|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI
Witaj
Cytat:
![]() Fajny pomysł z figurką, będzie akcent humorystyczny. ![]() My mamy dzieciaczki w rodzinie TŻeta, z którymi dość blisko jesteśmy i fajnie by było je zaangażować. Są dwie dziewczynki i chłopak. Jak ksiądz się zgodzi to dziewczynki może kwiaty poniosą, a chłopczyk obrączki właśnie na podusi, ale chciałabym jakąś małą uszyć sama... Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo narazie lenistwo wygrywa... Cytat:
Kurde, nie wolno tak traktować klientów, ale to się już wypowiadałam co o tym myślę Przykro mi, bo pewnie Was to dużo nerwów kosztuje. ![]() Spiszcie porządnie umowę, ze szczegółami, żeby potem było się do czego odnieść. A u nas - stres chyba robi swoje i się z TŻetem awanturowaliśmy wczoraj nie wiadomo o co ![]() Wydrukowaliśmy próbkę zaproszeń. Na grubym papierze, śliskim, ale bez tego perłowego błysku. Papier jest ładny, elegancki, mamy wyszukaną czcionkę, więc nam się podoba i jest nie przesadzone. Chyba jutro drukujemy. Ten papier jest o wieleeeeee tańszy. Drogie też było klejenie, więc będziemy się w to bawić sami i wyjdzie tak tanio jak zaplanowaliśmy na początku. Problem jest z winietkami, bo za bigowanie (to nagięcie przez środek), chcą 0,50gr za sztukę, czyli ponad 50zł. Teraz obmyślam do czego dołączyć winietki, żeby były płaskie, zamiast stojące. Może przywiązane do prezencików dla gości kokardką? Ale to mam jeszcze trochę czasu ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
No więc tak.. Moje ślubne 'rzeczy' w załącznikach
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno.. Miałam mieć wszystko z kolorem przewodnim.. Ale nie uda mi się tego chyba zgrać...
Do mojej sukni marzy mi się bukiet niezapominajek.. Mam nadzieję, że gdzieś je dostanę.. Ale trochę to nie pasuje do sali.. I teraz nie wiem jakie wizytówki zrobić? Pasuje taki delikatny niezapominajkowy niebieski?---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się podobają ja też będę miała okrągłe stoły suknia
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie się siedzi przy okrągłym, o wiele lepiej się rozmawia. A propos stołów, ulżyło mi, bo rozmawiałam z moją mamą i mamą TŻeta i wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że my będziemy siedzieć z młodymi po jednej stronie sali, a rodzice z "dojrzalszą" częścią rodziny po drugiej stronie sali. Rodziców się usadzi też na głownym miejscu i wszyscy zadowoleni. Uffff
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że kawałek do sali macie a po drugie powinno jej zależeć na klientach.A co do sukni śliczna troszkę mi moją przypomina ale to chyba ze względu na drapowanie
|
|
#67 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknia jest leciutka, bez trenu. Jest wiązana z tyłu, a na 'gorsecie' jest wyszywana koronką z platynowymi wstawkami - też wyszywanymi.. Normalnie innego połączenia nie widzę jak niebieskie niezapominajki w bukiecie ![]() Z tymi stołami u mnie na szczęście nie ma problemu.. Co to za różnica czy wszyscy siedzą tradycyjnie w podkówkę czy przy okrągłych stołach? Lepiej się nawet przy nich rozmawia i co ważne obsłudze jest łatwiej dania podawać Wszystko idzie sprawniej i nie trzeba się ciskać między gośćmi Może to ich przekona?---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
No zobaczymy.. Nasza osiedlowa kwiaciarka nie zostawi mnie w potrzebie i mam nadzieję, że coś wymyślimy ![]() No to dobrze, że dogadaliście się co do rozkładu gości na sali ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie okrągłych stołów to boję się jedynie tego że gdy goście zaczną się rozchodzić do domów to osoby, które siedzą przy stole nie będą mieli z kim rozmawiać
ułatwienie dla kelnerów na pewno a po ile osób będziecie usadzać?
