|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie jak Wam smutno?
Ja przelewam smutki na papier... szczerze mowiac jak sie wygadam bialym kartkom to jest mi lepiej
Lubie przy tym czytac filozoficzne mysli i sie z nimi identyfikuje, prawda jest taka, ze smutek tak naprawde przezywa sie samotnie... mimo pocieszenia, wsparcia itpMarylin, zawiodlas sie na kims i przez to czujesz sie jak piąte koło u wozu. Wierze, ze musi Ci byc strasznie ciezko, mimo ze jakos sie trzymasz... Smutek musi sie sam w tobie wypalic, inaczej sie nie da! Trzymaj sie dzielnie, z czasem bedzie lepiej... moze potrzebujesz czasu, aby odetchnac. Moze potrzebujesz samotnosci, zeby zrozumiec ten bol? Zawsze wyobrazam sobie, ze w takich chwilach stoje na rozdrozu i zastanawiam sie ktoredy mam isc, zeby nie bolalo... Kiedys siedzialam tak dwa lata, pomoglo.. bo znalazlam rozwiazanie, a pozniej wszystko nagle zaczelo sie ukladac ![]() W kazdym razie, mozesz na nas liczyc, sluzymy ramieniem
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Marylin,
w nocy już nie byłam do tego zdolna, ale przed chwilą napisałam PW. Buziaki
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Tak i znak rozpoznawczy : ogon , uszy , zęby dwa! Ale juz nie zakłócajmy wątku króliczymi dygresjami
Tymczasem borem lasem idę robić śniadanie
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Anisia..dzieki kochana
Sabi..spłodziłam maila..długasnego, bo i duzo do wyjasnienia.. Wiedziałam, ze na Was moge liczyc |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki lazy, planuje zalozenie watku o losie emigranckim, coby po innych nie smiecic, wiec zobaczymy, moze zdjecia tez beda |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Vanilla
![]() Jenn ![]() Jakbym siebie czytala ![]() Mysle ze to nie ma chyba znaczenia czy duze miasto czy male bo my to tesknimy za Polska i tutaj jest zupelnie inaczej i nigdy nie bedzie tak jak bylo w Polsce ![]() U mnie w tej dziurze chodnikow mam tyle ze moge dostac sie do sklepow kilku tylko(TJmaxx Kohls i sally beauty no i jeszcze jeden duzy mall) a reszte sklepow to odwiedzam z mezem Autobusy mamy ale nie wszedzie jezdza,mamy tez downtown-ale nigdy jeszcze tam nie lazilam sama-nie lubie lazic sama.Jak ide na zakupy to ide szybko bo jestem tylko jedna spacerujaca i kazdy mysli:O turystka Chociaz jestem juz tu 3 lata Nie lubie chodzic na zakupy sama Znajomych nie mam zadnych tutaj w realu,sasiadow prawie nigdy nie widze-pracuja chyba caly dzien i noc.Nie lubie ze Amerykanskie spoleczenstwo jest takie zamkniete .Nie lubie niektorych rzeczy tutaj,miedzy innymi tego ze liczy sie tu glownie kasa.Ogolnie to sie czuje jakby ktos pomylil bajki i ulokowal mnie nie w tej co trzeba,nie czuje sie tu soba nie jestem soba,ale mam nadzieje ze z uplywem czasu sie moze to zmieni.Dziewczyny musimy sie jakos spotkac ![]() Ide wlasnie zlozyc aplikacje do Kohls -do dzialu z kosmetykami-juz trzeci raz chyba skladam ale co tam Nie widzialam jednak zeby tam jacys emigranci pracowali,niewiem czy mam jakies szanse.Ale musze bo zwarjuje siedzac w domu ![]() ![]() Lazy ![]() Ktos kiedys powiedzial ze to springfield z Simpsonow to to springfield gdzie mieszkam -jest bardzo podobne
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede robic zdjecia mojej amerykanskiej dziury bez chodnikow i wklejac
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi jest smutno (co sie czesto zdarza), to wlaze pod koldre i placze, dmucham nos w papier toaletowy, ktory zawsze stoi w kacie lozka i rozmyslam. A potem zasypiam, powtarzajac sobie, ze jak sie obudze, bedzie mi lepiej. I najczesciej tak jest.
To wersja dolujaca ![]() A wersja "pomoz sobie sam" polega na wygadaniu sie przyjaciolce. Nawet napisanie smsa czasem wystarcza, byle wyrzucic z siebie zal i smutek..Edytowane przez misioczat Czas edycji: 2005-06-27 o 16:52 Powód: poprawiam emotikonka hihi |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie jedno zdjecie domku na ktory byloby mnie stac jakbym chciala mieszkac na oceanem w miejscu typu CA czy inne drogie miasta
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfiku..jak to nie ma chodników?
