![]() |
#61 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Wulgarne, wyzywające, krzykliwe ;)
Cytat:
![]() Rush pół biedy bo nie Ty jedna, Ten Wstrętny Szypr - trudno, ale tym MR w złym tonie mnie zastrzeliłaś... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z zastrzeżeniem że ja Rush uwielbiam latem, kiedy zależy mi żeby pachnieć ale nie cięzko, wyczuwalnie ale nie osaczająco lubie go tez na nartach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() od siebie dodam ... Maroussia - nie czuje w niej niestety kadzidła i zostaje sam - w moim przekonaniu - bazarowy przepych (nigdy nie dałam rady dotrzec z nią do bazy, może dlatego ![]() tak czy siak ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
I uchowaj boże
![]() Dla mnie krzykliwo-tandetny o baardzo pejoratywnym znaczeniu jest zapach Casmir. Bardzo słodkie, słodko ulepkowate i na moje nieszczęści starszliwie trwałe ![]() ![]() Baardzo negatywnie kojarzy mi się i pachnie Euphoria ![]() ![]() Natomiast krzykliwo-wyniosły, nawet bym rzekła uwodzidzielski na pograniczu z wulgaryzmem, któremu mówię wielkie TAK, jak dla mnie, jest klasyczny Poison ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy tym wszystkim nie jest jednak tandetny, przekracza granicę dobrego smaku (co czyni go nienoszalnym dla mnie zapachem poza domem) ale przy całej jego jawności i oczywistości coś, nie wiem co, ratuje go przed ześlizgnięciem się w kicz i banał. "Ten Wstrętny Szypr"- ![]() A uzupełniając moją listę perfum krzykliwych i wulgarnych (późna godzina pisania poprzedniej mojej odpowiedzi pewnie zafundowała mi luki w pamięci): wspomniana już tu klasyczna Lolita (innych wcieleń tego zapachu nie wąchałam więc nie wiem) Hypnotic Poison, Ange ou Demon, Blonde, Flowerbomb, Alien i upiorna Miss Dior Cherie. W intrygujący sposób wyzywające jest natomiast klasyczne Poison. Nie ociera się nawet o banał albo wulgarność- to czyste emocje, intensywne i nagie.
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Tylko Alien
![]() ![]()
![]() |
#65 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() I chyba nie znam perfum, które byłyby dla mnie wulgarne. MR jest dla mnie uwodzicielski, ale taki w dobrym guście ![]() HP faktycznie wyzywający, ale też nieprzekraczający granic dobrego smaku, choć bardzo seksowny. Reszta z powyższych w ogóle się wg mnie nie mieści w tych kategoriach. Najbardziej krzykliwy z tych, które posiadam jest słoń, no nie da się drania okiełznać, pałęta się wszędzie za właścicielką i zostawia chmurę dookoła. Rush też jest bardzo ekspansywny, ale ja tam wulgarności czy wręcz tandetności nie czuję. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- łomatko ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Lou Lou jest dla mnie tajemnicza, zmienna i zmysłowa
![]() Niestety, najczęściej mnie przygnębia I nie pachnie na mnie mocno- zostawia może obłoczek, ale nie ogon Nikt chyba nie wspomniał jeszcze o Agencie Provocateur- dla mnie majstersztyk, daje niezwykłą aurę, ale może być drażniący- no i moc nadzwyczajna. Zapach...nieprzyzwoity Jedna ze znajomych ma teorię na temat zapachów takich, jak Knowing, Chique- mianowicie są babcine, jeśli noszą je niewiasty o skórze wychłódłej z powodu wieku, natomiast na, cytuję "gorących babeczkach" pachną uwodzicielsko i roztaczają swoje piękno
![]() |
#67 |
Panaroja
|
Spróbowałam Loli - i rozczarowanie . Fakt , na początku potworne jabło -nie jabłko tylko jabło unurzane w syropie i jeszcze jakiś przesłodzony owoc , a potem to znika i zapach dryfuje w stronę Amour i Flowera Kenzo - duszący puder , nic rewelacyjnego . Ale początek może pretendować do króla tandety , jak najbardziej
![]() Agent Provocateur - różany początek owszem dość nachalny , ale potem robi się całkiem spokojnie i przyzwoicie , nie mam z tym zapachem żadnych zbereźnych skojarzeń , wręcz przeciwnie ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
"By" Dolce & Gabbana - u żesz, czasem taka zwierzęcość z nich wyłaziła, że możnaby się w nich poczuć jak Dżana z dżungli. Wydaje się, że byłby niezłą oprawą do seansu sado-maso
![]() ![]() "LouLou Blue" Cacharel - plastik-fantastik, kwintesencja lat 80-tych, żadnych subtelności, Samantha Fox, Boy George & Co., 100% kiczu w kiczu. Obecnie to również rarka... poszukuję choćby kropelki ![]() "Blonde" Versace - nawet Pamela Anderson wydaje się zbyt subtelna, by nosić te perfumy. Dla mnie to najcięższa perfumiarska artyleria, mobilny burdel na kółkach jadący za frontem, uosobienie tandetnej, rozbuchanej kobiecości... babskości raczej. Tu nawet ja się poddaję.
