![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ zmusza mnie do sexu siłą
Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-12-03 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ostatnio było właśnie to, co u Ciebie - wywalili go, bo przez picie się nie wyrabiał z czasem. Cyrk na kółkach.
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że sprzety wynosił...cóż pewnie siedziałaś przed tv zamiast mężowi usługiwać to miał prawo się zdenerwować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Po prostu musisz znaleźć w sobie siłę i odejść. Dla swojego dobra i tym bardziej dobra dziecka. Dziewczyny pisały o Niebieskiej Linii i psychologu. Pomyśl o takiej formie wsparcia. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Autorko piszesz, że po zdarzeniu płaczesz. A czy zdarzyło Ci się płakać w trakcie? Bo jestem ciekawa co On wtedy myśli/myslałby? Że to z rozkoszy i podniecenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Do niedawna błędnie starałam się tłumaczyć taką formę siłowego ale bez jaskrawej przemocy doprowadzenia do współżycia jako swego rodzaju stanowczość z jego strony oraz silną potrzebę zaspokojenia się.
Pomimo upokorzenia starałam sobie tak to wytłumaczyć samej sobie, żeby łatwiej mi przez to było przejść. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() Co zamierzasz zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
no właśnie??
chciałabym usłyszeć że odejdziesz od niego ![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka nie zrobi nic, bo to pytanie padło już ze sto razy, a odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Póki co stanęliśmy na usprawiedliwianiu zwierza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cóż - patologia to patologia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Zastanów się nad sobą, czy jesteś tego wszystkiego warta? Czy jesteś aż tak beznadziejną kobietą żeby żyć z mężczyzną który Cię nie szanuje, nie interesuje się Twoimi pragnieniami, myślami? Który siłą zmusza Cię do sexu? Myślisz, że on się zmieni?Ze będzie lepiej? Że się obudzi?
Jesteś młodą kobietą, wyobrażasz sobie takie traktowanie jeszcze przez kolejne 30 lat? Wyobrażasz sobie współżycie z nim, kiedy mu się opierasz, mówisz NIE a on robi swoje, uśmiecha się przy tym, złazi z Ciebie i zostawia siniaki na udach? Sorry, ale coś tu jest nie tak, delikatnie mówiąc. Jeśli mówi Ci już teraz że będzie dysponował Twoją wypłata w 100 %, to już wogóle nie będziesz miała nic do powiedzenia, w kwestii życia codziennego, w kwestii uczuć- sexu itp! I nie łudź się że się zmieni, bo jeśli nie ma oporów żeby zmusić żonę do współżycia to nie będzie miał oporów do strzelenia Cię w pysk! Bo jeśli nie potrafisz mu się postawić w sposób stanowczy teraz, to jak dostaniesz pare razy, to wogóle sie nie odezwiesz! Ale wiesz co, jak się czyta Twoje posty to jesteś klasycznym przykładem historii jakie się słyszy w telewizji, od znajomych itp. Każdy ma swoje zycie w swoich rękach, nikt nie będzie decydował za Ciebie. Nie jesteś sama na świecie, masz zapewnioną prace, pomoc rodziny itp! I myślę sobie, że nie odejdziesz od niego bo jesteś właśnie taką głupiutką kobietką z tych wszystkich opowiadań znajomych, które całe życie są poniżane, bity i gwałcone bo uważają że tak trzeba, bo dziecko, bo "kiedyś było cudownie", bo "kiedyś go kochałam". W imię czego? Odpowiedz sobie! W imię czego?
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Wiemy już, i mam nadzieję, że i Ty to zauważasz, że Twój mąż Ciebie ani nie kocha ani nie szanuje.