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko w duzych miastach sa ![]() Jak Vanilla zalozy watek to porobie zdjecia
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
jak jest mi smutno to spotykam się z moją przyjaciółką, przykładam głowę do piersi i ryczę ile się da
jeśli nie moge wyjść z domu, lub ona nie może to klikamy na gg słuchając piosenek Myslovitz, najczęściej jest to "Aleksander" :/ jeśli żadna z tych możliwości nie jest dostępna to puszczam głośno muzykę, której nikt z domowników nie lubi i dołuję ich, żeby im nie było zbyt dobrze, a jak hmmm innej opcji nie widzę, ale nie wiem jak bym sobie poradziła bez przyjaciół, bo wiem, że mogę na nich zawsze liczyć, nawet jak jest bardzo źle.ooo i jeszcze jak jest smutno to oglądam nagranego "kubusia puchatka" i jakoś lepiej jest mi na sercu ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie, mieszkalam kiedys w takiej dziurze w wakacje przez kilka miesiecy w Ohio. Chodnikow nie byo, nie mialam auta, autobusy nie jezdzily. Co to byla za meczarnia! Na piechote w takiej miescince raczej daleko nie zajdziesz, trzeba by isc poboczem drogi, po ktorej pedza samochody, prawda Elfiku? Koniecznie musimy zalozyc watek, w ktorym emigrantki z roznych krajow beda sie zalic...
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja też czekam na ten wątek
A czy można będzie wkleić prowincję podlaską i inne chętne? ![]() Misioczatku, rozbroiłaś mnie tym papierem mam nadzięję, że to jakiś mięciutki Marilyn, jeśli ściągniesz piosenkę, powiedz, czy cokolwiek pomogła |
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To gdzie Was dziewczyny tam wywiało? za chlebem? z miłosci? z ciekawosci? czy wszystko na raz? Lazy własnie sie sciagneła jzu bede zaraz za minutke słuchac![]() No juz posłuchałam..tekst super, ale aranzacja taka sobie..Mam lepszy pomysł na ta piosenke Dusza artysty sie we mnie odezwała czy co?Ale fajna trzeba przyznac ![]() Prosze jaki nam sie fajny watek zrobił.. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spodziewalam sie
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale samochody na szcescie mnie przepuszczaja zazwyczaj na pasach(jak zaloze obcisle jeansy) i nie musze dlugo stac na przejsciu dla pieszych.chociaz musze powiedziec ze czasem na zielone swiatelko czekam wieki
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
elfie, gdzie sie podziewasz, prosze sie zaraz wpisywac do emigranckiego watku!
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57391 |
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MArylin - popłaczemy sobie razem w podusię - ja beznadziejny przypadek i powoli skłaniam się do opinii, że wszyscy zajęci albo do ![]() Lazy - ja nawet nie mam przyjaciela męskiego ![]() Glebogłyzałek - o tak Poziomka |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak znajde nowa to zaraz pakuje manatki..
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szukam Szponsora - podpisano Kłólik ![]() Ale jakby co to fajne towarzycho jest |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jak jest smutno to słucham piosenki Eamon - F** It
i ta leci już u mnie od roku, miesiąca i 2 dni codzień ![]() albo S.T.O.K - MOje ty kochanie PRWD - zawrót głowy ![]() Ira- bezsenni Zbigniew Hołdys - Stalker itp
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Jak mnie jest smutno to włączam sobie moją ukochaną płytkę z muzyką z lat 80-tych, śpiewam do dezodorantu (hi hi hi
) i tańczę :P zaraz mi jest lepiej ![]() A jak to nie pomaga to włączam telewizor i gapię się bezmyślnie w ekran. I o to właśnie chodzi, że "bezmyślnie" bo przynajmniej o kłopotach nie myslę ![]() Nie smutkaj się już, uszy do góry, a chłopakiem się nie przejumuj, co to on jeden na świecie jest? Pozrdówki |
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Piosenka- może zrealizujesz pomysł? (choć mi taki klimat kojarzący się z UK i post-portisheadowe popłuczynki odpowiadają LUUUU?????? [ke]? aaaaaaaaa już wiem |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
czy na wizazu mozna umieszczac ogłoszenia matrymonialne?
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, zmienię trochę kierunek
Jak to jest z miłością? Można kochać wiele razy? Można przestać kochać? Ja bym powiedziała, że- 2 x - nie Może w takich chwilach (zanim trafi się na tego jedynego właściwego) cierpi się, bo zostaje zniszczona część własnej dziecięco ufnej gotowości, by kochać? Bo wtedy tęskni się jeszcze bardziej do tego, co dopiero nadejdzie? Tylko, że to się w pełni rozumie dopiero, kiedy ta przyszłość nadchodzi... Marilyn hiehie pojęcia nie mam, ale osobiście nie miałabym nic przeciwko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Lubie przy tym czytac filozoficzne mysli i sie z nimi identyfikuje, prawda jest taka, ze smutek tak naprawde przezywa sie samotnie... mimo pocieszenia, wsparcia itp

Wklejam tekst- pozorna wyliczanka pechów jest tak zaśpiewana, że dodaje mi chęci i siły, by wszystko i wszystkich "be" kopnąć w kuper

czy na wizazu mozna umieszczac ogłoszenia matrymonialne?