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lou Lou pachnie "cieniście", jakby to wytłumaczyć...widzę kobietę, nie wyzywającą, ale o oryginalnej urodzie, jednak nie zwracającą uwagi ogółu, ktora przemyka się pustymi, ciemnymi korytarzami, albo współczesną czarownicę, produkującą mikstury (no dobra, z plastikiem w składzie) w spowitym półmrokiem laboratorium ![]() Blonde- gesta, oleista tuberoza, nie wdzięczący się kwiatek, ale dumny zapach, mający świadomość, że budzi tyle zachwytów, co mdłości, mówi niskim altem "nie daj się zwieść, poznaj mnie" Trochę się rozpędziłam ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Jeżeli patrzeć z negatywnego punktu widzenia: Słoń Kenzo i długo długo nic(wielbicielki od razu przepraszam ale ten zapach powinno się chyba odmierzać pipetą- w psikach to już za dużo...nie daj Boże komunikacja miejska i ja zgon na miejscu).
A potem...dziwię się że nie wspominana: Mamzela Chanel..Zawsze rozpoznawalna-prawie nigdy subtelna,często stosowana w nadmiarze,wgryzająca się swoją ostrością...tylko ja ją tak odbieram? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż miło mi czytać takie slowa pod adresem MR -, którego nie naszam publicznie takoż, i nie jestem "fanem" ale używam, kiedy czuję "potrzebę" ![]() jest tak "brudny" i oczywisty a jednak nie tandetny, że nie znajduję nic lepszego w tej kategorii ![]() niestety nie dodam swych 3 groszy do wątku bo dla mnie wulgarne wyzywające oraz krzykliwe to trzy całkiem inne typy zapachów, w moim mniemaniu, trzy całkiem inne wcielenia kobiety aczkolwiek w powyższej choćby grupie perfum jest coś co je dla mnie łączy - wspólny mianownik to moim zdaniem to, ze budzą skojarzenia seksualne, każdemu na inny sposób ![]() HP - umieram, bynajmniej nie z roszkoszy ale po przefiltrowaniu bólu głowy, wierzę, że jest syntetyzno najtklubowy Flowerbombka - na mnie wata cukrowa, niegdyś lubiana przeze mnie w mocne mrozy, ale kojarząca sie z podlotkowością i niby niewinnym flirtem na trzepot rzęs, ale wata cukrowa ma swoje wulgarne skojarzenia też MDC - jest na mnie po prostu tandetne Lolita - dzieckowo jadalna natomiast Blonde - łał ![]() naszać globalnie bym nie mogła, ale mając na sobie kapkę Blonde czuję słońce, przepych, złoto, i gorący klimat śródziemnomorski - ogrody pachnące, czuję zabawę i uśmiech z przymrużeniem oka, dużo za dużo szampana w południe - czuję jakby wehikuł czasu - wabienie, które może i jest dziś tandetą w porównaniu do innych, ale dla mnie to już na zawsze będzie puszczanie oka z nad parasolki drinkowej z basenu na klifie ( teraz ja odleciałąm) kiedyś wyzywający wydawał mi się ( i nie tylko mnie) Code Armani i Hypnose Lancome - ale dawno nie zweryfikowałam odczuć ten pierwszy w swej kategori wagowej nieźle dawął radę ![]() Słoń - może krzykliwy ale nic wulgarnego ani wyzywającego w nim nie czuję ( choć znajomość zaczynałam od nie mogę do inhaluję się, to na żadnym etapie się nie podjarałam nim ![]() Rush - i z Rushem mi się odmieniło - kiedyś to byl dla mnie lateks - teraz, hhhhm lekko syntetyczny, a więc w dicho się nada, co czyni go wyzywającym choćby ciut, ale skojarzenia wulgarne całkowicie zanikły u mnie i jawi mi się jako co najwyżej zwracający uwagę, kobieco - flirciarksi ale z duuuuużym dystansem, ale trochę potrafi od niego w glowie zaszumiec, panom szczególnie - ale tak jak mówię trochę ![]() piękny wątek ![]() ---------- Dopisano o 04:00 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() to chiałam napisać ale mi sie nie udało ![]() zwłaszcza że w tytule wątku o tandecie nie ma ani słowa, odbieram go wręcz jako pozytyw ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-12-06 o 02:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak wyzywająco kojarzy mi się też Gabriela Sabatini i jej zapachy.