Odpowiedz sobie tylko na pytanie czy Ty kochasz i szanujesz samą siebie? Jeśli tak, dlaczego pozwalasz, żeby ktoś inny traktował Cię jak zero? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz, zwyrodnialcy są 'normalni', pracują, płacą podatki, pomogą starszej sąsiadce wnieść zakupy po schodach, poczęstują papierosem, ustąpią miejsca w autobusie... potem okazuje się, że przetrzymywali przez 20lat własną córkę w piwnicy i gwałcili ![]() mówisz, że zdarzyło się to 5 razy, sama widzisz jakie odbija to na Tobie piętno, pamiętasz ile razy Cię zgwałcił... a Ty jeszcze się zastanawiasz... zadzwoń na Niebieską Linię
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
chyba juz wszystko zostalo napisane.
ja tylko dopisze PARANOJA!!!!!Nie pozwol zeby ktokolwiek krzywdzil ciebie czy twoje dziecko-nikt nie chce miec takiej rodziny ![]() Zycze powodzenia i pozytywnego zalatwienia sprawy.Mam nadzieje ze podejmiesz sluszna decyzje i nigdy nie bedziesz jej zalowala.Pamietaj ze masz dziecko i nigdy nie wiesz co moze go spotkac w domu kiedy ciebie nie bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
"jest człowiekiem tylko z dowodu osobistego" To cytat z Mariana Pilota. Myślę że bardzo dobrze obrazuje to co robi Twój mąż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to typowa forma oprawcy,który wie co robi i z premedytacją pokazuje ci,gdzie jest twoje miejsce,a według niego jest poniżej godności człowieka. nie wiem jak ty,ale ja uciekłabym daleko,aby w przyszlosci nie gwałcił waszego dziecka szukając nowych wyzwań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Wielu wizażankom jest Ciebie żal, mnie W OGÓLE
![]() Są takie kobiety a właściwie taki typ kobiet które będą robić wbrew sobie i widząc wszystkie wady sytuacji nie zmienią jej. Stąd żony alkoholików, damskich bokserów, w tym przypadku-gwałcicieli. Jak świat swiatem takie kobiety były są i będą i zazwyczaj jeśli w pewnym momencie nie wylądowały na intensywnej terapii żyły w g***** całe swoje cudne życie. Zrozumiałabym jeszcze gdyby to się zdarzyło po raz 1 jesteś w szoku i tu piszesz, ale to się zdarzyło aż 5 razy i Ty tu piszesz i piszesz że on nie jest chodzącym złem, że bijesz się z myślami, że dla dobra dziecka....bzdura. Nie jesteś kochającą matką i nie myślisz o dziecku w ogóle jeśli jeszcze tam siedzisz a nie u swoich rodziców. Myślisz że będzie dobrym tatusiem, bo nie zauważyłaś żeby miał jakieś zapędy do bycia złym? O ironio, a jak stałaś przy ołtarzu to widziałaś że jest gwałcicielem? Mam nadzieję że nie masz córki. Jest mi żal tylko Twojego dziecka za które jesteś odpowiedzialna Ty a nie nienormalny pan tatuś, i żal wszystkich kobiet które kiedyś zmuszone będą do kontaktu z Twoim mężem, bo wątpię że zrobisz obdukcje i wniesiesz o rozwód z orzeczeniem o jego winie skoro zwykła wyprowadzka do rodziców przekracza Twoje możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za Wasze opinie.
