|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Dokładnie, wiecie dlatego to tutaj napisałam.. Bo ja przeżywam moją sytuację z pracą i tłamszeniem mnie w robocie jak mrówka okres, denerwuję sie, dzidzia się denerwuje. A kurde, jestem zdrowa, moje dziecko rozwija się prawidłowo, mąż jest kochany i ma dwie ręce i obie nogi sprawne. Mam super rodzinę, cudnego psa i wiele możliwości na przyszłość. Bez kredytu budujemy dom, jesteśmy razem szczęśliwi, a ja sie przejmuję jakimiś duperelami... Ponarzekać czasem jest dobrze, ale prysznic zimnej wody też sie od czasu do czasu przydaje. Ufff. uciekam już. Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwarta i gotowa melduje sie i ja! To moze moje bedzie dziewczynka w kwietniu, no nie moga same chlopaki byc!Zariah, rozumiem Twoje zbulwersowanie, masz racje oczywiscie! Ja mam so wyboru 3 szpitale w Poznaniu i tylko w jednym z nich mam mozliwosc otrzymania znieczulenia (juz nawet nie chodzi o to czy platnie czy bezplatnie) w jednym nie praktykuja wogole w drugim trzeba miec wielkie szczescie , pewnie jedna dziewczyna proszaca o znieczulenie na 10 dostajeNo a w trzecim dostaja wszytskie bez oplat, no zobaczymy jak to bedzie!
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja w nowym wątku
jeryyyyyyyyyyy ale macie tempo dziewczyny a piszecie takie ciekawe rzeczy że grzech nie nadrabiać ale odkąd wróciłam do pracy to mi czasu brakuje na nadrabianie. Jeszcze tylko następny tydzień popracuje i ide już na l4 aż do porodu bo się już męczę i po pracy nie mam siły na gotowanie obiadów a jednak co jak co ale odżywiać powinnam się zdrowo a nie z dań w proszku przygotowywanych na szybcika ![]() tak więc obiecuje już od 22 listopada być z wami na bieżąco
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
oj trzeba zabrać się do roboty
jakieś pranko, sprzątanie itp. a tak się nie chce...:P
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mierze sobie w domku regularnie i jest ok, wiec gin stwierdzil ze naleze do tych co przezywaja i od nastepnej wizyty sprawdzamy cisnienie juz po wizycie na spokojnie. zobaczymy jak to wyjdzie. Racja dziewczyny z tym ze czasami sie nie docenia! A juz to ze mamy zdrowe dzidzusie, dach nad glowa i co jesc to juz duzo!
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za nas wszystkie trzymam i za siebie też ![]() Ja też miałam swoje przejścia, pewnie każdy z nas miał jakieś, więc póki co cieszmy się
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
anagat-ta historia...aż brak słów.nasuwa się pytanie-dlaczego, kurde, dlaczego?????? już tyle dziewczyna wycierpała...i tyle cierpienia przed nią...ale wierzę, że jak pojawi się Maluszek, to da jej tyle siły, tyle mocy, że da radę
ja też staram się nie przejmować duperelami. ale czasem to silniejsze od nas. takie historie dają do myślenia. ja też swoje przeżyłam, wiem jak się zmienia światopogląd... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy robi się badanie na poziom glukozy? Czy jest na to jakiś określony czas? Bo mi położna nic nie wspominała, obawiam sie że zaplanują mi je na czas kiedy zamierzam wyjechać na święta
![]() Zia, Zariah, Balbinka, wam coś położna mówiła, kiedy robią w uk? |
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje serducho nie zdąży się uspokoić po marszu na piętro i po wysiłku mam ciśnienie 140/90, a po wizycie 110/80 i normalne, spokojne tętno.
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Melduję się w nowym wątku Nam gondola starczyła na jakieś 4 mce...Powody: 1: ad szybko rósł. 2: Denerwował się w pozycji całkiem leżącej- chciał oglądać świat, więc w wieku ok. 5 mcy spacerował w pozycji półleżącej w spacerówie( dlatego ważne dla mnie było, żeby spacerówa była całkiem rozkładana- kilka miesięcy miał drzemki na dworze
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Szpital Sw Rodziny, stamtad mam lekarza i rozpatruje rowniez szkole rodzenia od stycznia.
I jesli wszytsko bedzie w porzadku to bede rodzic wlasnie tam, bo wiadomo ze jesli cos nie w porzadku z ciaza to rodzi sie na Polnej z reguly! Na lutyckiej wogole nie ma znieczulen zewnatrzoponowych a na Polnej to wiadomo ile dziewczyn rodzi dziennie no i tam niby za doplata mozna ale w praktyce to raczej nie ma szans bo za malo anestezjologow jest! No trzeba miec szczescie zeby tam otrzymac to znieczulenie.
