawane w równej kwocie dla wszystkich. AMEN
Pozdrawiam zadowolone ze swojej "stypy" i te mniej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
A dostaliście w ogóle decyzje o nieprzyznaniu stypendium?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hej!
Nadszedł kolejny rok i kolejne rozpatrzenia wniosków stypendialnych. Ja stypendium nie dostałam (Rektora - osiągnięcia artystyczne). Ale w regulaminie przyznawania stypendiów wśród tych 10%, które mogą to stypendium dostać do 60% jest za średnią, do 30% za osiągnięcia i do 10% z odwołań. Na dodatek te za osiągnięcia rozpatruje się w pierwszej kolejności. W jednym z kolejnych punktów regulaminu jest napisane, że gdy nie ma wystarczającej liczby studentów ubiegających się o to stypendium za osiągnięcia, niewykorzystane środki można przeznaczyć na stypendia za średnią. U mnie na uczelni za osiągnięcia dostało 17 osób (2 nie dostały), a za średnią dostało 61 osób, czyli ponad 3 razy więcej. Czy macie jakiś pomysł w jaki sposób mogę się odwołać od decyzji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Jeżeli dokładnie wiesz, które to punkty w regulaminie, to powinnaś w uzasadnieniu wymienić je i napisać to, co na forum. Według mnie, jeśli umiesz wskazać konkretny zapis w regulaminie, to szanse na pozytywne rozpatrzenie wzrastają. Takie jest moje zdanie. Pozdrowienia i życzę pomyślnego rozpatrzenia sprawy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Witam, Pojawiła się lista osób dostających stypendium rektora, oczywiście mnie na niej nie było gdyż nie złożyłam wniosku. W regulaminie pisze wyraźnie że stypendia są przyznawane za ostatni okres rozliczeniowy. A dziekanat wymyślił że nie!! Jestem na drugim semestrze drugiego stopnia studiów stacjonarnych. Nie składałam wniosku ponieważ miałam kiepską średnią za pierwszy semestr. Ale jak dowiedziałam się że były przyznawane za 7 semestr studiów inżynierskich to mnie ...... I teraz takie pytanie czy mogą się z tego powodu odwołać do rektora??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Witam, Pojawiła się lista osób dostających stypendium rektora, oczywiście mnie na niej nie było gdyż nie złożyłam wniosku. W regulaminie pisze wyraźnie że stypendia są przyznawane za ostatni okres rozliczeniowy. A dziekanat wymyślił że nie!! Jestem na drugim semestrze drugiego stopnia studiów stacjonarnych. Nie składałam wniosku ponieważ miałam kiepską średnią za pierwszy semestr. Ale jak dowiedziałam się że były przyznawane za 7 semestr studiów inżynierskich to mnie ...... I teraz takie pytanie czy mogą się z tego powodu odwołać do rektora??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Wiesz, ale nie złożyłaś wniosku. Dla nich będzie to jednoznaczne- nie ma wniosku, to nawet nie masz od czego się odwołać. Nie sądzę, że uda Ci sie cokolwiek zdziałać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Ja miałam średnią 4,48 i nic nie dostałam, a na liście są osoby poniżej 4,0... nie rozumiem tej uczelni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Gazela inteligencji
|
Na mojej uczelni dużo punktów dostaje się za prace naukowe, wygranie konferencji naukowej, reprezentowanie uczelni na zawodach sportowych. U nas taka sytuacja byłaby jak najbardziej możliwa. Nie ma u ciebie innych kryteriów niż tylko średnia ocen?
![]() Edytowane przez kalor Czas edycji: 2017-11-10 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.