|
#69 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie pamiętam dokładnie ale to chyba Takya bo ona robiła sama wszystkie dekoracje bo 50 gr za sztukę to faktycznie wszystko super ![]() u mnie też będą okrągłe stoły Cytat:
Co do tego pierwszego o czym pisałaś, to racja, ale to nie zależy od kształtu czy ułożenia stołów, po przecież przy prostokątnych też może się tak zdarzyć, że ktoś na jakimś końcu stołu zostanie bez towarzystwa po prostu trzeba sie przesiąść wtedy i tyle pod koniec wesela jest to powszechnie praktykowane, przynajmniej z moich obserwacji ![]() U nas są stoły na 12 osób moja mama już nie śpi po nocach bo myśli jak ludzi pousadzać |
|||
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak Ewusia_marchew uważam, że przy podkówkach też mogą się zrobić pustki ![]() Tak, u nas przesiadanie się praktykuje
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że coraz więcej nas z tymi okrągłymi stołami
Jeszcze zobaczymy ile osób pousadzamy Nie widziałam tego na żywo, więc dopiero jak się zacznie sezon weselny pojedziemy na salę tuż przed czyimś weselem i zobaczymy jak to wygląda
|
|
|
|
#73 | |||||
|
Podróżniczka
|
Witajcie
Ale tu żywo się zrobiło ![]() Śliczne słoneczko za oknem, aż miło sie robi, lekko śnieżek popadał, zaczyna robić się świątecznie ![]() Cytat:
Jak wrócę z pracy wrzucę zdjęcia, bo zrobiłam, co prawda komórką, ale są ![]() Cytat:
Tym bardziej, że dla Was to nie jest kawałek do przejechania. Zobaczcie jak Wam pójdzie za drugim razem i powiedzcie babie jasno, że nie jest to jedyna sala w okolicy i oczekujecie od niej odrobiny zaangażowania i profesjonalizmu, inaczej może stracić Was jako klientów. A suknia bardzo ładna - prosta, elegancka ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładna sala i śliczna suknia Zaraz dopisze Cytat:
![]() Cytat:
My za to będziemy siedzieli "pod ścianą" Przy stoliku podłużnym świadkowie, my i może jeszcze jacyś młodzi. Gadałam z TŻtem a propo spinek. Wzięłam go pod włos, jak już prawie spał Powiedział, że fajnie byłoby mieć jakieś inne spinki dlatego zamówię mu z żonką A co jak będzie miał takie - to takie założy
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-07 o 13:22 |
|||||
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też pod ścianą i w dodatku na podwyższeniu więc widok będziemy mieli na wszystkich i nie będą mi zaglądać w talerz
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Czesc!
Gdzies tam sie przywitalam, potem nie mialam czasu sie udzielac, ale od dzis obiecuje sie poprawic Prosze o dopisanie i mnie do godziny, tak dla przypomnienia 12 maja W tej chwili jestem na etapie szukania dekoratorki, ale chyba skoncze na zaangazowaniu rodziny i zrobimy to sami. Tak jak wspominalam kiedys, dalej mam wielki problem z butami, doslownie spedza mi to sen z powiek..
Prawda jest przykrym, gorzkim lekarstwem. Kto nie łyka dobrowolnie, temu grozi przymusowe karmienie. Edytowane przez eimear Czas edycji: 2011-12-08 o 12:57 |
|
|
|
#76 |
|
Podróżniczka
|
Takie siedzenie pod ścianą ma swoje plusy
![]() A co myślicie o ubiorze dla TŻta ? Chciałybyście, żeby miał jakiś konkretny typ garnituru ? Jakiś konkretny krawat, koszulę, buty itd ? Bo zastanawiałam się trochę nad tym i akurat z TZtem mamy podobne wyobrażenie jeśli chodzi o jego ślubny wygląd. Ale nie możemy dojść do tego czy powinien mieć koszulę z długim czy z krótkim rękawem na drugi dzień, nawet nie potrafię sobie przypomnieć jak to zwykle jest Tak to krój garniaka mamy jako tako wybrany, tak samo krawat, co do butów to jest mi wszystko jedno I oczywiście żadnej kamizelki
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie myślałam o normalnym garniturze.. Szczerze to się na tym nie znam.. Najlepiej w kolorze ciemny, ciemny granat albo grafit.. Koszula w kolorze Ivory do sukni ![]() Krawat się jakiś znajdzie, pewnie w odcieniu niezapominajek albo srebrny... No a buty obojętne.. Tak szczerze Wam powiem, to już bym chętnie z nim pochodziła i popatrzyła jak wygląda.. |
|
|
|
|
#78 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
No i nie wiem czy znajdziemy koszulę w kolorze śmietankowej bieli ![]() Za to na drugi dzień to już nie wiem co
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewno znajdziecie
my już trochę się rozglądaliśmy, bo ta moja sukienusia jest naprawdę jaśniuteńka, do ecru ma dalekooo..., raczej właśnie śmietankowa zaglądaliśmy do sklepu z wizytowymi koszulami i było widać różnicę na regale - była zimna biel i właśnie taka cieplutka śmietankowa
|
|
|
|
#80 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj o sobie i przygotowaniach. Suknia już jest?Cytat:
Cytat:
I żeby nie błyszczał. Krój - standardowy. Taki, w którym TŻet będzie szczupło wyglądał ![]() Krawat - czarny, jedwabny - już kupiony na allegro, dzisiaj odbieram. Oby TŻet nie wymyślał. Koszula - pod kolor sukni, biała odpada, bo suknia będzie na brudną wyglądać. W razie czego w salonie są na to przygotowani i mają różne odcienie
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki Mój TŻet mi się przyśnił ![]() Jasne garnitury jak dla mnie też odpadają.. No i oczywiście bez błysku ![]() Widzę, że dużo z nas ma suknie o kolorze najjaśniejszym ecru Mam nadzieję, że koszulę też dobierzemy
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2011-12-07 o 14:52 |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Suknia jest, a jak
, sala, orkiestra, kamera, zdjecia, jedynym moim problemem teraz sa buty (no dobra, nie jedynym ale najwiekszym), ale w ten weekend obiecuje sobie cos z tym zrobic i zdecydowac sie wreszcie na cos. Znacie jakas dobra strone internetowa skierowana glownie na buty slubne? Przejrzalam juz wiele, i nic. Chce cos typowego, na jakims porzadnym obcasie, w kolorze off white.