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __________ Jestem zaskoczona Waszymi typami. ![]() Lat temu 10 owszem, miałam takich typów sporo, ale chyba je przetrawiłam, dorosłam... Teraz mnie męczą, albo ich nie lubię, ale wulgarnie i wyzywająco chyba żadne mi się nie kojarzą. MDCh - mega zaskoczenie. ![]() Gabryśka? A w życiu... ![]() Słoń? Tak, lepki, słodki, gęsty, męczący nawet, ale nie wulgarny. Lolka? Absolutnie. ![]() Hypnose nie znoszę, ale żeby go nazwać wyzywającym to nie. No nie, nie ma takich. ![]() Większość mocnych zapachów, które wymieniacie, wrzuciłabym do szuflady: krzykliwe, część do: wyzywające. Ale do wulgarnych nic. ![]() Nieco idącym w stronę tytułu wątku nazwałabym najszybciej chyba Rush i starą pudernicę, duszną, sypialnianią, zakurzoną - Anglomanię. No i Boudoir. Ale też nie do końca. ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-06 o 07:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Guerlain Lover
|
Rush, Angel, Amor amor, Perceive - ogromnie krzykliwe... krzyczec mi sie wrecz chce jak je czuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
![]() Tak to już jest, że te wyraziste zapachy wręcz ciągną za sobą jakieś obrazy, narracje, fabuły wręcz całe...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Z krzykliwych to ulubiona Samsara edp oraz Gold Amouage
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musc Ravageur FM jest bardzo nieprzyzwoity,uwielbiam, ale używam na specjalne okazje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Dla mnie wulgarność = krzykliwa seksualność + prostactwo
Są przecież rzeczy wyzywające a złożone, tajemnicze i wielowartswowe. (<--dla mnie Agent edp) Dlatego po pierwsze Flowerbomb i FB Extreme. Potem jaśminowe majtasy Addicta. Na razie tyle mi przychodzi do głowy. Ale czemu za wulgarnego uważacie bidnegoSłonia Kenzo - przecież ma korzonki i cynamony w bazie, jest taki... dostojny. Jakoś mi sie nie widzi żeby zadzierał kiecę jak w panienki w wodewilu. :P Niesamowite jak różnie postrzegamy zapachy - uwielbiam to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a TWS - uwielbiam - poznałam go dzięki Kółku Szyprowemu Ju... do którego chętnie dołączyłam bo zawsze u w i e l b i a l a m szypry. I do dziś zadziwia ale i cieszy ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie opcje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Jako wulgarne odbieram nuty melonowo-ogórkowe w dużym stężeniu
![]()
![]() |
#82 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Dla mnie Addict to przede wszystkim syntetyczny jaśmin.
Nuty zapachowe: nuta głowy: liść mandarynki, kwiat mimozy (jedwabnej akacji) nuta serca: kwiatm królowej nocy (kaktus orchidea), róża, jaśmin, kwiat pomarańczy nuta bazy: wanilia, drzewo sandałowe, bób tonka. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Nosku, nie zazdrość, to może dobrze że nie dociera
![]() ps. gratuluję zdanego prawka - ja mam drugie podejście we wtorek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
.
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Do listy dopisuję Classique i Aliena.
I'm waking up to ash and dust, I wipe my brow and I sweat my rust I'm breathing in the chemicals... I'm breaking in, shaping up, checking out on the prison bus... This is it, the apocalypse. Edytowane przez Whisper5 Czas edycji: 2011-12-06 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Szef ds. Wymianek
|
tak jak w przypadku perfum "miodowych" i Botrytisa, jesli chodzi o haslo "wulgarne i krzykliwe", od razu na mysl przychodzi mi Rush. a potem dlugo, dlugo nic
![]() ![]() ps niestety, nie poznalam jeszcze Ultravioletu, ale z opisow wynika, ze tez moglby tematycznie pasowac do tego watku^^.
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Oh la la Azzaro - ciężki, wulgarny i krzykliwy, kojarzy mi się ze starą nadmiernie wymalowaną kurtyzaną..
Bakir Long Lost Perfume- chyba najbardziej wulgarne perfumy jakie poznałem, mega zwierzęce i przytłaczające..
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Wulgarny a wyzywający to jest jednak różnica. Wulgarne jest to,co dosłowne do granic możliwości,przerysowane,o czywiste. Kojarzy mi się od razu z blondyną w mocnym makijażu, która kładzie biust na ladę.-takie "wszystko na wierzchu",bez cienia żadnych domysłów. To co wyzywające pozostawia jednak jakąś nutke niedopowiedzenia. Kojarzy mi się z czymś prowokującym,ale w taki nienachalny sposób...Różnica jak miedzy Pamela Anderson a AnnaLynne McCord np.
Ciężko mi określić,które zapachy są wulgarne a które wyzywające. Wulgarny jest chyba Angel - kojarzy mi sie eksluzywna prostytutką albo dojrzałą kobietą świadomą swojej seksualności i oddziaływania na mężczyzn. To zapach,do którego trzeba dorosnąć. Waham sie jeszcze co do Flowerbomb. Wyjątkowo go nie lubię - na pewno jest krzykliwy i chyba własnie...wulgarny. Rush jak dla mnie nie jest wulgarny,raczej własnie wyzywający. Do krzykliwych zapachów zaliczyłabym od razu cos w typie black xs i escadę - jak juz ktoś wcześniej napisał,idealna dla dyskotekowej dziuni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
|
Dzisiaj sobie uświadomiłam, że Chloe jest bardzo krzykliwe.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.