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz powiedzial ze miedzy 24-28tygodniem ciazy
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do smutnych historii... mysle, ze wiele z nas przez takie przeszlo, stracilo bliskich, czy przyjaciol w tak "niesprawiedliwy" sposob... takie sprawy ucza nas pokory i szacunku...
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wrażenie, że to chodzi o tą szkołe rodzenia: http://www.bonamater.waw.pl/ |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja glukozę będe piła za dwa tygodnie
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pracuje poki moge bo jak ja nie pracuje to ktos inny pracuje na mnie i placi za mnie. I nie dziw ze nie starcza sluzbie zdrowia kasy. jak patrze jak moja ukochana mama za.chrzan.ia 14 godzin na dobe a czasem i w niedziele pracuje to robi mi sie strasznie smutno. Bo to jest jedna z najlepszych osob jakie znam i nie zasluguje na taki zachrzan. oczywiscie nie neguje L4 jako takiego w ciazy. Wiadomo ze jesli ciaza zagrozona to trzeba L4. I trzeba myslec najpierw o dziecku a dopiero potem o stanie finansow panstwa. Ale wychodzi ze w Polsce 85% ciaz zagrozonych jest ![]() ech... mo ale to nie zmienia faktu ze obecnosc osoby bliskiej przy porodzie nikogo nic nie kosztuje. Sluzba zdrowia nie traci nic a zyskuje zadowolona rodzaca. Wiec skad tu oplaty??? No skad??? |
|
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie jest niewyobrażalnie ciepło, siedzę sobie na tarasie w słońcu w krótkim rękawku i mi gorąco
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Człowiek wyszedł tylko po pieczywo, a tu już 3 strony
![]() Cytat:
Anagat, strasznie wspolczuje tej kobiecie, ile nieszczescia jest na swiecie
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo a jak mój gin jednak nie wróci do pracy to też się wybieram do Św.Rodziny, ale to opcja zapasowa ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, ja wprawdzie Irl nie UK ale jestem rpawie pewna ze tu nie robia badania z glukoza jak nie ma podejrzenia cukrzycy.
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapędzajcie się tak z tą pracą i L4
![]() my też płacimy składki aby ktoś miał rentę, emeryturę czy mógł spokojnie się leczyć (bo niestety moje pieniądze nie idą na mnie tylko na innych). Ale pracując wypracowałam sobie przywilej chorowania, prawda? Nie jestem żadnym darmozjadem żyjącym na koszt państwa Darmozjadami są ci, co pracują na czarno, oszukują i kręcą lewe interesy (nie pójdę do pracy na umowę, bo stracę 400 zł alimentów, które płaci mi państwo... a na umowe mogłaby zarobić z 1000 więcej - znam wiele takich osób)Znam gościa, którego państwo ściga za alimenty - ma ponad pól miliona długu. Jedna umowa o pracę czy o dzieło/zlecenie gdzie odprowadzony jest podatek, i facet idzie siedzieć (przy okazji zabierają mu 90% pensji). Ale pracodawca idzie na rękę takiemu delikwentowi i umowę wystawia na osobę, która nawet nie jest spokrewniona z tym człowiekiem. I to jest nieuczciwe. Licząc teraz ile takich ludzi jest (którzy pozwalają na takie machlojki) to zbiera się ładna sumka.
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi w spr glukozy
![]() Idę do obiadu
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem w 23 tyg. i moje nie chce pokazać co mam miedzy nogami, więc nie jestes osamotniona |
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mgliście, zimno, ponuro. Brzydko. Taka typowa listopadowa pogoda
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
I ja się melduję
![]() A przy okazji spylam na stary wątek bo mam 2 zaległe strony i już widzę tutaj jest co czytać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

no nie moga same chlopaki byc!
w drugim trzeba miec wielkie szczescie , pewnie jedna dziewczyna proszaca o znieczulenie na 10 dostaje
a piszecie takie ciekawe rzeczy że grzech nie nadrabiać
ale odkąd wróciłam do pracy to mi czasu brakuje na nadrabianie. Jeszcze tylko następny tydzień popracuje i ide już na l4 aż do porodu bo się już męczę i po pracy nie mam siły na gotowanie obiadów a jednak co jak co ale odżywiać powinnam się zdrowo a nie z dań w proszku przygotowywanych na szybcika 

jakieś pranko, sprzątanie itp.