Od tych kilku ostatnich miesięcy pojawiała mi się w głowie opcja zakończenia związku. Kilka tygodni temu dałam mu do zrozumienia, że jest to możliwe - na to usłyszałam odpowiedź, że jeśli takie coś nastąpi to on odbierze sobie życie. Być może nie jest to do końca gołosłowne ponieważ wiele lat temu weszłam akurat do pomieszczenia gdzie zakładał sobie pętlę na szyję, był pod wpływem alkoholu to fakt ale można powiedzieć szlak przetarł. Pewnie o straszeniu mnie tym, że sobie odbierze życie powinnam napisać w tym wątku wcześniej lub na samym początku - to dałoby obraz tego jakie konsekwencje muszę brać pod uwagę, choćby nawet teoretycznie. Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że nikt nie może być w taki sposób szantażowany ale mimo wszystko nakłada to na mnie dodatkową odpowiedzialność w przypadku podjęcia decyzji o rozstaniu. Jego rodzina nie przepada za wieloma osobami, może nawet większością (z wzajemnością) więc za mną też i wiem, że w razie czego byłabym obwiniana za to. Mam nadzieję, że w razie takiej sytuacji nie postąpił by w ten sposób ale ja takiej ewentualności nie mogę lekceważyć. To nie może mieć wpływu na moją decyzję ale też z pewnością jej nie ułatwia. Dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolisz brać na siebie inne konsekwencje - że pewnego dnia tatuś zgwałci dziecko, bo mamy nie będzie pod ręką, a on będzie miał potrzebę? Cytat:
Chyba tego powinnaś się trzymać. Cytat:
Wolisz obwiniać się potem za krzywdy jakie poniesie dziecko, mieszkając z tym człowiekiem w jednym domu? A poniesie. Jeśli nie fizyczne, to na pewno psychiczne. Niedługo zacznie rozumieć coraz więcej, zobaczy płaczącą mamę, być może zobaczy pewnego dnia gwałt. Tragedia. Poza tym, mam wrażenie, że piszesz o jakiejś niedotyczącej Cię sprawie. Ładnie, składnie, bez nerwów. Litości, gwałci Cię mąż! Niech to do Ciebie dotrze i przestaniesz w końcu rozważać tysiąc spraw, które utrudniają Ci odejście... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyrol szantażuje Cię,ze się powiesi bo odejdziesz kiedy on Cię gwałci. I jeszcze boisz się opinii jego rodziny ![]() A MOŻE ZACZNIJ SIĘ WRESZCIE BAĆ O SWOJE DZIECKO A NIE PRZEJMOWAĆ SOBĄ I GWAŁCICIELEM?! Ps i nie nie musiałaś wspominać o jego szantażach bo to nie usprawiedliwia Twojej bezmyślności a tylko potwierdza,ze związałaś się z palantem
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-12-05 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej przejmujesz się zerem które stało się wskutek złych okoliczności Twoim mężem i jego rodziną niż swoim dzieckiem i sobą no to ja Ci życzę powodzenia. To jedynie Twoja wymówka żeby nie musieć się ruszyć i podjąć jakiejkolwiek decyzji. i zgadzam się z karolynka90 jakieś to takie suche i przerażające że piszesz to bez nerwów, bez emocji, nawet życia dalekiej znajomej tak bym nie opisywała a co dopiero swojego gdyby była w nim taka sytuacja...co przywodzi mi na myśl jakąś prowo -badania cokolwiek, i dobrze by było gdyby to właśnie była prowokacja. Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2011-12-05 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
skoro jesteście rodziną patologiczną (a gwałty, alkohol,szantaże to patologia) to może pomyśl nad oddaniem dziecka do adopcji.
Nie nadajecie się na rodziców , więc może powinnaś rozważyć adopcje ze wskazaniem - trwa krócej (choć i tak dom dziecka to raj w porównaniu do życia z takim ojcem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt faktem, że jest mnóstwo kobiet, które godzą się na okropne zachowania w stosunku do swojej osoby. I to jest przerażające. Żyją z alkoholikami, z facetami, które je biją, a tu przykład gdzie kobieta jest z facetem, który ją gwałci. Nie mieści mi się to w głowie, jak można pozwalać sobie na takie zachowania ![]() Czy tylko po to, żeby z zewnątrz wyglądało, że jest sobie super rodzinka mąż, żona i dziecko? Bo jak będzie samotnie wychowującą matką to jak to będzie wyglądało? Z zewnątrz super, a jak tylko zajrzy się głębiej to dopiero widać bagno... To jest przerażające ile jest takich rodzin ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.