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam buty różowe, więc nie pomogę, tam gdzie jest napisane "ślubne" trzeba uciekać, bo drogo
|
|
|
#84 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Wklejam moje zaproszenie. Na zdjęciu wyszło bardziej czerwone, a w rzeczywistości jest to raczej blady kolor wina
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-02-27 o 13:16 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w PM 2012. Piekne te zaproszenia, jak wygladaja w srodku? Tzn macie wolne zeby wpisac zaproszonych czy drukowaliscie z nazwiskami? Ja mam wierszyk, miejsce gdzie odbedzie sie slub i wesele oraz linijki wolne zeby wpisac nazwiska, standardowo raczej wkleje je pozniej.Co myslicie o tych butach? Nie jestem w 100% przekonana..
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Ładniutkie ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
A co do butów, ja nie jestem przekonana do odsłoniętych palców.. Moim zdaniem to nieelegancko wygląda.... I wyyyyyysokie
|
|||
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
magdziaS widać że porządnie są zrobione i wstążka ładnie ucięta
i nawet Ci zazdroszczę że możesz już zapraszać swoich gości ![]() odnośnie butów to prawda że jak padnie słowo ślubne to od razu cena 2x większa ja uparłam się na platformy z niewysokim obcasem ale nic takiego jeszcze nie widziałam wdzianko TŻ - chciałabym go widzieć w granatowym garniturze bo wtedy miałabym granatową szarfę do swojej sukni ale TŻ się uparł na grafit albo czekoladę, zobaczymy w czym mu najbardziej do twarzy i wtedy zdecydujemy, kamizelce mówimy zdecydowane - NIE
|
#88 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie
![]() No i się rozchorowałam na dobre Siedzę do poniedziałku w domu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ladne buty! Dzieki!! Znalazlam je na stronie w UK i kosztuja £99, chyba je zamowie, jesli teraz sie nie zdecyduje to chyba w tenisowkach pojde Akurat maja moj numer ![]() Mi absolutnie nie przeszkadzaja wysokie obcasy, wrecz uwielbiam, a uwazam ze otwarte palce sa... eleganckie i jednoczesnie sexy Jezeli chodzi o garnitur to TZ ma szary, bardzo mi sie ten kolor podoba a i on w nim wyglada ![]() Dopadl Was juz przedslubny stres?
Prawda jest przykrym, gorzkim lekarstwem. Kto nie łyka dobrowolnie, temu grozi przymusowe karmienie. Edytowane przez eimear Czas edycji: 2011-12-07 o 22:00 |
|
|
|
|
#90 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Takich sobie teraz szukam na ślub znajomych 7 stycznia Tylko w odcieniu nude, granatowym lub czerwonym ![]() A co do zaproszeń to są spersonalizowane, ale zamówiliśmy dodatkowo 10 bez personalizacji i 10 tylko do kościoła na ślub, również bez personalizacji Na skrzydełku po prawej jest wierszyk, że nie chcemy kwiatów, a na drugim skrzydełku fragment wiersza Gałczyńskiego ![]() Cytat:
![]() A figurka jest świetna ![]() Poza tym cieszę się, że Wam się podobają zaproszenia
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-07 o 22:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

? No a klęczeć w sukni tak bez poduszek
? No u nas będą 

Kurde, nie wolno tak traktować klientów, ale to się już wypowiadałam co o tym myślę 

widzę że znalazłaś żywszy wątek 
19.05.2012
tym bardziej że kawałek do sali macie a po drugie powinno jej zależeć na klientach.
18.08.2010 - zaręczyny